Wednesday 11 August 2010

Στη Φυλακή ο Κωστής - η Κοινότητα σε Εγρήγορση

Η Υπεράσπιση Ετοιμάζει Έφεση

Ο Κωστής Μιχαήλ, ενεργό στέλεχος της αυτόνομης πτέρυγας της εναλλακτικής και ανατρεπρικής κοινότητας που δραστηριοποιείται κυρίως Εντός των Τειχών Λευκωσίας καταδικάστηκε την Δευτέρα 9 Αυγούστου σε τρείς ποινές φυλάκισης γιά κατηγορίες που αφορούν κατοχή και καλλιέργεια Κάνναβης και κατοχή με σκοπό την προμήθεια. Οι ποινές είναι γιά πέντε μήνες, πέντε μήνες, και οκτώ μήνες αντιστοίχως.

Ο Δικαστής κος Παντελή όρισε ώστε οι ποινές να συντρέχουν.

Μεταξύ άλλων πολλών, ο Δικαστής ανέφερε πως μέρος του σκεπτικού του γιά την ποινή φυλάκισης είναι "γιά να μην δωθούν λανθασμένα μηνύματα στον κατηγορούμενο και σε τρίτους", είπε.

Ας αναφέρουμε ξανά μερικά από τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης που δείχνουν το πόσο τραγική είναι η κατάσταση που αποκαλείται "Δικαιοσύνη" στον τόπο μας, και υπό το καθεστώς της οποίας ζούμε σήμερα:
ο- Ο Κωστής Μιχαήλ συνελήφθει το 2007 κατόπιν παρακολούθησης ένοπλης ομάδας Αστυνομικών με πολιτικά ρούχα οι οποίοι και την στιγμή της σύλληψης δεν ανέφεραν ότι είναι Αστυνομικοί, αλλά επιτέθηκαν ξαφνικά και ενεπλάκησαν σε συμπλοκή με άτομα της γειτονιάς που προσέτρεξαν νομίζοντες ότι ο Κωστής υπέστη επίθεση από τραμπούκους της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Οι περίοικοι χρησιμοποίησαν πέτρες και ξύλα γιά να αμυνθούν από την απρόκλητη επίθεση, οι δε Αστυνομικοί ανέσυραν όπλα και μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

ο- Άμα τη συλλήψη του Κωστή, οι Αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι εκείνος πήγαινε να ποτίσει 16 φυτά Κάνναβης τα οποία ευρίσκοντο σε ανοικτό χώρο (!) στην οδό Τρικούπη στο κέντρο της Λευκωσίας και τα οποία εκείνοι είχαν θέσει εκεί υπό παρακολούθηση (ή απλώς "είχαν θέσει εκεί", ποιός ξέρει;). Ο κατηγορούμενος είπε ότι εκείνη τη στιγμή πήγαινε προς την άκρη του δρόμου γιά να κατουρήσει! Το "τεκμήριο" με βάση το οποίο καταδικάστηκε στην φυλακή είναι ότι κρατούσε ένα μπουκάλι νερό και φανάρι.

ο- Κατά τη διάρκεια της δίκης η Αστυνομία παραδέκτηκε πως είχε θέσει στο στόχαστρο της τον Κωστή Μιχαήλ από την διαδήλωση του 2003 που έγινε έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ ενάντια στην επιχείρηση εισβολής και κατοχής του Ιράκ που τελέστηκε με συνεργασία της "αριστερής" Κυβέρνησης της Κύπρου και των ΗΠΑ. Εκείνη η διαδήλωση ήταν η πιό μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στην ιστορία μας. Κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσης η Αστυνομία, κατόπιν υποδείξεων από κομματικούς παράγοντες του ΑΚΕΛ οι οποίοι περιφέροντο μες το πλήθος και έδειχναν με το δάκτυλο συγκεκριμένα άτομα και εφώναζαν (επί λέξη): "τούτος είν' Αναρχικός", και, "πιάστε τον, είν' Αναρχικός", επετέθει απρόκλητα σε πτέρυγα της διαδήλωσης τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας αρκετά άτομα. Οι δίκες από εκείνες τις παράνομες ενέργειες της Αστυνομίες διήρκεσαν περίπου τέσσερα χρόνια και μεγάλο μέρος της νεώτερης ιστορίας της εναλλακτικής και ανατρεπτικής μας κοινότητας γράφτηκε γύρω από τις συνεργασίες που αφορούσαν την νομική στήριξη και υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Προφανώς όσους οι κομματάρχες και διεφθαρμένοι Αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να φυλακίσουν τότε, μας στόχευσαν γιά "να μας κανονίσουν" αργότερα με άλλες μεθόδους.

ο- Ο Κωστής Μιχαήλ δήλωσε ΑΘΩΟΣ και διετήρησε αυτή την ορθή και αξιοπρεπή στάση
κατά τη διάρκεια όλων των νομικών διαδικασιών και της δίκης του - που συνολικά διήρκεσαν σχεδόν τριάμισι χρόνια.
Γιά να φανεί το βάθος της νοητικής και ηθικής σήψης που εδράζεται μέσα στο κέντρο του λεγόμενου "συστήματος Δικαιοσύνης" στη χώρα μας, αρκεί μιά απλή νοητική άσκηση. Ακόμα και αν υποθέσουμε πως ο κατηγορούμενος ήταν ένοχος όπως ισχυρίζεται η Αστυνομία και το Δικαστήριο, ας δούμε ποιός ακριβώς είναι ο λόγος που σύμφωνα με εκείνους καταδικάζεται αυτός ο άνθρωπος σε στέρηση της ελευθερίας του και αποστέλλεται με χειροπέδες τώρα να διαβιώσει με φονηάδες και βιαστές στις Κεντρικές Φυλακές:
ο- 16 φυτά Κάνναβης, το μέγιστον των οποίων ήταν περίπου 10-12 εκατοστά ύψος.
Ας σημειώσουμε πως μιλούμε γιά μιά δραστική ουσία η οποία ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ εντός των φυτών, σύμφωνα με την επιστήμη είναι μιά αβλαβής, μη τοξική, θεραπευτική ουσία που αποτελεί μέρος της ιερατικής και πνευματικής ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη μας.

Τα φυτά όμως ήταν νεογνοί. "Μωρά", δηλαδή, που μόλις είχαν βγάλει τα πρώτα τους αληθινά φύλα και των οποίων η περιεκτικότητα σε δραστική ουσία είναι ΜΗΔΕΝ. Οποιοδήποτε χημικό εργαστήριο, ακόμα και ένα απλό που μπορεί να στηθεί στην κουζίνα μας, είναι ικανό να αποδείξει πως 16 νεογέννητα φυτά Κάνναβης - ή και 16 χιλιάδες τέτοια φυτά - περιέχουν ακριβώς ΜΗΔΕΝ ποσότητα δραστικής ουσίας.

Ο Κωστής λοιπόν καταδικάστηκε στη φυλακή με τον ισχυρισμό ότι "είχε πρόθεση να ποτίσει"κάποια φυτά που περιείχαν ΜΗΔΕΝ ποσότητα μιάς ΑΒΛΑΒΟΥΣ ουσίας.


Λάθος Θεότητα: Θέμις ή Έρις;

Οι συσσωρευμένες αδικίες και ατασθαλείες της Αστυνομίας που διεφάνησαν από την αρχή της υπόθεσης εναντίον του Κωστή, αλλά και σε πολλές άλλες υποθέσεις όπου οι μηχανισμοί επιβολής του Νόμου χρησιμοποιούνται γιά την επιβολή της εξουσίας μιάς συγκεκριμένης μερίδας κερδοσκοπικών και πολιτικών συμφερόντων, συντείνουν στην ευρέως διαδεδομένη αντίληψη του λαού μας πως οι "παράγοντες" που κινούν τους μηχανισμούς δεν υπηρετούν την Θέμιδα. Αλλά την Έριδα.

Οι γελοιότεροι από τους ισχυρισμούς εναντίον του Κωστή Μιχαήλ εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής τον παρουσιάζαν ως "έμπορο" ή "προμηθευτή". Μιλούμε γιά έναν άνθρωπο ο οποίος είναι πασίγνωστος στην κοινότητα, ζεί πολύ λιτά και με πολύ λίγους πόρους και δεν επιδιώκει τα πλούτη όπως η αρρωστημένη πλειονότης, βρίσκεται δε διαρκώς υπό την εποπτεία διαφόρων πτέρυγων της Αστυνομίας και υπό παρακολούθηση από διάφορους σπιούνους και προβοκάτορες που έχει φυτέψει το καθεστώς μες την εναλλακτική κοινότητα. Πως θα μπορούσε ο Κωστής - ακόμα και αν το ήθελε! - να παίξει τον ρόλο του "εμπόρου"; Ούτε χάχανα δεν μπορεί να πυροδοτήσει τού'ντο το αστείο. Είναι τόσο σαχλό.

Υπηρετούν όμως πράγματι την λάθος Θεότητα;
Πως αλλιώς να ερμηνευτούν τα λόγια του Δικαστή κου Παντελή ο οποίος κατά την απαγγελία της ποινής είπε "το ότι η υπόθεση αφορά σοβαρά αδικήματα" είναι "Ηλίου φαεινότερον"; Το μόνο σοβαρό αδίκημα στην προκείμενη περίπτωση είναι η φυλάκιση ενός ανθρώπου γιά κατ' ισχυρισμό κατοχή φυτών που περιείχαν ΜΗΔΕΝ ποσότητα μιάς ΑΒΛΑΒΟΥΣ ουσίας.

Όταν ακόμα και καλοί ανθρώποι, όπως ο συγκεκριμένος κος Δικαστής του οποίου η ανθρωπιά ήταν σίγουρα εμφανής κατά τη διάρκεια της δίκης, παρασύρονται από το πολιτικό κλίμα σε ανόητες ρητορικές φιλολογίες και ξεχάνουν την ουσία της Δικαιοσύνης, εμείς τι να πούμε;

Όταν οι Δικαστές χάνουν επαφή με το τι έστιν το Δίκαιο, ποιοί θα πραγματώσουν υπηρεσία προς την Θέμιδα; Οι χαμαιρπείς εμπόροι που πουλούν την Κάνναβη πιό ακριβά από το χρυσάφι; Η Κάνναβις βλαστά παντού στις αυλές και τους κάμπους με ευκολία όπως η τσουκνίθα, και που χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα ωριμάζει σε ύψος ένα δύο μέτρων. Μόνο η Μαφία κερδίζει από την άδικη απαγόρευση - αν ήταν νόμιμη, ο καθένας θα άπλωνε να πάρει 'που τον κήπο του και δεν θα υπήρχαν παράνομα κέρση ούτε αισχροκέρδια.

Ποιοί θα πραγματώσουν υπηρεσία προς την Θέμιδα; Οι κομματικοί παράγοντες που χρησιμοποιούν την Αστυνομία γιά να διατηρείται στην παρανομία τού'ντο φυτό ώστε να θησαυρίζουν οι εμπόροι; Η διεφθαρμένη πτέρυγα της Αστυνομίας που τώρα αποθρασύνθηκε τελείως με αυτή την καταδίκη, η οποία εποπτεύει και ρυθμίζει τις λειτουργίες εισαγωγής, διανομής και πώλησης της Κάνναβης σε συμπραξία με το οργανωμένο έγκλημα;

Οι Νομοθέτες, οι Δικαστές, και όσοι Αστυνομικοί ακόμα παραμένουν πιστοί στον όρκο τους έχουν στο χέρι τους πολλά εργαλεία γιά την πάταξη του ΑΛΗΘΙΝΟΥ εγκλήματος. Θα μπορούσαν πανεύκολα να ξεριζώσουν την Κάνναβη από τα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος με την αποποινικοποίηση της και με μιά Ηθική και Δίκαιη εφαρμογή των υπάρχοντων νόμων. Αποποινικοποίηση της Κάνναβης σημαίνει όποιος τη θέλει να την καλλιεργεί - είναι πανεύκολη - και θα έχει δωρεάν όσο χρειάζεται στη γλάστρα του. Η συνειδητή όμως καταδίωξη των γνήσιων Φίλων της Κάνναβης στοχεύει στη διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας γιά το οργανωμένο έγκλημα: όταν υπάρχει ένοπλη επιβολή αυτού του άδικου νόμου από παραζαλισμένους και φανατικούς Αστυνομικούς, συγχισμένους Δικαστές και υποκριτές ή αδιάβαστους και ζόππους Βουλευτές (υπενθυμίζουμε: γιά μιά ΑΒΛΑΒΗ ουσία), τότε η μόνη σταθερή και αποτελεσματική προμήθεια Κάνναβης θα προσφέρεται από το οργανωμένο έγκλημα. Και σε αισχρές τιμές που αποφέρουν τεράστια κέρδη.


Μεταμέλεια;

Το πιό τραγικό στιγμιότυπο που διαδραματίστηκε στο Δικαστήριο κατά την απαγγελία της ποινής του Κωστή πέρασε πολύ γρήγορα και χάθηκε σχεδόν αθέατο, πέρασε ξυστά από τα αυτιά και τους οφθαλμούς μας και υπερκαλύφθηκε από την αγωνία που είχαμε όλοι γιά το τι θα έλεγε ο Δικαστής γιά την ποινή.

Ενώ ομιλούσε ο Δικαστής και απήγγελλε μιά σειρά φράσεων που υποτίθεται αιτιολογούσαν το σκεπτικό του γιά την επιβολή ποινής, φάνηκε προς στιγμή πως ετοιμαζόταν να καταλήξει και να πεί το τι ακριβώς θα ήταν η ποινή αλλά έκαμε επαναστροφή, άλλαξε ύφος, είπε δυό λόγια κάπως μισο-ρητορικά μισο-μουρμουρητικά και προχώρησε στον κατάλογο αριθμών διαφόρων άλλων Δικαστικών υποθέσεων επί των οποίων ήθελε να στηρίξει τη δική του απόφαση γιά την ποινή. Τα μισο-ρητορικά λόγια που μουρμούρησε εκεί ο Δικαστής ήταν τελείως ναρκοθετημένα. Είπε ότι ο κατηγορούμενος "δεν εξέφρασε μεταμέλεια" και ότι φάνηκε "αμετανόητος".

Θα ήταν πιό σωστό γιά τον κύριο Δικαστή να μείνη στον κατάλογο αριθμών υποθέσεων και σε μιά μηχανική απαγγελία του "σκεπτικού" του. Θα ήταν καλύτερα να διατηρήσει μιά στάση που δείχνει "εγώ απλώς κάμνω τη δουλειά μου εδώ, δεν έχω ευθύνη γιά το τι λεν οι νόμοι". Τι ήθελε να καταπιαστεί με την Ηθική; Διότι έτσι ανοίγει η πύλη γιά τη δική του - πρώτα και πάνω από όλα - ηθική ευθύνη γιά την διεξαγωγή και το αποτέλεσμα της δίκης.

Αν το Δικαστήριο θέλει να καταπιαστεί πράγματι με την ουσία των Νόμων και την Ηθική, θα πρέπει πρώτα να αλλάξει επαναφέροντας τη Θέμιδα να προεδρεύει στις διαδικασίες, και να αποτάξει τους επίορκους και διεφθαρμένους Αστυνομικούς που επιδίδονται σε ψευδορκία, σε συστηματικές παραβιάσεις του Συντάγματος και υπέρβαση εξουσίας, σε επένδυση χρόνου και δημοσίων πόρων στο να "στήνουν" ανύπαρκτες υποθέσεις και να στοχεύουν ανθρώπους με κατά φαντασίαν εγκλήματα μόνο και μόνο γιά να τσακίσουν μιά συγκεκριμένη πολιτική παράταξη - την οποία και αντιπροσωπεύει ο Κωστής σε αυτή τη δίκη.

Το ποιοί ακριβώς πρέπει να μετανοήσουν είναι και το ερώτημα που διέπει όλες τις προσπάθειες και τους αγώνες γιά πραγματική Δικαιοσύνη και γιά κοινωνική αλλαγή από ρίζας σε όλους τους θεσμούς και δομές της κοινωνίας μας. Ποιοί πρέπει να μετανοήσουν;

Γιατί δεν ακούουν οι Εντιμότατοι κύριοι Δικαστές τους ίδιους τους συναδέλφους τους Δικαστές που από άκρη σε άκρη του πλανήτη μιλούν, εκλιπαρούν και συμβουλεύουν τις πολιτείες να υιοθετήσουν Αποποινικοποίηση της Κάνναβης; Ορίστε τι λέει πάνω από 50% του Σώματος Δικαστών στην Ολλανδία: "οι 'μαλακές' παράνομες ουσίες όπως η Κάνναβις, το Χασίς (και πιθανώς τα ψυχοδηλωτικά) πρέπει να αποποινικοποιηθούν". Εδώ:
http://www.stopthedrugwar.com/chronicle/2008/oct/10/europe_dutch_judges_say_legalize

Ο Αυστραλός Δικαστής του Ανωτάτου Dr Ken Crispin μιλώντας γιά την Αποποινικοποίηση που έγινε στην Πορτογαλία λέει: "...μιά μελέτη των πρώτων επτά χρόνων αυτής της προσέγγισης φανέρωσε πως ουδείς από τους εφιάλτες [που προέβλεπαν οι αντίπαλοι] έλαβε χώρο. Αντίθετα, ο αριθμός των ανθρώπων που δέχονται θεραπεία γιά εξάρτηση αυξήθηκε δραματικά, μειώθηκε ο αριθμός των νέων περιστατικών του HIV και Aids που συνδέονταν με μολύνσεις από χρήση παράνομων φαρμάκων, και υπήρξε μιά πολύ ουσιαστική μείωση στους αριθμούς θανάτων από παράνομα φάρμακα." Τα λέει στην πολύ συγκινητική του ομιλία εδώ:
http://leap.cc/cms/index.php?name=Content&pid=62

Γιατί δεν ακούουν την Εντιμότατη Maria Lúcia Karam, Δικαστή από την Βραζιλία που σε μιά παρουσίαση τελείως έξω από τα δόντια λέει όλη την αλήθεια γιά την κατάσταση πραγμάτων; Σε μιά ομιλία της στο Rio de Janeiro που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Narco News, η καταπληκτική Δικαστής ομιλεί γιά το ότι η Ποινικοποίηση των ουσιών είναι το σύστημα μέσω του οποίου διατηρείται τεχνητά και τροφοδοτείται με κέρδη το διεθνές και τοπικό οργανωμένο έγκλημα - συστηματικά, από τις "έννομες" πράξεις και διαδικασίες του συστήματος Δικαιοσύνης. Γράφει ότι η ζημιές, τα πάθη, οι θανάτοι, φόνοι, φυλακίσεις και άλλα δεινά που επιφέρει η απαγόρευση ουσιών στην κοινωνία είναι υπερβολικά και υπέρμετρα πολλαπλάσιες από το υποτιθέμενο όφελος, και ότι εκείνο το όφελος ουδέποτε υλοποιήθηκε. Γράφει γιά την προπαγάνδα και τα ψέμματα που εμπεριέχονται στις φράσεις που χρησιμοποιούν τα καθεστώτα και οι εξουσίες γιά να προωθούν αυτή τη σταυροφορία απαγόρευσης με τρόπο που αποκρύπτει την πραγματικότητα και παραπέμπει σε "μυστηριακές" ατμόσφαιρες ώστε να διατηρείται ο πληθυσμός σε άγνοια και να μην μπορεί παρά να ανέχεται αυτές τις πολιτικές κρατικής τρομοκρατίας. Γιά παράδειγμα, λέει, πολλές από τις απηγορευμένες ουσίες παρουσιάζονται ως "ναρκωτικά" από το σύστημα, ενώ κάθε άλλο από νάρκωση προκαλούν. (Η Κάνναβις διευρύνει, εμβαθύνει και ανυψώνει την Συνείδηση προς την Υπερσυνείδηση, ενώ τα ναρκωτικά στενεύουν, σβύνουν και τυφλώνουν την Συνείδηση και οδηγούν στην ασυνειδησία.)

Η Δικαστής Maria Lúcia Karam συνεχίζει και γράφει γιά το ότι η πιό μεγάλη ζημιά που υπέστει η κοινωνία από την απαγόρευση των ουσιών είναι η διεθνοποίηση μιάς καταρράκωσης των Συνταγματικών ελευθεριών και η επιβολή από "Δημοκρατικά" καθεστώτα μεθόδων που δεν διαφέρουν τίποτε από τις δικτατορίες: παρακολουθήσεις ατόμων, τηλεφώνων, αλληλογραφίας, ηλεκτρονικών μέσων και υπολογιστών, παρεμβάσεις και καταγραφές στις Δικτυακές επικοινωνίες, η χρήση σπιούνων και κατασκόπων μες τις κοινότητες, εισβολές και έρευνες σε σπίτια χωρίς εντάλματα, συλλήψεις και βασανιστήρια, η δαιμονοποίηση άρρωστων ατόμων, και η υιοθέτηση διεθνώς μιάς Μεσαιωνικής αντι-επιστημονικής και παράλογης αντίληψης που διέπει τις διωκτικές αρχές και καθωρίζει την ποιότητα όλων των διαδικασιών στο σύστημα Δικαιοσύνης. Όλα αυτά και πολλά άλλα, ζυγισμένα, φιλοσοφημένα, και διατυπωμένα με ευκρίνεια από την Maria Lúcia Karam εδώ:
http://proxychi.baremetal.com/leap.cc/cms/docs/Karam_BrazilianJudge.pdf

Γιατί δεν ακούουν οι Νομοθέτες μας, οι Δικαστές, και όσοι Αστυνομικοί ακόμα παραμένουν πιστοί στον όρκο τους, τον Δικαστή κύριο James P. Gray που μιλά στην Πολιτειακή Βουλή της Καλιφόρνια υπέρ της Αποποινικοποίησης της Κάνναβης ώστε να παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα και να σωθούν ζωές; Μπορείτε να δείτε την ολιγόλεπτη του ομιλία εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=RDKarCeC_Ic

Υπάρχουν και οι χιλιάδες Αστυνομικοί παγκοσμίως που μαρτυρούν και καταθέτουν πως η σταυροφορία της απαγόρευσης είναι μιά καταστροφική γιά την κοινωνία πολιτική που πρέπει να αλλάξει αμέσως. Πολλοί έχουν συσπειρωθεί στην διεθνή οργάνωση Law Enforcement Against Prohibition (LEAP),
http://www.leap.cc/cms/index.php
μαζί με Δικαστές, Δημόσιους Κατήγορους, Ποινικολόγους και Εγληματολόγους, με συλλογικό σκοπό την Αποποινικοποίηση, και την εξομάλυνση της χρήσης και διανομής των ουσιών μέσω ελέγχου ποιότητος στην παραγωγή και καλλιέργεια, και φορολόγησεις στις πωλήσεις, όπως γίνεται με τα νόμιμα δηλητήρια του αλκοόλ (το ποτό) και τομπάκο (το τσιγάρο) σήμερα σχεδόν παντού. Δεδομένου ότι μιλούμε γιά την Αποποινικοποίηση μιάς παντελώς αβλαβούς ουσίας, δεν υπάρχει ούτε καν σύγκριση με το αλκοόλ και το τομπάκο. Δεν θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί ποτέ εξαρχής η Κάνναβις!

Εκείνοι λοιπόν που πράγματι μετανόησαν, οι διάφοροι επαγγελματίες από τον χώρο της Δικαιοσύνης που είδαν την πραγματικότητα και μιλούν ανοικτά και καθαρά γιά την Αποποινικοποίηση, είθε να γίνουν ακουστοί και από τους δικούς μας Νομοθέτες, Δικαστές, και Αστυνομικούς. Ίσως μετανοήσουν αν τα ξανασκεφτούν καλύτερα.

Ας τα ξανασκεφτούν οι δικοί μας τα πράματα. Ας συλλογιστούν το πως έγιναν εργαλεία πρώτα της Αγγλικής κατοχής που ξερίζωσε την Κάνναβη από παντού στην Κύπρο γιά να καταστρέψει την αυτάρκεια της τοπικής οικονομίας ώστε να αναγκαστεί αυτός ο λαός να γίνει εξαρτώμενος από το εισαγώμενο εμπόριο. Ας αναλογιστούν το πως έγιναν όργανα της νεο-αποικιακής πολιτικής και τώρα της διεθνοποιημένης διεθνούς κρατικής τρομοκρατίας εις βάρος του λαού μας και προς το συμφέρον της διεθνούς και τοπικής Μαφίας, όπου υπό την προκάλυψη "καλών και ηθικών" συνθημάτων υπέρ της απαγόρευσης των ουσιών και μιάς σταυροφορίας δαιμονοποίησης κατέστησαν τους εαυτούς τους ως ένα προγεφύρωμα της διεθνούς κατοχής που με έδρα τις ΗΠΑ και με την συμπαιγνεία της Κυβέρνησης εκείνης της χώρας με τη διεθνή Μαφία, έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχο τους σχεδόν κάθε Αστυνομικό Σώμα στον κόσμο και διά εκείνων των Σωμάτων να επιβάλουν άδικες και δικτατορικές πολιτικές σε όλους τους λαούς της Γής. Γιατί δεν τα σκέφτονται; Γιατί δεν τα μελετούν εκείνοι;

Γιατί πρέπει ο κάθε ταλαίπωρος άνθρωπος που θέλησε να συνάψει μιά ψυχική σχέση με το Ιερό φυτό να συλλαμβάνεται, να διαπομπεύεται, να υπόκειται εξευτελισμούς, ανακρίσεις, δίκες, φυλάκιση και να έχουν την αναίδεια αυτοί που άνομα συσσωρεύουν τού'ν τα πάθη αδίκως στους ανθρώπους να του ζητούν και από πάνω να φροντίσει να φανεί πως "εξέφρασε μεταμέλεια", να μην φανεί "αμετανόητος"; Γιατί; !

Ποιός πρέπει να μετανοήσει; Αυτοί που φυλακίζουν άδικα έναν άνθρωπο γιά ένα κατά φαντασίαν έγκλημα; Ή εκείνος που υπόκειται αυτή την αδικία;


Θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς

Οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί αύριο να στοχοθετηθεί γιά παγίδευση και να βρεθεί ένοχος σε μιά τέτοια ανύπαρκτη υπόθεση με τεχνητά σενάρια, με "τεκμήρια" βγαλμένα από τις σελίδες του Κάφκα.

Ο Κωστής Μιχαήλ καταδικάστηκε στη φυλακή γιατί πήγε να κατουρήσει κοντά σε μιά συκιά στο πλάϊ του δρόμου όπου η Αστυνομία είχε στήσει 16 φυτά Κάνναβης υπό παρακολούθηση - μιά από τις πιό έντεχνες παγίδες γιά να πιάσουν και να εξουδετερώσουν διά της φυλάκισης ένα ενεργό στέλεχος της πολιτικοποιημένης κοινότητος, έναν που τον ταπέλλωσαν ως "αναρχικό". Μιά πράξη πολιτικής εκδίκησης γιά να "τον κανονίσουν" μέσω μιάς παγίδευσης σε μιά στημένη υπόθεση.

Ο Δικαστής κος Παντελή και η Αστυνομία λέν πως όχι, τον φυλάκισαν μόνο γιά την Κάνναβη. Δικαιολογείται όμως η φυλάκιση οποιουδήποτε γιά χρήση ή καλλιέργεια Κάνναβης; Εμείς, συν χιλιάδες Αστυνομικοί, Δικαστές, Δημόσιοι Κατήγοροι, Ποινικολόγοι και Εγληματολόγοι λέμε ΟΧΙ. Δεν δικαιολογείται φυλάκιση γιά ένα τέτοιο "εγκλημα" - πως μπορεί να ορίζεται ως έγκλημα μιά πράξη που δεν έχει θύμα; Μιλούμε γιά μιά επιστημονικώς αποδεδειγμένη ΑΒΛΑΒΗ ουσία!

Καί λέμε ΝΑΙ στην Αποποινικοποίηση της Κάνναβης. (Αχ, τα γέριμα, είναι πολλά τα διάφορα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ που απαιτούνται στις μέρες μας.)

Και δεν το λέμε απλά, ανούσια και συνθηματικά - όπως μας έχουν συνηθίσει οι διάφορες κομματικές παρατάξεις με τα ανεγκέφαλα και ανούσια τους συνθήματα γιά αποβλάκωση του λαού - έχουμε επίγνωση πως ακόμα και αν ως εκ θαύματος η εκστρατεία μας αποφέρει αύριο το πρωί την πραγμάτωςη της Αποποινικοποίησης, αρχίζει αμέσως μιά τεράστια εργασία που δεν θα τελειώσει γιά πολλές γενεές. Μιλούμε γιά μιά ψυχοδραστική ουσία που οι πλείστοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καλά, οπότε μιλούμε και γιά την ανάγκη Παιδείας και Εκπαίδευσης ώστε να εμπαιδωθούν στον κόσμο, και ιδιαίτερα στη νεολαία, οι παράμετροι της ορθής χρήσης της Κάνναβης, και το πως διαφέρει αυτή από την λάθος χρήση και την κατάχρηση.

Είτε γιά ιατρικούς σκοπούς είτε γιά ιερατικούς, είτε απλώς και μόνο γιά την αναψυχή (και είναι λίγο πράμα η αυτορύθμιση και εξισορρόπηση της ψυχής;) η χρήση της Κάνναβης προσφέρει απροσμέτρητα οφέλη που η ανθρωπότητα - και δή η κυπριακή ανθρωπότητα - μόλις τώρα άρχισε να τα καταλαβαίνει και να τα εκτιμά. Θα χρειαστεί εκπαίδευση ο λαός μας, και πάνω από όλα Ελευθερία, γιά να την αξιοποιήσει ορθά.

Ελευθερία λοιπόν στον Κωστή Μιχαήλ, και σε όλους τους Φίλους της Κάνναβης!
και
Ελευθερία γιά το Ιερό φυτό!

Κοιτάζω το ρολόϊ μου. Τι λέει;
Ώρα γιά Αποποινικοποίηση!

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~

Πηγές / Αναφορές / Αναγνώσματα

Europe: Dutch Judges Say Legalize It
"More than half of Dutch judges surveyed by the newsweekly Vrij Nederland think marijuana should be legalized, according to a report from the Netherlands Information Service. The weekly interviewed 489 judges, 22 apprentice judges, and 140 prosecutors.
More than half (52%) said "soft drugs," such as marijuana or hashish (and possibly psychedelics) should be legalized."
http://www.stopthedrugwar.com/chronicle/2008/oct/10/europe_dutch_judges_say_legalize

Χλευάζουν τον Πόνο μας
Πως Χλευάζει η εφημερίδα "Πολίτης"
Μερικά από τα γεγονότα της υπόθεσης μέσα από τις γραμμές του κατεστημένου Τύπου
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/08/blog-post_08.html

Ο Κωστής στα Πρόθυρα της Ελευθερίας... ή της Φυλακής http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/08/blog-post_07.html

Καννάβι σε Κάθε Μανάβη http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/blog-post_17.html

Η Κάνναβις... το κατ' εξοχήν οικολογικό φυτό http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/04/blog-post_24.html

Μερικές Αλήθειες για την Κάνναβη... http://cyprus-org.net/kannaouri.htm

"Η νεολαία χρειάζεται ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην ορθή χρήση της Κάνναβης και των άλλων Ψυχοδηλωτικών μέσων."
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280409785949#c4274626124964217254


Προσεχώς ναρκοτέστ
http://groups.yahoo.com/group/cyprus-imc-ellinika/message/1428

The address to launch Australian Drug Action Week in the ACT was given by: Dr Ken Crispin, the recently retired Supreme Court Justice of the Australian Capital Territory http://leap.cc/cms/index.php?name=Content&pid=62

Prohibition Causes Most of the Harms Associated with Drugs
By the Hon. Maria Lúcia Karam. Brazilian Federal Military Judge (ret.), May 18, 2003
Τranslated from the original Portuguese by Narco News, the text of the speech given by Judge Maria Lúcia Karam at a forum in Rio de Janeiro titled: “Democracy, Human Rights, War and Narco-Trafficking.”
http://proxychi.baremetal.com/leap.cc/cms/docs/Karam_BrazilianJudge.pdf

Retired Superior Court Judge speaks against the war on drugs Retired Washington state judge, David Nichols, tells why he speaks for Law Enforcement Against Prohibition
http://www.youtube.com/watch?v=u0-LD4mWar0

Judge Testifies for Marijuana Legalization in California
Retired Superior Court Judge James P. Gray testifies in favor of a marijuana legalization bill in the California Assembly on October 28, 2009
http://www.youtube.com/watch?v=RDKarCeC_Ic

~~~~~~~~~~~~~~

8 comments:

  1. ελευθερία και στο ιντιμιντια

    ReplyDelete
  2. ke pali

    Stou koufou tin porta, oso thelis vronta!

    Oeo

    ReplyDelete
  3. 5+5+8 = 18

    1+8 = 9

    3 Squared

    kati xeroun touti pou valloun tis pines!

    ReplyDelete
  4. Sorry, i pines sintrexoun!!!

    Opotan 8 mines MONO!

    ReplyDelete
  5. Δηλαδή δύο στον κύβο.

    ReplyDelete
  6. Της γης οι κολασμένοι…….. Γράμμα από την φυλακή….
    Ο αγώνας ενάντια στην εξουσία, είναι αγώνας ενάντια στην λήθη!

    «Σύντροφοι», σας μιλά ο μέσα από το είναι μου.

    Βρίσκομαι στην φυλακή καταδικασμένος με την κατηγορία του σκοπού της προμήθειας……

    Με έχετε κατηγορήσει ότι ασχολούμαι με την κάνναβη και το θέμα της αποποινικοποίησης, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν ότι ασχολούμαι με δευτερεύοντα ζητήματα.

    Ο φόβος και η βόλεψη σας, σας κάνουν να κρύβεστε πίσω από διάφορες δικαιολογίες ασχολούμενοι με ανούσια, χάνοντας την ουσία.

    Στην φυλακή δεν βρίσκονται οι εγκληματίες, βρίσκονται της γης οι κολασμένοι.

    Οι εγκληματίες βρίσκονται αλλού, έξω από την φυλακή …….. αυτοί δεν θα περάσουν ποτέ το κατώφλι αυτής της κόλασης……. Σιακόληες, ορφανίδηες, λανίτηες, δικαστές, μπάτσοι και λοιποί εγκληματίες μας τρώνε τα σωθικά καθημερινά.

    Η λεγόμενη αστική δημοκρατία και η δικαιοσύνης της, όπως και όλοι οι θεσμοί αυτού του σάπιου κοινωνικού συστήματος, ποτέ μα ποτέ δεν λειτούργησε και ούτε ποτέ θα λειτουργήσουν.

    80% των φυλακισμένων βρίσκονται εδώ για το ζήτημα της κάνναβης….. πρέπει επιτέλους το λεγόμενο κοινωνικό κίνημα να ανοίξει τα μάτια του.

    Ποτέ μα ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με ουσιώδη ζητήματα της ζωής…. Κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους.

    Οι φοβίες τους, τους έχουν καταβάλει. Τους έχει ισοπεδώσει η προπαγάνδα των μμε και του κράτους.

    Ανά τω παγκόσμιω το αναρχικό κίνημα είχε ως ζωτικό ζήτημα, το ζήτημα της φυλακής.
    Εμείς ουδέποτε ασχοληθήκαμε……… βολευόμαστε στα εύκολα…..

    Υ.Γ. 1 :

    Ουδεμία σχέση έχω με το λεγόμενο αυτόνομο εναλλακτικό κίνημα και ειδικότερα με το Cyprus-ενδομήδεια.

    Ο αγώνας μου και η ζωή μου είναι αφιερωμένες στο αναρχικό κίνημα!

    Οποιαδήποτε αναφορά έχει γίνει στο πρόσωπο μου, έχει γίνει χωρίς την έγκριση μου.

    Υ.Γ. 2 :

    Η λεγόμενη κοινωνική αλλαγή με τον Χριστόφια βρωμάει. Το κυπριακό κράτος έχει μεταβληθεί σε πλήρως αστυνομικό κράτος.

    Νεαροί «μικροπαραβάτες» φυλακίζονται με ψύλλου πήδημα.

    Ενώ εδώ βρίσκονται εκατοντάδες μετανάστες, ο μόνος λόγος που βρίσκονται στην φυλακή είναι η «παράνομη» είσοδος τους στην Κύπρο.

    Ζουν τον ρατσισμό εις διπλούν: μια στην «ελεύθερη» κοινωνία και στο αντικατόπτρισμα της, στην φυλακή αφού ακόμη και εδώ οι δουλειές που κάνουν κυρίως οι ασιάτες είναι να καθαρίζουν τις τουαλέτες!

    Αυτό είναι το σημερινό κυπριακό κράτος…

    ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!

    pishipillis

    ReplyDelete
  7. Είναι πολύ απλό! Απο την υπόθεση πληρώθηκαν (εννοώ σε μισθό από την Δημοκρατία) οι άντρες της ΥΚΑΝ, πληρώθηκε ο Δικαστής, ο δικηγόρος της Δημοκρατίας, οι αστυνομικοί που κατέθεσαν, η στενογράφος, οι δικαστικοί επιδότες κ.ο.κ. κ.ο.κ. Η λίστα μπορεί να πάει μέχρι το άπειρο...
    Και στο τέλος τέλος της γραφής, δεν μπορείς να καταδικαστείς για κάτι που μπορεί να διαπράξεις στο μέλλον...γιατί απλά δεν το διέπραξες... Η ποινικοποίηση του καναβουρίου αποτελεί κερδοφόρα επιχείρηση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πράγματι.

      Και είναι κερδοφόρα για ένα μικρό μέρος της κοινωνίας, εκεί όπου κάποια Εταιρικά (ιδιωτικά) συμφέροντα) σμίγουν με την Κρατική εξουσία.

      Αλλά η αποποινικοποίηση θα μπορούσε να γίνει πηγή κέρδους και ευμάρειας για ολόκληρη την κοινωνία, δεδομένου ότι εμπεριέχει τη δυνατότητα για αναζωογόνηση σχεδόν όλης της οικονομίας.

      Delete