Sunday 21 August 2011

Νωρίς το Βράδυ…


…της Τρίτης, 16ης Αυγούστου, συνέβη κάτι που μας προκάλεσε καταπληξία, ανυπολόγιστες απώλειες και ζημιές, συν πολιτικά, οικονομικά και ψυχικά τραύματα από τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψουμε:
Υποστήκαμε παράνομη είσοδο σε οικογενειακό μας σπίτι και κλοπή τριών υπολογιστών.
Το συμβάν έλαβε χώρο σε ένα από τα σπίτια όπου εργάζονται και κατοικούν συλλογικώς και οικογενειακώς μέλη της Ομάδας Σύνταξης της Ενδο-Μήδεια / Cyprus IndyMedia, χώρος που για ένα χρόνο τώρα χρησιμοποιείται συχνά για εργασίες και συναντήσεις εθελοντών και υποστηρικτών της οργάνωσης.

Το περιστατικό μοιάζει, φαινομενικά, με ένα «απλό και κοινό έγκλημα», δηλαδή μια παραβίαση της οικογενειακής μας εστίας από άγνωστους με στόχο την κλοπή. Δεν έχουμε αποδείξεις γιά το αντίθετο.

Αλλά όλοι οι συναγωνιστές και συνάδελφοι μας, καθώς και συγγενείς και φίλοι που πληροφορήθηκαν γιά το έγκλημα αμέσως μας απάντησαν ότι δεν μπορεί παρά να είναι δράση του καθεστωτικού παρακράτους. Ακόμα και άτομα που το έμαθαν από τρίτους πήραν πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν μαζί μας γιά να μας συμβουλεύσουν πως πράγματι, μόνο ως δράση παρακρατικών μπορεί να ερμηνευτεί το συμβάν.

Είναι αλήθεια ότι η οργάνωση μας στοχεύεται γιά πολλά χρόνια τώρα με κάθε είδους άνομη και «έννομη» παρενόχληση των μελών μας, συμμάχων και υποστηρικτών μας με βία, έμμεσες και άμεσες απειλές και παντός είδους κακοποίηση. Και ιδίως στο σημερινό κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης των Αγανακτισμένων / Αφυπνισμένων με το καθεστώς, όπου η οργάνωση μας συμμετέχει τα μέγιστα, και το κυβερνών κόμμα έχει κινητοποιήσει τις «έννομες» και παράνομες του δυνάμεις γιά παντός είδους ανομία και αθέμιτη ενέργεια, μιά τέτοια παρακρατική δράση είναι πολύ πιθανή.

Αλλά δεν πιστεύαμε να έπαιρναν το ρίσκο να μπουν στα σπίτια μας όπου κατοικούν ανήλικα παιδιά και να ριψοκινδυνεύσουν πιθανώς και θανατηφόρα σύγκρουση με τα μέλη της οικογένειας μας αν γίνονταν αντιληπτοί. Διότι δεν θα υπήρχε άλλη επιλογή γιά μας σε τέτοιο ενδεχόμενο: η παραβίαση του οικογενειακού μας ασύλου δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με λιγότερα ή ηπιότερα μέτρα αν προκύψει ενώπιον μας και έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε. Θα είναι σύγκρουση μέχρι θανάτου.

Τα περιστασιακά τεκμήρια – που είναι μόνο περιστασιακά, και δεν έχουν αντίκρυσμα στην έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία γιά το έγκλημα, ούτε και σε πιθανή δίκη αν προκύψουν συλλήψεις και κατηγορίες – μαρτυρούν «παράξενες ιδιαιτερότητες» στο συμβάν:
1. Το σπίτι ήταν ολόκληρο τον χρόνο ανοικτό και ξεκλείδωτο. Εκείνη την νύκτα, κλείσαμε και κλειδώσαμε όλα εκτός από ένα παράθυρο που είναι ορατό μόνο από ένα σημείο του δρόμου, μιά πολύ στενή οπτική γωνία.

2. Απουσιάσαμε μόνο δύο ώρες πολύ νωρίς το βράδυ, δηλαδή από την ώρα που έδυσε ο ήλιος.

3. Ολόκληρο τον χρόνο φύλαγε το σπίτι ένας μεγαλόφωνος, τεράστιος και αφοσιώμενος σκύλος ο οποίος εκείνη τη νύκτα απουσίαζε (γι’ αυτό και κλείσαμε το σπίτι). Ήταν σύμπτωση; Δηλαδή έτυχε να ήταν περαστικοί κάποιοι εγκληματίες εκείνη τη νύκτα μόλις έδυσε ο ήλιος και απλώς έδρασαν ευκαιριακά; Πως ήξεραν πως δεν θα ‘βρουν άτομα μες το σπίτι;

4. Η Αστυνομία μας είπε ότι από την υποτιθέμενη πορεία παράνομης εισόδου των δραστών (το παράθυρο) δεν μπορούσαν να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα λόγω του τύπου της επιφάνειας και της παρουσίας σκόνης.

5. Οι δράστες έκλεψαν τρεις από τους πέντε υπολογιστές που είχαμε στο σπίτι. Αγνόησαν τον πιό ακριβό και πιό σύγχρονο υπολογιστή (ίσως επειδή είχε «κοριτσίστικη» διακόσμιση;) Επίσης αγνόησαν ένα υπολογιστή που δεν ήταν σε χρήση και ήταν έτοιμος γιά πακετάρισμα.

6. Οι δράστες έκλεψαν τους τρείς υπολογιστές που ήταν ήδη ενωμένοι με πρίζες και αναμμένοι. Δηλαδή επένδυσαν χρόνο να τους σβύσουν, να τυλίξουν τα σύρματα και να τους πακετάρουν. Έψαξαν και το σπίτι γιά να ‘βρουν και τις θήκες τους, τις οποίες πήραν. Αγνόησαν τηλεοράσεις, μαγνητόφωνα, πίνακες, φορητά τηλέφωνα, ποδήλατα, μεγάφωνα, και κοσμήματα που υπήρχαν μες το σπίτι, άνκαι άνοιξαν και είδαν τους χώρους όπου φυλάγοντο.

7. Οι υπολογιστές που κλάπησαν ανήκουν σε τρία μέλη της Ομάδας Σύνταξης που είναι γνωστό δημοσίως πως επωμίζονται μεγάλο μέρος της τεχνικής υποστήριξης, και πολιτικής και συντακτικής εργασίας της οργάνωσης. Ανήκουν στους Σόλωνα Αντάρτη, Sue Scandale και Πέτρο Ευδόκα.

8. Οι δράστες δεν κτύπησαν κανένα από τα εμφανώς πολύ πλούσια σπίτια της γειτονιάς μας με πισίνες και ακριβά αυτοκίνητα πολυτελείας που ήταν άδεια γιά εβδομάδες. Κτύπησαν μόνο το δικό μας φτωχικό με τα ξεχαρβαλωμένα και σπασμένα μαρμάρινα περβάζια και τη μαύρη σημαία γιά τους 13 μας νεκρούς. Ποιός κλέφτης μπαίνει σε σπίτι με μαύρο πανί πένθους ανηρτημένο στην είσοδο;

9. Πως ήξεραν ότι θα έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους γιά να διαχωρίσουν με ασφάλεια εκείνα που ήθελαν να κλέψουν από εκείνα που δεν ήθελαν, και να περιδιαβάσουν μες το σπίτι χωρίς την έγνοια ότι από στιγμή σε στιγμή θα μπορούσε να επιστρέφαμε; Μήπως ήξεραν που ήμασταν; Μήπως είχαν την αίσθηση ασφάλειας ότι θα λάμβαναν ειδοποίηση έγκαιρα αν εμείς ξεκινούσαμε γιά το σπίτι;
Οι φίλοι και υποστηρικτές μας αναλύοντας το έγκλημα λεν πως μόνο αν ήταν το σπίτι υπό παρακολούθηση θα ήταν εφικτή τέτοια επιδρομή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Οι Αστυνομικοί με τους οποίους συζητήσαμε το θέμα ήταν πολύ ευγενικοί, κατανοητικοί και υποστηρικτικοί γιά την απώλεια μας, και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες γιά την έγκαιρη τους άφιξη, την έρευνα επί τόπου, και την υπομονή τους μαζί μας κατά την λήψη των καταθέσεων μας. Δεν μπορούσαν όμως να καταχωρήσουν την ιδέα ότι μπορεί το σπίτι ή εμείς να είμασταν υπό παρακολούθηση. (Άλλωστε δεν συμβαίνουν τέτοια στη χώρα μας.)
Το ηλεκτρονικό υλικό που εκλάπη, δηλαδή τα αρχεία και εργασίες μας είναι ανυπολόγιστης αξίας. Ήταν οι υπολογιστές που χρησιμοποιούμε γιά εργασίες στην πολιτική, στην θεραπευτική και γιά προσωπικές χρήσεις. Έχουμε (είχαμε!) αρχεία άρθρων και έρευνας πάνω από δέκα χρόνων. Ένα βιβλίο που τελεί υπό συγγραφή γιά 20 χρόνια και ένα άλλο γιά 10 χρόνια. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις φίλων, υποστηρικτών και συγγενών μας. Φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων και τόπων.

Το σημαντικό είναι ότι δεν παραβιάστηκε το απόρρητο οιουδήποτε ανθρώπου που έχει σχέση μαζί μας διότι δεν διατηρούμε τέτοια ηλεκτρονικά αρχεία – δεν χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές γιά φύλαξη οποιωνδήποτε δεδομένων που αφορούν την ασφάλεια, την υγεία ή την προσωπική ζωή οιουδήποτε. Αλλά γιά μας η απώλεια παραμένει τρομακτική.
Ήταν λοιπόν κτύπημα του παρακράτους, ή «περιστασιακό έγκλημα ευκαιρίας»;
Όπως λέει και φίλος Γιώργος Ρ. : «τα συμπεράσματα δικά σας».

Συμπληρωματική Ενημέρωση
ο- Σε βίντεο:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Περίεργη διάρρηξη του Cyprus Indymedia
https://www.youtube.com/watch?v=O7-yMiiMwxI
ή εδώ:
http://www.vimeo.com/28102674

o- Παράνομη είσοδος σε σπίτι ακτιβιστών και κλοπή ηλεκτρονικών υπολογιστών
http://www.efylakas.com/archives/9363

Ομάδα Σύνταξης
Ενδο-Μήδεια / Cyprus IndyMedia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Government Admits Investigation Against Indymedia and Petros Evdokas Initiated by US Intelligence
http://www.indymedia.org/pt/2004/07/111547.shtml

Θρασύδειλη Επίθεση Τραμπούκων
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/02/blog-post_3686.html

Ημερίδα της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας ~ Τοξικό Σεξουαλικό Παρασκήνιο
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/12/blog-post_20.html

Κάτω η Χούντα του Χριστόφια ~ Τι ακριβώς έγινε στο Προεδρικό
Καυτές Αλήθειες γιά τα Επισόδεια της Τρίτης
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/07/blog-post_5114.html

Ο Κύριος Διευθυντής
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html

Τρείς Άξονες του Μίσους ~ Τι Επιδιώκουμε;
Νέα εκστρατεία δυσφήμισης, προπαγάνδας και στοχοθέτησης
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html

7 comments:

  1. εν μπορειτε να βρειτε απο που θα εκπεμπουν?δηλαδη μπορειτε να τους βρειτε αν τους λειτουργησουν?

    ReplyDelete
  2. Από ότι ακούω:

    Δυστυχώς ή ευτυχώς γιά λόγους ασφαλείας η ομάδα είχε επιλέξει να μην εντοιχίσει μες τους υπολογιστές το σύστημα ανίχνευσης που μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά από κλοπή διότι εκείνο το σύστημα πάντα εμπεριέχει τον κίνδυνο να υποκλέπτονται τα πάντα από τον υπολογιστή ενόσω τον κατέχεις.

    Οι υπολογιστές επίσης δεν μπορούν να ανιχνευτούν μέσω του Αριθμού Πρωτόκολλου (IP number) διότι μεταβάλλεται σε κάθε δίκτυο όπου ενωθεί ο υπολογιστής.

    Επιπλέον, εκείνοι που τους έχουν τώρα, αν είναι παρακρατικοί θα τους αξιοποιήσουν προσπαθώντας να εκμαιεύσουν ότι μπορούν από το υλικό, ή αν είναι κοινοί εγκληματίες έχουν ήδη σβύσει τα πάντα, έχουν αλλάξει το λειτουργικό σύστημα, και περιμένουν να ανοίξουν τα κολλέγια γιά να τους πουλήσουν.

    Ούχ...
    uzalistika

    ReplyDelete
  3. Oι υπολογιστές δεν περιείχαν υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί με τον συνήθη τρόπο, δηλ. δεν είχαν πληροφορίες γιά άτομα, οργανώσεις κλπ.

    Η ΑΠΩΛΕΙΑ τους είναι που μας τραυμάτισε, το ότι δηλαδή δυσκολευόμαστε τώρα προς το παρόν να δημοσιεύσουμε, να επικοινωνήσουμε, κλπ. Αλλά με την βοήθεια των υποστηρικτών και φίλων μας σύντομα θα ορθοποδήσουμε...

    Εθελοντής

    ReplyDelete
  4. Καντε υπομονη... Τα ΑΚΕΛικα ταγματα εφοδου, οχι παραβιασεις οικιακου ασυλου, αλα οτιδηποτε αλλο εκφοβιστικο μεσο θα μετελθουν για να σας σιγησουν, τωρα που το εδαφος τρεμει κατω απο τα ποδια τους...

    ReplyDelete
  5. Ίσως αξίζει να φανερώσετε πως ανάμεσα στους υποστηρικτές σας, που σας συμβούλευσαν να θεωρήσετε πολύ πιθανόν το να είναι παρακρατική πολιτική δραστηριότητα το έγκλημα, συγκαταλέγονται και επιφανείς δικηγόροι, καθώς και μέλη της Αστυνομίας και στρατιωτικοί.

    Γενικά είστε πολύ μετριόφρωνες, σας γνωρίζω, και επειδή αρνείστε "να το παίξετε ντίβες" και να περιαυτολογήσετε, ο κόσμος γενικά δεν γνωρίζει πως υπάρχουν πολλοί, μα πολλοί, διαλεκτοί πατριώτες και προοδευτικοί ανθρώποι που σας υποστηρίζουν.

    Όλα τα άτομα και οργανώσεις που κινούνται στο χώρο της πολιτικής γνωρίζουν πως χωρίς αληθινή λαϊκή υποστήριξη ουδείς επιβιώνει. Εσείς επιβιώνετε δέκα χρόνια τώρα ως πολιτική ομάδα - υπό γενικώς αντίξοες συνθήκες - και σας υποστηρίζουμε, λόγω του ήθους σας, ακόμα και ανθρώποι που δεν συμφωνούμε μαζί σας σε όλα. Ο νοών νοήτω.

    Μπράβο σας! και-

    Καλόν Αγώνα.

    ReplyDelete
  6. Το δεκαπενταύγουστο εδιαρρηχτήκαν άπειρα σπίδκια στις γειτονιές που μινείσκουν το duo με "τα εμφανώς πολύ πλούσια σπίτια ... με πισίνες και ακριβά αυτοκίνητα πολυτελείας που ήταν άδεια".
    Όμως το σπίτι των συγκεκριμένων έλληνων «συγκρουσιακών» (?) σίουρα εν ο χριστόφκιας που το άνοιξε βεβαίως βεβαίως...ή στην καλύτερη περίπτωση ο Στυλιανίδης....(για μεν ξηχάνουμε το ΔΥΣΑΚΕΛ τζαι να χαλαρώνουμε


    "Χρυσαφικά και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συνολικής αξίας 36 χιλιάδων ευρώ, κλάπηκαν από οικία στη Λευκωσία.

    Η ιδιοκτήτρια της οικίας κατήγγειλε ότι η διάρρηξη και κλοπή έγινε μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 15 Αυγούστου.

    Εξάλλου το βράδυ της Κυριακής, στη Λευκωσία, 38χρονη κατήγγειλε ότι δύο άγνωστοι, που κρατούσαν φανάρια, βρίσκονταν εντός της γειτονικής της οικίας, οι ένοικοι της οποίας απουσίαζαν σε διακοπές.

    Στη σκηνή έσπευσαν Αστυνομικοί και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δράστες που είχαν κατευθυνθεί σε παρακείμενο χωράφι τρέχοντας.

    Πρόκειται για δύο 26χρονους, κάτοικους Λευκωσίας, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους γάντια, καπέλα, σπρέϊ που εκτοξεύει επιβλαβή αέρια και ένα μικρό δερμάτινο τσαντάκι που περιείχε ποσότητα χρυσαφικών.

    Οι νεαροί συνελήφθηκαν για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων."

    http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210960&-V=articles

    ReplyDelete
  7. Ευχαριστώ πολύ γιά την "εγκληματολογική ενημέρωση" (κομματική-καθεστωτική προπαγάνδα που στοχεύει να χλευάσει τις ανησυχίες και τον πόνο μας γιά την προσωπική-οικογενειακή παραβίαση και την απώλεια έργου ζωής).

    Τα γεγονότα και ερωτηματικά παραμένουν ως εξής:

    1. Στη γειτονιά μας, όπου το σπίτι μας με τους ραγισμένους τοίχους περιβάλλεται από αρχοντικά με πισίνες, γρασίδι και διπλά οικόπεδα, όλα κλειστά και αφύλακτα γιά πολλές μέρες ΟΥΔΕΝ ανοίκτηκε ή υπέστη κλοπή.

    2. Οι κλέφτες μπήκαν μόλις έδυσε ο ήλιος. Είναι ώρα που δρούν οι "κοινοί εγκληματίες";

    3. Απουσιάσαμε μόνο δύο ώρες. Πως ήξεραν οι κλέφτες ότι έχουν αρκετό χρόνο να αποσυνδέσουν τους υπολογιστές από το δίκτυο, να τους κλείσουν και να τυλίξουν τα σύρματα, να ψάξουν μες το σπίτι γιά τις θήκες και να τους πακετάρουν, να ανοίξουν και επιθεωρήσουν ερμάρια κλπ.;

    4. Γιατί δεν πήραν τον ΠΙΟ ακριβό και σύγχρονο υπολογιστή που ήταν μες το ίδιο δωμάτιο με τους άλλους; Γιατί δεν πήραν τα κοσμήματα (οικογενειακά κειμήλια) και άλλα αντικείμενα αξίας που ήταν μικρότερα και πανεύκολα να τα μαζέψουν "μες την πούγγα";

    5. Πως πήραν το ρίσκο ότι δεν θα έβρισκαν κάποιο άτομο μες το σπίτι; Ποιός "φτωχός μετανάστης" (έτσι υπαινίχθει η ερευνώσα αρχή) θα έπαιρνε το ρίσκο να σκοτώσει ή να σκοτωθεί μπαίνοντας σε ένα σπίτι όπου μέσα υπάρχει άτομο, ή να συλληφθεί αν επιστρέψουν οι ένοικοι απροσδόκητα;

    Είναι πράξεις αυτές που μπορούν να εξηγηθούν από τις μερικές εκατοντάδες Ευρώ που θα αποφέρει η πώληση τριών μεταχειρισμένων υπολογιστών;

    Μερικά από τα γεγονότα και ερωτήματα εξηγούνται μόνο με την ανάλυση του εγκλήματος ως επιχείρηση πέραν των δυνατοτήτων του "φτωχού μετανάστη":
    πρέπει να συμπεριλάμβανε παρακολούθηση του σπιτιού, πιθανώς παρακολούθηση των ενοίκων (εκεί όπου είχαμε πάει) και σύστημα ειδοποίησης γιά να φύγουν οι διαρρήκτες αν κινηθούμε προς το σπίτι.

    Να σημειώσουμε πως πολύ πιθανόν η ομάδα να συμπεριλαμβάνει άτομα με συνείδηση που ΔΕΝ ήθελαν να συμμετάσχουν σε τέτοια πράξη και για αυτό μάλλον μας άφησαν τα ως άνω "περιστασιακά τεκμήρια", δηλαδή πράματα που όταν ερμηνευτούν ορθά αποκλείουν το ενδεχόμενο του "κοινού εγκλήματος" και ειδοποιούν ότι κάτι μυστήριο συνέβη.

    Αλλιώς δεν εξηγούνται τα ανώμαλα φαινόμενα στο έγκλημα.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete