Friday 1 July 2011

Νίκος Αναστασιάδης: Το απόστημα του Ελληνισμού

"Συλλογή πύου σε φλεγμαίνουσα περιοχή"

Μία καταπληκτική εξέλιξη στην πολιτική ζωή της Κύπρου: σε Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου ο Νίκος Αναστασιάδης ονομάζεται ως Το απόστημα του Ελληνισμού.

Με αφορμή αποκαλύψεις που διέρρευσε η οργάνωση Wikileaks στα έγγραφα της Πρεσβείας των ΗΠΑ που αφορούν τον Νίκο Αναστασιάδη, και μαργαριτάρια από τη συμπεριφορά και τα λόγια του στις Βρυξέλλες πριν μερικές μέρες, η ανεξάρτητη φοιτητική οργάνωση ΜΕΤΩΠΟ καταδικάζει με τον ηγέτη της Δεξιάς με τους πιό ανεξίτηλους χαρακτηρισμούς. Χωρίς αμφιβολία, η δήλωση τούτη πραγματώνει μιά μη αντιστρέψιμη ρήξη μεταξύ της εθνικόφρονης μη-κομματικής νεολαίας και της ηγεμονικής Δεξιάς ηγεσίας!

Μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου αναφέρει:
"Νέες αποκαλύψεις για τον ηγέτη του ΔΗ.ΣΥ είδαν το φως της δημοσιότητας που, πλέον, μπορούν να χαρακτηριστούν ανάξιες σχολιασμού, καθώς η προδοτική του στάση έναντι του Ελληνισμού αποτελεί παράδοση και όχι εξαίρεση στον κανόνα..."

"Σε μια άλλη εξέλιξη, ο ηγέτης της Δεξιάς στην Κύπρο και πρωτοστάτης του Σχεδίου Ανάν επεμβαίνει προδοτικά, εκτός από το εθνικό θέμα της Κύπρου, και στα εθνικά θέματα της Ελλάδος. Την Πέμπτη (23/06/2011) στο Palais d'Academie Royal του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες και ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έδινε τη δική του μάχη για να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες πως υπάρχει ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση του αντιλαϊκού Μεσοπρόθεσμου (ή Μνημονίου 2 όπως είναι γνωστό) που στόχο έχει την εκδούλευση και την παράδοση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στις Ευρωπαικές τοκογλυφικές δυνάμεις, ο Νίκος Αναστασιάδης, προς έκπληξη όλων, είπε στον Αντώνη Σαμαρά: «Πρόεδρε, είμαστε αδέλφια. Να επιμένεις στη διαφωνία σου, να την λες καθαρά, όμως το μεσοπρόθεσμο πρέπει να το ψηφίσεις». Ενώ όλος ο κυπριακός Ελληνισμός βρίσκεται στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» Ελλήνων που βρίσκονται εδώ και βδομάδες στους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο, ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στην αντίπερα όχθη..."
Και αναφερόμενο στην αφοσίωση του Αναστασιάδη στη ρατσιστική Διζωνική, το Δελτίο Τύπου συνεχίζει:
"Η φιλοδυτική πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη και τα συμφέροντα που ενδέχεται να υπάρχουν σε αυτή την πλευρά του πλανήτη για τον ίδιο τον καθιστά, πλέον, ένα επικίνδυνο και ανθέλληνα πολιτικό. Ο κυπριακός Ελληνισμός και ο Ελληνισμός γενικότερα, έχουν ανάγκη από πολιτικούς οι οποίοι θα μπορούν να σταθούν εμπόδιο και θα είναι έτοιμοι προτάξουν τα στήθη τους σε όποιον μεθοδεύει την υποδούλωση του. Η αντεθνική πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη δεν συνάδει με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του Έθνους."
Γνωρίζουμε όμως γιά την κατάρρευση της Παιδείας μας - το ξεδιάντροπο έργο ανθελλήνων που απεργάζονται συνειδητά την καταστροφή του Ελληνισμού με κάθε μέσο - και τούτο μας αφήνει με την ανησυχία: Μήπως υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα αντιληφθούν τι σημαίνει η φράση "Νίκος Αναστασιάδης: Το απόστημα του Ελληνισμού";

Οι πρόσφατες Παγκύπριες Εξετάσεις των αποφοίτων των Λυκείων απέδειξαν και πάλιν φέτος πως οι γνώσεις της ελληνικής γλώσσας στον τόπο μας διαρκώς φθίνουν. Γι' αυτό, γιά νά 'μαστε βέβαιοι πως όλοι αντιλαμβάνονται την πολιτική σημασία του Δελτίου Τύπου από το ΜΕΤΩΠΟ, θέλουμε να υπενθυμίσουμε τι ακριβώς σημαίνει η λέξη Απόστημα.

Ο επίσημος ορισμός της λέξης Απόστημα είναι "Συλλογή πύου σε φλεγμαίνουσα περιοχή". Λιμνάζον πύο δηλαδή, σε περιοχή του οργανισμού όπου υπάρχει φλεγμονή.

Να και μερικά παραδείγματα που ίσως εξηγήσουν καλύτερα αυτό με το οποίο παρομοιάστηκε ο Νίκος Αναστασιάδης στο Δελτίο Τύπου. {Κλίκ πάνω στις εικόνες γιά καλύτερη ευκρίνεια.}

Απόστημα αριστερού όρχη-οσχέου. Στον ασθενή τοποθετήθηκε ουρολογικός καθετήρας (foley) πρίν την διάνοιξη, διότι παρουσίαζε επίσχεση ούρων απο τον πόνο.
http://karpathosgeneralsurgery.blogspot.com/2010/11/blog-post_6646.html


Κύστη Κόκκυγα, οξεία φάση: η κύστη μετατρέπεται σε απόστημα (δημιουργία πύου μέσα στην κύστη)
http://xeiroyrgikh.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=19603&blid=249


Περιεδρικό απόστημα (προσέξετε, δεν είναι "Προεδρικό Απόστημα"). Συλλογή πύου σε περιοχή γύρω από τον πρωκτό. Περιεδρικό απόστημα δεξιού γλουτού σε ασθενή με πυρετό 39οC. Παρατηρήστε την ερυθρότητα.
http://www.fyssas.gr/gr/prdrk_pstm.asp

Μπορείτε να διαβάσετε πιό κάτω ολόκληρο το κείμενο του Δελτίου Τύπου, όπως το εξέδωσε το ΜΕΤΩΠΟ.

Εμείς, εν τω μεταξύ, μένουμε άναυδοι... χασκογελώντας.

Ελευλεύ!
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νίκος Αναστασιάδης: Το απόστημα του Ελληνισμού

Λονδίνο, 28 Ιουνίου 2011

Νέες αποκαλύψεις για τον ηγέτη του ΔΗ.ΣΥ είδαν το φως της δημοσιότητας που, πλέον, μπορούν να χαρακτηριστούν ανάξιες σχολιασμού, καθώς η προδοτική του στάση έναντι του Ελληνισμού αποτελεί παράδοση και όχι εξαίρεση στον κανόνα. Αναγκαζόμαστε, όμως, να υποδεικνύουμε τα αλλότρια συμφέροντα του γιατί πολλοί Έλληνες της Κύπρου φαίνεται να ξεχνούν πολύ γρήγορα, αναδεικνύοντας το κόμμα του ως πρώτο κόμμα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Όπως πηγάζει από την αποκάλυψη του «Wikileaks», σε τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο, Ρόναλντ Σλίκερ, από την Λευκωσία στην Ουάσινγκτον στις 7 Φεβρουαρίου 2008 (σ.σ. δέκα μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών) αναφέρει πως «ορισμένες πηγές της πρεσβείας μας θεωρούν πως ίσως ο Αναστασιάδης να προτιμά νίκη του Χριστόφια, για προσωπικούς λόγους». Αυτό φαίνεται να μην επιβεβαιώνεται από τους κύκλους της Πρεσβείας ή, πιο σωστά, δυσκολεύονται να το πιστέψουν, αφού ενδεχόμενη ήττα του Κασουλίδη (υποψήφιου του ΔΗ.ΣΥ στις προεδρικές εκλογές του 2008) θα δημιουργούσε προβλήματα στον ίδιο το Νίκο Αναστασιάδη. Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, που εξάγεται από την αποκάλυψη αυτή είναι η εκμυστήρευση του ίδιου του Αναστασιάδη στον Αμερικανό Πρέσβη πως «θα καλωσόριζε μία άτυπη συνεργασία μεταξύ του ΔΗ.ΣΥ και του ΑΚΕΛ» στον δεύτερο γύρο σε περίπτωση ήττας του Ιωάννη Κασουλίδη, με σκοπό την ενδυνάμωση της ελπίδας για εξεύρεση λύσης στα πλαίσια, φυσικά, της αντιδημοκρατικής και ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο ηγέτης της Δεξιάς στην Κύπρο και πρωτοστάτης του Σχεδίου Ανάν επεμβαίνει προδοτικά, εκτός από το εθνικό θέμα της Κύπρου, και στα εθνικά θέματα της Ελλάδος. Την Πέμπτη (23/06/2011) στο Palais d'Academie Royal του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες και ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έδινε τη δική του μάχη για να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες πως υπάρχει ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση του αντιλαϊκού Μεσοπρόθεσμου (ή Μνημονίου 2 όπως είναι γνωστό) που στόχο έχει την εκδούλευση και την παράδοση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στις Ευρωπαικές τοκογλυφικές δυνάμεις, ο Νίκος Αναστασιάδης, προς έκπληξη όλων, είπε στον Αντώνη Σαμαρά: «Πρόεδρε, είμαστε αδέλφια. Να επιμένεις στη διαφωνία σου, να την λες καθαρά, όμως το μεσοπρόθεσμο πρέπει να το ψηφίσεις». Ενώ όλος ο κυπριακός Ελληνισμός βρίσκεται στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» Ελλήνων που βρίσκονται εδώ και βδομάδες στους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο, ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στην αντίπερα όχθη παρέα με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Πάγκαλο και τον Καρατζαφέρη. Ίσως, στο μυαλό του Νίκου Αναστασιάδη να υπάρχει η ίδια εντύπωση με το Θεόδωρο Πάγκαλο πως «ηγεσία και λαός μαζί έφαγαν τα λεφτά».

Η φιλοδυτική πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη και τα συμφέροντα που ενδέχεται να υπάρχουν σε αυτή την πλευρά του πλανήτη για τον ίδιο τον καθιστά, πλέον, ένα επικίνδυνο και ανθέλληνα πολιτικό. Ο κυπριακός Ελληνισμός και ο Ελληνισμός γενικότερα, έχουν ανάγκη από πολιτικούς οι οποίοι θα μπορούν να σταθούν εμπόδιο και θα είναι έτοιμοι προτάξουν τα στήθη τους σε όποιον μεθοδεύει την υποδούλωση του. Η αντεθνική πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη δεν συνάδει με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του Έθνους. Όσον αφορά την προτίμηση του Νίκου Αναστασιάδη για μία άτυπη συνεργασία με το ΑΚΕΛ στην εξουσία δεν είναι κάτι που πρέπει να μας εκπλήσσει. Το ΜΕΤΩΠΟ με δεκάδες παρεμβάσεις είχε υποδείξει την ανάγκη των διζωνικών κομμάτων για συστράτευση, κάνοντας την πραγματοποίηση της Ομοσπονδίας και των τουρκικών απαιτήσεων στην Κύπρο εύκολη λεία.

Γραφείο Τύπου ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
press@metopo.org.uk
http://metopo.org.uk/dt2011006028-anastasiadiswikileaks.html
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ποιές Λύσεις Προτείνουμε
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#proteinoume

~~~~~~~~~~~~~~

4 comments:

  1. Ο Νίκος Ανα(ν)στασιάδης και η υπόλοιπη άρχουσα τάξη της Κύπρου πορεύονται πολιτικά με τον ίδιο τρόπο που η άρχουσα τάξη του νησιού μας πορεύεται τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια.

    Έρποντας και γλείφοντας τους εκάστοτε ισχυρούς.

    Συνεχίζουν την παράδοση του βασιλιά της Σαλαμίνας Γόργου που για χάρη της καρέκλας ζήτησε από τους Πέρσες να του δώσουν πίσω την εξουσία εις βάρος της ζωής του επαναστατημένου αδελφού του Ονήσιλου. (Ηροδότου Ιστορίαι, Τερψιχόρη, 103-104)

    Ο Γόργος μάλιστα ακολούθησε τον Ξέρξη στην εκστρατεία του ενάντια στην Ελλάδα! (Ηροδότου Ιστορίαι, Πολύμνια, 98)

    Στο παρόν Νίκος Ανα(ν)στασιάδης, Δημήτρης Χριστόφιας, Μάριος Καρογιάν, Άντρος Κυπριανού είναι όψεις του ίδιου νομίσματος ακολουθώντας την πολιτική του προπάτορα τους Γόργου.

    Γλείφοντας τους ιμπεριαλιστές και τους Κεφαλαιούχους καταφέρνουν να επιβιώνουν πολιτικά, αρπαγμένοι στις καρέκλες της εξουσίας των, έτη φωτός μακριά από το λαό και τις ανάγκες του.

    Η άρχουσα τάξη είναι ο ορισμός της προδοσίας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτούλης τους και η παρέα των αυλοκολάκων τους.

    Οι προσκυνημένοι αυτοί γλείφτες επιπλέουν σαν φελλοί κενοί ηθικού περιεχομένου.

    Και δεν έχουν ίχνος ντροπής διότι είναι πλέον πορωμένοι και απάνθρωποι.

    Αν γινόταν στην Κύπρο επανάσταση όλοι τους θα ήταν από τους πρώτους στόχους του επαναστατικού κινηματος.

    Κάτι που ολόψυχα το εύχομαι.

    ReplyDelete
  2. Κυκλοφορούσε κάποτε ο Αναστασιάδης "ινγκογκνίτο" (που λέμε στα αρχαία ελληνικά, ανωνύμως δηλαδή), χωρίς να λέει το όνομα του και προσποιούμενος πως είναι και εκείνος ένας απλός άνθρωπος του λαού.

    Στο καφενείο του χωριού, ο Προκαθήμενος της Γερουσίας ρώτησε τον φιλοξενούμενο τους "με τι ασχολείσαι κύριε;"

    "Εἰμαι γλύπτης", ήλθε η απάντηση - προσπάθεια του Αναστασιάδη να παραμείνει ένας απλός άγνωστος. Σκέφτηκε πως "γλύπτης" είναι ψιλά γράμματα γιά τους χωριάτες, και πως δεν θα ρωτήσουν λεπτομέρειες.

    "Γλύπτης α; Καλά τούτον φαίνεται 'που τη γλώσσα σου 'πο σαν τη ράσπα."

    Άφωνος ο Αναστασιάδης. Κόκκαλο.

    "Αφήστε τον, ρε, τον άνθρωπο", είπεν ο Καφετζής.

    "Γλύπτης ε'ν η δουλειά σου, φαίνεται ξεκάθαρα", συνεχίζει ο Προκαθήμενος, "αλλά με τι ασχολείσαι;"

    "Πολιτικός."

    "Σοβαρά; Είσαι μες σε κανένα κόμμα;"

    "Είμαι Πρόεδρος."

    Επεμβαίνει ο Δάσκαλος. "Αφήστε τον, ρε, αφήστε τον άνθρωπον ήσυχο. Αφού ό,τι τον ερωτήσετε πάλιν το ίδιο απαντά."

    Αρχίζει να φωνάζει ο Αναστασιάδης: "Δεν σας επιτρέπω κύριε! Δεν..."

    "Καλά", συνεχίζει ο Δάσκαλος, "γλύφτης, πολιτικός, πρόεδρος, 'έν ε΄ν ταυτόσημες έννοιες;"


    uzalistika

    ReplyDelete
  3. Είσαστε πολλά άρρωστοι τζαι οι δκυό.

    ReplyDelete
  4. Μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια, ίσως και μετά το θάνατο του Αναστασιάδη, γιά να ερμηνευτεί το μυστήριο φαινόμενο του πως, ακριβώς, τούτος ο κύριος εκατάφερε να παραπλανήσει την ενωτική παράταξη, την εθνικόφρονα παράταξη και τη φιλελεύθερη δυτικόφιλη δημοκρατική παράταξη ώστε να τον ανέχονται ως "ηγέτη" μες το κόμμα.

    Καλά η τελευταία ίσως ερμηνεύεται, ιδίως η νεολαία τους, γιατί λόγω απουσίας από τους αγώνες μόνον τα πρότυπα των γιάππηδων έχει να την καθοδηγήσουν, με αποτέλεσμα ένας "επιτυχημένος γιάππης" να μπορεί να τους καπελλώνει ως ηγέτης.

    Αλλά οι άλλες δύο παρατάξεις με δεκαετίας ιστορίας αγώνων, πως ανέχονται τέτοιον άνθρωπο - που πράττει φανερά ενάντια στις αρχές τους - να ποζάρει ως ηγέτης των;

    Ποιός ξέρει τη μυστήρια θα αποκαλυφθούν. Όπως και μετά το θάνατο του Στάλιν, ίσως μόνο τότε θα εξηγηθεί τούτος ο παραλογισμός.

    ReplyDelete