Tuesday 25 January 2011

Μαχμούτ Αμπάς και Δημήτρης Χριστόφιας

Βίοι Παράλληλοι

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία μόλις δημοσίευσε μιά περίληψη των αποκαλύψεων της Αλ Τζαζίρα / Al Jazeera γιά τις διαρροές εγγράφων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις γιά το Παλαιστινιακό ζήτημα. Τα σχετικά από την Αλ Τζαζίρα / Al Jazeera είναι εδώ:
http://english.aljazeera.net/palestinepapers/

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και με αναλύσεις της Γκάρντιαν / Guardian, που δημοσιεύτηκαν εδώ:
http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/24/papers-palestinian-leaders-refugees-fight


Διά των αποκαλύψεων φαίνεται πολύ καθαρά πως ο Μαχμούτ Αμπάς ακολουθεί ακριβώς την ίδια πορεία εγκατάλειψης και προδοσίας του αγώνα των Παλαιστινίων που ακολουθεί και ο Δημήτρης Χριστόφιας γιά τον δικό μας.

Τώρα το ποιός άρχισε πρώτος να υποχωρεί στο δυνάστη είναι δύσκολο να λεχθεί, αλλά ίσως ο Άμπας να έχει τα πρωτεία στις κρυφές συνομιλίες με το Ισραήλ, ενώ ο Χριστόφιας να έχει τα πρωτεία στις φανερές οπισθοχωρήσεις.

Μεταξύ άλλων, ο Άμπας φαίνεται να συμφώνησε πως από τα πέντα εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν μόνο δέκα χιλιάδες - βλέπε συμφωνίες Χριστόφια γιά αποδοχή της ΜΗ επιστροφής όλων των προσφύγων, ιδίως στην Κυρήνεια. Ο δε Άμπας προχώρησε και στο να διαπραγματευτεί να επιστρέψουν μόνο χίλιοι πρόσφυγες ανά έτος γιά δέκα έτη! Εδώ:
http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/24/palestinians-10000-refugees-return-israel

Που είναι ακριβώς η ίδια φόρμουλα που προέβλεπε το σχέδιο Αννάν: επιστροφή "με δόσεις", και με ανώτατο όριο ώστε οι τώρα κατεχόμενες περιοχές να μην "υποστούν πλημμύρα" ελληνοκυπρίων και να χαθεί ο εθνικο-σωβινστικός φυλετικός χαρακτήρας που επέβαλε το καθεστώς κατοχής.

Άλλη συμφωνία του Αμπάς προβλέπει ΜΗ επιστροφή των κατεχόμενων εδαφών και μάλιστα πολύ σημαντικών περιοχών όπως την ίδια την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, την Ιερουσαλήμ! - βλέπε συμφωνίες Χριστόφια γιά Καρπασία, Κυρήνεια και Μόρφου.

Επιπλέον, ο Άμπας συμφώνησε γιά νομιμοποίηση των παράνομων εποίκων - βλέπε προτάσεις Χριστόφια γιά τους 50.000 έποικους.

Τι άλλο ζητά ένας κατακτητής άλλωστε; Να κρατήσει τα σημαντικά εδάφη και περιοχές που κατάκτησε, να επιτραπεί ο παράνομος επικοισμός και δημογραφική αλλοίωση που επέβαλε, και να μην επιστρέψουν οι ανθρώποι που έδιωξε σαν πρόσφυγες: αυτό είναι και ο ορισμός της νίκης.

Χριστόφιας και Άμπας, τα "καλά παιδιά" των Ιμπερια-ληστών, διαχειρίζονται τις υποθέσεις των κατακτημένων και υποδουλωμένων λαών τους με τον ίδιο τρόπο. Βίοι παράλληλοι.

Έχουν δώσει τόσο πολύ σχοινί στους διεθνής των πάτρωνες και "καλοθελητές" που έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν την μεταφορά των Παλαιστινίων προσφύγων στη Νότια Αμερική! - αυτά δεν είναι επιστημονική φαντασία, ούτε και σενάριο ταινίας της εποχής των Ναζί, αλλά τεκμηριωμένες προτάσεις "καλής θέλησης" που υπέβαλαν ο Τζωρτζ Μπούς / George Bush και η Κοντολίζα Ράϊς / Condoleeza Rice μέσω του καθοριστικού ρόλου που είχαν στις συνομιλίες:
http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/24/condoleezza-rice-palestinian-refugees-south-america

Ήδη βέβαια η Διασπορά έχει καταπιεί χιλιάδες και χιλιάδες ΕλληνοΚύπριους, ΤουρκοΚύπριους και Παλαιστίνιους γιατί η εισβολή και κατοχή των τόπων μας, η εθνοκάθαρση και γενοκτονία γεννούν λύσεις ανάγκης... αλλά να μεταφερθούν 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Νότιο Αμερική γιά να λυθεί το Παλαιστινιακό πρόβλημα; Ποιός αρρωστημένος εγκέφαλος μπόρεσε να το προτείνει, και ποιός πατριώτης ηγέτης λαού θα μπορούσε να ακούσει τέτοια πρόταση σε συνομιλίες και να μην ξεσχίσει τα ρούχα του;

Ο δικός μας βέβαια είναι από άλλη πάστα. Αν ο Ντάουνερ ή ο Μπαν Κι Μούν του δώσουν παρόμοια πρόταση θα το χειριστεί κατάλληλα. Αν του πουν "έχουμε πρόταση από την Τουρκία και με εγγυημένη βοήθεια των ΗΠΑ θα μεταφέρουμε όλους τους ιθαγενής έλληνες και τούρκους της Κύπρου στην Αυστραλία ή στην Νότιο Αμερική γιά να δωθεί λύση", είμαστε σίγουροι πως ο Χριστόφιας θα τους κάμει αντιπρόταση: πιθανόν να τους εξηγήσει πως είναι πιό φτηνή και "εφικτή" η λύση του να ξεριζωθεί η εθνική και πολιτιστική ταυτότητα των κοινοτήτων (χρειάζεται μόνο σωστή παιδεία), να εδραιωθεί η "Κυπριακή εθνική συνείδηση και ταυτότητα" στη θέση των, να λατινικοποιηθεί η γλώσσα μας, να μετατραπούν τα μνημεία σε τουριστικές "ατραξιόν", να έλθει μιά "οικονομική ευμάρεια" με νέες ενέσεις ξένου Κεφαλαίου, και όλα λύονται...

Καλά. Τον Άμπας τον επέβαλε το Δυτικό Κεφάλαιο και οι δυνάμεις των Ιμπεριαλιστών με πραξικόπημα ενάντια στη θέληση του λαού (ας μην ξεχνούμε πως η εκλελεγμένη Κυβέρνηση των Παλαιστινίων είναι εκείνη της Χαμάς). Αλλά τον δικό μας ποιός μας τον επέβαλε - εκτός από τα ίδια τα δικά μας αρρωστημένα μυαλά; Ψηφίσαμε Αριστερά γιά να δούμε Σοσιαλισμό και αντ' αυτού εισπράξαμε άκρατη Κεφαλαιοκρατία, εισπράξαμε πρωκτολειχία των Ιμπεριαλιστών ως την "εξωτερική πολιτική" της χώρας μας, και διαρκείς προσπάθειες Διζωνικής νομιμοποίησης της Κατοχής ώς "εφικτή λύση" με Φυλετικούς Νόμους, Απάρταϊντ, και κληροδότηση των Αγγλικών βάσεων στα εγγόνια των παιδιών μας. Αμάν πλέον!

Διαβάστε λοιπόν πιό κάτω τις εξελίξεις και 'ποθαυμάστε τους ήρωες της "εφικτής λύσης" σε συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~

Αποκαλύψεις για μυστικές διαπραγματεύσεις Παλαιστινίων - Ισραηλινών
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=244454
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011
Εκθέτει την Παλαιστινιακή αρχή για μεγάλες παραχωρήσεις προς το Ισραήλ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ το 2008 η κυβέρνηση του Μαχμούντ Αμπάς είχε προτείνει στο Ισραήλ την προσάρτηση μεγάλων τμημάτων της Ιερουσαλήμ καθώς και προαστίων όπου έχουν ανεγερθεί εποικισμοί.
Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο 16.076 έγγραφα που έχει στη διάθεσή του και μέρος τους δημοσίευσε χθες ότι οι παραχωρήσεις που ήταν έτοιμη η κυβέρνηση Αμπάς να κάνει στο Ισραήλ είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι ήταν γνωστό.

Από την πλευρά του ο Σαέμπ Ερεκάτ, ο κορυφαίος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, διέψευσε, μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα, τα περιεχόμενα των εγγράφων, κάνοντας λόγο για "ένα μάτσο ψέματα".

Πρόκειται για μια εξέλιξη που δυσχεραίνει τη θέση του Αμπάς δεδομένου ότι οι δηλώσεις του είναι οι ακριβώς αντίθετες από αυτά που ισχυρίζεται το Αλ Τζαζίρα ότι είχε συμφωνήσει.

Η Παλαιστινιακή Αρχή επιθυμεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με βάση τα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Εξοργιστικό για πολλούς Παλαιστίνιους είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρόσφερε τίποτε σε αντάλλαγμα κι απέρριψε την προσφορά-θεωρώντας ότι δεν "αρκούσε".

Πρακτικά που διέρρευσαν από σειρά συναντήσεων το 2008 ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς διαπραγματευτές και διαμεσολαβητές από τις ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι κορυφαίο στέλεχος της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας πρότεινε να προσαρτηθούν στο κράτος του Ισραήλ όλοι, εκτός από έναν, οι μεγάλοι εποικισμοί στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας για την επίλυση της διένεξης, που διαρκεί δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το Αλ Τζαζίρα, ο Άχμεντ Κουρέι, ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών στη συνάντηση, είχε προτείνει στο Ισραήλ να προσαρτήσει όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν εποικισμοί στην Ιερουσαλήμ, πλην της Χαρ Χόμα. Ακόμη είχε προτείνει στο Ισραήλ να διατηρήσει τον έλεγχο μέρους της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, λέγοντας συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, ότι "είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που κάνουμε μια τέτοια πρόταση".

Ακόμη σημαντικότερη αποκάλυψη του Αλ Τζαζίρα, είναι ότι η παλαιστινιακή κυβέρνηση ήταν έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις προς το Ισραήλ, ακόμα και στο ζήτημα της επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων.

Σημειώνεται ότι και η βρετανική εφημερίδα Guardian, που είχε εκ των προτέρων πρόσβαση στα έγγραφα, ανέφερε ότι έχει επαληθεύσει πως τα περισσότερα είναι αυθεντικά, ενώ το BBC που έχει εκτενές ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρει πως δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει την εγκυρότητα των εγγράφων.

Σκοπιμότητες βλέπει ο Μαχμούντ Αμπάς

Τα έγγραφα που διέρρευσαν από το Al Jazeera συγχέουν σκόπιμα τις θέσεις των δύο πλευρών σχολίασε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, με αφορμή το σάλο που ξέσπασε από το δημοσίευμα του αραβικού δικτύου.

"Αυτό που έχει ως στόχο είναι να προκαλέσει μπέρδεμα. Είδα ότι απέδωσαν πράγματα σε Παλαιστίνιους αλλά τα είχαν πει Ισραηλινοί. Πρόκειται για σκευωρία", τόνισε ο Αμπάς από το Κάιρο όπου βρίσκεται για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μουμπάρακ, ο οποίος αμφισβήτησε από την πλευρά του την εγκυρότητα των εγγράφων.

Επιβεβαιώνει τις διαρροές Ισραηλινός αξιωματούχος

Τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι η Παλαιστινιακή Αρχή είναι "πραγματικός εταίρος" για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνία δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Χαΐμ Ραμόν.

Υποστήριξε δε ότι οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει ότι "ορισμένες αραβικές συνοικίες της Ιερουσαλήμ θα περνούσαν υπό παλαιστινιακή κυριαρχία και ορισμένες εβραϊκές συνοικίες θα παρέμεναν υπό ισραηλινή κυριαρχία".

Το πρώην στέλεχος της κυβέρνησης του Εχούντ 'Ολμερτ και βουλευτής του Καντίμα τόνισε όμως ότι αυτή η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και κατηγόρησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι, μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2009, εγκατέλειψε μία πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση, απαιτώντας την επανεκκίνηση όλων από το σημείο μηδέν.

"Τον Σεπτέμβριο 2008 παρουσιάσαμε στους Παλαιστίνιους έναν χάρτη, που έδειχνε τη χάραξη των συνόρων με ένα παλαιστινιακό κράτος, με το Ισραήλ να προσαρτά 6,5% της Δυτικής Όχθης με αντάλλαγμα ισραηλινά εδάφη ίσης, ακατοίκητης, έκτασης", πρόσθεσε.

Επίθεση Χαμάς στην Φατάχ

Το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους το 2008 δείχνουν την "εμπλοκή" της Παλαιστινιακής Αρχής στις "απόπειρες για τον αφανισμό της παλαιστινιακής υπόθεσης", ανέφερε η Χαμάς.

"Τα μυστικά αυτά έγγραφα είναι σοβαρά και δείχνουν την εμπλοκή της Αρχής της Φατάχ στις απόπειρες αφανισμού της παλαιστινιακής υπόθεσης, ιδιαίτερα ως προς το θέμα της Ιερουσαλήμ και των προσφύγων", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Επισήμανε δε, ότι δείχνουν επίσης "την εμπλοκή της στον αγώνα κατά της αντίστασης στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας και τη συνεργασία της με τη δύναμη κατοχής κατά την πολιορκία της Γάζας και στον πόλεμο" που ξέσπασε το 2008.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

9 comments:

  1. Μα ακόμα και οι χειρονομίες τους ε'ν οι ίδιες, η έπαρση, η πόζα...

    uzalistika

    ReplyDelete
  2. 'Έν θα μας κάμουν τα ίδια στην Τριμερή συνάντηση τωρά στη Γενεύη;

    Ελπίζω ο Πρόεδρος να συνέλθει και 'βρει λίγο σπόνδυλο, λίγη επαφή ξανά με την αλήθεια.

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  3. Όταν λένε μερικοί ότι ο Χριστόφιας είναι πουλημένος και προδότης ΤΕΛΙΚΑ δεν έχουν άδικο.

    ReplyDelete
  4. Δεν είναι πουλημένος.

    Αλλά τον σπρώχνει μιά αλαζονεία, ένας άκρατος κυπριο-εθνικισμός, και η αυταρχική πτέρυγα της ηγεσίας του κόμματος που έχουν ανάγει τον οπισθοδρομισμό σε επιστήμη και "αξία".

    ReplyDelete
  5. Σε πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση στο Plus μεταξύ Παπαπέτρου-Νι-κωλάκη,ο τελευταίος ομολόγησε ότι αν ήταν δυνατόν να επιστρέψουν 100000 πρόσφυγες στα σπίτια τους με μια λύση(τόσοι επέστρεφαν με το Ανάν 5),αυτός θα άνοιγε 100 σιαμπάνιες.Είναι ο ίδιος που παραμυθιάζει τους αφελείς ότι δε δέχεται λύση χωρίς την επιστροφή και του τελευταίου πρόσφυγα στο σπίτι του!Εσύ,Πετράκη,ως τι θεωρείς το Νι-κωλάκη;Ως σύντροφο του Χριστόφια,ως επαίσχυντο προδότη ή ως ένα φαιδρό,ανερμάτιστο υποκείμενο σαν εσένα;

    ReplyDelete
  6. Πες μας εσύ "Αρχιεπίσκοπε", δέχεσαι να μην επιστρέψουν μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες;

    Δέχεσαι εκείνοι που θα επιστρέψουν να μην δικαιούνται να ψηφίσουν δημοτικές αρχές, δήμαρχο, βουλευτές στις επαρχίες τους με βάση τους φυλετικούς νόμους;

    Αυτά προβλέπουν τα σχέδια Αννάν, καθώς και η νέα Διζωνική του Προέδρου.

    Τοποθετήθου παρακαλώ.

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  7. Μαρία,αν ζούσες στην πραγματικότητα θα ήξερες πως όχι μόνο οι υπό Τ/Κ διοίκηση πρόσφυγες δε θα ήθελαν να επιστρέψουν,αλλά και πολλοί από υπό Ε/Κ διοίκηση δε θα επιστρέψουν για διάφορους λόγους,επαγγελματικούς,οικογενειακούς κ.α(ένας απ' αυτούς


    είμαι και εγώ).Σταματήστε,λοιπόν,το παραμύθι της συνολικής επιστροφής,για να οδηγήσετε τα πράγματα σε μη λύση,ώστε να μονιμοποιηθεί η κατά την άποψή σας second best solution του Τάσσου,δηλ.η ατόφια διχοτόμηση.

    ReplyDelete
  8. Εγώ θέλω να επιστρέψω στην Κυρήνεια! - και θέλω να έχω όλα μου τα πολιτικά, νομικά, συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα που κερδιθήκαν με θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων μες τούτον τον αιώνα.

    Εσύ μου λέεις προσφέρεται μιά Διζωνική βασισμένη σε εθνο-φυλετικούς νόμους με βάση την οποία μπορεί να επιστρέψω, αλλά και εάν επιστρέψω δεν θα έχω εκεί δικαιώματα. Και όταν εκφράζουμαι ενάντια σε τούτην την αδικία... τάχα "υποστηρίζω" διχοτόμηση;

    Μα τι διαστροφές είναι τούτες;

    Εσύ πως τοποθετήσαι γιά τον φυλετικό διαχωρισμό που είναι εντοιχισμένος μες την Διζωνική; Πως τοποθετήσαι;

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  9. Η ΔΔΟ και τα συνεπακόλουθά της δεν είναι ελεύθερη επιλογή της πλευράς μας αλλά επιλογή ανάγκης,επακόλουθο της εισβολής,που κάποιοι άλλοι αιθεροβάμονες "ιδεολόγοι" σαν εσένα προκάλεσαν με το πραξικόπημα.Δικαιούσαι να ΘΕΛΕΙΣ το δίκιο σου,όπως και όλοι μας.Το θέμα είναι ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το πετύχουμε.Έρχονται εκλογές.Βάλτε μπροστά στο λαό τη μαγική σας φόρμουλα κι αν την εγκρίνει είμαι μαζί σας.Το να μυξοκλαίς με το ΘΕΛΩ μοιάζεις με μωρό που κτυπά το πόδι,αγνοώντας το ΜΠΟΡΩ των γονιών του!

    ReplyDelete