Saturday 31 July 2021

🟢 Μήπως τα είπε κάποιος ψεκασμένος σαν εμένα;


🟢 Όχι, τα είπε ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Τσιούτης!

🟢 Μεταξύ άλλων, δήλωσε: "Οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μεταδίδουν. Λιγότερο μεν, αλλά ...όσο κι αν μειώσεις τη μεταδοτικότητα με τον εμβολιασμό, αυτή παραμένει υψηλή. Άρα οι εμβολιασμένοι δεν είναι πλήρως απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να προσέχουν, να προσέχουν τις επαφές τους, να κάνουν τεστ. Οι COVID-free χώροι μας παρασύρουν να νομίζουμε ότι ο κίνδυνος είναι μηδέν μετά τον εμβολιασμό, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι και ιδανικά, τα COVID-free θα έπρεπε να απαιτούσαν τεστ ημέρας. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο απ’ όλους."

🟢 Καθίσταται σαφές από τις δηλώσεις του ότι ενώ η δαιμονοποίηση των ανεμβολίαστων και το στοχευμένο μίσος εναντίον τους είναι η ανεπίσημη πολιτική του Κράτους, και με την οποία εκστρατεία μίσους έχουν συστρατευτεί και οι κάθε λογής μικρόψυχοι φασίστες σε θέσεις κλειδιά στα ΜΜΕ/Τύπο, σε Ιατρικές και Κρατικές Αρχές, καθώς και πάμπολλοί "καλοθελητές" απλοί πολίτες που επιδίδονται στην εκστρατεία εκφοβισμού, μίσους, απειλών και άλλων αδικιών ενάντια στους ανεμβολίαστους... η πραγματικότητα είναι πως οι ανεμβολίαστοι είναι που κινδυνεύουν από τους εμβολιασμένους και όχι το αντίθετο: διότι οι μέν ελέγχονται κάθε 72 ώρες, οι δε εμβολιασμένοι περπατούν παντού διασπείροντας τον κορωνοϊό ανεξέλεγκτα.

🟢 Ο Κων. Τσιούτης άρθρωσε κάποιες αλήθειες που, στον βαθμό που μπορεί να ισχύει το καθεστωτικό αφήγημα είναι ΠΟΛΥ σημαντικές. Τις επιβεβαιώνει με την εξής του δήλωση: βλέπουμε "να συνεχίζεται ο κοινωνικός ρατσισμός και να βρίσκουμε αποδιοπομπαίους τράγους: στις αρχές ήταν οι Κινέζοι, μετά έγιναν τα «κρούσματα», μετά έγιναν οι τουρίστες, μετά έγιναν οι Λεμεσιανοί, μετά έγιναν τα σχολεία, μετά έγιναν οι νέοι, τώρα έγιναν οι ανεμβολίαστοι".

🟢 Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο πιο κάτω. Ακολουθούν παραπομπές σε πολλά και διάφορα επιστημονικώς τεκμηριωμένα άρθρα, καθώς και άρθρα που αφορούν το Κίνημα για την Ελευθερία στις Ιατρικές επιλογές, συν το παράλληλο Κίνημα για την Διασφάλιση των Ανθρωπίνων, Συνταγματικών, και Πολιτικών μας Δικαιωμάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία. 

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net


🟣 Δρ Τσιούτης: Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας

Ξέσπασε σε άρθρο του ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Τσιούτης, τονίζοντας ότι, «συνέχεια βρίσκουμε αποδιοπομπαίους τράγους» και «δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας» και θέτοντας προ των ευθυνών τους άπαντες υποστηρίζει ότι «φαίνεται να μη θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η πανδημία έχει απρόοπτα, ότι δεν μπορείς να προβλέψεις, παρά μόνο να προσπαθείς και να προετοιμάζεσαι».  

Το άρθρο του επικεφαλής της ΣΕΕ, με τίτλο «Καιρός να δούμε την αλήθεια στα μάτια», δημοσιεύθηκε το Σάββατο, στην σελίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου στο Facebook, «Ας Το Συζητήσουμε… είναι απλό» και έκανε στη συνέχεια το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας διάφορες και διαφορετικές αντιδράσεις.

«Ο περιορισμός και το κλείσιμο χώρων δεν φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα αν δεν καταλάβουμε τις συνέπειες των επιλογών και πράξεων μας, ώστε να κρατούμε την επανεκκίνηση ασφαλή. Ανοίξαμε και αναγκαστήκαμε να ξανακλείσουμε τρεις φορές. Ανοίξαμε (πάλι) στις 10 Μαΐου, στις 20 Ιουνίου ξεκίνησε έξαρση. Μέσα σε λιγότερο από 15 μέρες οι νοσηλευόμενοι τριπλασιάστηκαν. Το πιο σημαντικό κεφάλαιο για το μέλλον μας, τα σχολεία μας, έπαθαν ζημιά δύο συνεχόμενες χρονιές, κι ανοίγουν τον Σεπτέμβριο. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή, ας αφήσουμε στην άκρη τις μικροπολιτικές κι ας θέσουμε κοινούς στόχους».

«(…) Πάνω απ’ όλα, έχουμε πει ότι η πανδημία δεν θα εξαφανιστεί και απαιτείται ένα κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ όλων για να έχουμε μία ασφαλή και λειτουργική καθημερινότητα», αναφέρει και προσθέτει: «Αντίθετα, αυτό που βλέπουμε είναι: να συνεχίζεται ο κοινωνικός ρατσισμός και να βρίσκουμε αποδιοπομπαίους τράγους: στις αρχές ήταν οι Κινέζοι, μετά έγιναν τα «κρούσματα», μετά έγιναν οι τουρίστες, μετά έγιναν οι Λεμεσιανοί, μετά έγιναν τα σχολεία, μετά έγιναν οι νέοι, τώρα έγιναν οι ανεμβολίαστοι».

«Εκείνο που βλέπουμε», λέει, είναι «να μην μαθαίνουμε απ’ τα λάθη μας και να τα επαναλαμβάνουμε: Τρία lockdown, τρεις φάσεις χαλάρωσης που έφεραν ανεξέλεγκτη έξαρση, χώροι συναθροίσεων να βάζουν το κέρδος πάνω από την προστασία του συνόλου, κόσμος να αγνοεί τα βασικά ατομικά μέτρα προστασίας επειδή «κουράστηκε. Να μην θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η πανδημία έχει απρόοπτα, ότι δεν μπορείς να προβλέψεις, παρά μόνο να προσπαθείς και να προετοιμάζεσαι: πάντα γνωρίζαμε για τον κίνδυνο των μεταλλάξεων, τα εμβόλια έχουν καλύτερη αποτελεσματικότητα από αυτήν που περιμέναμε κι ας παρατηρούμε έκπτωση της αποτελεσματικότητας μετά από κάποιο διάστημα και έναντι μεταλλάξεων. Να μην καταλαβαίνουμε ότι όλα γίνονται για να μην πεθαίνει ο κόσμος και να μην φορτώνεται το σύστημα υγείας σε σημείο που να μην μπορεί να εξυπηρετεί ούτε τα επείγοντα (όχι μόνο COVID-19 αλλά και άλλα)».

Συνεχίζοντας περιγράφει την κατάσταση ως έχει σήμερα:

«Έχουμε 1000 περιστατικά τη μέρα. Το 3% των περιστατικών χρειάζονται νοσηλεία: αυτοί σήμερα είναι 30 άνθρωποι τη μέρα με δύσπνοια που θα χρειαστούν οξυγόνο. Οι περισσότεροι είναι ηλικίας 40-60. Επειδή αυτοί, κολλάνε από τους νεότερους. Επειδή αυτοί, είναι σε μικρότερο ποσοστό εμβολιασμένοι (ενώ οι >60 είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένοι). Το 8-10% των νοσηλευόμενων μπαίνουν ΜΕΘ: αυτοί είναι 2-3 άτομα τη μέρα. Οι μισοί στις ΜΕΘ πεθαίνουν – άρα 1-2 άτομα/μέρα. Κάποιοι πεθαίνουν πριν φτάσουν στις ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας στα νοσοκομεία έχει πέσει. Άρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε νέους ανθρώπους να πεθαίνουν. Όχι επειδή η Δέλτα είναι πιο θανατηφόρος, αλλά επειδή έχουμε περισσότερα περιστατικά κάθε μέρα. Αυτά τα νούμερα να σκεφτόμαστε όταν βλέπουμε τις ημερήσιες ανακοινώσεις (για όσους τις βλέπουν πια) και να τα μεταφράζουμε σε ανθρώπους.

Το σύστημα υγείας έχει όρια, είτε μιλάμε για κλίνες, είτε για εξοπλισμό, είτε για προσωπικό. Αν επιλέξεις να αυξήσεις τμήματα COVID-19 κλείνοντας άλλα τμήματα, θα υπάρχει κόσμος με προβλήματα που δεν θα εξυπηρετείται (…).

Και υποδεικνύει:  

    ■ «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας χρειάζεται υποστήριξη.
    ■ Οι προσωπικοί ιατροί χρειάζονται συνεχή ενημέρωση.
    ■ Οι ειδικοί ιατροί πρέπει να ενισχύσουν τους προσωπικούς ιατρούς.
    ■ Ο ΟΑΥ πρέπει να γίνει πιο ευέλικτος.
    ■ Οι σύλλογοι / σύνδεσμοι / οργανισμοί οφείλουν να αντιληφθούν την ευθύνη που τους αναλογεί και να γίνουν ευέλικτοι, τόσο για την οργάνωση όσο και για την παραπληροφόρηση.
    ■ Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια πρέπει να βάλουν στην άκρη το κέρδος και να υποστηρίξουν το *εθνικό σύστημα υγείας* και τους ασθενείς μας»

Δεν παραλείπει να αποδώσει ευθύνες:

«Η ιχνηλάτηση έχει καταρρεύσει. Όχι επειδή δεν έχει άτομα, όχι επειδή δεν έχει αυτοματοποιήσει διαδικασίες, αλλά επειδή εμείς, δεν τους βοηθάμε για να μας βοηθήσουν. Τους κατηγορούμε εδώ και 1,5 χρόνο ότι δεν παίρνουν τηλέφωνο έγκαιρα, ότι δίνουν μπερδεμένες οδηγίες. Εμείς γιατί δικαιολογούμαστε να μην ξέρουμε τα τρία βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε αν είμαστε κρούσμα ή επαφή;»

«Υπάρχουν χώροι που είναι ωρολογιακή βόμβα, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην έξαρση που περνάμε. (…) Είναι ώρα να καταλάβουν όλοι το βαθμό της ευθύνης τους».

«Οι κλειστές δομές είναι γεμάτες ευάλωτους ανθρώπους, που απλά έχουν ανάγκη από φροντίδα. Και επειδή είναι έτσι το περιβάλλον (…)  χρειάζονται τακτικό εργαστηριακό έλεγχο, σοβαρή και συνεχή επιτήρηση και όχι δελτία τύπου για να χαιρόμαστε, άμεση ιχνηλάτηση και παρεμβάσεις».

Η πανδημία, «δεν θα τελειώσει. Εμείς θα την σβήσουμε, όταν θα έχουμε χτίσει αρκετή ανοσία, είτε φυσική είτε μέσω εμβολιασμών, όπως έγινε και στις προηγούμενες πανδημίες. Δεν ξέρουμε πότε, αφού 1,5 χρόνο μετά και δεν μάθαμε να κάνουμε ούτε τα βασικά, επιτρέποντας στην πανδημία να μας ορίσει τη δική της πορεία».

Για τα εμβόλια, την πόλωση και την ατομική ευθύνη

«Φυσικά και θα δούμε την ανοσία να πέφτει, πρώτα σε ηλικιωμένους και ανοσοκατασταλμένους» Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια και τον εμβολιασμό, ο κ. Τσιούτης, αναφέρει στο άρθρο του: «Τα εμβόλια φυσικά και βοηθάνε: πρωτίστως σώζουν ζωές. Όποιος το αμφισβητεί, διαβάζει επιλεκτικά. Όποιος τα αντιμάχεται, παίρνει στο λαιμό του ζωές. Φυσικά και οι εμβολιασμένοι κολλάνε, η ανοσία από τα εμβόλια δεν είναι 100%. Φυσικά και θα δούμε την ανοσία να πέφτει, πρώτα σε ηλικιωμένους και ανοσοκατεσταλμένους, αφού αυτοί μάλλον δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς εξ αρχής. Φυσικά και δεν ξέρουμε αν ή πόσες δόσεις θα χρειαστούμε, κάποτε δεν ξέραμε ούτε για το MMR, την ηπατίτιδα Β, τη γρίπη, το DTP (…)».

«Οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μεταδίδουν. Λιγότερο μεν, αλλά όταν έχεις ένα στέλεχος με R0 6-8 (=τεράστιο), όσο κι αν μειώσεις τη μεταδοτικότητα με τον εμβολιασμό, αυτή παραμένει υψηλή. Άρα οι εμβολιασμένοι δεν είναι πλήρως απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να προσέχουν, να προσέχουν τις επαφές τους, να κάνουν τεστ. Οι COVID-free χώροι μας παρασύρουν να νομίζουμε ότι ο κίνδυνος είναι μηδέν μετά τον εμβολιασμό, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι και ιδανικά, τα COVID-free θα έπρεπε να απαιτούσαν τεστ ημέρας. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο απ’ όλους. Και επειδή δεν έχουν την προστασία του εμβολίου και επειδή έχουμε ανάμεσά μας ένα στέλεχος που μεταδίδεται τουλάχιστον δύο φορές πιο εύκολα από το περσινό. Ανάμεσα στους ανεμβολίαστους, αυτοί που κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο, είναι οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι και οι ανεμβολίαστοι με χρόνια προβλήματα υγείας (…)».

«Η πόλωση, η ένταση, οι χαρακτηρισμοί, η κουλτούρα μίσους, σίγουρα δεν βοηθάνε. Αν θέλεις να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου, πρώτα να φερθείς ώριμα και υπεύθυνα και να συμβάλεις στο δικαίωμα της υγείας για όλους», αναφέρει ο κ. Τσιούτης.

🟣 Δρ Τσιούτης: Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας
27 Ιουλίου 2021, Μαριλένα Παναγή   
https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1253414/dr-tsioytis-den-mathainoyme-apo-ta-lathi-mas

 * * *  

Σύνδεσμοι ~ Παραπομπές ~ Αναγνώσματα 

🩸 Απελευθερώστε τον γιατρό μας, Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_21.html

🟢 Φλόγες, Λαοθάλασσα και Τάλιμπαν ~ ο Λαός κινητοποιημένος, σε διλήμματα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_51.html

🟢 Τα ορθά και τα λάθη της Αστυνομίας
🟢 Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό την Κυριακή, 18 Ιουλίου, καθώς και για την επίθεση ενάντια στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Σίγμα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_36.html

🟢 Επιτεύγματα και Αποτυχίες
🟢 Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό την Κυριακή, 18 Ιουλίου
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_56.html

🟢 Τα πρώτα Ανακοινωθέντα ~ Εκδήλωση Διαμαρτυρίας στο Προεδρικό και τα συνακόλουθα έκτροπα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_19.html
 

🟢 Καρδιακές φλεγμονές και τα εμβόλια κορωνοϊού
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/06/blog-post_29.html

🟢 Μην φύγεις ποτέ, πολυαγαπημένε...
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/06/blog-post_18.html

🟢 Γιατί πέθανε ο Κυριάκος;
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/05/blog-post_23.html

🟢 Οι αριθμοί της Φρίκης. Και της Απάτης
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/05/blog-post.html

🟢 "Χρειάζομαι βοήθεια για τα εμβόλια!"
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/04/blog-post.html

🟢 Περί Κορωνοκρίσεως το Ανάγνωσμα: Κρυμμένες Αλήθειες ~ 4 Απρ. 2021
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/04/4-2021.html

🟢 Τι χάθηκε καθ' οδόν

Κορωνοϊός, Αριθμοί, Δευτερονόμιον
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/12/blog-post.html


🟢 15χρονος με πιστοποιημένο ΚΟΡΟΪΔΟΪΟ
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/11/15.html

🟩 Στις ΗΠΑ, το ανώτατο κρατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (US CDC) δηλώνει καθαρά ότι μόνο 6% των νεκρών που καταγράφηκαν είχαν ΜΟΝΟ κορωνοϊό. Οι πλείστοι (94%) πέθαναν από φονικές ασθένειες που οι ασθενείς είχαν προηγουμένως - δηλαδή από τις λεγόμενες "υποκείμενες νόσους":
{■ "For 6% of the deaths, COVID-19 was the only cause mentioned. For deaths with conditions or causes in addition to COVID-19, on average, there were 2.6 additional conditions or causes per death." In other words 94% of the deaths were due to OTHER LETHAL conditions which existed at the same time as infection with SARS-COV-2.}
■ Weekly Updates by Select Demographic and Geographic Characteristics
https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm


🟩 Mortality Risk of COVID-19

https://ourworldindata.org/mortality-risk-covid

🟪 Κορωνοκρίση, Προπαγάνδα, και Πραγματικότητα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/10/blog-post_15.html

■ "Your Coronavirus Test Is Positive. Maybe It Shouldn’t Be"
• The usual diagnostic tests may simply be too sensitive and too slow to contain the spread of the virus.
• Tests authorized by the F.D.A. provide only a yes-no answer to infection, and will identify as positive patients with low amounts of virus in their bodies.
By Apoorva Mandavilli
Published Aug. 29, 2020 | Updated Sept. 15, 2020, 9:28 a.m. ET
https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html

■ Αν δεν έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, μπορείτε να το μελετήσετε εδώ:
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/10/coronavirus-tests-positive-negative-and.html

■ Coronavirus tests are extremely sensitive. (That could be a problem, experts say.)
https://www.advisory.com/daily-briefing/2020/09/01/covid-tests

 

🟪 Μια Συνομιλία για το Κίνημα ενάντια στα άνομα Μέτρα, τον περιορισμό των Ελευθεριών μας, την κατοχή και τις απειλές από Τουρκία
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/09/blog-post.html

🔷 Υπερβάλλων ζήλος; Ή σκέτη αλαζονεία;
o- Μέθη με την εξουσία; Παραισθησιακή αντίληψη της πραγματικότητας; Ή μήπως παλινδρόμηση μεταξύ των δύο;
o- Μετά από την παγκύπρια κατακραυγή εναντίον της δικτατορικής του κίνησης προς υπέρβαση εξουσίας, ο έντιμος κος Υπουργός Υγείας ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να αναιρέσει την διαταγή του για τον κορωνοεμβολιασμό...
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/07/blog-post_29.html

🔷 Ο Κορωνοϊός Πίσω από τις Κάμερες των ΜΜΕ
Με τον Σόλωνα Αντάρτη
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/05/blog-post_24.html

🔷 Ζητούνται Δημοσιογράφοι και Βουλευτές
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/05/blog-post_10.html

🔷 Τι άλλο απέμεινε να ειπωθεί;
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/05/blog-post_7.html

🔷 Και τι να ξέρει ο Νομπελίστας για τον κορωνοϊό;
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/05/blog-post.html

🔷 Το παραμύθι συνεχίζει να καταρρέει: κορωνοϊός και θάνατοι
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/04/blog-post_24.html

🔷 Το Κεφάλαιο και η κρίση του Κορωνοϊού
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/04/blog-post_22.html

🔷 Πολύ ορθά τα λέει ο γιατρός - γιατί έχουν κλείσει τ' αυτιά τους όλες οι Αρχές;
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/04/blog-post_21.html

🔷 Άρχισεν η διγλωσσία για τις μάσκες
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/04/blog-post.html

🔷 Το Νόημα των Αριθμών του Κόρωνου ~ Σύγχιση, Απάτη, Τρομολαγνεία
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_30.html

🔷 Συμφωνώ με τον καθηγητή Ιατρικής Ζ. Ζαχαρίου - μα ποιός τον ακούει;
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_29.html

🔷 Κορωνοϊός: Φυσικές Μεθόδοι Πρόληψης και Προφύλαξης
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_21.html

🔷 Κορωνοϊός: εναλλακτικές όψεις και απόψεις
o- Όσα θέλατε και δεν θέλατε να μάθετε για τον κορωνοϊό!
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_19.html

🔷 Δεν είναι μόνο ανίκανοι - είναι εγκληματικά ψεύτες
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_14.html

🔷 Κορωνοϊός, οι ασθενείς μας και οι "χασικλήδες"
https://friendsofcannabis.blogspot.com/2020/03/blog-post.html

🔷 Πανδημία πανικού ίσον αποδημία της λογικής | Του Κλεάνθη Γρίβα
https://www.enallaktikos.gr/Article/51794/pandhmia-panikoy-ison-apodhmia-ths-logikhs--toy-kleanthh-griba

🔷 "Οι θάνατοι πολύ λιγότεροι από της εποχικής γρίππης" - το λέει δύο φορές. Συνέντευξη με τον επιδημιολόγο Ιωάννη Ιωαννίδη
https://youtu.be/d1WytGHigFw

■ 'Is the Coronavirus as Deadly as They Say?': Professors claim more data needed to know mortality rate
https://www.washingtonexaminer.com/news/is-the-coronavirus-as-deadly-as-they-say-professors-claim-more-data-needed-to-know-mortality-rate

* * *

 

No comments:

Post a Comment