Sunday, 3 May 2020

Και τι να ξέρει ο Νομπελίστας για τον κορωνοϊό;







Που να ξέρει τι λέει ο καημένος ο γιατρός που βραβεύτηκε με το Νόμπελ; Στην Κύπρο του έβαλαν γυαλιά!
Είναι πράγματι τόσον ηλίθιοι, ή απλώς αδιάβαστοι, αλάζονες και πειθήνια όργανα άλλων;




Ακόμη μία αναγκαία αποδόμηση της προπαγάνδας και τρομολαγνείας

Ονομάζεται Όθων Ηλιόπουλος (Othon Iliopoulos). Είναι γιατρός και καθηγητής Γενετικής και Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Η εξειδικευμένη ερευνητική εργασία στις λειτουργίες του Ανοσοποιητικού μας Συστήματος (δηλαδή του Αμυντικού και Θεραπευτικού Συστήματος του οργανισμού) που έκαμε ο καθ. Ηλιόπουλος οδήγησε την ομάδα του γιατρού Kaelin το 2019 να βραβευτεί με το Νόμπελ Ιατρικής.

Σε πρόσφατη συνέντευξη για τον κορωνοϊό (ακολουθεί ολόκληρη πιο κάτω), ο καθηγητής Όθων Ηλιόπουλος τα λέει ξεκάθαρα ώστε ο καθείς να μπορεί να τα αντιληφθεί:

Μιλώντας για το γεγονός ότι οι πλείστοι άνθρωποι που συναντούν τον ιό παραμένουν ΥΓΙΕΙΣ, λέει:
"Η πιο σοκαριστική [εικόνα] είναι το πόσοι άνθρωποι έχουν εκτεθεί και έχουν αντισώματα, αλλά υπήρξαν εντελώς ασυμπτωματικοί".

Επεξηγεί το αυταπόδεικτο, το ότι δηλαδή αυτός που ΔΕΝ έχει συμπτώματα ΔΕΝ είναι ασθενής!
"Λέω ότι το ζήτημα είναι αν θα κολλήσουμε, όχι αν θα νοσήσουμε. Νοσώ σημαίνει έχω συμπτώματα, κολλάω σημαίνει έχω έρθει σε επαφή με τον ιό. Μπορεί να νοσήσω, μπορεί και όχι, απλά να δημιουργήσω αντισώματα και άρα να έχω ανοσία. Από τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις, όπως η γρίπη, ξέρουμε ότι πάνω από ένα επίπεδο αντισωμάτων (που συνήθως επιτυγχάνεται με εμβόλιο ή απλή έκθεση στον ιό) ο οργανισμός είναι άνοσος."

Είναι επικίνδυνοι οι άνθρωποι που νίκησαν την μόλυνση και δημιούργησαν αντισώματα; Ο καθ. Όθων Ηλιόπουλος λέει πεντακάθαρα:
"Τα άτομα με ανοσία δεν είναι φορείς της νόσου."

Τώρα που γίνονται μετρήσεις και τεκμηριώνεται ότι τεράστια μερίδα του πληθυσμού έχει εκτεθεί στον κορωνοϊό και ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΥΓΙΗΣ, ο καθ. Ηλιόπουλος λέει:
"Τώρα που αρχίζουμε να εκτιμάμε πόσα άτομα έχουν εκτεθεί στον ιό εδραιώνεται η εντύπωση ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι θα είναι ασυμπτωματικοί". Δηλαδή υγιείς.


Στην Κύπρο όμως...

Στην Κύπρον την ενάλιαν του Απόλλωνος Υλάτη,
εκείνου που μας έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη,
τα πράγματα κυλούν αλλιώς, κυλούν με γνώμωνα βαθύτερα
και δομικά, οικονομικά, πολιτικά συμφέροντα της εξουσίας:
Εδώ ΟΛΟΙ οι οροθετικοί, όλοι οι ΥΓΙΕΙΣ άνθρωποι των οποίων ο οργανισμός συνάντησε τον κορωνοϊό ("επιμολύνθηκαν", "κόλλησαν") και τον ΝΙΚΗΣΑΝ χωρίς να αρρωστήσουν, βαφτίζονται "ασθενείς". Και μάλιστα για να ακούγεται "επιστημονικό", βαπτίζονται ως "ασυμπτωματικοί ασθενείς", ή "ασθενείς χωρίς συμπτώματα". Επιπλέον, θεωρούνται "επικίνδυνοι"!

Και η βάπτιση ως "ασθενείς" δεν είναι από τους δήθεν αμόρφωτους του καφενέ. Ξεκινά από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας και από τους "εμπειρογνώμονες ειδικούς", και από τους "εξειδικευμένους δημοσιογράφους" που είναι ανταποκριτές σε θέματα Υγείας. Να τα τεκμήρια:

1.
Ο Καθηγητής και αστέρας της Κυβερνητικής Επιδημιολογικής Ομάδας διαχείρισης της κρίσης Λεόντιος Κωστρίκκης:
«Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς είναι ένα φοβερά επικίνδυνο στοιχείο και ξέρουμε ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς αυτή τη στιγμή που αφορούν το 30% περίπου των λοιμώξεων."

Στο ίδιο άρθρο όπου αναφέρονται τα πιο πάνω, η δημοσιογράφος Μαριλένα Παναγή που ειδικεύεται "επί θεμάτων υγείας" επεξηγεί τα σοφά λόγια του κου Καθηγητή:
"...διαπιστώσεις των Kυπρίων επιστημόνων για ύπαρξη μεγάλου αριθμού ασυμπτωματικών ασθενών μεταξύ των κρουσμάτων".

"Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η χορήγηση μασκών στον πληθυσμό, ...δεν είναι αναγκαία στην Κύπρο, εξαιτίας του αριθμού των ασυμπτωματικών ασθενών".

"Το 30% των ασθενών δεν παρουσιάζουν συμπτώματα".

Πηγή:
Φοβούνται «κρυφούς» φορείς - 20.000 τεστ για τη διασπορά


2.
Γράφουν ότι "Το 13% των ασθενών στην Κύπρο δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα".

Πηγή:
Κολλάμε ο ένας τον άλλο - Το 72% των κρουσμάτων από επαφές


3.
Κα Αναστασία Ανθούση, επικεφαλής του Γραφείου του Υπουργού Υγείας:
«Το 16% των ασθενών με κορωνοϊό στην Κύπρο δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. ...Αυτό μας δίνει σαφή ένδειξη ότι στην κοινότητα υπάρχουν κι άλλοι αδιάγνωστοι και ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Μαριλένα Παναγή, Φιλελεύθερος:
"Το γεγονός έθεσε σε συναγερμό τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων, αφού επιβάλλεται πλέον να γίνει με πάσα σοβαρότητα ιχνηλάτηση των επαφών των επαγγελματιών υγείας και να εξαλειφθεί ταυτόχρονα κάθε ενδεχομένο να υπάρχει στο νοσοκομείο κάποιος ασυμπτωματικός και αδιάγνωστος ασθενής με κορωνοϊό."

Πηγή:
Αλώνει το Μακάρειο ο κορωνοϊός


4.
Τα δικά μας, του γειτόνου μας

Η αλαζονεία των "δικών μας" έχει φτάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που ερμηνεύουν όπως θέλουν, - με τους όρους της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ προπαγάνδας - τις ανακοινώσεις από άλλες χώρες.

Η επικεφαλής της ρωσικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης πριν μερικές μέρες με θέμα την κατάσταση που σχετίζεται με τον κορονοϊό δήλωσε τα εξής: «Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται σαφώς μια τάση αύξησης του ποσοστού των ατόμων εκείνων που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της λοίμωξης, είτε θα λέγαμε τον ατόμων που έχουν μολυνθεί αλλά δεν ασθενούν».

Οι "δικοί μας" πρόσθεσαν ακόμη μια δήλωση που την απέδωσαν ως εξής:
"Η Ποπόβα δήλωσε επίσης ...ότι την τελευταία εβδομάδα το ποσοστό των ασθενών με κορονοϊό οι οποίοι δεν παρουσιάζουν εμφανή συμπτώματα αυξήθηκε φθάνοντας το 52%."

Η Άννα Πόποβα λέει "τα άτομα που έχουν μολυνθεί αλλά δεν ασθενούν, οι "δικοί μας" λεν ότι αυτή είπε "ασθενείς οι οποίοι δεν παρουσιάζουν εμφανή συμπτώματα". Εκεί όπου δηλαδή αυτή αναφέρεται σε ΥΓΙΕΙΣ άνθρωπους, η εγχώρια προπαγάνδα στην Κύπρο αναφέρεται σε "ασθενείς".

Πηγή:
355 εστίες διασποράς του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στη Ρωσία

Θα είμαστε για πάντα ευάλωτοι στην προπαγάνδα, στα ψέμματα και την τρομολαγνεία του καθεστώτος αν δεν αναλύουμε τα νοήματα και τις λέξεις που εκτοξεύονται εναντίον μας, αν δεν ψάχνουμε, αν δεν μελετούμε και από μόνοι μας το ποιά είναι η πραγματικότητα. Το να είμαστε εξαρτώμενοι από ένα σύστημα που παράγει συστηματικά ψέμματα και προπαγάνδα απλώς μας διατηρεί όχι μόνο εξαρτώμενους αλλά και ευάλωτους σε θανατηφόρους χειρισμούς: η Υγεία και η Ελευθερία είναι πάντα τα πρώτα θύματα αυτού του συστήματος.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

Η συνέντευξη του καθηγητή Ηλιόπουλου

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο ολόκληρης της συνέντευξης που παραχώρησε ο καθηγητής του Χάρβαρντ Όθων Ηλιόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη δημοσιογράφο Τάνια Η. Μαντουβάλου

Ερ:Σε μία πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση με άλλους συναδέλφους σας, είπατε χάριν αστειότητας ότι δεν είστε πλέον ογκολόγος, και έχετε γίνει πνευμονολόγος, στο Massachusetts General Hospital (Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης) που εργάζεσθε και είναι νοσοκομείο αναφοράς για COVID.

Απ: To General Hospital είναι το ιστορικότερο και μεγαλύτερο από τα τρία Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Harvard, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο και ετερογενή πληθυσμό στην περιοχή της μητροπολιτικής Βοστώνης. Νοσηλεύει από πολύ κοινά περιστατικά, μέχρι απίθανα σπάνια νοσήματα, για τα οποία διαθέτει εξειδικευμένα κέντρα. Όταν είδαμε την επιδημία να έρχεται, αναδιαμορφώσαμε επιλεγμένα τμήματα σε τμήματα COVID, αυξήσαμε τα κρεβάτια ΜΕΘ απο 110 σε 300, ενώ την ίδια στιγμή κινητοποιήσαμε γιατρούς από διαφορετικές ειδικότητες, για να αντιμετωπίσουμε τις καινούργιες ανάγκες που παρουσιάστηκαν. Αυτή τη στιγμή έχουμε 345 εσωτερικούς ασθενείς συν 135 στη ΜΕΘ σε ένα νοσοκομείο 900 κλινών. Μαθαίνουμε πολλά για την βιολογία της ασθένειας που είναι πολύτιμα, όχι μόνο για να θεραπεύσει κανείς τους αρρώστους, αλλά και για να προτείνει πολιτική υγείας. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μία επιδημία αν δεν έχεις εμπειρία της εξέλιξης και των πτυχών της αρρώστιας.

Ερ:Τι παρατηρήσεις κάνετε; Υπάρχουν πτυχές από την κλινική εικόνα που δεν είναι ευρύτερα γνωστές;

Απ: Υπάρχουν. Η πιο σοκαριστική είναι το πόσοι άνθρωποι έχουν εκτεθεί και έχουν αντισώματα, αλλά υπήρξαν εντελώς ασυμπτωματικοί, ή είχαν πολύ ήπια συμπτώματα. Νομίζουν ότι είναι ακόμη παρθένοι οργανισμοί, αλλά στην πραγματικότητα έχουν περάσει COVID και έχουν ανοσία. Σε πρόσφατη δειγματοληψία, βρήκαμε γειτονιές, όπου το 32% των κατοίκων έχουν αντισώματα. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτές οι γειτονιές είναι ακόμη σε καθεστώς γενικού περιορισμού. Μάθαμε ακόμη ότι περίπου το ένα τέταρτο των COVID ασθενών μπορεί να εμφανίσει μόνο ναυτία, έμετο, διάρροια και άλλα γαστρεντερικά συμπτώματα, χωρίς να προσβληθούν οι πνεύμονες. Οι ασθενείς τέτοιου τύπου μπορεί να ιαθούν γρήγορα και κάποιοι να εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα (μικτή κλινική εικόνα). Αυτό που επίσης εκτιμήσαμε απο την μέχρι τώρα εμπειρία, είναι πόσο χρήσιμοι είναι οι γενικοί δείκτες φλεγμονής για την πρόγνωση της ασθένειας. Αντίστοιχα χρήσιμοι είναι και ξεχασμένοι απλοί κλινικοί χειρισμοί, όπως το να γυρίσεις έναν ασθενή μπρούμυτα. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τόσο πολύ την οξυγόνωση του, που να μην χρειαστεί να μπει στη ΜΕΘ. Θέλω ακόμη να τονίσω κάτι που είναι τώρα γνωστό και όχι από την αρχή της πανδημίας. Ότι η νόσος έχει συνήθως δύο φάσεις. Διαρκούν 4-5 μέρες η κάθε μία και ενδιάμεσα για δύο τρεις ημέρες ο άρρωστος νιώθει τόσο καλά που καμιά φορά είναι σα να αποθεραπεύθηκε. Η δεύτερη φάση είναι συνήθως κλινικά βαρύτερη.

Ερ: Η ανοσία θεωρείται σημαντική για το σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Ωστόσο έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις για το πόσο καιρό μπορεί να διαρκεί. Επίσης έχουν αναφερθεί περιπτώσεις επανανόησης. Πχ 51 ασθενείς από τη Νότια Κορέα, που είχαν θεραπευτεί από τον Covid-19, βρέθηκαν εκ νέου θετικοί.

Απ: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό επαναλοίμωξης στις τόσες εκατοντάδες, χιλιάδες αρρώστων. Νομίζω ότι αυτή είναι παραφιλολογία που πηγάζει από το πόσο έχουμε τρομοκρατήσει τον κόσμο, κατά την γνώμη μου αδικαιολόγητα. Από όλη την εμπειρία μας με τις λοιμώξεις (ιογενείς και μη) ξέρουμε ότι η ανοσία (δηλαδή τα αντισώματα στο αίμα) προφυλάσσουν από πάρα πολύ μέχρι εντελώς από λοίμωξη. Εκεί βασίζονται όλα τα παιδικά εμβόλια, που έχουν φτάσει να εξαλείψουν τελείως κάποιες ασθένειες. Το ίδιο συμβαίνει και στον COVID. Στην δήλωση « δεν έχουμε ακόμη απόδειξη, ότι δεν προφυλάσσει η ανοσία» απαντώ, μετά από εμπειρία της επιστημονικής κοινότητας σε πάνω από εκατομμύριο ασθενείς, «δεν έχουμε ούτε μία απόδειξη ότι δεν προφυλάσσει». Όσοι καλοπροαίρετα ισχυρίζονται το αντίθετο, ξεχνούν ότι αρχικά δεν είχαμε εκτιμήσει ότι η νόσος είναι διφασική και άρα το δεύτερο μέρος μπορεί να θεωρηθεί επαναλοίμωξη, αν δεν έχεις εμπειρία. Επίσης το τεστ ανίχνευσης του ιού εύκολα μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό, καθότι έχει μία ευαισθησία μόνο 65%.

Ερ: Με αυτά τα δεδομένα ποιός θεωρείτε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να επιστρέψουμε στην κανονικότητα;

Απ: Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να χαρτογραφήσουμε τον πληθυσμό με ευρείας κλίμακας τεστ αντισωμάτων. Όσοι έχουν αντισώματα, να μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ώστε να βγούμε άμεσα από το γύψο και να επανακινηθεί η οικονομία, αλλά και να επανέλθει ο κόσμος στη φυσιολογική του ζωή. Αν περιμένουμε το εμβόλιο, ή φάρμακα, μπορεί να μείνουμε κλειδωμένοι για μήνες ή χρόνο, και αυτό πια είναι αδύνατο. Όσοι δεν έχουν αντισώματα ενδεχομένως να βγουν σε δεύτερο χρόνο.

Ερ: Τα άτομα που διαβιούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, πώς πιστεύετε ότι θα έπρεπε να επιστρέψουν στην εργασία τους και την κανονική τους ζωή;

Απ: Τα άτομα με ανοσία δεν είναι φορείς της νόσου. Οπότε θα τους σύστηνα να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους , πριν επιστρέψουν σπίτι όπου ζουν μαζί με τα ευπαθή άτομα, και να εφαρμόζουν σχετική απομόνωση μέσα στο σπίτι. Όσον αφορά τα άτομα χωρίς ανοσία που μένουν με ευπαθείς, θα πρέπει να κάτσουν και αυτά στο σπίτι, σε πρώτη φάση. Μέχρι η ανοσία του πληθυσμού να φτάσει σε ένα επίπεδο 30-35%, οπότε και στη συνέχεια θα μειωθεί η μεταδοτικότητα.

Ερ: Τι θα γίνει με την επιπέδωση της καμπύλης τώρα που θα βγούμε έξω;

Απ: Αν βασίσουμε την αποκλιμάκωση στην ύπαρξη ανοσίας, η καμπύλη δεν θα παρουσιάσει έξαρση. Αν συνεχίσουμε να έχουμε κλειδωμένους τους ανθρώπους στα σπίτια τους και μία μέρα τους επιτρέψουμε να βγουν, χωρίς να έχουμε καλλιεργήσει τις συνθήκες για γενικευμένη ανοσία πληθυσμού, τότε απλά θα έχουμε μεταφέρει την έξαρση μερικούς μήνες αργότερα. Μέχρι να υπάρξει εμβόλιο η ερώτηση δεν είναι αν θα κολλήσει κάποιος, αλλά πότε θα κολλήσει.

Ερ: Λέτε λοιπόν ότι το ζήτημα δεν είναι αν θα νοσήσουμε. Αλλά το πότε. Η βαρύτητα της νόσου έχει να κάνει με το πόσα πολλά αντισώματα έχει κανείς; Ή μπορεί να παίζει ρόλο το γενετικό υπόβαθρο;

Απ:Λέω ότι το ζήτημα είναι αν θα κολλήσουμε, όχι αν θα νοσήσουμε. Νοσώ σημαίνει έχω συμπτώματα, κολλάω σημαίνει έχω έρθει σε επαφή με τον ιό. Μπορεί να νοσήσω, μπορεί και όχι. Απλά να δημιουργήσω αντισώματα και άρα να έχω ανοσία. Από τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις, όπως η γρίπη, ξέρουμε ότι πάνω από ένα επίπεδο αντισωμάτων (που συνηθως επιτυγχάνεται με εμβόλιο ή απλή έκθεση στον ιό) ο οργανισμός είναι άνοσος. Το γενετικό υπόβαθρο μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο, αλλά νομίζω ότι έχει τονιστεί υπερβολικά αυτός ο ρόλος. Δεν θα βασιζόμουν σε γενετικές διαφορές, ούτε για την πρόληψη, ούτε για την θεραπεία, ούτε για την χάραξη πολιτικής υγείας.

Ερ: Προς τα πού μπορεί να βρίσκεται η λύση του γρίφου στις υπό διερεύνηση θεραπείες-εμβόλιο;

Απ: Σε μία πανδημία δοκιμάζεις τα πάντα. Θα επένδυα στα φάρμακα και το εμβόλιο και όχι στο γενετικό υπόβαθρο.

Ερ:Το θέμα του στίγματος είναι ένα ζήτημα αυτή τη στιγμή. Εσείς το βιώνετε που έχετε περάσει σχετικά ανώδυνα την νόσο COVID19;

Απ: Πέρασα έντεκα μέρες με 39.5 πυρετό, πλήρη αδυναμία, πόνους και μόνο νερό. Ήταν μάλλον μία σχετικά έντονη κλινική εικόνα, όχι η χειρότερη βέβαια. Υπάρχει μία φοβερή υπερβολή για τον κίνδυνο από τον ιό, που βασίζεται σε λάθος εικόνες για τη θνητότητα από αυτή τη λοίμωξη. Τώρα που αρχίζουμε να εκτιμάμε πόσα άτομα έχουν εκτεθεί στον ιό εδραιώνεται η εντύπωση ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι θα είναι ασυμπτωματικοί ή θα έχουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα, από την κλινική εικόνα που έζησα εγώ. Νιώθω ότι όταν λέω σε φίλους και συναδέλφους ότι νόσησα τρομάζουν. Μερικοί με συγχαίρουν που το ομολογώ και κανείς δεν διανοείται να με συναντήσει, ακόμα και αν έχει νοσήσει ο ίδιος. Υπάρχει ένας κοινωνικός αυτοματισμός που μας έχει μείνει από την εποχή της φυματίωσης και που δεν συνάδει με τον εξορθολογισμό της κοινωνίας την εποχή της πληροφορίας.

Ερ: Ο ιός αλλάζει πρόσωπο κατά την παραμονή του στον ανθρώπινο οργανισμό; Τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις; Τα τεστ αντισωμάτων πιάνουν όλες τις παραλλαγές του;

Ο ιος ενδιαφέρεται να εξαπλωθεί. Όπως και τα κοινά μικρόβια δεν χρειάζεται να αλλάξει πολύ για να το καταφέρει, όσο δεν βρίσκει αντίσταση, δηλαδή δεν εκτίθεται σε φάρμακα ή εμβόλιο. Άρα δεν περιμένουμε να υποστεί αλλαγές (μεταλλάξεις) που να τον κάνουν αγνώριστο στα αντισώματα που αποκτούμε τώρα. Σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα χρόνου, δηλαδή ένα με δύο χρόνια, μπορεί να αλλάξει, όπως αλλάζει ο ιός της γρίπης κάθε χρόνο, αλλά αυτό δεν αποτελεί παράγοντα πολυπλοκότητας στην παρούσα φάση. Τα αντισώματα συνήθως αναγνωρίζουν πολλές πρωτεΐνες του ιού, το τεστ αντισωμάτων ανιχνεύει εκείνα που αναγνωρίζουν σταθερά χαρακτηριστικά, άρα ναι τα αντισώματα πιάνουν όλες τις παραλλαγές.

Ερ: Ποια είναι η αίσθηση σας; Ο ιος θα εξαφανιστεί έτσι ξαφνικά όπως λένε κάποιοι; Ή ήρθε για να μείνει;

Η οικογένεια των κορονοιών έχει πολλά μέλη που φιλοδοξούν να είναι στο προσκήνιο της ζωής μας, όπως SARS, MERS και τώρα COVID-19. Θα περάσει στην αφάνεια κάποια στιγμή, αλλά μάλλον θα τον διαδεχτεί ένα καινούργιο ξαδελφάκι. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ετοιμάσουμε τα συστήματα υγείας που έχουμε, και την πολιτική προστασία για την επόμενη πανδημία. Η ερώτηση και πάλι δεν είναι αν θα παρουσιαστεί. Αλλά πότε.

*Ο Όθων Ηλιόπουλος συνετέλεσε καθοριστικά, με την πρωτοποριακή πολυετή ερευνητική δουλειά του πάνω στον καρκίνο και τις γονιδιακές του μεταλλάξεις, για να τιμηθεί με το Βραβείο Νομπέλ Ιατρικής 2019, η ομάδα του καθηγητή Ουίλιαμ Κέλιν από το Χάρβαρντ. Στα επιστημονικά επιχειρήματα της Επιτροπής της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών τονίστηκε ότι οι δύο από τις τρεις δημοσιεύσεις, για τις οποίες απονεμήθηκε το Νομπέλ στο Χάρβαρντ, ήταν η επιτελική σύλληψη και η πρακτική δουλειά του κ. Ηλιόπουλου.

Πηγή:
■ “Υπάρχει φοβερή υπερβολή για τον κίνδυνο από τον κορονοϊό” δηλώνει Έλληνας καθηγητής από το Χάρβαρντ | 24/04/2020
https://www.militaire.gr/quot-yparchei-foveri-ypervoli-gia-ton-kindyno-apo-ton-koronoio-quot-dilonei-ellinas-kathigitis-apo-to-charvarnt

Περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση, ανάλυση και τοποθετήσεις

🔷 Το παραμύθι συνεχίζει να καταρρέει: κορωνοϊός και θάνατοι

🔷 Το Κεφάλαιο και η κρίση του Κορωνοϊού

🔷 Πολύ ορθά τα λέει ο γιατρός - γιατί έχουν κλείσει τ' αυτιά τους όλες οι Αρχές;http://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/04/blog-post_21.html

🔷 Άρχισεν η διγλωσσία για τις μάσκες

🔷 Το Νόημα των Αριθμών του Κόρωνου ~ Σύγχιση, Απάτη, Τρομολαγνεία

🔷 Συμφωνώ με τον καθηγητή Ιατρικής Ζ. Ζαχαρίου - μα ποιός τον ακούει;

🔷 Κορωνοϊός: Φυσικές Μεθόδοι Πρόληψης και Προφύλαξης

🔷 Κορωνοϊός: εναλλακτικές όψεις και απόψεις (βίντεο και επιστημονική τεκμηρίωση)
o- Όσα θέλατε και δεν θέλατε να μάθετε για τον κορωνοϊό!

🔷 Δεν είναι μόνο ανίκανοι - είναι εγκληματικά ψεύτες

🔷 Κορωνοϊός, οι ασθενείς μας και οι "χασικλήδες"

🔷 Πανδημία πανικού ίσον αποδημία της λογικής | Του Κλεάνθη Γρίβα

🔷 "Οι θάνατοι πολύ λιγότεροι από της εποχικής γρίππης" - το λέει δύο φορές. Συνέντευξη με τον επιδημιολόγο Ιωάννη Ιωαννίδη

'Is the Coronavirus as Deadly as They Say?': Professors claim more data needed to know mortality rate

New York Starts 'Aggressive' Coronavirus Antibody Testing In Quest To Reopen Economy
April 20, 2020

~~~~~~~~~~

1 comment:

  1. As Salam Alaikum,
    Ramadan Mubarak. The current PK gov is horrible. I Support PTM they want peace for each citizen, which Pakistani gov is not giving, as they murder their people for raising their voice against injustice. ��

    ReplyDelete