Sunday 17 July 2011

ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Πολιτική πράξη, πραξικόπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και προδοσία ισάξια εκείνης του Ιουλίου του 1974 συνιστά η αποδοχή ρεύματος από τα κατεχόμενα. Προσφέρει επίσημη αναγνώριση στο παράνομο Καθεστώς και νομιμοποίηση των διχοτομικών κατοχικών δεδομένων και δημιουργούνται νέα τετελεσμένα συνδιαλλαγής δύο Κρατών τα οποία είναι η επιδίωξη των Τούρκων.

Πρόκειται για αφελή πολιτική πράξη, την ίδια με εκείνη της αποδοχής των Εμπορευματοκιβωτίων. Όπως τότε δεν μπόρεσε η Ηγεσία να εκτιμήσει σωστά την ενέργειά της, με αποτέλεσμα να ζούμε σήμερα μια αχρείαστη τραγωδία , έτσι και τώρα με το ηλεκτρικό ρεύμα μας οδηγεί σε νέες χειρότερες περιπέτειες.

Πυροδοτεί το φιτίλι της ωρολογιακής βόμβας που λέγεται Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία η οποία συντηρείται στα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ύπαρξης του Κυπριακού Ελληνισμού.

Καμιά ανάγκη δεν δικαιολογεί τέτοια πράξη.

Καλούμε την Αρχή Ηλεκτρισμού και τους Βιομήχανους να μην γίνονται συνεργοί στο ξεπούλημα της πατρίδας για 70 MW.

Πρέπει να αντέξουμε και να δώσουμε τις σωστές λύσεις οι οποίες δεν θα ανοίγουν τον τάφο μας.

Έλεος πλέον.

Αδούλωτη Κερύνεια
16/07/2011

~~~~~~~~~~~~~

ΝΑΙ στην Αδούλωτη Κερύνεια
"το ανθρώπινο πάθος για επιστροφή εκφράζει η Αδούλωτη Κερύνεια από το 1974 μέχρι σήμερα, με τη συνέπεια κρίσης, εκτίμησης και αξιολόγησης καταστάσεων και πολιτικών εξελίξεων, που μας οδήγησαν στην τεκμηριωμένη θέση και άποψη ότι, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, δεν εξασφαλίζεται η επιστροφή μας."
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html

Aνοικτή Επιστολή Προς Τους Τουρκοκυπρίους
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

~~~~~~~~~~

12 comments:

  1. Δεν είναι προδοσία η αγορά ρεύματος από τα κατεχόμενα. Αντίθετα σώζει ζωές που κινδυνεύουν και απ' ότι φαίνεται οι 'Αδούλωτοι' δεν ενδιαφέρονται γι' αυτές.

    ReplyDelete
  2. 'Αντίθετα σώζει ζωές που κινδυνεύουν' - αυτό σας μάρανε τώρα, μετά το δυστύχημα και το ξύλωμα της άμυνας μας από την Κυβέρνηση παρία της Ε.Ε.

    Και βέβαια είναι προδοσία, όσο και να κρύβονται πίσω από τον Μάνθο Μαυρομμάτη οι εγκληματίες που μας κυβερνούν . Ρεύμα μπορούν να πάρουν από οποιανδήποτε από τις υπόλοιπες 27 χώρες της Ε.Ε. ή ακόμα μπορούν να σταματήσουν την παροχή δωρεάν ρεύματος προς τα κατεχόμενα.... αλλά πάλι μου φαίνεται πως οι πολιτικές σκοπιμότητες βρήκαν τρόπο και εισήλθαν και πάλι. οι ίδιες πολιτικές σκοπιμότητες που έφεραν εδώ τα εκρηκτικά, και οι ίδιες σκοπιμότητες που μας φέρνουν, θέλουμε δεν θέλουμε την Τουρκική λύση που απορρίψαμε.
    Αλ.(Λευκωσία)

    ReplyDelete
  3. Τα κομματόσκυλα έλαβαν εντολή να εμπλακούν σε αντεπίθεση στο διαδίκτυο:

    "Πέρασαν στην αντεπίθεση

    Ομάδα στήριξης του Δημήτρη Χριστόφια δημιουργήθηκε στο facebook μέσω της οποίας διάφορα άτομα επιτίθενται κατά όσων ασκούν κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την τραγωδία στο Μαρί. Κάποιοι από τους επισκέπτες του συγκεκριμένου χώρου κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούν εφημερίδες και δημοσιογράφους για τα όσα γράφουν. Χαρακτηρίζεται ο «Φιλελεύθερος» ως φασιστική φυλλάδα ενώ καλούνται «οι σύντροφοι», όπως χαρακτηρίζονται, να σταματήσουν να αγοράσουν τη συγκεκριμένη εφημερίδα καθώς και τον «Πολίτη» και να μην διαβάζουν «Offsite» στο διαδίκτυο. "
    http://offsite.com.cy/blog/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5/

    ReplyDelete
  4. Το να σκοτώνονται όμως άνθρωποι λόγω ανεπάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο εύκολα μπόρεί να έρθει από τους ΤΟυρκοκύπριους είναι και αυτό ένα είδος εγκλήματος το οποίο στην προκειμένη περίπτωση προωθείται από την Αδούλωτη Κερύνειας. Έπρεπε να μάθουμε από αυτά που έγιναν και να ΄πούμε επιτέλους κανένας άνθρωπος στον βωμό της βλακείας.

    ReplyDelete
  5. Παρόλο τον θυμό μου με τον πρόεδρο, φοβάμαι γιατί νιώθω ότι υπάρχουν και πολύ χειρότεροι από αυτόν όπως οι αδούλωτοι Κερύνειας οι οποίοι δέχονται τον σκοτωμό ανθρώπων λόγω των εμμονών τους οι οποίες στο παρελθόν σκότωσαν χιλιάδες. Και επίσης φοβάμαι γιατί μέσα στους αγανακτισμένους υπάρχουν πολλοί από αυτούς.

    ReplyDelete
  6. Δημήτρης Φυρίος24 July 2011 at 16:59

    Οι αδούλωτοι Κερυνείας (!!!) επιμένουν μετά από 200 χρόνια (τόσα φαίνονται σε μένα σε τέτοια εποχή ταχύτητας που ζούμε) να ζουν στο βαθύ παρελθόν. Κρίμα και για αυτούς κρίμα και για τα μηνύματα που βγαίνουν προς τα έξω. Μην ανησυχείτε όμως, αυτό το ρεύμα που παίρνουμε δεν είναι αληθινό! Ψευδορεύμα είναι, μη αναγνωρισμένο από κανέναν παγκόσμιο οργανισμό και από κανένα κράτος...
    Εσείς όμως κλείστε τις ηλεκτρικές σας συσκευές και τα air conditions σας γιατί αν είναι αληθινό το ρεύμα του ψευδοκράτους, πώς θα αντέξετε τη συνυπευθυνότητα σε αυτή την τρομερή προδοσία;
    τρομάρα σας

    ReplyDelete
  7. Κρίμα Δημήτρη...

    Που το μόνο κίνητρο που ήβρες μέσα σου τούν' τες μέρες ολέθρου και τραγωδίας που βιώνουμε ήταν να εκτοξεύσεις χολή ενάντια στους πρόσφυγες της Κυρήνειας.

    Προς τι αποσκοπεί το να ζωγραφίζεις την Αδούλωτη Κερύνεια ως οπισθοδρομικούς και "συνυπεύθυνους" (αν είναι δυνατόν!!!) "σε αυτή την τρομερή προδοσία;"

    Πολλοί ανθρώποι λεν ανοικτά "ευχαρίστως να μου κόψετε το ρεύμα 10 και 12 ώρες παρά να γλύφουμε τον κατακτητή γιά να μας ελεήσει". Διότι ο Χριστόφιας σε αυτό αποσκοπεί με την κίνηση του: να φθείρει κι άλλο το ηθικό του'ν του τραυματισμένου λαού ώστε να μην βρίσκει τρόπο να αντιστέκεται πλέον · να ξεχάσει, ει δυνατόν, και την πολιτιστική του ταυτότητα, να υποταχθεί ηθικά και πολιτικά στη στρατιωτική υπεροχή του κατακτητή.

    Είναι σαφές πως υποστηρίζεις την κίνηση του Προέδρου. Όπως και έκαμες προωθώντας το ρατσιστικό σχέδιο Αννάν - δεν ξέρω αν συνεχίζεις τώρα να προωθείς τη νέα του έκδοχή, την ρατσιστική Διζωνική. Θέλεις να μας 'πεις;

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  8. Δημήτρης Φυρίος26 July 2011 at 16:12

    κρίμα Πέτρο που μου
    προσδίδεις χαρακτηρισμούς και μου βάζεις αυθαίρετες ταμπέλες
    κρίμα Πέτρο που δέχεσαι(;) έναν τίτλο (του άρθρου του σωματείου) που έρχεται από ένα πολύ βαθύ παρελθόν...
    κρίμα που η λέξη προδοσία έχει χάσει τελείως την έννοια της.
    Μα είναι δυνατόν άνθρωποι να ισχυρίζεστε ότι είναι προδοσία να πάρουμε ρεύμα από τα κατεχόμενα;
    προδοσία; μείνετε λίγα λεπτά... προδοσία;
    κρίμα Πέτρο που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα απύθμενο παγκόσμιο χάος και ακόμα εμμένουμε να βλέπουμε τον κόσμο 40 χρόνια πίσω...
    Επειδή ρωτάς (και επειδή όλα στον κόσμο σχετίζονται με το κυπριακό και το καταραμένο Ανάν!!!!) να απαντήσω...
    Υποστήριξα το σχέδιο Ανάν και δεν ντρέπομαι για αυτό γιατί η πρόθεσή μου ήταν αγνή και η λογική μου συνεπής.
    Σήμερα πάλι δεν ντρέπομαι να λέω καλύτερα η δεύτερη λύση... δηλαδή συμφωνημένη διχοτόμηση. όχι επειδή είναι ιδανική για μένα αλλά γιατί αυτή είναι η αλήθεια και των μεν και των δε...
    τα γκάλοπ το δείχνουν καθαρά κανείς δεν θέλει μπλεξίματα με τους άλλους ούτε και εκείνοι με μας. Και κανείς δεν πιστεύει ότι μιλώντας άλλα 40 χρόνια θα γίνει κάτι.
    Να τελειώνουμε κάποτε με την υποκρισία, τα γλειφιτζούρια και τα αππώματα.
    Η εποχή αυτή είναι πολύ δύσκολη θα γίνουν πολλές ανατροπές, ο κόσμος αλλάζει δραματικά δεν υπάρχουν περιθώρια...
    Όχι και υπόλογος του Χριστόφια Πέτρο!!!
    Και επιτέλους τα ράσα και οι ταμπέλες δεν κάνουν τον παπά.
    Είμαστε όλοι άνθρωποι. Γυναίκες και άντρες. Και όσο πιο πολύ διαιρούμε τόσο πιο ασήμαντες είναι οι φορεσιές και οι φουστανέλες μας αν γίνομαι κατανοητός.
    Ευχαριστώ για τον χώρο και λυπάμαι αν φάνηκα σκληρός με την Αδούλωτη κερύνεια δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους αλλά αυτός ο τίτλος με τσάκισε...

    ReplyDelete
  9. Ομολογείς ανοικτά πως υποστηρίζεις Διχοτόμηση, που είναι και η φυσική εξέλιξη της Αννανικής Διζωνικής που υπεστήριζες προηγουμένως.

    Οπότε είναι φυσικό να σε ενοχλεί κάθε δήλωση και εκδήλωση των προσφύγων που εσύ καταδικάζεις ΟΥΔΕΠΟΤΕ να επιστρέψουμε στους τόπους μας.

    Και είναι φυσικό να σε ενοχλεί η λέξη "προδοσία". Δεν είσαι πορωμένος άνθρωπος και κατέχεις ακόμα ανθρώπινες αξίες, και κάπου μέσα σου σίγουρα οι ενοχές σου γιά το ότι υποστηρίζεις Διχοτόμηση σε γδέρνουν και σε τυρρανούν. Αναμενόμενο λοιπόν το όταν ακούες γιά προδοσία να ενοχλείσαι.

    Αλλά αυτή σου η αγωνία γιά το αν είσαι προδότης ή όχι με το να υποστηρίζεις Διχοτόμηση, δεν λύεται κατηγορώντας τους αδικημένους. Λύεται με το να πάρεις το μέρος των αδικημένων.

    Μόνο έτσι θα ησυχάσεις και εσύ, και εμείς από τις παράλογες σου αντιρρήσεις.

    Πέτρος
    _______

    ReplyDelete
  10. Δημήτρης Φυρίος1 August 2011 at 08:22

    Πέτρο συγνώμη αλλά δεν θα αποδείξω σε σένα ότι δεν είμαι ελέφαντας γιατί το πρόβλημα δεν είναι τι θα πω και τι θα δηλώσω αλλά πώς θα το δεις εσύ...
    Όμως θα κάνω μια απέλπιδα προσπάθεια.
    Είπα ότι θεωρώ καλύτερη λύση τη συμφωνημένη διχοτόμηση γιατί απλά αυτή είναι η αλήθεια και η παραγματικότητα και των μεν και των δε. Αφού λοιπόν δεν θέλει ο ένας τον άλλο γιατί μάχονται;
    Αυτό είπα. Και αυτό λένε και τα γκάλοπ. Η πλειοψηφία του κόσμου ούτε πιστεύει ούτε θέλει λύση με τους Τούρκους μέσα... Πόσο θα κρυβόμαστε ακόμα;
    Όσο για το θέμα προδοσία προτείνω ως μη πορωμένος (αυτό το βρήκες!) να ξαναγυρίσουμε στο λεξικό και να μάθουμε να είμαστε ακριβείς και συνετοί όταν χρησιμοποιούμε αυτή την έννοια.
    Και κλείνω ξανά με αυτό. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Μετά είμαστε άντρες και γυναίκες. Μετά είμαστε μαύροι, άσπροι, κόκκινοι, κίτρινοι. Μετά είμαστε ευρωπαίοι, ασιάτες κλπ. μετά είμαστε έλληνες, σουηδοί, καταλανοί, αμερικάνοι, ρώσοι, ιάπωνες κλπ.
    Και πρέπει να επιστρέψουμε στην πρώτη μας ταυτότητα γιατί την ξεχάσαμε μέσα στα πολλά κοστούμια που φέρουμε...
    Άνθρωπος!
    ΥΣ. Για αυτό κι εσύ προσπάθησε να μην ταμπελώνεις τους ανθρώπους τόσο εύκολα Πέτρο.
    Και όταν διαβάζεις κάτι, μην πορώνεσαι με την απάντηση που θα δώσεις...

    ReplyDelete
  11. Η ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου είναι και επιθυμητή, και εφικτή, και αναγκαία.

    Τους δύο λαούς μας τους δένουν πολλοί και υπέραρκετοι πολιτιστικοί και ιστορικοί δεσμοί, καθώς και οι νέες συνειδησιακές και υλικές πραγματικότητες που δημιουργεί η Κεφαλαιοκρατία και ο διεθνής Ιμπεριαλισμός, που καθιστούν την συνύπαρξη μας αναγκαίο στοιχείο - αλλά και την καθιστούν την πιό όμορφη και ανθρωπινή λύση στον κοινό μας πόνο που έφερη η Εισβολή και Κατοχή.

    Κρίμα που τώρα αγκαλιάζεις το ρατσιστικό διαχωρισμό των λαών. Παραμένω όμως πεπεισμένος πως η ανθρωπιά σου θα υπερισχύσει και θα ξανάβρεις το θάρρος να υποστηρίξεις την ειρηνική συμβίωση των κοινοτήτων μας.

    ReplyDelete
  12. Δημήτρης Φυρίος1 August 2011 at 16:49

    Πέτρο γκρρρρρρρρρ!!!!!
    Τι μου λες;
    Δεν διαβάζεις τι γράφω;
    Πως μπορώ να αγκαλιάζω ένα ρατσιστικό διαχωρισμό;
    Αφού τουναντίον λέω ξεκάθαρα ότι πάνω από όλα είμαστε όλοι άνθρωποι. Γυναίκες και άντρες...κ.ο.κ.
    Και βεβαίως ε/κύπριοι και τ/κύπριοι θα έπρεπε να είναι μαζί, αδερφωμένοι.
    Αλλά δεν είναι.
    Και σε αυτό έχουμε 82% ευθύνη εμείς και 18% οι τ/κύπριοι αν θέλουμε αριθμούς. Δεν διαχειριστήκαμε σοφά τη δύναμη και την πλειοψηφία μας.
    Πολύ πριν μπει η Τουρκία...
    Κι εγώ όπως κι εσύ, ελπίζω και πιστεύω να επικρατήσει η ανθρωπιά σου (μας) Πέτρο, σε όλα ρτα επίπεδα.
    Χρειαζόμαστε όλοι την ανθρωπιά μας πίσω
    ευχαριστώ για το χώρο

    ReplyDelete