Thursday 11 April 2019

Καταγγέλλουμε την Επαίσχυντη Συμπεριφορά του Κράτους προς τον Πολιτικό Κρατούμενο Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz).




Συνεχίστηκε χθες στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας η δίκη του Κούρδου αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz), ο οποίος είχε συλληφθεί στις 21 Μαρτίου στην Λάρνακα μετά από αίτημα των Γερμανικών αρχών.

Κατά την διάρκεια της πρώτης εμφάνισης στις 3 Απριλίου, η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν ακόμη φτάσει τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση από την Γερμανία.

Στην χθεσινή δίκη η παρωδία δικαιοσύνης συνεχίστηκε με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης να αδυνατεί να απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων της αντεξέτασης και να ζητά εκ νέου χρόνο για να προσκομίσει νέα στοιχεία!.Δεν γνώριζε δε ότι ο Τσερκέζ είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας από την Κυπριακή Δημοκρατία!

Ο τραγέλαφος δίωξης του Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz) ενός αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα στο νησί μας δεν τελειώνει δυστυχώς εδώ. Η συμπεριφορά του κράτους εναντίον του έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη αισχρότητας.

Εντός του δικαστηρίου παρίσταται δίπλα του ένοπλος αστυνομικός ωσάν το κράτος να θέλει να υποδείξει ότι ο Τσερκέζ είναι όντως τρομοκράτης. Η δε δικαστής της υπόθεσης αρνήθηκε το αίτημα του δικηγόρου υπεράσπισης όπως ο ένοπλος αστυνομικός αποχωρήσει από την αίθουσα.

Με την επιστροφή του στις φυλακές ο Τσερκέζ υπόκειται σε ταπεινωτικό σωματικό έλεγχο αφού πρώτα αναγκαστεί να ξεγυμνωθεί!

Όπως μας είπε με μεγάλο παράπονο ο ίδιος, έχει φυλακισθεί και βασανιστεί για χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας, αλλά ουδέποτε του έχει υποστεί τόσο εξευτελιστική συμπεριφορά.

Είναι αδιανόητο σε ένα ευνομούμενο κράτος ένας πολιτικός πρόσφυγας να υπόκειται αυτού του είδους την συμπεριφορά με τον ισχυρισμό ενός άλλου κράτους ότι ενέχεται σε τρομοκρατικές ενέργειες, χωρίς καμία απόδειξη! Ας σημειωθεί ότι η ούτε η Εισαγγελία ούτε το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταθέσει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε πειστήριο, τεκμήριο, μαρτυρία ή απόδειξη που να τεκμηριώνει πως υπάρχει καν εύλογος υποψία εναντίον του Τσερκέζ. Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος που σέβεται τον εαυτό του ο Τσερκέζ θα ήταν ήδη ελεύθερος. 

Προφανώς κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση και το Yπουργείο Δικαιοσύνης θέλουν να πουλήσουν εκδούλευση στο τμήμα εκείνο της γερμανικής κυβέρνησης που συνδέεται με το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας και το οποίο διώκει τους Κούρδους αγωνιστές. Οι πράξεις τους καταργούν το ίδιο το κράτος. Πόσο χαμηλά θα φτάσουν; Άραγε στο μέλλον θα συλλαμβάνουν όσους από εμάς συνδεόμαστε με το Κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα, με την αιτιολογία ότι συνδεόμαστε με «τρομοκρατικές οργανώσεις»;

Ο Τσερκέζ ουδέποτε ενεπλάκη σε οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια καθ’ όλη την παραμονή του στο Γερμανικό κράτος η οποία και τερματίστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια πριν. Ουδέποτε επίσης ενεπλάκη σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργειας το έδαφος της Κυπριακής δημοκρατίας. Η Κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να τον απελευθερώσει άμεσα.

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη στοχοποίηση και δίωξη του συναγωνιστή μας Τσερκέζ Κορκμάζ και την επαίσχυντη συμπεριφορά εναντίον του.

Θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνο για αυτή την μεταχείριση τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και τον καλούμε να δώσει άμεσα εντολές ώστε ο Τσερκέζ να απολαμβάνει του σεβασμού που του αξίζει.

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
 
Για τον

Σύνδεσμο Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν
~~~~~~~~~~

Αναγνώσματα

■ Πως μπορείτε να βοηθήσετε τον Κούρδο συναγωνιστή μας Τσερκέζ που βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές

■ Το Παρασκήνιο της Σύλληψης του Συναγωνιστή μας Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz) και ο Καταχθόνιος Ρόλος του Γερμανικού Κράτους

■ Καλούμε τις αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τον Κούρδο συναγωνιστή μας Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz)

Nα μη γίνει το κυπριακό κράτος συνεργός σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι
ο- Ελευθερία στον Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz)!
o- Ενημέρωση και ανάλυση από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος»

■ Τι έγινε σήμερα στο δικαστήριο

No comments:

Post a Comment