Tuesday 26 July 2011

Φοβού τον Επερχόμενο Δράκουλα

Πολύ πιό Επικίνδυνος:
Εάν Αντικαταστήσει τον Δημήτρη Χριστόφια, Καήκαμε



Φιλική Εταιρεία Κύπρου filiki@etaireia.org

Ολόκληρο το Σύστημα νοσεί. Μόνο η πλήρης ανατροπή και ριζική του αντικατάσταση θα φέρει εξυγείανση.

Στοχεύουμε:
o- Στην πλήρη απελευθέρωση της Κύπρου από όλες τις μορφές κατοχής και ιδίως της στρατιωτικής, οικονομικής και πολιτιστικής κατοχής που έχουν επιβληθεί στον λαό μας και στη γεωγραφία μας.

o- Στην απελευθέρωση της Κύπρου από την εξουσία του Κεφαλαίου και από την αυταρχική μορφή του Κράτους. Στην αντικατάσταση των με νέους και αρχαίους κοινωνικούς θεσμούς και συλλογικές οντότητες που αρμόζουν στον πολιτισμό μας και στην κοινωνική μας πραγματικότητα, αξιοποιώντας στοιχεία από ολόκληρο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής μας εξέλιξης που κυμαίνονται ιστορικά από τις πρωτο-Μητριαρχικές κοινοβιακές δομές και την Εκκλησία του Δήμου μέχρι και ως τις σύγχρονες μορφές του Κράτους ευημερίας και τις οντότητες της μετα-καπιταλιστικής Αυτονομούμενης κοινωνίας.
Στην πράξη, τούτα συνεπάγονται αντικατάσταση του Κεφαλαίου και Κράτους και αναδόμηση των μορφών ιδιοκτησίας και διοίκησης του τόπου με αφοσίωση στις αρχές της λαϊκής εξουσίας, με σχήματα συλλογικής αυτοδιοίκησης και άμεσης δημοκρατίας εδραιωμένα σε όλα τα βήματα της ζωής: στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές και κοινότητες, στις ένοπλες δυνάμεις και τα σχολεία μέσω Συμβουλίων Αυτοδιοίκησης δικτυωμένων κλιμακωτά σε όλα τα στρώματα και βαθμίδες της κοινωνικής οργάνωσης από τη βάση μέχρι και τους ανώτατους σχηματισμούς και ανώτατα αξιώματα.
Οι Συνταγματικές ρυθμίσεις που απαιτούνται γιά την θεσμοποίηση τέτοιου συστήματος θα πρέπει να ονομάζουν τον ένοπλο και οργανωμένο λαό ως τον συλλογικά κυριάρχο ιδιοκτήτη όλων των Μέσων Παραγωγής, Φυσικών και Κοινωνικών Πόρων, και να εγγυούνται διαχρονικά την αδιασάλευτη και αδιαμφισβήτητη του εξουσία μέσα από τέτοια Συμβούλια ως λαϊκά όργανα συλλογικής διοίκησης και αυτοκυβέρνησης.
Αντιλαμβανόμαστε την ελευθερία
...με πολυδιάστατες παραμέτρους που την ορίζουν με ταξικούς όρους, πολιτιστικούς, εθνικούς, γλωσσικούς, θρησκευτικο-λατρευτικούς, ερωτικούς και πνευματικούς όρους.

Η πλήρης απελευθέρωση του Ελληνισμού της Κύπρου συνεπάγεται απελευθέρωση στο προσωπικό, κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο, με έμφαση και αφοσίωση σε αμφότερες: στην συλλογική και την ατομική ελευθερία· όλα σε συνάρτηση με το Ήθος και Πνεύμα του Ελληνικού πολιτισμού και έθνους, και σε συνάρτηση με τις αξίες και το πλαίσιο αγώνος του Σοσιαλιστικού Διεθνισμού, του Φεμινισμού και της Οικολογίας.

Φιλική Εταιρεία
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html
και:
http://filiki.etaireia.org

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Νίκος Αναστασιάδης: Το απόστημα του Ελληνισμού
"Συλλογή πύου σε φλεγμαίνουσα περιοχή"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Ποιές Λύσεις Προτείνουμε
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#proteinoume

2 comments:

  1. Πολύ ωραία!
    συμφωνούμε, ιδιαίτερα για τον καιροφυλαχτούντα Δράκουλα.
    Στο δια ταύτα λοπόν: τί και ποιόν ή ποιάν προτείνεις για τις επόμενες προεδρικές;

    ReplyDelete
  2. Ας είμαστε ρεαλιστές και ας απαιτήσουμε το "αδύνατον":

    1. Γιατί όχι μιά Συλλογική Προεδρία; Δεν θα μπορούσαμε να' βρουμε τρία άτομα που συνδυάζουν τη Φεμινιστική Οικολογική εκδοχή του Σοσιαλισμού, με αφοσίωση στις εθνικές μας καταβολές και την σύγχρονη αντίληψη περί Ελευθερίας, καθοδηγούμενα και από απέχθεια σε κάθε μορφή ρατσισμού και προκατάληψης που να συγκυβερνήσουνμε την υποστήριξη του λαού;

    Αν όχι, τότε χρειαζόμαστε κι άλλο (μακρύ) αγώνα. Που να καταλήξει στην επιλογή:

    2. Προεδρία που να βασίζεται σε συνδυασμό εκλογών (άμεσες και έμμεσες) που να αναδεικνύων αντιπρόσωπους σε Συμβούλια Λαϊκής Εξουσίας θεμελιωμένα στις γειτονιές, τους χώρους εργασίας, τις κοινότητες... και με εντοιχισμένους τους θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, ανάκλησης των εκλεγέντων, κοκ. Τούτα βέβαια θα μπορούσαν να ισχύσουν μόνο σε ένα πλαίσιο όπου θα έχει ήδη γίνει κοινωνική κατάληψη των μέσων συλλογικής παραγωγής και φυσικών πόρων από το λαό, και όπου η κρατική εξουσία έχει ήδη αντικασταθεί από τον αυτο-οργανωμένο ένοπλο λαό.

    Δεν είναι αρκετά ρεαλιστικά τούτα;
    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete