Tuesday 25 June 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ για το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ και τις ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη περιοχή



♦ Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 7.30μμ.
♦ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Λεωφόρος ΡΙΚ 12 - 2120 Αγλαντζιά,
1683 Λευκωσία
♦ Με τους Τσερκέζ ΚορκμάζΝτεμίρ Τσελίκ / Demir Çelik• και Σαλάχ Μουσλίμ / Salah MUSLIM.


Υποστηρίζουμε την εκδήλωση που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» και σας προσκαλούμε και παρακαλούμε να δώσετε και εσείς το παρών σας, και να προωθήσετε αυτή την ανακοίνωση και σε άλλα άτομα και οργανώσεις.

Η εκδήλωση θα έχει υπερ-κομματικό χαρακτήρα, και έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό σημαίνοντα άτομα από ευρύ φάσμα της πολιτικής κοινότητας. Eπιβεβαιωμένοι ομιλητές μέχρι τώρα - εκτός από τους Κούρδους συναγωνιστές - είναι οι:
• Κώστας Μαυρίδης,
• Γιώργος Περδίκης,
• Κωστής Ευσταθίου, 
• Παύλος Μυλωνάς.
Απ' ό,τι πληροφορούμαστε μπορεί να ανακοινωθούν και άλλα ονόματα αργότερα.
Επιπλέον, η εκδήλωση θα έχει και χαρακτήρα υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τον αγωνιστή και πολιτικό πρόσφυγα στην Κύπρο Τσερκέζ Κορκμάζ ο οποίος είναι το κεντρικό πρόσωπο σε αλλεπάλληλες δίκες στο Δικαστήριο Λάρνακος όπου με έκνομες και αθέμιτες μεθόδους επιχειρείται η έκδοση του στις Γερμανικές αρχές για να δικαστεί ως "τρομοκράτης" - αντιμετωπίζει ασαφείς και αβάσιμες κατηγορίες χωρίς τεκμήρια, μαρτυρίες ή πειστήρια που να τεκμηριώνουν καν εύλογες υποψίες εναντίον του: όλες οι δραστηριότητες του στη Γερμανία για τις οποίες κατηγορείται είναι απολύτως νόμιμες, αδειοδοτημένες από τις Αστυνομικές και άλλες αρχές, και προστατεύονται από το σύνταγμα και τους νόμους. Με άλλα λόγια διώκεται για τις ιδέες του, και για την νόμιμη του πολιτική δραστηριότητα στον αγώνα για επιβίωση του λαού και απελευθέρωση της πατρίδος από την Τουρκική κατοχή - κάτι που οι Κύπριοι αξιωματούχοι που σήμερα συνεργάζονται με τις Γερμανικές αρχές έχουν ξεχάσει τι σημαίνει.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο Τσερκέζ να καταλήξει στην Τουρκία όπου η ζωή του κινδυνεύει άμεσα. Ο ίδιος ο Ερντογάν πιέζει την Γερμανία για να εκδόσει στην Τουρκία 4,500 Κούρδους αντιφρονούντες - και παραπονιέται πως δεν του τους στέλνουν αρκετά γρήγορα!
Ερντογάν: Στείλαμε 4500 φακέλους στη Γερμανία για το PKK και δεν πήραμε καμία απάντηση

Παρακαλούμε διαβάστε - και διαδώστε - την επίσημη ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος»:
 ■ Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» οργανώνει μιαν εκδήλωση για το Κουρδιστάν, με σκοπό την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγώνα του Κουρδικού λαού για ελευθερία, δημοκρατία και ειρήνη.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, στις 7.30 μ.μ., στην Ένωση Συντακτών, στη Λευκωσία.

Ομιλητής θα είναι ο Ντεμίρ Τσελίκ (Demir Çelik), βουλευτής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), και στέλεχος της διεύθυνσης της Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης (Kongreya Neteweyî ya Kurdistanê, KNK), με έδρα στις Βρυξέλλες. Μετά το κύμα συλλήψεων της ηγεσίας και στελεχών του κόμματος, που εξαπολύθηκε στη Τουρκία τα τελευταία χρόνια, ο Ντεμίρ Τσελίκ κατάφερε να διαφύγει στην Ευρώπη, όπου και βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Ομιλητής θα είναι επίσης ο Κούρδος αγωνιστής Τσερκέζ Κορκμάζ, πολιτικός πρόσφυγας στη Κύπρο. Τον καιρό αυτό ο συναγωνιστής μας Τσερκέζ κατηγορείται από τη Γερμανία για τρομοκρατική δράση, και η εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης του συνεχίζεται στο Δικαστήριο Λάρνακος. Τώρα βρίσκεται ελεύθερος με εγγύηση.

Στην εκδήλωση θα γίνει και επικοινωνία μέσω διαδικτύου με τον Σαλάχ Μουσλίμ (Salah MUSLIM), πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν και τα πιο κάτω:

♦ Ο αγώνας ελευθερίας του Κουρδιστάν.

♦ Η θέση της Τουρκίας στην περιοχή και η πολιτική που ακολουθεί.

♦ Ο πόλεμος της Τουρκίας εναντίων των Κούρδων.

♦ Η πολιτική της Αμερικής, Ρωσίας και Ευρώπης στην περιοχή.

♦ Η πολιτική της Ευρώπης κατά των Κούρδων και Κούρδων πολιτικών εκπροσώπων.

Προσκαλούμε κάθε συμπαραστάτη και φίλο του Κουρδικού αγώνα να έλθει στην εκδήλωση μας.

Γραφείο Τύπου
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος»
Λεμεσός, 22 Ιουνίου 2019
* * *

Σύνδεσμος Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν

* * *

Προηγούμενες Ενημερώσεις

Η του Τσερκέζ Κορκμάζ Απολογία
του Σόλωνα Αντάρτη
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/06/blog-post_24.html

Τεκμήρια συνωμοσίας από ΚΥΠΡΙΟΥΣ αξιωματούχους εις βάρος του Κούρδου αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζhttps://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/06/blog-post_20.html

Καταγγέλλουμε την Επαίσχυντη Συμπεριφορά του Κράτους προς τον Πολιτικό Κρατούμενο Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz)
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/04/cerkez-korkmaz.html

Να μη γίνει το κυπριακό κράτος συνεργός σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/04/blog-post_27.html 

Τι έγινε σήμερα στο δικαστήριο
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/04/blog-post.html

Πως μπορείτε να βοηθήσετε τον Κούρδο συναγωνιστή μας Τσερκέζ που βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/03/blog-post_29.html

Το Παρασκήνιο της Σύλληψης του Συναγωνιστή μας Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz) και ο Καταχθόνιος Ρόλος του Γερμανικού Κράτουςhttps://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/03/cerkez-korkmaz_27.html

Καλούμε τις αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τον Κούρδο συναγωνιστή μας Τσερκέζ Κορκμάζ (Cerkez Korkmaz)https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/03/cerkez-korkmaz.html

* * *

No comments:

Post a Comment