Wednesday 24 March 2010

Βανδαλισμός και Μολότωφ σε Τέμενος



Δελτίο Τύπου

Γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, ο Ιμάμης του μουσουλμανικού τεμένους της Λάρνακας διαπίστωσε κατά την προσέλευσή του στο Τζαμί για να ανοίξει και να ετοιμάσει το χώρο για την πρωινή προσευχή των πιστών ότι η κύρια είσοδος του τεμένους είχε πυρποληθεί μετά από ρήξη μπουκαλιών μολότοφ από άγνωστα πρόσωπα. Μέρος της πόρτας της κύριας εισόδου, καθώς και κάποια χαλιά είχαν καεί.

Δυστυχώς, το εν λόγω περιστατικό δεν είναι το μόνο, αφού, επανειλημμένα έχει γίνει αντιληπτή από τους πιστούς και τον Ιμάμη η ρίψη αυγών, πετρών και μπουκαλιών στο μουσουλμανικό τέμενος της Λάρνακας, με αποτέλεσμα ακόμα και το σπάσιμο τζαμιών του τεμένους. Την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι έριξαν πέτρες στο τέμενος σπάζοντας παράθυρα.

Η ΚΙΣΑ – Κίνηση για ισότητα, στήριξη και Αντιρατσισμό και η Παλαιστινιακή Παροικία Κύπρου εκφράζουν την ανησυχία τους για την μη αποτελεσματική μέχρι σήμερα διερεύνηση και αντιμετώπιση του θέματος από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στον ευρωπαϊκό χώρο όπως για παράδειγμα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (Fundamental Rights Agency), η ισλαμοφοβία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να επηρεάζει σημαντικά την αξιοπρέπεια και τη ζωή των μουσουλμάνων που ζουν σήμερα στην Ευρώπη.

Η ΚΙΣΑ – Κίνηση για ισότητα, στήριξη και Αντιρατσισμό και η Παλαιστινιακή Παροικία Κύπρου καταδικάζουν το νέο σοβαρό επεισόδιο και καλούν τόσο τον Αρχηγό Αστυνομίας όσο και την Αρχή κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων να διερευνήσουν τις πιο πάνω καταγγελίες και να μας ενημερώσουν για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν ώστε να προστατευτούν τα θρησκευτικά τεμένη και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πιστών κατά την άσκηση των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων.


ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό Παλαιστινιακή Παροικία Κύπρου
23 Μαρτίου 2010
~~~~~~~~~~~~~~~

8 comments:

  1. Που εκαταντήσαμε, έχουμε ρατσιστές και βάνδαλους να κτυπούν τα σύμβολα του Ισλάμ "εκ δεξιών", και ρατσιστές και βάνδαλους να απειλούν την κοινότητα με μολότωφ "εξ αριστερών".

    Η ίδια μεθοδολογία, η ίδια αλαζονεία, ή ίδια μισάνθρωπος ιδεολογία και πράξη, ντυμένες η κάθε μιά με τα συνθήματα της.

    Εκείνοι που εξωθούν τον κόσμο σε βανδαλισμούς ενάντια στα σπίτια των μεταναστών και σε αδιάκριτες πολιτικές πράξεις με μολότωφ σπέρνουν κάτι αισχρό και φοβερό που δεν θα μπορέσει η κοινότητα να το ξεπεράσει εύκολα - ντροπή μας που υπάρχουν τέτοια καθίκια μέσα στην λεγόμενη "αντι-εξουσιαστική" παράταξη:
    http://tinyurl.com/cyprus-imc-molotov

    ReplyDelete
  2. κι όμως ειναι μεγαλύτερη ντροπή που υπαρχουν "καθίκια" σαν και εσας να καπηλεύονται τον θεσμό του indymedia...

    ReplyDelete
  3. Οι δήθεν "αντι-ρατσιστές" εγεμώσαν τα σπίτια των μεταναστών και των γέρων μες την παληά Λευκωσία με βανδαλισμούς, πολιτικά συνθήματα όπως "Αντιφα" και τοιαύτα. Κάμνουν δηλαδή τους αντι-ρατσιστές μα μόνον τα σπίτια των φτωχών βανδαλίζουσιν. Είδες ποτέ τα γκραφίτι τους πας σε τράπεζες ή καταστήματα πολυτελείας, πάς σε υπουργεία κλπ; Μόνον τες γειτονιές γεμάτες φτωχούς και τους μετανάστες κτυπούν.

    Τι σημαίνει δηλαδη να γράφουν με πογιές πας στο σπίτι των δεκαπέντε φτωχών 'που το πακιστάν που αναγκάζουνται να κατοικούν ούλλοι μες σ'ένα δωμάτιο, τάχα "eimaste oloi metanastries - antifa"; Να ξιμαρίζουν τους τόπους, εν τούτη η επανάσταση τους;

    Εν ακριβώς οι ίδιοι με τους βάνδαλους που κτυπούν το τζαμί, τι διαφέρουσιν;

    Το ίδιο με τους άλλους τους ένουσιν, θρασύδειλοι σκατοτραμπούκοι.

    ReplyDelete
  4. γραφουν τζιολας "i kipros einai elliniki"

    ReplyDelete
  5. Μπράβο σας. Πολύ σωστό να προβάλλετε το ΚΙΣΑ όταν πράττει ή μιλά ορθά, και σωστό να του κάμνετε κριτική όταν μιλά ή πράττει λανθασμένα ή όταν παραμελεί το σωστό.

    Έτσι πρέπει να'ν ο διάλογος μες την κοινότητα μας.

    Πρός τους άλλους δε που φωνασκούν, έ κάμετε ρε παιδιά τζαί κανένα κλύσμα...

    ReplyDelete
  6. Petros, Muslims are the only religion that respect Christos, we are the only people who admire Virgin Maria. My Quran said " Virgin Maria best woman all over the world". Muslims did not go to bumb Iraq and kill children, to Bomb Afganistan, to Bumb Vitnam, To Bumb Yogeslavia. My Quran said "you will find the most friendly are christian". We are all human, I do not agree with what some muslims are doing but I disaggree as well with what many christian are doing by the name of the christianity.

    ReplyDelete
  7. Islam - please have a look here:
    Islam: a Comment from a Reader
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/islam-comment-from-reader.html

    ~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  8. FASISTES ASPONDYLA...PSOFO
    antifascista

    ReplyDelete