Friday 16 April 2010

BARAKA TİYATRO EKİBİ’NDEN “BİR YOLCULUK HİKAYESİ

Baraka Tiyatro Ekibi, “Bir Yolculuk Hikayesi” isimli tek perdelik müzikal komedi oyununu seyircisine sunuyor. İlk gösterimi, 3 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.00’de Arabahmet Kültürevi’nde gerçekleştirilecek olan oyun, Nisan ayı boyunca her Cumartesi ve Salı akşamı izleyici ile buluşacak.



Bertolt Brecht’in
“Kuraldışı ve Kural” adlı öğreti oyunu temel alınarak, Baraka Tiyatro Ekibi tarafından bazı değişiklik ve eklemelerle yeniden kaleme alınan “Bir Yolculuk Hikayesi”, varlıklı bir tüccarın katıldığı bir yarış boyunca başına gelenleri konu alıyor. Tüccar ile yanında çalışanların ilişkisi sınıfsal çelişkiler bağlamında ele alınırken, yolculuk esnasında mola verilen bir handa yaşananlar ile ülkemizin acı gerçeği gece kulüplerine gönderme yapılıyor. Yargı da dahil sistemin tüm çarpıklıklarını sorgulayan oyun, komedi ve müzikal ile harmanlanarak seyircinin beğenisine sunuluyor.

Kolaylaştırıcılığını Nazen Şansal’ın yaptığı “Bir Yolculuk Hikayesi”nde; Aliye Osum, Cansu Sakallı, Emine Abitoğlu, Fatoş Olgaçer, Hüseyin Olgaçer, İsmail Özuçar, Mehmet Gökşan, Meltem Akbaş, Merter Refikoğlu, Nazen Şansal, Özel Olgaçer, Şifa Alçıcıoğlu ve Ülkü Beyoğlu rol almakta. Canlı performanslarıyla kemanda Ahmet Güvenler, akordiyonda Aziz Güven ve perküsyonda Musa Kumral, oyunun müziklerini yapmakta.

3 Nisan Cumartesi’den itibaren Nisan ayı boyunca her Cumartesi ve Salı, saat 20.00’de Arabahmet Kültürevi’nde sahnelenecek olan oyunun biletleri 5TL olup girişten veya Baraka Kültür Merkezi’nden temin edilebilir.

Rezervasyon için: 0533 871 48 20

Oyunun fragmanını BarakaTV'den izleyebilirsiniz...

http://www.baraka.cc/
ve
http://www.baraka.cc/index.php?option=com_content&task=view&id=490&Itemid=543
~~~~~~~~~

4 comments:

  1. I suppose indymedia cyprus opened the champagne last night. Together with the Archibishop and their darlings from EDEK, kolokasidis fropm DIKO and Theoharous fron the nationalist fraction of the right wing party. Their enemy Talat was not elected and they must feel proud for their little contribution to this cause through their blog.

    BRAVO to Petros & Solonas

    ReplyDelete
  2. I suppoese they are also to balame for the erruption of the volcano in Iceland...

    Bravo Petros and Solonas

    ReplyDelete
  3. Don't suppose...
    as in this blog the blame can only be laid on somebody named Gregoris, who from what I understand from his bravoness Petro/solonas has made the following sins:
    1. he calls himself cypriot rather than greek!!!
    2. he also claims to be left wing!!!!

    ....while upper class repressentative, eternal NO advocate Kolocasides on the other hand, is to be bravoed as he also opposes both the above....

    ReplyDelete
  4. Soon my dear Watson, soon

    All will be revealed.

    All the dirty connections, all the bloodwashed money.

    And the shame eternal

    Sherlock

    ReplyDelete