Tuesday 2 December 2008

Μακάρι να ήταν Κομμουνιστής

2 Δεκεμβρίου, 2008Υποστηρίζω και αγκαλιάζω ολόθερμα τις δηλώσεις του Πρόεδρου Χριστόφια που έκαμε στη Ρωσία σε σχέση με την συμμετοχή της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, όπου είπε πως η Κύπρος "δεν είναι συνδεδεμένη και δεν θα συνδεθεί με το ΝΑΤΟ, τουλάχιστον όσο κυβερνά η δική μου κυβέρνηση και θέλω να πιστεύω και οι επόμενες κυβερνήσεις".

Η δήλωση του είναι ένα από τα λίγα και ορθά πράματα που έπραξε επί της Προεδρίας του.
*

Ποιά άλλη δήλωση σε σχέση με το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είναι ορθή και έντιμη μες την περίοδο που διανύουμε ενόσο η Κύπρος κατέχεται στρατιωτικά από δύο χώρες του ΝΑΤΟ και συνεχίζει να υπόκειται συστηματικά σε εθνοκάθαρση και υποδούλωση σε εκείνες τις δυνάμεις;

Η δήλωση του Πρόεδρου πυροδότησε πολυάριθμες και ανόητες αντιδράσεις από διάφορους εκπροσώπους του ίδιου Κατεστημένου στο οποίο και ο ίδιος ανήκει - μερικές από τις πιό επικίνδυνες και ανεύθυνες τέτοιες αντιδράσεις παρατίθενται στο τέλος τούτου του κειμένου γιά την ανάγνωση και κριτική σας απόλαυση. Οι διαφωνούντες με τον Πρόεδρο συγγραφείς των άρθρων παραμένουν παγιδευμένοι στη δεκαετία του 1950 με την κοσμοθεώρηση που χάραξε ίσως ανεξίτηλα στα μυαλά τους ο τότε Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων Διανόησης και Πάσης Ιδεολόγησης J. Edgar Hoover, πρώτος Διοικητής της FBI των ΗΠΑ.

Μακάρι όμως να ήταν αλήθεια αυτά που λέει ο κος Πρόεδρος!
Μακάρι οι αντιδρούντες που τον κατηγορούν για προσκόλληση σε "εφηβειακό" και "νεανικό" Κομμουνισμό να είχαν δίκαιο! Οι κατήγοροι του όμως, ψεύδονται, ενώ οι ίδιοι ουδέποτε εξέτασαν τον δικό τους γελειογραφικό και φανατικό αντι-κομμουνισμό που τροφοδοτεί τις αντιδράσεις των εναντίον του Προέδρου. Μιλούν ως εκ καρικατούρας εκπορευόμενοι.

Μακάρι να ήταν αληθινός Κομμουνιστής ο Πρόεδρος της Κύπρου!
Μακάρι να του άξιζαν οι ανόητες κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του.

Αλλά ο κος Χριστόφιας ψεύδεται γιά την αντι-Νατοϊκή του στάση. Η Κυβέρνηση που ενθρόνησε το ΑΚΕΛ με προκαθήμενο τον Τάσσο Παπαδόπουλο συνεργάστηκε έμπρακτα και στενότατα με τις δυνάμεις του Ιμπεριαλισμού μέχρι και την ενθρόνηση του νυν Προέδρου. Και συνεχίζει η Κυβέρνηση να συνεργάζεται μαζί τους ως σήμερα.

Οι διευκολύνσεις που παρείχαν και συνεχίζουν να παρέχουν στις στρατιωτικές δυνάμεις του Ιμπεριαλικού Άξονα γιά τις επιδρομές και εισβολές εναντίον των γειτόνων μας στο Αφγανιστάν και Ιράκ μήπως δεν μας καθιστούν προέκταση του ΝΑΤΟ; Τι άλλο συνιστούν οι παροχές πρόσβασης σε αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομους, μπύρες και διασκέδαση, τροφοδοσία, ανεφοδιασμό, καύσιμα, και σεξουαλικές υπηρεσίες γιά τις στρατιές των "Σταυροφόρων" που παν κι ' έρχονται διερχόμενοι την Κύπρο σφάζοντας τους γειτόνους μας;

Οι διευκολύνσεις που παρέχει η Κυβέρνηση στο Διεθνές Παρακράτος με τις μυστικές πτήσεις βασανιστηρίων ("Special Rendition" τις λέει η Κυρία Κοντολίζα, ή όπως λέμε στην Εντός των Τειχών Λευκωσία, "άψαν τα σπέσιαλ") - τις πτήσεις με την γνώση και την άδεια της Κυβέρνησης μας διήρχοντο και συνεχίζουν να διέρχονται των αεροδρομίων και αεροδιαδρόμων της Κύπρου - από και προς τις κρυφές φυλακές των δυνάμεων του ΝΑΤΟ όπου άγνωστοι αριθμοί παντελώς αθώων ατόμων υποβάλλονται σε συστηματική φρίκη ...μήπως δεν μας καθιστούν προέκταση του ΝΑΤΟ; Ή τάχατες αποτελούν έμπρακτη σοσιαλιστική Διεθνιστική αλληλεγγύη;

Η απόφαση και ανακοίνωση της Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ που "χάρισε" (ακύρωσε) τα χρέη που οφείλει στην Κύπρο η Κατοχική Κυβέρνηση των ΗΠΑ στο Ιράκ τί άλλο ήταν παρά οικονομική και διπλωματική στήριξη του ΝΑΤΟϊκού Ιμπεριαλισμού; Όταν η ψευδο-σοσιαλιστική Κυβέρνηση της Κύπρου έκαμε εκείνο το βήμα ήταν μόνο η ΤΕΤΑΡΤΗ χώρα στον κόσμο που ακύρωσε τα χρέη γιά να κάμει χάρη στα ανδρείκελα της Κατοχικής Κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Ιράκ. Πρώτη και καλύτερη ακύρωσε τα χρέη η κύρια δύναμη κατοχής, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, και μετά ακολούθησαν η Μάλτα, η Σλοβακία, και αμέσως μετά η Κύπρος. Ουδεμία άλλη χώρα στον κόσμο - ούτε καν οι άλλες δυνάμεις Κατοχής όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, κ.α, - διανοήθηκαν τέτοιο βήμα. Μιά τέτοια πράξη μήπως δεν μας καθιστά προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟϊκού Ιμπεριαλισμού;

Η Κυβέρνηση Κύπρου υπέγραψε Σύμφωνο Ασφαλείας με το Πεντάγωνο με βάση του οποίου παρέχεται ιδεολογική προκάλυψη γιά παρεμβατικές και παράνομες πράξεις επιβολής "αστυνόμευσης" εκ μέρους των ισχυρών στα Διεθνή Ύδατα, παρέχοντας "αμοιβαία κατανόηση" όταν οι χώρες-μέλη του Συμφώνου επιβάλλουν διά της βίας νηοψίες σε "ύποπτα" σκάφη, προβαίνοντας μέχρι και σε κατάσχεση σκαφών. Όταν η ψευδο-σοσιαλιστική Κυβέρνηση της Κύπρου υπέγραψε τού'ν το Σύμφωνο με το Πεντάγωνο με πρόφαση την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας" (το Σύμφωνο ονομάζεται Proliferation Security Initiative), ήταν μόνο η ΠΕΜΠΤΗ χώρα στον κόσμο που έπερνε τέτοιο βήμα! Η Κύπρος ήταν ή ΜΟΝΗ χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τολμούσε κάτι τέτοιο. Όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ διαμαρτύροντο ότι το Σύμφωνο νομιμοποιεί την πειρατεία και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών, επιβάλλοντας μιά χωρίς προηγούμενο επικυριαρχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εφ' όλης της υδρογείου. Οι μόνες άλλες χώρες που έσπευσαν να υπογράψουν τέτοιο χαρτί με τους Πειρατές της Γής πρίν από την Κύπρο ήταν οι "τρομεροί διεθνείς παράγοντες" Λιβηρία, Παναμάς, τα Νησιά Μάρσαλ, και η Κροατία. Και εσύ μικρούλα Κύπρος τί γυρεύεις μες τα σπαρτά; "Πού πας να γλείψεις;" λέει η λαϊκή φωνή.

Είμαστε, ή δεν είμαστε με τέτοιες πράξεις μιά διεθνής προέκταση - και μάλιστα πρωτοποριακής εμβέλειας - των δυνάμεων του ΝΑΤΟ;

Όλα τα μέλη της ανατρεπτικής και εναλλακτικής κοινότητας στην Κύπρο, μαζί με τις διάφορες εξωκοινοβουλευτικές ριζοσπαστικές και σοσιαλιστικές οργανώσεις γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το πόσο σκληρά εργάζεται η ηγεσία του ΑΚΕΛ γιά να τορπιλλίζει ή και να καπελλώνει τις αντι-Ιμπεριαλιστικές αντι-ΝΑΤΟϊκές εκδηλώσεις κάθε χρόνο στο νησί. Μέχρι και συλλήψεις με ψευδείς κατηγορίες και παράνομες επιθέσεις βίας εναντίον παντελώς ειρηνικών διαδηλωτών έχει επιστρατεύσει η "πολιτική αστυνομία" εναντίον μας στις προσπάθειες της να καταστείλει κάθε ουσιαστική και αυτόνομη διαμαρτυρία εναντίον του Ιμπεριαλισμού, με αποτέλεσμα να τρέχουμε χρόνια στα Δικαστήρια γιά τις δίκες αγνών αγωνιστών και ακόμα να μην προφταίνουμε.

Τουλάχιστον δύο-τρείς φορές κάθε χρόνο από το 2002 ως σήμερα η κομματική ηγεσία του ΑΚΕΛ έμμεσα και άμεσα μας στέλλει μήνυμα πως οι αυτόνομες πολιτικές κινητοποιήσεις ενάντια στις Βάσεις του ΝΑΤΟ θα παταχθούν. Ή πως "δεν είναι τώρα ο καιρός" γιά τέτοιες κινητοποιήσεις.

Και όλοι γνωρίζουμε πως τα συνδικάτα και οργανώσεις των εργαζομένων στις Βάσεις του ΝΑΤΟ ελέγχονται από την ηγεσία του κόμματος. Παρ' όλο που πολλές φορές το ζητήσαμε, αλλά και αυτεπάγγελτα το ζήτησαν και από μόνοι τους οι εργαζόμενοι στις Βάσεις, το κόμμα ΑΡΝΗΘΗΚΕ επανειλημμένα να εγκρίνει ή να οργανώσει απεργία διαμαρτυρίας στις Βάσεις - ούτε έστω και συμβολική απεργία μιάς ώρας!

Η "ταξική αρμονία" που επιβάλλει και επιφέρει με διάφορα τεχνάσματα η ηγεσία του κόμματος φροντίζει ώστε οι Βάσεις του ΝΑΤΟ να λειτουργούν απρόσκοπτα κάθε λεπτό 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς κανένα πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό ή εργασιακό εμπόδιο στην επιφρούρηση και επιβολή της παρουσίας του ΝΑΤΟϊκού Άξονος στην Μέση Ανατολή.

Τι λέει λοιπόν ο κος Πρόεδρος πως η Κύπρος "δεν είναι συνδεδεμένη και δεν θα συνδεθεί με το ΝΑΤΟ, τουλάχιστον όσο κυβερνά η δική μου κυβέρνηση"; Γιατί τόσα ψέματα; Υπάρχει σοσιαλιστής, κομμουνιστής, αναρχικός στην Κύπρο που τα ακούει και δεν εκούφανε ακόμα ο σπόρος του;

Θα μπορούσε τουλάχιστον να μείνει σιωπηλός ο κος Πρόεδρος. Το να λέω κάτι ορθόν τη στιγμή που συνειδητά και με κάθε επίγνωση οι πράξεις μου αποτελούν απόλυτη παραβίαση των λόγων μου και των ισχυρισμών μου είναι ...τουλάχιστον ανέντιμο.

Οι διαφωνούντες με τον Πρόεδρο λεν πως θα έπρεπε να συνεργάζεται πιό στενά με το ΝΑΤΟ, ή τουλάχιστον να "μην παρασύρεται από την κομμουνιστική του ιδεολογία" και "να μην εναντιώνεται τόσο προκλητικά" στο ΝΑΤΟ. Εμείς λέμε πως ήδη ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι επικίνδυνα στενός και οικείος συνεργάτης του ΝΑΤΟ και πως ο κος Πρόεδρος ψεύδεται, ενώ οι κριτές του παραλογίζονται μες την αντι-κομμουνιστική τους φιλο-ΝΑΤΟϊκή μέθη.

Έτσι κινείται ο δημόσιος διάλογος στην Κύπρο, ανάμεσα σε δύο πόλους: οι Κυβερνώντες κολυμπούν μες τα συνθηματικά ψέμματα, οι διαφωνούντες κολυμπούν μες τις παραισθήσεις "πολιτικής ανάλυσης".

Οι διαφωνούντες βέβαια έχουν έτοιμη την εκλογίκευση της στάσης τους: προβάλλουν την ιδέα πως αν η Κυβέρνηση της Κύπρου γλύψει ακόμα καλύτερα τους γλουτούς και ακόμα πιό βαθειά τον πρωκτό του Ιμπεριαλισμού, τότε το ΝΑΤΟ θα σώσει την Κύπρο. Ξεχνούν - ή θέλουν να ξεχνούν - πως "ΝΑΤΟ" συν το "Θα... και θά..." που αρθρώνουν αθυρόστομα οι πολιτικάντιδες μας σ' όλες τις προεκλογικές , ένα και μόνο σύνθετο παράγουν: ΘάΝΑΤΟ.

Γιατί τόσα ψέματα εκ μέρους του Προέδρου; Γιατί τόσα ψέματα εκ μέρους των κριτών του; Έχουν όλοι τους χάσει κάθε μέτρο συνέπειας πλέον; Τι παιγνίδια χειραγώγησης παίζονται εις βάρους του λαού μας πάλι;

Έχουμε στα χωριά της Κύπρου μιά φράση που χρησιμοποιείτο από πολύ παλιά και που έκφραζε με κάποια ευγένεια, κάποτε σαν συμβουλή, κάποτε και ως επίπληξη, εκείνο που θα έπρεπε να κάμει ο Πρόεδρος αν ήθελε να τηρήσει τουλάχιστον το πρόσχημα της "αντι-ΝΑΤΟϊκής" του στάσης. Η φράση είναι "κρύψε". "Άτε, κρύψε".

Εκείνη η ευγενής φράση σήμερα έχει αντικατασταθεί από το "Σκάσε".
Το οποίον ισχύει και γιά τους άδικους και γελοιογραφικούς αντι-κομμουνιστές κατήγορους του Προέδρου.

Πέτρος Ευδόκας petros@cyprus-org.net,
μέλος της Ενδο~Μήδεια /Cyprus IndyMedia
~~~~~~~~~~~~~~~


Σημειώσεις, Πηγές, Προεκτάσεις

Άρθρα των διαφωνούντων - μπορεί σε πολλά άλλα θέματα να κατέχουν μιά έντιμη ορθότητα, αλλά η στάση τους επί του παρόντος είναι πολύ λυπηρή:

ΤΑΚΗΣ ΕΥΔΟΚΑΣ: Πολιτικό ατόπημα
http://www.sigmalive.com/archive/simerini/analiseis/politics/91508

Ανυπόγραφο άρθρο από την Σύνταξη της Σημερινής (είναι μήπως του Σ.Ι.;)
"Η Κύπρος ανήκει, είτε αρέσει στον Δ. Χριστόφια είτε όχι, στη σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ. Είναι, ουσιαστικά, ΝΑΤΟ....":
Ο Χριστόφιας και το ΝΑΤΟ
http://www.sigmalive.com/archive/simerini/columns/thesi/88515


Cyprus Cancels 100% of Its Iraqi Debt
http://news.pseka.net/index.php?module=article&id=5741

Proliferation Security Initiative Ship Boarding Agreement with Cyprus
https://web.archive.org/web/20180615185636/https://www.state.gov/t/isn/trty/50274.htm
και
The Proliferation Security Initiative
http://www.cyprusembassy.net/home/index.php?module=page&cid=1003


"J. Edgar Hoover was the first Director of the Federal Bureau of Investigation (FBI) of the United States":
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=J._Edgar_Hoover&oldid=255095019

■ Όσοι θέλουν να κατανοήσουν τις καταβολές των ιδεολογικών αρχέτυπων και παραμέτρων του αμετανόητου και φανατικού αντι-κομμουνισμού θά 'βρουν άπειρα οικεία στοιχεία - κουφά και ανεκδιήγητα - "πράματα και θά'ματα" στο βιβλίο:
"Masters of Deceit: The Story of Communism in America and how to Fight it" by John Edgar Hoover, 1958
http://books.google.com/books?id=U503AAAAIAAJ&q=&pgis=1

http://petros-evdokas.cyprus-org.net/

http://petros-evdokas.cyprus-org.net/Another-sort-of-Introduction.html

* * *
Αρχική δημοσίευση του άρθρου έγινε στό:
http://israel.indymedia.org/newswire/display/9886/index.php

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment