Thursday 27 January 2011

Γενική Απεργία και Συγκέντρωση την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου

Από τον Şener Elcil, Γενικό Γραμματέα της KTOS

{Παρακαλούμε δείτε τις Δηλώσεις Αλληλεγγύης από την Ενδο~Μήδεια / Cyprus Indymedia, το ριζοσπαστικό πολιτιστικό οργανισμό Baraka και το YKP (Κόμμα Νέα Κύπρος) πιο κάτω }

Η Πλατφόρμα της Ένωσης Συντεχνιών
Εισαγωγή και
Οι Αρχές της Πλατφόρμας της Ένωσης Συντεχνιών
Από τον Şener Elcil, Γενικό Γραμματέα KTOS


Η πολιτική πίεση στο βόρειο μέρος της Κύπρου αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Είναι καλά γνωστό ότι το βόρειο μέρος της χώρας μας διοικείται από την Τουρκία και ότι οι αρχές εδώ είναι ανδρείκελα της Τουρκίας.

Ενάντια στις συνθήκες της Γενεύης του 1949, η Τουρκία μεταφέρει παράνομα τον πληθυσμό της στο βόρειο μέρος του νησιού μας και παραχωρεί την υπηκοότητα μέσα στα πλαίσια του αποσχιστικού κράτους που φρόντισε να εγκαθιδρυθεί το 1983. Η παγκόσμια οικονομική κρίση χρησιμοποιείται από την μια σαν μια δικαιολογία για μειώσεις των ημερομισθίων και των μισθών της τάξης του %40, και οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να πληρώσουν τα σπασμένα για την κρίση. Από την άλλη, σφαίρες του δημόσιου βίου των Τουρκο-Κυπρίων παραδίδονται σε κεφάλαια που πρόσκεινται στο κράτος της Τουρκίας.

Η Τουρκία, η οποία βρίσκεται στο νησί μας υπό την ιδιότητα της εγγυήτριας δύναμης, είχε την υποχρέωση να βοηθήσει στην προσαρμογή και την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του συντάγματος της. Αντ'αυτού μετέφερε πληθυσμό στο νησί μας και ξεκίνησε μια διαδικασία αποικισμού καταλαμβάνοντας όλες τις σφαίρες δημοσίου βίου των Τουρκο-Κυπρίων. Με τον μεταφερόμενο πληθυσμό η Τουρκία εκμηδένισε την πολιτική θέληση των Τουρκο-Κυπρίων και επιθυμεί να έχει μια αποικία στον 21 αιώνα. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο από την τραγωδία αυτή, την οποία παρακολουθεί όλος ο κόσμος είναι οι Τουρκο-Κύπριοι. Η Τουρκο-Κυπριακή κοινότητα η οποία υπέφερε από και αντιστάθηκε ενάντια σε κάθε πίεση οδηγείται στην καταστροφή με τις επιβαλλόμενες πολιτικες πρακτικες.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου, στην οποία το θέμα παίρνει τις διαστάσεις "κοινοτικής καταστροφής", οι οργανώσεις μας είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους με τις απεργίες στα σχολεία, ταδημόσια ιδρύματα και τα λιμάνια. Είναι πασιφανές ότι ο Νεο-Οθωμανικός σχεδιασμός της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας συνεχίζεται ακόμη λόγω των διεθνών οικονομικών και πολιτικών οφέλων που υπόσχεται, και λόγω του ότι ο σχεδιασμός δεν αμφισβητείται. Φαίνεται ότι τα οφέλη είναι προτιμότερα των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η διαδικασία με τη οποία οι Τουρκο-Κύπριοι χρησιμοποιούνται σαν όμηροι και στην οποία η Τουρκία φαίνεται να έχει μια λύση ενώ στην πραγματικότητα κινείται αντίθετα προς μη-λυση είναι απαράδεκτη.

Συνεχνίες, πολιτικά κόμματα και ΜΚΟ έχουν ετοιμάσει μια διακήρυξη ώστε να πουν ένα "ΤΕΛΟΣ" σε αυτή τη διαδικασία οργανώνοντας μια γενική απεργία και συγκέντρωση την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011.

Επιθυμούμε επίσης να έχουμε διεθνή αλληλεγγύη και υποστήριξη για αυτό τον αγώνα.

Με τις καλύτερες ευχές

Şener Elcil, Γενικός Γραμματέας KTOS, 24.1.2011

Οι Αρχές της Πλατφόρμας της Ένωσης Συντεχνιών

1. Η Πλατφόρμα της Ένωσης Συντεχνιών είναι μια ένωση, που ιδρύθηκε με σκοπό την προστασία και την ανάπτυξη των δημοκρατικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων των οργανώσεων των εργαζομένων. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα έχει ως στόχο την "αυτοκυβέρνηση της κοινότητας", εξαλείφοντας το πρόβλημα της εκπροσώπησης της πολιτικής βούλησης. Η πλατφόρμα δεν επιδιώκει να είναι κυβέρνηση.

2. Ο αγώνας της Πλατφόρμας Ένωσης Συντεχνιών δεν ανέχεται κανένα περιθώριο για οποιεσδήποτε οργανώσεις ή πολιτικά κόμματα τα οποία ενεργοποιούν ή υποστηρίζουν τις πρακτικές που στοχεύουν στην κοινωνική καταστροφή και εξαφάνιση. Δηλαδή: Εκείνοι που υποστηρίζουν το "Μεταναστευτικό Νόμο ».

3. Η Πλατφόρμα της Ένωσης Συντεχνιών παρέχει την πλήρη στήριξη της στην άμεση λύση του Κυπριακού Προβλήματος εντός των παραμέτρων των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και της θέσης των Τουρκο-Κυπρίων στη διεθνή αρένα.

4. Η πολιτική βούληση των Τουρκο-Κυπρίων για αυτοκυβέρνηση πρέπει να είναι σεβαστή.

5. Η σχέση μεταξύ Τουρκίας και Τουρκο-Κυπρίων πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ισότητα της πολιτικής βούλησης. Η σχέση που είναι προσανατολισμένη ως "δίνοντας εντολές-παίρνοντας εντολές" πρέπει να τερματιστεί.

6. Οι Τουρκο-Κύπριοι έχουν το δυναμικό, τις δεξιότητες και τη γνώση για να κυβερνούν τους δικούς τους θεσμούς. Με βάση αυτό το γεγονός η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, της Οργάνωσης Πολιτικής Άμυνας και των Δυνάμεων Ασφάλειας θα πρέπει να παραδοθούν στους Τουρκο-Κύπριους. Οι υπηρεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής θα πρέπει να εμπλακούν στη δημόσια διοίκηση.

7. Το UBP (Κόμμα Εθνικής Ενότητας) υπακούει όλες τις επιβολές και πιέσεις της κυβέρνησης ΑΚΡ στην Τουρκία, μόνο για χάρη της παραμονής του στην κυβέρνηση. Επιπλέον το UBP κάνει ανήθικες μεταγραφές μελών της Βουλής και έχει παραδόσει την πολιτική βούληση των Τουρκο-Κυπρίων προς το ΑΚΡ στην Τουρκία. Με τις πρακτικές του, το UBP οδηγεί την Τουρκο-Κυπριακή κοινότητα προς την καταστροφή και συμπεριφέρεται ως εχθρός της κοινότητας, μέσω της εσφαλμένης συνεργασίας του.

8. Στον αγώνα για την επανάκτηση της πολιτικής βούλησης που έχει παραδοθεί στις Τουρκικές αρχές, η Πλατφόρμα της Ένωσης Συντεχνιών, αναμένει τα κόμματα στην κυβέρνηση να υποστηρίξουν όλες τις δράσεις της εάν η κυβέρνηση δε λάβει μέτρα για να είναι πιο αποτελεσματική. Οι δράσεις μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν την απόσυρση από το κοινοβούλιο.

9. Οι αρχές της Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν να επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας ζητήματα. Θα πρέπει να δώσουν ένα τέλος στην πρακτική των "σκαιώδων υπουργών" συγκαλυμμένων ως συμβούλων. Οι πρακτικές της οικονομικής βοήθειας θα πρέπει να εισάγονται ως σχέδια, τα οποία να υλοποιούνται από τις Τουρκο-Κυπριακές αρχές και οι διαγωνισμοί για την ανάθεση τους θα πρέπει να γίνονται στην Κύπρο.

10. Το πολιτικών κινήτρων οικονομικό πακέτο - εντός του πλαισίου πρωτοκόλλων με την Τουρκία - το οποίο επιβάλλεται στους Τουρκο-Κύπριους και το οποίο είναι απολύτως ακατάλληλο σε σχέση με την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική δομή των Τουρκο-Κυπρίων θα πρέπει να διακοπεί αμέσως. Οι κανονισμοί του θα πρέπει να καταργηθούν.

11. Υπό το πρόσχημα της "ιδιωτικοποίησης" οι σφαίρες δημοσίου βίου των Τουρκο-Κυπρίων έχουν υφαρπαγεί από αυτούς. Αυτές οι πρακτικές πρέπει να τερματιστούν άμεσα. Οι επίσημες αποφάσεις για τη λειτουργία και το μέλλον αυτών των θεσμών ανήκουν στους Τουρκο-Κύπριους.

12. Οι παράνομες παραχώρησεις υπηκοότητας στη χώρα μας οι οποίες εκτρέπουν την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική δομή και οι οποίες παρεμποδίζουν την πολιτική βούληση των Τουρκο-Κυπρίων θα πρέπει να εξαλειφθούν. Θα πρέπει να υπάρξει απογραφή πληθυσμού υπό την επιτήρηση διεθνών παρατηρητών και ο παράνομος πληθυσμός να απελαθεί. Η είσοδος στη χώρα με τη χρήση Ιδιωτικών Ταυτοτήτων θα πρέπει να εξαλειφθεί και οι είσοδοι στη χώρα θα πρέπει να ελέγχονται.

13. Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες θα πρέπει να αποκατασταθούν. Οι διεθνείς συμβάσεις του ILO (Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας) θα πρέπει να εφαρμοστούν στη χώρα μας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.


Από την Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia

Εκτείνουμε τις θερμότερες ευχές μας σε συμπαράσταση με τις Τουρκο-Κυπριακές συντεχνίες, τις αστικές και πολιτικές οργανώσεις που συγκαλούν την παρούσα πολιτική Γενική Απεργία. Το κάλεσμα υπερβαίνει τις "οικονομίστικες" διεκδικήσεις και περιλαμβάνει μια φιλοσοφία και ιδεολογία η οποία μπορεί να κτίσει περισσότερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο κοινότητες μας, να αυξήσει την αντίσταση προς το στρατό κατοχής, και να θέσει τελικά τα θεμέλια για ΔιΚοινοτική Ειρήνη και Δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Ευχόμαστε ότι όλες οι προετοιμασίες και η οργάνωση να κυλήσουν ομαλά και ότι το αποτέλεσμα της Γενικής Απεργίας θα αυξήσει τη συνοχή, ενότητα και συλλλογική ικανότητα της Τουρκο-Κυπριακής κοινότητας προς την κατεύθυνση της πολιτιστικής αυτονομίας και χειραφέτησης.

Μια Μεγάλη Ένωσις!
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia

(Μετάφραση: Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com)

***

Από το Baraka
28 OCAK’TA BARAKA KORTEJİNDE BULUŞALIM
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/28-ocakta-baraka-kortejinde-bulusalim.html

Από το YKP
28 OCAK’TA, SOKAKTAYIZ! DİRENECEĞİZ!
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/28-ocakta-sokaktayiz-direnecegiz.html

Προηγούμενα:

A General Strike in North Cyprus?
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/07/general-strike-in-north-cyprus.html

Union Leaders Arrested in the North
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/08/union-leaders-arrested-in-north.html

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ Τ/Κ φοιτητών, εκπαιδευτικών και συνδικαλιστών της KTOS και KTOEOS http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/04/ktos-ktoeos.html

* * *



12 comments:

  1. Μπράβο τους.

    Ανατρισιάζω στη σκέψη του τι θα άκουε οποιοσδήποτε Ελληνοκύπριος αν έγραφε έναν κείμενο σαν το πιο πάνω.

    Μα να μιλούν για τα ανδρείκελα της Κατοχής. Θα εν εθνικιστές.

    Μα να ζητούν να απελαθούν οι έποικοι-ξένοι. Βουράτε κύριε Πολυκάρπου με το ΚΙΣΑ να τους διορθώσετε. Θα εν ρατσιστές.

    Μα να λαλούν σιόρ ότι εν η Τουρκία που κάμνει ζιαφέττιν στο βόρειον μέρος. Θα εν εχθροί της λύσης.

    Μπράβο τους για την καθαρότηταν της πολιτικής τους σκέψης τζιαι ανάλυσης. Ακούει τους κανένας στο προεδρικόν;

    Δηλαδή ο κεντικελένης ο δικός μας συνομιλεί με κάποιον που οι Τουρκο-Κύπριοι λαλούν πεντακάθαρα ότι εν ανδρείκελον της Τουρκίας; Διερωτούμαι αν θα εκδώσει κανέναν ανακοινωθέν υποστήριξης των Τουρκο-Κυπριών σινς χι λοβς δεμ. Ορ νοτ.

    Μάριος Πούζας
    -------------

    ReplyDelete
  2. Καλά, μα διαφεύγει σας ότι τούτες ούλλες οι οργανώσεις υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις και τη λύση ΔΔΟ;;;

    Μα πουζη-τε;

    νεος ελληνοκυπριος

    ReplyDelete
  3. Ο "νέος ελληνοκύπριος" που γράφει πιό πάνω αντί να πεί με θάρρος πως ΕΚΕΙΝΟΣ υποστηρίζει τη ρατσιστική Διζωνική, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω 'που τους Τουρκο Κύπριους.

    Δεν υποφέραν αρκετά οι Τουρκο Κύπριοι συμπατριώτες μας κύριε "νέε ελληνοκύπριε" πρώτα κάτω που την τρομοκρατία της ΤΜΤ και τώρα της στρατιωτικής Κατοχής, πρέπει να σ' έχουν και εσένα να τους φορτώνεις το φταίξιμο γιά τη Διζωνική;

    Μέχρι στιγμής όλες οι αντιστασιακές Τ/Κυπριακές οργανώσεις επέδειξαν αρκετά πιό πολλή δημοκρατικότητα από τον Πρόεδρο Χριστόφια και τους συν αυτώ ρατσιστές. Όλες οι Τ/Κυπριακές οργανώσεις που μιλούν γιά διζωνική μιλούν γιά λύση με βάση το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, ΟΧΙ γιά την ρατσιστική Διζωνική του Χριστόφια.

    Αλλά οι ρατσιστές οπαδοί της Διζωνικής προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο γιά την Διζωνική πάνω στους Τ/Κύπριους, και προσποιούνται πως είναι τάχα λόγω των Τ/Κυπρίων που την υποστηρίζουν. Ψέμα τεράστιο!

    Ο μόνος λόγος που κάποιοι ελληνόγλωσσοι κύπριοι υποστηρίζουν τη Διζωνική είναι ο Κυπριο-Εθνικισμός τους: ένα μείγμα ανθελληνισμού και τοπικισμού, μιά σαλάτα ανθρωπάκων μικρόψυχου επαρχιωτισμού που ονειρεύεται να αναδειχθεί σε "έθνος".

    Μην τα ρίχνετε στους Τ/Κύπριους. ΕΣΕΙΣ, γιά τους δικούς σας λόγους, και οι Ιμπεριαλιστές γιά τους δικούς τους, μαζί, είναι που επιδιώκετε τη ρατσιστική Διζωνική.

    Και αν σας αφήσουμε να την υλοποιήσετε, θα καταστρέψετε και τους Τούρκους της Κύπρου, και τους Έλληνες.

    ReplyDelete
  4. Πέτρο,αυτές οι παρακρούσεις προκαλούνται από αλκοόλ ή από LSD;

    ReplyDelete
  5. Petros Evdokas comment of 17:15(translated by a greek speaking CYPRIOT supporter of bicommunal solution)

    "The only reason why some greekspeaking cypriots support Bicomunal solution is their cypronationalism, a salad of smallhearted peasant little people, who dream of becoming a nation"

    ReplyDelete
  6. arxiepiskopos said...
    "Πέτρο,αυτές οι παρακρούσεις προκαλούνται από αλκοόλ ή από LSD;"

    Αγαπητέ "arxiepiskope",

    Το αλκοόλ είναι δηλητήριο. Δεν το χρησιμοποιώ. Και μέρος της καθημερινής μου εργασίας είναι η προσφορά βοήθειας σε άλλους ανθρώπους να γλυτώσουν από αυτό το δηλητήριο και εκείνοι.

    Το Λυσεργίδιο, LSD, είναι Ψυχοδηλωτική ουσία, Αγία Κοινωνία γιά εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στο πρόσωπο της Γής. Η διεθνιστική, πρωτογενής αναρχοκομμουνιστική κατάσταση συνειδητότητος την οποία βοηθά να αναδύσει από τα βάθη της ψυχής μας, είναι ισχυρό εργαλείο στους αγώνες γιά προσωπική και κοινωνική απελευθέρωση, τόσον στο συλλογικό όσον και στο ατομικό επίπεδο.

    Κρίμα που δεν μπορείς να πιάσεις τού'ν το νόημα. Νομίζεις πως κατάφερες μιά έμμεση βρισιά ή "εξυπνάδα" με το υπονοούμενο σου περί LSD, μα ο δογματισμός σου και φανατισμός, η μέθη σου με τη ρατσιστική Διζωνική και την υποστήριξη του Κυβερνώντος Κόμματος δεν σ' αφήνει να αξιολογήσεις σωστά το τι λέεις.

    Μακάρι να είχες το ενδιαφέρον ή το θάρρος να παραδώσεις τη ψυχή σου γιά μερικές ώρες στα πεδία ύπαρξης που καθιστούνται εφικτά με τα Ψυχοδηλωτικά. Θα μαλάκωνε το μίσος και η έχθρα που αποπνέεις. Το δηλητήριο που συστηματικά χύνεις μες τις εδώ (και αλλού) σελίδες θα γινόταν λιγότερο οξύ - ίσως και να το σταματούσες.

    Σε παρακαλώ σκέφτου το. Αν η Ψυχοδηλωτική οδός προς την προσωπική ολοκλήρωση σε ενδιαφέρει - όχι σαν βρισιά, μα σαν Οδός - παρακαλώ έλα σε επαφή μαζί μου. Υπάρχουν νόμιμες και ασφαλείς διαδικασίες γιά προετοιμασία και βουτιά στην Κοσμική Υπερσυνείδηση που φέρνουν τα Ψυχοδηλωτικά.

    Είσαι ευπρόσδεκτος.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  7. Αγαπητέ Πέτρο είναι ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου...
    Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς...

    Υποστηρίζεις με λίγα λόγια ότι οι Τ/Κ δεν θέλουν πραγματικά τη διζωνική; Και τι θέλουν; Εάν Ενιαίο ελληνικό κράτος στο οποίο να είναι μειονότητα;
    Οι χθεσινές πορείες ήταν ΥΜΝΟΣ στην αυτοδιάθεση και αυτοκυβέρνηση φίλε μου...

    Τη διζωνική δεν την έβαλε στο τραπέζι η ίδια η εισβολή, κατοχή; Την εφηύρε ο Μακάριος; 'Η ο Κυπριανού;
    Πάρτο χαμπάρι!
    Οι τουρκοκύπριοι προτιμούν ακόμα και ένωση με την Τουρκία από το να ξαναμπούν σε ένα ελληνικό κράτος όπως το οραματίσθηκαν οι κύπριοι εθνικιστές.

    Η διζωνικότητα είναι κατάλοιπο του εθνικισμού αγαπητέ μου φίλε, και όσο υπάρχει εθνικισμός θα έχουμε και διχοτόμηση.

    Μια λύση θα φέρει τις κοινότητες κοντά και ίσως με τα χρόνια, οι νέες γενιές ΚΥΠΡΙΩΝ αποφασίσουν όταν πρέπει να γκρεμίσουν όλα τα εμπόδια, είτε αυτά λέγονται ζώνες, είτε χωριστές πλειοψηφίες, είτε εκ περιτροπής κ.ο.κ...

    Όταν όλα τα κόμματα της Κύπρου αποφασίσουν να ξεφορτωθούν τον εθνικό μανδύα και την "προϋπόθεση" να είσαι "έλλην" ή "τουρκ" για να είσαι και Κύπριος (άρα να σου ανήκει τούτο το νησί)τότε ίσως να μπορούμε να μιλήσουμε και για πιο προχωρημένα οράματα...

    Είσαι αντιφατικός αγαπητέ.

    Από τη μια οραματίζεσαι μια ενιαία Κύπρο χωρίς κάθε λογής διαχωρισμούς.

    Από την άλλη ψέγεις τους αντιεθνικιστές και υπερασπίζεσαι την εθνική σου διαφορετικότητα!

    Ομολογώ πως είσαι ξεχωριστό "όπλο" μέσα στο στρατόπεδο των απορριπτικών και αντιομοσπονδιακών.

    Θα σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον και θα σου απαντώ για να εξισορροπώ τις ανιστόρητες και εξωπραγματικές σου ακροβασίες στο κενό...

    Στέλιος

    ReplyDelete
  8. "Υπάρχουν νόμιμες και ασφαλείς διαδικασίες γιά προετοιμασία και βουτιά στην Κοσμική Υπερσυνείδηση που φέρνουν τα Ψυχοδηλωτικά."(Πέτρος Ευδόκας)-Αγαπητέ Πέτρο,αν η βουτιά στην κοσμική υπερσυνείδηση θα με καταστήσει το ίδιο εμπαθή και μονόπλευρο,όπως εσένα,να μου λείπει.Προτιμώ μια βουτιά σε θερμαινόμενη πισίνα.Παρεμπιπτόντως απεξαρτήσου λίγο από τα οπιούχα και τις μπελλαντόνες!Υπάρχουν κι άλλοι πιο ασφαλείς,αλλά πιο επίπονοι τρόποι επαφής με την κοσμική υπερσυνείδηση!

    ReplyDelete
  9. Έδειξες τον νού σου πάλε.

    Τα οπιούχα είναι ναρκωτικές ουσίες. Σκοτώνουν, τυφλώνουν και αποσβήνουν τη συνείδηση. Ουδεμία σχέση έχουν με τα ψυχοδηλωτικά.

    Η μπελλαντόνα είναι σε μικρές δόσεις διεγερτική, σε μεσαίες δόσεις ελαφρώς ευφοριούχα και σε ελαφρώς μεγαλύτερες είναι θανατηφόρα. Ούτε και η μπελλαντόνα έχει οποιαδήποτε σχέση με τα ψυχοδηλωτικά.

    Τα ψυχοδηλωτικά ΔΕΝ προκαλούν εξάρτηση. Ανυψώνουν, διευρύνουν και εμβαθύνουν τη συνείδηση. Ούτε και και είναι εύκολος δρόμος - αν το πιστεύεις τούτο θα καείς από την πρώτη σου πτήση.

    Είναι εύκολο να ζωγραφίζεις τους Φίλους των ψυχοδηλωτικών με αρνητικά χρώματα, γιατί έχεις το Κόμμα σου, το Κράτος, το Κεφάλαιο και την Κατεστημένη εκκλησία μαζί σου (τα 4 τρομερά Κάππα της Κύπρου)... όλες οι μορφές άδικης και αυταρχικής εξουσίας με τις οποίες εσύ ταυτίζεσαι ζητούν να πατάξουν κάθε μορφή Συνειδησιακής υπέρβασης γιατί είναι και εκείνη ένας δρόμος προς την απελευθέρωση και πρός το ριζικό ξερίζωμα εκείνων των δυνάμεων του Κάππα.

    Χωρίς συλλογικό αγώνα, βέβαια, του εργαζόμενου λαού γιά τα δίκαια του καμμιά συνειδησιακή υπέρβαση δεν μονιμοποιείται, ό,τι και αν είναι το μέσον που την παράγει. Είναι απαραίτητο οι υποκειμενικές μεταβολές να πραγματώνονται και στο αντικειμενικό επίπεδο, κυρίως στο κοινωνικό.

    Πέτρος

    ReplyDelete
  10. Μέσα στους μαίανδρους της ψυχοδήλωσης και της προσωπικής αβύσσου οι φωνές των προγόνων σηματοδότησαν τα ταξείδια μου.
    "Άνθρωπος ουχ υπερβήσεται μέτρον"

    Αντιλήφθηκα πολύ νωρίς μέσα στην προσωπική μου οδό μέσω των ιερών φυτών ότι η αλαζονία αποτελεί την μεγαλύτερη αποστασιοποίηση από το μέτρο.

    Ξδιάντροποι κομματάρχες,πολιτικάντηδες, "ιεράρχες", "ακαδημαικοί", συμπεριφέρονται ως να κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.

    Ως ο "αρχιεπίσκοπος" που αισθάνεται άνετα να περιφέρει την αλαζονία του στο δίκτυο. Διάλεξες ταιριαστό επίθετο. Σου πάει.

    Ευτυχώς φαίνεται ξεκάθαρα η άγνοια σου στα μάτια όλων μας.

    "Τυφλός τα τ'ωτα τον τε νουν τα τ'ομματ΄ει"

    Φίλοι χαιρετίσματα από την του Πέλοπος νήσον.

    ReplyDelete
  11. "Ξδιάντροποι κομματάρχες,πολιτικάντηδες, "ιεράρχες", "ακαδημαικοί", συμπεριφέρονται ως να κατέχουν την απόλυτη αλήθεια."(Zίζιρος-όνομα και πράμα!)--Δείγμα κι αυτό της ταπεινότητας και της ανεκτικότητας κάποιου φανατικού που έκαμε λίγο πριν βουτιά στην κοσμική υπερσυνείδηση μέσω ψυχοδηλωτικών!!!

    ReplyDelete
  12. ena bravo ston eudoka pou provallei
    tin orthi(lelogismeni pou lene) xrisi
    psyxodilotikwn.
    Gia ton anarxiko xwro einai
    ena megalo taboo

    ReplyDelete