Saturday 21 March 2020

Κορωνοϊός: Φυσικές Μεθόδοι Πρόληψης και Προφύλαξης


■ Γνωρίζουμε πως μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων μας τείνουν να ελκύονται προς συμπληρωματικές ή εναλλακτικές φυσικές μεθόδους πρόληψης και θεραπείας. Αν θα αξιοποιήσετε τέτοιες μεθόδους ΜΗΝ παραλείψετε τους απλούς κανόνες υγιεινής που ισχύουν για όλους μας! Συνεχίστε να εφαρμόζετε τα μέτρα προφύλαξης που έχουν δημοσιευτεί παντού, είναι ορθά και χρήσιμα.

♦ Για απλή ενδυνάμωση της προφύλαξης και αντίστασης του οργανισμού μπορούν να αξιοποιηθούν τα εξής - οι δόσεις εδώ είναι για ενήλικες. Για τα παιδιά δώστε είτε το μισό ή το ένα τέταρτο της δόσης, ανάλογα με το βάρος τους:
o- Ρόφημα από γλυκόριζα και ζιζίμπρι (τζίντζερ), δύο φορές την ημέρα (οδηγίες πιο κάτω).
ο- Βιταμίνη Γ: 1,000mg ως 2,000mg, από μία έως τρεις φορές την ημέρα.
ο- Βιταμίνη Δ3: 4,0000 ή 5,000 IU (διεθνείς μονάδες), μία φορά την ημέρα.
ο- Πέρλες σκόρδου, μία ως τρείς την ημέρα (οι πέρλες ονομάζονται και pearls / soft capsules / gel capsules).
ο- Aποφεύγουμε τα παγωμένα και κρύα (φαγητά, ροφήματα, άνεμο, ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας).
ο- Πίνουμε ζεστά ροφήματα.

 

ο- Για το ρόφημα από γλυκόριζα και ζιζίμπρι:
Το ρόφημα από γλυκόριζα και ζιζίμπρι είναι πιο πολύ για άτομα που βρίσκονται πολύ κοντά ή σε συχνή στενή επαφή με συμπτωματικούς ασθενείς. Ή για άτομα που - ιδίως όταν είναι χειμώνας - εκτείθενται συχνά σε κρύα, και υπόκεινται επιβάρυνση στο αναπνευστικό σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για άτομα που αισθάνονται επιβάρυνση στο αναπνευστικό σύστημα λόγω των κλιματιστικών συσκευών το καλοκαίρι.
ο- Πως το φτιάχνουμε:
Τοποθετούμε ένα κουταλάκι (κοφτό) από σκόνη γλυκόριζας συν ένα κουταλάκι σκόνη ζιζίμπρι σε μαγειρικό δοχείο. Προσθέτουμε ένα φλυντζάνι νερό. Ζεσταίνουμε μέχρι να χογλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμα 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε το δοχείο από την φωτιά. Αφήνουμε να κατακαθήσουν τα στερεά στον πάτο, ίσως δέκα λεπτά. Χωρίζουμε το υγρό από τα κατακάθια. Το υγρό μέρος αποτελεί δύο δόσεις. Το μοιράζουμε σε δύο μέρη. Όταν είναι η ώρα να πιούμε την κάθε δόση προσθέτουμε ζεστό νερό και πίνουμε.

♦ ΕΑΝ προκύψουν τα "σημαδιακά" συμπτώματα κορωνοϊού (ξηρός βήχας, πυρετός, δύσπνοια, εξάντληση), τότε ζητήστε ιατρική βοήθεια.

Αν χρειάζεται να βεβαιωθείτε, δείτε τον πιο κάτω πίνακα: συνήθως η μύτη που τρέχει, τα φταρνίσματα, η ρινίτιδα, παραπέμπουν σε απλό κρύωμα, ή σπανιότερα, σε γρίππη. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως αποκλείουν την περίπτωση να έχετε ασθενήσει με τον κορωνοϊό.





♦ Για τα άτομα που προτιμούν ομοιοπαθητικές επιλογές...

Αν ήδη γνωρίζετε πως να χρησιμοποιήσετε ομοιοπαθητικά φάρμακα:
ο- ΕΑΝ προκύψουν τα "σημαδιακά" συμπτώματα κορωνοϊού (ξηρός βήχας, πυρετός, δύσπνοια, εξάντληση), τότε πάρτε μία (ΜΟΝΟ ΜΙΑ) δόση ARSENICUM ALBUM, 30 C και δώστε της χρόνο να λειτουργήσει. Αν δεν έχετε ανακούφιση σύντομα ζητήστε ιατρική βοήθεια.
ο- Τα πιο κάτω φάρμακα μπορούν να εξυπηρετήσουν ως αφετηρίες για την θεραπευτική φροντίδα - αν δεν γνωρίζετε την χρήση της ομοιοπαθητικής αφήστε τα κατά μέρος• ζητείστε βοήθεια από τον ομοιοπαθητικό ή τον γιατρό σας:
    ACONITUM NEPELLUS
    BELLADONA
    ARSENICUM ALBUM
    HEPAR SULPH
    ASPIDOSPERMA QUEBRACHO
    BLATTA ORIENTALIS
    ARALIA RACEMOSA
    BORRHEAVIA DIFFUSA
    OCCIMUM SANCTUM
    FERRUM PHOSPHORICUM
    KALIUM SULPHURICUM
    KALIUM MURIATICUM
    ANTIMONIUM TARTARICUM
    DROSERA ROTUNDIFOLIA
    SPONGIA TOSTA
    DULCAMARA
ο- Λεπτομέρειες εδώ:
https://atomictherapy.org/tag/wuhan-coronavirus-homeopathic-medicines

ο- Συστήνουμε στα άτομα που ήδη αξιοποιούν ιδιοσυγκρασιακά φάρμακα να μην σταματήσουν τις θεραπείες τους και να μιλήσουν με τους ομοιοπαθητικούς τους.

■ Υπενθυμίζουμε τα εξής:
ο- Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευτεί πουθενά στα επιστημονικά συγγράμματα περιστατικό ανθρώπου που να ήταν απολύτως υγιής και να πέθανε από τον κορωνοϊό. Οι πλείστοι άνθρωποι (πέραν των 80%) περνούν την ασθένεια ελαφριά, ή και πολύ ελαφριά.

ο- Τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού κινδυνεύουν πιο πολύ - πρέπει να κάνουμε το πάν να προστατευθούν. Αλλά και τα ίδια τα άτομα πρέπει να προφυλάγονται.

ο- Η παρούσα κρίση είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα. Οι καπνιστές είναι η πιο ευπαθής ομάδα πληθυσμού.

ο- Οι πλείστοι άνθρωποι δεν θα πάθουν τίποτα από το κορωνοϊό, είναι κρίμα να αγχωνόμαστε άδικα. Με υπομονή και χωρίς πανικό ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας και "θα διαβούμε".

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

♦ Μπορείτε να παρακολουθείτε την σελίδα για ενημερώσεις, σχόλια, πληροφορίες, εδώ:
https://www.facebook.com/Petros.Evdokas.page 

♦ Κορωνοϊός: εναλλακτικές όψεις και απόψεις
Όσα θέλατε και δεν θέλατε να μάθετε για τον κορωνοϊό!
♦ Συνέντευξη σε βίντεο, Πέτρος Ευδόκας και Σόλων Αντάρτης,
Εκπομπή "Σόλωνα και Γόμμορρα"
(Διάρκεια: περίπου μία ώρα και 20 λεπτά)
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_19.html



https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_19.html


~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment