Sunday 14 November 2010

Ο Κκέλης με την Απαστράπτουσα Φαλάκρα

Μετ' ειλικρινείας και φιλαληθείας ομολογώ και πιστοποιώ ότι πράγματι είμαι το άτομο στη φωτογραφία με τη γαλάζια φανέλλα, ο "Κκέλης με την Απαστράπτουσα Φαλάκρα" δίπλα από φίλους, συντρόφους και συναγωνιστές, κάτω προς το κέντρο:



Η φωτογραφία είναι από την πολιτική εκδήλωση του Μετώπου Κυπρίων Φοιτητών Ην. Βασιλείου με θέμα:
«Το υποτιθέμενο δίλημμα: Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ή Διχοτόμηση» πού έγινε τις 19 Ιουλίου 2010 στη Λευκωσία.

Δημοσιεύτηκε στο νέο τεύχος του Προπύργιου (το 6ο), έκδοση του Μετώπου ειδικά αφιερωμένη στην μαύρη επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του κατοχικού κράτους το οποίον οι ηγέτες μας σύντομα ελπίζουν να καταφέρουν να ανακηρύξουν σε νόμιμο "συνιστόν στέητ" του ρατσιστικού Διζωνικού Κράτους που προσπαθούν να μας φορήσουν.

Το νέο τεύχος του Προπύργιου δυστυχώς περιέχει δύο μικρά αγκάθια που με επλήγωσαν. Κρίμα, γιατί περιέχει πάρα πολλά καλά και σημαντικά στοιχεία: όσοι νομίζουν πως όλη μας η νεολαία αποκοιμήθηκε ή πως τάχα παραδέρνει μες'στη ζάλη των εμπορευμάτων μαζί με την υπόλοιπη μας κοινωνία, μπορούν να δουν στο Προπύργιο πως υπάρχουν ακόμα νεολαίοι που αγαπούν την πατρίδα, που τους νοιάζει η επιβίωση μας, που έχουν συναίσθηση του πόσο επικίνδυνους καιρούς διαβαίνουμε σήμερα σαν λαός.

Και δεν είναι όπως τις ξύλινες και κρύες παρουσίες της κομματικής "νεολαίας" που οστεοποιήθηκε πρίν καν ενηλικιωθεί και απολιθώθηκε μες τα κενά και άχαρα συνθήματα. Η νεολαία του Μετώπου είναι αυτόνομη, υπεράνω κομμάτων, και διαρκώς σε κίνηση!

Το τεύχος του Προπύργιου περιέχει και "εξεταστέα ύλη" (εντάξει, φοιτητές είναι):
QUIZ: Με ποιους είμαστε πιο κοντά;
(α) Τους Σύριους (β) Τους Φοίνικες (γ) Τους Μογγόλους (δ) Τους Ουζμπέκους (ε) Τους Αυστραλούς

QUIZ: Ποιά μητέρα πατρίδα της Κύπρου δεν είναι «ούτω καλούμενη»;
(α) Το Τατζικιστάν (β) Η Μοζαμβίκη (γ) Τα νησιά Φαρόε (δ) Η Χαβάη (ε) Όλες
Τα δύο στοιχεία που πληγώνουν, και όχι μόνο εμένα προσωπικά, αλλά πληγώνουν τον αγώνα γιά ελευθερία, είναι τούτα:
ο- Μιά σάτυρα σε λάθος κατεύθυνση, στη εικόνα του εξώφυλου (φαίνεται δίπλα).
ο- Μιά "μπηκτή" στη σελίδα 19 που εύκολα παρερμηνεύεται ως ειρωνεία προς τους κοινούς αγώνες Ε/Κ και Τ/Κ.

Συγκεκριμένα, το έντυπο αναφέρεται σε "δήθεν κοινούς αγώνες Ε/Κ και Τ/Κ". Μπορεί η σύνταξη του Προπύργιου να είναι θετική σε κοινούς αγώνες, δεν το ξέρω (ελπίζω να είναι), αλλά τούτη η φρασεολογία όπως ετέθει αδιευκρίνιστα μοιάζει με απόρριψη εκείνης της πορείας.

Κρίμα, γιατί οι λιγοστές συμμαχίες που έχουμε με Τ/Κύπριους αντιστασιακούς είναι πολύ ορθές, πολύ χρήσιμες και γιά τις δύο κοινότητες, και είναι δυστυχώς πολύ ευάλωτες σε χειραγώγηση από τους ανθέλληνες Κυπριο-εθνικιστές ορμούμενους απο μέσα και από έξω από την Κυβέρνηση, την ηγεσία του ΑΚΕΛ, ΔΥΣΗ και μέρος της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, καθώς και από διάφορες παρατάξεις ψευδο-αριστερών, ψευδο-αναρχικών κοκ. Χρειαζόμαστε πιό πολλές και πιό δυνατές συμμαχίες με Τ/Κύπριους αντιστασιακούς.

Δείτε γιά παράδειγμα εδώ:
" Ένας Τ/κ καταγγέλλει στην ΕΕ τον εποικισμό ως έγκλημα πολέμου"
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/315696

και:
"380 χιλιάδες έποικοι στα κατεχόμενα!"
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/315335

Επίσης, το δικό μας άρθρο εδώ:
"ΤουρκοΚύπριοι Αντιστασιακοί, και η ψευδο-αριστερά ηγεσία: Κυπριοεθνικισμός, Ρατσιστική Διζωνική και ταύτιση με τον Ιμπεριαλισμό"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/10/blog-post_09.html

Υπάρχουν τρείς παρατάξεις Τ/Κυπρίων αντιστασιακών που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής - η συμμαχία μαζί τους είναι πολύτιμη, και πολύ εύθραυστη. Είναι η ριζοσπαστική πολιτιστική οργάνωση Μπαράκα / Baraka, η πολιτική οργάνωση με το όνομα Κόμμα Νέα Κύπρος (YKP), και η εφημερίδα Αφρίκα, πρώην Αβρούπα (Ευρώπη) που εκδίδεται από τον Σενέρ Λεβέντ. Στις παραπομπές πιό κάτω έχουμε υλικό και γιά τις τρείς.

Όσον αφορά την "σάτυρα σε λάθος κατεύθυνση" που δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του Προπύργιου το πρόβλημα μας είναι πως το δήθεν αστείο πέφτει μες σε μιά αρρωστημένη κοινωνία - τη δική μας! - που δυστυχώς αφ' ενός δεν εγνώρισε υγιές και έντιμο πατριωτικό κομμουνισμό τα τελευταία σαράντα χρόνια και οι διαρκείς προδοσίες εκ μέρους της ψευτο-αριστερής ηγεσίας εκείνης της παράταξης τρέφουν την λανθασμένη εντύπωση γιά το τι έστιν σοσιαλισμός, κομμουνισμός, αναρχισμός, κοκ. Η σάτυρα πέφτει σ' ένα κλίμα οπου ο αρρωστημένος αντικομμουνισμός τύπου Μακάρθυ εύκολα μπορεί να αναβιώσει αν το τροφοδοτήσουν οι διάφορες παρατάξεις. Μόνο ζημιά μπορεί να φέρει στην υπόθεση της ελευθερίας του τόπου μας τέτοια εξέλιξη. Ο αγώνας γιά την επιβίωση του λαού μας και την ελευθερία του τόπου μας χρειάζεται τους πάντες, και ιδίως εκείνους που ονειρεύονται η γή να κοκκινήσει. Οι αληθινές σοσιαλιστικές, κομμουνιστικές και αναρχικές παρατάξεις του τόπου μας έχουν πολλά να προσφέρουν στον πατριωτικό αγώνα. Η ειρωνεία στο εξώφυλλο του Προπύργιου δεν βοηθά να κτιστεί η συμψυχία που χρειαζόμαστε.

Άλλωστε το λέει και το ίδιο το Προπύργιο στη σελίδα 19, όπου στο πλαίσιο αναφοράς υπέρ της ενότητας και ενάντια σε εκείνους που την τορπιλλίζουν, προωθείται το σύνθημα «Από αριστερά μέχρι δεξιά, όλοι στον αγώνα για την λευτεριά». Και είναι πολύ καλό σύνθημα. Αλλά η αστοχία της λάθος σάτυρας στο μπροστινό εξώφυλλο δεν πείθει. Χρειάζονται πολύ προσεκτικά βήματα γιά να κτιστεί ξανά η ενότητα του λαού μας.

Η σάτυρα εις βάρους του κου Άντρου είναι αναγκαίο να συνεχίσει! Αλλά υπάρχουν πολύ σημαντικά κρίματα γιά τα οποία πρέπει να στοχευτεί, όχι το ότι είναι τάχα "κόκκινος". Μακάρι να ήταν! Είναι όμως ρατσιστής ανθέλλην, είναι υποστηρικτής της ρατσιστικής Διζωνικής "τελικής λύσης", είναι ηγετικό στέλεχος ενός ακραίως αυταρχικού και οπισθοδρομικού, αντιδραστικού κόμματος, και έχει και την αλαζονεία έκδηλη στα χείλη όποτε μιλήσει. Μπόλικο υλικό γιά σάτυρα, συναγωνιστές! Αφήστε το ψέμμα πως είναι τάχα "κόκκινοι" και μήν τους δίνετε πίστωση γιά μιάν ιδεολογία που την έχουν καταπροδώσει χίλια τα εκατό. Δείτε και το σχετικό μας κείμενο αν σας ελκύει:
"Μακάρι να ήταν Κομμουνιστής"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

Συστήνω ανάγνωση του Προπύργιου και προώθηση του.
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~

Το Προπύργιο

http://www.metopo.org.uk/dt2010011012-propyrgio6.html

Μπαράκα: Διευκρίνηση Ιδεών και Αρχών, Αφοσίωση στον Επαναστατικό Σοσιαλισμό
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/08/degerlerimize-bagimsizlik-eklendi.html?
showComment=1282658704973#c5257782511386293116


Αχ, Μεχμέτ Αλί, κανείς άλλος εκτός από εμένα δεν σε καταλαβαίνει
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/04/blog-post_15.html

Σενέρ Λεβέντ: Δεν το αντιλαμβάνεστε, αλλά υπάρχουν και χειρότερα
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html

Σενέρ Λεβέντ προς ΕλληνοΚύπριους: "Μα τι επάθατε;"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/blog-post_07.html

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον Μουράτ Κανατλί / Murat Kanatlı
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/06/murat-kanatl.html

Union Leaders Arrested in the North
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/08/union-leaders-arrested-in-north.html

~~~~~~~~~~~~~~~

14 comments:

  1. σάτιρα κι όχι σάτυρα

    ReplyDelete
  2. Καλά εσείς πως θάβρετε υποστηρικτές ή συμμάχους άμαν ο λόγος που αρθρώνετε ξενίζει το αριστερό κατεστημένο (φανερό γιατί σας επιτίθενται συνέχεια τα κοπέλλια του κόμματος), και ταυτόχρονα αποξενώνετε τους εθνικιστές-αντικομμουνιστές μες το ανανεούμενο πατριωτικό κίνημα;

    ReplyDelete
  3. Καιροσκόπους έχει πολλούς η Κύπρος, δόξασοι, με ουδένα ενδοιασμό να πουν ότι νάναι γιά να κερδίσουν ψήφους, υποστηρικτές, και τα διάφορα. Αν πιάσουμεν που τες κορυφές των κομμάτων, ποιόν να βραβεύσουμε και ποιόν να αγνοήσουμεν ως αρχικαιροσκόπο; Τον Καρογιάν; Τον κύριον Άντρο Κυπριανού; Τον αρχιψεύτη και υποκριτή Αναστασιάδη; Ή τον ίδιο τον Πρόεδρο Χριστόφια που δεν έμεινε σοσιαλιστική αξία που να μην την επρόδωσε με τες τοποθετήσεις του;

    Ο καιροσκοπισμός εν εύκολος - και δημοφιλής! - το να παραμένεις σταθερός σε αξίες όμως κοστίζει. Θα εμπορούσαν οι ενδομήδιοι να μας πουλούν ότι συνθήματα τους κατεβεί γιά να κερδίζουν υποστήριξη. Αλλά βλέπεις στοχεύουνται και που την άκρα δεξιά, και που την αυταρχικήν αριστερά.

    Το ότι στοχεύουνται δεν αρκεί ως απόδειξη εγκυρότητας του τι λεν, αλλά κάτι φανερώνει. Κάποιοι θορυβούνται. Γιατί;

    ReplyDelete
  4. Ρωτώ τζε μετά απαντώ Πέτρο...?
    too obvious my dear

    ReplyDelete
  5. Ναι. Εγώ προτιμώ να απαντώ πρώτα και μετά να τίθεται η ερώτηση.

    ReplyDelete
  6. Εγώ προτιμώ να μήν τίθεται καμία ερώτηση. Η αμφισβήτηση είναι έργον της ακροδεξιάς.

    ReplyDelete
  7. τζε η αξιοπιστία πολύτιμη αμμά δυσκολόβρετη. And you know what I mean petro.

    ReplyDelete
  8. Σόλωνα Αντάρτη, είσαι "ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΣ" σύμφωνα με τον ηλικιακό ρατσιστή:

    http://aneforiwn.blogspot.com/2010/11/852010.html

    ε ρε τι γεννά ένα άρρωστο ΑΚΕΛικό μυαλό!

    ReplyDelete
  9. O πρότελευταιος σχολιαστής έχει πολύ μεγάλο δίκαιο.

    Δυσκολόβρετη η αξιοπιστία.

    Έτσι και πολλοί από όσους ποζάρουν στις μέρες μας ως ανεξάρτητοι αριστεροί διανοούμενοι την έχουν απωλέσει εδώ και καιρό.

    Τι αξιοπιστία μπορεί να υπάρχει για εκείνους ανέμεσα μας που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τον Ιμπεριαλισμό και οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν και χρηματοδοτούνται από το Τέρας;

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  10. Συγχαρητήρια Σόλωνα,

    Τιμή σου - και τιμή μας! - το να σε βρίζει ο θρασύδειλος διασπορέας χολής και όξους που κρύβεται πίσως από το ψευδώνυμο "ANEF_Oriwn".

    Τιμή μας να σ έχουμε σύντροφο και συναγωνιστή.

    Οι πληροφορίες μου είναι πως ο "ANEF_Oriwn" είναι ένας από τα κοπέλλια του παρακράτους που απείλησαν τους Τ/Κύπριους αντιστασιακούς με ξύλο αν δεν κατεβάσουν το πανώ που είχαν ενάντια στην κατοχή:
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/09/blog-post_17.html

    ReplyDelete
  11. Τα χοντρά λεφτά από τουσ Αμερικάνους δόθηκαν σε ακροδεξιές Κυπριακές οργανώσεις όπως η ΕΟΚΑ Β, με σκοπό να σπάσουν την πολυπολιτισμικότητα που υπάρχε στην Κύπρο δια μέσω του ενωτικού κινήματος της ΕΟΚΑ Β και της ΤΜΤ ή ότι απόμεινε από αυτήν. ΤΟ ότι το Κυπριακό Ενδομήδεια βαδίζει πάνω σε αυτή την γραμμή το τοποθετεί μέσα στα σκοτεινα σχέδια του ιμπεριαλισμού όταν αυτός είχε τις πιο άγριες διαθέσεις ενάντια στην Κύπρο.

    ReplyDelete
  12. Το ότι το Κυπριακό Ενδομήδεια προωθεί την διχοτόμηση γιατί δεν μπορεί να ανεχτεί την Συνύπαρξη με την ΤΟυρκοκυπριακή Κοινότητα το κάνει να βρίσκεται στην Κυπριακή ακροδεξιά. Εξ ου και το γεγονός ότι έχει εντελώς σταματήσει να κάνει αριστερά σχόλια και σιωπά πλήρως πάνω σε ζητήματα τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έκθεταν φασιστικές ομάδες.

    ReplyDelete
  13. Όσον πιό πολλά και σκληρά σας βρίζουν, τόσον πιό πολύ δίκαιο έχετε. Συνεχίστε.

    Α, επί τη ευκαιρία ρε ιντυμίντιες, βάλτε λίγα 'που τα λεφτά που σας στέλλουν οι ιμπεριαλιστές να κεράσετε και καμμιάν πίτσα. Όϊ να τα τρώτε ούλλα μόνοι σας, ρέου!

    uzalistika

    ReplyDelete
  14. δεν ουζαλίστηκες. Είσαι απλώς ηλίθιος

    ReplyDelete