Monday 19 July 2021

🟢 Επιτεύγματα και Αποτυχίες

🟢 Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό την Κυριακή, 18 Ιουλίου
🟢 Τα επιτεύγματα και οι αποτυχίες του πλήθους

{όλες οι εικόνες εδώ εμφανίζονται σε μεγέθυνση με κλίκ}


🟣 Λαοθάλασσα! Χιλιάδες άνθρωποι ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ: καταφέραμε να παραμερίσουμε την απομόνωση στην οποία μας είχε εξοστρακίσει το καθεστώς και τα ΜΜΕ/Τύπος. Το ότι ΠΟΛΛΕΣ χιλιάδες ανθρώπων καταφέραμε να αυτο-οργανωθούμε χωρίς ΜΜΕ και Τύπο, αλλά αξιοποιώντας τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ), τα τηλέφωνα και τις προσωπικές μας επαφές, αναδεικνύει ξανά το ότι ο λαός ΔΥΝΑΤΑΙ και ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ να το κάμει! Η ολοκληρωτική φίμωση από τα ΜΜΕ/Τύπο και από τα ΜΚΔ (όπως το Facebook), δεν ήταν ικανά να αποτρέψουν την ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Ενόσω προχωρά η ταυτόχρονη πρόοδος ΚΑΙ διάβρωση της κοινωνίας, η Αυτο-οργάνωση θα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ως ο πιο σημαντικός παράγων στην Ιστορία. Ουδεμία κοινωνική αλλαγή ή επανάσταση πραγματώθηκε ποτέ χωρίς Αυτο-οργάνωση του λαού.

Ο κόσμος μας αψήφησε την συστηματική κατατρομοκράτηση, και παρά την φίμωση από τα ΜΜΕ και Τύπο οι άνθρωποι στελέχωσαν την διαδήλωση με παλμό και αξιοπρέπεια, με διάθεση για ειρηνική αντίσταση στην Υγειονομική Δικτατορία. Μαζεμένοι μαζί ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, αισθανθήκαμε την τόνωση - την ένεση ηθικού - που δωρίζει η μαζικότητα.

Το Κίνημα για την Ελευθερία στις Ιατρικές επιλογές, καθώς και το παράλληλο Κίνημα για την Διασφάλιση των Ανθρωπίνων, Συνταγματικών, και Πολιτικών μας Δικαιωμάτων, είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία. Η εκδήλωση την Κυριακή φανέρωσε την ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ του κόσμου μας: άνθρωποι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις και κόμματα, όλων των εθνοτικών και πολιτιστικών καταβολών, άνθρωποι και του συμβατικού σχήματος ζωής ΚΑΙ του "εναλλακτικού", άνθρωποι με ράστα ντρέντλοκς του κόσμους της reggae, και άνθρωποι με τατουάζ, σοβαροί γενάδες και ντροπαλές κορασίδες, οικογένειες με παιδιά, Μουσουλμάνοι, Βουδδιστές και Χριστιανοί, Έλληνες "εθνικοί" λάτρεις του Θείου Έρωτα και του Λόγου, άνθρωποι όλων των ειδών βρεθήκαμε μαζί σε μια κρίσιμη στιγμή με τις καλύτερες προθέσεις για την κοινωνία μας.

🟣 Και πριν καν χαρούμε όλες αυτές τις υπέροχες πτυχές της συλλογικής και κοινωνικής μας ύπαρξης βρεθήκαμε αίφνης πολιτικοί όμηροι των ορθοδοξο-τάλιμπαν που έκαμαν κατάληψη της εκδήλωσης, μονοπολώντας τα μικρόφωνα και το πολιτιστικό, πολιτικό περιεχόμενο της. Επέβαλαν στο πλήθος προσευχές και εκκλησιαστικά συνθήματα. Και μας παρέσυραν σε καταστάσεις όπου το πλήθος εκτέθηκε - και κάποιο παρασύρθηκαν - σε ανόητες πράξεις βίας από προβοκάτορες.

Η ζημιά που υπέστηκε το Κίνημα μετά από τις πράξεις αυτές είναι ανυπολόγιστη. Θα δυσκολευτούμε ΠΑΡΑ πολύ τώρα να πείσουμε άλλους για το δίκαιο μας. Θα δυσκολευτούμε να σώσουμε ζωές και να διαφυλάξουμε τις Ελευθερίες και Δικαιώματα του λαού. Είναι απαραίτητο να γίνει και πρέπει να γίνει, αλλά η κάθε πράξη προς εκείνη την κατεύθυνση τώρα θα είναι διπλά και τριπλά πιο δύσκολη. Όλο ανήφορο.

Το λάθος μας; ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ όλα τα σημάδια που έδειχναν ότι οι "ηγέτες", οι "διοργανωτές", και όλοι όσοι ηγετίσκοι ξερογλύφονταν από καιρό στήνοντας ο καθείς το δικό του καπετανάτο μας οδηγούσαν εκεί όπου απαρέκλιτα οδηγεί η ιδεολογία τους: που αλλού μπορεί να καταλήξει η θρησκευτική μισαλλοδοξία και παθολογική θρησκοληψία, η φαλλοκρατία, πατριαρχία, ανδρικός σωβινισμός, ο ρατσισμός, η ομοφοβία, και η προσπάθεια κοινωνικής διοργάνωσης του μίσους;

Το ότι τους ανεχτήκαμε να μας καθοδηγούν είναι αποτυχία δική μας. Μόνο αν την αναγνωρίσουμε θα καταφέρουμε οποιαδήποτε αλλαγή. Όσοι όμως τα γνωρίζαμε και εκπέμπαμε ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ αποσιωπηθήκαμε, απειληθήκαμε, εκτοπιστήκαμε:

🌺 Μήπως δεν τα λέγαμε και πέρσι; Οι ευθύνες των διοργανωτών είναι ασήκωτες πλέον. Αλλά θα αφήσουμε το Κίνημα στα χέρια τους; ΘΕΛΟΥΜΕ να καθορίζεται η Αντίσταση από ρατσιστές χριστιανο-τάλιμπαν;

🌺 Μια Συνομιλία για το Κίνημα ενάντια στα άνομα Μέτρα, τον περιορισμό των Ελευθεριών μας, την κατοχή και τις απειλές από Τουρκία
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/09/blog-post.html

🌺 ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΩ στη Διαμαρτυρία στο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ
🔷 Μια διαδήλωση βασισμένη σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ  
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/08/blog-post_29.html

🌺 Όσοι έχετε πρόσβαση και στο (κατηραμένο) Facebook, μπορείτε να δείτε κάποιες από τις δημόσιες συζητήσεις εδώ από πέρσι (ανάρτηση και σχόλια):
https://www.facebook.com/petros.evdokas/posts/10221523371686636

■ Και εδώ:
https://www.facebook.com/petros.evdokas/posts/10221686164036343


🟣 Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αναδιοργανωθεί το Κίνημα για την Ελευθερία στις Ιατρικές επιλογές, καθώς και το παράλληλο Κίνημα για την Διασφάλιση των Ανθρωπίνων, Συνταγματικών, και Πολιτικών μας Δικαιωμάτων - που και τα δύο είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία - πάνω στη βάση ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ Αρχών και Αξιών, για όλους τους ανθρώπους όλων των θρησκειών και εθνοτικών, πολιτιστικών καταβολών, για όλα τα άτομα με όλων των ειδών τις ζουμερές και πολύχρωμες εκφάνσεις ερωτισμού, για όλα τα άτομα όλων των ικανοτήτων, ηλικιών, και μορφών αυτοπροσδιορισμού. Ο αγώνας είναι για όλους, και είναι καθήκον μας να διαμορφώσουμε τις εκδηλώσεις μας ώστε να είναι άνετες για όλους. ΕΜΕΙΣ πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλα τα άτομα θα αισθάνονται ευπρόσδεκτα και ότι ΑΝΗΚΟΥΝ εκεί ανάμεσα μας.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

🟢 Τα πρώτα Ανακοινωθέντα ~ Εκδήλωση Διαμαρτυρίας στο Προεδρικό και τα συνακόλουθα έκτροπα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_19.html 

 


 * * *


No comments:

Post a Comment