Saturday 24 April 2010

Η Κάνναβις... το κατ' εξοχήν οικολογικό φυτό*




Η Κάνναβις... ...το κατ' εξοχήν οικολογικό φυτό

Είναι μια αβλαβής, μη τοξική φυσική ουσία με πολλές ιδιότητες που μας παρέχουν την αντικειμενική και υποκειμενική δυνατότητα για πραγματοποίηση του οικολογικού οράματος.

Οι ψυχοδραστικές της ιδιότητες εμβαθύνουν, ανυψώνουν και διευρύνουν την συνείδηση χωρίς να προκαλούν εθισμό, εξάρτηση ή τοξίνωση. (1)

Η νέα βιολογία κατατάσσει την κάνναβη στην κατηγορία των ενθεογόνων, ή ψυχοδηλωτικών, δηλαδή στις ουσίες διά των οποίων βιώνεται η αυτοψυχογνωσία. Όντας ακίνδυνη και ήπια, η ψυχοδραστική επίδραση της κάνναβης συμβάλλει στην πραγμάτωση του "Γνώθι σ' αυτόν", και οδηγεί στη θεογνωσία μέσα από τη συνειδητοποίηση του "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν". Γι αυτούς τους λόγους, 1 έως 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο χρησιμοποιούν την κάνναβη ως μέσον λατρείας, δηλαδή ως Αγίαν Κοινωνία.

Η κάνναβις είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και υλικών (2):
ο- Οι φυσικές ίνες του φυτού, που δεν είναι ψυχοδραστικές, χρησιμοποιούνται από την ανθρωπότητα για 6000 χρόνια τώρα γιά την κατασκευή σχοινιών, υφασμάτων και χαρτιού, για την κατασκευή ρούχων, παπουτσιών, καταλυμάτων, βιβλίων, κουτιών, υλικών πακεταρίσματος, πανιών για σκάφη και για την ζωγραφική ("κανναβάτσο"!).

ο- Το κανναβινέλαιο είναι ανανεώσιμη πρώτη ύλη με χρήση στην παρασκευή μπογιάς, βερνικιών, και στη παρασκευή λιπαντικών υλικών που, επιφέροντας ελάττωση των τριβών σε μηχανές, μειώνουν τη φθορά και την σπατάλη ενέργειας.

Η κάνναβις είναι ανανεώσιμη πηγή για 2 καύσιμα τα οποία εύκολα παρασκευάζονται με απλή τεχνολογία:

o- Η ζύμωση και απόσταξη του φυτού προσδίδει εύκολα μεγάλες ποσότητες αλκοόλης για χρήση σε μηχανές εσωτερικής καύσεως αντικαθιστώντας σε τεράστιο βαθμό τα ρυπαντικά καύσιμα πετρελαιοειδών (έχει επίσης μεγάλη χρησιμότητα ως ψυκτικόν και απολυμαντικόν, και εξέχουσα θέση ως χημικός διαλύτης για κάθε εργαστήριο). Στην παραγωγή εκλύεται 3 φορές περισσότερο οξυγόνο από αυτό που καίει στη χρήση της, και δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακος, επιφέροντας εξισορρόπηση στην τοξική κατάσταση της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας. Ως "απόβλητον" της διεργασίας, δημιουργείται γλυκόζη που είναι φαγώσιμη. (3)

o- Το κανναβινέλαιο είναι καύσιμο πρώτης ποιότητος που δεν εκρήγνυται εύκολα (η μηχανή Diesel είναι απόγονος της μηχανής πού αρχικά είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί με κανναβινέλαιο!).

Η κάνναβις είναι εξαιρετικό λίπασμα για βιο-καλλιέργειες, και καλή πηγή νιτρικού καλίου γιά ήπιες εκρηκτικές ύλες.

Οι σπόροι της κάνναβης οι οποίοι δεν είναι ψυχοδραστικοί, είναι φαγώσιμο τεραστίας θρεπτικής αξίας. Η γεύση τους θεωρείται το άκρον άώτον της γαστρονομίας (όχι μόνο από τα καναρίνια!), και η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι της τάξεως της σόγιας (πού είναι τροφή εκατομμυρίων ανθρώπων). Ως φαγώσιμον, οι σπόροι της κάνναβης (το "κανναούριν") παρέχουν τη δυνατότητα να τραφεί ολόκληρη η ανθρωπότητα με τροφές ποιότητος οι οποίες συμφωνούν με το περιβάλλον, αντί να καλλιεργούνται σε αντιδιάσταση με τη φύση.

Οι φαρμακευτικές χρήσεις του φυτού: έχει την δυνατότητα να αντικαταστήσει άμεσα 60% έως 70% όλων των ψυχοφαρμάκων, και δρώντας θεραπευτικά να αναιρέσει τους λόγους χρήσεως τους. Είναι το ιδανικό μη-τοξικό φάρμακο για το γλαύκωμα. Σώξει ζωές σε παθήσεις όπως η ανορεξία-βουλημία, βοηθά στην ανακούφιση από τις τοξικές παρενέργειες της χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας στον καρκίνο, και από τις παρενέργειες των τοξικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται γιά το ΑΙDS. Λειτουργεί κατά του άσθματος και των αναπνευστικών αλλεργιών, βοηθά στον αυτοκαθαρισμό των πνεύμονα από την πίσσα του τσιγάρου, δρα ως παυσίπονο, ήπιο αντισπασμωδικό, ευφοριακό, και σε συνδυασμό με άλλα φυτά ως ασφαλές αναισθητικόν. Είναι ήπιο αντιβιωτικό, δυνατό ανοσιογόνο, και έχει χρήση στις μέρες της ροής στην περίοδο, στον ανώδυνο τοκετό, και στην επανάκτηση της λειτουργίας των μυώνων μέσω φυσιοθεραπείας.

Στην ομοιοπαθητική, έχει χρήση στη θεραπεία της νευρασθένειας, της μανίας, επιληψίας, αμνησίας, του τραυλίσματος, στην θεραπεία της περικαρδίτιδας, οφθαλμικών και ουρολογικών παθήσεων.

Η κάνναβις έχει πολύτιμη χρήση στην προετοιμασία για την συνειδητή μετάβαση προς τον θάνατο. Βοηθά στην αποτοξίνωση και απεξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες, είναι στήριγμα στη ψυχοθεραπεία (δρα ως αναστολέας και επιλύτης των νευρωτικών αναστολών) και δυνητοποιεί την ψυχική αυτοεξισορρόπηση.


Γιατί την φοβόμαστε;
Αντικειμενική πραγματικότητα:
Η κάνναβις είναι ανανεώσιμη φυσική πηγή ενέργειας και υλικών που δυνητοποιούν την απεξάρτηση της οικονομίας-βιομηχανίας από το διεθνές κεφάλαιο και την αναδόμηση της οικονομικής αυτάρκειας του τόπου. Κάποτε η Κύπρος παρήγαγε... όλα τα προς το ζειν - ρούχα, τροφές, καύσιμα, φάρμακα - απολαμβάνοντας αυτάρκεια από τα Καννάβια Λευκωσίας έως τη Κανναβιού της Πάφου!

Η Κύπρος τελεί υπό διπλήν κατοχήν: ο βορράς κατέχεται από τις στρατιωτικές δυνάμεις των εμπόρων ηρωίνης (Τουρκία, Πεντάγωνο, CIA), και ο νότος κατέχεται πολιτικά ως νεο-αποικία από τον εμπορικό κλάδο του διεθνούς κεφαλαίου με συμμετοχή των τοπικών αρχόντων. Για την απελευθέρωση, η αυτάρκεια είναι παράγων απαραίτητος. Η κάνναβις παρέχει τις υλικές δυνατότητες για την αυτάρκεια, όχι μόνο για την μελλοντική μας συμμετοχή στην διεθνή οικολογική οικονομία και την συνεργασία των λαών: Η αυτάρκεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την διεξαγωγή του απελευθερωτικού αγώνα. Χρειάζεται πάντως είδους κινητοποίηση και εφευρετικότητα για τον διπλό απελευθερωτικό αγώνα που αποβλέπει εις την αντικατάσταση του πολιτικό-οικονομικού συστήματος (της αυταρχικής εξουσίας Κεφαλαίου και Κράτους) στις δήθεν ελεύθερες περιοχές της Κύπρου με θεσμούς αυτοκυβέρνησης, οικολογικής και άμεσης δημοκρατίας, και εις την απελευθέρωση των κατεχομένων περιοχών. Γι' αυτό είναι παράνομη η κάνναβις.

Υποκειμενική πραγματικότητα:
Τα ψυχικά ωφελήματα της κάνναβης αποκαθιστούν τη φυσική ψυχική ισορροπία του ατόμου λύοντας το φόβο, αφανίζοντας τους μοχλούς πίεσης που χρησιμοποιεί η εξουσία για να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται τους ψυχικούς μας μηχανισμούς και την καταπιεστική συμπεριφορά ανάμεσα μας, καθαρίζουν το μυαλό του ατόμου και μας απαλλάσσουν από την τοξική επίδραση της ιδεολογίας του κοινωνικού ρατσισμού, της φαλλοκρατίας και του αυταρχισμού. Με άλλα λόγια, η κάνναβις δρα ως καταλύτης στη δημιουργία ενός ψυχισμού απελευθέρωσης, στη δημιουργία πληθυσμών και ατόμων που δεν καταπιέζονται εύκολα, που είναι ψυχικά ώριμα για να επωμιστούν τη συλλογική συνύπαρξη, την συνεργασία, την άμεση δημοκρατία και την αυτοκυβέρνηση. Γι αυτό είναι παράνομη η κάνναβις.

Ο φόβος της κάνναβης καλλιεργείται συνειδητά με κάθε μέσον τρομοκρατίας πού διαθέτει το σύστημα, διότι έτσι προωθούνται τα συμφέροντα της ανίερης συμμαχίας του διεθνούς κεφαλαίου και των εδώ τοπικών αρχόντων.(4)


Αποινικοποίηση!

Η κάνναβις βλαστά παντού, σχεδόν σε όλα τα κλίματα και τα υψόμετρα. Η θέση της είναι δίπλα από την τσουκνίθα και την μολώχα στις αυλές μας, και δίπλα από το σιτάρι στους αγρούς μας. Είναι ένα μέρος της φύσης του οποίου καμμιά πράσινη συνείδηση δεν μπορεί να ανέχεται την καταπίεση και καταστολή.

Υπάρχει άτομο με οικολογική, πατριωτική ή σοσιαλιστική συνείδηση που μπορεί να δικαιολογήσει το γιατί να είναι παράνομη τούτη η μορφή του πράσινου, το γιατί να διώκονται, να φυλακίζονται και βασανίζονται οι φίλοι τούτου του φυτού, και γιατί να εξαλειφθεί ένα τόσο συνειδητό μέρος της Φύσης;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
____________________

Ολες οι εδώ πληροφορίες εύκολα επιβεβαιώνονται σε οποιαδήποτε καλή εγκυκλοπαίδεια.

(1) Ιατρικές μαρτυρίες σε βάθος και μ' επιστημονική εγκυρότητα:
ο- στο "ιατρικό ευαγγέλιο" Μerck Manual of Diagnosis and Therapy (η 15η έκδοση, 1987), όπου αναφέρεται ξεκάθαρα και το ότι η κάνναβις διώκεται "για πολιτικούς ...και όχι τοξικολογικούς λόγους".
ο- στο βιβλίο του ψυχίατρου-νευρολόγου Κλεάνθη Γρίβα "Ναρκωτικά και Εξουσία", στο κεφάλαιο "Η αλήθεια για την ινδική κάνναβη".
(2) The Emperor Wears No Clothes, Jack Herer
http://www.jackherer.com/chapters.html

(3) The Case for Hemp as a Biofuel
http://www.votehemp.com/PDF/The_Case_for_Hemp_as_a_Biofuel2008.pdf

(4) Μερικές Αλήθειες για την Κάνναβη...
http://cyprus-org.net/kannaouri.htm

* Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε ως άρθρο στο περιοδικό Οικολογική Ενημέρωση περί τα έτη 1996-97, και αυτούσιο ως φυλλάδιο έκτοτε σε διάφορες εκτυπώσεις.

Εκτύπωση του φυλλαδίου γιά διανομή σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους:
Σελίς 1
http://cyprusindymedia.org/Kannavis-Oikologikotath-Selis1.pdf
Σελίς 2
http://cyprusindymedia.org/Kannavis-Oikologikotath-Selis2.pdf

~~~~~~~~~~~~~~~
Πληροφορίες, Εμβάθυνση, Ενημέρωση και τα Περαιτέρω
(με ιδιαίτερες ευχαριστίες στους νομικούς μας συμβούλους και δικηγόρους φίλους του ιερού φυτού)

Καννάβι σε Κάθε Μανάβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/blog-post_17.html

Global Marijuana March 2010
http://cures-not-wars.org/wordpress/

“Ναρκωτικά” / Κυπριακό Παρασκήνιο
"Οι πιο πολλές απόψεις των Κυπρίων Πολιτικών για τα Ναρκωτικά είναι άκρως λαϊκίστικες και απαρχαιωμένες. Γνωρίζουν καλά ότι..."
http://tinyurl.com/koumbarokratia-narkotika

"Κάνναβη Απομυθοποιημένη Νόμιμη!
Τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα σε όλο τον πλανήτη πολλές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα υπέρ της Νομιμοποίησης της Κάνναβης..."
http://tinyurl.com/koumbarokratia-mmm2009

Legalize it! ("and dontcha criticize it")
http://groups.yahoo.com/group/Entheogens/message/4799


A Cannabis Forest Laid Waste - an Immense Loss for All Humanity
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/cannabis-forest-laid-to-waste-immense.html

Dana Beal is out of Jail - Freedom for all Friends of Cannabis!
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/11/dana-beal-is-our-of-jail-freedom-for.html

Global Marijuana March
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Global_Marijuana_March&oldid=313055180

Κάνναβη Απομυθοποιημένη Νόμιμη!
(το ίδιο ακριβώς όπως πιό πάνω, σε εναλλακτική διεύθυνση)
http://koumparokratia.wordpress.com/2009/04/30/%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%85%ce%b8%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b7/

“Ναρκωτικά” / Κυπριακό Παρασκήνιο
(το ίδιο ακριβώς όπως πιό πάνω, σε εναλλακτική διεύθυνση)
http://koumparokratia.wordpress.com/2010/02/19/%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%ba%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%bf/

~~~~~~~~~~~

26 comments:

  1. Διαχρονικά η επιστήμη και τεχνολογία επιβεβαιώνουν διαρκώς όλα όσα λέτε, και η επιβεβαίωση ανανεώνεται διαρκώς με κάθε νέα μελέτη και επιστημονική έρευνα.

    Το πρόβλημα είναι πως οι πολιτικές δυνάμεις που εξουσιάζουν τον τόπο (και όλο τον πλανήτη μας σχεδόν) διαστρεβλώνουν τις αλήθεις, αποκρύπτουν όσα δεν θέλουν να ξέρει ο κόσμος, και αποσιωπούν τους επιστήμονες που ζητούν να πληροφορήσουν την κοινότητα ορθά.

    Εσείς εδώ τα λέτε ορθά και με υπευθυνότητα. Αλλά βλέπω πως ακόμα και τάχα αναρχικοί, ή και λεγόμενοι "αντιεξουσιαστές" συν κάποιοι που ποζάρουν "επαναστάτες", ακόμα και εκείνοι αντιδρούν ενάντια στην αλήθεια, όπως εφάνη με τα Σχόλια στο προηγούμενο σας άρθρο - το "Καννάβι σε Κάθε Μανάβη" - που μ΄ έφερε γιά πρώτη φορά κοντά σας.

    Τι θα πουν τώρα; Τι κουφά και κενά συνθήματα θα σας πετάξουν τώρα γιά εντυπωσιασμό;

    Δεν θέλουν να συντρέχει η επιστήμη στις διαδικασίες της κοινωνικής επανάστασης;

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ φίλε Αν. Ανταμίδη

    Η επιστήμη που αφορά την κάνναβη στην Κύπρο είναι δυστυχώς διαβρωμένη από τις σκοτεινές δυνάμεις που κυβερνούν τον πλανήτη.

    Διαβάζουμε στον δικοινοτικό οικονομικό προγραμματισμό 1998-2005 της USAID/UNDP/UNOPS τα ποσά που έλαβε η οργάνωση ΚΕΝΘΕΑ με τότε προεξάρχοντα τον κύριο Κυριάκο Βερεσιέ.

    4. Drug Abuse - $157,194

    a) Steps for Prevention of Drug Abuse: Surveys on Substance Abuse
    Turkish Cypriot Mental Health Organisation and TOLMI (KENTHEA – Centre for Education about Drugs and Treatment of Drug Addicted Persons)

    b) Pilot Study for the Primary Prevention of Abuse of Illegal Psychotic Substances
    Centre for Education about Drugs and Treatment of Drug Addicted Persons (KENTHEA)

    από:
    http://mirror.undp.org/cyprus/projects/sectorsubsector.pdf

    Η οργάνωση ΚΕΝΘΕΑ είναι υπέυθυνη για την οργανωμένη δισπορά συνειδητών ψεμάτων μεταμφιεσμένων ως "επιστημονική αλήθεια" η οποία χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει:
    - την υπέρβαση και κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία, τα δικαστήρια, και τα σχολεία.
    - την αυταρχική καταπίεση συναισθηματικά ευάλωτων και ευαίσθητων συμπατριωτών μας.
    - την αήθη κρατική και παρακρατική εκστρατεία τρόμου ενάντια σε απροστάτευτους φίλους της κάνναβης.

    Αυτοί είναι οι "επιστήμονές" μας που δραστηριοποιούνται γύρω από την "ενημέρωση" για την κάνναβη.

    Εραστές των σκοτεινότερων κύκλων του ιμπεριαλισμού.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  3. Απορία: Θεωρείτε την απώλεια μνήμης ως ελαχιστο τίμημα μπρος στα τόσα θετικά ή μήπως και αυτό αποτελεί μύθο της "επιστημονικής αλήθειας";

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aν πργματικα θελεις να μαθεις, ψαξε το που μονος σου και θα βρεις την απαντηση.(ο 20χρονια, υπερυφανος και αμετανωητος εραστης της κανναβης!

      Delete
  4. Σίφον

    Δυστυχώς αναπαράγεις άθελά σου ίσως ένα μύθο κατασκεύασμα των διωκτικών αρχών, των φαρμακευτικών βομηχανιών, του κράτους και της εξουσίας.

    Η συνειδητή χρήση του φυτού όχι μόνο δεν οδηγεί σε απώλεια μνήμης αλλά το αντίθετο.

    Βοηθά στην απομάκρυνση των εμποδίων που εμποδίζουν την ανάμνηση, ενοποιεί τα συναισθήματα και το σώμα και σιγά σιγά ξεκλειδώνει τις παγιδευμένες και απαγορευμένες κινήσεις νοός, συναισθημάτων και σώματος.

    Η διαδικασία είναι και υπέροχη αλλά και αφόρητη κάποτε και χρειάζεται η συνειδητή παράδοση στη θεραπευτική δράση του φυτού και συχνά και η υποστήριξη με αγάπη πιο έμπειρων ταξειδευτών που έχουν πάρει συνειδητά την απόφαση να χρησιμοποιούν το φυτό ως εργαλείο αυτογνωσίας.

    Οι αναμνήσεις ξεκλειδώνονται και τα συναισθήματα ρέουν.

    Μαζί τους απαλευθερώνεται ο παγιδευμένος πόνος, η κρυμμένη ηδονή, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τα λόγια που δεν λέχθηκαν ποτέ.

    Και η μνήμη ενοποιείται στο εδώ και τώρα, στο σήμερα, συνειδητά παρούσα ώστε να μην αποθηκεύει πλέον τα δύσκολα και τα αφόρητα διότι έχει επέλθει η κάθαρσις η οποία και επιτρέπει στο ον να είναι παρών.

    Αυτά όταν γίντεατι συνειδητή χρήσις.

    Για την απάλεια μνήμης ψάξε στο αλκοόλ και το τσιγάρο.

    Ζίζιρος
    -------

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πε του τα ζιζιρε μου.!!!αλλον ενα θυμα πλυσης εγκεφαλου.

      Delete
  5. Ευχαριστώ Ζίζιρε
    Ταυτόχρονα μου αφήνεις μια άλλη απορία με τα λεγόμενά σου...
    τι γίνεται με τη μη συνειδητή χρήση; :)

    ReplyDelete
  6. ROYAL COLLEGE OF PSYCHIATRISTS
    Mental health problems

    There is growing evidence that people with serious mental illness, including depression and psychosis, are more likely to use cannabis or have used it for long periods of time in the past. Regular use of the drug has appeared to double the risk of developing a psychotic episode or long-term schizophrenia. However, does cannabis cause depression and schizophrenia or do people with these disorders use it as a medication?

    Over the past few years, research has strongly suggested that there is a clear link between early cannabis use and later mental health problems in those with a genetic vulnerability - and that there is a particular issue with the use of cannabis by adolescents.

    Depression
    A study following 1600 Australian school-children, aged 14 to 15 for seven years, found that while children who use cannabis regularly have a significantly higher risk of depression, the opposite was not the case - children who already suffered from depression were not more likely than anyone else to use cannabis. However, adolescents who used cannabis daily were five times more likely to develop depression and anxiety in later life.

    Schizophrenia
    Three major studies followed large numbers of people over several years, and showed that those people who use cannabis have a higher than average risk of developing schizophrenia. If you start smoking it before the age of 15, you are 4 times more likely to develop a psychotic disorder by the time you are 26. They found no evidence of self-medication. It seemed that, the more cannabis someone used, the more likely they were to develop symptoms.

    Why should teenagers be particularly vulnerable to the use of cannabis? No one knows for certain, but it may be something to do with brain development. The brain is still developing in the teenage years – up to the age of around 20, in fact. A massive process of ‘neural pruning’ is going on. This is rather like streamlining a tangled jumble of circuits so they can work more effectively. Any experience, or substance, that affects this process has the potential to produce long-term psychological effects.

    Recent research in Europe, and in the UK, has suggested that people who have a family background of mental illness – and so probably have a genetic vulnerability anyway - are more likely to develop schizophrenia if they use cannabis as well.

    ReplyDelete
  7. Η προπαγάνδα από καθεστωτικούς συνεχίζει.


    Η δαιμονοποίηση της Κάνναβης από επαγγελματίες ψεύτες είναι βέβαια πιό επικίνδυνη από τις κουβέντες του καφενέ, γι' αυτό και η ψηλάφηση του υλικού προπαγάνδας χρειάζεται μελέτη, σκέψη και αυτογνωσία.

    Ας δούμε λοιπόν τι λέει - και τι δεν λέει! - πιό πάνω ο υποστηρικτής της Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων του Ηνωμένου Βασιλείου γιά την Κάνναβη.

    Δεν μας λέει την πηγή του. Ένδειξη (πάντα) κακόπιστης συμμετοχής στον διάλογο όταν η αναφορά είναι σε "επιστημονικές" πηγές.
    Η πηγή του είναι τούτη:
    http://www.rcpsych.ac.uk/mentalhealthinfo/problems/alcoholanddrugs/cannabis.aspx


    Στην εισαγωγή του, το κείμενο λέει γιά την Κάνναβη πως "recent research has suggested that it can be a major cause of psychotic illnesses in those who are genetically vulnerable". Εδώ ξάφνου προκύπτει ο ισχυρισμός πως η ψύχωση προκύπτει σε άτομα που είναι ευάλωτα ΛΟΓΩ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗΣ.

    Η "γενετική προδιάθεση" στην ψύχωση είναι πιθανή, αλλά ουδέποτε απεδείχθει επιστημονικά και παραμένει στο επίπεδο της εικασίας, όπως όλες οι αιτίες που βρίσκουμε πιθανές στα περιστατικά ψύχωσης.

    Ανάμεσα στα βιώματα ζωής που έχουν παρατηρηθεί επιστημονικά να δρούν ως έναυσμα γιά την ψύχωση συναπαντούμε:
    ερωτική απογοήτευση, ψυχική κακοποίηση παιδιών από γονείς, επαγγελματική αποτυχία, οικονομική καταστροφή, στρατιωτική εκπαίδευση σε αυταρχικά στρατεύματα, ακαδημαϊκή ή σχολική αποτυχία, βιώματα πολέμου, χρήση και κατάχρηση ουσιών όπως η κοκαϊνη, η αμφεταμίνη, το PCP, και η "ορθή" χρήση (σύμφωνα με τις προδιαγραφές) πολλών νόμιμων ψυχοφαρμάκων.

    Σε τούτα προσθέτουμε τραύμα στο κεφάλι, χημικός τραυματισμός (τοξίνωση ή δηλητηρίαση) και διατροφικές διαταραχές.

    Όλα τούτα έχουν παρατηρηθεί να αποτελούν έναυσμα, γιά πολλά άτομα, σε περιστατικά ψύχωσης.

    ΟΠΟΤΕ έχει γίνει επιστημονική μελέτη που συνδέει την χρήση Κάνναβης με την ψύχωση, οι πρώτοι πάντα "συσχετισμοί" που διαφαίνονται με την στατιστική ανάλυση ανακοινώνονται στον Τύπο και χρησιμοποιούνται από τους απανταχού εξουσιαστές γιά την προώθηση αυτής της προπαγάνδας.

    Και τότε οι σοβαροί μελετητές ξαναεξετάζουν τα δεδομένα και βρίσκουν πάντα, ανεξαιρέτως, σε όλες τις μελέτες που έχουν γίνει, πως ΔΕΝ αφαιρέθηκαν από τις μετρήσεις τα προαναφερθέντα βιώματα, κλινικά και υπο-κλινικά περιστατικά που λειτουργούν ως έναυσμα ψύχωσης ώστε να μετρηθούν εκείνα όπου ΜΟΝΟ η Κάνναβης ήταν ο κύριος συντελεστής και όπου ΔΕΝ υπήρχαν άλλοι παράγοντες.

    Και πάντα, σε όλες τις μελέτες που έγινε αυτό, απεδείχθει ότι η Κάνναβης είναι αβλαβής.


    Μελετήστε, πρίν να μας βομβαρδίζετε ανοησίες ντυμένες με τον Βασιλικό μανδύα της εξουσίας. Παρακαλώ.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  8. Πέτρο. Δε ξανά τι μου γράφεις:

    -προπαγάνδα από καθεστωτικούς
    -επαγγελματίες ψεύτες
    -υποστηρικτής της Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων
    -Ένδειξη (πάντα) κακόπιστης συμμετοχής στον διάλογο
    -Μελετήστε, πρίν να μας βομβαρδίζετε ανοησίες

    τι έκαμα λοιπόν για να εισπράξω το μένος σου?
    έκαμα copy paste την θέση του επίσημου οργανισμού των Ψυχιάτρων Βρετανίας κάτω που τον τίτλο ROYAL COLLEGE OF PSYCHIATRISTS
    Mental health problems. Για χάρην της συζήτησης τζε αφού άκουσα τον προβληματισμό σε διάφορα πηγαδάκια. Χωρίς κανένα δικό μου σχόλειο, αφού δεν έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη ακόμα.

    ...και να αδελφέ μου
    που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
    ήσυχα, ήσυχα, ήσυχα κι απλά....

    ReplyDelete
  9. Φίλε Ανώνυμε,

    Τούτα:
    "-προπαγάνδα από καθεστωτικούς
    -επαγγελματίες ψεύτες"

    ισχύουν γιά τους ίδιους τους "επιστήμονες" που ξέρουν την αλήθεια αλλά ψεύδονται συνειδητά.

    Τούτα:
    "-υποστηρικτής της Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων
    -Ένδειξη (πάντα) κακόπιστης συμμετοχής στον διάλογο"

    ...ισχύουν σε ένα κλίμα πολέμου (ναί, οι πλείστοι Φίλοι της Κάνναβης, και εκείνοι που πεθαίνουν από την ηρωίνη λόγω έλλειψης πρόσβασης σε αβλαβείς ουσίες, βιώνουμε πόλεμο μέχρι εξόντωσης) όταν συναπαντούμε τέτοια τεμάχια πολεμικής προπαγάνδας που δημοσιεύονται ΧΩΡΙΣ σχόλιο, άκριτα, χωρίς διευκρίνηση, εύκολα παρεξηγούνται ως υποστήριξη εκείνης της προπαγάνδας.

    Όπως και εσύ λέεις, τα δημοσίευσες "Χωρίς κανένα δικό μου σχόλειο, αφού δεν έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη ακόμα." Θα μπορούσες όμως να το δηλώσεις τούτο, ή να τα παραθέσεις με ερωτήματα, ή διευκρινήζοντας ότι με τη δημοσίευση τους απλώς επιχειρήται μια συμβολή στον διάλογο.

    Τούτο:
    "-Μελετήστε, πρίν να μας βομβαρδίζετε ανοησίες"
    ισχύει γιά τους κάθε αδιάβαστους δημοσιογράφους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, εκπαιδευτικούς, νομοθέτες και ψευδο-επαναστάτες που μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα με τα ίδια ψέμματα δαιμονοποίσης που οδηγούν τους ανθρώπους σε φυλακές και βασανιστήρια, εμπλουτίζουν την Μαφία και ενδυναμώνουν το διεφθαρμένο κλάδο της Αστυνομίας.

    Γράφεις:
    "τι έκαμα λοιπόν για να εισπράξω το μένος σου?"

    Παρακαλώ δέξου την απολογία μου - το μένος είναι γιά τους καταπιεστές, όχι γιά άτομα που θέλουν να συμμετέχουν καλόπιστα στον διάλογο.

    Και οι στίχοι του Ρίτσου που δημοσίευσες:
    "...και να αδελφέ μου
    που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
    ήσυχα, ήσυχα, ήσυχα κι απλά.... "

    με εκφράζουν χωρίς ενδοιασμό.

    Σε ευχαριστώ,
    Πέτρος
    ________

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Συμφωνώ με τον Ιωάννη

    Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με το θέμα, βρίσκουν πως η στατιστική δύναται πολύ εύκολα να γίνει όργανο γιά "απόδειξη" οποιουδήποτε παραλογισμού.

    Γιά παράδειγμα, οι στατιστικές μελέτες δείχνουν πως στον δυτικό κόσμο, 99% των φονηάδων άρχισαν την καριέρα τους τρώγοντας ψωμί. Και σχεδόν 100% των φονηάδων πίνουν νερό.

    Ή ότι τουλάχιστον εννέα στους δέκα από τους άντρες που πίνουν δεύτερο καφέ το πρωί, έχουν ήδη πιεί και πρώτο.

    Από την άλλη, αφ' ης στιγμής μπαίνει η στατιστική ως ιδεολογικό όπλο γιά να εκλογικεύει τη φυλάκιση, βασανισμό και διά της βίας "θεραπεία" των φίλων της Κάνναβης, έχουμε υποχρέωση να εξετάσουμε τους στατιστικούς ισχυρισμούς, και να δούμε ποιά η σημασία τους.

    Οι εξετάσεις λοιπόν των ιατρικών στατιστικών ερευνών γιά την Κάνναβη, όταν γίνονται ορθά (που σημαίνει αφαιρούμε τους παραλογισμούς, και δεν πλέκουμε το αιτία-αποτέλεσμα), πάντα βρίσκουν το ίδιο πράμα: η Κάνναβης είναι αβλαβής.

    Ευχαριστώ!
    Πέτρος
    _________

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. bravo gia ti prospathia kai sinexiste to

    thelo na sas rotiso ,me epiasan me ligotero apo 1g xorto sto aerodromio ,me pigan gia eisagogi stin epikrateia kai katoxi
    tous dilosa oti to xrisimopoio gia agxodeis diataraxes ktl.. me afisan eleythero tin epomeni gnorizetai pote paizei na ginei to dikastirio kai ti poines paizei na fao

    eyxaristo

    eimai apo ellada kai proti fora kypro kai prospatho na bro plirofories peri tou thematos sto net alla de exei polles

    ReplyDelete
  20. Ατυχε Φίλε,

    Λυπούμαι γιά την σύλληψη!

    Στην Κύπρο δυστυχώς η Κάνναβις δεν αναγνωρίζεται ως θεραπευτική ουσία, και ούτε έχουν οι ιατροί τη δυνατότητα να την γράφουν σε συνταγές, άνκαι όλοι οι ιθύνοντες γνωρίζουν γιά τις θεραπευτικές της ιδιότητες και κατά καιρούς διάφοροι ιατροί ζητούν να την συνταγογραφήσουν.

    Οι διαδικασίες απαγγελίας κατηγοριών και προσαγωγής σε δίκη μπορεί να πάρουν και χρόνια, ανάλογα με την διάθεση της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας. Μπορεί και να μην απαγγείλουν κατηγορίες καθόλου (έχει την ευχέρεια η Εισαγγελία να κάμει αυτή την απόφαση).

    Το πιό σωστό είναι να βρεις ένα καλό δικηγόρο και να το δείτε από κοντά με προσοχή.

    Καλή τύχη!

    ReplyDelete
  21. ευχαριστω πολυ για τη γρηγορη ανταποκριση και τις πληροφοριες.

    επειδη εψαχνα πληροφοριες στο ιντερνετ περι της κυπριακης νομοθεσιας θελω να επισημανω κατι το οποιο μου φαινεται παραλογο και μαλλον ειναι λαθος της ιστοσελιδας η δε εχει ανανεωθει http://www.emcdda.europa.eu//html.cfm//index5769EN.html ,αναφερει οτι for Cyprus ¨Cannabis is a Class B substance – life imprisonment is possible for use and maximum 8 years for possession ¨ μα πως ειναι δυνατον η χρηση να τιμωρειται περισσοτερο απο τη κατοχη
    τελος να πω σε ολους οσους αντιδρουν στη χρηση ουσιων να σκεφτουν το παραδειγμα της ποτοαπαγορευσης στην Αμερικη,δε θα μπω (πλεον) στη διαδικασια να πεισω καποιον οτι κανει καλο η κακο η χρηση απλα πρεπει να καταλαβουν οτι οι κοινωνιες αλλαζουν δε ειναι στατικες,καποτε η χρηση ηταν νομιμη μετά αλλαξε και θα ξαναλλαξει πλεον οι κοινωνικες διεργασιες αλλαζουν ταχυτερα απο τις νομοθεσιες τις εκαστοτε χωρας,οι πιο προοδευτικες χωρες το αντιλαμβανονται και ενεργουν ταχυτερα.οι απαγορευσεις (για τους ενηλικες) σε πραγματα που αφορουν τον ιδιωτικο του βιο και δεν προκαλουν σε αλλους κακο (ατυχηματα,βια) δημιουργουν περισσοτερα προβληματα στη κοινωνια απο οσα προσπαθουν να επιλυσουν αν δε το καταλαβαινει καποιος αυτο εχει μεινει πισω.Ναι στο νομο να μην οδηγα καποιος υπο την επηρεια γιατι μπορει να προκαλεσει ατυχημα αλλα οχι μεσα στο ιδιο μου το σπιτι οπου δε κανω κακο σε κανενα.καποιος ρωταει τι γινεται με τη μη συνηδητη χρηση ,ε τι? τι γινεται με τη μη συνηδητη χρηση του φαγητου ,των (νομιμων φαρμακων),του αυτοκινητου,του αλκοολ,του καπνου να βαλουμε σε ολα μετρο μεσω νομοθεσιας? Μηδεν Αγαν και Γνώθι σαυτόν.. Only this, and ευχαριστω πολυ για τη γρηγορη ανταποκριση και τις πληροφοριες.

    επειδη εψαχνα πληροφοριες στο ιντερνετ περι της κυπριακης νομοθεσιας θελω να επισημανω κατι το οποιο μου φαινεται παραλογο και μαλλον ειναι λαθος της ιστοσελιδας η δε εχει ανανεωθει http://www.emcdda.europa.eu//html.cfm//index5769EN.html ,αναφερει οτι for Cyprus ¨Cannabis is a Class B substance – life imprisonment is possible for use and maximum 8 years for possession ¨ μα πως ειναι δυνατον η χρηση να τιμωρειται περισσοτερο απο τη κατοχη
    τελος να πω σε ολους οσους αντιδρουν στη χρηση ουσιων να σκεφτουν το παραδειγμα της ποτοαπαγορευσης στην Αμερικη,δε θα μπω (πλεον) στη διαδικασια να πεισω καποιον οτι κανει καλο η κακο η χρηση απλα πρεπει να καταλαβουν οτι οι κοινωνιες αλλαζουν δε ειναι στατικες,καποτε η χρηση ηταν νομιμη μετά αλλαξε και θα ξαναλλαξει πλεον οι κοινωνικες διεργασιες αλλαζουν ταχυτερα απο τις νομοθεσιες τις εκαστοτε χωρας,οι πιο προοδευτικες χωρες το αντιλαμβανονται και ενεργουν ταχυτερα.οι απαγορευσεις (για τους ενηλικες) σε πραγματα που αφορουν τον ιδιωτικο του βιο και δεν προκαλουν σε αλλους κακο (ατυχηματα,βια) δημιουργουν περισσοτερα προβληματα στη κοινωνια απο οσα προσπαθουν να επιλυσουν αν δε το καταλαβαινει καποιος αυτο εχει μεινει πισω.Ναι στο νομο να μην οδηγα καποιος υπο την επηρεια γιατι μπορει να προκαλεσει ατυχημα αλλα οχι μεσα στο ιδιο μου το σπιτι οπου δε κανω κακο σε κανενα.καποιος ρωταει τι γινεται με τη μη συνηδητη χρηση ,ε τι? τι γινεται με τη μη συνηδητη χρηση του φαγητου ,των (νομιμων φαρμακων),του αυτοκινητου,του αλκοολ,του καπνου να βαλουμε σε ολα μετρο μεσω νομοθεσιας? Μηδεν Αγαν και Γνώθι σαυτόν.. Only this, and nothing more ειπε το κορακι στον Poe
    καλη συνεχεια...

    ReplyDelete
  22. "Μηδεν Αγαν και Γνώθι σαυτόν.." πράγματι σοφές κουβέντες!

    ReplyDelete
  23. η ποιο φρικιαστικη παρενεργεια της κανναβης , ειναι για την φιλοπολεμη και προπαγανδιστικη πολιτικη , οτι σε κανει Ειρηνικο , σε αντιθεση με το ποτο , που σφαζεις την και μανα σου πανω στην μεθη .

    ReplyDelete