Wednesday 17 March 2010

Καννάβι σε Κάθε Μανάβη

Διαστρέβλωση της Επιστήμης γιά Χάριν της Εξουσίας και Προπαγάνδας
Πόσα Ατέλειωτα Ψέμματα, Μα την Θεά!

Το σύνθημα μας: "Καννάβι σε Κάθε Μανάβη!"



Δημοσιεύει σήμερα η Χαραυγή, η επίσημη εφημερίς του κυβερνώντος κόμματος που εγκατέλειψε τον Σοσιαλισμό και αγκάλιασε τα κοστουμούθκια, μιάν εγκληματικά συνειδητή παραποίηση επιστημονικής μελέτης σε άρθρο της με τίτλο "Η χρήση μαριχουάνας προκαλεί ψυχώσεις".

Ακολουθεί το κείμενο, ακριβώς όπως δημοσιεύτηκε στην Χαραυγή, και ακολουθούν παραπομπές και αποσπάσματα από την ίδια την επιστημονική μελέτη - η οποία όπως θα δείτε λέει ακριβώς το αντίθετο.

Χαραυγή, Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010
"Η χρήση μαριχουάνας προκαλεί ψυχώσεις
Νέα μελέτη καταδεικνύει πως τα άτομα που κάνουν χρήση μαριχουάνας από μικρή ηλικία έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από ψύχωση.
Αυστραλοί ερευνητές ρώτησαν περίπου 4.000 άτομα με μέση ηλικία τα 20 έτη, εάν έκαναν χρήση μαριχουάνας. Περίπου το 8% απάντησε πως κάνει χρήση για περισσότερα από τρία χρόνια, το 16% τέσσερα με πέντε χρόνια και το 14% για περισσότερα από έξι χρόνια. Από αυτούς, οι 65 είχαν διαγνωστεί με ψυχωσική διαταραχή, όπως η σχιζοφρένεια και οι 233 είχαν εμφανίσει τουλάχιστον ένα ψευδοψυχωσικό επεισόδιο."

Παραθέτουμε και την εικόνα του άρθρου από το έντυπο φύλο της εφημερίδος, γιατί είναι γνωστή η απότομη αντιστροφή πορείας των κομματαρχών που ενώ οι ισχυρισμοί των ιδίων γιά το νόημα των έργων και λόγων τους μπορούν να απέχουν από νύκτα σε μέρα, ξέρουν να παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο. Αύριο, μπορεί και να μας πουν ότι "ουδέποτε είπαμε εμείς αυτά τα πράματα". Ή το γνωστό πλέον τροπάριο, πως γιά όλα τούτα "φταίει η κυβέρνηση της ακροδεξιάς".


Τι ακριβώς είπαν οι ίδιοι οι επιστήμονες που έκαμαν την μελέτη, γιά τα πορίσματα από την έρευνα τους

Η εν λόγω μελέτη δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε ιατρικά περιοδικά και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ομάδας επιστημόνων υπό την εποπτεία του John McGrath, MD, της Queensland Centre for Mental Health Research στην πόλη Brisbane της Αυστραλίας. Νέα γιά την έρευνα και δηλώσεις του John McGrath έχουν δημοσιευτεί στην Science Daily, στο Medscape Psychiatry, στο Archives of General Psychiatry και αλλού. (Παραπομπές στο τέλος του κειμένου μας.) Η μελέτη εν συνόλω υπογράφεται από τους John McGrath; Joy Welham; James Scott; Daniel Varghese; Louisa Degenhardt; Mohammad Reza Hayatbakhsh; Rosa Alati; Gail M. Williams; William Bor; Jake M. Najman.

Ο επόπτης λοιπόν της έρευνας John McGrath και οι λοιποί συνεργάτες γράφοντας γιά τα πορίσματα της έρευνας είπαν: "Η φύση της σχέσεως μεταξύ ψύχωσης και χρήσης Κάνναβης δεν είναι κατ' ουδένα λόγο απλή." Σε σχέση με την ομάδα που μελέτησαν, γράφουν ότι άτομα που είχαν βιώσει παραισθήσεις νωρίς στη ζωή τους ήταν πιό πιθανό να χρησιμοποιήσουν Κάνναβη γιά πιό πολύ καιρό και πιό συχνά. "Τούτο διαγράφει την πολυπλοκότητα της σχέσεως: τα άτομα που ήταν πιό ευάλωτα στην ψύχωση (δηλαδή εκείνα που είχαν ήδη μεμονωμένα ψυχωτικά συμπτώματα) ήταν πιό πιθανό να αρχίσουν χρήση της Κάνναβης, το οποίον στη συνέχεια θα μπορούσε να συμβάλει σε αυξημένο ρίσκο μετατροπής σε ψυχωσική διαταραχή της μη-συναισθηματικής μορφής."

Το κείμενο, αυτούσιο:
"The nature of the relationship between psychosis and cannabis use is by no means simple," they write. Individuals who had experienced hallucinations early in life were more likely to have used cannabis longer and to use it more frequently. "This demonstrates the complexity of the relationship: those individuals who were vulnerable to psychosis (i.e., those who had isolated psychotic symptoms) were more likely to commence cannabis use, which could then subsequently contribute to an increased risk of conversion to a non-affective psychotic disorder."
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/03/100301165726.htm

Με άλλα λόγια οι επιστήμονες εξηγούν ότι άτομα που είχαν ήδη ψυχωτικές διαταραχές, ή που ήταν στην αρχή εκείνων των παθήσεων, βρέθηκαν να είναι χρήστες του φυτού νωρίς στη ζωή και σε πιό μεγάλους αριθμούς από άλλα άτομα, και επομένως η παρουσία τους στην ομάδα που μελετήθηκε ήταν εξ αρχής στατιστικά πιό αυξημένη σε σύγκριση με τα άτομα χωρίς τέτοια συμπτώματα.

Η μελέτη δηλαδή είναι μιά στατιστικά έγκυρη απόδειξη ότι και το αυγό γεννά κότα, αλλά και η κότα γεννά αυγό. Η αξιοπιστία και η συνέπεια των επιστημόνων που έκαμαν και ανάλυσαν την έρευνα διαφαίνεται καθαρά στο ότι χρησιμοποίσαν τον όρο "Συσχετισμός" μεταξύ Κάνναβης και ψύχωσης, και το ότι απέφυγαν παντελώς να παγιδευτούν σε αναπόδεικτους ισχυρισμούς γιά την αιτία και πρόκληση της ψύχωσης. Γι αυτό και δεν έγραψαν πουθενά τον όρο "αιτία" ή ότι τάχα η Κάνναβις "προκαλεί" την πάθηση.

Και όταν μίλησαν γιά "αυξημένο ρίσκο" χρησιμοποίησαν τον όρο ακριβώς όπως προκύπτει στην επιδημιολογία με την έννοια που έχει η στατιστική ανάλυση, μιά καταμέτρηση δηλαδή και ανάλυση των αριθμών των περιστατικών - ΔΕΝ αναφέρονται σε οποιαδήποτε "δεδομένη" επιδείνωση παθήσεων που τάχα προκύπτει λόγω Κάνναβης ούτε και υπονοούν κάποιο επιστημονικά "αναγνωρισμένο" φαινόμενο τέτοιας μορφής. Διότι η επιστήμη αναγνωρίζει μόνον ότι μέχρι τώρα (μετά από εβδομήντα χρόνια δηλαδή, συνεχόμενων επιστημονικών αναλύσεων της Κάνναβης) ουδέποτε έχει αποδωθεί τέτοια επίδραση στην Κάνναβη που να έγινε αποδεκτή με βάση την επιστημονική μέθοδο.


Η Αλήθεια του Ιερού Φυτού
Η επιστημονική αλήθεια παραμένει ότι η Κάνναβις είναι μιά αβλαβής ουσία, ένα φυτό με ιερατικές και θεραπευτικές ιδιότητες και με τεράστια οικολογική αξία. Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώποι σ' ολόκληρο τον πλανήτη - ακόμα και στην καμένη και καταραμένη γή που λέγεται Κύπρος - έχουν μιά προσωπική, ψυχική, θρησκευτική και θεραπευτική σχέση με την Κάνναβη.

Η αποποινικοποίηση της Κάνναβης στην Κύπρο είναι και θα παραμένει σημαντικός στόχος όλων των ανθρώπων που νοιάζονται ώστε να σωθούν οι ζωές των τοξικομανών, να εμπλουτιστεί η ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων, και να η βελτιωθεί παραγωγική αυτάρκεια της χώρας με τις οικολογικές εφαρμογές της Κάνναβης. Νομιμοποίηση της Κάνναβης θα σημαίνει:
- Άμεση πρόσβαση σε μιά θεραπευτική ουσία που αποθαρρύνει την χρήση και τους πειραματισμούς με δηλητηριώδης παράνομες ουσίες και κατάχρηση νομίμων φαρμάκων.
- Χρήση μιάς αβλαβούς ουσίας που είναι εξαίρετο εργαλείο γιά την απεξάρτηση των ανθρώπων από βλαβερές ουσίες όπως το αλκοόλ (οινόπνευμα), το τσιγάρο (καπνού ταμπάκο), τα ψυχοφάρμακα και την ηρωίνη, κοκαϊνη και αμφεταμίνες.
- Εύκολα επεξεργάσιμη ανανεώσιμη πρώτη ύλη γιά καύσιμα, φάρμακα, ίνες, σχοινιά, υφάσματα, χαρτί, οικοδομικά υλικά, λιπαντικά έλαια, χρωστικές ουσίες και πολύ πλούσιες πρωτεϊνούχες τροφές, που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην αναδόμηση της οικονομικής και παραγωγικής αυτάρκειας της Κύπρου.
Πιό πολλά εδώ:
"Μερικές Αλήθειες για την Κάνναβη..."
http://cyprus-org.net/kannaouri.htm


Ερωτήματα και Σχόλια προς την Χαραυγή και Λοιπούς Εξουσιαστές

Γιατί τόσα ψέμματα και διαστρεβλώσεις; Δεν σας αρκεί η εξυπηρέτηση των συμφερόντων Κεφαλαίου και Κράτους με τους συνήθεις τρόπους, έπρεπε να μπείτε και σε παραποίηση των βασικών εννοιών της επιστήμης; Βρίσκετε εύκολο να παραποιείτε τις έννοιες "αιτία" και "αποτέλεσμα". Αλλά δεν έχετε σεβασμό γιά τον απλό και αγνό κόσμο που σας εμπιστεύεται ενώ εσείς λέτε ψέμματα; Δεν σας ενδιαφέρει η αξιοπιστία; Δεν σας ενδιαφέρει η εκτίμηση του λαού μας;

Γιατί δεν δημοσιεύει η Χαραυγή και οι όμοιοι τους τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας που απέδειξε πως το κάπνισμα τσιγάρου κατά την εγκυμοσύνη συσχετίζεται με ψύχωση σε αυξημένα ποσοστά παιδιών; (Παραπομπές στο τέλος του κειμένου.) Εκείνη η μελέτη, που εξέτασε περίπου 6300 παιδιά καπνιστών, ήβρε περίπου 11% από τα παιδιά να έχουν συμπτώματα ψύχωσης. Ταυτόχρονα, η στατιστική ανάλυση της ίδιας ομάδας μητέρων και παιδιών έδειξε πως η χρήση Κάνναβης κατά την εγκυμοσύνη δεν επηρέασε την ψυχική υγεία των παιδιών.

Ο Stanley Zammit, ο ψυχίατρος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Cardiff ο οποίος ηγήθει της ομάδας επιστημόνων και δημοσίευσε τη μελέτη στο British Journal of Psychiatry, δήλωσε πως ανακάλυψαν ότι όσο πιό πολύ κάπνιζαν τσιγάρο οι μητέρες, τόσο πιό πιθανό ήταν να παρουσιάσουν ψυχωτικά συμπτώματα τα παιδιά τους.

"Μπορούμε να υπολογίσουμε ότι περίπου 20% των εφήβων αυτής της ομάδας δεν θα παρουσίαζαν ψυχωτικά συμπτώματα αν οι μητέρες των δεν κάπνιζαν", είπε ο ψυχίατρος. Επίσης, η μελέτη έδειξε πως άν η μητέρες κάπνιζαν πάνω από 20 τσιγάρα ημερησίως, η στατιστική επιβεβαίωση του συσχετισμού μεταξύ τσιγάρου και της τάσης προς ψύχωση ήταν 84%.

Γιατί δεν δημοσιεύουν τη μελέτη των ψυχιάτρων J. Wesley Boyd, M.D., Ph.D., και Karen Lasser, M.D. που δημοσιεύτηκε στο Psychiatric Times με τίτλο "Tobacco Madness"; Εκείνη η μελέτη αναφέρει πως στον πληθυσμό των ανθρώπων που πάσχουν από σοβαρές ψυχιατρικές παθήσεις όπως σοβαρή κατάθλιψη, κυκλοθυμική διαταραχή, γενικό άγχος και σχιζοφρένεια, μεταξύ άλλων, οι καπνιστές τσιγάρου (τομπάκο) κυμαίνονται από 50% μέχρι 80%. Ενώ στο υπόλοιπο μέρος του πληθυσμού (που δεν έχει διαγνωστεί με τέτοιες παθήσεις) οι καπνιστές αριθμούνται μέχρι και το 40%. (Παραπομπές στο τέλος του κειμένου.)

Η διαφορά στα ποσοστά καπνιστών είναι τεράστια, όταν αναλογιστούμε πως μιλούμε γιά δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι οδηγούνται στον πρόωρο θάνατο από τα νόμιμα δηλητήρια του καπνού. Επίσης, ανοίγει (ξανά) το τρομερό κεφάλαιο συσχετισμού των σοβαρών ψυχικών παθήσεων με το κάπνισμα τσιγάρου, καθώς και το ερώτημα αν συμβάλλει το κάπνισμα και ως αιτία ή ως έναυσμα γιά την πυροδότηση τέτοιων παθήσεων.

Ξαναπέστε μας: γιατί απουσιάζουν παντελώς τέτοιες δημοσιεύσεις από την Χαραυγή και από όλες τις άλλες εφημερίδες του κατεστημένου; Μήπως η τοξική και ψυχολογική εξάρτηση των συγκεκριμένων ατόμων από το τσιγάρο; Μήπως η πολιτική των εξάρτηση από τις βιομηχανίες καπνού; Μήπως η διαπλοκή και των δύο αυτών παραγόντων, κρυμμένη μες τη μπόχα και πίσω από σύννεφα καπνού;


Τα Ψέμματα Εξυπηρετούν την Εξουσία

Όλοι οι φίλοι της Κάνναβης γνωρίζουν πως η ορθή χρήση του φυτού καθιστά το άτομο αδέσμευτο από παράλογες και άνομες εξουσίες, και αφυπνεί την αγάπη προς την ελευθερία και αυτονόμηση. Εμβαθύνει, ανυψώνει και διευρύνει την συνείδηση και την αντίληψη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι στρατηγοί των ιμπεριαλιστικών στρατών απαγορεύουν το φυτό - "η Κάνναβις καθιστά τους νέους απρόθυμους γιά πόλεμο", λεν. Γιά τον ίδιο λόγο, τη διεύρυνση της συνείδησης και την αποκατάσταση της ικανότητας γιά αυτονόμηση που δυνητοποιεί το φυτό, πολλοί επαναστατικοί ή λαϊκοί στρατοί από αρχαιότητος ως σήμερα είχαν θετική στάση προς την χρήση της Κάνναβης.

Το "ιατρικό ευαγγέλιο" - ιατρικό εγχειρίδιο με ηγεμονική θέση στο γραφείο σχεδόν κάθε ιατρού - που εκδίδει στις ΗΠΑ η εταιρεία Merck με τίτλο "The Merck Manual of Diagnosis and Therapy" συντάσσεται από επιστημονικές επιτροπές και εκδίδετο σε έντυπη μορφή ως βιβλίο κάθε μερικά χρόνια (τώρα βρίσκεται μόνο στο Δίκτυο). Μιά από τις τελευταίες του έντυπες εκδόσεις (η 15η, του 1987), στο κεφάλαιο περί Ψυχιατρικής έχει μιά ενότητα γιά την Κάνναβη στη σελίδα 1490, όπου αναφέρει επί λέξη: "...η εναντίωση προς αυτό το φάρμακο είναι θεμελιωμένη σε ηθικές και πολιτικές, όχι τοξικολογικές βάσεις."

Η επιστήμη τότε, το 1987, παρ' όλον που οι ΗΠΑ εβρίσκοντο υπό το πέλμα μιάς ακμάζουσας αντι-επαναστατικής αντίδρασης και εξουσιαστικής υστερίας, έβρισκε το θάρρος να δημοσιεύει την αλήθεια γιά την Κάνναβη.

Αλλά με τα χρόνια διαρκούς τριβής με εξουσιαστές εκδότες, συντάκτες και χειραγωγούς κάθε λογής που εξυπηρετούν τα συμφέροντα Κεφαλαίου και Κράτους, η φωνή της αλήθειας γιά την Κάνναβη παρ' όλον που διαρκώς ανανεώνεται, υποφέρει διαρκώς από την παραποίηση και διαστρέβλωση, το δε μήνυμα της αποσβύνεται. Συστηματικά, ο κάθε φορέας της αλήθειας αποσιωπείται, διασύρεται, χλευάζεται, μειώνεται ή εξωστρακίζεται από τον κόσμο της επιστήμης, της πολιτικής ή των μέσων επικοινωνίας - και επί πλέον υπόκειται σε πιθανές τιμωρητικές και τρομοκρατικές επιχειρήσεις από αστυνομικές δυνάμεις ή εκβιασμούς από παρακρατικά δίκτυα, τη μαφία, διεφθαρμένους αστυνομικούς και τα λοιπά γνωστά.

Η απαγόρευση και δαιμονοποίηση της Κάνναβης είναι απαραίτητο στοιχείο γιά την εξουσία. Είναι εκ των ουκ άνευ γιά να διαιωνίζεται η απαγόρευση του Έρωτα, να φράσσεται η πνευματική και θρησκευτική χειραφέτηση, και να εμποδίζεται η προσωπική βελτίωση των ανθρώπων και η μετακίνηση των προς ριζοσπαστικές αρχές και αξίες.

Η αυταρχική συμπραξία Κράτος - Κεφάλαιο - Εκκλησία - Κόμμα - Σχολείο - Οικογένεια - Τηλεόραση, το εργοστάσιο δηλαδή όπου παράγεται και αναπαράγεται η αυταρχική ιδεολογία και οι συμπεριφορές που μας δεσμεύουν και ταυτίζουν με τους καταπιεστές μας, πρέπει πάση θυσία να συνεχίζει την καταστολή της Κάνναβης διότι από αυτήν την καταστολή εξαρτάται η επιβίωση του συστήματος εξουσίας και εκμετάλλευσης. Ένας λαϊκός στρατός ένοπλων νέων και γέρων ανθρώπων που γελούν μαζί, που ερωτεύονται και συνεργάζονται με αρμονία στην παραγωγή, απολαμβάνουν την ζωή, την ηδονή, την συλλογική συνύπαρξη και την κοινωνική αυτονομία - όλα δηλαδή εκείνα που εν δυνάμει μπορεί να προσφέρει μέσω της εντελέχειας που διαθέτει η Κάνναβις - δεν θα αργήσει να καταργήσει το διπλοκέφαλο τέρας Κεφάλαιο-Κράτος. Η αφύπνιση και αυτο-οργάνωση όλων των ανθρώπων είναι η πιό μεγάλη καταστροφή γιά το σύστημα εξουσίας.

Ειλικρινείς επιστήμονες, όπως ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας ή οι ερευνητές που αναφέρθηκαν πιό πάνω, συνεχώς ανακαλύπτουν, επανανακαλύπτουν και δημοσιεύουν την αλήθεια γιά την Κάνναβη. Έλάχιστες όμως από τις μελέτες τους επιτρέπονται να φτάσουν στα αυτιά και μάτια του κόσμου. Οι εξουσιαστές όλων των αποχρώσεων, όπως η σύνταξη της εφημερίδας Χαραυγή διαστρεβλώνουν παντελώς το νόημα όλων ανεξαιρέτως των μελετών που διαλέγουν να "παρουσιάσουν" στο κοινό.

Και δεν αρκούνται στο να νομοθετούν αντισυνταγματικούς και παράνομους νόμους, και να οπλίζουν τις αστυνομικές δυνάμεις γιά να τρομοκρατούν την κοινότητα Φίλων της Κάνναβης:
ο- πως είναι δυνατόν να "απαγορεύεται" η χρήση ή η ύπαρξη μιάς φυσικής ουσίας;
ο- πως είναι δυνατό να απαγορεύεται μιά αβλαβής ουσία τη στιγμή που κυκλοφορούν νόμιμα τα δηλητήρια και φονικές ουσίες όπως το τσιγάρο και το οινόπνευμα;
ο- πως είναι δυνατόν να απαγορεύεται η θρησκευτική-πνευματική ζωή που συμπεριλαμβάνει την Κάνναβη ως Αγία Κοινωνία, ενώ το δηλητηριώδες οινόπνευμα να ονομάζεται "Αίμα Κυρίου" και ενθαρρύνονται πάντες να το πίνουν;
ο- πως είναι δυνατόν να απαγορεύεται σε άρρωστους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν θεραπευτικά την Κάνναβη που έχει μηδέν παρενέργειες, τη στιγμή που χορηγούνται σε πολύ άρρωστους και ευάλωτους ανθρώπους τρομερά επικίνδυνα χημικά φάρμακα με φονικές παρενέργειες;
Και όμως είναι δυνατόν - Σκέψου Το, Και Έγινε! - να η δύναμη της ιδεολογικής καταπίεσης.

Δεν τους φτάνουν όλα τα άνομα με τα οποία μας εγκλωβίσαν, αλλά θέλουν να λεν και ψέμματα: η απόλυτη εξουσία με την οποία οι παράνομοι νόμοι έδεσαν την Κάνναβη δέσμια στα νύχια της μαφίας και διεφθαρμένων αστυνόμων δεν αρκεί. Πρέπει να δαιμονοποιηθεί η Κάνναβις ώστε η υλική καταπίεση να πηγάζει και από την ιδεολογική υποταγή της κοινωνίας.

Μόνο έτσι θα παίρνουν ιδεολογική στήριξη οι κάθε λογής "θεραπευτές" και ναζίατροι που αλυσοδένουν βιαίως τους ταλαίπωρους φίλους της Κάνναβης σε φαρμακευτική "περίθαλψη" με επικίνδυνες χημικές ουσίες που παρεμβαίνουν στην ορθή και φυσική λειτουργία του εγκεφάλου, φράσσουν την άμεση ροή των συναισθημάτων και εμποδίζουν την απρόσκωπτη έκφραση του λόγου. Πόσοι και πόσοι αντι-εξουσιαστές νέοι και νέες σέρνονται στα ψυχιατρεία και τα αστυνομικά τμήματα από τους ίδιους τους γονείς ή από το παπαδιό της "ιεράς" εκκλησίας ώστε να "υποστούν θεραπεία" γιά μιά δήθεν εξάρτηση στην Κάνναβη;

Μόνο όταν δημοσιεύονται διαρκώς ψέμματα από "έγκυρες πηγές" μπορούν να εκλογικεύουν τις διώξεις και τα φαρμακευτικά βασανιστήρια οι εντεταλμένοι του καθεστώτος, οι αυταρχικές οικογένειες, οι οστεομένοι εξουσιαστές που διαφεντεύουν σε κάθε πεδίο της ύπαρξης μας.. Ομοφυλόφιλοι, Λεσβίες, Αναρχικοί, Καλλιτέχνες, Μουσικοί και όλων των ειδών "παραβάτες" της συμβατικής πραγματικότητας, αν τολμήσουν να δηλώσουν πως είναι Φίλοι της Κάνναβης θα σέρνονται στον "ειδικό" που τους "θεραπεύει" με βάση τα ψέμματα που δημοσιεύει σήμερα η Χαραυγή, αύριο το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, μεθαύριο ο έκπτωτος και συνειδητά ψεύτης ψυχιάτρος κος Βερεσιές που δεν σταματά να μας υπενθυμίζει τις "17χρονες παρθένες που λειώνουν σαν το κερί με το χασίς" (πραγματική του δήλωση στην εφημερίδα "Απογευματινή").

Μαζί με την Χαραυγή και οι λογής λογής αυταρχικοί θιασώτες της δήθεν "ανεξάρτητης αριστερής διανόησης" που παπαγαλίζουν τα "γίδια και τα γίδια". Όπως η Χαραυγή λέει γιά τις Βάσεις του ΝΑΤΟ πως τάχα "δεν πρέπει να ανοίξουμε άλλο μέτωπο" ενάντια στη Αγγλική κατοχή της πατρίδος μας, μαζί της και η ξύλινη ψευδο-αυτόνομη αριστερά που την ακολουθεί, παπαγαλίζει το ίδιο ιδεολόγημα.

Γρηγόρης Ιωάννου:
"Όσον για το ζήτημα της αποποινικοποίησης της χρήσης της κάνναβης θεωρούμε ότι αποτελεί δευτερεύον πολιτικό αίτημα. Πρώτα να εδραιώσουμεν την ύπαρξη μας στο δημόσιο χώρο, να κτίσουμε μια εναλλαχτική πολιτική κουλτούρα τζιαι μετά να το συζητήσουμεν τζιαι τούτον. Δαμέ κινδυνεύκει να ποινικοποιηθεί η παρουσία μας στο χώρο, ας μεν αννοίξουμεν άλλον μέτωπο. Εν τζιαι πρόωρο τζιαι δυνητικά επιζήμιο."
http://nekatomata.blogspot.com/2009/10/blog-post_13.html

Έτσι και η συμβατική κοινωνία και η εναλλακτική-ανατρεπτική κοινότητα έχει η κάθε μιά τους ψεύτες της που την αποπροσανατολίζουν γιά την Κάνναβη και μας αποβλακώνουν πότε με ψέμματα, πότε με απόκρυψη ή παραποίηση της πραγματικότητος, αλλά και διαρκώς και αδιαλείπτως με την βία και την απειλή βίας από τις ένοπλες επιχειρήσεις της συμπραξίας που συντηρούν οι αστυνομικές και παρακρατικές συμμαχίες με την μαφία.

Τα ψέμματα και η διαστρέβλωση της αλήθειας γιά την Κάνναβη είναι γιά τους εξουσιαστές απαραίτητα όπλα γιά την διεξαγωγή του ιδεολογικού και φυσικού πόλεμου εξόντωσης ενάντια στην απελευθέρωση της συνείδησης, την απελευθέρωση του ερωτισμού, της κοινωνικής αφύπνισης και αυτο-οργάνωσης.

Έχουν άλλωστε ένα μεγάλο σκοπό, που αγιάζει τα ψέμματα τους. Η προστασία του συστήματος εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί να απειλήται από τη αλήθεια.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~
Σημειώσεις

Smoking in pregnancy risks psychotic children

http://www.reuters.com/article/idUSTRE5900XU20091001

Pregnant smoking 'psychosis link'
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8283723.stm

Tobacco Madness
http://www.psychiatrictimes.com/display/article/10168/50461?verify=0

Long-Time Cannabis Use Associated With Psychosis
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/03/100301165726.htm

Δρ. Κυριάκος Βερεσιές:
"...η κάνναβη, που είναι το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό, προκαλεί ψύχωση στο 1% των χρηστών, ενώ 3%-5% υποφέρουν από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Οι χρήστες κάνναβης μπαίνουν σε έναν φαύλο κύκλο, από τον οποίον δύσκολα μπορούν να βγουν.
Βλέποντας ότι η ουσία δεν τους βοηθά να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν -κατάθλιψη, σεξουαλικό πρόβλημα, κρίσεις πανικού- παίρνουν συνεχώς μεγαλύτερη δόση και στη συνέχεια μπορεί να περάσουν στη χρήση κάποιας άλλης ναρκωτικής ουσίας."
http://www.veresies.com/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/20002005/%CE%91%CF%81%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE2004/tabid/84/Default.aspx

Τα κατά συρροήν ψεύδη του κου Βερεσιέ γιά την Κάνναβη - ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί, αναληθείς δηλώσεις, και διαστρεβλώσεις επιστημονικών όρων:
"ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΕΛΕΝΗ ΞΕΝΟΥ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΜΙΚΡΟΝ 1997"
http://www.veresies.com/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/19952000/%CE%9D%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BD1997/tabid/98/Default.aspx

Χαραυγή
ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 • ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 15746
http://www.haravgi.com.cy/uploads/upload/files/160345052.pdf

Γρηγόρης Ιωάννου περί Κάνναβης:
http://nekatomata.blogspot.com/2009/10/blog-post_13.html
~~~~~~~~~

29 comments:

  1. ΑΑΛΑΞΤΕ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ.
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ INDYMEDIA!!!

    ReplyDelete
  2. Γιατί η συγκεκριμένη μορφή της προσωρινής σελίδας;
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/08/why-temporary-page.html

    ReplyDelete
  3. Τούτον έλειπεν να μεν έφτεεν ο Γρηγόρης για την ποινικοποίηση της κάνναβης.

    ReplyDelete
  4. Έλα τώρα, "ας μεν αννοίξουμεν άλλον μέτωπο" μιλώντας γιά τον Γρηγόρη. "Εν τζιαι πρόωρο τζιαι δυνητικά επιζήμιο."

    ReplyDelete
  5. Καλά βρε λεβέντες... δεν είναι το ΚΑΘΕ ΤΙ που γαργαλά τον μηχανισμό αυτοεπιβράβευσης (βλ. Nucleus Accumbens, Dopamine) δυνητικά επιζήμιο;

    Η απορύθμιση της λειτουργίας της Ντοπαμίνης και κατά συνέπεια των ενδορφινών
    (http://en.wikipedia.org/wiki/Enkephalin)

    ... η χωρίς αυτορύθμιση επανάληψη συμπεριφορών και η αποσύνδεση της ευχαρίστησης από τον κόπο...

    ...αυτά από μόνα τους δεν είναι πρόβλημα;

    Οι "καλοί καταναλωτές" νόμιμων προϊόντων... δεν είναι και αυτοί απορυθμισμένοι σε εκείνη ακριβώς την λειτουργία του εγκεφάλου τους;

    ReplyDelete
  6. Φυσικά τζε φταίει. Τζείνο που εν εκατάλαβα εν γιατί εχρειάστηκε να γράψει ο ευδόκας 38,971 λέξες για να καταλήξει στο αγαπητό του αποτέλεσμα: ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΥΛΛΑ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ.

    ReplyDelete
  7. Προς Idiot Mouflon:

    Αν αναφέρεσαι στους νευροδιαβιβαστές μέσω των οποίων δρα η Κάνναβις υπάρχει σωρεία νέων επιστημονικών μελετών που μας υποδεικνύουν διαφορετικές διαδρομές. Ναι μεν "όλα συνδέονται" μες τον οργανισμό, αλλά η υπόθεση ντοπαμίνης και ενδορφινών είναι άσχετη με τον τρόπο λειτουργείας του φυτού.

    Προχώρα καλύτερα πρός το "ανανταμίδιο" (anandamide), ήτοι την φυσική παρουσία των κανναβινοειδών ουσιών μέσα μας, αν σε ελκύει η επιστημονική προσέγγιση.

    Επίσης, ίδε την εργασία του καταπληκτικού καθηγητή ψυχιατρικής στο Χάρβαρντ, Dr. Lester Grinspoon,
    http://tinyurl.com/grinspoon-odyssey

    και την εισαγωγή στην εργασία του από τον εδώ Tρισκατάρατο (δεν τον ονομάζω γιατί αππώνεται):
    http://groups.yahoo.com/group/Universal_Life_Church/message/2336

    ReplyDelete
  8. Σιίλλια ευκαριστώ Πέτρο

    Ο αγώνας για την αποποινικοποίησην χρειάζεται ανθρώπους όπως εσένα που βάλλουν την κελλέν τους κάτω τζιαι το καλόν τους όνομαν τζιαι την συνέπειαν τους για να μπορούμεν ούλλοι να βλέπουμεν τζιαι να βρίσκουμεν το θάρρος να αποτινάξουμεν που πάνω μας τα ψέματα τζιαι τους δαίμονες.

    Αν δεν υπάρχουν οι φωνές με πρόσωπον, μυρωθκιάν τζιαι ήχον τα ψέματα τους πάντα νικούν διότι εν πιο πολλά τζιαι έχουν ούλλα τα μέσα στην διάθεσην τους..

    Εσηκώθην η τρίχα μου ίσια πάνω θκιαβάζοντας τις ¨σοφίες¨του Γρηγόρη.

    Πιστεύκω ακράδαντα ότι είναι επιταχτικόν τζιαι αναγκαίον τούτα τα θέματα αποποινικοποίησης της κάνναβης, του Έρωτα της πνευματικής αναζήτητσης τζιαι της ομοφυλόφιλης επιθυμίας να μπουν στην πρώτην γραμμήν του αγώνα.

    Δε νοείται επαναστατική σκέψη που να φκάλλει τούτα τα ουσιαστικά για την προσωπικήν τζιαι κοινωνικήν ύπαρξην πόξω.

    Για τούτον τζιαι ούλλοι οι κομματάρχες τζιαι τα τσιρακούθκια τους τζιαι οι ψευτοεπαναστάτες πιππιλλούν την μεγάλην πολιτικήν αλλά κωλώνουν μπροστά σε οτιδήποτε εννα βάλει τον εαυτόν τους στη μούττην του σιηπέττου. Η κοινωνική αλλαγή δεν υπάρχει χωρίς πορείαν αυτογνωσίας τζιαι προσωπικήν βελτίωσην. Τα θκυο συμβαδίζουν τζιαι εν αιτίες τζιαι αποτελέσματα την ίδιαν ώραν.

    Τζιαι βοηθά πολλά να μετρήσεις τους ανθρώπους που την ειλικρίνιαν τους πάνω σε τούτα.

    Έννεν τζιαιρός για το έναν έννεν τζιαιρός γα το άλλον.

    Παρετάτε μας ολάν.

    Πέτρο ξανά ευκαριστώ που καρκιάς.

    Μάριος
    ------

    ReplyDelete
  9. Μα πόση δύναμη έσιει πάνω σας ένας Γρηγόρης που μόνος του πκιόν. Έκαμεν του την του Μάριου να σηκωστεί (τζε -it goes without saying- τον Σόλωνα να ξεράσει)

    ReplyDelete
  10. Ευχαριστώ πολύ τον πιο πάνω για την ανησυχία για την υγεία μου. Μην ανησυχείς είμαι πολύ καλά.

    Ο Γρηγόρης Ιωάννου δε φταίει βέβαια για ούλλα αλλά έχει τεράστια ευθύνη για τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις που αναπαράγει. Και για το δηλητήριο που σπέρνει ασύστολα.

    Θα μπορούσε αν ήταν έντιμος να τοποθετηθεί προσωπικά και να πει σε όλους ότι δε σώνει τον αγώνα για την αποποινικοποίηση για τον τάδε και τάδε λόγο και να είναι σεβαστός.

    Ή και να σιωπήσει αν δεν έχει κάτι να πει.

    Αλλά αντί να το πράξει προτιμά να το παίζει καθοδηγητης της εναλλακτικής κοινότητας ως "πεφωτισμένος διανοητής".

    Κάθένας είναι ορθό να θέτει τα όριά του και τα όρια τούτα να είναι σεβαστά από όλους. Οι καλές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους και συνεργάτες.

    Ο Γρηγόρης όμως δεν είναι έντιμος και ειλικρινής.

    Για πολλούς από μας η ορθή πληροφόρηση και ο αγώνας για την
    αποποινικοποίηση του φυτού είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

    Και δεν μπορεί να περιμένει.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  11. Thank you Σόλωνα για τα φώτα σου - τωρά εκατάλαβα το πρόβλημά σας με τον άθρωπο: "προτιμά να το παίζει καθοδηγητης της εναλλακτικής κοινότητας ως "πεφωτισμένος διανοητής". Τούτον το ρόλο είσιεν το κοτσιανιασμένο πάνω του ο Ευδόκας. Πόθεν ως τα πόθεν να τον διά η "εναλλακτική κοινότητα" σε άλλον. Ένας εν ο χαλίφης.

    ReplyDelete
  12. Παρακαλώ

    Πάντοτε στη διάθεσή σου

    Σόλων
    -----

    ReplyDelete
  13. den mporesa pote na katalavw to diaxwrismo ths epanastatikhs drashs apo thn kalutereush ths proswpikhs mou zwhs. an agwnizome apla gia na vgalw ton kathe anerasto apo thn exousia gia na mpei enas allos, protimw na meinw spiti mou mprosta apo thn kataramenh tv.
    den katalava to rolo tou thumatos pou gia na allaxei leei ton kosmo, diateithete na kanei thn ka8e marturikh thusia.
    den thelw martures, de thelw an8rwpous pou gia na mh skeftontai th dikh tous xeftila, thn kruvooun pisw apo epanastatika slogan, ta opoia na einai hmiapodekta apo thn koinwnia, etsi wste na diathrei thn pseutoasfaleia pou mas prosferete se auton ton topo.
    antithetws vlepw thn dikh mou xeftila kai upokrisia, kai psaxnw suntofous, me thn elpida na allaxoume thn mizeria ths ka8hmerinothtas mas.
    xekinwntas apo thn apopoinikopoihsh mias ousias pou oloi agapame, xwris ths opoias de xerw kan ti tha hmoun twra.
    oso afora ton petro an leei kati me to opoio sumfwnw, de vlepw giati na to katadikasw, epeidh to eipe autos opws de vlepw giati na sumfwnw me ola epeidh ta leei kapios allos. elpizw mia mera na ftasoume sto shmeio na apofasizoume epi twn sumfrazwmenwn kai oxi ths proswpikhs mas prokatalhpshs.
    kleinontas lew kai egw upokriths eimai kai se euxaristw petro gia to athro sou pou me voithise akrivws na dw auth mou thn upokrisia.

    ReplyDelete
  14. Καί εγώ ευχαριστώ.

    Ιδιαίτερα προς τον Ανώνυμο που έγραψε τα ακριβώς πιό πάνω:
    - δεν υπάρχει κανένας λόγος να αυτοκατηγορήσαι.
    - δεν υπάρχει καμμιά ένδειξη πως είσαι τάχα "υποκριτής".
    - και πολύ ορθά λέεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε με το ό,τι πεί κάποιος μόνον και μόνον γιά το ποιός είναι συγκεκριμένα εκείνος. Είναι οι αρχές, οι τοποθετήσεις, οι αναλύσεις, τα συναισθήματα και οι προσεγγίσεις που έχουν αξία, όχι το άτομο.

    Και πάλιν ευχαριστώ,
    Πέτρος
    _______

    ReplyDelete
  15. Κανναβίωσις

    Εις-Πνοήν
    Ανέρχομαι ελισσόμενος
    Μαίανδροι κατελίσσονται
    Στον Γαλαξίαν σμίγουμεν
    Συνειδητός ων
    Είμαι δεν

    Εκ -πνεύματος-πνέω
    Όλα με Χάριν αίρονται
    Αγάλλονται οι Ουρανοί
    Εντός τους με από υπό Δεχονται
    ΟΛΑ είναι ΈΝ

    Κατω έρχομαι
    Στην ζώσαν ύλην πάλλομαι
    Συν-κινησην αισθάνομαι
    Σπαράσσω ταραζόμενος

    Δέους κατακλυζόμενος
    Κλαίων

    Υπό-άρχω
    Εγώ

    ο Ζίζιρος
    ζζζζζζζζζ
    ---------

    ReplyDelete
  16. @Αν. Ανταμίδης

    Όπου υπάρχει επανάληψη συμπεριφορών βλέπε Nucleus Accumbens, ακόμη και στην πρωϊνή εφημερίδα μας, στο πατατάκι με κορεσμένο λίπος + άλας + MSG (στη σάλτσα)... ακόμη και στο "εγώ ξέρω τη σωστή απάντηση κύριε Καθηγητά".

    Αναλογίστου πως τα γνωσιακά σχήματα διαφέρουν ως προς το "επιθυμητό" στον καθένα ... αλλά ο μηχανισμός που πετυχαίνει την επανάληψη συμπεριφορών (που -ως "επιθυμητές" -τις συνδέουμε με την "επιτυχία", την πρόσβαση σε αγαθά και τη διαιώνιση) ... βασικά είναι ο ίδιος.

    Μεταξύ Δαρβίνου και Accumbens ακόμη και η απάντηση του Διογένη του Κυνικού έλαβε την κριτική "με περηφάνεια άλλου είδους" (Δες βιογραφίες Διογένη Λαέρτιου).

    ReplyDelete
  17. Προς Idiot Mouflon:

    Η μηχανιστική-υλιστική θεώρηση της Ζωής και της Βιολογίας πάντα οδηγεί σε δύο συμπορευόμενες παραισθήσεις:

    1. Στο να βλέπουμε τις δομές και λειτουργίες (ανατομία - φυσιολογία) ως τάχα ένα σύνολο από κυτταρικά μηχανήματα, χημικά γρανάζια, ηλεκτρο-νευρωνικά κυκλώματα, κοκ. χωρίς αντίληψη της ολιστικής πραγματικότητος του Βιώματος, ή της αξίας του.

    2. Η πρώτη παραίσθηση συνοδεύεται πάντα και από μιά δεύτερη, που έχει ηθικο-δογματική μορφή. Παράδειγμα της οι χιλιάδες "επιστήμονες" που τοποθετούνται πρός το αντικείμενο της βιολογίας, την ίδια Ζωή και τις λειτουργίες της, σαν να είναι απλώς μιά τυχαία "παραβίαση" του 2ου Νόμου της Θερμοδυναμικής. Αυτή το σύμπτωμα (η ιδεολογική δυσκαμψία που συνοδεύει τον αυταρχισμό) είναι η "επιστημονική" εκδοχή, η εκλογίκευση της ψευδο-χριστιανικής έχθρας προς την Ζωήν που ονομάζεται Προπατορικό Αμάρτημα:
    Ζείς, άρα Φταίεις. Φταίεις που Υπάρχεις.

    Ή, όπως γράφεις και εσύ πιό πάνω, όπου υπό μορφήν ρητορικής ερώτησης τοποθετήσαι στο ότι τάχα "ΚΑΘΕ ΤΙ που γαργαλά τον μηχανισμό αυτοεπιβράβευσης" είναι "δυνητικά επιζήμιο".

    Και όμως δεν είναι. Ούτε η Ζωή είναι αμαρτία, ούτε το να γαργαλούμε τις δομές και λειτουργίες της ηδονής, της χαράς και ευδαιμονίας είναι κακό.

    Η μηχανιστική-υλιστική άποψη του Σύμπαντος πάντοτε συνοδεύεται από την ηθικο-δογματική απαγόρευση της ηδονής ή από εναντίωση στην ίδια την ύπαρξη.

    Το μόνο θέμα που έχει αξία είναι θέμα βαθμού: δηλαδή του κατά πόσο τα συγκεκριμένα άτομα που είναι φορείς εκείνης της ιδεολογίας είναι ανοικτά στο να αλλάξουν, ή αν ταυτίζονται απόλυτα με εκείνη την τοποθέτηση.

    Θα εισηγούμουν καλοπροαίρετη εμβάθυνση στο έργο του Dr. Wilhelm Reich.

    ReplyDelete
  18. ospou krazei o enas ton allo mono skata patimena jie pitimena enna pinnoumen..

    Eleu8eria stin kannavi, eleu8eria jie sto kypriako indymedia

    ReplyDelete
  19. Το δηνυτικά δεν σημαίναι "κατ' ανάγκη", τον δε Ράιχ τον μελετούσα προ δεκαπενταετίας...

    Ασφαλώς και δεν εννοώ "καταδίκη" αυτών των μηχανισμών ως "αμαρτία", η φύση μας είναι!

    Ούτε την Χριστιανική ηθική ασπάζομαι... ούτε την "νεο-επιστημονική".

    Άλλωστε είπα, "Μεταξύ Δαρβίνου και Accumbens ακόμη και η απάντηση του Διογένη του Κυνικού έλαβε την κριτική "με περηφάνεια άλλου είδους" (Δες βιογραφίες Διογένη Λαέρτιου)."

    Τι νομίζεις ότι εννοούσα με αυτό;

    (Η λιτότητα του Διογένη, η ασκητική των Χριστιανών... και αυτές ακόμα εμπεριέχουν την ευχαρίστηση από επανάληψη συμπεριφορών... αλλάζουν απλώς τα γνωσιακά σχήματα που ορίζουν το "επιθυμητό"... ή αν προτιμάς... αλλάζει ο "Θεός" που ορίζει το Δόγμα).

    Δεν με ενδιαφέρει η πολεμική κατά της Ηδονής. Με ενδιαφέρει όμως η αυτογνωσία και η αυτορύθμιση... και ο τρόπος που η απουσία τους τυγχάνει εκμετάλλευσης από τις αγορές... και όχι μόνο.

    Ακριβώς επειδή η γνώση συνήθως έπεται της συνήθειας... το Άτομο δύκσολα μπορεί να ξεφύγει από τον προκαθορισμό -από το κοινωνικό περιβλάλλον, από τις ανάγκες της Αγοράς, από την Ηθική -του επιθυμητού.

    Επί της ουσίας...

    Όπως ακριβώς θεωρώ επικίνδυνη προπαγάνδα τη δαιμονοποίηση της κάνναβης ... έτσι θεωρώ και προπαγάνδα τη στάση "μόνο καλά προσφέρει, δεν υπάρχει πρόβλημα".

    Όπως οι Αγορές προτιμούν και προωθούν την απώλεια αυτορύθμισης και την συνήθεια / εξάρτηση σε/από "νόμια αγαθά"... έτσι και στην απέναντι πλευρά βλέπω να υπάρχει παραπληροφόρηση και εκμετάλλευση...

    Όπως η όποια "νόμιμη μόδα" ή το όποιο "νόμιμο αγαθό" προσφέρουν πλεονέκτημα και δυνατότητα εκμετάλλευσης στους διαχειριστές τους (τους φορείς δηλαδή της προπαγάνδας "κατά" της κάνναβης)...

    ...έτσι και η προπαγάνδα "υπέρ"...

    (αν και από χρόνια τα συμφέροντα κάνουν τις διαχωριστικές γραμμές γκρίζες, βλ. "gangster" culture)

    ...κάλλιστα μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα στους δικούς της φορείς, δλδ. κοινωνικό status, δημιουργία "οπαδών", αγοραστική δύναμη, κλπ.

    Επαναλαμβάνω, δεν με ενδιαφέρει η "Καταδίκη της Ηδονής"... μακρυά από μας αυτά... Με ενδιαφέρει όμως η διαχείριση της Ηδονής να βρίσκεται στα χέρια του ίδιου του Ατόμου και όχι στα χέρια της Αγοράς ή των όποιων "Γκουρου", στα χέρια της όποια Ηθικής ή Αντι-Ηθικής.

    ReplyDelete
  20. Προς Idiot Mouflon

    Συμφωνώ και αγκαλιάζω τούτα που έγραψες:

    " Ασφαλώς και δεν εννοώ "καταδίκη" αυτών των μηχανισμών ως "αμαρτία", η φύση μας είναι! "

    Ευτυχώς.

    " Ούτε την Χριστιανική ηθική ασπάζομαι... ούτε την "νεο-επιστημονική". "

    Ωραία.

    " Δεν με ενδιαφέρει η πολεμική κατά της Ηδονής. "

    Ευτυχώς.

    " Με ενδιαφέρει όμως η αυτογνωσία και η αυτορύθμιση... και ο τρόπος που η απουσία τους τυγχάνει εκμετάλλευσης από τις αγορές... "

    Γιά αυτό και είμαστε εναντίον της εμπορευματοποίσης της Κάνναβης (και τελικά, όλων των ανθρώπινων προϊόντων και φυσικών πόρων). Η Αποποινικοποίση της Κάνναβης είναι ένα σημαντικό βήμα προς εκείνη την κατεύθυνση.

    Η ορθή χρήση της Κάνναβης φέρνει αυτο-ρύθμιση και αυτο-περιορισμό, όχι μόνο στις ποσότητες χρήσης Κάνναβης, αλλά και στη χρήση πολλών άλλων ουσιών. Είναι χρησιμότατη στην επαναφορά της ικανότητος αυτορύθμισης, που είναι διαταραγμένη στους πλείστους ανθρώπους.


    Γράφεις:
    " Με ενδιαφέρει όμως η διαχείριση της Ηδονής να βρίσκεται στα χέρια του ίδιου του Ατόμου και όχι στα χέρια της Αγοράς ή των όποιων "Γκουρου", στα χέρια της όποια Ηθικής ή Αντι-Ηθικής. "

    Ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Περί Ελευθερίας. Η Ελευθερία στην επιλογή είναι απαραίτητο συστατικό και γιά την απόλαυση της ορθής επιλογής, ΚΑΙ γιά την θεραπευτική επανα-ισορρόπηση ακόμα και των διαταραγμένων επιλογών.

    ReplyDelete
  21. Προς Ζίζιρον:

    Παρ' όλον που δεν γνωριζόμαστε παρακολουθώ με ευχαρίστηση τις παρεμβάσεις σου στις εδώ σελίδες περιστιασιακά, εποχιακά και διαχρονικά. Ήσουν συνταξιδιώτης σχεδόν από τότε που αρχίσαμε το δίκτυο μας στην Κύπρο, γύρω στο 2001.

    Δεν είχα ιδέα όμως το πόσον αληθινά και γνήσια ρέει η Ποίηση μες τις φλέβες σου!

    Δέους Κατακλιζόμενος, και εγώ, σε Υπερευχαριστώ!
    (και λέω ευτυχώς που δεν εβρέθηκεν ακόμα κάποιος εξυπνάκιας να αδράξει το "κατακλιζόμενος" γιά να μας πεί για Κλύσμα. Ούφφου πλέον...)

    ReplyDelete
  22. Πέτρο

    Σε ευχαριστώ


    Ο οχετός εδώ μέσα είναι κάποτε δυσβάστακτος.

    Θα προσπαθήσω να έχω κι άλλη παρουσία στις σελίδες μας. Τις θεωρώ δικές μας, όλων μας που αγαπούμε την Ελευθερία.

    Ζίζιρος
    -------

    ReplyDelete
  23. Τελικά κύριε Idiot Moufflon, διακοσμείς τον λόγο σου με επιστημονικούς όρους γιά να στηρίξεις κάποιες θέσεις, αλλά ή δεν καταλαβαίνεις γρύ από επιστήμη ή απλώς εκμεταλλεύεσαι τις λέξεις γιά εντυπωσιασμό.

    Βλέπω δεν αναθεώρησες τους ισχυρισμούς σου περί "μηχανισμού αυτοεπιβράβευσης" (και την καταδικαστική σου στάση προς ηδονή και απόλαυση), ούτε και τον ισχυρισμό σου γιά τον νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ντοπαμίνη. Σου είπα να μελετήσεις γιά την Ανανταμίνη. Εσύ επιμένεις να μιλάς αδιάβαστος.

    Θέλεις απλώς να πετάσσεις επιστημονικές λέξεις μες τον διάλογο γιά να πιάνει τόπον ο λόγος σου; Τι διαφέρει τούτο 'που την σοφιστία;

    Επιδίδεσαι σε μιά ψευδο-επιστημονική εκδοχή της σοφιστίας. Ντροπή.

    Και συνεχίζεις με μπούρδες ντυμένες σε "επιστημονικό πλαίσιο" πως τάχα το κείμενο είναι "προπαγάνδα υπέρ" της Κάνναβης. Και πώς τάχα θα φέρει "οπαδούς" και "αγοραστική δύναμη" στον αρθρογράφο. Και συγκρίνεις τη δημοσίευση εδώ της Αλήθειας γιά την Κάνναβη, με το "gangster culture"!

    Αν πράγματι θέλεις να καταθέσεις επιστημονικές αλήθειες, ορθές και αληθινές και γιά την αξία πού έχουν χρειάζεται δια βίου μελέτη και αφοσίωση στην γνώση. Ρώτα, μελέτα και ύστερα να μιλάς.

    Όταν όμως έρχεσαι αδιάβαστος ή τουλάχιστον όταν φαίνεται πως δεν ξέρεις γιά το τι μιλάς, δείχνεις πως μόνο εκμετάλλευση των όρων επιζητείς, σκέτη σοφιστία και σαχλό εντυπωσιασμό.

    ReplyDelete
  24. Ηλίθιε γκεμπελίσκε ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ και διάβασε την έρευνα. Ακριβώς αυτό που κατηγορείς κάνεις:

    Results Duration since first cannabis use was associated with all 3 psychosis-related outcomes. For those with duration since first cannabis use of 6 or more years, there was a significantly increased risk of (1) nonaffective psychosis (adjusted odds ratio, 2.2; 95% confidence interval, 1.1-4.5), (2) being in the highest quartile of Peters et al Delusions Inventory score (adjusted odds ratio, 4.2; 95% confidence interval, 4.2-5.8), and (3) hallucinations (adjusted odds ratio, 2.8; 95% confidence interval, 1.9-4.1). Within sibling pairs, duration since first cannabis use and higher scores on the Peters et al Delusions Inventory remained significantly associated.

    Conclusions Early cannabis use is associated with psychosis-related outcomes in young adults. The use of sibling pairs reduces the likelihood that unmeasured confounding explains these findings. This study provides further support for the hypothesis that early cannabis use is a risk-modifying factor for psychosis-related outcomes in young adults.

    ReplyDelete
  25. Γι αυτούς που μονο να βρίζουν ξέρουν, και μόνον ό,τι θέλουν ακούουν, μόνον ό,τι θέλουν καταγράφουν (έτσι κύριε "PHD"?), ορίστε ξανά πόρισμα από τους ίδιους τους ερευνητές:

    "This demonstrates the complexity of the relationship: those individuals who were vulnerable to psychosis (i.e., those who had isolated psychotic symptoms) were more likely to commence cannabis use, which could then subsequently contribute to an increased risk of conversion to a non-affective psychotic disorder."
    http://www.sciencedaily.com/releases/2010/03/100301165726.htm

    Γκαίμπελς να πείς το κόμμα σου, και την αφεντομουτσουνάρα των προπαγανδιστών σας.

    ReplyDelete
  26. Τέλειο!!!

    Και εγώ έχω B.Sc!!!

    Σημαίνει ότι ξέρω πιο λίγα απο το PhD?

    Η ότι ο πατέρας μου, ο οποίος μόλις και τέλειωσε το δημοτικό, δε ξέρει να αναλύσει τις πληροφορίες που βρίσκει με τον βέλτιστο τρόπο;

    InE EnTiPoSiAkO PoSo "IpErOpTeS" iNe KaPiOi pOu KrIvOnTe PiSo apo "Tapelles"!!!

    ReplyDelete
  27. "Phd" είσαι "κκεφτές"!!!!!

    Χαχχαχαχαχα :)

    ReplyDelete
  28. Και εσύ Πέτρο Ευδόκα είσαι "κκέλης"!!!

    ReplyDelete
  29. Εντομεταξύ, αν είσαι "αθκιασερός", κάνε και ένα website για να μπορούμε να δημοσιεύουμε τα ποιήματα μας.

    Ο καθένας με τις δικές του "επιρροές"!!!

    ReplyDelete