Monday 2 August 2010

Ο "προοδευτικός" πολιτικός οργανωτής Γρηγόρης Ιωάννου και η χειραγώγηση της εναλλακτικής κοινότητας

Το σχέδιο Αννάν αποτέλεσε την επιτομή των σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού για μια λύση του Κυπριακού η οποία να συνάδει με τους σχεδιασμούς του.

Το σχέδιο σχεδιάστηκε στη βάση του εθνοφυλετικού διαχωρισμού του λαού μας με την κατάργηση και στέρηση σε μεγάλο μέρος του -Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους- των θεμελιωδέστερων οικουμενικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ο ιμπεριαλισμός αντιλαμβανόταν τότε όπως και σήμερα ότι είναι αδύνατη η υιοθέτησή ενός τέτοιου σχεδίου εκ μέρους του λαού χωρίς την προετοιμασία του εδάφους, χωρίς τη δράση ανθρώπων και οργανώσεων που θα προωθούσαν με λύσσα τα σχέδιά του.

Η οργάνωση US AID (δείτε τις πηγές στο τέλος του άρθρου) σε συνεργασία με τις οργανώσεις του ΟΗΕ στην Κύπρο UNOPS και UNDP αλώνισε το νησί κτίζοντας και προωθώντας τις συμμαχίες εκείνες οι οποίες αποτέλεσαν στον κατάλληλο χρόνο την πλατφόρμα του ΝΑΙ.

Άτομα της πλατφόρμας διείσδυσαν μέσα στην εναλλακτική κοινότητα προσπαθώντας να χειραγωγήσουν την κοινότητα προς τους ανίερους σκοπούς της. Όπως έγραψα στο προηγούμενό μου άρθρο στις 6 Ιουλίου:

"Η US AID σε συνεργασία με τη UNOPS και με την υποκίνηση αισχρών και καταχθόνιων ανθρώπων που έδρασαν και δρουν ακόμη μέσα στην εναλλακτική κοινότητα διάβρωσαν μέρος του χώρου.

Οι άνθρωποι αυτοί διείσδυσαν στο χώρο προσπαθώντας να επιβάλουν την ατζέντα του ιμπεριαλισμού και της Κυπροεθνικιστικής πτέρυγας της εκστρατείας του Ναι την οποία αγκάλιαζαν και προωθούσαν προσποιούμενοι τους εναλλακτικούς διανοητές."

Αυτά τα άτομα και οι οργανώσεις των συνδέονταν και συνδέονται μεταξύ τους μέσα από την υποταγή τους στη Νέα Τάξη και την παθολογική αφοσίωση στις επιταγές της Κυπροεθνικιστικής πτέρυγας του ΑΚΕΛ και την αναπαραγωγή της ιδεοληψίας της. Κύρια στοιχεία της παρουσίας των μέσα στην κοινότητα είναι ο αυταρχισμός και η φαλλοκρατία των, και ο άκρατος ανθελληνισμός τους. Η δράση τους δεν εστιάζεται σχεδόν ποτε στην κατάθεση επιχειρημάτων με τα οποία να πείσουν το λαό μας γιατί θα έπρεπε να δεχθεί το έκτρωμα λύσης που κυοφορείται αλλά στην χυδαία επίθεση εις βάρος όλων των διαφωνούντων.

Ένας από τους επιφανέστερους τέτοιους πράκτορες μέσα στην εναλλακτική κοινότητα , ο Γρηγόρης Ιωάννου μας παρέδωσε ένα γραπτό μνημείο των έργων και των ημερών του κατά την κρίσιμη περίοδο πριν και μετά το δημοψήφισμα.

Στο κείμενο του " Που το πολιτιστικό κέντρο Καρτάς στο στέκι Αρσινόης 5: μια ιστορία ενός χώρου 2003-2007" ο Γρηγόρης αφηγείται τη σχέση του με το χώρο, την άλωσή του από τα χρήματα της US AID/UNOPS και τις διασυνδέσεις του ιδίου με διάφορους τομείς της πολιτικής πραγματικότητας μέσα και έξω από την εναλλακτική κοινότητα.

Με αφορμή το κείμενό του σήμερα θα εξετάσουμε:
ο- Ποιός είναι ο Γρηγόρης Ιωάννου

ενώ στο επόμενο και τελευταίο μέρος της ενότητας θα δούμε:
ο- Ποιές οι λεπτομέρειες γύρω από το κείμενο περί "ιστορίας του χώρου" - συσχετισμούς με την άλωση μέρους του εναλλακτικού χώρου από την Κυπροεθνικιστική πτέρυγα του ΑΚΕΛ και τον ιμπεριαλισμό

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Ιωάννου;



* Ο Γρηγόρης Ιωάννου είναι Θεωρητικός και πολιτικός "Παράγοντας". Ο λόγος που αρθρώνει έχει μεγάλη επίδραση σε συγκεκριμένους κύκλους που αυτοκαθορίζονται ως "αντιεξουσιαστες" και "επαναστάτες" και δραστηριοποιούνται πολιτικά στην Εντός των Τειχών Λευκωσίας. Προωθεί τον εαυτό του ως ανεξάρτητο και προοδευτικό αριστερό διανοούμενο.

Με τα λόγια του ιδίου:
"Το όνομα μου Γρηγόρης Ιωάννου. Γεννήθηκα στη Λευκωσία το 1979. Ενδιαφέρει με η ιστορία τζιαι η κοινωνιολογία τζιαι ερευνώ το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στην Κύπρο έτσι ώστε να κατανοήσω την ταξική σύνθεση της κοινωνίας στην οποίαν ζιώ. Έκαμα τούτο το μπλογκ με στόχο να δημοσιοποιώ σκέψεις, προβληματισμούς τζιαι κομμάθκια που τες έρευνες μου. Τελικά εκατάληξεν να εν παραπάνω ημερολόγιο κινητοποίησεων παρά αναλύσεων"

http://www.blogger.com/profile/00739079007214823534
και
http://nekatomata.blogspot.com/

Ο Γρηγόρης Ιωάννου είναι κεντρικό πρόσωπο στην διαμάχη λασπολογίας εναντίον μας και στην προώθηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου Αννάν. Μαζί με τη Δέσπω Πασιά, το Γιώργο Στρατή, το Μάριο Βιολάρη και άλλους σχημάτισαν ένα "αντίποδα" στην Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia το οποίο στην αρχή ονόμασαν "Ατυπος". Ο "Ατυπος" μετεξελίχθηκε σε "Φάλιες - Εναλλακτικά Μedia" συνεχίζοντας την προσπάθεια να εμφανίζονται ως τάχατες αντίποδας μας:
http://falies.com/

Ο Γρηγόρης είναι ένας οπισθοδρομικός άνθρωπος ο οποίος έχει ανάξει την προσωπική του οπισθοδρόμηση, σε πολιτικό πρόγραμμα. Έχει συνειδητά θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία των σκοτεινότερων κύκλων του ιμπεριαλισμού και του Κυπροεθνικιστικού ερυθροφασισμού. Η δράση του περιλαμβάνει τη συνειδητή καλλιέργεια ενός εμφυλιοπολεμικού μένους ανάμεσα στην κοινότητά μας προς όφελος των σχεδιασμών όλων εκείνων που δε διστάζουν να προωθήσουν το αιματοκύλισμα των Ελλήνων της Κύπρου για να προωθήσουν τα αισχρά σχέδιά τους για διζωνική λύση Apartheid στο νησί μας.

Ενώ ο ο ίδιος προσποιείται τον ανεξάρτητο στην πραγματικότητα αποτελεί τον άνθρωπο της Κυπροεθνικιστικής πτέρυγας της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και του ιμπεριαλισμού μέσα στο κίνημα. Είναι ο "θεωρητικός καθοδηγητής" χειραγώγησης του εναλλακτικού ανατρεπτικού κινήματος προς όφελος του κόμματος με το οποίο τηρεί στενότατες σχέσεις. Είναι θερμότατος υποστηρικτής της ρατσιστικής λύσης εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού. Τόσο τα παρόντα έργα και ημέρες του όσο και το δικό του κείμενο για το χώρο με το οποίο θα ασχοληθούμε εκτενώς στη συνέχεια αποκαλύπτουν το σκοτεινό του ρόλο.

Ο "προοδευτικός" Γρηγόρης

"Τες προάλλες που εστρέφουμουν πίσω με έναν πραγματικό Ελληνο-Κύπριο (με έναν γονιό Έλληνα τζιαι ένα Κυπραίο δηλαδή) επετάχτηκεν μια μπάτσα να μας κάμει έλεγχο."
από:
http://nekatomata.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html

Ποιός προοδευτικός άνθρωπος θα μπορούσε ποτέ να αρθρώσει λόγια όπως τα πιο πάνω; Ποιός ανάμεσά μας θα αγκάλιαζε ποτέ το γονιδιακό ρατσισμό που προώθησε ο Χίτλερ και οι απανταχού φασίστες; Τα λόγια πιο πάνω ανήκουν στον "υπερδιανοούμενο" Γρηγόρη Ιωάννου και αποκαλύπτουν το βαθιά ριζωμένο μέσα του σωβινισμό των εθνικά Κυπραίων. Για τους εθνικά Κυπραίους δεν υπάρχουν Έλληνες της Κύπρου, υπάρχουν μόνο Κυπραίοι. Και αυτό προφανώς σύμφωνα με το Γρηγόρη καθορίζεται από τα γονίδια. Αν ο πατέρας και η μητέρα σου δηλαδή είναι Κυπραίοι είσαι Κυπραίος. Ο Γρηγόρης υιοθετεί και αγκαλιάζει δηλαδή την ιδεολογία-κοσμοθεωρία της "Χρυσής Αυγής". Οι Χρυσαυγίτες διακηρύσσουν ότι "Γεννιέσαι ¨Έλληνας δεν γίνεσαι". Τα ίδια διακηρύσσει και ο Γρηγόρης τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Κύπριους. Οι νεοΝαζί δε βρίσκονται μόνο δεξιά, κινούνται και μέσα στην εναλλακτική κοινότητα.

Ο ρατσισμός και ανθελληνισμός του διαχέεται σε όλα τα μήκη και πλάτη.

Δέστε με ποια λόγια υποστηρίζει ο Γρηγόρης Ιωάννου τις προσπάθειες αναμόρφωσης των βιβλίων της ιστορίας:
"...καλή δουλειά τζιαι μεν υποταχτείτε αμαχητί στην προοπτική μιας ανανεωμένης εθνικής αφήγησης που αισθάνομαι ότι εννά προωθηθεί που καποιους καλαμαράες ελληνικής ή κυπριακής προέλευσης".
http://teachershistorybook.blogspot.com/2009/03/blog-post_15.html?showComment=1237290447370#c1120652113241909736

Ναι ο "προοδευτικός" Γρηγόρης χρησιμοποιεί τη λέξη καλαμαράες. Η λέξη σηματοδοτεί το χειρότερο είδος Κυπριακού ρατσισμού .

"Είναι η πιό βαρετή ρατσιστική βρισιά στα ελληνικά στην Κύπρο: "καλαμαράς". Γνωστή σε όλους. Η βρισιά συνήθως σερβίρεται και με την πρόθεση που αρχίζει με τα τρία "πππου" και η λέξη συνεχίζει ως "...ουστοκαλαμαράς". Ούτε το "μαυρής" εμπεριέχει το μίσος και την έχθρα που περιέχει το "καλαμαράς", ούτε η λέξη "μούζουρος" ούτε και όποιο άλλο ρατσιστικό επίθετο στην Κύπρο.

Η λέξη "καλαμαράς" όπλισε με φονικό ρατσιστικό μίσος μιά ολόκληρη γενεά στον σχεδόν εμφύλιο πόλεμο που ζήσαμε τα χρόνια που μας οδήγησαν στο 1974."(1)

Ούτε οι συμπατριώτες μας Κερυνειώτες ξεφεύγουν της ειρωνίας και του ανθελληνικού του μένους. Θαυμάστε κάχριν στο κείμενό του "Διασταυρώνοντας το οδόφραγμα, Λευκωσία, παραμονές τ/κ εκλογών":
"Το δημαρχείο της (πάντοτε ελληνικής) Κερύνειας (ο καθένας δικαιούται την φαντασίωση του μπορεί να μου πει κανένας)..."
από:
http://nekatomata.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html

Ο Γρηγόρης αισθάνεται άνετα να περιπαίζει, να κοροϊδεύει την εθνική ταυτότητα όσων από εμάς αγκαλιάζουμε την Ελληνική ταυτότητα. Αρνείται το οικουμενικό δικαίωμα του καθενός για αυτοκαθορισμό. Είναι αυτό δείγμα ενός προοδευτικού ανθρώπου; Ποια θέση έχει ένας ρατσιστής, εθνικιστής και γονιδιακός φασίστας μέσα στην εναλλακτική κοινότητα;

Είναι ακριβώς για αυτό που ο Γρηγόρης και οι συν αυτώ αγκάλιασαν με μανία το σχέδιο Ανάν. Ο θεμελιωμένος ρατσισμός και εθνοφυλετικός διαχωρισμός του σχεδίου συνάδει πλήρως με το δικό τους φασιστικό ρατσισμό των γονιδίων.

Δεν τελειώνει εδώ όμως η "προοδευτικότητα" του Γρηγόρη.

Στο έκτρωμα του φίλου και πολιτικού του συντρόφου Γιώργου Στρατή με τίτλο "Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει" στο οποίο ο συγγραφέας επιτίθεται με ανδρικό σωβινιστικό μένος ενάντια στην αρθρογράφο Μικαέλλα Λοΐζου ο "προοδευτικός" Γρηγόρης αγκαλιάζει τη φαλλοκρατική στάση του Γιώργου Στρατή και την επικροτεί γράφοντας "ωραίον Στρατή".
http://blog.readcy.net/archives/289

Ο φαλλοκρατικός σωβινισμός τους σε όλο του το μεγαλείο. Οι άνθρωποι αυτοί που δραστηριοποιούνται ως εναλλακτικοί διανοητές αναπαράγουν τα αισχρότερα ήδη φαλλοκρατίας και αυταρχισμού που υπάρχουν. Επειδή διαφωνούν πολιτικά με μια γυναίκα, τη βαφτίζουν πουτάνα! και αλληλοχειροκροτούνται.

Τι έχουν να πουν για αυτό όλοι όσοι και όσες μέσα στους κύκλους της εναλλακτικής κοινότητας αγκαλιάζουν τις αξίες της ισότητας και του φεμινισμού; Πώς αισθάνονται; Πώς ανέχονται τέτοιες εμετώδεις συμπεριφορές;

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Στο ουσιαστικότατο θέμα προτεραιότητας για την προσωπική απελευθέρωση και την επιβίωση κυριολεκτικά μελών της εναλλακτικής κοινότητας που στοχοθετούνται αδίκως για την πολιτική τους τοποθέτηση - στάση ζωής υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης ο Γρηγόρης τοποθετείται ως εξής:
"Όσον για το ζήτημα της αποποινικοποίησης της χρήσης της κάνναβης θεωρούμε ότι αποτελεί δευτερεύον πολιτικό αίτημα. Πρώτα να εδραιώσουμεν την ύπαρξη μας στο δημόσιο χώρο, να κτίσουμε μια εναλλαχτική πολιτική κουλτούρα τζιαι μετά να το συζητήσουμεν τζιαι τούτον. Δαμέ κινδυνεύκει να ποινικοποιηθεί η παρουσία μας στο χώρο, ας μεν αννοίξουμεν άλλον μέτωπο. Εν τζιαι πρόωρο τζιαι δυνητικά επιζήμιο."
http://nekatomata.blogspot.com/2009/10/blog-post_13.html

Ο Γρηγόρης ανειλικρινής και ψευδόμενος αποκρύβει από την κοινότητα την ουσία της τοποθέτησής του και τη δική του στάση έναντι του ιερού φυτού. Προσποιείται ότι το θέμα είναι δευτερεύον.

Τι έχουν να πουν για τούτο τα άτομα μέσα στην κοινότητα που όπως κι εμείς τοποθετούνται ανοικτά και δημόσια υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης, θεωρώντας ότι το θέμα είναι θέμα προτεραιοτητας που αγγίζει την Ουσία του Αγώνα;

Η αποποινικοποίηση αγγίζει όλα τα τα θέματα προσωπικής και κοινωνικής ελευθερίας. Τη δυνατότητα των ανθρώπων να χρησιμοποιούν και να απολαμβάνουν ένα αβλαβές φυτό ικανό όταν χρησιμοποιείται ορθά να βοηθήσει την πορεία του ατόμου μέσα στη ζωή και να καλλιεργήσει την Ελευθερία και τη Χάρη σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης. Και την αντίσταση στα ψέματα του κατεστημένου και την άδικη διά της βίας επιβολή της υποταγής.(2)

Πώς τοποθετούνται όλοι και όλες που έχουν διωχθεί, στοχοθετηθεί, καταδιωχθεί για το έγκλημά τους να υποστηρίζουν την αποποινικοποίηση του φυτού ως εργαλείου, προσωπικής προόδου, αυτογνωσίας, γνώσης και οργάνωσης της νέας κοινωνίας που οραματιζόμαστε;

Ο Γρηγόρης Ιωάννου λειτουργεί μέσα στην κοινότητα μας όπως ένας ιός. Σπέρνει το μίσος, τη διχόνοια, την παραπληροφόρηση και κάθε αντιδραστική οπισθοδρόμηση. Συνειδητά προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινότητα προς όφελος του ιμπεριαλισμού, τον οποίο αγκαλιάζει και προς όφελος της Κυπροεθνικιστικής πτέρυγας του ΑΚΕΛ με την οποία συνδέεται άμεσα και την ιδεοληψία της οποίας αναπαράγει δηλητηριάζοντας τα πάντα γύρω του.

Ο πολιτικός οργανωτής και καθοδηγητής

Η δράση του Γρηγόρη μέσα στην κοινότητα αποτελεί την επιτομή του πολιτικού οργανωτή-Δούρειου Ίππου προς όφελος της Κυπροεθνικστικής ηγεσίας του ΑΚΕΛ με την οποία συνδεετει άμεσα και στενά αλλά και των σχεδιασμών της Αυτοκρατορίας την οποία υπηρετεί. Ο Γρηγόρης ανήκει στην ομάδα εκείνη η οποία κάτω από το όνομα KARDASH δέχθηκε τα χρήματα της US AID / UNOPS με αποτέλεσμα τη διάλυση του χώρου εκείνου και τη σπορά των σπερμάτων της διχόνοιας ανάμεσά μας.

Ένας συνειδητός υπηρέτης του ιμπεριαλισμού και ένας ακόμη πιο συνειδητός υπηρέτης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ με στόχο τη χειραγώγηση της εναλλακτικής κοινότητας. Τα δύο συμβαδίζουν απερίσπαστα.

Κάθε προοδευτικός άνθρωπος είναι ταυτόχρονα και αντιιμπεριαλιστής. Ο τερματισμός της κατοχής του τόπου μας από τη μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ θα έπρεπε κανονικά να είναι ένα από τα πρωταρχικά ζητήματα ενός αντιιμπεριαλιστή. Αντ' αυτού ο Γρηγόρης προωθεί συνεχώς τις ιμπεριαλιστικές θέσεις για λύση του Κυπριακού, την ιμπεριαλιστική θεώρηση της ιστορίας και τη φασιστική νεοΝαζιστική θεώρηση της ταυτότητας των Κυπρίων. Χωρίς επιχειρήματα. Ο λόγος που αρθρώνει εστιάζεται στην λασπολογία εναντίον όσων απορρίπτουν τα σχέδια του ιμπεριαλισμού και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, πιππιλλώντας όλα εκείνα που οι δύο δυνάμεις προωθούν ως "πολιτικά" επιχειρήματα.

Ο λόγος του είναι πρωταρχικής σημασίας στο διαχωρισμό της κοινότητάς μας σε απορριπτικούς και οπαδούς της λύσης, ωσάν να είναι η συγκεκριμένη ιμπεριαλιστική λύση το μάννα εξ ουρανών.

Έτσι όλοι όσοι αντιστέκονται στους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης βαφτίζονται από τον "προοδευτικό" Γρηγόρη με διάφορα κοσμητικά επίθετα.

Ακόμη και διεθνούς κύρους και φήμης αγωνιστές της αριστεράς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος πρωτοστάτησε στους αγώνες του Ελληνικού λαού ενάντια στη Χούντα αλλά και στη γνήσια αριστερή επαναπροσέγγιση των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας βαφτίστηκε από τον Γρηγόρη "Μίκη Μάους"
επειδή αρνείται να δεχθεί τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο:
"...έφαεν τζιαι τον Σαββόπουλο ο Μικη Μάους"
http://xekathara.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html?showComment=1263566502023#c454882165070951465
Η αλαζονία του είναι παροιμιώδης. Ακόμη και να διαφωνεί οποιοσδήποτε με τον Μίκη Θεοδωράκη δεν είναι ποτέ δυνατό να παραγνωριστεί η διαρκής προσφορά του στην Ελληνική και διεθνή αριστερά. Ο "υπερδιανοούμενος" όμως τον συνδέει με το επαίσχυντο δημιούργημα του καταναλωτισμού και του ιμπεριαλισμού.

Στον τόπο μας ο Γρηγόρης ακολουθεί την Ακελική προπαγάνδα, έτσι στο κείμενο του Γιώργου Στρατή με τίτλο"Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει" το οποίο αναφέραμε πιο πάνω και στο οποίο ο συγγραφέας επιτίθεται με ανδρικό σωβινιστικό μένος ενάντια στην αρθρογράφο Μικαέλλα Λοΐζου ο "προοδευτικός" Γρηγόρης αφού αγκαλιάζει τη φαλλοκρατική στάση του Γιώργου Στρατή και την επικροτεί γράφοντας "ωραίον Στρατή" προχωρεί σε νέο στόχο, το Βάσσο Λυσσαρίδη. Ο Γρηγόρης Ιωάννου λέει πως είναι "εθνικιστής οπλαρχηγός τζιαι καταστροφέας της δικοινοτικής Δημοκρατίας".
Ορίστε τα λόγια του, όπως τα έγραψε ο ίδιος:
"... πρέπει να τοποθετηθεί επί των πράξεων τζιαι λόγων του Λυσσαρίδη, όι με έναν σκέτον αφορισμό (υπερασπιστής της δημοκρατίας). επειδή ένας άλλος αφορισμός που στέκει παραπάνω μπορεί να εν (εθνικιστής οπλαρχηγός τζιαι καταστροφέας της δικοινοτικής Δημοκρατίας)"
από:
http://blog.readcy.net/archives/289

Η χολή και το όξος του διαχέθηκαν σε νέα επίπεδα με την ανάλυση του για την κλοπή της σωρού του Τάσσου Παπαδόπουλου την οποία απέδωσε ξεδιάντροπα στους οπαδούς του ΟΧΙ. Ο Γρηγόρης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα σπέρνοντας το εμφυλιοπολεμικό μίσος.:
"...η εκτίμηση μου εν ότι πρόκειται για δουλειά του υποκόσμου έπειτα που συγκεκριμένη τζιαι καλοσχεδιασμένη πολιτική εντολή. κάτι που δείχνει ότι η ηγεσία του στρατοπέδου του απορριπτισμού εν έσιει με ιερό με όσιο τζιαι ότι εν έτοιμη να προχωρήσει στα άκρα για να εμποδίσει την λύση. εχρειάζουνταν κάτι θεαματικό τζιαι σιοκαριστικό για αφορμή για συλλαλητήριο. τζιαι εδημιουργήσαν την.

είπα το τζιαι πριν 5-6 μήνες, λαλώ το τζιαι τωρά. η επερχόμενη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων της επανένωσης τζιαι του στάτους κβο θα είναι πολλά πιο έντονη που ότι το 2004. τούτην την φορά οι απορριπτικοί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κρατικό μηχανισμό τζιαι θα δράσουν παρακρατικά. προς το παρόν η βία που χρησιμοποιούν εν συμβολική. με τίποτε εν θα πρέπει να τους αφήσει η κοινωνία να καταφύγουν τζιαι στην φυσική βία."

"....μπορεί όντως η κοινωνία να μεν εκφράζεται ανοιχτά υπερ της λύσης με κινητοποιήσεις αλλά τούτον εν σημαίνει ότι επιμένει στο ΟΧΙ του 2004. μάλλον εν για ΝΑΙ που πάμεν τζιαι εν για αυτόν που οδηγούνται στα άκρα οι οπαδοί του συρματομπλέγματος"
Δημοσιεύτηκε εδώ:
http://mihalismihail.blogspot.com/2009/12/blog-post_11.html

Βέβαια ουδέν από το Γρηγόρη μέχρι σήμερα για τη δράση του πραγματικού παρακράτους πρός όφελος της Κυπροεθνικιστικής πτέρυγας του κόμματος και του ιμπεριαλισμού για προώθηση της νέας "λύσης". Στην υπόθεση εναντίον του Ξενή Ξενοφώντος ο Γρηγόρης κατάπιε τα λόγια του τη στιγμή που ολόκληρη η εναλλακτική κοινότητα αναγνώριζε όπως σοφά το έθεσε γνήσιος παλαιός αναρχικός αγωνιστής: "Σήμερα τζιείνος αύριον εμείς"

Ορθά αναρωτιέται ο φίλος Πέτρος Ευδόκας:
"Όταν οι "θεωρητικοί" αναλυτές και "παράγοντες" της δήθεν προοδευτικής ή της εναλλακτικής ~ ανατρεπτικής κοινότητας επιδίδονται στο να σπέρνουν μίσος ως οι πιό μικροπρεπείς και ανεγκέφαλοι αδερφοφάδες, που θα πά' να σταθεί, πάνω σε ποιό θεμέλιο θα κτίσουμε την τόσο απαραίτητη γιά την επιβίωση του λαού μας Ενότητα;"(3)

Η ενότητα είναι ψιλά γράμματα για το Γρηγόρη. Προέχει η προώθηση της ιδεοληψίας του κόμματος και του ιμπεριαλισμού.

Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, τη δράση του στις Φάλιες αλλά και την εμπλοκή του σε διάφορες δραστηριότητες της εναλλακτικής κοινότητας ο Γρηγόρης σπέρνει το δηλητήριό του εναντίον μας αλλά και εναντίον όλων εκείνων των πατριωτών που αρνούνται να υποκύψουν στους σχεδιασμούς της παγκόσμιας Νέας Τάξης και της προδοτικής ηγεσίας του ψευδοκομμουνιστικού κόμματος.

Στην κριτική που επώνυμα ασκήσαμε για τις κινητοποιήσεις σκοτεινών κύκλων και υποκινητών στην Παλιά Λευκωσία αλλά και στις προσπάθειες χειραγώγησης της εναλλακτικής κοινότητας από τον ίδιο και τους συν αυτώ ο Γρηγόρης έσυρε τα βαρεά όπλα του Ακελικού του υπόβαθρου. Έγραψε ανάμεσα σε άλλα εναντίον μας:
"Με την στάση τους τους τελευταίους 3-4 μήνες ουσιαστικά ετοποθετηθήκαν ξεκάθαρα τζιαι ανοιχτά στο στρατόπεδο της ακροδεξιάς. Ο λόγος τους βρωμεί ΕΟΚΑ Β'. Θα έπρεπεν να αντρέπουνται να συνεχίζουν το ψάρεμα σε θολά νερά. Ας παν τζιαμέ που τους σηκώνει το κλίμα. Στες εθνικιστικές συσπειρώσεις, στην ΚΥΠ, στο Αιγαίον να τα πίνουν με τον ομοϊδεάτη τους Φτωχόπουλο. Τζιαι κανεί πκιον να μας το παίζουν ριζοσπάστες. Λλίην τσίππα."
από:
http://nekatomata.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html

Μας κατηγορεί λοιπόν ο Γρηγόρης ως Εοκαβητατζήες ξεδιάντροπα και χωρίς αναστολή. Και προβάλλει πάνω μας την εργασία που ο ίδιος πραγματοποιεί, το ψάρεμα σε θολά νερά. Χύνει το δηλητήριό του εις βάρος μας και εις βάρος κάθε πατριώτη αποκρύπτοντας τη δική του διαπλοκή. Ουδόλως τον απασχολεί ότι ήμουν τεσάρων χρονών το 1974 και έτσι ήταν λίγο δύσκολο για μένα να ανήκω στην εν λόγω οργάνωση. Η Γκαιμπελική προπαγάνδα και η προώθηση των αρχών της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και του ιμπεριαλισμού προέχουν.

Ορίστε τι φαντάζεται και τι προωθεί ο "προοδευτικός" καθοδηγητής για την αντίθετη άποψη:
"Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας! Αν αυτό το μήνυμα στελνόταν ξεκάθαρα από την κοινωνία την δεκαετία του 1960, ίσως να μην οδηγούμασταν ποτέ στην τραγωδία του 1974." - Γρηγόρης Ιωάννου:
http://nekatomata.blogspot.com/2009/12/blog-post_26.html

Φανταστείτε το Γρηγόρη σε πόστο εξουσίας στην Αστυνομία. Πού θα σταματούσε ο Φασισμός του; Για τον ίδιο δεν ήταν αρκετές οι διώξεις, οι εξευτελισμοί, οι εκτελέσεις, οι φυλακίσεις, οι ανατινάξεις εφημερίδων, οι απαγωγές του Μακαριακού παρακράτους, η απαγόρευση της αντιπολίτευσης από του να εισέλθει στη Βουλή. Η ιμπεριαλιστική και η κομματική θεώρηση της ιστορίας είναι η μόνη που γνωρίζει.

Δυστυχώς αθώοι και γνήσιοι αγωνιστές παρασύρονται από τον "υπερδιανουμενισμό" του. Και αδυνατούν να δουν πώς τους εξυφαίνει στους σχεδιασμούς και τις χειραγωγήσεις του ακόμη και όταν ο ίδιος τα λέει ξεκάθαρα:
"gregoris είπε...
επι του πρακταίου, υπάρχει συντονισμός μεταξύ των μαύρων τζιαι των κόττσιηνων ομάδων; η διαδικασία για την αποτροπή του φασιστικού κάμπιγκ στην Κύπρο το καλοτζαίρι που έρκεται μπορεί να μας βοηθήσει να το διαπιστώσουμεν. υπάρχει ίσως όμως τζιαι χάσμα γενιών μεταξύ του αυτόνομου χώρου Λεμεσού τζιαι της νέας αναρχικής ομάδας Λεμεσού όπως υπάρχει τζιαι μεταξύ του πρώην αναρχικού πυρήνα τζιαι της αναρχικής νεολαίας της Λευκωσίας. μπορεί στους κότσιηνους να γεφυρώνεται παραπάνω το ηλικιακό χάσμα αλλά υπάρχουν άλλα θέματα όπως η αντι-ιμπεριαλιστική (εργατική δημοκρατία-ανατροπή) βέρσους την αντι-εθνικιστική έμφαση, (σοσιαλιστική έκφραση- νεολαία ενάντια στον εθνικισμό) η μη κυβερνητική
οδός (ΚΙΣΑ, ΕΔΗ) τζιαι η κινηματική (οικολόγοι, ανένταχτοι, συγκροτήματα, πρωτοβουλίες κτλ) όπως επίσης τζιαι η σχέση με το ΑΚΕΛ τζιαι τες οργανώσεις του ΕΔΟΝ, ΠΕΟ."
24 Μαρτίου 2008 4:02 μ.μ.
http://sirmastocomputer.blogspot.com/2008/03/blog-post_23.html?showComment=1206367331117#c6688003695448736700

Η υλοποίηση της χειραγώγησης εκ μέρους του έχει ήδη ξεκινήσει με τις κινητοποιήσεις της "Ένωσης Αναρχικών" πριν από λίγες μέρες. Η "Ένωση Αναρχικών" αγνοεί τους σχεδιασμούς του Γρηγόρη οι οποίοι κατατέθηκαν από το Μάρτη κιόλας.

Γνωρίζουν άραγε οι αναρχικοί ότι ο Γρηγόρης τους χρησιμοποιεί με αυτό τον τρόπο; Οι φίλιες κατά το Γρηγορη οργανώσεις της ΕΔΟΝ και ΠΕΟ είναι αυτές που μέλη τους επιτέθηκαν και έδειραν αναρχικούς σε πορεία ενάντια στην Ισραηλινή πρεσβεία. Τα μέλη της περιφρούρησής τους είναι αυτά που υποδείκνυαν στους αστυνομικούς να συλλάβουν τους αναρχικούς στην πορεία ενάντια στην Αμερικάνικη πρεσβεία στις 20 Μαρτίου του 2003.

"Οι φίλοι μας που πράγματι είναι γνήσιοι και με καλή καρδιά ειλικρινείς αναρχικοί, πρώην αναρχικοί, αναρχοκομμουνιστές κοκ, διατείνουνται πως δεν έχουν "καμιά σχέση" μαζί τους πιό πάνω εξουσιαστές, πως τάχα "εν τους ακούει κανένας" μες τον χώρον, πως δεν "τους λαμβάνουμεν υπόψην", κλπ. Πλήρης άρνησις γιά την πραγματικότητα της σταλινικής κομματικής σκοπιμότητας. Αισθάνονται προσβολή να με την ιδέα πως οι τόσον αυτόνομες και ανεξάρτητες τους δραστηριότητες και λόγια αποτελούν γιά χρόνια τώρα συνεχώς απλά ένα μέρος ενός ευρύτερου κομματικού σχεδίου και διαρκών σεναρίων χειραγώγησης.

Το ίδιο με όλους τους καταναλωτές. Ό κάθε αγοραστής ενός εμπορεύματος ή μιάς ιδέας, ή ψηφοφόρος, θέλει να αισθάνεται πως έκαμε μιά λογική και ενημερωμένη ΕΛΕΥΘΕΡΗ επιλογή. Και ότι άσκησε το δικαίωμα αυτοπραγμάτωσης του με την ελεύθερη εκείνη σκέψη και πράξη. Γι αυτό και δεν μπορεί να το καταχωρήσει πως και η Πέπσι και η Κόκα από την ίδια τράπεζα ελέγχονται, και από το ίδιο το κεφάλαιο πηγάζουν. Το ίδιο και η Ροζ και η Γαλάζια κομματική εκδοχή του καπιταλισμού, όποιο και άν ο ψηφοφόρος επέλεξε, το ίδιο κεφάλαιο εξυπηρετούν. Και η ψευδο-αναρχία και ο ψευδο-κομμουνισμός από τις ίδιες Κρατικές~Κεφαλαιϊκές εξουσίες απορρέουν. Εκείνες τις ίδιες δυνάμεις εξυπηρετούν - και τις εξυπηρετούν κάλλιστα όταν τα ίδια τα άτομα και οργανώσεις επιμένουν πως είναι παντελώς ελεύθερα και ανεξάρτητα.

Το κλειδί βέβαια έγκειται στη διάκριση μεταξύ γνήσιου και ειλικρινούς αναρχισμού, σοσιαλισμού, κομμουνισμού, φεμινισμού, οικολογίας, αυτονομίας, αφ' ενός, και των κίβδηλων ελεγχόμενων των εκδοχών που μοιάζουν "ανεξάρτητες" αλλά που οι δράσεις και τα λόγια τους διαρκώς εμπίπτουν σε αλληλουχίες σεναρίων χειραγώγησης από την Εξουσία.

Η αναγνώριση και διάκριση μεταξύ των δύο μόνο μέσω της αναγνώρισης του Αυταρχισμού μπορεί να γίνει. Όπου υπάρχει Αυταρχισμός σε πράξεις, συμπεριφορές και λόγια, ήδη εκεί υπάρχει ή σύντομα έπεται και η οργανωμένη εξουσιαστική σκοπιμότητα από ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΎΣ πράκτορες."(4)

Ο διαμελισμός του τόπου μας κατά τους σχεδιασμούς της Αυτοκρατορίας και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ εξυπηρετείται τα μέγιστα από την αδυναμία των μελών της εναλλακτικής κοινότητας να αφουγκραστούν, να δουν και να κατανοήσουν την πλεκτάνη που πλέκεται γύρω τους, εις βάρος τους και με τη συμμετοχή κάποιων από αυτούς.

Η χρησιμοποίηση μέρους της εναλλακτικής κοινότητας για τις σχεδιαζόμενες προβοκάτσιες που σκοπό έχουν να υποδαυλίσουν τη πραγματική και βίαια σύγκρουση ανάμεσα στην κοινότητά μας είναι ουσιαστική για τους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη όλοι να αντιμετωπίσουν κατάματα την αλήθεια και να αναλογιστούν αν θα επιτραπει στους Κυπροεθνικιστές γονιδιακούς νεοΝαζί φαλλοκράτες όπως ο Γρηγόρης Ιωάννου να χρησιμοποιήσουν μέρος της κοινότητας για να επιβάλουν μέσα από τη διχόνοια και το εμφύλιο μένος τη ρατσιστική διζωνική λύση στο λαό μας.

(συνεχίζεται)


Σόλων Αντάρτης
~~~~~~~~~~~~~


Πρωτότυπα κείμενα - Πηγές



Το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού: Η US AID και η εναλλακτική κοινότητα
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/07/us-aid.html

Οι Χρηματοδοτήσεις - Το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/06/blog-post_08.html

1. Από: "Τι σημαίνει αυτός ο τίτλος; Υποβόσκων Ρατσισμός, Θέσμιος και Περίτρανος"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

2. "Καννάβι σε κάθε μαννάβη"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/blog-post_17.html

3. Από: "ΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΥΡΩ 'ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΦΟ"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_12.html

4. Από: "Συντονισμός, Χειραγώγηση / Re: [cyprus-imc-ellinika] Τα φασιστούθκια"
http://groups.yahoo.com/group/cyprus-imc-ellinika/message/1412

51 comments:

  1. 3584 λεξεις ψύχωσης με ένα άτομο... ξέφυγες τελείως Σόλωνα
    απόδειξη μήπως και των αδυναμιών του θεραπευτή?

    ReplyDelete
  2. Τούτος ο άνθρωπος που κάμνει τον "ανεξάρτητο" αναρχοκομμουνιστή καθορίζει με το κάχριν και τις χειραγωγήσεις του τον τρόπο με τον οποίο η ανατρεπτική κοινότητα καπελλώνεται και ελέγχεται 'που το Κράτος και τον ιμπεριαλισμό.

    Όσοι τον ακολουθούν λαλούσιν πως "μα 'εν τον λαμβάνουμεν υπόψην", μα πράττουν ακριβώς όπως τους τα προγραμματίζει.

    Καιρός να πούμεν την αλήθεια γιά ΟΛΟΥΣ τους πράκτορες της εξουσίας.

    ReplyDelete
  3. kai poioi en pou laloun ''μα εν τον ακολουθούμε'' πες μας για να μην τους στείλουμε τα λεφτά του ιμπεριαλισμού τέλος του μήνα .
    τα κολόπεδα περιπέζουν μας ότι εν δικοί μας για να τα πέρνουν

    ReplyDelete
  4. ρε μα εισαι τελια ανωμαλος? εφαες αγριο κολλημα. Πηεννε γιοκκα μου θαλασσα να παιξεις ρακεττες με κανενα γκομενακι τζιε αφηστον αλλο στην ζωη του...ελεος πιον, κκομπλεξικοι ανθρωποι που υπαρχουν.
    αξλ

    ReplyDelete
  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΟΙ. ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΕΞΑΡΧΕΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΡΕΧΟΥΝ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΥΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΜΕΧΜΕΤΖΙΚ ΚΑΙ ΤΑΛΑΤΑΔΕΣ.

    ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΥΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ. ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ, ΦΙΛΟΕΡΟΓΛΙΚΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΑΚΕΛ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΚ.

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΔΕΚΙΤΕΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ; ΟΙ ΜΙΓΚΡΙΛ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ "ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ", ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑΠΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΤΕΡΒΙΣ ΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ.

    Ο ΜΙΓΚΡΙΛΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!

    ReplyDelete
  6. Καλώς το τζε το WC

    ReplyDelete
  7. δηλαδή λαλείς μας ότι όλοι στον χώρο είναι βλάκες και κάθουνται και τους χειραγωγεί ο Γρηγόρης . ωραία εικόνα

    ReplyDelete
  8. έτσι ένει, άμαν είσαι κατά βάθος χριστιανός θωρείς τους άλλους σαν αρνιά τζιαι γυρεύκεις να έβρεις τον κακό λύκο (σατανά).
    εν μπορείτε να πείτε τίποτε δαμέ, ο Σόλωνας έπιασεν τον που τα τζιέρρατα...
    κράτα τον καλά να μεν σου φύει αδερφέ
    τζιαι ο Θεός μαζί σου...

    ReplyDelete
  9. Σόλωνα, τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

    ReplyDelete
  10. Φαίνεται ήπιεν τον Ορρόν της Αληθείας.

    Τα λόγια του ακατανόμαστου - που δεν ντρέπεται και τα δημοσιεύει μάλιστα - μιλούν μόνα τους. Αυτο-ζωγραφίζει μόνος του το πορτραίτο του ο Γρηγόρης.

    Κρίμαν μάνα μου, κρίμα Γρηγόρη, που σε πίστεψα κάποτε πως ήθελες τάχα και εσύ ελευθερίαν. Είχες ωραίο παράστημα και ακούεσουν σοφός. Διαβάζω τώρα τα γραφόμενα σου και μου έρχεται εμετός.

    Πως την επάθαμε να ακολουθούμε τέτοιους ηγέτες;

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  11. Σχιζοφρένεια ένι:

    Να στοχοποιείς ελληνοκύπριους που υπογράψαν το tinyurl.com ωσάν να εν αμάρτημα τζε μετά να αναρτάς επιστολή τζε να υποστηρίζεις τον ŞENER ELCİL, πρωτεργάτη του tinyurl .

    Πως εξηγείτε η συμπεριφορά σας?
    Η εξήγηση μπορεί να ένι ότι στοχοποιήται η οποιαδήποτε από κοινού δράση του ŞENER ELCİL με ελληνοκυπρίους που εν εγκρίνουντε που το δίδυμο. 'Η απλώς ενι ξέρετε τι σας γίνετε.

    Τον Sener ερωτήσετε τον?

    ReplyDelete
  12. ευτυχώς που το κατάλαβες Σόλωνα(σόρρυ Μαρία Συν. έθελα να πω) .
    Ούλλο τούτο το άρθρο δεν αποκαλύπτει τίποτα παραπάνω που ότι έχει πει ο Γρηγόρης δημόσια και υπάρχει δημοσιευμένο και στο ιντερνετ. συν το αλατοπίπερο για το ότι είναι πράκτορας του ιμπεριαλισμού του ΑΚΕΛ κλπ Εν καλή η κουβέντα αλλά εν πυρά. Και η τρέλλα πάει στα βουνά.Άτε γειά!
    Οι τουρκοκύπριοι εν καλοί όταν αντιμάχονται το καθεστός στον βορρά. Αλλά αν οι ίδιοι κάνουν δικινοτικά πράγματα αμέσως είναι και κακοί.
    Συμπέρασμα :

    ReplyDelete
  13. Ο ŞENER ELCİL και οι λοιποί ΤουρκοΚύπριοι σύντροφοι αγωνίζονται ορθά και δίκαια γιά την επιβίωση της Τ/Κυπριακού κοινότητας, ενάντια στη γενοκτονία εις ήν υποβάλλεται και εκείνη και η ΕλληνοΚυπριακή κοινότητα. Αγωνίζονται να φύγει ο στρατός κατοχής και να σμίξουν ξανά οι κοινότητες μας πάνω σε μιά βάση ΣΕΒΑΣΜΟΥ των πολιτιστικών, θρησκευτικών, εθνικών, γλωσσικών μας ταυτοτήτων και καταβολών.

    Ο Γρηγόρης Ιωάννου και οι λοιποί του συνεργάτες αγωνίζονται γιά εξαφάνιση του Ελληνισμού από την Κύπρο. Αγωνίζονται γιά την επιβολή μιάς ρατσιστικής Διζωνικής "τελικής λύσης" (όπως έκαμε και ο Χιτλερ γιά τους Εβραίους), στην οποία θα ισχύουν Φυλετικοί Νόμοι, θα υπάρχει Ανώτερη Φυλή, γεωγραφική διχοτόμηση, και παντελής έλλειψη δημοκρατίας, ισότητας, και βασικών ελευθεριών στη διακίνηση, στον τόπο διαβίωσης, και στο δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

    Τεράστια η διαφορά.

    Αλλόου;

    ReplyDelete
  14. hugs no drugs

    ReplyDelete
  15. Αλλόυ...

    Ο ŞENER ELCİL εν για την ίδια διζωνική ΛΥΣΗ που αγωνίζετε μαζί με τους ελληνοκύπριους που εσύ κατηγορείς.

    Ενω εσύ επαινείς τον κάθε πονεμένο ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟ που η στάση του μας οδηγεί σταθερά και όχι τόσον αργά στον απόλυτο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ.

    ReplyDelete
  16. εν ληγμένα που πίννει ο Σόλωνας

    ReplyDelete
  17. ναι η ανώτερη φυλή των τουρκόφωνων...
    ο Ελτζίλ και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές ψήφισαν Ναι στο Αννάν Ευδόκα...
    και για να μην λες βλακείες αυτό είναι το κείμενο που ανάγνωσε ο Ελτζιλ μαζί με τους υπόλοιπους "κυπροεθνικιστές" πριν ένα εξάμηνο

    ιδρυτική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ειρήνης Ενωμένη Κύπρος

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2010

    ΔΗΛΩΣΗ

    Ο Ιανουάριος 2010 έχει οριστεί σαν ο μήνας έναρξης των εντατικών Συνομιλιών. Η όλη διαδικασία μπαίνει σταδιακά σε μια κρίσιμη φάση. Όλοι ανέμεναν ότι η διαδικασία αυτή θα είχε μέχρι τη στιγμή τούτη φθάσει σε ένα πιο προχωρημένο στάδιο. Με δεδομένη όμως την υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων τώρα καθίσταται πιο επείγον παρά ποτέ το κίνημα πολιτών και στις δύο πλευρές να κινητοποιηθεί υπέρ μιας εντατικής προσπάθειας για σημαντικά βήματα προόδου στη διαδικασία των συνομιλιών. Το αρνητικό πολιτικό κλίμα που καλλιεργείται από τις δυνάμεις που αντιτίθενται στη λύση και στις δύο πλευρές εμφανίζεται πιο έντονα. Η κατάσταση αυτή, που τείνει να επισκιάζει τα οφέλη της λύσης και να καλλιεργεί τον φόβο, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για κοινή δράση των δυνάμεων της λύσης.

    Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λεμεσού και το κάλεσμα του Δικοινοτικού Κινήματος Πολιτών «Λύση- Επανένωση-Ειρήνη» για τη δημιουργία ενός τέτοιου κινήματος έχουν τύχει ενθουσιώδους υποστήριξης.

    Οι προσπάθειες για ακόμα πιο πλατιά στήριξη έχουν αποδώσει και είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώσουμε ότι το πιο πάνω κίνημα πολιτών και ένας σημαντικός αριθμός μαζικών τουρκοκυπριακών συντεχνιών, κομμάτων και άλλων οργανώσεων, έχουν αποφασίσει να συνενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενδυνάμωση του δικοινοτικού κινήματος στήριξης της Λύσης. Μέσα σε αυτά πλαίσια το δικοινοτικό κίνημα επιθυμεί να υπογραμμίσει τα πιο κάτω ζητήματα τα οποία χρίζουν άμεσης προσοχής για να γίνει κατορθωτή η ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού:
    1. Εργαζόμαστε και υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για

    * τη δημιουργία διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας στην Κύπρο και την περιοχή μας
    * τη οικοδόμηση μιας διζωνικής, δικοινοτικής Ενωμένης Ομοσπονδιακής Κύπρου με μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και μια κυριαρχία, βασισμένη στην πολιτική ισότητα των δυο κοινοτήτων, όπως ορίζονται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες των ηγετών των δυο κοινοτήτων.

    1. Η συνεχιζόμενη αποτυχία των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού έχει επιδεινώσει το περιουσιακό και το πληθυσμιακό πρόβλημα. το οποίο βρίσκεται εκτός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου. Αυτά τα δυο προβλήματα επηρεάζουν αρνητικά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και υπονομεύουν τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Για αυτό το λόγο, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, έτσι ώστε τα ζητήματα αυτά να σταματήσουν να αποτελούν εμπόδια για τη λύση.

    1. Και οι δυο κοινότητες πρέπει να ενημερώνονται σε τακτική βάση για τις διεξαγόμενες συνομιλίες.

    1. Η λύση και η διαρκής ειρήνη στο νησί μας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την κοινή δράση των δυο κοινοτήτων και μέσα από τη συνεργασία τους στην κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και πολιτική ζωή.

    1. Η προτεραιότητά μας είναι η καταπολέμηση των εθνικιστικών, διαχωριστικών, φασιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων που υπήρξαν εργαλείο της διαίρεσης του Κύπρου, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας.

    Μέσα σε αυτό το προαναφερόμενο πλαίσιο αρχών, δηλώνουμε ότι η οικοδόμηση της Ενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κάθε Κύπριου και του κάθε ανθρώπου που κατοικεί στην Κύπρο, και τονίζουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε και να αναλάβουμε δράση που να συμβάλλει στη οικοδόμηση της Ενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου.

    ReplyDelete
  18. ναι η ανώτερη φυλή των τουρκόφωνων
    ο Ελτζίλ, η Μπαράκα, ο Κανατλί και οι λοιποί συνδικαλιστές ψήφισαν Ναι στο Αννάν Ευδόκα

    και πριν 6 μήνες ο Ελτζίλ ως εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας ειρήνης Ενωμένη Κύπρος (που περιλαμβάνει όλους τους "κυπροεθνικιστές") ανέγνωσε κείμενο που περιείχε το εξής απόσπασμα

    " 1. Εργαζόμαστε και υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για

    * τη δημιουργία διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας στην Κύπρο και την περιοχή μας
    * τη οικοδόμηση μιας διζωνικής, δικοινοτικής Ενωμένης Ομοσπονδιακής Κύπρου με μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και μια κυριαρχία, βασισμένη στην πολιτική ισότητα των δυο κοινοτήτων, όπως ορίζονται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες των ηγετών των δυο κοινοτήτων."

    ολόκληρο το κείμενο και η λίστα των ε/κ και τ/κ οργανώσεων που συνυπόγραψαν εδώ
    http://falies.com/2010/01/13/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-birlesik/
    παλιόψευτη

    ReplyDelete
  19. Πολιτική ισότητα μεταξύ των ΑΤΟΜΩΝ είναι η βάση γιά κάθε δημοκρατία.

    Οι βασικές αρχές ελευθερίας στη διακίνηση, στην κατοίκηση, στην εργασία, στο ανεμπόδιστο δικαίωμα ψήφου, εκλέγειν και εκλέγεσθαι, είναι όλα απαραίτητα στοιχεία εκ των ουκ άνευ γιά μια δημοκρατία.

    Προστασία και σεβασμός πρός της πολιτιστικές, εθνικές, γλωσσικές, θρησκευτικές καταβολές και ταυτότητες όλων των ανθρώπων και κοινοτήτων είναι απαραίτητα στοιχεία.

    Όλα τούτα εξανεμίζονται "νομίμως" με το σχέδιο Αννάν, και με την Διζωνική του μεταξέλιξη που προωθούν σήμερα οι ιμπεριαλιστές με τη βοήθεια της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και των "γνωστών άγνωστων" και πρακτόρων που αλωνίζουν τον δήθεν ανεξάρτητο ανατρεπτικό και εναλλακτικό χώρο.

    Ο λαός θα τους αντισταθεί με κάθε μέσον, ό,τι χρώμα και αν βάφεται το περιτύλιγμα της προωθούμενης ρατσιστικής επιβολής. Είτε ψευδο-αριστερά χρώματα και μυρουδιές του δώσετε, είτε ψευδο-πατριωτικές κορώνες και συνθήματα επιστρατεύσετε εμείς θα σας αντιστεκόμαστε.

    Το άδικο είναι άδικο, ό,τι χρώμα και αν το βάψεις.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
    ~~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  20. Επίσης, κοκορόμυαλοι και επιτήδειοι που γράφετε εδωμέσα τις εξυπνάδες σας, μάθετε να σκέφτεστε πολιτικά, αν έχετε διάθεση να περπατήσετε ποτέ λιγάκι έξω 'που τα στενά όρια του δόγματος που σας ταίζει το Κόμμα.

    Υπάρχουν προοδευτικοί τουρκοκύπριοι που ψηφίζουν "ναι" γιά τους ορθούς λόγους. Αλλά δεν ισχύουν τα ίδια στις δύο κοινότητες.

    Μερικοί από τούς Τ/Κύπριους συντρόφους πιστεύουν ότι το πιό σημαντικό είναι να φύγει ο στρατός κατοχής με κάθε μέσον "και μετά" (σύμφωνα με το σκεπτικό τους) οι δύο κοινότητες μαζί θα ΑΝΑΙΡΕΣΟΥΝ τάχα όλα τα ρατσιστικά και αντιδημοκρατικά πράματα που συμφωνήθηκαν και θα ζήσουμε μαζί ξανά happily ever after.

    Οι ηθική αξία αυτού του σκεπτικού είναι υψηλή, άνκαι η λογική του είναι φτωχή και κυμαίνεται από ευσεβοποθισμό σε καιροσκοπισμό και ανοησία.

    Τα ιδανικά τους είναι ορθά και προοδευτικά, γιά αυτό και τους υποστηρίζουμε, και συμφωνούμε μαζί τους επί της ουσίας. Η πολιτική τους σκέψη όμως είναι λανθασμένη και πάει από πλευράς τακτικής και μεθόδων από αφέλεια σε αφέλεια, γιά αυτό και διαφωνούμε μαζί τους στο θέμα Διζωνικής.

    Εμείς συμφωνούμε με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας στην ΠΑΝΤΕΛΗ απόρριψη των Ιμπεριαλιστικών σχεδίων, και ζητούμε οι τουρκοκύπριοι συντρόφοι να αρχίσουν να σκέφτουνται πολιτικά όπως και οι κομμουνιστές σύντροφοι στην Τουρκία.

    http://web.archive.org/web/20040829095835/http://www.tkp.org.tr/en/news_d.asp?ID=33

    ~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  21. "Υπάρχουν προοδευτικοί τουρκοκύπριοι που ψηφίζουν "ναι" γιά τους ορθούς λόγους."

    Ευτυχώς που υπάρχει τζε ο 50χρονος εχέμυθος θεραπευτής να αποφασίζει πκιόν ένι το "ΟΡΘΟΝ ΝΑΙ" τζε το "ΛΑΘΟΣ ΝΑΙ" τζε να κουρτίζει τον κάθε αντιρατσιστή ελαμίτη @ WC εναντίων των συναγωνιστών του ŞENER ELCİL τζε των συντρόφων του Murat.

    ReplyDelete
  22. Όσα ψέματα κι αν επιστρατέψετε, όσην διαβολή κι αν χρησιμοποιήσετε, όσες αρχές κι αν κάμψετε, όσα ιδανικά κι αξίες ξεπουλήσετε, θα μας βρείτε απέναντί σας.

    Η αλαζονία σας η οποία δεν έχει όριο κι η οποία νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να ορίσει τις ζωές των ανθρώπων ερήμην τους, όπως και ο ιμπεριαλισμός τον οποίο αγκαλιάζετε και ξερογλείφεστε μαζί του.

    Έχετε την έπαρση και την αλαζονία να λέτε στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα να τα ξεχάσουν κι ότι φταίνε που τα έχασαν.

    Έχετε την αισχρότητα να προσβάλλετε ανθρώπους που έφτυσαν αίμα για να ορθοποδήσουν μετά την εισβολή χωρίς να ιδρώσει το φτούδιν σας για τα δικαιώματά τους. Και να προωθείτε μια λύση που τους στερεί από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Σας θυμίζω μόνο ένα από αυτα, αυτό που ο νεοΝαζί ανεξαρτητος "διανοούμενος"χρησιμοποιεί για κωλόχαρτο περιπαίζοντας τους Κερυνειώτες:

    Το δικαίωμα της Επιστροφής

    Το γενικό δικαίωμα επιστροφής επικυρώνεται σε πολλά έγγραφα ανθρώπινων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου, μεταξύ των οποίων:

    • Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1948), το άρθρο 13 (2): «Καθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του, και να επιστρέψει στη χώρα του."

    • Το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Άρθρο 12 (4): «Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα το δικαίωμα να εισέλθει στη χώρα του».

    Το δικαίωμα θεωρείται τόσο ιερό που:

    "...επιτρέπει σε όσους βρίσκονται εκτός της χώρας τους να επιστρέψουν, για πρώτη φορά, έστω και αν γεννήθηκαν αλλού και θα εισέρχονται για πρώτη φορά, εφόσον έχουν διατηρήσει ένα "γνήσιο και αποτελεσματικό δεσμό" με τη χώρας και δεν έχουν παραιτηθεί των δεσμών των με αυτήν."

    • Σύμβαση για την Εξάλειψη Όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων. (Άρθρο 5, ii)

    • Το δικαίωμα της επιστροφής είναι μια γενική αρχή του διεθνούς δικαίου και έχει επικυρωθεί από τις Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές συμβάσεις περί ανθρώπινων δικαιωμάτων (άρθρο 22 (5) Και 4ο Πρωτόκολλο, αντίστοιχα), καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...

    ***

    Και καμώνεστε τους προοδευτικούς και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βρίζοντας και περιπαίζοντας τους πρόσφυγες όπως ο νεο Ναζί "διανοούμενος" Γρηγόρης.

    Υποκριτές!

    Είστε τόσο χαμερπείς γλείφτες τις εξουσίας τόσο ανάμεσά σας όσο και προς την άρχουσα τάξη που έχετε το θράσος να πρσβάλλετε κάθετι και οποιονδήποτε -ανώνυμα βέβαια πάντα και με το αζημίωτον- και να νομίζετε ότι ο λαός θα σας ακολουθήσει στην πρωκτολειχία των ισχυρών που ευαγγελίζεστε.

    Συνεχίστε να σπέρνετε το δηλητήριό σας. Τόσο εμείς όσο και ο λαός μας σας γνωρίζουμε πλέον καλά. Οι μάσκες σας έπεσαν. Με κάθε σας πράξη, με κάθε ανώνυμη βρισιά και ψέμα σας αποκαλύπτετε την αισχρότητά σας ενώπιον όλων.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  23. 'Ναγία μου!

    Μα 'εν κουράζουνται να εφευρίσκουσιν διαστρεβλώσεις και διαστροφές συνέχεια;

    Αλλά τι λέω; Μερικοί που τούτους εν επαγγελματίες - ειν' η δουλειά τους! - το να προωθούν τα ψέμματα, τα συνθήματα και την προπαγάνδα.

    Η καλλιέργεια του σκοταδισμού ειν' απαραίτητο γιά να κρατείται ο λαός μας ανοργάνωτος, ηττοπαθής, πολιτικά ντροπαλός. Τι να κάμουσιν τωρά που εξέφυγεν ο λαός 'που τα κόμματα, αυτο-οργανώνεται, κινητοποιείται μόνος του; Αυξάνουν τα ψέμματα, αυξάνουν τις απειλές, αυξάνουν τη σύγχιση, αυξάνουν τις προβοκάτσιες, αυξάνουν την δυσκαμψία και αντιδημοκρατικότητα του καθεστώτος... εύχονται τούτα να αρκέσουν.

    Χα!

    uzalistika

    ReplyDelete
  24. Επί της ουσίας Σόλωνα? Τι εξασφαλίζει ΕΜΑΣ τος πρόσφυγες παραπάνω? Η Λύση για την οποίαν μάχουντε ο ŞENER ELCİL τζε οι συντρόφοι του (τους οποίους πραγματικά ακόμα να καταλάβω γιατί μισάτε τόσο ΒΑΘΚΙΑ - γυρεύτου γιατί ο θεραπευτής στην προκειμένη περίπτωση εφάνηκεν ανεπαρκής) ή η μή λύση του Κολοκασίδη του WC του Βαρνάβα των Σέρτηων του Νικόλα του Αντένα που κάθε δεύτερη λέξη τους εν ρατσιστική τζε αντιτουρκίκή?

    ReplyDelete
  25. Kirie i despinide, siggrafea tou kimenou.
    (tin leksi kimeno katarxin, xrisimopiw tin me epifilaksi, giati en ime akoma siouri an en kimeno i epithesi i ekfrasi mias psixikis katastasis opws px ipo-voskon kollima i sindromo katadioksis, alla tespa, oti je nane, den mporw na pw pws ine idietera kompso)

    Pou lalis,
    kapioi anthrwpoi en tou ''nai'' kapioi anrthwpoi en tou ''oxi'' kapioi anthrwpoi en asxolounte, kapioi anthrwpoi diavazoun indymedia, kapioi anthrwpoi diavazoun falies ke kapioi anthrwpoi den diavazoun kanena apo ta dio. Ke outo katheksis, i lista sinexizete, and all is good. O kathenas me tes apopsis tou, oute egw simfwnw me oullon ton kosmo giro mou, alla ok, afta exi i zwi.

    Pou jame je pera omws, nomizw oti xaraktirismoi opws ''nazi'' je ''neo-nazi'' en atopa na ginonte (gia na men pw prosvlitika) an je eprospathises na eksigisis pws to ennois. Solwna ine dikewma tou kathenos mas to an niothi ellinas, kiprios, i ellinokiprios.
    Dikewma, je oxi epilogi, giati oi epiloges enen eleftheres logo tou ti akoui enas athrwpos pou ton jero pou en moro, je ate meta na ksienwsi to network pou tou ekaman mes ton eggefalo tou.
    Pou jame je pera omws, an kapios kamni tin epilogi na niothi kiprios je oxi ellinokiprios, touto afenws en dikewma tou je afeterou touto den ton kathista nazi.

    Extos je an exi o grigoris ioannou ena fourno mes tin kouzina je kamni xiropiita sapounia, alla re solona, ti se enoxli esena an kapios niothi kipreos? giati en tou epitrepis na exi to dikewma na niothi opws theli na niothi?
    giati en tou to anagnwrizis touto to dikewma?

    Parakatw twra,
    anaferis kati gia ena kimeno je tin leksi ''poutana'' je oti egrapsen o grigoris poukatw kati thetiko. To kimeno pou anaferis en to ethkiavasa, oute kserw tin kouventa, kserw omws oti to ''kati thetiko'' mpori na to ennoouse gia opiodipote allo asxeto simio tou kimenou, je oxi gia to poutana, epidi egw prosopika toulaxiston en ton akousa ama mila gia kopelles na ekfrazete ypotimitika.

    Touta ta llia sto genika re solona, en sou lew oti enen kalo prama na grafis tes skepsis sou i tin kritiki sou gia kati, enen touto pou lew. Alla to na vazis tin fwtografia tou allou me ti fatsa tou, je xaraktirismous opws to neonazi i to fallokratis ktl, en ime siouri kata poson touto en kritiki, i epithesi.

    Je an en epithesi, skeftou oti oi epithesis en mas fkalloun kapou gonima san kinwnia pou ti stigmi pou ipotithete oti je esi je o grigoris exete kapies anisixies gia tin aristera ktl isws je kines ktl, ennow oti je egw en na kamw epithesi se pramata pou en thewrw swsta alla den iparxi periptwsi na paw na kamw epithesi se antispisiisti, an enas antispisiistis kamni kati pou thewrw lathos en na katsw na milisw mazi tou je na tou pw re koumpare to ke to, den tha vallw ti fatsa tou mes ta internet je na lalw oti en nazi je fallokratis, touta enen sovares kouventes, en anorima pramata.

    Tespa, toutou tou idous ta pramata en mas odigoun kapou re solona, oute mas odiga kapou to na maxounte kapioi na kamoun ekdilwsi diamartirias enantia sto ksilodarmo tou nigirianou, je na erkeste esis san ''indymedia'' na lalite alla twn allwn, prepi aman ginonte etsi prospathies na tis stirizoume je oxi na tes sampotaroumen, extos je an imasten tou elam i ksenofovikoi i ratsistes, opotan jame allassi i kouventa mas.

    Apofasiste ti akrivws thelete, alla na antidrate orima je me skepsi, oxi anorima je afthormita, giati touto en odiga kapou gonima. Mono toixous valli.

    Evangelia P.

    ReplyDelete
  26. Γειά σου Ευαγγελία,

    Μιλάς υπέρ της ενότητας μες τον εναλλακτικό~ανατρεπτικό χώρο και της καλής συνεννόησης. Πράματα τα οποία ο συγγραφέας του άρθρου, ο Σόλων Αντάρτης, επένδυσε πολύ χρόνο, πολλές εκατοντάδες ωρών διαλόγου, πολλήν ψυχική ευλυγισία και κατανόηση γιά να τα προωθήσει.

    Και συνεχίζει να τα προωθεί.

    Από την άλλη, ο Γρηγόρης Ιωάννου απλώς εξακοντίζει θανατηφόρες βρισιές γιά όποιον διαφωνεί. Γιατί δεν του μιλάς εκείνου γιά την ενότητα αν σου είναι τόσο πολύτιμη;

    Σε μιά χώρα όπου η ταπέλλα "εοκα β" επισύρει δαιμονοποίηση χειρότερη από τον σατανά, τα ναρκωτικά και την πορνογραφία, ο Γρηγόρης Ιωάννου είχεν το θράσος να δημοσιεύσει την κατηγορία του "εοκαβητατζή" γιά τον Σόλωνα μόνο και μόνο επειδή διαφωνεί μαζί τους.

    Ας το ξαναδούμε τούτο: την χρονιά που πέθανε ο Γρίβας μες το κρυσφήγετο του, τη χρονιά που η εοκα β με διαταγή του νέου της αρχηγού, του Γιώργου Καρούσου πρώτα κήρυξε μονομερή εκεχειρία και μετά απεσύρθη από τον ένοπλο αγώνα την άνοιξη του 1974, πρίν το πραξικόπημα και την εισβολή (ναι), ο Σόλων Αντάρτης ήταν τριάμιση χρονών.

    Το πόσον εύκολα λοιπόν δαιμονοποιείται - με τη ανοχή σου - ένας άνθρωπος, και καθίσταται στόχος γιά τον κάθε τραμπούκο και παληάνθρωπο του καθεστώτος (εξουσία Κεφαλαίου και Κράτους) στη χώρα μας... δεν σε ανησυχεί;

    Γιατί δεν πάεις να τα εξηγήσεις του Γρηγόρη Ιωάννου τούτα;

    Και πολύ ορθά μιλάς γιά την ανάγκη συσπείρωσης ενάντια στον ρατσισμό.

    Τι θα γίνει, θα δεκτείς να επιβληθεί στην Κύπρο μιά ρατσιστική Διζωνική με Φυλετικούς Νόμους και ταυτόχρονα θα μιλάς ενάντια στο ξυλοφόρτωμα του καϋμένου του Νιγηριανού; Μα τέτοια λόγια ενάντια στο ξυλοφόρτωμα - ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ - λέει και το ΕΛΑΜ. Που είναι η ουσιαστική διαφορά;

    Τουλάχιστον το ΕΛΑΜ τηρεί τα προσχήματα στην πολιτική. Καταδίκασε και την ρατσιστική επίθεση ενάντια στον Νιγηριανό, και συνεχίζει να καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση ενάντια στην Κύπρο με την μορφή της Διζωνικής. Διατηρούν εκείνοι κάποια συνέπεια, ενώ το σαθρό μέρος της αριστεράς - μες το οποίον δρα και κρύβεται ο Γρηγόρης - ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τη ρατσιστική επιβολή εις βάρος του λαού μας.

    Έτσι τρέφεται ο φασισμός. Μέσα σ' ένα τέτοιο κλίμα όπου η αριστερά μόνο στους φασίστες επιτρέπει να μιλούν ενάντια στη Διζωνική, και βαπτίζοντας "φασίστες" όσους το πράττουν σπρώχνουν το λαό στο φασισμό.

    Εκεί καραδοκούν οι πιό μεγάλοι κίνδυνοι γιά την επιβίωση μας.


    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  27. "In Nicosia last week, marchers from the ultra-nationalist youth group ELAM (Greek popular front) attacked two Asian bystanders. A Nigerian man was beaten and forced into the path of a moving car."
    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/aug/03/cyprus-problem-fuelling-racism
    Δηλαδή το ΕΛΑΜ πρώτα δέρνει τους, ύστερα καταδικάζει την πράξη τζε ακολούθως φκαίνει το Indymedia μπροστάρης να τους διά άλοθι. Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε κοινά μαζί τους, όπως την υστερία ενάντια σε όποιον αυτοκαθορίζετε κυπραίος καθώς και τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον αντικατοχικό αγώνα. Το λάθος σας Πέτρο & Σόλωνα είναι ότι deep inside, θεωρείτε ότι ο αντικατοχικός αγώνας εξαγνίζει τον ρατσισμο.

    ReplyDelete
  28. Ευαγγελία ευχαριστώ για την επώνυμη τοποθέστησή σου στις σελίδες μας.

    Δε γνωρίζω πόσα από τα άρθρα μου έχεις διαβάσει.

    Σε προσκαλώ να βρεις μια αναφορά ενάντια σε όσους αγκαλιάζουν την Κυπριακή ταυτότητα.

    Ο κάθε άνθρωπος όπως ορθά το θέτεις έχει το δικαίωμα να αγκαλιάσει οποιαδήποτε ταυτότητα επιθυμεί. Και το αγκαλιάζω και το υποστηρίζω και έχω αγωνιστεί γι αυτό για χρόνια στο επάγγελμά μου σε καθημερινή βάση. Σε αντίθεση με διάφορους "προοδευτικούς" εκπαιδευτικούς οι οποίοι προσπαθούν να "πείσουν" παιδιά που αυτοκαθορίζονται ως Έλληνες - όπως οι ΕλληνοΠόντιοι- ότι δεν είναι.

    Και όσοι θέλουν να αυτοκαθορίζονται ως Κύπριοι έχουν το σεβασμό μου.

    Δεν έχουν όμως το σεβασμό μου οι Κυπροεθνικιστές. Αυτούς στηλιτεύω. Αυτοί όπως ο Γρηγόρης αρνούνται το δικαιώμα στους υπόλοιπους να αυτοκαθορίζονται όπως επιθυμούν, χαλκεύουν την ιστορία και προωθούν επίσης το αίσθημα ανωτερότητας της φυλής τους. Επειδή όμως ο ρατσισμός τους στοχεύει τους απανταχού Έλληνες μοιάζει αόρατος. Τι δηλεί η λέξη "καλαμαράς" που χρησιμοποιούν. Τι δηλεί η υποτίμηση με την οποία το αρθρώνουν;

    Ο εισαγώμενος εθνικισμός τους δημιουργήθηκε από τον ιμπεριαλισμό στα πανεπιστήμια που γέννησαν, προώθησαν και καθιέρωσαν τον Κυπροεθνικισμό χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για να δημιουργήσει τον τεχνητό διαχωρισμό του λαού μας και αγκαλίαστηκε και αγκαλιάζεται από "διανοούμενους" όπως οι ίδιοι. Η γένεση του έθνους των έγινε έξω από την Κύπρο. Μια έρευνα στο δίκτυο με τη λέξη Eteo-Cypriots θα σε οδηγήσει σε διάφορα σκοτεινά ακαδημαϊκά μονοπάτια.

    Επιπρόσθετα όπως ανάλυσα στο άρθρο μου προωθούν και τη φασιστική Ναζιστική θεωρία ότι είναι τα γονίδια που καθορίζουν την ταυτότητα σου. Αυτά λέει ο Γρηγόρης. Τα ίδια τα λόγια του παρουσίασα στο άρθρο μου. Δεν πρόκειται περί ενός ολισθήματος της γλώσσας εκ μέρους του. Πρόκειται για συνειδητή άσκηση πολιτικής. Και συνειδητή στάση ζωής στην επικρότηση της φαλλοκρατίας. Η λέξη "πουτάνα" όπως την αρθρώνει Γιώργος Στρατής και την επικροτεί ο Γρηγόρης δε χωρεί καμία παρερμηνεία.

    (συνεχίζεται)

    ReplyDelete
  29. Όσον αφορά τα περί Ναζισμού. Πολλοί ανάμεσά μας ξεχνούν ότι η λέξη παράγεται από τα άρχικά των λέξεων Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei το οποίο και σημαίνει Εθνικό Σοσιαλιστικό Εργατικό κόμμα της Γερμανίας.

    Οι "σοσιαλιστές" ανάμεσά μας που αγκαλιάζουν τις θεωρίες της γονιδιακής προέλευσης της ταυτότητας, της ανωτερότητας της Κυπριακής φυλής, το έκτρωμα σοσιαλισμού που προωθεί η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος αγκαλιάζουν όλα όσα οι Ναζί προώθησαν στη Γερμανία.

    Και επιπρόσθετα οραματίζονται όπως ο Γρηγόρης διώξεις κατά της αντίθετης άποψης. Για αυτούς η κατώτερη φυλή που πρέπει να εξαλειφθεί από το νησί είναι οι "καλαμαράες".

    Όσον σοσιαλιστές ήταν οι Ναζί είναι και οι ίδιοι. Όσον προοδευτικοί ήταν οι Ναζί είναι και οι ίδιοι. Η φαλλοκρατία και η ισχύς του ανδρός μέσα στην αποκλειστική κτητική οικογενεία και η οπισθοδρομική συντήρηση έχουν αναλυθεί εξαιρετικά στο αριστούργημα του Wilchelm Reich "Η μαζική ψυχολογία του φασισμού"

    Αν αντέχεις να το διαβάσεις θα βρεις μέσα όλα εκείνα που διέπουν τις σχέσεις και την πολιτική του Γρηγόρη και των συν αυτώ.

    Η κρίση επί των έργων τους είναι πολύ απλή. Μιλούν τα λόγια και τα έργα τους. Καμία πρόοδος δεν υπάρχει κοντά σε ανθρώπους που αγκαλιάζουν απεχθείς πολιτικές και πράττουν απεχθώς. Ο αυταρχισμός, η αλαζονία και η υπεροψία τους βοά. Κι ας την ντύνουν με "χρυσό περιτύλιγμα".

    Επί έξι χρόνια σπέρνουν παντού το δηλητήριό τους εναντίον μας χωρίς κανένας γύρω τους να τους σταματήσει. Αντίθετα πολλοί και πολλές με τη σιωπή τους τους ενθάρρυναν να συνεχίζουν. Κάποιοι είναι ηθικοί αυτουργοί, συνένοχοι και συνεργοί. Θα λάβουν το μερίδιο κριτικής που τους αναλογεί.

    Η κοινότητά μας έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί στο δηλητήριο και το ψέμα τους. Τις αρχές οπισθοδρόμησης που αγκαλιάζουν και εκφράζουν. Και τους σχεδιασμούς που εξυπηρετούν.

    Εμείς θα το πράττουμε. Σε όλα τα πεδία και επίπεδα της κοινότητάς μας και της πολιτικής κονίστρας.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  30. ε σολωνα τζαι πετρο σας ικετευω τραβατε να πεθανετε.. εννοοω ατε κανι .. εν εκουραστικετε να ρουφκιανεφκετε αθρωπους ?! να σου θυμησω πετρο οταν εδημοσιευτικεν η φατσα σου στο ιντερνετ οταν ειχαμεν φκαλει μιαν αφισσα για εσενα επειραχτικες πολλα τζαι εκαμες παραπονο!
    διω σου τον λογο μου οτι θα γεμωσω παντου την φατσα σου !!!! σκατο φασιστα τσιρακι της εξουσιας ! δοσμου 1 φτομαδα τζαι ενα σε δεις παντου.. υπογραφω σου το ! να μαθεις να λαλεις τις μαλακιες σου μεσα στο μπλογκ σου τζαι στο ονομα του ιντυμεδια! εμπα δε κανενα αλλο ινδυμεδια τζαι πε μου αν εβρεις εστω τζαι μιαν ομοιοτητα να σου γλυψω τα παπουτσια ..
    ε μα σορρυ αλλα εσχει τζαι η υπομονη τα ορια της !

    ReplyDelete
  31. ρε εξιχασετε να αναφερετε οτι σιουρα πραματα πρεπει να εν ο γρηγορης που εκανονισεν την Τζενιφερ Λοπεζ στα κατεχομενα ! σιουρα τζινος φτεει !
    ..
    γελιοι !

    ReplyDelete
  32. Δε ντόνκυ σετ ττου δε κοκ: Μπιγκχεντ!

    Ώσπου το κοπέλλιν σας έβριζεν τζιαι εψουψουρούσεν εν επείραζεν κανέναν σας.

    Τωρά που τα άπλυτα εν εις την φόραν έπκιασεν σας ούλλους η έννοια.

    Διερωτούμαι πόσοι που λλόου σας εψηφίσετε Ναι στη χρηματοδότησην του Καρτάς που τη UNOPS. Τζιαι πόσους είσιεν ο καημένος ο Γληόρης πας την κελλέν του. Εκάμαν του την καζάνιν του καημένου τότε οι αναρχικοί. Έ τα λόγια του δαμαί:

    "Το οικονομικό εσυνέχισε να αποτελεί πρόβλημα τζιαι σαν λύση επροβάλλετουν τότε η χρηματοδότηση που την UNOPS. Παραδόξως οι σταλινικοί παρά την αντι-ιμπεριαλιστική ρητορία τους εν είχαν καμιάν αναστολή στο να πιάσουμε λεφτά που την UNOPS. Συνεργασία ακόμα τζιαι με τον θκιάολον, εν είσιεν πει κάποτε ο Λένιν; Όταν ήρτεν στη ψηφοφορία μόνον εγώ τζιαι ο Emre είπαμεν όι. Αλλά είπαμεν ότι ήταν να σεβαστούμε την απόφαση της πλειοψηφίας τζιαι εν θα εφέφκαμεν.Οι αναρχικοί, παρόλον που ήταν έξω που την επιτροπή εσσιήζαν πανιά άμαν ακούσαν για UNOPS. Τζιαι είχα τους εγώ πας την κκελλέ μου."

    Λλιεί τον η μίλλα μου τον καημένον. Είπεν Όι τζιαι τζείνος για να τσιημεττώσει το Ναι λαλώντας ότι εθθα έφευκεν. Κάτι μου αθθυμίζει, κάτι μου αθθυμίζει... Αθθυμήθηκα το. Σύρνεις το διπλοσέλινον πάνω τζιαι λαλείς του άλλου:
    "Δημοκρατίαν κερδίζω που τ' άλλον χάννεις"

    Ίντα ποθκιαντραποσύνη! Άμαν θκιαβάσετε το κείμενον του για τον "χώρον" εννα καταλάβετε ούλλοι σας πόσα πεϊντίζει το κοπέλλιν. Πόσην υποτίμησην δειχνει για τους συντρόφους του.

    Εν αλήθκεια που λαλεί ο Σόλωνας ότι είσιεν αναρχικούς που εφύαν τότε;

    Mπράβο τους!

    Ή έσιεις αρχές ή εν εσιεις. Θκυο λλογιών αρχές έν υπάρχουν.

    Οι υπόλοιποι τζιηλάτε το το αμαξούδιν σας πάρακατω. Άτε ρε κετς που δαμαί. Πουλημένοι.

    Τζιαι ρωτάτε αν η UNOPS διά τζιαι καμιάν επιχορήγηση για τράκτορ με εαρκοντισιον. Εποφκάλτηκα που την πυράν.

    Μάριος
    ------

    ReplyDelete
  33. τόσο μάγκες είναι που εφύγαν που την γειτονιά .εν αντέχαν να θωρούν μες στα μάτια κάθε μέρα τούτους που ρουφκιανεύκουν .
    ξανά γράφουμε γιατί περνά και άσχετος κόσμος ότι η ομάδα αυτή των δύο ατόμων σφετερίζεται το ιντιμιντια κύπρου . δεν κάνει ανοικτές συνελεύσεις και επιτίθεται σε κάθε κινηματική δράση . εννοήσατε ότι δεν έχει συμμετάσχει σε καμιά δράση στην κύπρο τα τελευταία πεντε-έξη χρόνια πλην κάποιας παρουσίας στην συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο μαζί με την εργατική δημοκρατία η οποία αντιλαμβάνομαι έχει κόψει και αυτή σχέσεις μαζί τους.
    εμφανίζονται με διάφορα ονόματα στο μπλοκ για να φαίνεται ότι καποιοι τους στηρίζουν.

    ReplyDelete
  34. uzalistika maria siglitiki pouzas

    ReplyDelete
  35. sorry for late response alla en exw sixni prosvasi sto internet.

    Petro, ipes : "Τι θα γίνει, θα δεκτείς να επιβληθεί στην Κύπρο μιά ρατσιστική Διζωνική με Φυλετικούς Νόμους και ταυτόχρονα θα μιλάς ενάντια στο ξυλοφόρτωμα του καϋμένου του Νιγηριανού; Μα τέτοια λόγια ενάντια στο ξυλοφόρτωμα - ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ - λέει και το ΕΛΑΜ. Που είναι η ουσιαστική διαφορά;"

    An je en efkolo na kamnis ipothesis, en na sou pw ena aplo paradigma to opio eshi sxesi me jina pou elaloun panw. Egw sto sxedio Anan epsifisa oxi, o papas mou epsifise nai, egw epsifisa oxi gia tous dikous mou logous je o papas mou epsifise nai gia tous dikous tou, simeni oti prepi na katsw na sfazome mazi tou giati jinos epsifisen etsi je egw giouvetsi?
    Kathenas kamni jino pou thewri sinidisiaka ortho, pou jame je pera omws enen kala na shezoumen ton enan i ton allon gia tes epiloges tou, ektos je an ksefevgoun pou ta oria tis psixikis igias, px ratsistes pou kakopioun sinathrwpous/pedofiloi pou kakopioun pedia/spisiistes pou kakopioun zwa/ke outw katheksis pai i lista.
    To na shezoumen ton enan i ton allon epidi en tou nai i tou oxi i epidi niothi kipreos je oxi ellinokiprios ke outo katheksis, thewrw oti en mas odigi kapou gonima i ousiastika.

    Solona: ipa to je panw alla mpori na men ekatalaves ti ennoousa, giafto ksanalew to: en lew oti enen kalo na leis tes apopsis sou i na kamnis kritiki, alimono an ixamen ton eggefalo gia diakosmitiko ampalater. Jino pou en mou arese emena san anagnwstria en to oti en thewrw swsto na vallw tin fatsa tou allou je na grafw xaraktirismous, iparxoun je alloi tropoi na lionte oi diafonies. Aman mpennoun xaraktirismoi tipou prosvoles mes ti mesi, en liete kamia diafwnia, giati oulloi meta piannoun i epithetiki i amintiki stasi je en fkenni kapou gonima. To allo pou en mou arese en jino pou anefera sto telos, se sxesi me tin ekdilosi diamartirias pou organothike, je apo oti kserw, to indymedia en itan ipostiriktiko. Yparxi diafora omws sto na men ine kapios ipostiriktikos, apo to na krata kapios ftyari.

    Tespa, oi jeroi en diskoloi, enen jeros gia kafkaes, 50 plasmata i 100 i 10, mono me (kalis thelisis) dialogo mporoume na pame mprosta. Gia to telos, en exw opws ipa sixni prosvasi sto internet je en tha mporesw na akolouthisw ti sizitisi, jino pou thelw na pw ine oti prepi na prospathisoumen oulloi pou giro,oso mporoume, na kamoume kati kallitero avrio pou jino pou exoume simera. Je touto apeti enotita (to kata dinamin) ke oxi tsakwmous, je as iparxoun je diafores. O ilikrinis je adolos dialogos omws voitha oulles tes plevres

    Evangelia P.

    ReplyDelete
  36. Sister of Antigonis10 August 2010 at 14:25

    (σημειώνω ξανά: δεν είμαι άντρας, δεν είμαι του Ακέλ, δεν αυτοαποκαλούμαι ελληνίδα, δεν εγόρασα το σπίτι μου με λεφτά της Γιουνοψ και κυκλοφορώ ελεύθερη σε ούλη τη Λευκωσία)

    Ντίαρ Σόλωνας,
    δεαρ ις αν αρτικολ δατ γος ππόστετ αφτερ δις ουάν αντ ισ κολτ Sperm Damage from Laptop Computer's Radiation.

    Ίσως είναι σοφόν να υποψιαστείτε και εσύ και ο θεραπευτής μήπως οι άπειρες ώρες μπροστά που τον υπολογιστή μπορεί να καταστρέψουν τζιαι τίποτε άλλον εκτός που το σπόρον.
    Γονιδιακό.

    ReplyDelete
  37. Μάϊ φατ μελτς φορ δεμ.

    ReplyDelete
  38. Προς Ευαγγελίαν:

    Μιλάς υπέρ της ενότητος, πράμα που αγκαλιάζουμε.

    Έχουμε επενδύσει χρόνια (και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε) στον καλοπροαίρετο διάλογο και τις προσπαθειες γιά συνεργασίες μέ όσους το θέλουν. Η ενότητα είναι πολύτιμη, αυτοί δε που την τορπιλλίζουν είναι εχθροί του λαού.

    Και έχουμε πάρει μιά συνειδητή απόφαση από την οποία δεν θα ταράξουμε. Από το Φθινόπωρο του 2009 τελειώσαν όλες οι ανοχές προς τους παληάνθρωπους. Θα τους εκθέτουμε, και θα εκθέτουμε τα διχοτομικά τους έργα και διχαστικά τους λόγια. Θα αντιπαραταχθούμε στις χειραγωγήσεις, στους τραμπουκισμούς, στις απειλές και τις αληθινές πράξεις ζημιάς που έχουν εξακοντύσει κάποιοι από τους λεγόμενους "συντρόφους" εναντίον μας που κινούνται σε συνάρτηση με την τοπική εξουσία και το παρακράτος.

    Τραβήξαμε μιά κόκκινη γραμμή. Δεν θα την σβήσουμε.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  39. Agkaliazoun imishi mou tin enotita!!!!

    Please Evdokosolona, agkaliasme tzai mena llio!!!!

    ReplyDelete
  40. "Και έχουμε πάρει μιά συνειδητή απόφαση από την οποία δεν θα ταράξουμε. Από το Φθινόπωρο του 2009 τελειώσαν όλες οι ανοχές προς τους παληάνθρωπους. Θα τους εκθέτουμε.."

    What you are doing to these people is a textbook example of cyber harassment. And it is unethical.

    ReplyDelete
  41. Ξέχασα να σε αγκαλιάσω;

    Πούλλε μου ("μάϊ ππούλ") συγγνώμην! Πάρε αγκαλιές τώρα, να, θερμές, μόλις εβγήκαν 'που το αγκαλιαστήριο. Μμ, μμ.

    ReplyDelete
  42. Petro's & Solona's repeated attacks on antiracist activists through indymedia blog, is cyber harassment & unethical.

    Petro & Solona you need to comment.

    ReplyDelete
  43. cyber harassment, unethical and.....
    "Πούλλε μου ("μάϊ ππούλ") συγγνώμην! Πάρε αγκαλιές τώρα, να, θερμές, μόλις εβγήκαν 'που το αγκαλιαστήριο. Μμ, μμ. "
    ... grotesque

    ReplyDelete
  44. Γιά τους Μιγκρίλ: εφύρτηκα που τα γέλια!

    Ήθελα και εγώ να ομολογήσω την άγνοια μου. Διαβάζοντας τον όρο "Μιγκρίλ" εδώ και σε κάποια άλλα Σχόλια σε άλλα άρθρα στις σελίδες της Ενδο~Μήδεια, απόρησα. Μα ποιός είναι τελοσπάντων ο Μιγκρίλ και τι είναι ο Μιγκριλισμός;

    Στην αρχή υπέθεσα πως ο Μιγκρίλ είναι κάποιος Γάλλος διανοούμενος της επαναστατικής Αριστεράς του οποίου η ιστορική επίδραση ίσως να μου είχε διαφύγει. Έψαξα, μα δεν ήβρα αναφορές σε κανένα Μιγκρίλ.

    Ύστερα υπέθεσα πως ίσως ήταν κάποιος Γάλλος πολιτικός από την παράταξη των εγκάθετων που διόρισε η Κυβέρνηση των Ναζί στην Γαλλία επί Κατοχής. Μα πάλι δεν ήβρα κανένα με το όνομα, ούτε και πουθενά αλλού στην διεθνή πολιτική ή ιστορική αρθρογραφία υπάρχει αναφορά σε κάποιο κίνημα ή "-ισμό" που να ακολουθεί τον Μιγκρίλ.

    "Ίσως κάποιος μεταφυσικός όρος;" σκέφτηκα. Γιά παράδειγμα μήπως είναι κάτι σαν τους Βρίλ; Εε, Βριλ, Μιγκρίλ, κάτι γίνεται.

    Οι Βρίλ είναι ένας λαός όντων που υποτίθεται έχουν μεταφυσικές καταβολές (ή κατάγονται από άλλο πλανήτη), οι οποίοι τώρα κατοικούν στο κέντρο της Γής. Με κάποιο περίεργο τρόπο η "πίστη" προς την ύπαρξη τους, η επιστημονική αναζήτηση γιά την παρουσία τους και οι προσπάθειες αναπαραγωγής της υποτιθέμενης ανώτερης των τεχνολογίας δέθηκε με κάποιες εσωτεριστικές πτέρυγες των Ναζί, και πιό ειδικά με τους Ες-Ες. Κάποιοι θεωρούν πως οι Ναζί κατάγονται οργανωτικά και ιδεολογικά από τους Βρίλ. Ορίστε μερικές πληροφορίες:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Vril

    Έψαξα λοιπόν σε εκείνες τις οδούς γιά τον Μιγκριλισμό, μα πάλιν μηδέν εις το πηλίκο.

    Αντελήφθηκα όμως πως ο όρος Μιγκρίλ προκύπτει μόνο σε ιστοσελίδες που αφορούν την πολιτική σύγκρουση στην Κύπρο:
    http://tinyurl.com/migkril

    Φαίνεται να έχει κάποιο νόημα παρόμοιο με εκείνα που έψαχνα (Ναζί, ενδοτικός, εγκάθετος του ιμπεριαλισμού), αλλά και κάποιο υποτιμητικό απόηχο που αφορά όχι μόνο ρατσιστικές τάσεις και υποτέλεια στην Κατοχή, ή και ταύτιση με την Κατοχή, μα και κάτι που μυρίζει "μικρότητα", κάτι σαν "παντελής απουσία ήθους"... "μικρόψυχος"...

    Διαβάζοντας όλα εκείνα τα άρθρα και σκεπτόμενος την έννοια "μικρόψυχος"... αισθάνθηκα την επέλαση ενός "Αά! ά!...", και ξαφνικά καθάρισε ο νούς μου. Κατάλαβα. Μικρός Γκρίζος Λύκος: ΜιΓκρίΛ.

    Εφύρτηκα που τα γέλια!
    Νυν απολύεις τον Δούλον σου Δέσπρωτα.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
    ~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  45. "Φαίνεται να έχει κάποιο νόημα παρόμοιο με εκείνα που έψαχνα (Ναζί, ενδοτικός, εγκάθετος του ιμπεριαλισμού), αλλά και κάποιο υποτιμητικό απόηχο που αφορά όχι μόνο ρατσιστικές τάσεις και υποτέλεια στην Κατοχή, ή και ταύτιση με την Κατοχή, μα και κάτι που μυρίζει "μικρότητα", κάτι σαν "παντελής απουσία ήθους"... "μικρόψυχος"...

    Τζε μετά εφύρτηκες που τα γέλια...

    Άμα σταματήσεις να γελάς σκέφτου. Ξέρεις τον άθρωπο που στοχοποιούν οι φίλοι σου οι εθνικιστές τζε συ, με το ΜιΓκρίΛ. Μικρός Γκρίζος Λύκος?

    ReplyDelete
  46. 8ewrw to adianoito na vallete fatses prosopwn tou enallaktikou xwrou jie na tous sykofantate mes to indymedia epeidi eshete kontroues meta3i sas. Poson pio xamila en na ppesete re!? Ti allon en na doume stin kypro.. Eleos pion, o ka8enas en autonomos, en akolou8ei kanenas tin diatagi kanenou! En 8a gini kanenas sas igetis kapiou kinimatos, xwne4ete to. Oti kamoume en na to kamoume mazi epeidi en na symfwnoume se kati koino.
    Krimas re.

    P.S. Grafw greeklish epidi en eshi ellinika panw sto pc mou!!! Sygnwmi pou en empika ston kopo na valw ellinikous xaraktires panw!! Twra pou to lalite, eshi jie ellinika computer?
    Alopos en na paenw mono ellada diakopes opws lalei jie i diafimisi sto highway..Kratate ellines!!!!....-.-

    ReplyDelete
  47. EISTE I NTROPI TOU INDYMEDIA....
    oust oust kai pali oust..

    ena prama kserw... ton roufiano den ton empisteuesai pote.

    ReplyDelete
  48. Πόσο μάλλον τον ρουφιανοθεραπευτή

    ReplyDelete
  49. Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει, αγαπητέ Σόλωνα, είναι μια παροιμία που χρησιμοποιούμε οι Καλαμαράδες για κάποιον που προσπαθεί διακαώς.να αποποιηθεί την (πολιτική συνήθως) ταυτότητα του, και όχι δείγμα μισογυνισμού. Και για εκπροσώπους της κυπριακής και μη άκρας δεξιάς (όπως η κυρία Λοϊζου, το ΕΛΑΜ κ.ο.κ.) αυτή ταιριάζει γάντι

    ReplyDelete
  50. Αγαπητέ Zappa,

    Η ταυτότητα σου εδώ
    http://www.blogger.com/profile/15186573312785222688
    υπογραμμίζει τους συνεργάτες σου - γνωστοί σε όλους μας κυπροεθνικιστές, ρατσιστές, ανθέλληνες, και οπαδοί της περιφέρειας των σταλινικών πλοκάμων μες την εναλλακτική~ανατρεπτική κοινότητα.

    Νάτους:
    Η Αμαλία Δασκαλούα, ο Γρηγόρης Ιωάννου, ο Γιώργος Πίττας της εφημερίδας Πολίτης, κοκ.

    Σίγουρα οι απόψεις σου γιά ελλαδικά θέματα μπορεί να έχουν αντίκρυσμα, αλλά όταν οι συμμάχοι και συνεργάτες σου στην Κύπρο είναι ρατσιστές, εθνικιστές ανθέλληνες, τι ουσία μπορεί να έχουν οι απόψεις σου;

    uzalistika

    ReplyDelete
  51. Τρίν-Φλονκ1 December 2010 at 10:01

    Zappa,

    Αποφάσισες και διέταξες πως η Μικαέλλα Λοΐζου είναι "άκρα δεξιά", και τώρα θα της πεις πως είναι και "πουτάνα" πουπάνω;

    Το ΕΛΑΜ εσείς το μεγαλώσατε και το θρέψατε, όταν άτομα σαν την Μικαέλλα Λοΐζου τα βρίζετε ως "ακροδεξιά", τώρα που εμφανίστηκε η πραγματική ακροδεξιά τρέχετε και δεν προλαβένετε. ΕΛΑΜ και εσείς είσαστε το ίδιο πράμα.

    Και ναι, είναι μισογυνισμός, και εσύ με το να επιμένεις να αναπαράγεις τις ταμπέλες του κάθε Γρηγόρη Ιωάννου, του μπουρδοφιλόσοφου Τριμικλινιώτη και του μισογύνη Γιώργου Στρατή είσαι το ίδιο μαζί τους.

    Ντροπή σου και σένα και σε όλους σας. Το παίζετε προοδευτικοί αλλά βρωμάτε σαπίλα, συντηρητισμό και σύστημα από το μίλι.

    Κάτσε την zappa χαμέ.

    ReplyDelete