Thursday 15 April 2010

Αχ, Μεχμέτ Αλί, κανείς άλλος εκτός από εμένα δεν σε καταλαβαίνει



Γιά τις εκλογές στα κατεχόμενα
Το νέο άρθρο του Σενέρ Λεβέντ

Ο πυρετός των εκλογών στα κατεχόμενα φτάνει στο αποκορύφωμα τους τις τελευταίες μέρες. Το πιό αλλόκοτο και προκλητικό στοιχείο, βέβαια, είναι η δημόσια υποστήριξη εκ μέρους του Δημήτρη Χριστόφια και της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος Ακελ προς τον αντιπρόσωπο του παράνομου κατοχικού καθεστώτος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε εκλογές που είναι παράνομες λόγω εποικισμού, παράνομες λόγω συνεχόμενης στρατιωτικής κατοχής και σωρείας συνεχιζόμενων παραβιάσεων της Συνθήκης της Γενεύης και γενοκτονικής εθνοκάθαρσης των ιθαγενών. Και λόγω της παράνομης αποσχιστικής και μονομερούς ανακήρυξης του κατοχικού σχήματος σε "ανεξάρτητο κράτος" που έχει ήδη πολλάκις καταδικαστεί από την διεθνή κοινότητα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λοιπόν παραγνωρίζει όλα τούτα και συνεχίζει να διακηρύττει δημόσια την υποστήριξη του στον ήδη προκαθήμενο αντιπρόσωπο της κατοχής. Τι λέν όμως οι αντιστασιακοί και προοδευτικοί ΤουρκοΚύπριοι με τους οποίους έχουμε και τις πιό στενές πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις;

Οι σύντροφοι από το σοσιαλιστικό Kόμμα Νέα Κύπρος (YKP), διά φωνής των διακεκριμένων μελών του κόμματος Murat Kanatlı και Alpay Durduran καλούν το λαό σε μποϋκοτάζ και αποχή από τις εκλογές ακριβώς επειδή είναι παράνομες:
"YKP'nin Nisan 2010 seçimleri ile ilgili boykot kararını açıkladığı basın toplantısı"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/ykpnin-nisan-2010-secimleri-ile-ilgili.html

Ο Şener Levent / Σενέρ Λεβέντ, σοσιαλιστής και αντιστασιακός δημοσιογράφος που εκδίδει την εφημερίδα ΑΦΡΙΚΑ (πρώην "Αβρούπα" / "Ευρώπη" ) στην κατεχόμενη Κύπρο, μιλά στο πιό κάτω άρθρο του γιά τον υποψήφιο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ... τελείως έξω από τα δόντια. Τον ζωγραφίζει ως αντιπρόσωπο της κατοχής, αρχισπιούνο και εγκάθετο του κατοχικού στρατού εκ Τουρκίας με αριστουργηματικές πινελιές που συνθέτουν ένα πολιτικό πορτραίτο απέχθειας και καταδίκης.

Ενώ ο Πρόεδρος Χριστόφιας; Καλά γιά τον Πρόεδρο, εμείς και η λοιπή ανατρεπτική-εναλλακτική κοινότητα, η ΕΔΕΚ, άλλοι Σοσιαλιστές, αντικατοχικοί, αντιστασιακοί και πατριώτες δεν μετρούμε - αλλά οι ΤουρκοΚύπριοι αντικαθεστωτικοί; Εκείνων που ζούν άμεσα υπό την κατοχή και τον Ταλάτ, η γνώμη των δεν μετρά; Χεστιντίν Ποκλαντίν όμως ο κύριος Πρόεδρος και γιά τον Σοσιαλισμό, και γιά την αντίσταση στην κατοχή, την συμψυχία με τους αντιστασιακούς συντρόφους ΤουρκοΚύπριους... όλα, όλα θυσία στο βωμό του θεού Πουπαςδενξερωκαθόλουμακαμνωπωςταξερωούλλα. (Ο όσιος Πουπαςδενξερωκαθόλουμακαμνωπωςταξερωούλλα ήτο θεός των αρχαίων Ετεοκυπρίων, μας λεν οι επιστήμονες των Νεοκυπρίων, του οποίου η λατρεία σήμερα περιορίζεται μόνο σε στενούς κύκλους της άρχουσας τάξης και των εκάστοτε υπηρετών της.)

Παρακαλώ μελετήστε τι λέει ο Σενέρ.
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~

Αχ, Μεχμέτ Αλί, κανείς άλλος εκτός από εμένα δεν σε καταλαβαίνει

Έτσι κύριε Ταλάτ; Λες πως όσοι σε επικρίνουν, επικρίνουν και την Τουρκία; Κοίτα μωρέ τους Ιούδες. Πώς τολμούν να το κάνουν αυτό; Πώς ρίχνουν λάσπη στο μεγάλο μας απελευθερωτή; "Άντε μωρέ βρομόπαιδα, εχθροί της Τουρκίας, αγνώμονες", φώναξέ τους κατάμουτρα.

Στείλε και ένα μήνυμα στην Άγκυρα. Γράψε μια έκθεση. Γράψε τα ονόματά τους ένα-ένα. Πες να μην τους αφήσουν να περάσουν. Να τους κανονίσει όλους η Άγκυρα. Αντί να παραπονιέσαι άδικα συνεχώς, πέρασε αμέσως σε δράση.

Ιδού τώρα: η τελευταία εβδομάδα. Τα τελευταία λεπτά. Τα τελευταία δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Λίγος χρόνος απέμεινε για να ανοίξουν οι κάλπες. Πες ποια είναι τα μαύρα πρόβατα και ποια τα άσπρα. Να ξέρει η Άγκυρα. Τους αγνώμονες. Τους προδότες. Τους Βρούτους. Εκείνους που τη μαχαιρώνουν πίσω από την πλάτη της.

Μήπως περιμένεις εμένα να σου τα μάθω αυτά; Δεν σου τα έμαθε ο Ντενκτάς; Δεν σου τα εξήγησε καθόλου κατά τις συνομιλίες που είχατε τρώγοντας σουβλάκι στη Νήσο των Εχιδνών; Όπου έβλεπε κάποιον εχθρό της Τουρκίας εκείνος, έγραφε αμέσως την έκθεσή του. Ήταν πατριωτικό καθήκον γι' αυτόν και τούτο το κάρφωμα. Ποτέ δεν επέτρεπε να κάνουν κριτική στην Τουρκία.

Δεν ξέρω τι έγραψε για σένα, αλλά για εμάς έγραψε πολλά. Όμως, εσύ τι έκανες για να σε αναφέρει; Ποιο είναι το αμάρτημά σου; Μήπως παραπονέθηκες ποτέ για το γεγονός ότι [η Τουρκία] καταπατεί την πολιτική μας βούληση; Μήπως την αποκάλεσες κατοχική δύναμη; Μήπως φώναξες ποτέ να αποσύρει το στρατό της και τον πληθυσμό της; Μήπως οργίστηκες επειδή μετέτρεψαν το Πάρκο Τσαγλαγιάν σε Πάρκο Άγκυρας;

Μήπως θύμωσες για τη σημαία στο βουνό; Δεν σε άκουσα να το κάνεις έστω και μία φορά. Τον Μουσταφά Ακιντζί τον άκουσα, εσένα όχι. Σε σύγκριση με τον Μουσταφά Ακιντζί εσύ είσαι άγιος. Έχει πολλές αμαρτίες ο Ακιντζί. Μια φορά είπε ότι "ο στρατηγός υπερέβη τα όρια". Μια φορά στην Ισπανία σηκώθηκε να ζητήσει από τον Ερντογάν να λογοδοτήσει για τον πληθυσμό μας. Τελικά, αυτά ήταν αρκετά. Τέλειωσε ο Ακιντζί. Μήπως εσύ διέπραξες τέτοιες τρέλες όπως ο Ακιντζί;

Έχεις δίκαιο από τη γη μέχρι τον ουρανό Μεχμέτ Αλί. Όσοι επικρίνουν εσένα, φυσικά και επικρίνουν την Τουρκία. Διότι εσύ είσαι το ίδιο με την Τουρκία. Και η Τουρκία είναι το ίδιο με εσένα. Πες τους το. "Είμαι ένας ταπεινός δούλος της Τουρκίας", πες τους. "Ό,τι μου πει εκείνη, το κάνω".

Μήπως εκείνοι οι άλλοι οι ανόητοι δεν το ξέρουν αυτό; Το ξέρουν, αλλά φαίνεται ότι μόνο εσένα μπορούν να μασήσουν τα δόντια τους. Δεν μπορούν να πουν τίποτε εναντίον της Άγκυρας. Και μιλούν εναντίον σου. Μην τυχόν και τους αφήσεις χωρίς αντεκδίκηση. Πες τα στην Άγκυρα. Ειδοποίησέ την. Γράψε και εσύ μια έκθεση όπως έκανε ο Ντενκτάς.

Κοίτα τι μοναδική κουβέντα είπες: "Άντε, ας πούμε ότι εγώ είμαι προδότης. Μήπως είναι και η Τουρκία προδότης;" διερωτήθηκες.

Ποτέ δεν μπορεί να είναι προδότης η Τουρκία, Μεχμέτ Αλί, πες τους να μην είναι αγνώμονες. Ήρθε και μας έσωσε. Και μάλιστα, όπως είπε και ο συνταγματάρχης, βγήκε από το νυφικό της δωμάτιο και ήρθε. Κατέκτησε το μισό νησί. Μας το χάρισε. Ποιος έχει δικαίωμα να λέει κάτι εναντίον της; Και εξάλλου, μήπως τώρα δεν βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία μας ένας ηγέτης όπως ο Ταγίπ Ερντογάν που υποστηρίζει τη λύση; Πρέπει όλοι να βαδίσουμε στα χνάρια του, έτσι δεν είναι;

Αχ Μεχμέτ Αλί, αχ. Κανείς άλλος εκτός από εμένα δεν σε καταλαβαίνει.

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
~~~~~~~~~
Σημειώσεις:

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα ελληνικά αρχικά στην εφημερίδα Πολίτης σε ελαφρώς διαφορετική μετάφραση με τον τίτλο "Αν ήταν ο βασιλιάς της Σουηδίας θα ζητούσαμε και προσάρτηση". Και όντως στο πρωτότυπο, ο Σενέρ κλείνει με τη ειρωνική φράση "Αν δεν ήταν ο Ερντογάν στην Άγκυρα και ήταν ο βασιλιάς της Σουηδίας, τότε θα ζητούσαμε ακόμη και προσάρτηση με την Τουρκία, έτσι δεν είναι;"
"Αν ήταν ο βασιλιάς της Σουηδίας θα ζητούσαμε και προσάρτηση"
ΠΟΛΙΤΗΣ - 12/04/2010, Σελίδα: 13
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=939874&-V=archivecolumns

Ποιός είναι ο Μουσταφά Ακιντζί
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=933514,printer.html&-V=archivearticles

Σενέρ Λεβέντ προς ΕλληνοΚύπριους: "Μα τι επάθατε;"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/blog-post_07.html

Προς ταλατοποίηση του Κυπριακού προβλήματος
http://www.metopo.org.uk/dt2010004012-talatopoiisi.html

~~~~~~~~

9 comments:

  1. Χίλια ευχαριστώ Πέτρο.

    Είναι ακριβώς όπως τα λένε οι φίλοι και συναγωνιστές μας Τουρκοκύπριοι.

    Ακόμη και ο ίδιος ο εγκάθετος της Άγκυρας σε πρόσφατη συνέντευξη του στη "Χουριέτ" τα λέει ξεκάθαρρα, κουτσιά καθαρισμένα. Το τι ηγέτης ανεξάρτητος είναι και ποιο είναι το είδος της διακυβέρνησής του και από που έρχονται οι εντολές σπουρτά παντού στη συνέντευξή του. Θαυμάστε τον ανεξάρτητο λόγο λόγο του:

    "Είμαι υποχρεωμένος να προειδοποιήσω το λαό. Ας πούμε ότι έρχεται μια εντολή από την Τουρκία, με την οποία ζητείται να κάνει ο Έρογλου, ό,τι έκανα εγώ μέχρι τώρα. Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθείς, δεν μπορείς να πληρώσεις τους μισθούς, δεν μπορείς να κάνεις δρόμους, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε."

    και πως λειτουργεί η επιτροπή αποζημιώσεων; Ποιος δίνει το πράσινο φως στην καταχόμενή μας πατρίδα;

    «Όταν ένας Ελληνοκύπριος προσφύγει στην επιτροπή, κατ' άρχάς αναλαμβάνει το "Κτηματολόγιο" να διαπιστώσει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια, η αρμόδια διεύθυνση ετοιμάζει έκθεση σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε η ακίνητη περιουσία σε κάποιο χρήστη. Ακολούθως ο Στρατός αποφαίνεται για τη στρατιωτική και στρατηγική σημασία που έχει η περιοχή στην οποία βρίσκεται η περιουσία. Τέλος, η Εισαγγελία μελετά τις νομικές πτυχές. Εάν δεν υπάρχει μια από τις εκθέσεις αυτών των υπηρεσιών, η προσφυγή δεν εξετάζεται από την επιτροπή...»

    από:
    http://www.sigmalive.com/simerini/politics/257359

    Μόνο η λέξη προδότης ταιριάζει στον πρόεδρό Χριστόφια, την ηγεσία του ΑΚΕΛ, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν ταχθεί να υποστηρίζουν την άνοδο του ανδρείκελου της Κατοχής στην εξουσία.

    Σόλων Αντάρτης ~ solon@cyprus-org.net
    --------------

    ReplyDelete
  2. (συνέχεια)

    Και αν για τον απλό πολίτη που λανθασμένα εμπιστέυεται ακόμη τους πολιτικούς του μπορεί να υπάρξει μια δικαιολογία μέσα στην καλοσύνη και την καλή προαίρεση των φιλειρηνικών αισθημάτων του λαού μας που επένδυσε τα πάντα στην ειρήνη και την ανοικοδόμηση μετά την συλλογική καταστροφή που έφερε η εισβολή...

    Ουδεμία δικαιολογία υπάρχει για τους πολιτικούς και τους καιροσκόπους, τους ψευδοπροοδευτικούς διανοούμενους και τους εμπόρους, τους ψευδοπνευματικούς που έχουν χτίσει την καριέρα, τα παλάτια, το κέρδος και τις καλοβολεμένες θέσεις τους πάνω στις θυσίες και το αίμα του λαού!

    Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάποτε θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.

    Σόλων Αντάρτης ~ solon@cyprus-org.net
    -----------

    ReplyDelete
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ INDYMEDIA. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ.

    ReplyDelete
  4. ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ

    ReplyDelete
  5. Πράγματι, τι φταίει ο κόσμος που με την αγνήτητα του ακολουθεί τέτοιους πολιτικούς; Τίποτα μεν, αλλά είναι με την ανοχή και την αποχή του κόσμου από τα κοινά που οδηγούμαστε πατίν πατίν στα εξωκοσμικώς παράλογα... και άκρως επικίνδυνα.

    Καλά τα λέει και ο Σενέρ, και ο Μουράτ. Αλλά εμείς τι πρέπει να κάμουμε;

    Μαρία Σύν.

    ReplyDelete
  6. μα και ο φίλος σας ο Σενέρ ΚΑΙ η Αφρίκα υποστηρίζει συγκεκριμένη ομάδα που κατεβαίνει στις εκλογές.

    ReplyDelete
  7. Γιατι δε λέεις τι εννοείς, καθαρά κε Ανώνυμε, αντί να διαβάλλεις με υπονοούμενα;

    Τι σημαίνει το να προσφέρεις την ενημέρωση αρχίζοντας με τη λέξη "μα"; Αντίρρηση. Αντίρρηση σε τι; Στο να έχουν γνώμη και άποψη οι ΤουρκοΚύπριοι γιά τις εκλογές στα κατεχόμενα; Αντίρρηση στο νάχουν οι εκδιωχθέντες ιθαγενείς άποψη; Στο να την εκφράζουμε;

    Τι; Τι εννοείς; Καταλαβαίνεις τα βασικά θεμέλια διαλόγου, ενημέρωσης, συν+ζήτησης ή μόνο που αντίρρηση και διαβολή καταλάβεις;

    Πές τα πουλλάκι μου τα φαεινά σου "επιχειρήματα" φωτιστούμε και μείς οι άξεστοι.

    uzalistika

    ReplyDelete
  8. πολύ καλή η τοποθέτηση σας παιδιά μπράβο και συγνώμη για το ύφος μου πιο πάνω . δεν θα ξαναδοκιμάσω να ξεκινήσω πρόταση με το ΜΑ ποτέ στην ζωή μου αφού πληγώνεστε τόσο . Σόλωνα και Πέτρο μου απολογούμαι ξανά.
    Ο από πάνω ανώνυμος.
    Υ.Γ.όσο για το τι ήθελα να πω ας το πάρει το ποτάμι.Εδώ θα κολλήσουμε τώρα;'Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Ελπίζω το δημοκρατικό σας μπλοκ να μας ενημερώσει μετά τις ψευδοεκλογές πόση απήχηση είχαν οι απόψεις του υποψηφίου που στηρίζει ο Σενέρ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.
    kai kali lefteria

    ReplyDelete
  9. Αγαπητέ ανώνυμε

    Μην ανησυχείς σε παρακαλώ για τα συναισθήματά μου.

    Μάλλον θα πρέπει να ανησυχείς περισσότερο για το ότι ταυτίζεσαι με τις θέσεις του διαθνούς ιμπεριαλισμού όπως και πολλοί με τους οποίους συναναστρέφεσαι και οι οποίοι έχουν επιβραβευτεί για τη στάση τους έναντι του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των σχεδίων του.

    Σε προσκαλώ και σε προκαλώ λοιπόν ταυτόχρονα να ρωτήσεις τους πέριξ σου ποιοι έχουν πάρει με τα χέρια τους τα οικονομικά και άλλα βραβεία της πολιτικής πτέρυγας της CIA γνωστής και ως USAID τον καιρό της κατάφωρης επέμβασης των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών γύρω από το σχέδιο Ανάν.

    Ρώτησε τους ξεκάθαρα και θαρετά. Βρίσκονται γύρω σου. Εκτός και αν είσαι και εσύ ένας από εκείνους.

    Αν δέν είσαι -που θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι- σε παρακαλώ δημοσιοποίησε αν θέλεις τις απαντήσεις που θα σου δώσουν. Προσδοκώ ειλικρινά στη συνεισφορά σου.

    Ανάμεσά τους βρίσκονται πολλοί και διάφοροι αστέρες της "προοδευτικής" διανόησης. Αν τους πιάσεις έναν έναν σίγουρα θα δώσεις πάνω στην πίττα με το μέλι.

    Θα το καταλάβεις όταν ξεκινήσουν να διαφοροποιούνται από την ερώτησή σου με την γνωστή πλέον φράση:

    "Εγώ εν τζιαι... εγώ εν εσυμφώνησα..."

    Και μην ανησυχείς ιδιαίτερα αν δεν επιθυμείς να εμπλακείς στο συγκεκριμένο διάλογο.

    Οι πληροφορίες υπάρχουν και εύκολα μπορούν να αποκαλυφθούν.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete