Thursday 18 February 2010

ΝΑΙ στην Αδούλωτη Κερύνεια

Η «Αδούλωτη Κερύνεια» και το ΑΚΕΛ
του Iωάννη Σιεκέρσαββα,
Γραμματέα του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια»


Στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του Ράδιο Πρώτο, «Έχουμε Θέμα» με τον Χρύσανθο Τσουρούλλη, Σάββατο, 13.2.2010, ακούσαμε τον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ κ. Λουκαΐδη να συκοφαντεί με τον πλέον ανοίκειο τρόπο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, ότι λίγο-πολύ ταυτίζεται με το Πραξικόπημα του 1974 και αμετανόητους πραξικοπηματίες του σήμερα, συνεχίζοντας έμμονα να συνδέει την εκδήλωσή μας της 1.2.2010 με το απαράδεκτο σύνθημα που ακούστηκε εκεί σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο βίος και η πολιτεία του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, από το 1974 μέχρι σήμερα, διαψεύδουν και εκθέτουν τις ασύστολες κατηγορίες, ως συκοφαντίες. Αυτό το γεγονός όμως πρέπει να ανησυχεί σοβαρά τον Κυπριακό Λαό - δεξιούς, αριστερούς, Κεντρώους, Πράσινους Σοσιαλιστές και ουδέτερους. Όταν το ανθρώπινο πάθος των απλών ανθρώπων για επιστροφή στις πατρογονικές εστίες αποφασίζει ένα Κόμμα και μάλιστα κυβερνών να το «εξοντώσει» και να το καταπνίξει με συκοφαντίες, πρέπει ο Λαός να ανησυχεί.

Αυτό το ανθρώπινο πάθος για επιστροφή εκφράζει η Αδούλωτη Κερύνεια από το 1974 μέχρι σήμερα, με τη συνέπεια κρίσης, εκτίμησης και αξιολόγησης καταστάσεων και πολιτικών εξελίξεων, που μας οδήγησαν στην τεκμηριωμένη θέση και άποψη ότι, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, δεν εξασφαλίζεται η επιστροφή μας. Αυτή η θέση και άποψη, εφόσον κερδίσει έδαφος και γίνει κατανοητή από τον κόσμο, τορπιλίζει το Βρετανο-Τουρκικό σχέδιο για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι χωρίζει τον πληθυσμό, γεωγραφικά, σε δύο Ζώνες, στη βάση φυλής και θρησκείας. Γι' αυτό και η Αδούλωτη Κερύνεια έγινε και στόχος, ώστε να σταματήσουν να ακούγονται επιχειρήματα εναντίον της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Η τουρκική εισβολή είναι γι' αυτό που σχεδιάστηκε, προγραμματίστηκε και έγινε, διότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ξεσπιτωθεί ο κόσμος της Κύπρου και να μετακινηθούν πληθυσμοί στην έκταση που έγινε, ώστε να βολευθεί μια λύση δύο Κρατών, είτε Ομόσπονδων είτε Συνομόσπονδων, η οποία βαφτίστηκε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Άλλη συκοφαντία που ακούστηκε από τον κ. Λουκαΐδη είναι ότι η Αδούλωτη Κερύνεια είναι αντιομοσπονδιακή. Η Αδούλωτη Κερύνεια δεν έχει πρόβλημα με την Ομοσπονδία ως Πολιτειακό Σύστημα. Είναι εναντίον της συγκεκριμένης μορφής, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία καμιά σχέση δεν έχει με τις Ομοσπονδίες άλλων Κρατών, με τις οποίες και πάλιν πονηρά και παραπλανητικά γίνεται αντιπαραβολή, διότι σε εκείνες τις περιπτώσεις δεν μετακινήθηκαν πληθυσμοί με τη βία των όπλων για να βολευθεί Ομοσπονδιακό Σύστημα. Σε εκείνες τις περιπτώσεις η Ομοσπονδία ήταν επιλογή των ανθρώπων που ζούσαν εκεί.

Στην Κύπρο για να μπορεί να γίνεται λόγος για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, έχει γίνει στρατιωτική εισβολή, κατοχή, εθνικό ξεκαθάρισμα των Ελληνοκυπρίων από τα κατεχόμενα και εκβιαστική βίαιη μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, όλα στη βάση καλομελετημένου και εγκληματικά εκτελεσμένου σχεδίου. Αυτήν την «πραγματικότητα» καλούμαστε να νομιμοποιήσουμε με τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αν αυτό επιτευχθεί, οι πρόσφυγες θα μείνουν για πάντα πρόσφυγες και τα κατεχόμενα θα τουρκοποιηθούν ασφυκτικά, με τελική έξοδο προς τις ελεύθερες περιοχές, με όλες τις συνέπειες.

* * *
Οι καταβολές και το σήμερα της Αδούλωτης Κερύνειας:

Έφυγε ο Γιώργος Κάϊζερ

http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html

Οι φασίστες “αντιφασίστες” εναντίον του «Δεν Ξεχνώ»
http://www.efylakas.com/archives/1745

"Πάγιες Θέσεις της Αδούλωτης Κερύνειας
στο Κυπριακό:
Όσος χρόνος κι αν χρειαστεί, όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν ο στόχος μας είναι Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ, ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ."
http://agrino.org/kyrenia/manifesto_gr.utf8.html

Το Σωματείο
http://agrino.org/kyrenia/welcome_gr.utf8.html

~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment