Thursday 4 August 2011

Κεραυνούς και Καταπέλτες

Ομιλώντας σε διαδήλωση χιλιάδων έξω από το Προεδρικό δύο εβδομάδες μετά το φονικό που έγινε στο Ζύγι, ο Ρίκκος Μαππουρίδης, που υπηρετεί ως Ανώτερος Δικηγόρος της Δημοκρατίας, απεκάλυψε και επιβεβαίωσε σημεία και τέρατα γιά την "αδιάβλητη" διαδικασία διερεύνησης που συντελείται. Ενώ ο λαός αγωνιά γιά δίκη και τιμωρία των ενόχων, όλες οι ενδείξεις επιβεβαιώνουν πως από την πρώτη μέρα γίνονται εγκλήματα συγκάλυψης των ενόχων και παραπλάνησης της Δικαιοσύνης .

Μεταξύ άλλων ο ομιλητής αναφέρει πως "δεκαπέντε μέρες μετά, δεν έχουμε ακούσει να έχει προχωρήσει καμμιά προσπάθεια διαφύλαξης του μαρτυρικού υλικού"!

"Είχαμε καταγγελίες", λέει "ότι την πρώτη νύκτα στο Υπουργείο Άμυνας Συνταγματάρχης περισυνέλεγε έγγραφα". Και προχωρά εξηγώντας πως αυτό το έγκλημα συγκάλυψης ΔΕΝ διερευνήθηκε.

"Είχαμε καταγγελίες, ότι την τρίτη νύκτα μιά μηχανή μασούσε χαρτιά"!

"Έχουμε καταγγελίες, ότι τη δεύτερη μέρα στο πρωί στη βάση στο γραφείο του αείμνηστου πατέρα του Νικόλα" [Αρχηγού του Ναυτικού Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη] "κάποιοι έκαναν έρευνες και μάζευαν έγγραφα πριν πάει εκεί η Αστυνομία".

Παρακαλούμε δείτε τις δηλώσεις του Ρίκκου Μαππουρίδη στο ολιγόλεπτο βίντεο εδώ γεμάτο κεραυνούς και καταπέλτες γιά τους κυβερνώντες ένοχους που όχι μόνο φέρουν πλήρως την πολιτική ευθύνη γιά το έγκλημα στο Ζύγι, μα φέρουν και την ποινική ευθύνη γιά το σοβαρότατο έγκλημα της συγκάλυψης, καταστροφής μαρτυρικού υλικού και τεκμηρίων:

Μαύρη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

{κλικ}
{κλικ}
http://www.youtube.com/watch?v=eJ_cpPcoxJY

Το βίντεο είναι παραγωγή της ομάδας Γροθιά TV, που είναι αδελφή οργάνωση της Σοσιαλιστικής ομάδας Εμπροσθοφύλακας.

Εναλλακτική διεύθυνση γιά το ίδιο βίντεο:
http://vimeo.com/27041329

Η Συγκάλυψη

Η συγκάλυψη, που καθώς φαίνεται συνεχίζει, τεκμηριώνεται και από επώνυμους δημοσιογράφους στον Τύπο. Πολλές και διάφορες αναφορές σε περιπτώσεις και περιστατικά ζωγραφίζουν σκοτεινές και άγνωστες δυνάμεις να καταστρέφουν ή να κλέβουν μαρτυρικό υλικό και να προσπαθούν να σιγήσουν μάρτυρες.

Η εφημερίδα Πολίτης αναφέρει πως "δύο αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς κατήγγειλαν ότι στο πρακτικό της σύσκεψης της 5ης Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Άμυνας -μία μέρα μετά τον εντοπισμό τού διογκωμένου εμπορευματοκιβωτίου- καταγράφηκαν αναφορές, οι οποίες δεν είχαν λεχθεί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης." Μέ άλλα λόγια έγινε συνειδητή και εσκεμμένη παραποίηση επισήμων εγγράφων:
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ
Παραποίησαν έγγραφα για να σωθούν
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=210566&-V=articles
Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παπαδόπουλος γράφοντας στην εφημερίδα Σημερινή αναφέρει πως
"όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, είτε βάσει πληροφοριών είτε βάσει καταθέσεων μαρτύρων, καθιστούν βάσιμη την υπόνοια ότι ήδη ένας σημαντικός αριθμός εγγράφων και στοιχείων έχουν καταστραφεί ή αλλοιωθεί, προκειμένου να προστατευθούν οι υπεύθυνοι «όσο ψηλά και αν βρίσκονται».
Δεν είναι ευκαταφρόνητες, επίσης, οι καταγγελίες περί οργανωμένης προσπάθειας άσκησης εκφοβισμού σημαντικών μαρτύρων, ώστε να αλλοιώσουν τις καταθέσεις τους."
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/406551
Οι καταγγελίες γιά απειλές εναντίον μαρτύρων έφτασαν μέχρι την Βουλή και τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος τις έλαβε αρκετά σοβαρά ώστε να κάμει δηλώσεις σε προσπάθεια να χειριστεί το θέμα. Σχετικό άρθρο από την διαδικτυακή εφημερίδα iKypros:
"Συγγενής θυμάτων της φονικής έκρηξης στην ναυτική βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'', ανέφερε το πρωί στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρο Κληρίδη, ότι μάρτυρας της υπόθεσης ο οποίος νοσηλεύεται ακόμη σε νοσοκομείο, δέχθηκε επανειλημμένα απειλές, προκειμένου να μην μιλήσει για πράγματα που γνωρίζει σχετικά με το περιστατικό. Ο κ. Κληρίδης διαβεβαίωσε τους συγγενείς ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος ανά πάσα στιγμή να τους δεχθεί στο γραφείο του για να δώσουν κατάθεση. Την ετοιμότητά του επανέλαβε και κατά την αποχώρησή του από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας που εξετάζει το όλο περιστατικό.
''Εχετε ακούσει όταν του είπα ότι είμαι στη διάθεσή του να έρθει οποιαδήποτε ώρα θέλει μαζί με το συγκεκριμένο μάρτυρα'', ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γύρω από την συζήτηση που είχε με συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης."

Συγγενείς θυμάτων της έκρηξης προς Γεν. Εισαγγελέα
Καταγγελία για απειλή μάρτυρα
Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, διαβεβαιώνει ο Π. Κληρίδης
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/21155
Η συνολική εικόνα που συνθέτουν όλες αυτές οι μαρτυρίες είναι πως το ήδη πανάθλιο σύστημα Δικαιοσύνης στην Κύπρο έχει όχι μόνο καταρρεύσει αλλά πως σε όσον αφορά το τερατώδες έγκλημα στο Ζύγι, τα όσα του τμήματα λειτουργούν ακόμα έχουν διαβρωθεί τόσο πολύ που απλώς εξυπηρετούν τους κορυφαίους ενόχους. Τι άλλο μπορεί να είναι το πόρισμα μας με τις πολλαπλές μαρτυρίες γιά συγκάλυψη, καταστροφή και παραποίηση εγγράφων, και απειλές σε μάρτυρες να μην μιλήσουν;

Γι' αυτό και η Μαρία Ιωαννίδου, ηρωϊκή σύζυγος του νεκρού Αρχηγού του Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη, όταν μίλησε στα ΜΜΕ στο πλαίσιο της πορείας των συγγενών και υποστηρικτών που ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωί από την ναυτική βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'' με κατεύθυνση το Προεδρικό αναφέρτηκε στις Ερινύες.

Είπε πως ''αυτό το έγκλημα πρέπει να τιμωρηθεί με κάθε τρόπο'' και πως η ίδια έχει δώσει όρκο στο σύζυγο της πως ''θα φτάσουμε μέχρι το τέλος, θα είμαστε οι Ερινύες που θα τους κυνηγούν''.

Όπως μας το δίδαξε και η Αντιγόνη, όταν οι ανθρώπινοι νόμοι αποτυγχάνουν να αποδώσουν τα Δίκαια, ή ακόμα χειρότερα, όταν οι νόμοι και οι Κυβερνώντες γίνονται συνεργοί στο Άδικο, τότε αναγκαστικά εμπλέκονται οι Θείοι Νόμοι και επιστρατεύονται στην σύγκρουση δυνάμεις πέραν των φυσικών που εμπνέουν τους ανθρώπους σε αγώνες παντός μέσου και απείρου δύναμης - γι' αυτό, και λόγω αυτής της Θείας έμπνευσης η Αντιγόνη και η γνώση του Αγώνως περί Δικαίου συνεχίζει να ζεί μέσα μας ακέραια και αυτούσια γιά χιλιάδες χρόνια.

Και αν νομίζουν οι δικτατορίσκοι και οι κομματικοί, κρατικοί και κεφαλαιϊκοί αυλοκόλακες και βρυκόλακες που τους περιβάλλουν πως μπορούν να αγνοούν τις ανθρώπινες και θείες δυνάμεις του Δικαίου, ας συνεχίσουν όπως παν. Ας συνεχίσουν. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους ως Ερινύες μέχρι του τέλους των.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
Εθελοντής, Ομάδα Σύνταξης
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
~~~~~~~~~~~~~~~

Εμπροσθοφύλακας
http://www.efylakas.com

Γροθιά TV, admin@grothia-tv.co.cc
http://www.vimeo.com/user4655487

Εναλλακτική διεύθυνση του κειμένου του Πολίτη:
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ
Παραποίησαν έγγραφα για να σωθούν
http://groups.yahoo.com/group/cyprus-imc-ellinika/message/1895

Κόλακες και Βρυκόλακες
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html

"Αν είστε εσείς Αριστεροί και Φίλοι των Λαών, εγώ είμαι Ελέφαντας"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/07/blog-post_27.html

Ανανέωση !
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/07/blog-post_24.html

Ποιές Λύσεις Προτείνουμε
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#proteinoume

Μακάρι να ήταν Κομμουνιστής
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 comments:

  1. Και ΤΙ κάνει ο Γενικός Εισαγγελέας με τις καταγγελίες αυτές;

    Διότι όταν υπήρξε καταγγελία από τον σφογγοκωλάριο του Ερντογκάν και των Μεχμετσίκ για "απειλή εναντίον της ζωής του", ο Γενικός διέταξε ολόκληρο κύκλωμα (κατα)δίωξης, αστυνομία, έφοδο σε κατοικία τα ξημερώματα, παρακολουθήσεις δικτύου και επικοινωνιών, κλπ.

    ΤΩΡΑ τί κάνει;

    θα τις λάβει σοβαρά με συγκεκριμένες πράξεις, ή θα περιοριστεί στις δηλώσεις;

    ReplyDelete
  2. Εμίλησε και ψες ο Μαππουρίδης στη διαδήλωση στο προεδρικό. Και πάλιν κεραυνούς. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με απανωτά χειροκροτήματα και ενθουσιώδεις φωνές και συνθήματα.

    ReplyDelete