Wednesday 27 March 2019

Το Παρασκήνιο της Σύλληψης του Συναγωνιστή μας Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz) και ο Καταχθόνιος Ρόλος του Γερμανικού Κράτους


Στις 21 Μαρτίου συνελήφθη στην Λάρνακα και ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την Κύπρο ο Κούρδος αγωνιστής Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz). Η σύλληψη του έγινε μετά από αίτημα των γερμανικών αρχών μέσω Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης και με την δικαιολογία ότι τάχα συνδέεται με τρομοκρατικές πράξεις.

Η Κυπριακή αστυνομία εκτέλεσε το ένταλμα και η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού της εκπροσώπου δρώντας Ποντιοπιλατικά και νίπτοντας τας χείρας της από την υπόθεση παρέπεμψε το θέμα στην κυπριακή δικαιοσύνη:
«Το εν λόγω πρόσωπο οδηγήθηκε χτες ενώπιον δικαστηρίου και τελεί υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας το όλο θέμα θα χειριστεί η κυπριακή δικαιοσύνη, η οποία και πρέπει να αποφανθεί οριστικά για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος εντός προθεσμίας εξήντα ημερών από τη σύλληψη.»(1)

Η υπόθεση του Τσερκέζ αποτελεί στην πραγματικότητα μία κατάφορη επίθεση κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι μία σαφής εχθρική πράξη από το γερμανικό κράτος για να συγκαλυφθούν οι σχέσεις του με την κυβέρνηση της Τουρκίας και η συνενοχή του στα εγκλήματα κατά του Κουρδικού και Κυπριακού λαού.

Ο Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz) είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας από την Κυπριακή Δημοκρατία ακριβώς λόγω της πολιτικής δίωξης που υπέστηκε από το Τουρκικό κράτος και του άμεσου κινδύνου κατά της ζωής του από το φασιστικό καθεστώς που κυβερνά την Τουρκία. Για την πολιτική του δράση έχει φυλακιστεί και έχει βασανιστεί από το Τουρκικό φασιστικό καθεστώς. Τα αποτελέσματα των βασανισμών του είναι εμφανή στο σώμα του και του έχουν προκαλέσει μόνιμη σωματική βλάβη. Ο Τσερκέζ κατηγορείται σήμερα για «τρομοκρατική δράση» στο έδαφος της Γερμανίας στην οποία έζησε από το 2013-2014 και ενώ δεν την έχει επισκεφθεί από το 2015!

Τι είναι λοιπόν εκείνο το οποίο οδήγησε την Γερμανική κυβέρνηση να εκδώσει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 4 (τέσσερα !) ολόκληρα χρόνια μετά και ενώ ο Τσερκέζ βρισκόταν στην Κύπρο;

Η Γερμανική Βιομηχανία Όπλων και η σχέση της με την Υπόθεση

Η απάντηση έχει άμεσα σχέση με τον καταχθόνιο ρόλο που διαδραματίζει το Γερμανικό κράτος στα εγκλήματα κατά του Κουρδικού και Κυπριακού λαού και η προσπάθεια του να συγκαλύψει αυτόν τον ρόλο, ο οποίος έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται δημιουργώντας τριγμούς στην μεγαλύτερη Γερμανική βιομηχανία. Την βιομηχανία όπλων!



Στις 8 Δεκεμβρίου η εφημερίδα «Σημερινή» αποκάλυψε πρώτη ότι 42 σύγχρονα άρματα Leopard γερμανικής κατασκευής έχουν μεταφερθεί στην Κύπρο. (2) Η είδηση επιβεβαιώθηκε οριστικά μέσα από την ανάρτηση Τούρκου στρατιώτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Φεβρουάριο. (3) Το θέμα είναι μείζονος σημασίας για την ασφάλεια της Κυπριακής δημοκρατίας. Όπλα που κατασκευάζονται σε μία Ευρωπαϊκή χώρα χρησιμοποιούνται στην κατοχή μίας άλλης Ευρωπαϊκής χώρας και ως απειλή για την ασφάλειά της. Το θέμα μάλιστα έθιξε ο υπουργός αμύνης Σάββας Αγγελίδης στην Γερμανίδα ομόλογο του Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την επίσκεψη της στην Κυπριακή δημοκρατία.

Η ίδια σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Πολίτης» υποβάθμισε το θέμα ως θέμα τάχα «αμιγώς Τουρκικής απόφασης» παροτρύνοντας μας σε «συμβιβασμούς που θα έχουν αμοιβαία οφέλη». (4) Η δε κυπριακή κυβέρνηση έκανε γαργάρα το θέμα παρά το ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει εδώ και καιρό στρατιωτικές διευκολύνσεις στο Γερμανικό κράτος. Στην κατάφορη συνενοχή του Γερμανικού κράτους και της Γερμανικής βιομηχανίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας η κυβέρνηση μας αρκέστηκε σε προφορικά διαβήματα. Η ίδια κυβέρνηση υποτάσσεται στις εντολές από το Βερολίνο για την σύλληψη ενός Κούρδου αγωνιστή της Ελευθερίας!

Η σχέση της Γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας με τους λαούς μας δεν σχετίζεται όμως μόνο με την Κύπρο. Τα γερμανικά άρματα μάχης χρησιμοποιήθηκαν στην εισβολή του Τουρκικού κράτους στην Συρία και κατά των Κούρδων μαχητών στο καντόνιο του Αφρίν. Η συμμετοχή των αρμάτων στην Συρία προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας με αποτέλεσμα την απόφαση τερματισμού προμήθειας αρμάτων μάχης στην Τουρκία. (5) Η απόφαση βέβαια είναι απλά ένα προπέτασμα καπνού για τα μάτια των αδαών καθώς η γερμανική βιομηχανία όπλων συμμετέχει ήδη στην κατασκευή των τουρκικών αρμάτων μάχης Altay μέσω της γερμανικής εταιρίας Rheimendall. Η Rheimendall συμμετέχει κατά 40% στην κοινοπραξία  BMC- ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Ετέμ Σαντζάκ που είναι φίλος του Ερντογάν.

«Τα άρματα δεν θα τα παράξει μόνη της η BMC, αλλά η εταιρία «Αμυντική βιομηχανία Rheimentall-ΒΜC» που συστάθηκε από την BMC και την Rheimentall. Με λίγη αναζήτηση  γίνεται αντιληπτό πως όλα τα μέρη του άρματος, από το Α ως το Ω, με πρώτα τον κινητήρα και τον εξοπλισμό σε όπλα είναι όλα γερμανικά.» (6)

Για να αντιληφθούμε όλοι για το μέγεθος της επένδυσης μιλούμε για ένα σχεδιασμό της τάξης των 7 δισεκατομμυρίων! Η επένδυση αυτή είναι αδύνατη χωρίς την ευλογία του Γερμανικού κράτους, του οποίου η νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά τις εξαγωγές όπλων σε χώρες που εμπλέκονται σε πολεμικές διαμάχες. (7)

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η πιθανή εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κατήγορου ενάντια στην Γερμανική πολεμική βιομηχανία εμπεριέχει την δυνατότητα πρόσκλησης μείζονας πολιτικής κρίσης τόσο για τα κέρδη της βιομηχανίας όσο και για την πολιτική εμπλοκή της στην Γερμανική κυβέρνηση.

Είναι η άποψη του γράφοντος ότι η υπόθεση στοχοποίησης του Τσερκέζ Κορκμάζ αποτελεί μία προειδοποίηση του Γερμανικού κράτους προς την Κύπρο να σταματήσει η όποια τέτοια προσπάθεια. Χρησιμοποιώντας την μέθοδο του μαστίγιου και του καρότου από την μια εμπλέκει την κυπριακή δημοκρατία σε υποθέσεις που υποτίθεται σχετίζονται με την «τρομοκρατία» και από την άλλη αφήνει το ενδεχόμενο της πώλησης παρομοίων όπλων στην Κύπρο. (8)

Η υπόθεση αποτελεί επίσης μία προσπάθεια του Τουρκικού κράτους μέσω των στενών διασυνδέσεων του με το Γερμανικό να προξενήσουν ζημιά στο κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και να φθείρουν τις προσπάθειες που η τελευταία κάνει για το κτίσιμο συμμαχιών στην περιοχή ενάντια στις Τουρκικές απειλές.

Το Γερμανικό κράτος δρα ως ο τέλειος πράκτορας του Τουρκικού φασιστικού κράτους!

Οι Ευθύνες της Κυπριακής Κυβέρνησης, της Βουλής και της Κυπριακής Δικαιοσύνης

Ο Τσερκέζ είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η ασφάλεια της ζωής και της υγείας του αποτελούν υποχρέωση της. Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να αφήσει τον Τσερκέζ άμεσα ελεύθερο και να προβεί σε όλα εκείνα τα διαβήματα και μέτρα προς το Γερμανικό κράτος τα οποία θα διασφαλίζουν ότι τα Γερμανικά όπλα του στρατού κατοχής θα απομακρυνθούν άμεσα από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε περίπτωση άρνησης του Γερμανικού κράτους να δράσει ως οφείλει μέσα από τα πλαίσια των δικών του νόμων η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει άμεσα να τερματίσει κάθε στρατιωτική διευκόλυνση προς την Γερμανία.

Η Κυπριακή Βουλή οφείλει να καταγγείλει την παρουσία των Γερμανικών αρμάτων στην Κύπρο στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του για την απειλή που αυτά συνιστούν για όλους μας.

Τέλος η κυπριακή δικαιοσύνη χρειάζεται να αποφασίσει οριστικά και τελεσίδικα στο πρότυπο της Βελγικής ότι οι Κούρδοι αγωνιστές της Ελευθερίας ΔΕΝ είναι τρομοκράτες! (9)
Ο Τσερκέζ και όλοι οι Κούρδοι αγωνιστές ουδέποτε έχουν διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα εις βάρος των χωρών και των λαών που τους παρέχουν ασφάλεια από τις φονικές διώξεις του Τουρκικού φασιστικού κράτους και παρακράτους.

Είναι καιρός η Κυπριακή Κυβέρνηση, η Βουλή και η Κυπριακή Δικαιοσύνη να αναγνωρίσουν αυτή την πραγματικότητα.

«Θέλει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να συμμαχήσει με την Τουρκία ενάντια στον Κουρδικό λαό όπως συμμάχησε η Κυβέρνηση Χριστόφια ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό; Θα μας εύρει μπροστά της.» (10)

Καλούμε τις αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τον Κούρδο συναγωνιστή μας
Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz)

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
Μέλος του Σύνδέσμου Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν
https://www.facebook.com/Syndesmos.me.to.Kourdistan
~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Πηγές-Σημειώσεις
----------------------

1. Συνελήφθη Κούρδος με αίτημα των γερμανικών Αρχών
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/675397/synelifthi-koyrdos-me-aitima-ton-grmanikon-archon

2. 42 Leopard από τον Έβρο στην Κυθρέα
http://www.sigmalive.com/news/politics/544004/42-leopard-apo-ton-evro-stin-kythrea

3. Ιδού τ' άρματα Leopard στα κατεχόμενα, που αποκάλυψε η «Σημερινή»
http://www.sigmalive.com/news/local/554344/idou-t-armata-leopard-sta-katexomena-pou-apokalypse-i-simerini

4. «Θα μπορούσα να περιορίσω την απάντησή μου στο γεγονός ότι η μεταφορά ήταν μια καθαρά τουρκική απόφαση. Θα ήθελα όμως να αναφέρω ένα γενικό σημείο: Ελπίζω ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα βρουν σύντομα μια βιώσιμη λύση για αυτό το πανέμορφο νησί. Μπορούμε να δούμε ότι σε άλλες περιοχές του κόσμου οι συμβιβασμοί μπορούν να δημιουργήσουν αμοιβαία οφέλη που δεν θα τα σκεφτόμασταν. Οι συμβιβασμοί δεν είναι ποτέ εύκολοι, αλλά καθιστούν σαφή την πορεία προς ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον»
Από:
Η Κύπρος έχει ρόλο στην PESCO
https://politis.com.cy/synenteyxeis/i-kypros-echei-rolo-stin-pesco/

5. «Ωστόσο, μετά την έναρξη της επίθεσης στη Συρία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (SPD) συμφώνησαν να σταματήσουν την προμήθεια αρμάτων στην Τουρκία. «Σε αυτό το σημείο έχουμε και άλλες επιλογές. Αν τα πάρουμε από τη Γερμανία: είναι καλό. Αν όχι, έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία μπορεί επίσης να παράσχει την ίδια την προστασία», είπε.»
Από:
Εμπλοκή στην πώληση Leopard 2 στην Τουρκία: Οι Γερμανοί πάγωσαν τις εξαγωγές λόγω Αφρίν
https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/862330/emploki-stin-polisi-leopard-2-stin-toyrkia-oi-germanoi-pagosan-tis-exagoges-logo-afrin

6. Από:
ΑΛΤΑΙ – ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..
http://tourkikanea.gr/2018/11/altay-11/

7. Η αντιπολίτευση έχει ασκήσει σκληρή κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία μέσα στο 2017 εξήγαγε στην Τουρκία και στην Σαουδική Αραβία οπλικά συστήματα, €27,7 εκ. παραβιάζοντας το αυστηρό νομικό πλαίσιο που υπάρχει αναφορικά με τις εξαγωγές αυτές.
Ο γερμανικός νόμος ορίζει πως δεν μπορούν να γίνονται εξαγωγές όπλων προς χώρες που έχουν ανάμιξη σε πολεμικές διαμάχες. Το Die Linke της Γερμανίας ζητά από την κυβέρνηση τον πλήρη τερματισμό εξαγωγής όπλων προς την Τουρκία, αλλά και την Σαουδική Αραβία.
Από:
Γερμανία: Μας «δουλεύουν» για τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία;
http://bankingnews.gr/index.php?id=364476

8. «Την ίδια ώρα, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας για προμήθεια, στο μέλλον, μιας επιλαρχίας αναβαθμισμένων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2A4, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕDA), μέσω του Σχεδίου Βελτιστοποιήσεως Κυρίου Άρματος Μάχης Leopard 2 (OMBT-Leo 2)…

… Το Βερολίνο, με δεδομένη και τη διαρκώς αναβαθμιζόμενη αμυντική σχέση του με τη Λευκωσία, αντικρίζει θετικότατα το κυπριακό ενδιαφέρον για την αγορά, σε μελλοντικό στάδιο, των Leopard, τα οποία θα αυξήσουν κατακόρυφα την επιχειρησιακή ισχύ της Εθνικής Φρουράς.»
Από:
Ήγειρε το θέμα των Leopard o Σ. Αγγελίδης
http://www.sigmalive.com/simerini/news/558333/igeire-to-thema-ton-leopard-o-s-aggelidis

9. «Brussels Court of Appeals heard the appeal submitted by Belgium’s Federal Prosecutor’s Office against the ruling that the PKK’s armed struggle in Northern Kurdistan is “Turkey’s domestic dispute”.

The court stated once again that the PKK’s activity is not terrorism and ruled that there is no grounds for prosecution regarding the 37 Kurdish politicians including KONGRA-GEL Co-chair Remzi Kartal and KCK Executive Council Member Zubeyir Aydar.»
Από:
Brussels Court of Appeals: PKK activity is not terrorism
https://anfenglishmobile.com/rojava-northern-syria/brussels-court-of-appeals-pkk-activity-is-not-terrorism-33472

10. Καλούμε τις αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τον Κούρδο συναγωνιστή μας
Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz)
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/03/cerkez-korkmaz.html

1 comment:

  1. Καταπληκτικό!
    Τέτοιου είδους ανάλυση - αυτή που φανερώνει τα οικονομικά και παρακρατικά συμφέροντα - είναι η μόνη που δύναται να εξηγήσει τις εμμονές των κυβερνώντων στην Γερμανία και την συστηματική ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ των κυβερνώντων στην Κύπρο.

    Μια φίλη πρόσφατα τους ονόμασε - όλους συλλογικά: Υπουργείο Εξωτερικών, Συμβούλους του Προέδρου, Πρόεδρο, κοκ. - "ΑΝΥΠΟΘΕΤΟΥΣ".

    "Δηλαδή;" της λέω. "Δεν έχουν υπόθεση", μου λέει. "Κατέχουν έστω και ένα νευρώνα στον εγκέφαλο για να κατανοήσουν το πεδίο μες το οποίο πλοηγούν την Κύπρο;"

    Συμφωνώ. Δεν έχουν.

    ReplyDelete