Wednesday 21 July 2021

🩸 Απελευθερώστε τον γιατρό μας, Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη



 🩸 Το έχουν ξεσχίσει, πλέον, οι άνομοι εξουσιαστές: δεν απέμεινε ούτε Δικαιοσύνη, ούτε Κράτος - συλλαμβάνουν γιατρούς και δικηγόρους που μένουν ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.

🩸 Όταν η Αστυνομία έφτασε να συλλαμβάνει τον γιατρό Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη που είναι γνωστός σε όλους για το πράο και γνήσια χριστιανικό φιλειρηνικό του πνεύμα, και το Δικαστήριο να τον ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ με πολυήμερη κράτηση, όσοι είχαν οποιαδήποτε αμφιβολία ας συνέλθουν: έχει επικρατήσει πλήρως και η Υγειονομική Δικτατορία, ΚΑΙ ο φασισμός του καθεστωτικού αφηγήματος. Το μόνο που ΔΕΝ έστησαν ακόμη είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης.

🩸 "Καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, τον Γενικό Εισαγγελέα, την Επίτροπο Διοίκησης, τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο κ.ά. προέβησαν τρεις δικηγόροι κατά αστυνομικών οργάνων.

Όπως κατάγγειλαν στον «Φ», ενώ το βράδυ της Κυριακής μετέβησαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για να δουν πελάτες τους που κρατούνταν σε σχέση με τα επεισόδια, σε κάποια στιγμή, οι αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες σε δικηγόρο που ζητούσε επίμονα να πληροφορηθεί γιατί συνελήφθη ο πελάτης του. Του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το γραφείο, δεν το έπραξε και τον συνέλαβαν για διάφορα αδικήματα, παράνομη είσοδο, πρόκληση ανησυχίας, αντίσταση κατά τη σύλληψη κ.ά.

Στη θέα των χειροπέδων σε δικηγόρο αντέδρασε άλλη συνάδελφός του που ήταν παρούσα, της ζήτησαν να βγει από το γραφείο, δεν το έπραττε, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να την σπρώξει. Αυτή διαμαρτυρήθηκε και επειδή έπιασε το χέρι του για να το φύγει από τον καρπό της, της είπε ότι είναι υπό σύλληψη. Τρίτη δικηγόρος που κατέγραφε τα όσα διαδραματίζονται με το κινητό της, τέθηκε και αυτή υπό σύλληψη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ο «Φ» επικοινώνησε με την Αστυνομία για τις καταγγελίες αυτές όπου αξιωματικός της επιβεβαίωσε το περιστατικό με τον ένα δικηγόρο που συνελήφθη, αλλά όχι ότι συνελήφθησαν άλλοι δύο. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι σε κανέναν δικηγόρο δεν απαγορεύτηκε να βρίσκεται μαζί με τον πελάτη του."
Απόσπασμα από:
■ Έκτροπα: 7 υπό κράτηση, μαζί τους και ο Δρ Σωτηριάδης
https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1249157/ektropa-7-ypo-kratisi-mazi-toys-kai-o-dr-sotiriadis
🩸 Η σύλληψη του γιατρού μας Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη - και των άλλων δικηγόρων - απλώς και μόνο διότι αυτοί παραμένουν πιστοί στο καθήκον για να διαφυλάξουν την λειτουργία της Δικαιοσύνης και την Δημόσια Υγεία δεν είναι μόνο τεκμηρίωση της αναβάθμισης του αυταρχισμού από μέρους των εξουσιαστών. Είναι και τεκμήριο του πόσο βαθιά έχει εισχωρήσει στον λαό μας ο υγειονομικός φασισμός, όπου μεγάλες μάζες του κόσμου όχι μόνο τα ανέχονται πλέον αυτά... αλλά και τα επικροτούν.

🩸 Επιπλέον, η σύλληψη του γιατρού μας Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη και των άλλων δικηγόρων είναι και τεκμηρίωση του ότι στην Κύπρο ζει απόλυτα - και βασιλεύει - το αληθές του πορίσματος ότι ενώ το Σύμπαν έχει περιορισμένο μέγεθος, η Βλακεία είναι Απείρου μεγέθους. Τιτάνια.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

* * *

🟢 Φλόγες, Λαοθάλασσα και Τάλιμπαν ~ ο Λαός κινητοποιημένος, σε διλήμματα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_51.html
+
🟢 Φλόγες, Λαοθάλασσα και Τάλιμπαν ~ ο Λαός κινητοποιημένος, σε διλήμματα
https://www.facebook.com/Petros.Evdokas.page/posts/350092633168559


🟢 Τα ορθά και τα λάθη της Αστυνομίας
🟢 Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό την Κυριακή, 18 Ιουλίου, καθώς και για την επίθεση ενάντια στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Σίγμα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_36.html
+
🟢 Τα ορθά και τα λάθη της Αστυνομίας
🟢 Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό την Κυριακή, 18 Ιουλίου, καθώς και για την επίθεση ενάντια στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Σίγμα
https://www.facebook.com/Petros.Evdokas.page/posts/350095186501637


🟢 Επιτεύγματα και Αποτυχίες
🟢 Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό την Κυριακή, 18 Ιουλίου
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_56.html
+
🟢 Επιτεύγματα και Αποτυχίες
🟢 Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό την Κυριακή, 18 Ιουλίου
https://www.facebook.com/Petros.Evdokas.page/posts/350095483168274


🟢 Τα πρώτα Ανακοινωθέντα ~ Εκδήλωση Διαμαρτυρίας στο Προεδρικό και τα συνακόλουθα έκτροπα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_19.html
+
🟢 Τα πρώτα Ανακοινωθέντα ~ Εκδήλωση Διαμαρτυρίας στο Προεδρικό και τα συνακόλουθα έκτροπα
https://www.facebook.com/Petros.Evdokas.page/posts/350095916501564


* * *


No comments:

Post a Comment