Sunday 24 March 2019

Καλούμε τις αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τον Κούρδο συναγωνιστή μας Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz)

■ Ο Τσερκέζ ήταν φιλοξενούμενος μας και ομιλητής στην εκδήλωση αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν που συνδιοργανώσαμε με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ και το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν "Θεόφιλος" πριν ούτε καν δύο εβδομάδες...
■ Προειδοποιούμε τις αρχές ότι αν συνεργαστούν με το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν και εκδώσουν τον Τσερκέζ στην Γερμανία ή Τουρκία, θα πυροδοτήσουν κύματα αντιδράσεων εδώ και διεθνώς που δεν θα έχουν τελειωμό.

Ο Τσερκέζ συνελήφθει στο αεροδρόμιο Λάρνακος κατόπιν αιτήματος της Γερμανικής Κυβέρνησης, η οποία δρά κατόπιν προτροπής της Τουρκίας. Η σύλληψη φανερώνει και το πόσο αδιανόητα ανεγκέφαλοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν: αυτές οι ίδιες κυπριακές αρχές είχαν πρόσφατα παραχωρήσει στον άνθρωπο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ! - ακριβώς λόγω των διωγμών που υπέστει και του κινδύνου που αντιμετωπίζει αν πέσει στα χέρια της Τουρκίας.

Καλούμε κάθε δημοκρατικά και ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο να θυμηθεί το πόσα υποστήκαμε οι κύπριοι και οι κούρδοι στα χέρια του τουρκικού μιλιταρισμού και του σύγχρονου ισλαμοφασισμού: η κοινή μας αντίσταση στον μιλιταρισμό δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης και ελευθερίας, αλλά αποτελεί και τον μόνο δρόμο προς την Ειρήνη.

Υπενθυμίζουμε τις άνομες αρχές ότι υπάρχουν Διεθνείς Νόμοι με βάση τους οποίους ο Τσερκέζ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Πάνω από όλους είναι η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που αποτελεί το θεμέλιο της ύπαρξης των Ηνωμένων Εθνών:
■ ΑΡΘΡΟ 14
Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και να του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
https://www.unric.org/el/index.php?option=com_content&view=article&id=18

Το δικαίωμα της αυτοάμυνας των λαών είναι ενθεμελιωμένο στους Διεθνείς Νόμους με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών - ο Κουρδικός λαός υπέστει και υφίσταται ακόμα ένοπλες επιθέσεις και κατοχή στην Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και μες την ίδια την Τουρκία, όλες χώρες μέλη του ΟΗΕ:
■ Άρθρο 51.
Καμιά διάταξη αυτού του Χάρτη δε θα εμποδίζει το φυσικό δικαίωμα της ατομικής ή συλλογικής νόμιμης άμυνας, σε περίπτωση που ένα Μέλος των Ηνωμένων Εθνών δέχεται ένοπλη επίθεση...
Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών
https://www.unric.org/el/index.php?option=com_content&view=article&id=14

Ακόμα και οι οργανώσεις κυπρίων, κούρδων και άλλων συμμάχων που ασχολούνται με την διατήρηση της αυτονομίας των εθνών και την περιφερειακή ειρήνη προστατεύονται από τους Διεθνείς Νόμους:
■ Άρθρο 52.
Καμιά διάταξη του Χάρτη αυτού δεν αποκλείει την ύπαρξη τοπικών συμφωνιών ή οργανώσεων οι οποίες θα ασχολούνται με ζητήματα που σχετίζονται με τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και που μπορούν να λυθούν με τοπικές ενέργειες, με τον όρο ότι αυτές οι συμφωνίες ή οι οργανώσεις και οι ενέργειές τους θα συμφωνούν με τους Σκοπούς και τις Αρχές των Ηνωμένων Εθνών.
Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών
https://www.unric.org/el/index.php?option=com_content&view=article&id=14

Οι εικασίες που διέρρευσαν στον Τύπο που ζωγραφίζουν τον Τσερκέζ ως "τρομοκράτη" ή ως "ύποπτο για τομοκρατικές πράξεις" είναι προπαγάνδα της Τουρκίας που διοχετεύτηκε εδώ μέσω Γερμανίας. Αναπαράγεται από ανεγκέφαλους δημοσιογράφους της κακιάς ώρας που δεν σταματούν ούτε για δευτερόλεπτο να σκεφτούν το νόημα του τι γράφουν. Και οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ δεν αποκαλούνταν έτσι από τους Εγγλέζους κατακτητές; Και οι οργανώσεις της ελλαδικής αντίστασης στην κατοχή από Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία και Αγγλία, δεν περιγράφηκαν ως "τρομοκρατικές"; Οι λαοί όμως νίκησαν, και φάνηκε καθαρά πως οι καταπιεστές ήταν οι ίδιοι τρομοκράτες.

Θέλει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να συμμαχήσει με την Τουρκία ενάντια στον Κουρδικό λαό όπως συμμάχησε η Κυβέρνηση Χριστόφια ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό; Θα μας εύρει μπροστά της.

Ο Τσερκέζ έζησε για αρκετό καιρό σε Κύπρο, Ελλάδα και Γερμανία. Με τι θα τον κατηγορήσουν, πως τάχα ετοίμαζε κτυπήματα ενάντια στους λαούς που τον φιλοξένησαν; Τόσο ανόητοι είναι που αναμένουν να πιστέψουμε αυτά τα ψέμματα;

Η Κύπρος δεν πρέπει να καταστεί όργανο της Τουρκίας!

Σύνδεσμος Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν
https://www.facebook.com/Syndesmos.me.to.Kourdistan
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Περαιτέρω Αναγνώσματα...

■ Ευχαριστούμε την ΕΔΕΚ για την άμεση της αντίδραση στην σύλληψη του Κούρδου αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ.
Το Κ.Σ ΕΔΕΚ καλεί τις αρχές της Δημοκρατίας να αφήσουν ελεύθερο τον Cerkez Korkmaz
https://edek.org.cy/2019/18835

■ Ο Πειρατής της Ανατολικής Μεσογείου
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/07/blog-post_03.html

■ Οι θλιβερές καρικατούρες Αριστεράς στην Κύπρο
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

■ Μαχμούτ Αμπάς και Δημήτρης Χριστόφιας
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post_25.html

■ Μέθεξη
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/03/blog-post.html

■ Μονάχα της Κερύνειας...
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2015/11/blog-post_16.html

■ Νεο-Οθωμανισμός στον Κόσμο του Ονείρου
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post_22.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment