Thursday 28 July 2011

Κόλακες και Βρυκόλακες

του Πανίκου Νεοκλέους, neopana@cytanet.com.cy

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ;

Πανίκος Νεοκλέους
πρώην ΑΚΕΛικός,
και συγγραφέας των: "ΑΓΝΟΗΘΕΝΤΕΣ 1974" και "ΜΝΗΜΕΣ"


Ένας Πρόεδρος ο οποίος ο ίδιος δεν είναι ευρείας αποδοχής, προσπαθεί να σχηματίσει Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ξεκίνησε τη διακυβέρνηση του τόπου με τη συνεργασία τριών κομμάτων και στα μισά του δρόμου κατέληξε μόνος και κυρίως χωρίς την υποστήριξη μεγάλης μερίδας του δικού του κόμματος.

Κύριε Πρόεδρε, πριν καιρό έφυγε από την Κυβέρνηση σας η ΕΔΕΚ, η οποία εκπροσωπεί Παγκύπρια, περίπου το 10%. Πρόσφατα έφυγε από την Κυβέρνηση σας και το ΔΗΚΟ, το οποίο εκπροσωπεί περίπου το 14% και κάθε βράδυ έξω από το Προεδρικό χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες (δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι) ζητούν την παραίτηση σας, ενώ εσείς αντί της παραίτησης, προσπαθείτε να σχηματίσετε Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Που θα βρείτε αυτούς τους ευρέως αποδεχτούς υπουργούς; Μέσα από τις τάξεις του κόμματος σας; Τα ευρέως αποδεχτά μέλη και στελέχη του κόμματος σας, φροντίσατε εδώ και καιρό, είτε να τα απομακρύνετε, είτε να τα υποχρεώσετε να φύγουν από μόνα τους. Τώρα μείνατε μόνος, περιτριγυρισμένος από μετριότητα και κόλακες.

Τελικά θα μείνετε στην ιστορία σαν ο μοναδικός Πρόεδρος ο οποίος θα Προεδρεύσει ακόμη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την υποχρεωτική λόγω Συντάγματος ανοχή (όχι τη στήριξη), της συντριπτικότατης μειοψηφίας του λαού του.

Αν θέλετε κύριε Χριστόφια, μέσα στα πολλά αρνητικά που κάνατε, να προσφέρετε κάτι θετικό σε αυτό τον τόπο, παραιτηθείτε σήμερα πριν κάνετε ακόμη περισσότερο ρεζίλι ένα ολόκληρο λαό. Φτάνει το Παγκόσμιο ρεζίλεμα με τον τρόπο φύλαξης και την ανατίναξη των 98 εμπορευματοκιβωτίων. Φτάνει η δολοφονία 13 ανθρώπων και η δολοφονία της οικονομίας της χώρας. Φτάνουν τα σκάνδαλα Μολέσκη, Παπασάββα, Γεωργίου και τόσων άλλων στενών συνεργατών σας.

Την Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής τη θυμηθήκατε πολύ αργά. Όπως έγραφε ένα από τα πολλά πλακάτ των αγανακτισμένων πολιτών έξω από το Προεδρικό: ‘’Το πουλλίν επέτασεν’’.

Πανίκος Νεοκλέους
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μακάρι να ήταν Κομμουνιστής
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

"Αν είστε εσείς Αριστεροί και Φίλοι των Λαών, εγώ είμαι Ελέφαντας"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/07/blog-post_27.html

Πανίκος Νεοκλέους
http://agnoithentes1974.blogspot.com/

Του Λάζαρου Α. Μαύρου
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ
http://anaxfiles.blogspot.com/2009/07/1-9-7-4.html

~~~~~~~~~~~~

3 comments:

  1. Ευγενία28 July 2011 at 21:32

    Eγώ αρχισα να πιστεύω ότι ο Κάρογιαν είναι χειρότερος που τον Χριστόφκια και επιμένει να μας περιπαίζει ούλλους κανονικά.Παίζω εν παιζω,παιζω εν παιζω. Μα που επήαν ούλλοι καλοί του Δήκο τζιαι του Ακέλ? Προσπαθούν να μας πείσουν ότι εν ούλλοι άχρηστοι?

    ReplyDelete
  2. Ναι, είναι χειρότερος. Διότι τον Χριστόφια τον βλέπεις από δέκα χιλιόμετρα μακρυά, είναι ο λύκος του δάσους. Ο Καρογιάν είναι ο μικρός αδελφός του λύκου που είναι ντυμένος κοκκινοσκουφίτσα. Τον βλέπεις από μακρυά και λες "Κοκκινοσκουφίτσα έλα να φτιάξουμε κουλουράκια με τα δυό χεράκια." Έρχεται, τα φτιάχνετε, τα τρώει, σε τρώει κι'εσένα και μετά παραπονιέται ότι ο μεγάλος του αδελφός με τη συμπεριφορά του χαλάει το όνομα της οικογένειας των λύκων μέσα στο δάσος...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete