Monday 19 July 2021

🟢 Τα ορθά και τα λάθη της Αστυνομίας

🟢 Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό την Κυριακή, 18 Ιουλίου, καθώς και για την επίθεση ενάντια στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Σίγμα



🟣 Ορθώς!

Πολύ ορθά η Αστυνομία ΑΠΕΦΥΓΕ να επέμβει για να επιβάλει την μάσκα στο πλήθος. Υπήρχαν πάμπολλα περιστατικά όπου θα μπορούσε να προσποιηθεί η Αστυνομία ότι "έχει δικαίωμα" να επέμβει είτε για να γράψει εξώδικο ή να κάμει συλλήψεις για τις μικρο-παραβιάσεις του ανεγκέφαλου και δικτατορικού Διατάγματος για τις μάσκες, αλλά προς τιμήν της η Αστυνομία ΔΕΝ επενέβει. Αν επενέβαινε, θα είχαμε έκτροπα από την αρχή της διαδήλωσης. Και θα μπορούσε να τα βάλει με 10,000 άτομα;

Πολύ ορθά η Αστυνομία ΑΠΕΦΥΓΕ να επέμβει όταν κλείσαμε την κυκλοφορία στον κυκλικό κόμβο μπροστά από το Προεδρικό ΜεΓαρο. Επίσης πολύ ορθά φρόντισε για την ασφάλεια των πεζών διαδηλωτών αποκλείοντας την τροχαία κυκλοφορία περιμετρικά του Προεδρικού σε άλλα κομβικά σημεία συμβολής δρόμων σε αρκετά μεγάλη διάμετρο.

Πολύ ορθά η Αστυνομία ΑΠΕΦΥΓΕ αυτή την φορά να παρενοχλήσει τους διαδηλωτές με προκλητικές φωτογραφίσεις των ανθρώπων μας - όσες φωτογραφήσεις ή βιντεοσκόπηση έκαμε, ήταν μεν παράνομες (διότι ΟΥΔΕΙΣ πρέπει να υπόκειται σε παρακολούθηση εκτός αν υπάρχει εύλογος υποψία για έγκλημα), αλλά τουλάχιστον ήταν διακριτικές και δεν προσέβαλαν την λαοθάλασσα που μαζεύτηκε για να διεκδικήσει τις Θεμελιώδεις Ελευθερίες που διασφαλίζει το Σύνταγμα.


🟣 Λανθασμένα...

Η Αστυνομία προέβηκε σε πράξεις και παραλήψεις που κάποιος εύκολα μπορεί να τις συγχωρέσει ως "λάθη". Για τον σκεπτόμενο άνθρωπο όμως, αυτά είναι φανερό πως δεν ήταν λάθη αλλά ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ πολιτική που οδήγησε σε βίαιες συγκρούσεις.

Οι αναφορές από μάρτυρες και από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στον δημόσιο διάλογο πιστοποιούν ότι οι πράξεις και παραλήψεις της Αστυνομίας είναι και ο μόνος λόγος που κατάφεραν κάποιοι προβοκάτορες και μερικοί ηλίθιοι συνακόλουθοι των να προβούν σε ζημιές, εμπρησμούς, κοκ.

Δημοσιεύτηκε το εξής στο διαδίκτυο:

"Απορια προς τσουρουλη. Ψες αργα παραδεκτη μεσα στο πανικο και το παραληρημα του οτι γνωριζε απο πριν οτι καποιοι θα πηγαιναν στο σιγμα να κανουν φασαριες ...εξαιτιας του οτι εβριζε δημοσια και καποιοι το πηραν προσωπικα. Το ηξερε, ειπε, εδω κ μερες κ χτες απο τις 3:30μμ ακομη πιο εντονα.. Γιατι αφησε τους συναδελφους του εκτεθειμενους στην οργη αυτων των παρανομων;

Γιατι δεν ζητησε αστυνομικη φρουρα για το κτιριο του παρα μονο εβαλε μια αλυσιδα εξω κ κατα τις 7 περασαν - ειπε ο φυλακας - 2 ζηταες [μέλη της Αστυνομικής δύναμης "Ζ"] κ ειπαν του ολα καλα; κ γιατι οπως ειπε κος Πενηνταεξ η αστυνομια εκανε πανω απο 20 λεπτα να απαντησει το τηλεφώνημα και αλλα τοσα να εμφανιστει; Αφου ηταν διπλα... αυτα ειναι λογια του τσουρουλη κ των εκει εργαζομενων. Οσοι εχετε cytavision βαλτε το πισω να το δειτε.. Δεν ειναι δικες μου υποθεσεις - τροφη για σκεψη!!!"

Από άλλη αυτόπτη μάρτυρα δημοσιεύτηκε το εξής:

"Μερος αστυνομιας: κρυμμενη στο προεδρικο, ετοιμη αλλα δεν αντεδρασε καθολου οσο ο κοσμος ηταν εκει.

Καθ'ολη την πορεια, πουθενα ιχνος της...

Στο Σιγμα, μεσα σε λιγα λεπτα, κατεφτασαν 3-5 οχηματα, όπου διερχομενα και ανοιγοντας τις πορτες εν κινηση, πεταγαν δακρυγονα, προς πασα κατευθυνση, χωρις να νοιαζονται αν ειχε - που ειχε - και παιδια. Μετα, αρχισαν το κυνηγι πεζη, μερος τους, με κινησεις που εδειχναν φανερα σκοπιμοτητα αλλα και μισος.
Δυστυχως, εγινε οτι εγινε απο μια μεριδα νεαρων. Την καταδικαζω.

Και αργοτερα, καθως ο κοσμος πηγαινε προς προεδρικο να παρει τα αυτοκινητα του, η αστυνομια, ασφαλης μεσα στο προεδρικο, τον υποδεχοταν με δακρυγονα, αναγκαζοντας ετσι, μεριδα νεαρων, να αντιδρασει."

Με άλλα λόγια και οι μαρτυρίες και η κοινή λογική λεν τα εξής:
1. Η Αστυνομία παρέλειψε να παρεμποδίσει την πορεία από το να φτάσει κοντά στις εγκαταστάσεις Σίγμα. ΠΑΡΟΛΟΝ που:

α. Το Σίγμα είχε κτυπηθεί και σε προηγούμενη και παρόμοια πορεία τον Χειμώνα,
β. Υπήρχαν πληροφορίες - και ανησυχίες διατυπωμένες δημοσίως από το κύριο πρόσωπο που κυριαρχεί στο Σίγμα, τον κο Τσουρούλη - ότι θα στοχευτεί από κάποιους διότι βρίζει και προσβάλλει δημοσίως τους αντιφρονούντες με χυδαιότητες.

2. Η Αστυνομία κτύπησε απρόκλητα ανθρώπους που απλώς περπατούσαν, εξοργίζοντας τον κόσμο με την άδικη συμπεριφορά και αδιάκριτη βία των Αστυνομικών.

Εν περιλήψει:

Η Αστυνομία ΑΠΕΦΥΓΕ να προστατεύσει έγκαιρα τις εγκαταστάσεις και τον κόσμο στο Σίγμα - και ευτυχώς που με τους εμπρησμούς και βανδαλισμούς δεν είχαμε θύματα!
Η Αστυνομία κτύπησε αδιάκριτα κόσμο, που - γνωρίζει πολύ καλά η Αστυνομία - εξοργίζεται και αντιδρά ΔΙΚΑΙΑ.

 🟢 Είναι αναπόφευκτο το συμπέρασμα ότι η πολιτική που ακολούθησε η Αστυνομία ψες ήταν σχεδιασμένη σε πλήρη αρμονία με τους στόχους των προβοκατόρων και ανεγκέφαλων βανδαλιστών. Θα ήταν πολύ απλό να συγκρατηθούν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι σε απόσταση από το Σίγμα, και να συλληφθούν ή και να κτυπηθούν (αν χρειάζεται) οι δέκα-δεκαπέντε που θα προσπαθούσαν να διεισδύσουν για εμπρησμούς και καταστροφές. Αλλά είναι φανερό πως τα έκτροπα εξυπηρετούν τα σχέδια της Κυβέρνησης: η Κυβέρνηση έχει καταλύσει τους νόμους διοικώντας μας με κατά συρροήν παράνομα Διατάγματα που περιορίζουν επί μακρόν τις Θεμελιώδεις Ελευθερίες, και τώρα μας κτυπά αδιάκριτα ενώ επιτρέπει σε προβοκάτορες να συμπληρώσουν το έργο της.

Η Κυβέρνηση πιστεύει πως είμαστε όλοι ανεγκέφαλοι και ότι τα στημένα επεισόδια θα ξεγελάσουν τους πάντες. Οι άνθρωποι της που δρουν μέσα από την Αστυνομία - παρακρατικοί που εξυπηρετούν όχι τους νόμους, μα άλλα συμφέροντα - έστησαν πολύ έξυπνα αυτή την παγίδα για τις χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσε ειρηνικά χθές με την ομορφιά του και την πολύχρωμή του πολλαπλότητα.

Αλλά τους βοήθησε και η κατάληψη της εκδήλωσης από τους ορθοδοξο-τάλιμπαν. Ο κόσμος μας χρειάζεται να μάθει να αυτο-οργανώνεται ακόμα καλύτερα, να αγνοεί και να παρακάμπτει τους ψευδο-ηγέτες που σπέρνοντας θρησκευτικό μίσος δημιουργούν κλίμα όπου ο κάθε προβοκάτορας μοιάζει να "ιερουργεί" - ενώ στην πραγματικότητα είναι καθήκι που εξυπηρετεί το καθεστώς με τον χειρότερο τρόπο.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ~ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

1.
Το ότι υπήρχαν κατεγραμμένες από την Αστυνομία πληροφορίες για τα έκτροπα από πολλές ώρες πιο πριν το επιβεβαιώνει και ο έγκριτος δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος, δημοσιεύοντας τα εξής:

"Ο προκινδυνεύσας στην πύλη του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ από τους βάνδαλους τραμπούκους, χθες βράδυ Κυριακής 18ης Ιουλίου 2021 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΡΟΣ, ένας από τους επιζήσαντες, με μια σφαίρα στο στήθος, στις μάχες  ενάντια στον Αττίλα στον Άγιο Ιλαρίωνα Καταδρομείς της 33ΜΚ, το 1974. Δημοσίευση "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" 3.5.2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΙΓΜΑΛΑΪΒ 18.7.2021:
Ο φύλακας του Συγκροτήματος Δίας, κ. Δημήτρης Σκούρος, περιέγραψε τη στιγμή που εισέβαλαν άγνωστοι από την πύλη του σταθμού.
Συγκεκριμένα, ανέφερε:
«Είχαμε πληροφορίες ότι θα έρθουν εδώ, πήραμε τα μέτρα μας, είχαμε έρθει από τις 15:00 και κλειδώσαμε το Συγκρότημα παντού. Γύρω στις 20:00 ήρθαν δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και με ρώτησαν εάν είναι ασφαλισμένο το συγκρότημα. Τους είπα ναι και έφυγαν. Εν τω μεταξύ ο όχλος ήταν πάνω στο round about και ερχόταν προς εμάς. Τελικά μπήκανε, σπρώξανε τις πόρτες που ήταν ασφαλισμένες με αλυσίδες, έσπασαν τα μπετόν και μπήκαν μέσα».
Συνέχισε εξηγώντας ότι:
«Το πρώτο που κτύπησαν ήταν την πύλη εδώ. Έριξαν την πρώτη φωτοβολίδα μέσα, πήρε φωτιά η Πύλη. Έκλεισα τον γενικό διακόπτη για να μην προχωρήσει το κακό. Μου έκλεισαν την πόρτα από πίσω και δεν με άφηναν να βγω έξω. Τους λέω ‘’ρε παιδιά θα πεθάνω’’ και μου απάντησαν ‘’ρε π@@@φασίστα τσουρουλόπαιδο. Αυτά ήταν τα λόγια τους. ‘’Να πεθάνετε όλοι, και εσύ και ο Τσουρούλης. Είσαστε φασίστες».
Πρόσθεσε ότι πήρε τον πυροσβεστήρα, έσπασε ο ίδιος το τζάμι, βγήκε έξω και έφυγε από την πίσω πύλη.
«Ήταν όλοι με πέτρες, με τούβλα, δεν μπορείς να φανταστείς τι κρατούσαν πάνω τους. Ήταν όλοι με κουκούλες», ανέφερε καταληκτικά.

Λάζαρος Μαύρος
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=897717784159097&id=100017626504575


2.
Το ότι η Αστυνομία έχει ευθύνες ασήκωτες, το επιβεβαιώνει και ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος ΔΙΑΣ /Σίγμα κος Χατζηκωστής, μιλώντας έντονα στον Πρόεδρο, πετώντας του το κατάμουτρα:
https://youtu.be/Kw72dFB0NnY

3.
Το ότι η Αστυνομία ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ το πλήθος με αδιάκριτη βία τεκμηριώνεται και από αυτή την φωτογραφία:


* * *

🟢 Επιτεύγματα και Αποτυχίες
🟢 Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό την Κυριακή, 18 Ιουλίου

https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_56.html

🟢 Τα πρώτα Ανακοινωθέντα ~ Εκδήλωση Διαμαρτυρίας στο Προεδρικό και τα συνακόλουθα έκτροπα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post_19.html



 * * *


1 comment:

  1. Αίσχος
    Γιατί φυλάκισε τον γιατρο, τον Σάββα και τον Χάρη αφού υπάρχει ελευθερία λογου?

    ReplyDelete