Tuesday 19 July 2011

Στο Προεδρικό Τρίτη Νύκτα, η Έννατη κατά Σειρά

Οι Ειρηνικές Διαμαρτυρίες Συνεχίζονται
15.000 ψες στο Προεδρικό



Παρ' όλες τις απειλές γιά βία, επιθέσεις, συγκρούσεις και αιματοχυσία που προέρχονται από το καθεστώς Χριστόφια και το κόμμα του, οι "αγανακτισμένοι" της Πλατείας Προεδρικού ανανέωσαν την υπόσχεση τους γιά μαζική παρουσία απόψε 8μμ, Τρίτη, 19 του μηνός στον κυκλικό κόμβο της Πλατείας Προεδρικού (Πλατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

Πρός αποφυγήν όποιας επαφής με τους τραμπούκους και προβοκάτορες του Προέδρου καλούνται οι διαδηλωτές να προσέλθουν από την Λεωφόρο Αθαλάσσας, την Λεωφόρο Στροβόλου και την Κυριάκου Μάτση.
Να αποφύγουν εντελώς την οδό Προεδρικού /Δημοσθένη Σεβέρη, τους Αγίους Ομολογητές και το Πάρκο Προεδρικού.
Ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας κάλεσε τον Πρόεδρο να αναβάλει την εκδήλωση του στο Προεδρικό απόψε γιά λόγους ειρήνης και ενότητας (αναδημοσιεύουμε την είδηση πιό κάτω). Μαζί τους και άλλοι πολιτικοί (βουλευτές, πρώην υπουργοί) έκαμαν παρόμοια έκκληση προς τον Πρόεδρο.

Επίσης, το ΕΛΑΜ ανακοίνωσε επίσημα πως ΔΕΝ θα"συμμετάσχει στις εκδηλώσεις αντίδρασης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο διότι αρνείται να εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στην πολιτική προβοκάτσια":
http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2011/07/blog-post_9238.html

Οι εθελοντές στην Πλατεία Προεδρικού είναι σε καλή επαφή με την Αστυνομία και προσπαθούν να κερδίσουν την υπόσχεση της γιά προστασία της εκδήλωσης - αναμένουμε πως θα πράξει το καθήκον της γιά το καλό όλων. Δεν θέλουμε συγκρούσεις και τραμπουκισμούς από οποιαδήποτε παράταξη απόψε.

Ανακοινώθηκε το εξής:
"Μόλις πριν μερικές ώρες έκλεισε το πρώτο σκέλος των διαπραγματεύσεων μας με το Γραφείο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Και οι δύο πλευρές σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα εκφράσαμε την επιθυμία μας γιά συνεργασία ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις και επεισόδια την Τρίτη νύκτα κατά τη διάρκεια των δύο εκδηλώσεων που θα γίνουν στο Προεδρικό.

Δώσαμε στην Αστυνομία τρεις προτάσεις:
1. Να χωριστούν γεωγραφικά οι δύο χώροι ώστε να μην υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των δύο χώρων εκδηλώσεων. Οι διαδηλωτές να παραμείνουν στον κυκλικό κόμβο Προεδρικού όπου μαζευόμαστε ειρηνικά κάθε βράδυ, ενώ οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση μνήμης γιά το Πραξικόπημα να μεταβούν από την άλλη πύλη που είναι και η επίσημη είσοδος του Προεδρικού.

2. Να κάμουμε κοινή ανακοίνωση στο κοινό με την Αστυνομία που να καθοδηγεί τον κόσμο γιά τις ξεχωριστές προσβάσεις στους δύο χώρους (ονομαστικά τους δρόμους, λεωφόρους, κλπ), και να δηλώσουμε μαζί την κοινή μας επιθυμία γιά μιά νύκτα ειρηνικών εκδηλώσεων.

3. Να ανατεθεί αστυνομικός σύνδεσμος γιά τις δύο νύκτες, Δευτέρα και Τρίτη, που να είναι εκεί μαζί μας και να μας παρέχει άμεση και διαρκή επαφή με την ηγεσία Αστυνομίας ώστε να χειριστούμε μαζί ό,τι περιστατικό προκύψει.
Η Αστυνομία από πλευράς της ζήτησε να ακυρώσουμε την διαμαρτυρία στο Προεδρικό.

Συμφωνήσαμε πως θα ξανασυσκεφτούμε αργότερα σήμερα και έκαστη πλευρά θα μιλήσει με τους δικούς της. Η μεν Αστυνομία θα συνεννοηθεί με τους ανωτέρους της, οι δε εθελοντές και διαδηλωτές ανάμεσα τους ώστε να ψηλαφηθεί μιά νέα σύγκλιση μέσω των αμεσο-δημοκρατικών διαδικασιών που άρχισαν να λειτουργούν ανάμεσα μας.

Ελπίζουμε πως η Αστυνομία και η ηγεσία της θα αγκαλιάσουν τις προτάσεις μας, ή καλύτερα, το Προεδρικό να μεταφέρει την εκδήλωση του αλλού.

Η οργή του λαού πιστεύουμε πως δεν πρέπει, και δεν θα γίνει εφικτό, να φιμωθεί πλέον. Ούτε και γιά μιά νύκτα.

Ομάδα Εθελοντών εκ των Διαδηλωτών στο Προεδρικό
4μμ, Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2011"

Τη Δευτέρα Νύκτα


Δώδεκα με δεκαπέντε χιλιάδες ανθρώποι ψες κατέκλυσαν το Προεδρικό όπου κατέληξαν σε μιά ειρηνική και παλμώδη λαοθάλασσα μετά από πολλαπλές αυθόρμητες πορείες από την Πλατεία Ελευθερίας που έγιναν και πάλιν τελείως έξω από κομματικούς μηχανισμούς, υλοποιώντας περίτρανα τη ικανότητα λαϊκής αυτο-οργάνωσης. Συμμετείχαν άνθρωποι από την Πάφο, Λεμεσό και όλα τα σημεία της Κύπρου. Ομιλητής στο ανοικτό βήμα - συνεχίζουν οι συγκεντρώσεις να θεμελιώνουν τον βασικό θεσμό της άμεσης δημοκρατίας εδραιωμένο στην Εκκλησία του Δήμου - ανέφερε πως ήλθε από την Πόλη Χρυσοχούς γιά να συμμετάσχει στα δρώμενα!

Όπως και κάθε νύκτα, σημαντική παρουσία είχαν πατριώτες Αριστεροί, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές, Αναρχικοί, Φεμινιστές, Οικολόγοι, ανέντακτοι, άτομα της Δεξιάς, του Κέντρου και - πιό σημαντικό απ' όλα - άτομα που αυτοπροσδιορίζονται τελείως έξω από τις απηρχαιωμένες και διχαστικές ταπέλλες "αριστερά" και "δεξιά" που κατέστρεψαν τον τόπο μας.

Οι εθελοντές καλούν τον κόσμο που θα είναι στο Προεδρικό απόψε να συμβάλει στην ειρήνευση, ενότητα και ψυχραιμία. Να μην δώσουμε ευκαιρίες στους προβοκάτορες, τραμπούκους και ξένους πράκτορες να μας οδηγήσουν σε νέες εμφύλιες συγκρούσεις - αυτό επιδιώκει το κυβερνών κόμμα νομίζοντας πως τάχα έτσι θα "δικαιωθεί": ας μην του το δώσουμε.

Ομάδα Σύνταξης Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia http://Cyprus.IndyMedia.org
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=210124&-V=articles
Να αναβληθεί η εκδήλωση

Εκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναβάλει την εκδήλωση για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που είναι προγραμματισμένη για αύριο βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο απευθύνει, με σημερινή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος κατέληξε στην εν λόγω απόφαση, κατά πλειοψηφία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και μετά από έντονο προβληματισμό.

«Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την εθνική τραγωδία στο Μαρί θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης», εκτιμά ο Σύνδεσμος, προσθέτοντας πως τα μέλη του δεν επιθυμούν να αμαυρωθεί η εκδήλωση αυτή με οποιονδήποτε τρόπο αλλά ούτε και επιθυμούν να μετατραπεί σε αντιδιαδήλωση απέναντι στις ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών.

«Καλούμε όλους όπως επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα τούτες τις δύσκολες ώρες» καταλήγει η ανακοίνωση.

~~~~~~~~~~

3 comments:

  1. Μετά το high έρκεται το down... τζιαι μετά την έκστασην η κατάθλιψη.

    ReplyDelete
  2. http://enaliakypros18.blogspot.com/2011/07/197.html

    ένα βιντεάκι για τους αγανακτισμένους

    ReplyDelete
  3. ΝΕΟ BLOG. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ: http://aganaktismenoscy.blogspot.com/2011/07/2072011.html

    ReplyDelete