Thursday 7 July 2011

Ο Πειρατής της Ανατολικής Μεσογείου


Οι υπηρέτες της διεθνούς άρχουσας τάξης και του ιμπεριαλισμού σε Κύπρο και Ελλάδα ξανακτύπησαν. Οι κυβερνήσεις των ανδρεικέλων Γιώργου Παπανδρέου και Δημήτρη Χριστόφια προχώρησαν συντονισμένα στην απαγόρευση απόπλου, κατάπλου και διάπλου πλοίων και σκαφών από και προς τη Γάζα σε μια πρωτοφανή επίδειξη πειρατικών διαθέσεων προς το δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό. (1,2)

Η κυβέρνηση της Ελλάδας προχώρησε μάλιστα σε παρεμπόδιση του απόπλου των σκαφών και στην παράνομη κράτηση τους σε βαθμό που η μοναδική εκλελεγμένη Κυβέρνηση στα Παλαιστινιακά εδάφη Χαμάς να διαμαρτυρηθεί για την πρωτοφανή αυτή πράξη παραβίασης κάθε αρχής διεθνούς δικαίου και ναυσιπλοΐας. (3)

Προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας προσποιούνται ότι συνεργάζονται με την Παλαιστινιακή "αρχή" σε βαθμό που η κυβέρνηση της Ελλάδας πήρε τα εύσημα από το Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης Ηνωμένων Εχθρών. (4)

Οι ανθύπατοι του ιμπεριαλισμού

Καθίσταται ολοένα και πιο καθαρό σε όλους μας ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου κυλίζονται ολοένα και περισσότερο στο βόθρο της εξάρτησης και της υποταγής στο διεθνές άρμα του ιμπεριαλισμού. Οι ηγέτες των δύο κρατών συμπεριφέρονται σαν υπάκουα σκυλάκια στις διαταγές, υποδείξεις και ενίοτε και απειλές των διαθνών τους αφεντικών.

Οι κυβερνήσεις των δύο κρατών παίζουν το ρόλο των αρχαίων Ρωμαίων ανθύπατων, τοποτηρητών της αυτοκρατορίας στα μέρη όπου δεν μπορούσε να παρέμβει άμεσα. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη των κρατών και των υποτακτικών τους Γιώργος Παπανδρέου και Δημήτρης Χριστόφιας προέβησαν σε μια πράξη πειρατείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον Ελληνισμό, το Κυπριακό και το λαό μας.

Η παραβίαση των αρχών της ελεύθερης διέλευσης για τα πλοία του στολίσκου για τη Γάζα δεν αποτελεί απλώς μια πειρατική πράξη. Δυναμιτίζει τις καλές σχέσεις γειτονίας με τον Παλαιστινιακό λαό, προκαλεί κατάφορα των Αραβικό κόσμο και δείχνει τη σαφή τοποθέτηση των δύο κυβερνήσεων στο πλευρό του δυνάστη. Το στρατοκρατικό και φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ που δημιουργήθηκε με την εισβολή, κατοχή και εποικισμό των εδαφών της Παλαιστίνης έχει βρει τους καλύτερους συμμάχους του στα πρόσωπα των υποδουλωμένων κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδος και στο πρόσωπο του πραξικοπηματικά ανερχόμενου στην ηγεσία των Παλαιστινιακών εδαφών Μαχμούτ Αμπάς. Θυμίζουμε εδώ ότι τον Άμπας τον επέβαλε το Δυτικό Κεφάλαιο και οι δυνάμεις των Ιμπεριαλιστών με πραξικόπημα ενάντια στη θέληση του λαού (ας μην ξεχνούμε πως η εκλελεγμένη Κυβέρνηση των Παλαιστινίων είναι εκείνη της Χαμάς).

Οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος με τις πράξεις τους προτιμούν πεντακάθαρα τη συμπόρευση με τον ισχυρό και απάνθρωπο δυνάστη αντί της πορείας με βάση αρχές Δικαίου και Ηθικής.

Ντροπή τους και Λαμπρόν να τους Κάψει!

Για χιλιετίες η δήλωση καταγωγής Yunani - Ίωνας - Έλληνας χαιρετιζόταν πάντοτε με ενθουσιασμό και εγκαρδιότητα ανάμεσα στον αραβικό κόσμο. (5)

Οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου προσπαθούν μέσα σε δύο χρόνια να καταστρέψουν αυτή την υπόληψη γλείφοντας τους σφαγείς του Παλαιστινιακού λαού.

Στην Ελλάδα είναι πλέον πεντακάθαρο στο λαό ότι η κυβέρνηση των σοσια-ληστών αποτελεί μια κοινοβουλευτική χούντα υποδουλωμένη στο διεθνές Κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμο που ξεζουμίζει τον Ελληνικό λαό για χάρη των τοκογλύφων πατρόνων της.

Τι να πούμε όμως για τον δικό μας πειρατή που το παίζει και κομμουνιστής;

Ο Πειρατής της Ανατολικής Μεσογείου


Ο καιροσκοπισμός του Δημήτρη Χριστόφια ή μήπως κάτι πιο βαθύ;

Η στάση της Κυπριακής κυβέρνησης στο θέμα στερείται κάθε ηθικού και πολιτικού ερείσματος. Εκτός από το γλείψιμο των διεθνών αρχόντων. Ο καλός υπηρέτης Δημήτρης Χριστόφιας φαίνεται πως δε σταματά μπροστά σε τίποτε ώστε να αποδείξει ότι είναι άξιος αντιπρόσωπος του διεθνούς Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού στη γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου. Γι αυτό και η άσκηση της πολιτικής του για την πώ-λυση της Κύπρου είναι ταυτόσημη με την προδοτική πολιτική που ασκεί ο εκλεκτός των ΗΠΑ και του Ισραήλ Μαχμούτ Αμπάς. (6)

Μέσα από τις αποκαλύψεις της Αλ Τζαζίρα / Al Jazeera γιά τις διαρροές εγγράφων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις γιά το Παλαιστινιακό ζήτημα φαίνεται πολύ καθαρά πως ο Μαχμούτ Αμπάς ακολουθεί ακριβώς την ίδια πορεία εγκατάλειψης και προδοσίας του αγώνα των Παλαιστινίων που ακολουθεί και ο Δημήτρης Χριστόφιας γιά τον δικό μας:
http://english.aljazeera.net/palestinepapers/

Φαίνεται λοιπόν πως η πράξη απαγόρευσης του απόπλου και/ή κατάπλου πλοίων στην Κύπρο αποτελεί και τη φυσική συνέχεια της αισχρής σχέσης του Δημήτρη Χριστόφια με την "επίσημη" Παλαιστινιακή αρχή και την καιροσκοπική προσέγγιση του Κυπριακού κράτους προς το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ με την πρόφαση τάχα της διασάλευσης των σχέσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ.

Το κάθε κράτος έχει κάθε δικαίωμα να συνάψει συμμαχίες - έστω και πρόσκαιρες - με όποιο άλλο κράτος επιθυμεί. Στην περίπτωση του νησιού μας οι συμμαχίες αυτές χρειάζεται να βασίζονται σε αρχές Δικαίου εαν επιθυμούμε κάποτε να δικαιωθούν οι πόθοι και οι προσδοκίες του λαού μας.

Πώς άραγε προωθούνται τα δίκαια του λαού μας με τη συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων; Ποιος αραβικός λαός θα δει την υπόθεση μας Εισβολής, Κατοχής και παράνομου Εποικισμού με συμπάθεια όταν ο αμπάλατος ( ανισόρροπος ) μας πρόεδρος-πειρατής στηρίζει το κράτος που πράττει ακριβώς τα ίδια εις βάρος των Παλαιστινίων; Με τι μούτρα θα διεκδικήσουμε ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση των δικών μας προσφύγων, όταν το κράτος μας εμποδίζει την ελεύθερη διέλευση πλοίων και αγαθών προς τη Γάζα;

Πώς εξηγείται η πλήρης και άνευ όρων υποταγή του "κομμουνιστή" Δημήτρη;

Η διζωνική μήτηρ πάσης κακίας

Η υιοθέτηση του απάρτθαϊντ ως το μοντέλο λύσης για το Κυπριακό με το πρόσχημα της διζωνικής ομοσπονδίας είναι ο αιαματοβαμμένος συνεκτικός ιστός ανάμεσα στον Ιμπεριαλισμό, το Κεφάλαιο, το κράτος του Ισραήλ, τον Μαχμούτ Αμπάς και τον καραγκιοζοπρόεδρο μας.

Μια λύση η οποία απαγορεύει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα σε μεγάλο μέρος του λαού και που διαχωρίζει τους ανθρώπους ρατσιστικά στη βάση της εθνικής τους προέλευσης είναι φανερό ότι βρίσκει τους Έλληνες της Κύπρου αντίθετους. Και παρά την τρομοκρατία και τους χρηματοδοτούμενους ξένους και ιθαγενείς δάκτυλους προ του 2004 ο λαός όρθωσε το ανάστημα του πιστός στην πολιτιστική του παράδοση - τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος - αρνούμενος το έκτρωμα.

Ο πειρατής μας βέβαια ως υποτακτικός του ιμπεριαλισμού επιμένει να πορεύεται προς την κατεύθυνση της διζωνικής ερήμην του λαού. Στην μοναχική προδοτική του πορεία είναι πολύ φυσικό να βρει συμμάχους όλους εκείνους τους θεσμούς και τα κράτη που ακολουθούν πορεία ανάλογη. Ισραήλ, Μαχμούτ Αμπάς, Γιώργος Παπανδρέου είναι φυσικότατο να είναι σύμμαχοι του προέδρου μας καθώς και εκείνοι αγκαλιάζουν τη διζωνική ως την πώ-λυση των λαών μας. Και ο δικός μας γλείφτης στέκεται δίπλα τους.

Από το εξαίρετο άρθρο του Πέτρου Ευδόκα με τίτλο "Μαχμούτ Αμπάς και Δημήτρης Χριστόφιας Βίοι Παράλληλοι" (6) θυμόμαστε:
"Μεταξύ άλλων, ο Άμπας φαίνεται να συμφώνησε πως από τα πέντα εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν μόνο δέκα χιλιάδες - βλέπε συμφωνίες Χριστόφια γιά αποδοχή της ΜΗ επιστροφής όλων των προσφύγων, ιδίως στην Κυρήνεια. Ο δε Άμπας προχώρησε και στο να διαπραγματευτεί να επιστρέψουν μόνο χίλιοι πρόσφυγες ανά έτος γιά δέκα έτη! Εδώ:
http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/24/palestinians-10000-refugees-return-israel

Που είναι ακριβώς η ίδια φόρμουλα που προέβλεπε το σχέδιο Αννάν: επιστροφή "με δόσεις", και με ανώτατο όριο ώστε οι τώρα κατεχόμενες περιοχές να μην "υποστούν πλημμύρα" ελληνοκυπρίων και να χαθεί ο εθνικο-σωβινστικός φυλετικός χαρακτήρας που επέβαλε το καθεστώς κατοχής.

Άλλη συμφωνία του Αμπάς προβλέπει ΜΗ επιστροφή των κατεχόμενων εδαφών και μάλιστα πολύ σημαντικών περιοχών όπως την ίδια την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, την Ιερουσαλήμ! - βλέπε συμφωνίες Χριστόφια γιά Καρπασία, Κυρήνεια και Μόρφου.

Επιπλέον, ο Άμπας συμφώνησε γιά νομιμοποίηση των παράνομων εποίκων - βλέπε προτάσεις Χριστόφια γιά τους 50.000 έποικους.

Τι άλλο ζητά ένας κατακτητής άλλωστε; Να κρατήσει τα σημαντικά εδάφη και περιοχές που κατάκτησε, να επιτραπεί ο παράνομος εποικισμός και δημογραφική αλλοίωση που επέβαλε, και να μην επιστρέψουν οι ανθρώποι που έδιωξε σαν πρόσφυγες: αυτό είναι και ο ορισμός της νίκης.

Χριστόφιας και Άμπας, τα "καλά παιδιά" των Ιμπερια-ληστών, διαχειρίζονται τις υποθέσεις των κατακτημένων και υποδουλωμένων λαών τους με τον ίδιο τρόπο. Βίοι παράλληλοι."
Και να μην ξεχνάμε και τους άλλους καλούς φίλους του προέδρου όπως τον Gordon Brown, ο οποίος μάλιστα φιλοξενήθηκε και πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα του κυβερνώντος ψευδοκομμουνιστικού κόμματος. (7)

Ο πειρατής στην υπηρεσία του Ιμπεριαλισμού

Η υπογραφή του Δημήτρη Χριστόφια στη συμφωνία με την Αυτοκρατορία για χρήση του εδάφους, του εναέριου χώρου και της υποδομής της Κυπριακής δημοκρατίας ενάντια στους γειτονικούς μας λαούς αποτελεί αίσχος για τον ίδιο και τον ψευδοκομμουνισμό που πρεσβεύει.

Η χρήση -με την ευλογία του- του εδάφους της Δημοκρατίας από τις δυνάμεις της Αυτοκρατορίας για την αναίτια επιθετικότητα εις βάρος των γειτονικών μας λαών αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Κάθε μέρα η χώρα μας χρησιμοποιείται για τις σφαγές αθώων με την ευλογία του προέδρου και της κυβέρνησής του. Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και ολόκληρη η υποδομή του νησιού μας έχουν παραδοθεί στις ορέξεις της Αυτοκρατορίας με την ευλογία του προέδρου. Καθημερινά διακινούνται στο νησί μας υλικά και προσωπικό που χρησιμοποιούνται για τις σφαγές που συνεχίζουν να γίνονται στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. (8)

Επιπρόσθετα το νησί μας εμπλέκεται στις υποθέσεις απαγωγών υποτιθέμενων τρομοκρατών. (9)

Ο πειρατής μας δέχεται την κατοχή 10% του Κυπριακού εδάφους από την επαίσχυντη πολεμική μηχανή της Μ.Βρεττανίας και δεσμεύεται ενώπιόν της.

Ορίστε τι δηλώνει το περίφημο μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε ο πρόεδρος μας με τον ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν:

"The two countries reiterate their commitment to their respective obligations under the Treaties signed in 1960." (10)

(Οι δύο χώρες επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους με βάση τις Συνθήκες που υπέγραψαν το 1960)

Ο πρόεδρος με την υπογραφή του αποδέχεται το καθεστώς του 1960 την παραμονή των βάσεων και το ρόλο της Μ.Βρεττανίας ως Εγγυήτριας Δύναμης! Κατά τα άλλα ποζάρει ως αντι-ιμπεριαλιστής. Έτσι εξηγείται και το παραλήρημα του εις Brookings όπου δήλωσε ότι το θέμα των Βάσεων θα απασχολήσει "our children and grandchildren".

Ο πειρατής και η κυβέρνηση του όμως δεν αρκούνται σε αυτά. Συνεχίζουν να συνάπτουν σχέσεις αίματος με τους πειρατές του κόσμου. Πρόσφατα η ψευδοκομμουνιστική μας κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνίες με την κυβέρνηση του Καναδά ώστε η Κύπρος να χρησιμοποιείται ως το ορμητήριο των Καναδικών δυνάμεων για τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

“Canada is using two civilian airports in southern Cyprus – Paphos and Larnaca – to shuttle soldiers and other personnel in and out of Afghanistan. In Cyprus, the Canadians are housed in hotels."

(Ο Καναδάς χρησιμοποιεί δύο αεροδρόμια στη νότια Κύπρο - Πάφος και Λάρνακα - για να διακομίσει στρατιώτες και άλλο προσωπικό εντός και εκτός Αφγανιστάν. Στην Κύπρο οι Καναδοί φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.)

Η συμφωνία έγινε για το ποσό των 20 εκατομμυρίων αργυρίων (Ευρώ). (11)

Ο πειρατής στην υπηρεσία του Κεφαλαίου

Επί της πειρατείας του Δημήτρη Χριστόφια επιχειρούνται πολλές και διάφορες διευκολύνσεις για το διεθνές και τοπικό Κεφάλαιο:

  • Έργα εκτρώματα όπως το ξενοδοχείο στην είσοδο της Λευκωσίας με τα λεφτά του Κατάρ και τις ευλογίες της "επαναστατικής κυβέρνησης". Η γη του λαού εκχωρείται στο Διεθνές Κεφάλαιο. Ποιος θα καρπωθεί τα κέρδη από αυτές τις συμφωνίες; Ο λαός του οποίου γη εκχωρείται;
  • Η κατ' αρχήν συμφωνία με την εταιρία κολοσσό Shell για την αγορά φυσικού αερίου σε τιμή μεγαλύτερη από της αγοράς. Ευτυχώς το θέμα διέρρευσε και έτσι γλιτώσαμε από το χαράτσι του πειρατή μας. Θυμίζουμε εδώ την επίθεση που δέχτηκαν από τα όργανα του πειρατή στο ΑΚΕΛ όσοι διαφώνησαν με την κλοπή που ετοιμαζόταν να επιβληθεί στον Κυπριακό λαό ως πράκτορες του Κεφαλαίου. "Είπεν ο γάδαρος τον πετεινό κεφάλα"!
  • Οι συνεχείς βραχυπρόθεσμοι δανεισμοί του κράτους από τράπεζες παρά τις υποδείξεις πολλών παραγόντων ότι εφόσον ο δανεισμός είναι αναγκαίος χρειάζεται να είναι μακροπρόθεσμός ώστε να μην επιβαρύνεται η οικονομία αλλά και η αξιοπιστία της.
  • Η επιλογή του Χαρίλαου Σταυράκη ως Υπουργού των Οικονομικών. Ο πειρατής επέλεξε ένα κατεξοχήν εκπρόσωπο του Κεφαλαίου των Τραπεζών για να διευθύνει την Οικονομία. Ο Χαρίλαος Σταυράκης διασυνδέεται με τα κορυφαία ιδρύματα του τραπεζικού εκτρώματος στην Κύπρο και διεθνώς. Μια ανάγνωση του βιογραφικού του φωτίζει την προέλευση του και κατ' επέκταση και τον οικονομικό του προσανατολισμό.(12)
  • Η μυστική συμφωνία του κράτους με τη Noble Energy, για την εκμετάλλευση των γαιανθράκων που υποτίθεται υπάρχουν στην ΑΟΖ Κύπρου. Η συμφωνία κρατείται μακριά από το φως της δημοσιότητας και το λαό. Γιατί άραγε; Τι περιλαμβάνει; Ποιο Κεφάλαιο εξυπηρετεί;
Η πειρατεία στη Δημόσια Υπηρεσία

Ο Πειρατής μας όπως κάθε καλός πειρατής επιλέγει για υψηλές και σημαντικές θέσεις άτομα του πληρώματος του πολύ κοντινά και με το ίδιο πειρατικό ήθος με τον ίδιο.

Έτσι Βάσος Γεωργίου, Άκης Παπασάβας και Ανδρέας Μολέσκης ήταν προσωπικές επιλογές του και αντανακλούν άμεσα στον ίδιο.

Η καταστρατήγηση νόμων, κανονισμών και της ηθικής τάξης και του αισθήματος Δικαίου του λαού από τους "παρά τω πειρατεί" δείχνουν και το επίπεδο επιχειρούμενης πειρατείας εις βάρος της Δημόσιας Υπηρεσίας, του Κράτους και του λαού.

Και βέβαια ο πειρατής μας δεν είχε το σθένος και την εντιμότητα να τιμωρήσει παραδειγματικά τους συμπειρατές του. Κουκκούλωσε σιγά σιγά την κάθε υπόθεση.

Το ίδιο πειρατικό πνεύμα επιδικνύει και για πολλά πόστα της Δημόσιας Υπηρεσίας. Τα κριτήρια επιλογής πολύ συχνά περιορίζονται στα εξής δύο. Αγκάλιασμα της διζωνικής (μητέρας πάσης κακίας ), πειρατικό πνεύμα και ήθος.

Είναι πλέον πασιφανές ότι με την άνοδο του πειρατή στην εξουσία επιχειρείται η άλωση του κρατικού μηχανισμού από τον κομματικό μηχανισμό του ΑΚΕΛ, προς όφελος του πειρατή και του διζωνικού εκτρώματος.

Επίλογος

Ο Πειρατής της Ανατολικής Μεσογείου Δημήτρης Χριστόφιας απολαμβάνει προς το παρόν ανενόχλητος τις δάφνες της πειρατικής του δράσης. Ως γνήσιος απόγονος των Βρεττανών κουρσάρων που λυμαίνονταν τις εμπορικές θαλάσσιες οδούς για χάρη της Βρεττανικής Αυτοκρατορίας ο Δημήτρης Χριστόφιας επιδίδεται στην πειρατεία προς όφελος των διεθνών του αφεντικών.

Αν συνεχίσει να πορεύεται με τον ίδιο αισχρό τρόπο πολύ φοβάμαι ότι το τέλος της πειρατικής του σταδιοδρομίας θα είναι παρόμοιο με το τέλος πολλών από τους πειρατές προκατόχους του.

Χρειάζεται να θυμάται τις σπουδές του της Ιστορίας και να αντιληφθεί ότι ο λαός τον οποίο αυτός και το συνάφι του προσπαθούν να κρατούν κοιμισμένο και υποταγμένο κάποτε θα ξυπνήσει και θα τους επιφυλάξει τη θέση που τους αρμόζει στο μεσιανό κατάρτι.

Σόλων Αντάρτης
~~~~~~~~~~~~

Πηγές

1. «Όχι» στον απόπλου και/ή κατάπλου πλοίων στην Κύπρο

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Σε ισχύ η απαγόρευση της κυβέρνησης για τα πλοία του στολίσκου για τη Γάζα

Λευκωσία: Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει πως η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για απαγόρευση απόπλου και/ή κατάπλου πλοίων και/ή σκαφών οποιουδήποτε τύπου από/προς κυπριακά λιμάνια προς/από Γάζα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ.

Ακόμη, υπενθυμίζει την κοινή πρωτοβουλία Κύπρου - Ελλάδας για την αποστολή ανθρωπιστικού υλικού στη Γάζα από την Κύπρο, που όπως αναφέρει, παραμένει σε ισχύ.

Στην απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για απαγόρευση απόπλου και/ή κατάπλου πλοίων και/ή σκαφών οποιουδήποτε τύπου από/προς κυπριακά λιμάνια προς/από Γάζα μεταξύ άλλων αναφέρεται πως απαγορεύεται σε πλοία και/ή σκάφη οποιουδήποτε τύπου, ανεξαρτήτως σημαίας να αποπλεύσουν από
λιμένα της Κυπριακής Δημοκρατίας με προορισμό τη Γάζα.

Επίσης, απαγορεύεται σε πλοία και/ή σκάφη οποιουδήποτε τύπου, ανεξαρτήτως σημαίας να αποπλεύσουν από λιμένα της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό τη μεταφορά ατόμων και/ή φορτίων και/ή την επιβίβαση και/ή τη μετεκφόρτωσή τους σε άλλα πλοία και/ή σκάφη οποιουδήποτε τύπου, ανεξαρτήτως σημαίας, που έχουν ως προορισμό τη Γάζα, όταν τέτοια επιβίβαση και/ή μετεκφόρτωση διενεργείται εντός των χωρικών υδάτων και/ή της συνορεύουσας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακόμη, απαγορεύεται ο κατάπλους σε πλοία και/ή σκάφη οποιουδήποτε τύπου ξένης σημαίας σε λιμένες της Κυπριακής Δημοκρατίας που έχουν ως τελικό προορισμό τη Γάζα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Από:
http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/72111

2. Προηγήθηκαν Ισραηλινές πιέσεις

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Απαγορεύει τον απόπλου από τα ελληνικά λιμάνια προς τη Γάζα η Αθήνα

Αθήνα: Την απαγόρευση του απόπλου όλων των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Γάζας αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία εκδόθηκε στα ελληνικά και τα αγγλικά, «το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «όπως είναι γνωστό έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ».

Για τα πλοία με ελληνική σημαία έχει ζητηθεί να γίνονται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2011.

Επιπροσθέτως στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση».

Επίσης, θα γίνονται αστυνομικής φύσης έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ θα υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους για θέματα αρμοδιότητας τους.

H απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης εξόργισε και απογοήτευσε τα μέλη του Στολίσκου της Ελευθερίας. «Φαίνεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση επεκτείνει τον αποκλεισμό και στην Ελλάδα», σχολιάζει ο Ντρόρ Φάιλερ, Σουηδός γεννημένος στο Ισραήλ, μουσικός και ακτιβιστής, ο οποίος είχε πάρει μέρος και στον περσινή αποστολή. «Φαίνεται ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο έπιασαν τόπο» συμπληρώνει.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, μεταξύ τους και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.

«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του» δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.

Πρόσθεσε δε ότι «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ, τα μέλη της οργάνωσης «Ένα Καράβι για τη Γάζα» κατήγγειλαν σαμποτάζ σε ένα από τα πλοία του στολίσκου και το αποδίδουν σε μυστικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω πλοίο είχαν καταστραφεί οι δύο άξονες των προπελών των μηχανών του πλοίου.

Πηγή: news.in.gr
Από:
http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Ellada/23/72990

3. Διαμαρτύρεται η Χαμάς για το μπλόκο σε πλοία για τη Γάζα

"Διαμαρτύρεται η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για τη στάση των ελληνικών λιμενικών αρχών να ακινητοποιήσουν και να γυρίσουν πίσω ανοιχτά του Περάματος, πλοίο με 30 Αμερικανούς ακτιβιστές, που απέπλευσαν με στόχο να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ. Το πλοίο,«The Audacity of Hope», ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής από το Πέραμα και είχε διανύσει μόλις ένα ναυτικό μίλι, όταν σταμάτησε την πορεία του από την παρέμβαση των δυνάμεων. Παράλληλα, οι άνδρες του λιμενικού απαγόρευσαν την έξοδο των ακτιβιστών από τα υπόλοιπα πλοία που παραμένουν δεμένα στο Πέραμα.

Για μια "απάνθρωπη ενέργεια" που "αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που διαμαρτύρεται για τη στάση των ελληνικών αρχών έναντι του στολίσκου που επρόκειτο να πλεύσει προς τη Γάζα για να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.

Η τακτική αυτή είναι "το αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούν οι σιωνιστές κατακτητές" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Χαμάς, που εκδόθηκε από την πολιτική της διοίκηση στη Δαμασκό, αντίγραφό της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Με την ανακοίνωση-διαμαρτυρία η Χαμάς καλεί παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να "ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση" της Ελλάδας προκειμένου να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Λωρίδα της Γάζας..."
Από:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=289580

4. Ο ΟΗΕ χαιρετίζει την ελληνική πρωτοβουλία για τη Γάζα

"Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, χαιρετίζει την "ελληνική πρωτοβουλία" για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα...

...Ο γγ είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεργαστούν στενά με την Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Παλαιστινιακές Αρχές γι' αυτό το θέμα, αναφέροντας επίσης ότι ελπίζει πως οι διοργανωτές του στολίσκου θα συμφωνήσουν με αυτή την πρωτοβουλία..."
Από:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63197237

5. Η λέξη Yunani σηματοδοτεί επίσης την παραδοσιακή Ελληνική ιατρική που ασκείται σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο μέχρι και την Ινδία με ρίζες στους αρχαίους Έλληνες ιατρούς Ιπποκράτη και Γαληνό και τον συγκερασμό της γνώσης των με τις ιθαγενείς αραβικές παραδόσεις.
Από:
http://en.wikipedia.org/wiki/Unani

6. Μαχμούτ Αμπάς και Δημήτρης Χριστόφιας
Βίοι Παράλληλοι
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post_25.html

7. Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/11/blog-post_21.html

8. Το Κυπριακό Κράτος συνένοχο στις σφαγές του Ιράκ
Από:
ellinika-cyprus.indymedia.org/newswire/display/119/index.php

δυστυχώς το άρθρο μας δε διασώζεται στα αρχεία μας αλλά βρίσκεται αυτούσιο εδώ:
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=671645
και εδώ:
http://www.anarkismo.net/article/5105
όπου δημοσιεύεται χωρίς τα ονόματα των υπογραφόντων Μυρτώς Μακρίδη, Γιώργου Καρακασιάν και Σόλωνα Αντάρτη και την απόδοση της πηγής στην ομάδα μας.

9. Κύπρος και τα μικρά «Γκουαντανάμο» στην Ευρώπη του Φαίδωνα Βασιλειάδη
Από:
http://preview.tinyurl.com/phaedon-guantanamo
ή
http://web.archive.org/web/20060216164315/ellinika-
cyprus.indymedia.org/newswire/display/80/index.php


10. Ολόκληρο το Μνημόνιο Συναντίληψης
Από την ιστοσελίδα:
UK in Cyprus Foreign and Cmmonwealth Office
http://ukincyprus.fco.gov.uk/en/newsroom/?view=PressR&id=5731696

11. Canada to use Cyprus as transit point
Από:
http://www.cyprus-mail.com/politics/canada-use-cyprus-transit-point/20110122

12. Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών: Υπουργός Οικονομικών κ. Χαρίλαος Σταυράκης
Από:
http://www.cyprus.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/5352F3447264211AC225722C0039EDF4?OpenDocument







No comments:

Post a Comment