Monday 22 August 2011

Η δυσοσμία ενός καθεστώτος σε αποσύνθεση

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο Νικόλα Ιωαννίδη και τα υπόλοιπα μέλη της συντακτικής ομάδας «Εμπροσθοφύλακας» για τις ανυπόστατες αισχρότητες που υπόκεινται από τα όργανα του καθεστώτος.

Γνωρίζουμε προσωπικά αρκετά από τα μέλη της ομάδας σύνταξης του «Εμπροσθοφύλακα» και εμπιστευόμαστε ανεπιφύλακτα την καλοσύνη, την πραότητα, την προοδευτικότητα και τον ανιδιοτελή πατριωτισμό τους και μοιραζόμαστε μαζί τους την αγάπη μας για την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας και την αγωνία για το μέλλον του Ελληνισμού στο νησί μας.

Εκφράζουμε επίσης την υποστήριξη μας στους εθελοντές των διαδηλωτών μπροστά από το προεδρικό που με τεράστιο προσωπικό κόστος υλοποιούν τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Εκφράζουμε την υποστήριξη μας στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας και τη δέσμευση μας ότι θα αγωνιστούμε μαζί τους και με ολόκληρο το λαό για την αποτίναξη της τυρρανίας του σταλινικού δικτατορίσκου και την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων.

Κάθε επίθεση εναντίον των είναι και επίθεση εναντίον όλων.

***


Από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος στο Μαρί ολόκληρος ο κρατικός και παρακρατικός μηχνισμός του καθεστώτος Χριστόφια κινητοποιήθηκε με διατεταγμένους στόχους:

Την αθώωση του Προέδρου και την απαλλαγή του από τις αβάσταχτες πολιτικές ευθύνες της τραγωδίας.

Την εύρεση αποδιοπομπέων τράγων στους οποίους να φορτωθούν οι ευθύνες έτσι ώστε να μην αγγίξουν τον τύρρανο και τους παρατρεχάμενους του.

Την ιδεολογική επιτήρηση των μελών του κυβερνώντος κόμματος ώστε να μην εξέλθουν του κομματικού μαντριού.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε και ξεκίνησε συνειδητά να υλοποιείται το σχέδιο προώθησης της διχόνοιας και του εμφύλιου πολέμου ως του μοναδικού εργαλείου με το οποίο ο τύρρανος και η κουστωδία του θα παραμείνουν στην εξουσία.

Ο σταλινικός δικτατορίσκος και η ηγεσία του ΑΚΕΛ με τη συνενοχή κρατικών λειτουργών, των φερέφωνων τους στα ΜΜΕ και των παρακρατικών τους παραφυάδων έχουν επιδοθεί σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να μας αιματοκυλίσουν εμφυλιοπολεμικά με μόνο στόχο την κομματική συνοχή και την αθώωση του ανεπαρκέστατου Δημήτρη Χριστόφια και των αυλικών του.

Η επίθεση των τεθωρακισμένων της αστυνομίας εις βάρος άοπλων διαδηλωτών, οι επιδρομές μελών της αστυνομίας εναντίον όσων εκφράζονται εις βάρος του προέδρου, η παρουσία προβοκατόρων στο Προεδρικό από την πρώτη κιόλας μέρα των διαδηλώσεων, η χρήση των μηχανισμών του κράτους για την οργάνωση κομματικής εκδήλωσης υποστήριξης του προέδρου με το πρόσχημα των επετείων του πραξικοπήματος και της εισβολής, η οργάνωση αντιδιαδηλώσεων παρακρατικών τραμπούκων και η επιβολή ενός καθεστώτος πνευματικής τρομοκρατίας με συντονισμένες επιθέσεις λασπης και ψιθύρων εναντίον όλων εκείνων που εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την αισχρότητα αυτής της κυβέρνησης είναι τα μέσα που ο τύρρανος και οι υποστηρικτές του χρησιμοποιούν αφειδώς εναντίον ολόκληρρου του λαού.

Η λύσσα του σταλινικού καθεστώτος εξαπολύεται με ιδιαίτερη μανία εις βάρος όλων εκείνων που συγκεντρώνουν το δημόσιο βλέμμα στις συγκεντρώσεις των ΑγανακτισμένωνΑφυπνισμένων, και που ο λόγος τους και οι πράξεις καταδικάζουν την αισχρότητα του καθεστώτος.
Η χούντα του Δημήτρη Χριστόφια δεν έχει όρια στη στοχοθέτηση ατόμων και οργανώσεων και μέσα από τα επίσημα και ανεπίσημα κανάλια επικοινωνίας που ελέγχει επιχειρεί μια μαζική δολοφονία χαρακτήρων όλων όσων αντιστέκονται πνίγοντας το δημόσιο βήμα με τη δυσοσμία της αποσύνθεσης της.


Το σταλινικό μένος δεν έχει όρια και στρέφεται ακόμη και εναντίον των ίδιων των συγγενών των θυμάτων – τους οποίους βαφτίζει ως “ακραία στοιχεία” – ενώ ήδη διαφαίνεται η νέα τάση του καθεστώτος να φορτώσει στους νεκρούς ήρωες την ανεπάρκεια και τα εγκλήματα του.

Οι επιθέσεις εναντίον των εθελοντών που διεκπεραιώνουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι επιθέσεις ενάντια στο Νικόλα Ιωαννίδη και τη συντακτική ομάδα «Εμπροσθοφύλακας» μέσα από επίσημα και ανεπίσημα όργανα έκφρασης του καθεστώτος επιβεβαιώνουν ότι το καθεστώς παραπαίει και ότι δεν έχει κανένα δισταγμό να αιματοκυλίσει τον τόπο μας ώστε να επιβιώσει το ίδιο.

Ο φασισμός τους δε θα περάσει!

Ακολουθούν τέσσερα κείμενα τα οποία σηματοδοτούν τα σημεία των καιρών και την πολιτική πραγματικότητα μέσα στην οποία καλούμαστε να πλοηγήσουμε.

Το πρώτο αποτελεί την απάντηση της συντακτικής ομάδας «Εμπροσθοφύλακας» στις προσπάθειες στοχοποίησης του Νικόλα Ιωαννίδη και της ομάδας από τα όργανα του καθεστώτος.

Το δεύτερο με τίτλο «Άνευ φόβου και με πλήρη διαφάνεια» είναι η απάντηση τεσσάρων εκ των εθελοντών των Αγανακτισμένων – Αφυπνισμένων για τα όσα φαιδρά ψέμματα δημοσίευσε η καθεστωτική εφημερίδα «Χαραυγή» για δήθεν επιθέσεις αγανακτισμένων.

Το τρίτο με τίτλο «Δολοφονία χαρακτήρων και κούππες άπαννες» είναι μια εξαιρετική ανάλυση της δημοσιογράφου Μικαέλλας Λοΐζου για τις ύπουλες δραστηριότητες της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.

Το τέταρτο αποτελεί μια είδηση από το «Φιλελεύθερο» για τις επιχειρήσεις φίμωσης των επικριτών του Προέδρου όπως αυτές διεξάγονται από τους εγκάθετους του προεδρικού που βρίσκονται στους κόλπους της αστυνομίας.

Η χούντα του σταλινικού δικτατορίσκου παραπαίει. Η δυσοσμία της αποσύνθεσης της απειλεί να μας παρασύρει σε ένα εμφύλιο αιματοκύλισμα. Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες χρειάζεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε να συνασπιστούμε για να αντισταθούμε στους εμφυλιοπολεμικούς τους σχεδιασμούς.

Πάνω από τη δεξιά και την αριστερά και τους οποιουσδήποτε άλλους δυισμούς με τους οποίους το σύστημα εξουσίας των καρεκλοκενταύρων κατάφερνε μέχρι σήμερα να μας διαχωρίζει βρίσκεται η αγάπη μας για τη μητρώα γη και το μέλλον.

Μέσα από τις σχισμές του χωρόχρονου η επιταγή του πολιτισμού μας φτάνει ατόφια στα αυτιά μας καθορίζοντας την πορεία του αγώνα:
«Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθηται ουκ επιτρέψω,
αμυνώ δε και μόνος και μετά πάντων.
Και τα ιερά τα πάτρια τιμήσω.» - Όρκος των Αθηναίων οπλιτών (1)
Ομάδα Σύνταξης Ενδο~ Μήδεια / Cyprus IndyMedia
~~~~~~~~~~~~~~~

«Ο ‘Εμπροσθοφύλακας’ απαντά στο ΑΚΕΛ: Δεν θα στοχοποιήσετε τον Νικόλα!»
19 Αυγούστου 2011
Συντακτική Ομάδα
«Όσον αφορά τον Νικόλα Ιωαννίδη, οι ψίθυροι που διαχέουν κύκλοι γύρω από το καθεστώς μιλούν για δήθεν εμπλοκή του σε «ακροδεξιές οργανώσεις» και άλλα φαιδρά και γελοία, που μόνο άρρωστα, αλλά πρωτίστως ένοχα μυαλά, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν. Ενημερώνουμε τόσο τον ανώνυμο συντάκτη της «Καθημερινής», όσο κυρίως τα ανώνυμα «στελέχη του ΑΚΕΛ», που κυκλοφορούν «έντονα» τις «διάφορες πληροφορίες», πως δεν πρόκειται για κανένα κρυπτογραφημένο μυστικό πως ο Νικόλας Ιωαννίδης είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας του «Εμπροσθοφύλακα». Επιπλέον, κανένας από την Ομάδα μας δεν πρόκειται να απολογηθεί που ως νέοι επιστήμονες συμβάλλουμε, αφιλοκερδώς, στην παραγωγή πολιτικής σκέψης, τεκμηριωμένης, έγκυρης και στοιχειοθετημένης με επιχειρήματα, πέραν από κομματικές και ιδεολογικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις. Δεν απολογούμαστε που θέλουμε να ασχοληθούμε με τα σημαντικά, τα πολυσύνθετα και τα πολυδιάστατα προβλήματα και ζητήματα που αφορούν την Κύπρο, την Ελλάδα, και τη Διασπορά, που θέλουμε να καταστεί ο «Εμπροσθοφύλακας» πηγή νέων ιδεών στο δημόσιο διάλογο...»
Από:
http://www.efylakas.com/archives/9286

Άνευ φόβου και με πλήρη διαφάνεια
«Κακοποίηση υπήρξε και υπάρχει φραστικά από δημοσιογράφους της εφημερίδας Χαραυγής κατά συγκεκριμένων πολιτών. Αυτές οι μέθοδοι των κυβερνώντων, που χρησιμοποιούν προβοκάτορες για να διεισδύουν μέσα σε ειρηνικές συγκεντρώσεις, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντάσεων και επικοινωνιακών προβολών, είναι πλέον πασίγνωστες σε όλον το λαό και τονίζουμε ακόμα μια φορά στην κ. Γκιούρωφ ότι δεν έχουμε διοργανωτή στις αυθόρμητες εκδηλώσεις έξω από το Προεδρικό, δεν έχουμε καμία επιτροπή, δεν χρηματοδοτούμαστε και δεν υποκινούμαστε από κανέναν...»
Από:
http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/411943

Δολοφονία χαρακτήρων και κούππες άπαννες

«Απ’ όλες τις ύπουλες δραστηριότητες στις οποίες επιδίδεται υπογείως το ΑΚΕΛ, με στόχο να αποπροσανατολίσει το κοινό από τις βαρύτατες ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας, η δολοφονία χαρακτήρων είναι η πλέον επαίσχυντη πρακτική...»
Από:
http://www.sigmalive.com/blogs/loizoum/201108/

Πήγαν να τον ανακρίνουν επειδή τραγουδούσε εναντίον του Χριστόφια
“Λευκωσία: «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου», φέρεται να τραγουδούσε ρυθμικά, παραφράζοντας στίχους γνωστού λαϊκού άσματος, τραγουδιστής σε μπαράκι της Κακοπετριάς, την ώρα που η διασκέδαση ήταν στο φόρτε της. Αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης του κέντρου να δεχθεί τα διαπιστευτήρια αστυνομικών που έψαχναν τον τραγουδιστή για να τον… ανακρίνουν, με την κατηγορία της εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας!...”
Από:
http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/77115

Σημειώσεις:
--------------

1. Όρκος των Αθηναίων οπλιτών. Λυκούργος, κατά Λεωκράτους 81

Ου καταισχυνώ τα όπλα,
ουδ' εγκαταλείψω τον προστάτην ω αν στοίχω,
αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων,
και μόνος και μετά πολλών,
και την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω,
πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι.
Και συνήσω των αεί κρινόντων,
και τοις θεσμοίς τοις ιδρυμένοις πείσομαι,
και ούς τινας άλλους ιδρύσεται το πλήθος εμφρόνως.
Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθηται ουκ επιτρέψω,
αμυνώ δε και μόνος και μετά πάντων.
Και τα ιερά τα πάτρια τιμήσω.
Ίστορες θεοί
Άγραυλος, Ενυάλιος, Άρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη

Από:
http://www.hellenicpantheon.gr/orkoi.htm

61 comments:

  1. Τί αυλικοί και υπήκοοι, εκείνοι ήταν δούλοι υποταγμένοι στη μοίρα τους. Αυτοί είναι ελεύθεροι πολίτες και όμως επιλέγουν να "καθαρίζουν" τον πρόεδρο τους από τις ευθύνες του, τις γκάφες του και τις σάχλες του. Και φορώντας κόκκινη γραβάτα ή πράσινη όταν παίζει η Ομόνοια αγώνα, Θυμάμαι τον αυτοκράτορα στο παραμύθι 'τα ρούχα του αυτοκράτορα", τον έντυναν τον μωροφιλόδοξο τον αυτιστικό οι κόλακες με ανύπαρκτα ρούχα, τον φτιασίδωναν, τον στόλιζαν και όταν έβγαινε παρέλαση στο λαό, ο κόσμος γέλαγε και φώναζε "ο αυτοκράτορας είναι γυμνός" και δώστου τα τρανταχτά χα χα χα...

    ReplyDelete
  2. Το δηλητήριο που χύνει κάθε μέρα η εφημερίδα Χαραυγή - και τώρα μαζί της ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ !

    Όσοι έχουν επαφή με το κυβερνών κόμμα και τους οικογενειακούς κομματικούς κύκλους ξέρουν πως ο μηχανισμός προπαγάνδας χύνει χιλιάδες πιό πολλούς τόνους ψέμματα, χολήν και όξος που διαδίδουνται μέσα που τις διαπροσωπικές σχέσεις που διατηρεί η κεφαλή του κόμματος με τον "κόσμο του".

    Είναι εκείνο το υλικό που κάθε τόσο "σπουρτά" προς τα έξω στο δημόσιο βίο που μας κτυπά με καταπληξία και απόγνωση: το ότι συνειδητά γεννοβολούν κάποιοι τούντα πράματα είναι το αίσχος και το μίασμα της κοινωνίας μας.

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  3. Τουλάχιστον αποκαλύφθηκε πλέον εντελώς το βαθύτερο είναι τους, ο συνομωτικός τρόπος που λειτουργούν με ψιθύρους και λάσπη, γιατί κάποιοι από εμάς τα ξέραμε όσο κι αν κρύβονταν πίσω από μουσικές Παπακωνσταντίνου, Μικρούτσικο, Μαχαιρίτσα, στα φεστιβάλ της Εδον. Απέδειξαν πόσο
    "προοδευτικοί είναι" . Αραγε οι φίλοι τους Ελλαδίτες τραγουδιστές που αρέσουν σε όλους μας , αλλά ακόμα κι αυτούς πήγαν να τους εκμεταλλευτούν προπαγανδιστικά, γνωρίζουν τα χάλια τους?? Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ξέρουν το βαθμό στον οποίο οι άνθρωπο αυτοί είναι λοβοτομημένοι. Ας ακολουθήσουμε εμείς την πορεία μας , καλύπτοντας τα νώτα μας απ αυτά τα "όργανα" δεν βρίσκω άλλη λέξη και πραγματικά λυπούμαι για πάρτη τους. Αλλά τουλάχιστον ξέρουμε πια 100% πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν, όταν τα κάνουν σκατά και θίγεται ο κομματικός αυτός εγωισμός που μόνο στους οπαδούς του Καντάφι με παραπέμπει. Που ο κόσμος γύρω βοεί,έχει πέσει και η Τρίπολη αυτός κρύβεται και ο γιός του πουλάει μαγγιά με αυτοπεποίθηση. Παράνοια πια . Τι να πω. λυπούμαι γι αυτούς αλλά δεν θα μας πτοήσουν.
    Αριάδνη

    ReplyDelete
  4. Ειναι εμφανες πλεον,οτι κανενας Ελληνοκυπριος προεδρος (το Ελληνο- καταχρηστικως για τον συγκεκριμενο), δεν απονομιμοποιηθηκε στην συνειδηση των Ελληνοκυπριων τοσο γρηγορα, οσο
    ο Χριστοφιας... Οι αντιδρασεις του ειναι αναμενομενοι ΑΚΕΛισμοι...

    ReplyDelete
  5. ομολογώ ότι τους ήξερα πως λειτουργούν αλλά τόσην διαστροφή δεν την περίμενα. Τοσες τερατολογίες τόση συνομωσία, τόση λάσπη, τόση διαστρέβλωση, να παίζουν με τις λέξεις, να διαστρεβλώνουν την ουσία .Ομολογώ ότι έχουν ξεπεράσει και τους χειρότερους εφιάλτες μας.Πρέπει να φύγουν από την εξουσία. Είνα επικίνδυνοι φαντάζεστε όλο αυτό το ανθελληνικό μένος ενός κομπλεξικού τί μπορεί να κάνει στο Κυπριακό??
    αριάδνη

    ReplyDelete
  6. Ρε παιδια ,τι να προσφερει στο Εθνικο θεμα, ενας συνειδησιακος ευνουχος και οι συν αυτω, που προτιμουν "εναν αριστερο Τουρκο απο εναν δεξιο Ελληνα" για προεδρο...Τι μπορουν να κανουν αυτα τα υβριδια, απεναντι σε Τουρκους, με επιδιωξεις, εθνικη Τουρκικη συνειδηση και μακροπροθεσμο προγραμμα...Τιποτε αλλο απο το να παρακαλουν να γινουν "ωραιοι δουλοι" οπως ηταν και επι Αγγλοκρατιας...

    ReplyDelete
  7. Εγώ πάντως προτιμώ έναν έλληνα αριστερό παρά έναν τούρκο δεξιό. Τζαι βρίσκω το λυπηρό ότι αθρώποι που θεωρούν τους εαυτούς τους προοδευτικούς, να προτιμούν βάσει εθνικής καταγωγής τζαι να μεν θέλουν τον άλλο απλώς τζαι μόνο εεπειδή εν τούρκος (ή μαύρος ή μπαγκλατές γιατί οι γενικές ρατσιστικές προεκτάσεις εν πραγματικές - δέτε αναρτήσεις "Efylaka")

    Αποδυκνείει yet again ότι ο εθνικισμός έν μπορεί ναν ταυτόχρονα τζαι προοδευτικός όσον τζαι αν η εγχώρια εθνικιστική παραγωγή προσπαθεί με το εσιέκιπι να επιβάλει τούτη την άποψη.

    τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  8. αγαπητή μου τουρκοκύπρια δεν τίθεται καν θέμα αν κάποιος πρόεδρος είναι τούρκος ή έλληνας, το θέμα είναι να μην λέμε καν τέτοιες βλακείες, τούρκο αριστερό, έλληνα δεξιό κλπ.Το θέμας μας είναι μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες μιας κοινωνίας με σεβασμό στην πλειοψηφία αυτού του τόπου που είναι η ελληνική, πριν βέβαια την βίαιη αλλοίωση που επιχειρεί η άκγυρα, να προκύπτει ένας πρόεδρος. Οποιον επιθυμεί η πλειοψηφία . Αν η πλειοψηφία επιθυμεί Τούρκο Πρόεδρο σεβαστό. Θα το δεχθούμε. Σημασία έχουν πάντα οι αγνές δημοκρατικές διαδικασίες που δεν ελέγχονται από άλλους. Να μας αφήσουν δηλαδή να ζήσουμε αδελφικά , σεβόμενη η κάθε κοινότητα τα ποσοστά της άλλης, τα πραγματικά όχι τα status quo του στρατού . Χαίρομαι που μιλώ μαζί σου γιατί έτσι θα καταλάβεις ότι δεν έιμαστε εθνικιστές όπως μας κατηγορεί το ΑΚΕΛ. Μας ενδιαφέρει η ελευθερία η ισότητα και η αδελφωσύνη στις σωστές βάσεις τις δίκαιες όχι όπως τις θέλει η Αγκυρα ή και κάποιοι δικοί μας.

    ReplyDelete
  9. "Το θέμας μας είναι μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες μιας κοινωνίας με σεβασμό στην πλειοψηφία αυτού του τόπου που είναι η ελληνική".

    Η πλειοψηψία αυτού του τόπου ΤΩΡΑ δεν είναι Ελληνική.

    ReplyDelete
  10. Οι νόμιμοι κάτοικοι του νησιού έχουμε αναλογία περίπου 85% με 15%, συν ένα επιπρόσθετο περίπου 10% Ευρω-πολιτών. (σύνολο 110% - ωραία τα λέω;)

    Το θέμα μας είναι πως η ΦΥΛΕΤΙΚΗ διάκριση παντός είδους ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα δώσει λύση βασισμένη σε δικαιοσύνη, άρα και ουδέποτε θα είναι βιώσιμη όταν κάποιοι πάντα θα αδικούνται.

    Όσοι ψάχνουν να βρουν διευθετήσεις με βάση ΦΥΛΕΤΙΚΑ ρατσιστικά κριτήρια περπατούν σε λαθος δρόμο.

    εθελοντής

    ReplyDelete
  11. "ΦΥΛΕΤΙΚΑ ρατσιστικά κριτήρια" βάλλουν τζείνοι που κριτικάρουν την προτίμηση του οποιουδήποτε για τούρκοκύπριο αριστερό πρόεδρο αντί για δεξιό ελληνοκύπριο.

    ReplyDelete
  12. Δηλαδή μας θέλουν να κάμνουμε διάκριση βάσει εθνικής καταγωγής και όχι επιλογή βάσει ιδεολογίας

    ReplyDelete
  13. εφοσον βρούμε στο κυπριακό λύση δίκαιη βασισμένη στην αναλογία 18% τ/κ και 82% ε/κ , χωρίς βέτο , χωρίς εκ περιτροπή προεδρία και μπερδέματα που πάλι θα μας διασπάσουν, δημοκρατική λύση που η μειοψηφία θα έχει λόγο αντίστοιχο του 18%, οποιαδήποτε ομάδα ή κόμμα δικαιούται να προτιμά όποιον πρόεδρο θέλει, ελληνα τούρκο τασμανό αν είναι νόμιμος κάτοικος Κύπρου. Οσοι αναφέρονται στην αλλοίωση της δημογραφίας μας από τους εποίκους και το παρακράτος της άγκυρας, τους πράκτορες της κλπ. να το ξεχάσουν διότι το 80 % των ε/κ δεν θα το δεχτεί ποτέ, ως βιαιη πράξη στρατοκρατικού εποικισμού. Η αναλογία η νόμιμη είναι αυτή 18 και 82. Και δεν θα δεχτούμε όποια δήποτε λύση μετατρέψει τους συμπολίτες μας τ/κ σε δούρειο ίππο για την κατάκτηση της Τροίας δηλαδή της Κύπρου. Καμιά ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ,ως προς τα ποσοστά της πλειοψηφίας δεν είναι δεκτή ούτε καμιά επιρροή από Τουρκία και το παρακράτος της.
    Εμείς οι ΕΚ από το 60 εγκαταλείψαμε το όνειρο της Ενωσης που το δικαιούμασταν και το ζητούσαμε κατά 98%, και συμβιβαστήκαμε με την Ανεξαρτησία της Κύπρου. Η ελλάδα ειναι σταθερά και ήρεμα στο πλευρό μας, χωρίς παρακράτος χωρίς χούντες χωρίς γκρίζους λύκους. Δεν θα υπογράψουμε καμιά λύση που ΕΝ τέλει με δημογραφικά κόλπα θα μας Ενώσει με ΤΗΝ τουρκία. Ποτέ ΠΟΤΕ. ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΕΣΎ ΜΕ ΤΙς ΓΝΩΣΤΈς ΑΤΆΚΕς ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΠΜΩ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑς ΤΗς ΑΓΚΥΡΑς ΣΤΟΥς ΣΤΡΑΤΟΚΡΆΤΕς ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙς στο δημογραφικο τμήμα ΕΙς ΒΑΡΟς ΜΑς. Σ ευχαριστουμε που αποδεχεσαι το στατους κβο το έγκλημα πολέμου και τον εποικισμό και επίσης που θεωρείς ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ε/κ δεν θεωρεί ότι είναι ε/κ αλλα κάποια ανύπαρκτη φυλή και έθνος που δεν αποδεικνύεται ούτε αρχαιολογικά ουτε ιστορικά. Με τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς.

    ReplyDelete
  14. Dηλαδή συμφωνούμε πως η όποια λύση, θα ειναι λύση ΜΟΝΟΝ αν στηρικτεί σε διεθνώς αποδεκτές παραμέτρους ισότητος μεταξύ των πολιτών, αναγνώριση όλων των βασικών συνταγματικών, νομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών γιά ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, και ΧΩΡΙΣ αναφορά σε φυλετικά κριτήρια.

    Μαζί με τούτο θα πρόσθετα πως χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα οι ανάγκες της κάθε κοινότητας, και πρέπει η μελλοντική Πολιτεία να επωμιστεί την προστασία της ταυτότητας της κάθε κοινότητας και την φροντίδα των αναγκών της. Οι διάφορες κοινότητες που έχουμε στην Κύπρο πρέπει να πάψουν να ορίζονται φυλετικά, με ρατσιστικούς όρους, αλλά να αυτο-καθορίζονται (με δικούς τους ορισμούς) και να αναγνωρίζονται με βάση τα δικά τους κριτήρια. Οι κοινότητες που έχουν ειδικές ανάγκες περιστρέφονται ή καθορίζονται με πολλά και περιπλεγμένα κριτήρια: γύρω από την ταυτότητα φύλου, πολιτιστική ταυτότητα, ταυτότητα γλώσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας, σωματικής ικανότητας και πολλά άλλα.

    Όλα τα μέλη των προαναφερθέντων κοινοτήτων δικαιούνται και αξίζουν να έχουν βοήθεια από την Πολιτεία σε θέματα παιδείας, εργασιακής κατάρτησης, νομικής προστασίας, πρόσβασης σε οικονομικές ευκαιρίες, κοκ., ώστε όλοι να συνυπάρξουμε αρμονικά σε κλίμα ισότητος και δικαίου.

    Τέτοια μέτρα (νομικά και κοινωνικά) συν κοινωνική ευαισθητοποίηση σιγά σιγά θα εξαλείψουν τις διακρίσεις και τον κοινωνικό ρατσισμό. Αλλά ΤΙΠΟΤΑ δεν θα αλλάξει αν δεν σταματήσει η ψευδο-Αριστερά και η ακροδεξιά να παίζουν το ίδιο βιολί της φυλετικής-ρατσιστικής προσέγγισης στην λύση.

    uzalistika!

    ReplyDelete
  15. "Οσοι αναφέρονται στην αλλοίωση της δημογραφίας μας από τους εποίκους και το παρακράτος της άγκυρας, τους πράκτορες της κλπ. να το ξεχάσουν διότι το 80 % των ε/κ δεν θα το δεχτεί ποτέ"

    Α εντάξυ .... η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ της υλικής πραγματικότητας που τον κυρίαρχο εθνικιστικό λόγο τζαι η προσπάθεια να ζιούν οι ελληνοκύπριοι με φαντασιώσεις.

    Εγώ πάντως εν φοούμε να λαλώ, ακόμα τζαι αν μου τάξεις λάκκους με ασβέστη.
    - Η πραγματικότητα ένι ότι σήμερα οι Ελληνοκύπριοι κοντεύκουν να πέσουν στο 50% των κατοίκων της Κύπρου.
    Ατε πε μου τζαι συ πως τα καταφέραμε

    ReplyDelete
  16. Γιά όσους αντιλαμβάνουνται το γραφολογικό τύπο του πιό πάνω "ανώνυμου" θα δείτε πως είναι κάποιο τσιράκκιν του Γρηγόρη Ιωάννου, ή και ο ίδιος.

    Σημειώστε την εμμονή στο "τζιαί" - στην οποίαν εμμένει γιά να διαφημίζει ότι ανήκει στο Κυπριο-εθνικιστικό κόμμα.

    Ας δούμε τι λέει: το να ζητούμε απομάκρυνση των παράνομων εποίκων και του στρατού κατοχής που μας τους επέβαλε, ώστε να ζήσουμε ξανά MAZI σε ειρήνη οι ΤουρκοΚύπριοι και ΕλληνοΚύπριοι νόμιμοι κάτοικοι της χώρας μας είναι.... "εθνικισμός".

    Το να μιλούμε γιά αυτά τα πράματα είναι "ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ της υλικής πραγματικότητας". Δηλαδή το να εκφραζόμαστε είναι λογοκρισία. Μιλά ο αντιπρόσωπος του κρατούντος κυβερνητικού κόμματος και εξουσίας και λέει πως το να μιλούμε, είναι "λογοκρισία". Καλά λέει ο λαός μας πως "κάμνουν το άσπρο μαύρο".

    Και μόνον το να λέμε τα δίκαια του λαού μας, λέει το ανώνυμον τσιράκκιν, εκπέμπεται από "τον κυρίαρχο εθνικιστικό λόγο".

    Ο μόνος εθνικισμός που μας καίει σήμερα, που καταστρέφει και φθίρει την ηθική και πολιτική μας υπόσταση, είναι ο Κυπριο-εθνικισμός, που, βασισμένος πάνω σε ρατσιστικό ανθελληνικό μίσος, δηλητηριάζει τα πάντα. Ντύνεται διάφορους μανδύες γιά να παραπλανεί:
    πότε του "αναρχικού", πότε του "κομμουνιστή", πότε του "διεθνιστή" - όλες όμως αυτές τις ιδεολογίες τις χέζει γιά να υπηρετήσει την ρατσιστική Διζωνική "λύση", ήτοι τον γεωγραφικό διαχωρισμό των ανθρώπων βάση ΦΥΛΕΤΙΚΑ κριτήρια.

    Το επέβαλε ο στρατός κατοχής παράνομα, τούτοι θέλουν τώρα να αναγνωριστεί και "νόμιμα".

    Αυτός είναι ο κυρίαρχος εθνικισμός στον τόπο μας. Τον οποίο θα ανατρέψουμε.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  17. Τούτον το..ινταλως το είπες "κυπροεθνικιστικόν κόμμα" εν πολλά μεγάλον αφού τόσοι πολλοί συμπολίτες μας ΕΜΜΕΝΟΥΝ να λαλούν "τζαί".

    Συγκατανέβκεις να χρησιμοποιήτε η λέξη προφορικά αλλά να λογοκρίνετε στον γραπτό λόγο?

    Εμένα δυσοσμά μου ως προσπάθεια να υποταγεί ο ΛΟΓΟΣ στο "Εθνικά ΟΡΘΟ". Αλλωσπως να λογοκρίνετε...

    ReplyDelete
  18. Έλειπα μέρες, τωρά είδα τούτα τα ωραία...
    Λοιπόν έτυχε σήμερα να διαβάσω τον επικήδειο λόγο του Νικόλα προς τον παπάν του... Τον είχα ακούσει και στην κηδεία... Πονώ πάρα πολλά τη ψυχή μου όπως και τότε στην κηδεία.
    Έχω να πω τζιαι τούτο: Είμαι περήφανη για τον Νικόλα παρόλο που μισώ τους στρατούς τζιαι τον πόλεμο, αλλά εμείς εδώ σας θυμίζω όπως ξαναειπώθηκε ΔΕΝ είμαστε Ελβετία.
    Μακάρι ο Ιωαννίδης να δικαιωθεί, μακάρι ο χρόνος και η δικαίωση να απαλύνει τον πόνο των δικών του.
    Νικόλα, είχε χρόνια να νιώσω περηφάνεια για οτιδήποτε σε αυτόν τον τόπο. Σ΄ευχαριστώ

    ReplyDelete
  19. Η λέξη χρησιμοποιείται και όχι χρησιμοποιήτε.
    Η λέξη λογοκρίνεται και όχι λογοκρίνετε.
    Εκτός τζιαι εάν προσπαθείτε να κάμετε κυπριακή ορθογραφία.
    Γιακσ με το δυσοσμά μου.Εν περίπου όπως το εννοώ σου. Πλάστη μου λυπήθου μας.
    Σταματάτε να το παίζετε ξερόλες τζιαι έξυπνοι ρε παιδκιά. Τωρά έχουμεν άλλα πιο σοβαρά προβλήματα που το αν εσείς είσαστεν Κυπραίοι, Νεοκυπραίοι ή έν ξέρω τζιαι γω τι. Τουλάχιστον μεν μεταλλάσσετε τη γλώσσα μας.

    ReplyDelete
  20. Βεβαίως και δικαιώνονται οι Νεκροί μας

    Στις καρδιές του λαού οι 13 νεκροί είναι ήδη ήρωες, ενώ οι επαίσχυντοι πολιτικάντηδες βρυκόλακες που τους έστειλαν αδίκως στον άκαιρο τους θάνατο, και το κόμμα τους, που προσπαθεί να ρίξει παντός είδους φταίξιμο στους νεκρούς και στους διαμαρτυρόμενους έξω από το Προεδρικό, έχουν ήδη μπεί στα βιβλία των ηθικά κατάπτυστων, εμετικά ανήθικων και πολυπρόστυχων καιροσκόπων.

    Δείτε το καταπληκτικό άρθρο στον Εμπροσθοφύλακα, με τίτλο: "Κατάθεση Α/ΓΕΕΦ: Καταρρέει η καθεστωτική ψιθυρολογία κατά των Ιωαννίδη-Λάμπρου" | http://www.efylakas.com/archives/9441

    ReplyDelete
  21. Οι δε ταπεινοφρονες παρακλησεις των Ελληνοφωνων ευνουχων, για Τουρκικο συνευνουχισμο, αντιμετωπιζονται με κραυγαζουσα περιφρονηση...
    Συγνώμη, για να καταλάβω, τούτοι ούλλοι οι εμετικοί έχουν ή είχαν ποτέ την εντύπωση πως οι Τούρκοι δεν θα εξασφάλιζαν πρώτα την εθνική τους υπόσταση; Καλά πόσον αφελής ή ηλίθιος πρέπει να εν κάποιος ώστε να το πιστεύκει τούτο; Τελικά εν μικροτσιπ που τους βάλλουν κατά που μπαίνουν στην Εδόν!

    ReplyDelete
  22. Φιλη ευγενια,
    Ο εθνοτικος συνειδησιακος ευνουχισμος, λειτουργει σαν δεσποζουσα "ιδεολογια" στο ΑΚΕΛ,
    επι πολλα χρονια( τα Νεο-Κυπρια ανθρωπακια γι αυτο επινοηθηκαν)...Η Τουρκολαγνεια, η Συριολαγνεια, και γενικα ο αφελληνισμος,εχουν και αφετηρια τον φοβο, με την αφελη ελπιδα, οτι "αν γινουμε ευχαριστοι, ακομα και δουλικοι, στους αντιπαλους ,αυτοι θα γινουν φιλοι μας"... Και οι απεναντι γελουν...Και επιβαλουν ορους....

    ReplyDelete
  23. Εσύ φίλε μου που λες ότι λέμε τζαί σε πληροφορώ ότι το τζαί είναι μια προφορά του ελληνικού και. Με το ηλίθιο σκεπτικό σου και οι Κρτητικοί και Δωδεκανήσιοι που λεν τζαί πρέπει να ιδρύσουν δικές τους εθνότητες?? Επίσης όταν οι αφροαμερικάνοι έχουν μια ιδιαίτερη προφορά και λεξιλόγιο της γλώσσας θα πρέπει να πούμε ότι μιλούν άλλη γλώσσα από τ΄αγγλικά?? Αν ήξερες πέντε πράματα, διότι το πρόβλημα μας στην Κύπρο είναι η ημιμάθεια περισσότερο από την αγραμματοσύνη, θα καταλάβαινες ότι όλοι οι λαοί έχουν διαλέκτους και προφορές αλλά η γλώωσσα η γραπτή είνια μία και ενιαία για όλους. Εκτός αν επιθυμείς τον πύργο της Βαβέλ αν έχεις ακουστά.Στην απελπισία σας να ιδρύσετε τους Νεοκύπριους ρατσιστές , λέτε ότι σας κατέβει. Ποσες φορές θα το πούμε ότι αρχαιολογικά, ιστορικά, πολιτισμικά, γλωσσικά δεν υπάρχει φυλή νεοκυπρίων, Οι πρώτοι που την εμπνέυστηκαν ήταν οι Εγγλέζοι για να αθετήσουν την υπόσχεση για ΕΝΩΣΗ που έδωσαν στους Ε/Κ. οι επόμενοι διαστρεβλωτές ώς όργανα πάντα των εγγλέζων ιμπεριαλιστών είναι οι Ακελικοί οι οποίοι έχουν το κόμπλεξ ότι δεν έκαναν ποτέ καμιά επανάσταση και μάλιστα ταυτίζονταν συχνά με τους Εγγλέζους. Γι αυτό προς όλους τους Νεοκύπριους ακελικούς και άλλους.Ξεζαλίστε μας ρεεε. Δεν πρόκειται όση προπαγάνδα αμπάλατη κι αν κάνετε να δεχτούμε κράτος χωρισμένο σε εθνότητες και βασισμένο σε αλλοιωμένους πληθυσμούς. Κανεί πιο με την κομπλεξική σας πολιτική που έγινε φιλοτουρκική. Δεν θα μας πείσετε μην κουράζετε τα πληκτρολόγια σας τα καημένα, τα μυαλά σας αντέχουν γιατί απλά πατέτε κουμπί και παίζει η ίδια κασέττα. Εἰστε καημἐνοι και πολλά αστείοι.
    Αριάδνη

    ReplyDelete
  24. Εν εκατάλαβες τίποτε Αριάδνη, παρέτα! Βάλε κανέναν που τους φίλους σου που εν πιο καλοί στα ελληνικά να σου εξηγήσουν ήντα που λαλούν οι πιο πάνω. Δκιαβάζεις μια λέξη τζιαι βρίσκεις αφορμή να γράψεις τις βλακείες σου χωρίς να καταλάβεις τι λαλούν τα κείμενα.. Ημιμαθής είσαι ΤΖΙΑΙ φαίνεσαι, τζιαι λλιο λλίη.

    ReplyDelete
  25. 'Ατε είδαμε το τζαι το τούτο.

    Να εκλαμβάνεται η γραφή του προφορικού λόγου όπως τούτος μιλιέται,
    (τζαι με μια παράδοση που φτάνει ως το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη) ως "εθνοτικος συνειδησιακος ευνουχισμος".

    Περαστικά σας (που το κόμπλεξ σας). Τζαι άμα ακούσετε για internalized racism, να ξέρετε ότι στην δική σας περίπτωση εκδηλώνετε με τσούνες (που βκάλλετε άμα θωρείτε την γλώσσα σας γραμμένη)

    για τους αλλεργικούς με την κυπριακή γλώσσα, on both sides of the border.
    - ανορθόγραφη τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  26. Ευχαριστώ για το μάθημα γραμματικής Ευγενία. Είδες έμαθα το μάνι μάνι - fully appreciated

    η πουπάνω

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  28. Ακριβώς περί αυτού πρόκειται: άλλον η γλώσσα, και άλλον η προφορά.

    Ιδιαίτερα γιά τον ελληνισμό, όπου η εθνική ταυτότητα προσδιορίζεται ξεκάθαρα όχι με την επίπλαστη και σωβινιστική (ναζιστική) έννοια των γονιδίων, αλλά με βάση την ελληνική Παιδεία και τον Πολιτισμό. Έλληνες είναι οι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες. Ο ΛΟΓΟΣ, εδώ, κατέχει ιδιαίτερο και κεντρικό ρόλο σε επίπεδα πολύ πιό ψηλά από εκείνα που αφορούν το αν ένας ήχος αποδίδεται δασύς ή ψιλός...

    Ο ΛΟΓΟΣ, γύρω από τον οποίον περιστρέφεται η ύπαρξη της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού, συνεπάγεται:

    ο- Την υπόσταση του Λόγου ως θεμέλιον της Λογικής και την δράση εντός του πεδίου που ονομάζεται Νους.

    ο- Την υπόσταση του Λόγου ως δόνηση του πλέγματος χωρόχρονου που συμπυκνούται σε Ύλη και Ενέργεια, εξ' ού και το φυσικό Σύμπαν, του οποίου οι λεπτότερες δονήσεις βιώνονται ως ήχος. Εκείνος, όταν διαμορφωθεί διά της λογικής, ενουσιώνεται ως ομιλία.

    ο- Την υπόσταση του Λόγου ως η πράξη διαχωρισμού και διαίρεσης του Άνω από το Κάτω (ο λόγος του άλφα προς βήτα). Ορίζει τον Ορίζοντα. Καθέτως του, ορίζει την αρχέγονη κατεύθυνση του πεδίου δράσης της Βαρύτητος.

    Χωρίς Λόγο δεν υπάρχει πολιτισμός.

    Η εμμονή στην προφορά του "τζιαί" ως σύμβολο και σημαία του κυπριο-εθνικισμού δείχνει το πόσον φτηνός και ανόητος, αγράμματος και άκομψος είναι ο προπαγανδιστής που νομίζει πως η προφορά ισούται με γλώσσα άρα και τάχατες ισούται με "έθνος".

    Καλύτερον γιά σας, ρατσιστούθκια μου, να μείνετε στη γονιδιακή ανάλυση που είχατε πρώτα.

    ReplyDelete
  29. ...ο ρατσισμός εκδηλώνεται με αι. Τζιαι γω λαλώ τζιαι, τζιαι ο Πέτρος. Εν απίστευτο που επιάσετε ενα σχόλιο του για το τζιαι και το διαστρευλώσατε εντελώς για να κάμετε τις αναλυσούλες που εκάματε.
    Τζιαι γω μπορεί να κάμω ορθογραφικό λάθος, αλλά εγώ εν καμνω διαλέξεις για τη γλώσσα, τα σχόλια τα έκαμα γιατί παίζετε τους έξυπνους.
    Anyway όμως επειδή αυτό το άρθρο προσωπικά το θεωρώ αφιερωμένο στο Νικόλα και σε όσους εκπροσωπεί, Να Ζήσει Ο Νικόλας! Φτάνει να μας παίρνετε σε άλλα ττταράφκια συζήτησης, εμένα η μαύρη σημαία κρέμεται ακόμα στο μπαλκόνι μου...

    ReplyDelete
  30. Αριάδνη
    Που τον ανθελληνισμό τους και την πίκκα τους, προσπαθούν να γράφουν όσο γίνεται πιο κυπριακά για να μας πείσουν ότι μιλούν άααλλη γλώσσα, Ρε παιθκιά όσο πιο κυπριακά μιλάτε και γράφετε τόσο πιο πολλά αποδεικνύετε ότι μιλάτε την αρχαιότερη ομηρική ζώσα διάλεκτο. Απλά είστε αμόρφωτοι άσχετοι τέλεια. προσπαθείτε την προφορική αυτή διάλεκτο να την κάνετε όπλο της νέας κυπριακής ράτσας, η οποία στο τέλος για να συνεννοείται θα μιλά εγγλέζικα που είναι και το όνειρο σας. Ειστε οι νέοι εκπρόσωποι του αγγλοαμερικάνικου πολιτισμικού ιμπεριαλισμού. Είστε κομπλεξικοί και προβληματικοί, δεν ξέρω αν ανοίξατε ένα βιβλίο στη ζωή σας, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩς ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΤΟΥΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕς.Μην ανησυχείτε όμως ο κόσμος μετά το ΜΑΡΙ σας είδε φάτσα φόρα και σας εμπέδωσε. Εσείς και οι όμοιοι σας θα περάσετε στο περιθώριο της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος σας πραγματικά έγραψε..... Γι αυτό ελυσσάξατε γιατί είδατε κι εσείς το σουξέ του,όμως ο κομματικός σας εγωισμός που σε ολοκληρωτικά κόμματα είναι παν'απ όλα, σας οδηγεί στο να επιτίθεστε επειδή δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε τ ΄αδικαιολόγητα. Εμείς φταίμε που καταδεχόμαστε να μιλάμε μαζί σας.
    Αγαπητέ Πέτρο περιμένεις απ ΄' αυτούς να καταλάβουν τί σημαίνει Λογος-Λογική-Υπέρτατη Δύναμη?? Περιμένεις να καταλάβουν κάποια επιστημονική ανάλυση?? Αυτοί όοσσο και ξορτώνουν να θκιαβάσουν λιην χαραυγή και να δούν και λίγο εκείνο το τι βι κανάλι τους πού είναι και γαμώ τα επίπεδα. Αυτοί είναι άξιοι να μην θέλουν να μορφώνονται καν επειδή πρέπει να ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ, ΣΤΗ ΓΛΏΣΣΑ ΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΗ ΤΗς ΓΝΩΣΗς , ΤΗς ΦΙΛΟΣΟΦΙΑς ΤΗς ΕΠΙΣΤΗΜΗς ΤΗς ΣΚΕΨΗς ΤΗς ΑΝΑΛΥΣΗς.Πελλός που προσπαθεί να τους ξεστραβώσει, αφού το έγκλημα τους είναι οργανωμένο σε βάρος κάθε τί ελληνικού.
    ΑΡΙΑΔΝΗ

    ReplyDelete
  31. ΑΡΙΑΔΝΗ
    ΕΓΩ ΘΈΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩς ΘΑ ΓΡΆΦΟΥΝ ΚΥΠΡΙΑΚΑ!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΕΚΕΊ ΠΟΥ Η ΔΙΑΛΕΚΤΟς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΞΕΙς. οταν θέλουν π.χ να πούν λέξεις όπως επιστήμη, ανάλυση, κείμενο, κώδικας,καιενα εκατομύριο ελληνικές λέξεις με τις οποίες η διάλεκτος μας πορεύεται για αιώνες. Ειμαι περίεργη πως θα συμπληρώσουν τα κυπριακά της γειτονιά. Με εγγλέζικες λέξεις ?? Μάλλον. Ε κανεί ρε μιλάτε τζαι εσείς με πέντε εγγλέζικα που ξέρετε και κάμνετε και χειρονομίες να τελειώνουμε. Πάει σας να πιθηκίζετε και αφήστε εμάς την πλειοψηφία να μιλούμε σωστά, να σκεφτόμαστε σωστά και ν αναλύουμε ακόμα σωστότερα εκείνους που πιθηκίζουν.αριαδνη

    ReplyDelete
  32. Για να καταλάβω δηλαδή. Μου ειτρέπετε να γράφω όπως μιλώ (το Τζαι συμπεριλαμβανομένου) φτάνει να δηλώνω πρώτα πίστη στην πατρίδα σας τζαι να μεν δκιεβάζω Χαραυγή?

    ΟΚ. Πάντως Χαραυγή εν δκιεβάζω, το Χριστόφκιαν εν τον εψήφισα, ούτε πιστεύκω στην πατρίδα σας. Πως ΠΡΕΠΕΙ να γράφω?
    (θάταν καλά να δούμε τζαι την επιχειρηματολογία των καθαρευουσιάνων εναντίων της χρήσης της δημοτικής. Any linguists out there τo help please. Έχω την εντύπωση πως τα ίδια με τα δικά σας ήταν τα ΛΟΓΟ ΚΡΙΤΙΚΑ επιχειρηματα με τα οποία επροσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την βάναυση απαγόρευση των λέξεων.)

    In the meantime προτείνω bed time reading τους σατανικούς στοίχους του Σαλμαν Ραστι. Δέτε το σμήξιμο που κάμνει της γλώσσας το οποίο επίσης ενόχλησε τους ΛΟΓΟκριτές.

    Για την Ευγενία συστήνω να μετρήσει τις νέες λέξεις που εκατάγραψε ο Μπαμπινιώτης στο νέο του λεξικό. Εξήχασες dear ότι η γλώσσα εν κάτι ζωντανό τζαι συνεχώς μεταβαλλόμενο.

    η πουπάνω ανορθόγραφη τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  33. ΑΡΙΑΔΝΗ προς την πάνω δήθεν τ/κ. προσβάλλεις και τους ελληνες αλλά και τους τ/κ .
    Πήρα μια απόφαση να μην απαντώ σε ανθρώπους που επί τούτου μπαίνουν στα μπλογκ για να μας παρενοχλούν. Ούτως ή άλλως δεν καταλαβάινω ούτε τη γραφή τους,ούτε τις αππωμένες αγλικούρες τους ούτε τα αλαμπουρνέζικά τους που επί τούτου τα γράφουν ακόμα χειρότερα απο το κανονικό τους. Δεν ἐχουν ούτε συντακτικό ούτε συνοχή. Οποιος δεν γνωρίζει μητρική γλώσσα καλά, αδυνατεί να εκφραστεί ακόμα και πετώντας και τα 5 εγγλέζικα του και το σίγουρο είναι ότι έχει μαύρες τρύπες στο μυαλό. Απαξιώ ν απαντώ σε κολλημένους δίσκους--κασεττούες. Καταλαβαίνω ότι το σοκ από τα κατορθώματα της νεοκυπριακής κυβέρνησης τους είναι τέτοιο που τούς έχει θολώσει το μυαλό πέραν του κανονικού.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΥ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΘΕΊΡΩ ΤΑ ΠΛΉΚΤΡΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΩΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ.
    ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ :ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ--ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!

    Αγαπητέ Πέτρο ΕΥΔΟΚΑ μού άρεσε πολύ η ανάλυση της γλώσσας σε σχέση με την ηχητική και τις δονήσεις.'Εχει σχέση με κβαντοφυσική?? Παρακαλώ αν μπορείς να μου συστήσεις κάποιο βιβλίο επιστημονικό με αυτά τα θέματα??

    ReplyDelete
  34. Ιστορία ο Πόνος

    Αγαπητή Αριάδνη,

    Ευχαριστώ γιά το ενδιαφέρον σου γιά την κοσμολογία που προσπάθησα να αρθρώσω πιό πάνω βασισμένη στον Λόγο, και δή τον ελληνικό. Η απάντηση στην παράκληση αν μπορώ να συστήσω "κάποιο βιβλίο επιστημονικό με αυτά τα θέματα" είναι μιά... Ιστορία ο Πόνος.

    Ναι, υπάρχει ένα τέτοιο βιβλίο. Είναι ένα κεφάλαιο ενός από τα βιβλία υπό συγγραφήν, που κλάπηκαν με τους υπολογιστές μας στην πρόσφατη "παράξενη διάρρηξη" που έγινε σ' ένα από τα σπίτια της Ομάδας Σύνταξης. Περισσότερες πληροφορίες γιά την κλοπή στο βίντεο και άρθρο πιό κάτω.

    Το υλικό που χάθηκε είναι ανυπολόγιστης πνευματικής, πολιτικής και συναισθηματικής αξίας, και μερικά του μέρη ουδέποτε θα αναπληρωθούν. Και μόνο η σκέψη γιά την απώλεια με ξεσχίζει.

    Θα επανέλθω γιά να εισηγηθώ άλλες πηγές γιά τα ίδια θέματα.

    * * *

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Περίεργη διάρρηξη του Cyprus Indymedia
    http://www.vimeo.com/28102674


    Νωρίς το Βράδυ…
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/08/blog-post_21.html

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  35. Ε λοιπόν τάχα τουρκοκύπρια, ότι θωρείτε τζιαι εν ζωντανό πρέπει να το θανατώνετε ;
    Διότι τη γλώσσα εσύ προσωπικά εν την εξελίσσεις, ποταξαρώνεις την!!
    Πέτρο λυπούμαι πάρα πολύ για το αρχείο σας.
    Αριάδνη, μεν νευριάζεις με τους ανθρώπους που ο νους τους εν τους βοηθά..αγνόα τους όσπου να αποκτήσεις ανοσία όπως εμείς.
    Υ.Γ Εγώ τάχα τουρκοκύπρια συστήνω σου να γράφεις στα εμετικά blog των ομοίων σου τζιαι να δκιαβάσεις ξανά αυτά που έγραψεν ο Πέτρος.
    Ύ.Γ 2. Γίνεται να έχει στο indy εκείνο το ρολόι που δείχνει πόσες μέρες του εμείναν του ακατονόμαστου;
    Υ.Γ 3. Το dear της τουρκοκύπριας λαλεί το τζιαι μια γνωστή μου...μα λαλείς...;

    ReplyDelete
  36. Για να βάλουμε τα πράματα σε μιαν σειρά , να θυμίσω ότι η συσχέτιση της χρήσης του ΤΖΑΙ με "Κυπριοεθνικιστικό κόμμα" εν που τον Ευδόκα που εγίνικε τζαι όι που μένα που απλά έγραψα όπως μιλώ ……

    Πετρος: "Σημειώστε την εμμονή στο "τζιαί" - στην οποίαν εμμένει για να διαφημίζει ότι ανήκει στο Κυπριο-εθνικιστικό κόμμα."

    Εξάλλου η εμμονή του Πέτρου εναντίων οτιδήποτε έσιει σχέση με την λέξη “Κύπρος" εν διάχυτη στο Cyprus Indymedia. Τούτη η εμμονή έσιει εκτροχιάσει το κυπριακό indymedia που τους σκοπούς για τους οποίους έσιει συσταθεί – δηλαδή πλατφόρμα ελεύθερου media, σε κέντρο επίθεσης τζαι στοχοποίησης εναντίων οτιδήποτε κυπριακού (διά την εντύπωση ότι αν εμπόρεν ήταν να κάμει τις αλχημείες του να εξαφανίσει την λέξη) φτάνοντας στο τραγελαφικό τελευταίο να επιτίθεται εναντίων τζαι της ίδιας της Κυπριακής

    Ούτε είπα ότι η Κυπριακή εν «γλώσσα» ή έννενι, πόσο μάλλον ότι ισούται με τα έθνη (τα οποία έθνη ναι εν τα έχω σε μεγάλη υπόληψη …δικαίωμα). Απλά έγραψα όπως μιλώ ….

    Πετρος: "Η εμμονή στην προφορά του "τζιαί" ως σύμβολο και σημαία του κυπριο-εθνικισμού δείχνει το πόσον φτηνός και ανόητος, αγράμματος και άκομψος είναι ο προπαγανδιστής που νομίζει πως η προφορά ισούται με γλώσσα άρα και τάχατες ισούται με "έθνος".

    Κυπραία full stop

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  38. Αγαπητή Ευγενία όπως είδες έκαμα τζείνο που μου εσύστυσες - "να δκιαβάσεις ξανά αυτά που έγραψεν ο Πέτρος." 'Οπως θωρείς τζαι εσύ εν Διαμάντια

    Τωρά πε μου τζαι πιά εν τα "εμετικά blog των ομοίων" μου.

    ReplyDelete
  39. Εν αλήθκεια σου κόρη Τουρκοκύπρια, άμα τούτοι του Κυπριακού Ενδομήδεια δέχουνται την ομοφοβία των συντρόφων τους χωρίς ποτέ να τους κάμνους κριτική παρά κάμνουν μόνο σε μας επειδή εν ανήκουμε στο έθνος τους τζιαι γιατί έχουμε πολλά αλλισφερίσια με τους Τουρκοκύπριους εν να πον να τους πω. Πάντως αρέσκει μου που κάμνεις τζιαι κανένα 'λαθούη' για να διορθώννουν οι προφεσόροι.

    ReplyDelete
  40. To άλλον πόθελα να σου πω για την ΕΥγενία, εν ότι εν δασκάλα του δημοτικού πο τούτες που το μόνο που ξέρουν εν να διορθώννουν τόνους γιατί εν μπορούν να κάμουν τίποτε άλλο εκτός που τούτον τζιαι να λαλούν πελλάρες στα κοπελλούθκια, μίσιη μου ότι πρέπει να είμαστεν περήφανοι που είμαστεν ΄λληνες τζιαι διάφορες άλλες μαλακίες που ελαλούσαν οι δασκάλοι παλιά. ΕΝ πω τούντες δασκάλες που εν αλλάξαν τα τελευταία πενήντα χρόνια τζιας μεν νεν πενήντα. Το μόνο που εκτιμώ πάνω της εν ότι εν άντρας τζιαι φαντασιώννεται την γεναίκαν. Αν το μάθουν οι σύντροφοι του μέσα στους 'αγανακτισμένους εν να θέλουν να τον φαν ζωντανό.

    ReplyDelete
  41. ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΡΟΣ ΔΗΘΕΝ Τ/ΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ. ΣΑΣ ΑΓΝΟΩ!!!!!!

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΛΛΙΟΝ ΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΝΕΥΡΙΑΖΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΆ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΨΗ. ΕΓΏ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥΣ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΜΩΣ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥς ΤΕΤΟΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΑΛΛΩΣ ΤΣΙΒΙΤΖΙΑ. αριάδνη

    ReplyDelete
  42. Αφαίρεση Σχολίων

    Αφαιρέσαμε κάποια σχόλια πιό πάνω που δημοσιεύτηκαν από υποτιθέμενους "εθνικόφρωνες", καθώς και από ρατσιστές κυπριο-εθνικιστές γιά την πανάθλια και απαξιωτική αναφορά των σε "τραβεστί".

    Η Ομάδα Σύνταξης έχει εκφράσει έμπρακτα καθώς και με λόγια διαχρονικώς την υποστήριξη μας στο δικαίωμα ΟΛΩΝ των ανθρώπων ανεξαιρέτως να αυτοκαθορίζονται σεξουαλικά. Επίσης, ουδεμία παραχώρηση επιτρέπουμε σε οποιαδήποτε μορφή κοινωνικού ρατσισμού και διακρίσεων γιά λόγους που σχετίζονται με την εθνική ταυτότητα, θρησκευτική, πολιτιστική, γλωσσική ταυτότητα, ιδιότητα φύλου, σεξουαλική επιλογή, σωματική δυνατότητα, ή εμφάνιση.

    Τα άτομα που ονομάζονται τραβεστί (transvestite, που φορούν ενδύματα του "αντίθετου" φύλου) ουδένα έβλαψαν και μόνο ανώμαλοι και αυταρχικοί άνθρωποι έχουν κίνητρα να τους στοχεύουν.

    εθελοντής

    ReplyDelete
  43. :)))) ,μακάρι ούλλοι οι δάσκαλοι να ήταν σαν εμένα στο πόσο λλιον εως καθόλου επηρεάζουν τα μωρά προς οποιανδήποτε πολιτική κατεύθυνση.Στους κύκλους σας έχετε ανθρώπους μου με ξέρουν,ρωτάτε τους. Τα υπόλοιπα που έγραψες για μένα αμέσως προηγούμενε ανώνυμε θα τα αφήσω ασχολίαστα και ας τα σχολιάσουν οι δικοί σου σύντροφοι.
    Δε θα εξηγηθώ εγώ για τον Πέτρο,εγώ είπα αυτό που εγώ κατάλαβα από αυτό που είπε ο Πέτρος το οποίο εντελώς διαστρευλώνετε.
    Τουρκοκύπρια, δεν εσχολίασα τον τρόπο που μιλάς αλλά τα σχόλια που κάμνεις.
    Όσον για τα εμετικά blog τα έχετε υπόψιν σας,δεν έχω πρόθεση να τα διαφημίσω.
    Α, ναι,είμαι περήφανη που είμαι ελληνοκύπρια, που ο παππούς μου και η γιαγιά μου επολέμησαν στην ΕΟΚΑ και έχω αγαπημένους φίλους τουρκοκύπριους. Προς το παρόν η μόνη σημαία στο μπαλκόνι μου είναι η μαύρη και θα φύγει από εκεί όταν ο ακατονόμαστος συχτιριστεί και παρει μαζί του όλους όσους του μοιάζουν.

    ReplyDelete
  44. Γιά την προσωπική επίθεση στην Ευγενία

    Υπό κανονικά συνθήκας η ομάδα σύνταξης θα έπρεπε να αφαιρέσει το σχόλιο που αποτελεί προσωπική επίθεση ενάντια στην Ευγενία. Και μάλιστα αισχρή επίθεση, που υπενίσσεται πως η Ευγενία είναι τάχα άνδρας!

    Είχαν την τιμή να γνωρίσω την Ευγενία προσωπικά. Σε όσους απορούν, έχω να σας εγγυηθώ πως είναι 100% γυναίκα! Και μάλιστα γυναίκα που έχει περισσότερη εντιμότητα, θάρρος και ανθρωπιά από τους περισσότερους άνδρες που γνωρίζω.

    Και ευχαριστώ Ευγενία που τους αντέχεις, τους παληάνθρωπους να σε βρίζουν εδώ. Και ας το σημειώσουμε πως ξέρουμε από που προέρχονται οι βρισιές.... έτσι, καλόπαιδα;

    Σας τρομάζει το ότι βγήκε μιά κοπέλλα με ευθύτητα που σας τα λέει κανονικά αντί να κρύβεται όπως εσείς πίσω από την ανωνυμία που εμείς σας παρέχουμε; Θρασύδειλοι...

    ReplyDelete
  45. ...και παρακαλώ πάρα πολύ να μην αφαιρέσετε το σχόλιο του τελευταίου ανώνυμου για το φύλο μου. Θέλω να παραμείνει ως αναφορά στο ποιον τούτων των ανθρώπων που κατά τα άλλα καίγονται για τα ρατσιστικά σχόλια.

    ReplyDelete
  46. Το αίσχος κι οι κύκλοι του αποκαλύπτονται συνεχώς. Και είναι φανερή η λύσσα με την οποία τα καλόπαιδα χύνουν το δηλητήριο τους. Τούτο μόνο ξέρουν και μπορούν ελλείψει επιχειρημάτων.

    Γνωρίζω την Ετγενία για μια δεκαετία και είναι τιμή μου να την αποκαλώ συνάδελφο.

    Η Ευγενία δε χρειάζεται καμιά υπεράσπιση εκ μέρους μου για τις αισχρότητες που εκτοξεύονται εις βάρος της για την επαγγελματική της ταυτότητα. Η σχέση που κτίζει με τους εκάστοτε μαθητές και μαθήτριες της είναι η καλύτερη υπεράσπιση οποιυδήποτε δασκάλου και η Ευγενία χτίζει σχέσεις που υπερβαίνουν τα όρια του χρόνου και του τόπου.

    Μακάρι όλοι όσοι εργάζονται σε οποιοδήποτε πόστο στην εκπαίδευση να επένδυαν τον εαυτό τους με την αγάπη και τη δημοκρατικότητα της Ευγενίας.

    ReplyDelete
  47. Ευχαριστώ πάρα πολύ Πέτρο για την υποστήριξη.
    Ναι ξέρουμε από που προέρχονται.
    Αριάδνη, μέρος αυτού που καταλαβαίνω εγώ ως νου είναι και η ενσυναίσθηση, η συναισθηματική νοημοσύνη. Παράδειγμα, τούτη που ΔΕΝ είχε ο ακατονόμαστος γι αυτό και δε ζήτησε συγνώμη σένα λαό που σπάραζε από πόνο και πνιγόταν από ανασφάλεια. Μεγάλη υπόθεση να έχεις νου...

    ReplyDelete
  48. Σόλωνα,ευχαριστώ...

    ReplyDelete
  49. (εξήγα μου σε παρακαλώ πέτρο γιατί το αφαίρεσες)
    ΤΟ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙO:

    Τζαι για να καταλάβετε την κατάντια του Cyprus Indymedia, τα ομοφοβικά των οπαδών τζαι ανίερων συμμάχων αφήνονται να περάσουν ασχολίαστα...

    "Οιευνουχισμενοι εθνοτικα και συνειδησιακα Νεο-Κυπριοι,δεν ειναι μεσω της Κυπριακης ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ,
    που δειχνουν τον ευνουχισμο τους... Τον ομολογουν και τον προβαλλουν ανοικτα, οπως οι κανονικοι τραβεστι, που αρνουνται αυτο που γεννηθηκαν...Ομως και οι δυο καταντουν γελοιοι.. Ενταξει τωρα "παλληκαρια"? συνεννοηθηκαμε?...Για το "παλληκαρι"λεω, που κανει την τουρκοκυπρια..."

    Αφού τωρά το Cyprus Indymedia έσιει άλλους σκοπούς τζαι στόχους -π.χ. να τζυνιά την κυπριακή! Στους οποίους στόχους συντάσσονται εχτός που τους εθνικιστές τζαι κάθε λογής ομοφοβικοί τζαι ρατσιστές τζαι προπαντώς οι αθρώποι του Αρχιεπισκόπου.

    Τουρκοκύπρια
    Ναι είμαι - εγώ εν σε αμφισβήτησα Ευγενία.

    ReplyDelete
  50. Αγαπητή Ευγενία,
    Εν ηξέρω αν νοιώθω καλά που έσιει μωρά στα σιέρκα σου.

    'Αμαν σε ένα μπλοκ που σκοπός του εν η ελεύθερη δημοσιοποίηση, ζητάς μου να μεν ηγράφω, επειδή προφανώς διαφωνείς μαζί με τα γραφίθκια μου, τι κάμνεις σε ένα μαθητή που έσιει παρόμοιες ιδέες / βιώματα / οικογενειακό υπόβαθρο / καταγωγή?

    Τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  51. :)))) είσαι απίστευτα ελεινή και καθόλου τουρκοκύπρια. Εν πειράζει που εν νιωθεις καλά. Τα μωρά τζιαι οι γονείς τους νιώθουν!
    Θα σου περάσει. Για μένα από δω και πέρα δεν υπάρχεις.
    Καληνύχτα στους ευτυχείς αθώους. Στους υπόλοιπους ό,τι τους επιφυλάσσει το βεβαρυμένο υποσυνείδητό τους.

    ReplyDelete
  52. "Για μένα από δω και πέρα δεν υπάρχεις".

    Ξερεις το ότι συνεχίζεις μιαν παράδοση δεκαετιών? Που για τους Ελληνοκύπριους οι τουροκύπριοι ήταν μαντές τζαι δεν υπήρχαν (ή που δεν έπρεπε να υπάρχουν?).

    Είμαι τζαι γω γονιός τζαι έχω τζαι γω μωρά στα σχολεία.....Καληνύχτα τζαι ας πέσει χάμω

    ReplyDelete
  53. ΚΑ δηθεν Τουρκοκύπρια συνεχιζω να ΣΕ ΑΓΝΟΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ και άλλα όμοια τσιβίτζια. ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ . Τα κουβαδάκια σας και σ'άλλη παραλία.

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ο στοιχειώδης νούς το απλά λειτουργικό αυτό ανθρώπινο όργανο έχει ήδη υποστεί λοβοτομή από την κομματική τους διαστροφή. Ψάχνεις για συναισθηματική νοημοσύνη μέσα στην κολόκα τους ?? Είμαι σίγουρη ότι δεν ξέρουν καν τον όρο αυτό Αν είχεν ο πρόεδρος τους λίγη τέτοια θα είχε παραιτηθεί όι να παίζει χωστό. Είσαι αθεράπευτα αισιόδοξη και καλοπροαίρετη για να ελπίζεις από το κοπάδι του να διαθέτει συναισθηματική νοημοσύνη?? ΑΡΙΑΔΝΗ

    ReplyDelete
  54. Πράγματι εννα που γυρεύκουν οι κομμουνιστές σε τούντην ιστοσελίδα.

    ReplyDelete
  55. Για την Ομοφυλοφιλία

    Τα ψέμματα και οι διαστροφικές διαστρεβλώσεις των πολιτικών μας αντιπάλων - ιδίως των ξεδιάντροπα αδιάβαστων - δεν τελειώνουν. Το "νέο φρούτο" (που έχει ξανασερβιρηστεί) ήταν να μας κατηγορήσουν γιά ομοφοβία. Αν είναι δυνατόν!

    Διαβάστε παλληκάρια μου (ακόμα και εσείς που μπορεί να προσποιείστε πως είστε "τουρκοκύπριες") και πέστε μας ξανά γιά την "ομοφοβία" μας. Εσείς πότε σταθήκατε ΕΠΩΝΥΜΑ ενώπιον οικογένειας, κόμματος σας, κράτους και γειτόνων ΥΠΕΡ του δικαιώματος όλων των ανθρώπων στον έρωτα; Ή μόνον ανώνυμες κατηγορίες ξέρετε να ρίχνετε και ό,τι κολλήσει;

    Γιατί επιμένουμε στην Ομοφυλοφιλία
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008/11/blog-post.html

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  56. Γιατί επιμένουμε στην ομοφυλοφυλία και στεκόμαστε περήφανα και εθνικά δίπλα στο ΕΛΑΜ.

    http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2010/10/gay-pride.html

    "Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κοινωνίες στην Ευρώπη που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση και την άλωση των εθνικών αξιών!"

    ReplyDelete
  57. Φυσικά το ΕΛΑΜ, όπως όλες οι εθνικιστικές-σωβινιστικές ομάδες κτίζει την ιδεολογία και συμπεριφορά των μελών του πάνω στο μίσος ενάντια στους ομοφυλόφιλους. Ξεχνούν πως το "Συμπόσιο του Πλάτωνος" και μύριες άλλες από τις εθνικές μας ρίζες εμπεριέχουν αξιοθαύμαστη και αξιοπρεπή ομοφυλόφιλη Ελληνοπρέπεια.

    Και φυσικά κατακρίνουμε το κόμμα τους για αυτό, όπως και γιά την μισαλλοδοξία του.

    Τα εθνικά ιδεώδη που λέει πως εξυπηρετεί το ΕΛΑΜ, υπηρετούνται καλύτερα και πιό ορθά με αφοσίωση στην αγάπη για το ελληνικό, και όχι με το μίσος για το διαφορετικό. Ελπίζουμε κάποτε τα μέλη και οι υποστηρικτές του να το αντιληφθούν.

    Αλλά για πολλούς τούτα είναι "ψιλά γράμματα". Ή και απλώς γράμματα.

    ReplyDelete
  58. Αυτό που δεν είναι φυσικό είναι το Cyprus Indymedia να εκθειάζει τις "εθνικιστικές-σωβινιστικές ομάδες" γράφοντας ότι "το πειθαρχημένο άγημα του ΕΛΑΜ ήταν άψογο στην συμπεριφορά του", πόσο μάλλον να μαρτυρεί δημόσια ότι συνάπτει και τηρεί συμφωνίες με αυτό το κόμμα, και συνεργάζεται άψογα με τους οργανωτικούς του στην εφαρμογή των συμφωνιών.

    Εφόσον λοιπόν συναγελάζεστε με το ΕΛΑΜ, το ερώτημα σας γίνεται ακόμα πιο καίριο, σταθήκατε ενώπιον του εταίρου σας υπέρ του δικαιώματος όλων των ανθρώπων στον έρωτα;

    ReplyDelete
  59. Το ΕΛΑΜ ήταν πράγματι άψογο, με την έννοια ότι δεν είπε και δεν έκανε τίποτε απ΄ότι του καταλόγισαν. Τι εννοείς με το του εταίρου σας?

    ReplyDelete
  60. To ΕΛΑΜ έγινε για να υπάρχει το ΑΚΕΛ, και το ΑΚΕΛ θα υπάρχει λόγο του ΕΛΑΜ και του κάθε ΕΛΑΜ που κάποιοι δημιούργησαν για να συντηρούν το κάθε ΑΚΕΛ και τα ιδεόδη του

    ReplyDelete
  61. Ε/Κ δικηγόρος12 May 2012 at 10:26

    Είναι ακριβώς όπως τα λες. Το ΑΚΕΛ πριμοδοτεί το ΕΛΑΜ και το προωθεί μέσω της αρνητικής διαφήμισης. Ο μπαμπούλας της ακροδεξιάς είναι ικανός να κρατά τους ψηφοφόρους στο μαντρί.

    Βέβαια όταν η νέου τύπου ακροδεξιά πρωτοεφθασε στην Κύπρο πριν από 8 περίπου χρόνια το ΑΚΕΛ δεν έπραξε τίποτε. Όταν μέλη της έδειραν Τουρκοκύπριο στη Μακαρίου το ΑΚΕΛ πάλι δεν έπραξε τίποτε. Όταν τον θύτη τον εκπροσώπησε ο βοηθός αρχηγός αστυνομίας πάι δεν έπραξε τίποτε. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ επιθυμούσε καια επιθυμεί την ύπαρξη ακροδεξιάς για να δικαιολογεί την ύπαρξη της.

    Στλινισμός και φασισμός είναι οι δύο αιματοβαμμένες όψεις του ίδιου νομίσματος.

    ReplyDelete