Tuesday 4 January 2011

Η Κρίση του Ελληνισμού, Νεο-Οθωμανισμός και Αντίδραση


Πολιτική συζήτηση - ομιλία με θέμα:
"Η Κρίση του Ελληνισμού, Νεο-Οθωμανισμός και Αντίδραση"

Ομιλητές:

ο- Γιώργος Καραμπελιάς

ο- Λάζαρος Μαύρος

ο- Λάμπρος Καούλλας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ώρα 19.30 μμ.
Στα κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Καλλιπόλεως στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την
Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη του Πανεπιστημίου Κύπρου

Λίγα λόγια γιά τους ομιλητές και οργανωτές

ο- Γιώργος Καραμπελιάς:
Διανοούμενος, Συγγραφέας, Ακτιβιστής και ένας από τους θεμελιωτές της σύγχρονης εναλλακτικής~ανατρεπτικής Ελληνικής Αριστεράς. Συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη, έλαβε μέρος στην επανάσταση του 1968 στη Γαλλία, και ήταν ενεργός στην μεταδικτατορική Μεταπολίτευση στην Ελλάδα. Επί ενάμιση δεκαετία εξέδιδε το περιοδικό ΡΗΞΗ, μέχρι το 1993.

Κλήθηκε και κατέθεσε στην δίκη της Οργάνωσης «17 Νοέμβρη», όπου και άρθρωσε πολύ σημαντικές τοποθετήσεις που βοήθησαν να τεθεί ο πολιτικός τόνος γιά την Δίκη:
http://www.ardin.gr/node/1419
και εδώ:
http://www.ardin.gr/node/1442

Ο Γιώργος Καραμπελιάς βοήθησε να τεθεί ξανά επί τάπητος στην σύγχρονη εποχή με τους όρους του Επιστημονικού Σοσιαλισμού η σημασία της εθνικής ταυτότητας στην ταξική πάλη και τους αγώνες της Αριστεράς - να μιά περίληψη:
"Έθνος και κοινωνία στην παράδοση της ελληνικής αριστεράς"
http://www.ardin.gr/node/1454

Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία και το συγγραφικό του έργο εδώ:
http://yiorgoskarabelias.wordpress.com/

ο- Λάζαρος Μαύρος:
Γνωστός ανά το παγκύπριο γιά το δημοσιογραφικό του έργο και την παρουσία του στο ραδιόφωνο. Λιγώτερο γνωστός γιά το πολύ αξιόλογο του καλλιτεχνικό του έργο και τις Αγαιογραφίες του - φωτογραφίες και δείγματα στο τέλος της σελίδας.

ο- Λάμπρος Καούλλας:
Σοσιαλιστής και πατριώτης, ο Λάμπρος Καούλλας είναι ο εμπευστής και κύριος πυλώνας της διαδικτυακής παρουσίας "Εμπροσθοφύλακας",
http://www.efylakas.com/
καθώς και της ιστοσελίδας "Νοητική Αντίστασις".
http://www.noitikiantistasis.com/wordpress/

ο- Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη
Επικοινωνία: http://www.epalxi.net - epalxi@gmail.com
τηλ: 00357 99114720

Απόσπασμα από το Καταστατικό της οργάνωσης:
" Α) Η Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη είναι Αυτόνομη Φοιτητική Οργάνωση όλων των φοιτητών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι αρχές της στηρίζονται στις πανανθρώπινες αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Προέρχεται από τους φοιτητές και είναι ταγμένη να υπηρετεί τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα του φοιτητικού κινήματος. Τάσσει ακόμη τη λειτουργία της προς το ευρύτερο εθνικό συμφέρον, πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες. Είναι οργάνωση ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ και ΑΥΤΌΝΟΜΗ.

Β) Η Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη ευαισθητοποιεί και εκφράζει τους φοιτητές όσον αφορά το εθνικό θέμα, μακριά από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Ουδεμία σχέση έχει με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, πρόσωπο ή σχήμα. Διακηρύσσει την προσήλωσή της στην Αυτονομία -­‐ Ανεξαρτησία του φοιτητικού κινήματος. Τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους τους ιδεολογικούς σχηματισμούς και κρίνει την εκάστοτε περίπτωση βάσει του πραγματικού συμφέροντος της πατρίδας."

* * *
Κατάθεση στη δίκη της 17Ν
http://www.ardin.gr/node/1419

Γιατί θα είμαι μάρτυρας στη "δίκη"
http://www.ardin.gr/node/1442

Αγαιογραφίες, του Λάζαρου Μαύρου





* * *


No comments:

Post a Comment