Monday 15 April 2019

Με δορυφόρο την Κύπρο, το κράτος του Ισραήλ...

• Αποποινικοποιεί την προσωπική χρήση Κάνναβης,
• Συνεχίζει την γενοκτονία και συστηματική σφαγή των Παλαιστινίων στο πλαίσιο του  ρατσιστικού-σιωνιστικού Απάρταϊντ, ενισχύοντας το με τους νέους νόμους περί Κάνναβης,
• Συσχετισμοί με την Κύπρο.

Ανακοινώθηκε την πρώτη του Απρίλη, πράγμα που δυσκόλεψε την ανάγνωση του νοήματος: ήταν πρωταπριλιάτικη φάρσα ή αλήθεια; Είναι όμως αλήθεια: στο Ισραήλ τώρα η προσωπική χρήση της Κάνναβης δεν θα υπόκειται σε ποινικη δίωξη. Πιο κάτω εξηγούμε τις νέες ρυθμίσεις, καθώς και τους παραλληλισμούς με παρόμοιες διαδικασίες που ήδη αναδιπλούνται και στην Κύπρο.

Τι σημαίνει "Αποποινικοποίηση"; Σημαίνει ότι η προσωπική χρήση Κάνναβης συνεχίζει να είναι παράνομη, αλλά δεν θα θεωρείται ποινικό αδίκημα. Όσοι συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν το φυτό χωρίς ιατρική συνταγή, και αν είναι ευλογημένοι με την ιδιότητα του Εβραίου πολίτη του Ισραήλ, θα γλυτώνουν με ένα απλό πρόστιμο. Αν είναι πολίτες του Ισραήλ που ατύχησαν να είναι Παλαιστίνιοι, θα συλλαμβάνονται επί τόπου και θα παραπέμπονται σε ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ.

Με άλλα λόγια η "Αποποινικοποίηση" σημαίνει πως θα ισχύει μόνο για τους πλούσιους, και μόνο για τους πλούσιους εκ των μελών του περιούσιου λαού. Ενώ για τους φτωχούς Εβραίους και για τους Παλαιστίνιους πολίτες, θα συνεχίσει να ισχύει η κάθε μορφή ποινικής δίωξης και άνομης καταπίεσης.

Όλα αυτά παρατίθενται εμπεριστατωμένα στα κείμενα πιό κάτω, τεκμηριωμένα από αξιόπιστες πηγές.

Εκεί θα δείτε, για παράδειγμα το ότι η ανακοίνωση για την Αποποινικοποίηση έγινε από στόματος του ιδίου του πρώην Πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ κατά την διάρκεια του εμπορικο-επιστημονικού συνεδρίου για την Κάνναβη που ονομάζεται ΚάνναΤεκ (Κάνναβις-Τεχνολογία, CannaTech). Όλως "κατά σύμπτωσην" ο Εχούντ Μπαράκ είναι και πρόεδρος της κερδοσκοπικής εταιρείας Ιατρικής Κάνναβης που ονομάζεται Canndoc/Intercure, με σημαντική παρουσία στη νέα βιομηχανία Ιατρικής Κάνναβης του Ισραήλ που ενώνει τις δυνάμεις του σιωνιστικού Κράτους με εκείνες του τοπικού και διεθνούς Κεφαλαίου με στόχο όχι μόνο το απλό κέρδος αλλά και την κατάληψη της παγκόσμιας ηγεμονίας σε αυτή την νέα βιομηχανία.

Παράλληλες κινήσεις στην Κύπρο φανέρωσαν ότι ο νυν Υπουργός Υγείας κος Κωνσταντίνος Ιωάννου κινείται παρασκηνιακά μες τον κόσμο των κερδοσκοπικών συμφερόντων που συσπειρώνονται γύρω από την νέα βιομηχανία Ιατρικής Κάνναβης στην Κύπρο. Σε αυτή την υπόθεση είχε εμπλακεί από καιρό και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κος Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς και ο υποτακτικός του κος Λούης Παναγή, Διευθυντής των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών - ο οποίως "όλως τυχαίως", συνέγραψε και την νέα νομοθεσία για την Ιατρική Κάνναβη, εστιασμένη στα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών. Και οι τρείς τους έχουν κάμει τα πάντα για να διαιωνίσουν την απαγόρευση κάθε αυτόνομης χρήσης της Κάνναβης από τους ασθενείς, και τα πάντα για να στηθεί μια κερδοσκοπική βιομηχανία Ιατρικής Κάνναβης προς υπερεκμετάλλευση των πασχόντων.

Αποκορύφωμα των μεθοδεύσεων αυτών (απλώς δηλαδή το μέρος του παγόβουνου που έτυχε να διαφανεί δημοσίως), ήταν το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ιατρική Κάνναβη που διοργανώθηκε πέρσι από εταιρεία που ανήκει στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας, την IMH, και από μια άλλη εταιρεία με το όνομα CSB Farms Cyprus η οποία ζωγραφίστηκε από τους διοργανωτές ως εγχώρια (κυπριακή) θυγατρική εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων με γραφεία στην Ολλανδία και με φάρμες στην Ελβετία, η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον να επενδύσει "εκατομμύρια" στην Κύπρο. Για το Συνέδριο επενδύθηκαν χιλιάδες ευρώ από τους διοργανωτές για τα αεροπορικά εισητήρια και έξοδα διαμονής επιστημόνων και συμβούλων από το εξωτερικό, καθώς και για την αίθουσα και υπηρεσίες παρουσίασης στο Χίλτον. Όμως... η CSB Farms Cyprus εν τέλει απεδείχθει ότι δεν υπάρχει! Ούτε και υπάρχει με κάποια άλλη εκδοχή του ονόματος όπως πχ. CSB Farms - δεν υπάρχει τέτοια εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο. Ήταν μια εταιρεία φάντασμα, η οποία σε μια καλοστημένη απάτη εις βάρος ασθενών, επιστημόνων, ακτιβιστών και δημοσιογράφων, σε συνεργασία με την εταιρεία του Υπουργού κου Ιωάννου, προσπάθησε να προωθήσει αυτούς τους κυρίους ως τους "πρωτοπόρους" στον χώρο της Ιατρικής Κάνναβης στην Κύπρο.

Όταν μια έρευνα στον Εφορο Εταιρειών Κύπρου απέδειξε ότι η εταιρεία CSB Farms Cyprus δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, ξετυλίχθηκε όλο το νήμα της απάτης. Και αυτό εξηγεί και το γιατί ο κύπριος Πρόεδρος της εταιρείας φάντασμα CSB Farms Cyprus κος Γιώργος Κωνσταντίνου καθήμενος στο Συνέδριο μαζί με τον αντιπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας κο Λούη Παναγή έδωσε διαταγές να εκδιωχθεί από το βήμα ενώ ακόμα μιλούσε ο αντιπρόσωπος του Σωματείου μας, την στιγμή που στην ομιλία του περιέγραφε το ότι το Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης υποστηρίζει την αδειοδότηση καλλιέργειας Κάνναβης από τους ίδιους τους ασθενείς, καθώς και την αδειοδότηση μικρομεσαίων καλλιεργητών (ιδίως των οργανωμένων σε συνεργατισμούς και εταιρείες που ανήκουν στους εργαζόμενους), μαζί με την αδειοδότηση των μεγάλων εταιρειών.

Την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου ο συνέταιρος του Υπουργού Υγείας,  Πρόεδρος της εταιρείας φάντασμα κος Κωνσταντίνου ΕΚΔΙΩΞΕ τον αντιπρόσωπο μας και δεν τον άφησε να λάβει μέρος πλέον στο Συνέδριο, ούτε για να παρακολουθήσει. Ας σημειωθεί ότι ο αντιπρόσωπος του Σωματείου μας δεν είχε πάει εκεί από μόνος του: ήταν ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ από τους διοργανωτές κατόπιν συστάσεων από διεθνείς παράγοντες μες τον χώρο της Ιατρικής Κάνναβης!

Δεν είναι σύμπτωση το ότι η πολιτική του σιωνιστικού Απάρταϊντ που εφαρμόζει το Ισραήλ επί των Παλαιστινίων είναι η ίδια με το όραμα που επιδιώκουν οι κομματικοί κος Αβέρωφ, ο Υπουργός Υγείας κος Ιωάννου και η υπόλοιπη ηγεσία του ΔΗΣΥ. Σε συμμαχία με την ψευδοαντιπολίτευση, την κομματική ηγεσία του ΑΚΕΛ, συμφωνούν να "νομιμοποιήσουν" την κατοχή, και σε συνεργασία με την Τουρκία να μας επιβάλουν ένα ρατσιστικό καθεστώς διζωνικού Απάρταϊντ όπου οι Κύπριοι θα διαχωρίζονται γεωγραφικά σε ζώνες ανάλογα με εθνοφυλετικά κριτήρια, και όπου οι ανώτατοι νόμοι της χώρας - οι ΕθνοΦυλετικοί Νόμοι - θα καθορίζουν τα δικαιώματα και προνόμια των πολιτών ανάλογα με την εθνοτική, πολιτιστική, γλωσσική και θρησκευτική μας ταυτότητα. Ακριβώς όπως και στο Ισραήλ και την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Ακριβώς όπως και σε όλες τις χώρες όπου επικράτησε ο χιτλερικός ναζισμός.

Η διασύνδεση των διζωνιστών που υποστηρίζουν το ρατσιστικό Απάρταϊντ σε Κύπρο και Ισραήλ δεν είναι "σύμπτωση". Είναι ιδεολογικοί σύμμαχοι και επιχειρηματικοί συνέταιροι. Η ταχύτητα μετάλλαξης του κυπριακού καθεστώτος και το άλμα του από την απόλυτη απαγόρευση στην απόλυτη υπερεκμετάλλευση των ασθενών σε χρόνο ασύλληπτο, μπορεί να γίνει καλύτερα κατανοητή μόνο με την εξέταση των σχέσεων συμμαχίας και συνεταιρισμού μεταξύ αυτών των δυνάμεων καιροσκοπισμού και κερδοσκοπισμού.

Δεν είναι σύμπτωση το ότι το Κίνημα Νομιμοποίησης της Κάνναβης στο Ισραήλ ξεπήδησε από το Κίνημα Ειρήνης και το αντιρατσιστικό, αντισιωνιστικό Κίνημα από προοδευτικούς και ριζοσπάστες Εβραίους Ισραηλίτες. Το σιωνιστικό καθεστώς βρήκε την τέλεια φόρμουλα για να το εξουδετερώσει: παρέχει ένα μικρό βήμα προς την Νομιμοποίηση (την "Αποποινικοποίηση") καπελώνοντας το Κίνημα, εμπλέκει την σιωνιστική πολιτική γενοκτονίας και απάρταϊντ μες τους νέους νόμους (η αποποινικοποίηση θα ισχύει μόνο για τους Εβραίους πολίτες, ενώ οι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να υπόκεινται στρατοδικεία), και θεμελιώνει και ένα νέο μέρος της κερδοσκοπικής βιομηχανίας Κάνναβης. Όταν σε επόμενο βήμα επιτευχθεί πιθανώς πλήρης Νομιμοποίηση της Κάνναβης, η συμμαχία Κεφαλαίου και Κράτους στο Ισραήλ θα είναι έτοιμη να κερδοσκοπίσει και από αυτήν: με την σέσουλα. Επιπλέον, σκοπεύει στο να να καπελώσει τους φίλους της Κάνναβης σε μια μουδιασμένη αποδοχή του ρατσιστικού-σιωνιστικού Απάρταϊντ - αφού οι Εβραίοι πολίτες του Ισραήλ δεν θα διώκονται τόσο έντονα πλέον για την Κάνναβη, η σύγκρουση τους με το καθεστώς και οι κινητοποιήσεις των (ελπίζει το καθεστώς) θα χάσουν κάθε περιεχόμενο διεκδικήσεων.

Αυτά πραγματεύεται το άρθρο με τίτλο:
"Opinion Cannabis Legalization Buzz Is a Smokescreen Masking Apartheid’s Legitimization"
• In an election that is making fair game of the blood of one-fifth of the citizens of this country, people are occupied with the question of their freedom to openly hold a joint
Ravit Hecht, Mar 15, 2019
https://www.haaretz.com/opinion/.premium-cannabis-legalization-buzz-is-a-smokescreen-masking-apartheid-1.7023137

Ακόμα καλύτερα όμως τα ψηλαφεί ένα άλλο και πολύ καλύτερο άρθρο το οποίο αναδημοσιεύουμε ολόκληρο πιο κάτω, με τίτλο:
"Pot decriminalization could be the best explanation of apartheid yet".

Αυτά τα κείμενα δείχνουν ότι οι ΑΓΝΟΙ Εβραίοι πολίτες του Ισραήλ που έχουν επενδύσει χρόνια της ζωής τους στον διπλό αγώνα για Νομιμοποίηση της Κάνναβης ΚΑΙ για το ΞΗΛΩΜΑ του ρατσιστικού διζωνικού καθεστώτος σιωνιστικού Απάρταϊντ ΔΕΝ ξεχνούν τους Παλαιστίνιους και δεν θα δωροδοκηθούν με μια φτηνή Αποποινικοποίηση για να σιωπήσουν. Παρακαλούμε διαβάστε τα κείμενα που παραθέτουμε πιο κάτω. Τεκμηριώνουν το ότι ο αγών συνεχίζεται, και ότι σε καλλιεργημένους ανθρώπους η Κανναβίωση συνεχίζει να διεγείρει την Συμπαντική Συνείδηση, ευθυγραμμίζοντας μας με τους φυσικούς και πανανθρώπινους νόμους που καθορίζουν ότι όλα τα άτομα είναι ίσα και πρέπει να είναι ελεύθερα, και ότι όλοι δικαιούμαστε να ζούμε μαζί σε καθεστώς ισότητας, δικαιοσύνης και ειρήνης.

Τα ίδια ισχύουν και για την Κύπρο. Ενώ οι πολιτικοί μας αντίπαλοι επιδιώκουν είτε να απαγορεύουν αιωνίως την Κάνναβη, είτε να την χρησιμοποιούν για κερδοσκοπικούς σκοπούς και για να την εμπλέξουν στα ρατσιστικά τους σχέδια για την ναζιστική "τελική λύση" του κυπριακού ζητήματος, εμείς λέμε ΟΧΙ: θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

• Γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ πρόκειται να προκύψει απελευθέρωση του Ιερού Φυτού μέσα από τις μικρόψυχες δολοπλοκίες, καιροσκοπισμούς και κερδοσκοπίες που εξυφαίνει διαρκώς η Ανίερη Συμμαχία Κράτους και Κεφαλαίου.

• Γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ πρόκειται να προκύψει απελευθέρωση της Κύπρου, ούτε και λύση Ειρήνης και Δικαιοσύνης με ισότητα όλων των πολιτών σ' ένα καθεστώς ασφάλειας και δημοκρατίας ανεξαρτήτως της όποιας εθνοτικής, πολιτιστικής, γλωσσικής ή θρησκευτικής ταυτότητας των κυπρίων ενόσω υπάρχει διεθνής Ιμπεριαλισμός και ενόσω οι τοπικοί μας άρχοντες διαρκώς εκπορνεύονται σε σχέσεις και συμμαχίες και συνεργασίες μαζί του - όπως επιδιώκουν σήμερα να συνεργαστούν με τους ηθικούς και φυσικούς ενόχους για το σατανικό καθεστώς Απάρταϊντ στο Ισραήλ.

Όπως δήλωσε και ο ιδρυτής μιας από τις πιο μεγάλες και μακρόβιες οργανώσεις που αγωνίζονται για χρόνια στο Ισραήλ, ο Μπόαζ Βέκτελ (Boaz Wechtel):
"Αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία είναι μερικώς ευπρόσδεκτη, αλλά αδικεί τους χρήστες που δεν έχουν τα μέσα να πληρώσουν το πρόστιμο, και αδικεί τις εθνοτικές μειονότητες που θα συνεχίσουν να υπόκεινται κακομεταχείρηση μέσω ρατσιστικών διακρίσεων."

Το ίδιο λέμε και εμείς: ούτε ρατσιστικές "διευθετήσεις" θέλουμε για το κυπριακό, ούτε νερόβραστες "αποποινικοποιήσεις" της Κάνναβης που θα εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα και τους πολιτικούς στόχους των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Η ρατσιστική Διζωνική που αυτοί επιδιώκουν σε συνάρτηση με τον Δυτικό Ιμπεριαλισμό και με την μιλιταριστική Τουρκία ΔΕΝ πρόκειται να φέρει ελευθερία ούτε για τους Φίλους της Κάνναβης, ούτε για τους ΤΚύπριους, ούτε για τους ΕΚύπριους. Θα χρησιμοποιηθεί για να μας φορτώσουν επιπρόσθετες μορφές καταπίεσης και εκμετάλλευσης, πράγμα που μας θέτει κάθετα ενάντιους σε αυτές τις δυνάμεις.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου
Φίλοι της Κάνναβης
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis

* * *

Explained | Marijuana Decriminalization Goes Into Effect in Israel. What Does That Mean?
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-marijuana-decriminalization-goes-into-effect-in-israel-what-does-that-mean-1.7069271

■ Users will be fined 1,000 shekels, unless they're soldiers, minors or already have a criminal record ■ Opponents say reform makes things worse for first-time offenders
Bar Peleg | Apr 01, 2019 11:26 AM

• What is the reform?

Starting Monday, a person caught smoking or possessing marijuana one time will be fined 1,000 shekels ($275) in Israel. If he’s caught a second time, the fine will double. If he’s caught a third time he will be referred to a conditional procedure, an alternative to a criminal procedure that could see the file against him closed under conditions set by the police. Criminal proceedings against a user will be launched only if he’s caught a fourth time.

• Who doesn’t benefit?

The reform doesn’t apply to soldiers, minors, or anyone with a criminal record.

• So anyone who smokes pot risks a fine?

Not exactly. Police instructions are to focus on public areas, not private spaces.

• What will the fine money be used for?

The Public Security Ministry will be directing the funds toward education against drug use and treatment for addicts.

• So is this essentially legalization?

No. A police source said, “There is a widespread error that this move constitutes legalization. Cannabis consumption is still forbidden, it’s just the enforcement process has changed."

• How are the authorities preparing to implement the reform?

Police have introduced a technological system that will enable police officers to know whether the person they detain meets the conditions for administrative enforcement and what level of fine to impose on him. Policemen have received special training on the issue and a public information campaign will begin shortly.

• How did this reform come about?

A committee headed by Public Security Ministry Director-General Rotem Peleg recommended shifting the focus on cannabis offenses from the criminal to the education realm, so that the enforcement system would have additional ways to combat the phenomenon other than opening criminal files and prosecuting users. Public Security Minister Gilad Erdan adopted the panel’s recommendations and last August the Knesset approved the reform. At this stage it is temporary legislation, to be in effect for three years, after which it will be decided whether to make the reform permanent.

• What is the argument of those opposed to the reform?

Dekel David-Ozer, representing the Green Leaf party in a petition against the reform in the High Court of Justice said that the move is a manipulation: "In a decriminalization law, you would expect something to be annulled in previous legislation, but all this reform does is add the option of fining users. Currently, if a person is caught the first time, their case is closed due to lack of interest to the public. Under the new law, they will be fined — this means the law worsens enforcement."

Green Leaf founder Boaz Wechtel, said: "The reform is partially welcomed but it does an injustice to users who don't have the means to pay the fine, and to minority groups whose abuse will continue through profiling. The police will continue to violate individual liberties without grounds. Only full legalization or regulation will bring justice to users of this magical plant and take control away from the black market and terror organizations".

* * *

Israel Decriminalizes Adult Use Cannabis During CannaTech Conference In Tel Aviv
https://www.forbes.com/sites/sarabrittanysomerset/2019/04/05/israel-decriminalizes-adult-use-cannabis-during-cannatech-conference-in-tel-aviv
Sara Brittany Somerset | Contributor
["I cover marijuana, global affairs and the intersection of the two."]

Tel Aviv, Israel — New Israeli laws regarding cannabis decriminalize possession of the plant and its buds. In accordance of the new laws, the possession of a home grown marijuana plant is no longer punishable by law. Civilians found to be carrying small amounts of cannabis in public without medical authorization will now face fines rather than be subjected to criminal proceedings.

Israel decriminalized adult use on April 1. On the same day, former Israeli prime minister Ehud Barak was a keynote speaker at the fourth annual CannaTech conference in Tel Aviv.

Barak, who incidentally is currently chairman of the Israeli medical cannabis company Canndoc/Intercure, spoke about the benefits of medical marijuana, quipping that Israel is updating its motto, becoming “the land of milk, honey and cannabis.”

The former prime minister’s involvement highlights yet another career politician who has made the shift from cannabis prohibitionist to proponent ala Former U.S. Speaker of the House, John Boehner. Barak lends his voice to the significant global chorus of former government leaders, Such as Mexico’s former president Vicente Fox, who are calling for a change in perception of how the world currently views cannabis.

“Some 35 countries have already legalized cannabis to a certain extent, either for medical or sometimes even recreational use,” Barak said during his keynote. “Two-thirds of U.S. states have approved medical cannabis; one-third [have approved] recreational use.”

(In enlightened cannabis-consuming circles the proper parlance for “recreational” consumption is adult use.)

With the typical alpha-male machoness one expects from a decorated former member of the military, Barak asserts, “The future of cannabis belongs to the bigger, faster and more assertive players which will enter directly into the markets.”

The Israeli Parliament (the "Knesset"), passed the 16th amendment to Dangerous Drugs Ordinance on December 25, of last year, that concerns the governance and regulatory aspects of exporting medical cannabis from Israel. Subsequently, Israel is poised to be a top-earning, global hub in the marijuana market.

The Israeli cannabis industry is already among the “more assertive players”, with companies like Tikun Olam —Hebrew for “repair the world”— at the forefront, with a 40% market share.

“If one is to look at a county that is at the forefront of the cannabis industry, they need to consider Israel at the top of their list. From the early discoveries from Dr. Mechoulam to the significant work in identifying the endocannabinoid system, Israel has been leading the path for some of the most significant advancements in cannabis science. As the first nation to legalize medical cannabis over a decade ago, Israel has allowed companies like Tikun Olam, as well as medical, research and educational institutions, to undertake the groundbreaking research that has created the basis for some of the advancements in this fast-growing industry,” said Stephen Gardner, Chief Marketing Officer of Tikun Olam, USA.

Meanwhile, according to Israel’s Ministry of Health, over 550 farms have submitted requests for licenses to grow medical cannabis in anticipation of new guidelines that will allow more Israeli patients to purchase pot at pharmacies with a prescription from a physician. Medical marijuana is currently available to patients who suffer from Parkinson’s, epilepsy, cancer and other terminal illnesses.

The new laws were delayed past the initial roll out on April 1, but are expected to go into effect, imminently.

* * *

Pot decriminalization could be the best explanation of apartheid yet
https://972mag.com/israel-pot-decriminalization-could-be-the-best-explanation-of-apartheid-yet/125638/
By Michael Schaeffer Omer-Man | Published March 5, 2017

An Israeli and a Palestinian are hanging out somewhere in the West Bank. Maybe they’re activists decompressing after a particularly stressful protest. Maybe they’re old friends, an employer and an employee, catching up over a cup of coffee outside one of their homes. One of them pulls out a joint and shares it with the other.

Out of nowhere, an Israeli police officer shows up. He or she arrests the Palestinian. The Israeli walks free with a citation — a measly fine.
Related stories

That is the situation that will be created if a bill to decriminalize marijuana, currently making its way through Israel’s parliament, becomes law.

That is the situation because there are dual legal systems in the West Bank: one set of laws and courts for Israeli nationals, one set of laws for Palestinians — in the exact same space.

Israel rules the West Bank as a military occupation, which means that for nearly 50 years the Israeli military has been the acting sovereign there and the law of the land is Israeli military law. That was good and fine, in theory, until Israeli settlers started moving into the West Bank.

You wouldn’t want Israeli civilians being brought before military courts created with the “enemy population” in mind, would you? Of course not.

So the Knesset, Israel’s parliament, did what any logical occupier who decided to transfer its civilian population into an occupied territory would do: it passed an “emergency regulation,” valid as long as Israel is in a declared state of emergency (which it always has been), that gives Israeli courts jurisdiction over crimes committed by Israeli nationals in the occupied West Bank — outside the State of Israel.

(For a great explanation of Israel’s dual legal systems in the West Bank, see this article in the Israel-Palestine Journal: http://pij.org/articles/1682 )

So again, imagine this: an Israeli and a Palestinian are sharing the exact same joint. They are standing in the exact same place. They are caught by the exact same police officer. One becomes a criminal, brought to a military court with a 99 percent conviction rate, and faces time in military prison. The other goes free.

Is that apartheid? If not, what the hell is it? (Seriously. If you have a better term, let’s hear it in the comments section. Extra points for creativity and marijuana-related puns.)

Of course, the dual legal systems exist with or without marijuana decriminalization. Pot just makes for an easy explanation of how ridiculous and unjust such a system is.

(Just to confuse things a little more: The example of the legality of marijuana in this article is only valid in vast majority of the West Bank where the Israeli army exercises full security control, which also happen to be the most common places where Israelis and Palestinians interact. An entirely different dual legal system applies in the 18 percent of the West Bank known as Area A, where the Palestinian Authority has jurisdiction over Palestinians but not Israelis. Palestinian police are generally forbidden from operating in the rest of the 72 percent of the West Bank, definitely not without the Israeli army’s explicit permission.)

~~~~~~~~~~~~~~~~

Το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιατρικής Κάνναβης στην Κύπρο:
https://www.imhbusiness.com/en/the-medical-cannabis-conference

Η εταιρεία του Υπουργού Υγείας κου Ιωάννου:
https://www.imhbusiness.com/etairiko-profil

Φόρμα έρευνας στον Έφορο Εταιρειών - ψάξτε και εσείς για την CSB Farms Cyprus:
https://efiling.drcor.mcit.gov.cy/DrcorPublic/SearchForm.aspx?sc=0

Έδιωξαν τον εκπρόσωπο μας
https://web.archive.org/web/20180625090809/cyprus.indymedia.org/node/5257

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment