Friday 29 April 2011

Δεν Ήταν Ανεγκέφαλοι

Κυπραίος τυφλός τα ώτα τον τε νούν τα τ' όμματ' έστιν


Οι οπαδοί της Ομόνοιας, της Θύρας 9 και του ΑΚΕΛ που έβαλαν τρείς ελληνικές σημαίες γιά να τις κάψουν στη Λαμπρατζιά το Πάσχα χαρακτηρίστηκαν πολύ λανθασμένα ως "ανεγκέφαλοι" από τουλάχιστον δύο εφημερίδες - την Σημερινή και τον Φιλελεύθερο - στα κείμενα όπου δημοσίευσαν την είδηση (αντίγραφα της είδησης πιό κάτω).

Αλλά οι εφημερίδες απλώς αντέγραψαν τον ξύλινο λόγο ενός κομματάρχη που δεν μπήκε σε πιό βαθειά ανάλυση της πράξης. Εκείνος απλώς εκφράστηκε γιά να την καταδικάσει. Ναι μεν πρέπει να καταδικαστεί η πράξη, αλλά πιό αναγκαίο είναι να την κατανοήσουμε, να αισθανθούμε στο πετσί μας την σημειολογία και συμβολολογία της πολιτικής αυτής εκδήλωσης.

Ο κόσμος το Πάσχα πυρπολεί τη Λαμπρατζιά γιά να "κάψει τον Ιούδα", το λαϊκό σύμβολο του αιώνιου εχθρού και προδότη. Υπάρχει πιό σαφές πολιτικό μήνυμα από τούτο; Τοποθετούν την Ελλάδα στη θέση του Ιούδα και την πυρπολούν εις το πυρ το εξώτερον. Τι πιό καθαρό;

Οι δράστες δεν είναι "ανεγκέφαλοι". Εκφράζουν με σαφήνεια την πολιτική ιδεολογία της ρατσιστικής ανθελληνικής παράταξης των Κυπριο-εθνικιστών που πατούν με σιγουριά στα διπλά θεμέλια που έστησαν μαζί, αφ' ενός η παράταξη της Μακαριολαγνείας και αφ' εταίρου η σταλινική ηγεσία του ΑΚΕΛ, μες την δεκαετία του εξήντα. Επανέρχονται σήμερα όλον και δριμύτεροι: εκφράζουν πεντακάθαρα την αποκρυσταλλωμένη ιδεολογία της Κυπριακής άρχουσας τάξης.

Αν δεν κατανοηθεί το φαινόμενο ως έκφραση της ιδεολογίας των τοπικών Κυπραίων αρχόντων, τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό στην Κύπρο του σήμερα. Ούτε το γιατί ο Χριστόφιας εμμένει στη ρατσιστική Διζωνική, ούτε το γιατί ο Μακάριος υπέγραψε στη Ζυρίχη να παραλάβει ως δώρο από την Αγγλία ένα "δικό του Κράτος" αντί την Ένωση, ούτε το γιατί υπάρχει συστηματική αποδιοργάνωση της Εθνοφρουράς και μεγάλη φυγοστρατία, ούτε το γιατί υπάρχει τεχνητά χαραγμένη βαθειά μες την λαϊκή συνείδηση η λανθασμένη αντίληψη πως Σοσιαλισμός και Ελληνισμός είναι τάχα δύο αντίθετοι πόλοι. Ούτε και το πιό τραγικό, το γιατί υπάρχει μιά γενεά ανθρώπων σήμερα των οποίων κάποιο ποσοστό πιστεύει πως ο Κυπριωτισμός είναι η "εθνική" τους ταυτότητα. Το τοπικό Κεφάλαιο (σε όλην του την τρισυπόστατην αίγλη ως Ιδιωτικό, Κρατικό και Εκκλησιαστικό Κεφάλαιο) ουδέποτε μετακινήθηκε από τον σκοπό του: θέλει την Κύπρο ως δικό του βασίλειο, αποκομμένο από τον ελληνισμό, διαθέσιμο μόνο γιά την δική του εκμετάλλευση. Και ελίσσεται διαρκώς σε συμμαχίες, πότε με τον Τουρκικό επεκτατισμό, πότε με τον Δυτικό Ιμπεριαλισμό, και πάντα με τοπικές πολιτικές δυνάμεις ώστε να εξυπηρετούνται οι επιδιώξεις του. Απαραίτητη προϋπόθεση ο αφελληνισμός της Κύπρου.

Η Σοσιαλιστική παράταξη "Εμπροσθοφύλακας" δημοσίευσε μιά πολύ καλύτερη ανάλυση των γεγονότων από τις εφημερίδες. Κατατάσσει το φαινόμενο στα περιστατικά Συμβολοκτονίας που έχει τεκμηριώσει πολύ προσεκτικά τα τελευταία μερικά χρόνια:
"Μπροστά από τα γραφεία της ΠΕΟ θα έκαιγαν ελληνικές σημαίες"
http://www.efylakas.com/archives/8768

Οι ρηχές αναλύσεις περί "ανεγκέφαλων" έδωσαν το άλλοθι στην ηγεσία του κόμματος ώστε να αποποιηθεί την ευθύνη που έχει γιά το ότι οι οπαδοί της έκφρασαν με ειλικρίνια και αμεσότητα την ιδεολογία που η σημερινή ηγεσία του ΑΚΕΛ αγκαλιάζει μέχρι το κόκκαλο.

Οι απλοί οπαδοί του κόμματος δεν έχουν την ευχέρεια σε υποκρισίες, διπλοπροσωπίες και καιροσκοπισμούς όπως ξέρει να τα υφαίνει η ηγεσία. Έτσι λοιπόν, ευκαιρίας δοθείσης, στην χθεσινή έκδοση της "Χαραυγής" ξεγλυστρούν κανονικά οι υπαίτιοι και ηθικοί αυτουργοί, και κάμνουν αόριστες αναφορές σε "ανεγκέφαλους" (ωσάν να μην είναι τα πιό πειθήνια μέλη και τραμπούκοι του κόμματος οι δράστες). Επίσης δημοσιεύουν ένα υπερ-πατριωτικό κείμενο γιά την ελληνική σημαία, ώστε να παραπλανούνται οι αναγνώστες. Αλλά μαζί του, από πάνω, δίπλα και από κάτω, το κόμμα δημοσιεύει τόσην πολύν χολήν γιά το θέμα των σημαίων - αναμοχλεύοντας κατηγορίες γιά την ΕΟΚΑ Β, τον Γρίβα, τους εθνικιστές, προσωπικές ειρωνίες και ύβρεις ενάντια στους διαφωνούντες μαζί τους - όπου γίνεται ξεκάθαρο πως δεν εννούν ούτε ένα ιώτα της "φιλοπατρίας και σεβασμού γιά την σημαία" στο διπλανό τους κείμενο. Όλα στις σελίδες τέσσερα και πέντε, εδώ:
Χαραυγή, Τετάρτη 27 Απριλίου, 2011
http://www.haravgi.com.cy/uploads/upload/files/270440629.pdf

Όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση η ηγεσία του ΑΚΕΛ αγνόησε μιά ιστορική ευκαιρία να αποσείσει τον σταλινισμό, να αποτοξινωθεί, και να αγκαλιάσει ξανά τον Σοσιαλισμό. Άλλωστε ήταν οι συμφωνίες του ίδιου του Στάλιν με τον Ιμπεριαλισμό που δέσμευσαν την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής των ΑγγλοΑμερικανών (Γιάλτα, Τεχεράνη, κοκ.), και ήταν διαταγές του ιδίου προς το ΑΚΕΛ που κράτησαν το κόμμα έξω από τον αγώνα της ΕΟΚΑ και μακρυά από τον αγώνα γιά την Ένωση. Και το έσπρωξαν να καταστεί ο τέλειος υποστηρικτής και συνεργάτης της τοπικής άρχουσας τάξης αντί ο πιό μεθοδικός ταξικός της αντίπαλος - ενάντια στις επιθυμίες και αξίες που είχε όλη η βάση των γνήσιων σοσιαλιστών μελών του κόμματος (θέσεις που υποστήριζε και η πλειοψηφία του λαού κατά τις πλείστες περιόδους τις τελευταίες δεκαετίες).

Αντ' αυτού, λοιπόν, όταν ο σταλινισμός έσβησε, αντί το κόμμα να ξαναεπιστρέψει στον Σοσιαλισμό, κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση: μπλέκτηκε ακόμα πιό στενά μες τις ιδεολογικές και πολιτικο-οικονομικές επιχειρήσεις εξυπηρέτησης του τοπικού και διεθνούς Κεφαλαίου με κάθε τρόπο. Ούτε Σοσιαλισμός, ούτε Κομμουνισμός, ούτε και Αναρχισμός έχουν οποιαδήποτε παρουσία μες το κόμμα. Το μόνο ιδεολόγημα που τους έμεινε είναι ο Κυπριο-εθνικισμός, ο οποίος έχει αναχθεί στην πιό "ιερή" θέση μες τον ιδεολογικό αστερισμό της ηγεσίας. Οι παλαιότεροι της ηγεσίας του κόμματος που θεωρούσαν τη σημαία ως φυσική έκφραση της εθνικής και πολιτιστικής τους ταυτότητας, έφυγαν. Το πηδάλιο πλέον είναι στα χέρια τριτοκοσμικών γιάππηδων με αριστερόζ περιτύλιγμα, που με τους τραμπούκους και ψιθυριστές τους και με πολλά ψέμματα και σοφιστίες ελέγχουν και διοικούν το κόμμα ωσάν να μην υπήρχαν ποτέ έλληνες ανάμεσα στα μέλη του. Προωθούν ξεδιάντροπα και συστηματικά τον ανθελληνισμό με τη βοήθεια συμβούλων του "μαρκετινγκ" και σκηνοθετών, αρθρογράφων, ακτιβιστών και με παντών λογιών τρόπους ως μιά δήθεν "αριστερή" ιδεολογία.

Οι τραμπούκοι και τα κοπέλλια του κόμματος εκφράζουν την αλήθεια της ηγεσίας των χωρίς περιστροφές. Είναι εκείνοι που καίν τις σημαίες στο γήπεδο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σβύνουν από τους τοίχους τα πονεμένα συνθήματα των προσφύγων γιά επιστροφή. Είναι εκείνοι που ανήρτησαν το πανώ με την ιστορική δήλωση "Γαμώ το Έθνος σας". Είναι εκείνοι που προσποιούμενοι τους "αντιφασίστες" ξέσχισαν και επικάλυψαν τα αυτοκόλλητα του προσφυγικού σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια. Είναι οι ίδιοι που γράφουν "ΕΟΚΑ Πουτανόπαιδα" στους τοίχους. Εκείνοι κατεβάζουν τις σημαίες από τα μνημεία των ηρώων. Ακόμα και το μνημείο του ήρωα Κυριάκου Μάτση μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο έτυχε της ίδιας μεταχείρησης από τα κοπέλλια του κόμματος - δείτε το καταπληκτικό άρθρο του Εμπροσθοφύλακα γιά το θέμα εδώ, και μελετήστε όλες του τις παραπομπές, αξίζουν!
"Ο Δημήτρης Χριστόφιας φέρει προσωπική ευθύνη για τις συμβολοκτονίες: Άφαντη η ελληνική σημαία από το άγαλμα του Κυριάκου Μάτση"
http://www.efylakas.com/archives/7165

Επίσης δείτε τι έγραψαν οι συναγωνιστές μας εδώ:
"Μετά την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από τον συλημένο τάφο του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, ψες αφαιρέθηκαν ακόμα 25 ελληνικές σημαίες από το κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του πρώη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού. Οι σημαίες εντοπίστηκαν αργότερα στο παλιό συντριβάνι του κοιμητηρίου και προς έκπληξη όλων μας ήταν καμένες."
Δεν Φταίνε οι Νέοι
http://christofias-watch.blogspot.com/2010/01/blog-post_4299.html

Η ανελέητη ανθελληνική εκστρατεία στην Κύπρο που διαρκεί σαράντα τόσα χρόνια τώρα, από τα μέσα της δεκαετίας του εξήντα μέχρι σήμερα, συντηρεί το πιό σκληρό ρατσιστικό μένος στην χώρα μας. Ουδεμίας άλλης κοινότητας, λαού, ή ατόμου στην Κύπρο έχουν υποστεί τα σύμβολα, η γλώσσα, η ιστορία, η πολιτιστική ταυτότητα, η ίδια ύπαρξη των μελών της, τόσους πολλούς συστηματικούς εξευτελισμούς, επιθέσεις, προκλήσεις, προβοκάτσιες, καταπίεση, καταστολή ή διαπόμπευση. (Ούτε και θα έπρεπε, βέβαια, να τα υποστούν άλλοι.) Στην Κύπρο που υπέστη εισβολή, κατοχή, εθνοκάθαρση, γενοκτονία, σκοτωμούς αμάχων και προσφυγοποίηση του μισού πληθυσμού από τις δυνάμεις της Τουρκίας, δεν γίνονται εκδηλώσεις πυρπόλησης της Τουρκικής σημαίας, ούτε εβδομαδιαίως, ούτε ετησίως, ούτε καν ανά δεκαετία (ούτε και θα έπρεπε, βέβαια). Ο λαός μας διατήρησε κάποιο επίπεδο αξιοπρέπειας. Οι τραμπούκοι όμως του ψευδο-αριστερού ΑΚΕΛ καταπατούν, πυρπολούν και εξευτελίζουν τη σημαία του ελληνισμού με κάθε ευκαιρία.

Και τι άλλο να περιμέναμε να κάμουν οι οπαδοί του όταν ο Πρόεδρος της χώρας δηλώνει από διεθνούς βήματος πως το 1974 η Κύπρος υπέστη εισβολή από τις "δύο ούτω καλούμενες μητέρες πατρίδες"; Ακόμα και ο πονηρότατος αλλά άφρων Μακάριος, που αμέσως μετά το πραξικόπημα με την επαίσχυντη του ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μίλησε γιά "εισβολή εκ των έξω" και προσκάλεσε τις ξένες δυνάμεις να επέμβουν γιά να του σώσουν τον θρόνο, είχε αρκετό μυαλό και διακριτικότητα να αναφερθεί σε "στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας" και "χούντα". Δεν είπε - όπως ο Πρόεδρος Χριστόφιας - πως η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο. Μπορείτε να διαβάσετε την (πολύ δυσεύρετη) ομιλία του Μακαρίου εδώ:
"Ομιλία Μακαρίου στο Σ. Ασφαλείας, 19.7.1974"
http://ta-anilia.blogspot.com/2009/07/1971974.html

Καίοντας τις σημαίες τα κοπέλλια του κόμματος απλώς εκφράζουν ένα μίσος γιά τον ελληνισμό όπως τους εδώθει, όπως τον αντιλαμβάνονται μέσα από την ιδεολογία της κομματικής ηγεσίας, και μέσα από την επίσημη ιδεολογία του Κράτους: "κρούζουν τον Ιούδα".

Δεν υπάρχει άλλος λαός από τον ελληνισμό στην Κύπρο που να στοχεύτηκε τόσο σκληρά από το επίσημο καθεστώς και ταυτόχρονα από το ανεπίσημο του παρακράτος. Όλα τούτα σε τέτοιο βαθμό που έχει θεσμοθετηθεί πλέον τούτη η μορφή του ρατσισμού και θεωρείται "ενοχλητικό" ή και "εγκληματικό" το να παραπονιόμαστε γιά τις διαστροφικές του εμφανίσεις. Ας μη ξεχνούμε πως ο οργανωμένος από το παρακράτος ανθελληνικός ρατσισμός συνέβαλε τα μέγιστα στους αλληλοσκοτωμούς και στον εμφύλιο πόλεμο που ζήσαμε στα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα. Είναι η πιό σκληρή, συστηματική και διαχρονική μορφή ρατσισμού στη χώρα μας. Ποιού άλλου λαού ή έθνους καίγονται οι σημαίες στην Κύπρο; Και μάλιστα από καθεστωτικούς; Ποιού άλλου λαού στην Κύπρο αμφισβητείται διαρκώς η ύπαρξη του και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του; Ουδενός.

Ο ανθελληνικός ρατσισμός είναι το βασικό δόγμα πίστεως των Κυπραίων εθνικιστών. Αγαλλιάζει ο αγγλικός ιμπεριαλισμός που κατάφερε τελικά - τόσα χρόνια μετά τον αγώνα της ΕΟΚΑ - να υπάρχουν Κύπριοι (πρώην ΕλληνοΚύπριοι) που καταδιώκουν τα ελληνικά εθνικά σύμβολα πιό σκληρά και με πιό γνήσιο μίσος από εκείνο που έδειξαν οι Άγγλοι στρατιώτες επί αγγλοκρατίας. Όταν επί αγγλοκρατίας ο στρατός κατοχής είχε απαγορεύσει την ελληνική σημαία, κτυπούσε βάναυσα εκείνους που την εμφάνιζαν σε διαδηλώσεις και την υπεράσπιζαν. Ακόμα και με τα όπλα οι εγγλέζοι εκτύπησαν τους σημαιοφόρους μας. Αλλά ουδέποτε είχαν το θράσος να πυρπολήσουν τη ίδια τη σημαία. Μόνον οι απόγονοι τους, αφελληνισμένοι Κυπριο-εθνικιστές μεθυσμένοι με ρατσιστικό μίσος έχουν το θράσος και την αλαζονία να κάμουν τέτοιες πράξεις. Και δημοσίως!

Σχεδόν σε όλα τα νεο-αποικιακά κράτη εφηρμόσθει η ίδια "εκπολιτιστική" μέθοδος από τους κρατούντες: η εθνική ταυτότητα των ιθαγενών ξεριζώνεται με συμβολοκτονίες και με βία, και η εθνοκάθαρση δημιουργεί ένα "νέο λαό", έτοιμο και πρόθυμο γιά την παραγωγή και γιά ψώνια στα μέτρα και τις ανάγκες του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού. Γι' αυτό και οι τελευταίοι επιζώντες Νάβαχο (ιθαγενείς της Αμερικής) λεν πως οι Παλαιστίνιοι είναι οι Ινδιάνοι της Μέσης Ανατολής. Μετά από 500 χρόνια αγώνων γιά επιβίωση αναγνωρίζουν καθαρά την αλήθεια των λαών που υπόκεινται σε συστηματική εθνοκάθαρση: Όσο κρατούν την εθνική και πολιτιστική τους ταυτότητα σαν λαός, επιβιώνουν. Μόλις την απαρνούνται, χάθηκαν.

Ας μην μιλούμε γιά "ανεγκέφαλους" λοιπόν. Μιλούμε γιά εντεταλμένους και μή που συμμετέχουν σε μιά συστηματική εκστρατεία αφελληνισμού της Κύπρου που διατρέχει δεκαετίες. Οι τραμπούκοι του κόμματος που συναθροίζονται ως Θύρα 9, ή και με άλλες ταμπέλλες κατά περιστάσεις (όταν έρχουνται να μας κτυπήσουν σε διαδηλώσεις, γιά παράδειγμα) με την κίνηση τους να κάψουν τις σημαίες σαν να 'ναι "ο Ιούδας" απλώς έκφρασαν ανοικτά τον ρατσιστικό τους Κυπριο-εθνικισμό.

Και έδρασαν με την θρασύτητα που χαρακτηρίζει όλους τους μικρόψυχους όταν έχουν την κρατική εξουσία και το παρακράτος πίσω τους να τους προστατεύει.

Η ισοπεδωτική συνταύτιση των εννοιών "Κράτος", " Έθνος" και "Λαός" που συντελείται μες τα μυαλά των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια αφ' ότου ο ιδεολογικός οδοστρωτήρας έπιασε τα όργανα και θεσμούς του Κράτους στα χέρια του είναι απελπιστικά αποκαρδιωτική, αλλά αληθινή. Η πλειονότης των ανθρώπων που ζουν στα βουνά - ιδίως των παλαιών, που επέζησαν Αγγλοκρατία, Τουρκανταρσία, Πραξικόπημα και Εισβολή - αν ερωτηθούν τι είναι θα απαντήσουν "Είμαστεν Έλληνες της Κύπρου". Οι Αριστεροί μάλιστα (συνήθως στο απέναντι καφενείο) θα απαντήσουν "Είμαστε Διεθνιστές Ελληνες της Κύπρου". Αλλά μες τις νεώτερες γενεές βρίσκουμε αρκετά άτομα που απαντούν στην ερώτηση "Ποιόν είναι το έθνος σου;" λέγοντας "Η Κύπρος". Οι "μορφωμένοι" μάλιστα μπορεί και να πούν "Η Κυπριακή Δημοκρατία". Κυπραίος τυφλός τα ώτα τον τε νούν τα τ' όμματ' έστιν.

Η ανερχόμενη υπόσταση των Κυπραίων ως "έθνος" και ο ανερχόμενος σε ηγεμονία Κυπριο-εθνικισμός απαιτεί τον βίαιο αφελληνισμό του λαού μας, τον εξευτελισμό και την εξόντωση των συμβόλων του. Η εθνοκάθαρση που επέβαλε ο Αττίλας διά της βίας των όπλων στον κατεχόμενο βορρά δεν αρκεί τους Κυπριο-εθνικιστές · είναι απαραίτητη η εθνοκάθαρση και στον δήθεν "ελεύθερο" νότο. Οι ιθαγενείς έλληνες της Κύπρου πρέπει να μάθουν πως να γράφουν τη γλώσσα τους με αγγλικούς χαρακτήρες, πρέπει να αντιληφθούν πως ο Κυπριωτισμός και ο Ελληνισμός είναι "διαφορετικά έθνη", και να γίνουν καλοί υπήκοοι, επιτέλους, της ωραίας συμμαχίας μεταξύ τοπικής και διεθνούς άρχουσας τάξης που βασιλεύει στο νησί μας. Η δίδυμη εξουσία - Κεφάλαιο και αυταρχικό Κράτος - το απαιτεί, και το επιβάλλει.

Γονατίστε επιτέλους.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σημειώσεις, Παραπομπές


Περί Σημαίας

Προσωπικά αισθάνουμαι πως ο σταυρός επί της σημαίας αποδίδει τιμές στην εκκλησία που δεν της αξίζουν, και την ανάγει σε ιδεολογικά ύψη όπου δεν ανήκει. Επί χίλια χρόνια η εκκλησία πολέμησε τον ελληνισμό και την ύπαρξη του σαν ήταν η πιό μισησμένη οντότητα στον κόσμο. Ας μην ξεχνούμε πως ο ελληνισμός απαγορεύτηκε πολλάκις από την εκκλησία στην εποχή του Βυζαντίου επί ποινή θανάτου! Οι ιστορικές πηγές που τεκμηριώνουν το πόση ζημιά έχει κάμει στον ελληνισμό η εκκλησία με μαζικές σφαγές και καταστροφές ναών, είναι αδιαμφισβήτητες. Διαβάστε αν θέλετε την ομιλία της Προμηθέας πιό κάτω γιά μερικές από τις φρικτές λεπτομέρειες.

Θα προτιμούσα να αφαιρεθεί ο σταυρός, να μείνουν οι εννέα κυανόλευκες λωρίδες ακέραιες, και ίσως να κεντηθεί ο Μαίανδρος λευκός μες το κυανούν στις ακρινές πάνω και κάτω λωρίδες. Ή αντί του σταυρού να προβάλλουμε τον ερυθρό αστέρα, που εκφράζει την Διεθνιστική σοσιαλιστική διάσταση του ελληνισμού:
http://filiki.etaireia.org/hellenic-stripes-n-star-flag.gif

Και υποστηρίζω τις εργασίες της Φιλικής Εταιρείας Κύπρου που σκοπεύουν στην επιβίωση και απελευθέρωση του ελληνισμού στην Κύπρο:
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

Μιά εκπληκτική μουσική δήλωση
"Τα πικρά μου χέρια με τον κεραυνό
τα γυρίζω πίσω απ' τον καιρό
τους παλιούς μου φίλους καλώ
με φοβέρες και μ' αίματα":
http://www.youtube.com/watch?v=_9t3VdK0KgY

H ομιλία της Προμηθέας
Μέρος 1ο
http://ermisaggelioforos.blogspot.com/2011/02/h-1.html
Μέρος 2ο
http://ermisaggelioforos.blogspot.com/2011/02/h-2.html


Ακολουθούν οι Ειδήσεις, όπως δημοσιεύτηκαν.

Φιλελεύθερος:
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ αναζητεί τους ανεγκέφαλους
που επιχείρησαν να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες σε λαμπρατζιά που έστησαν, έξω από το οίκημά της «Θύρας 9», στην Παλουριώτισσα.

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός, που περιήλθε σε γνώση της Αστυνομίας από γείτονες, αποδίδεται σε οπαδούς της Ομόνοιας.

Την προκλητική αυτή ενέργεια καταδίκασε έντονα ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος με ανακοίνωσή του καλεί τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ να καταδικάσουν το περιστατικό και τους ανεγκέφαλους δράστες και να αποκηρύξουν τέτοιες ενέργειες, ώστε να τερματιστεί αυτή η προσπάθεια που στρέφεται εναντίον του ελληνισμού της Κύπρου και που απειλεί να πλήξει τις σχέσεις Κύπρου - Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, αφού κάκισε τέτοιου είδους συμπεριφορές, υπέδειξε ότι η σημαία αποτελεί ό,τι ιερότερο διαθέτουμε «και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε την πατρίδα και την κρατική μας υπόσταση». Αφού, πρόσθεσε, «αν μας λείψει η πατρίδα και ιδιαίτερα το Έθνος, δεν θα πάμε καθόλου καλά».

http://www.philenews.com/digital/Image.ashx?t=3&iid=917

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σημερινή:
Αντί του Ιούδα προσπάθησαν να κάψουν σημαίες σε λαμπρατζιά
26/04/2011 | Της Ντίας Χαιλή

Την απόπειρα νεαρών, να κάψουν σε λαμπρατζιά, έξω από τα γραφεία της ΠΕΟ στη Λευκωσία, τρεις ελληνικές σημαίες προκαλεί οργή. Προκλητική, απαράδεκτη, ασέβεια προς την Πατρίδα και το Έθνος χαρακτήρισαν τόσο ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης όσο και ο προκαθήμενος της Εκκλησίας την απόπειρα.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την προκλητική απαράδεκτη ενέργεια που φαίνεται να προέρχεται από οπαδούς του ΑΚΕΛ, να τοποθετήσουν στην κορυφή λαμπρατζιάς 3 ελληνικές σημαίες για να τις κάψουν αντί του Ιούδα».

Το πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία.
Στη δήλωσή του, ο κ. Συλλούρης αναφέρει ακόμα ότι «ταυτόχρονα συγχαίρουμε τα στελέχη της αστυνομίας που ανταποκρίθηκαν άμεσα και ματαίωσαν τη βέβηλη αυτή πράξη. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ άμεσα και με αποφασιστικότητα να καταδικάσουν το περιστατικό και τους ανεγκέφαλους δράστες και να αποκηρύξουν τέτοιες ενέργειες ώστε να τερματιστεί αυτή η προσπάθεια που στρέφεται εναντίον του ελληνισμού της Κύπρου και που απειλεί να πλήξει τις σχέσεις Κύπρου Ελλάδας», καταλήγει.

Ασέβεια προς την πατρίδα

Κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος το καταδίκασε και είπε πως «υπάρχουν και άμυαλοι».

«Αυτό είναι απαράδεκτο είναι μια ασέβεια προς την πατρίδα. Η σημαία είναι ό,τι το ιερότερο διαθέτουμε» και πρόσθεσε πως «αν μας λείψει η πατρίδα και ιδιαίτερα αν μας λείψει το έθνος νομίζω ότι δεν θα πάμε καθόλου καλά, γιατί αν ο Ελληνισμός μεγαλούργησε είναι ακριβώς λόγω αυτών των καταβολών που έχει». «Έχει βαθιές ρίζες ο Ελληνισμός παρόλο που του επιτίθενται οι πάντες εντούτοις και αντέχει και θα αντέξει και είμαι σίγουρος ότι θα υπερβεί όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα».

http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/376695

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

15 comments:

  1. Όταν σας έλεγα πριν για τους οπαδούς της Ομόνοιας με κακολογούσατε. Τώρα ήρθατε από το σπίτι σας όταν μπροστά στα μάτια σας κάηκε το ιερότερον των συμβόλων. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η εισδοχή σας στον ιερό αγώνα του Ελληνισμού γι΄αυτά που του αξίζουν εναντίον όλων των εχθρών του είναι ευπρόσδεχτη.
    Ζήτω το έθνος
    Ζήτω η Ελλάδα

    ReplyDelete
  2. Το ΑΚΕΛ και τα κομματόσκυλα του είναι οι μεγαλύτεροι ρατσιστές και φασίστες της Κύπρου μαζί μ'αυτούς του ΕΛΑΜ.

    Η διαφορά είναι ότι στο ΕΛΑΜ το παραδέχουνται και στο ΑΚΕΛ το παίζουν δημοκράτες και φιλολαϊκοί. ΑΚΕΛ = Υποκρισία.

    ReplyDelete
  3. Είναι σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τους γνήσιους Σοσιαλιστές και πατριώτες που αποτελούν τη μεγάλη μάζα του κόσμου του ΑΚΕΛ και της Ομόνοιας, και να τους διαχωρίζουμε από τους υποκριτές και καιροσκόπους που διοικούν το κόμμα σαν τσιφλίκι δόγματος και αυταρχισμού.

    Ο απλός κόσμος δεν φταίει σε τίποτα. Χρειάζεται η εμπειρίες και βοήθεια γιά να ωριμάσει πολιτικά και να αποτινάξει τους εξουσιαστές και δολοπλόκους.

    ReplyDelete
  4. Δεν μπορείς να λέγεις και να ξιλέγεις. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει.

    ReplyDelete
  5. ρε παιδιά, επειδή προσπαθώ να κλείσω καλοκαιρινές διακοπές αυτό το καιρό, πεστε μου αν θα κάνουμε πόλεμο αυτό το καλοκαίρι για να διώξουμε τους τούρκους πριν προλαβω να κόψω εισιτήρια.thanks

    ReplyDelete
  6. Μάνα μου τούτοι κάφκουν μόνοι τους σημαίες τζιαι κάμνουν παϊράμι. Ο αντικομμουνισμός τους εν έσιει όρια

    ReplyDelete
  7. Ναι, μεγάλη αρρώστεια ο στείρος και φανατικός αντι-κομμουνισμός.

    Και μαζί της μεγάλη αρρώστεια επίσης ο δογματικός, αυταρχικός και εξουσιαστικός ψευδο-κομμουνισμός.

    uzalistika

    ReplyDelete
  8. Χρειαζόμαστε ιδεολογίες και πρακτικές που ΕΝΩΝΟΥΝ τον κόσμο.

    ReplyDelete
  9. Uzalistika / Π.Ε.
    Εγίνηκες 50+ τζαι ακόμα μωρεύκεσε

    ReplyDelete
  10. Εξ Ελλάδος1 May 2011 at 16:58

    Αγαπητε Πέτρο

    Ευχαριστώ για τη βαθυστόχαστη ανάλυση περί των εν Κύπρω τεκταινομένων.

    Μελετώντας την ιστορία της ηγεσίας των εν Κύπρω και Ελλάδι ηγετίσκων της γιαλαντζί αριστεράς θα δούμε έντρομοι την κοινή πορεία των ηγετίσκων εις βάρος του λαού και μακρυά από το λαό.

    Είναι άραγε τυχαία η κάθοδος του Ν. Ζαχαριάδη μεσω Λονδίνου στην Ελλάδα και η σταλινική ποδηγεσία ενός λαϊκού κινήματος σε βαθμό κακουργήματος; Και ότι το ΚΚΕ δεν έχει πτέ αποκαταστήσει τον Άρη Βελουχιώτη;

    Είναι άραγε τυχαία η φυγή του Ε. Παπαιωάννου εις Λονδίνο εν τω μέσω της εξέγερσης των Ελλήνων της Κύπρου; Και ότι το ΑΚΕΛ ουδέποτε απεκατεστησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ;

    Ο ιμπεριαλισμός γνώριζε και γνωρίζει τι ποιεί. Δυστυχώς τα ανρείκελα των ηγετίσκων στην Κύπρο και την Ελλάδα ούτε μελετούν ούτε αντιλαμβάνονται τους σχεδιασμούς στις πλάτες τους.

    Και παντα καταδικασμένος εν τω μέσω αρχαίας Ελληνικής τραγωδίας ο λαός πάντοτε προδομένος.

    Συγχαρητήρια για το άρθρο.

    ReplyDelete
  11. ΟΥΤΟΠΟΣ


    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ


    ΨΗΦΟΣ

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

    ReplyDelete
  12. Εξαιρετική η εικόνα που αναρτήσατε πιο πάνω. Μπράβο στα παιδιά που καταφέρνουν να ξεπερνούν το έθνος, δηλαδή την εικονική κοινότητα που στηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα. 'Το γαμώ το έθνος σας' είναι ένα επαναστατικό σύνθημα στην παρούσα φάση.

    ReplyDelete
  13. Εκεί όπου συναντιέται η αλαζονία, ο αυταρχισμός, η φαλλοκρατία και η υποταγή στην παγκοσμιοποίηση του ιμπεριαλισμού αναδύεται η μπόχα του κυπροεθνικισμού ντυμένη προοδευτισμό.

    Η χρηματοδοτούμενη νομενκλατούρα, οι ψευδοαναρχικοί και οι διασυνδεμένοι μαζί τους αναρχοΟμονοιάτες υποστηρίζουν την υποτιθέμενη κατάργηση των εθνών και των κρατών ενώ την ίδια στιγμή αγκαλιάζουν τη γένεση του έθνους των Κυπραίων και το διζωνικό έκτρωμα.

    Ώ της υποκρισίας των το μέγα έλεος.

    Και διερωτάται κανείς:
    Τούτοι όλοι που ανεμίζουν την φιγούρα του Che και που προσποιούνται τους αναρχοαριστερούς με το πέος τους προτεταμένο έτοιμο να γαμήσει ολόκληρα έθνη έχουν διαβάσει έστω και ένα κείμενο του Τσε;

    Τα κόκκαλα των διεθνιστών αριστερών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία των εθνών και της ανθρωπότητας τρίζουν με την υποκρισία και την ασχετοσύνη των Κυπραίων "επαναστατών" του πέους.

    Τα κόκκαλα ειδικά του Che φωνάζουν ακόμα:

    Πατρίς ή θάνατος!

    ReplyDelete
  14. Είναι καλό να διαβάσεις Γκεβάρα προτού τον χρησιμοποιήσεις.

    ReplyDelete
  15. Είπεν ο αδιάβαστος του μελετημένου πετεινού "κεφάλα".

    Εσύ, καλόπαιδο, σοφίστατε Ανώνυμε που εχθρεύεσαι τον Σόλωνα και του ρίχνεις υπονοούμενα, τι έχεις να αντιτάξεις στην αναφορά που γίνεται εδώ στον Τσε;

    Δεν αληθεύει πως ο Τσε αγκάλιασε - όπως και εμείς - τον κομμουνιστικό πατριωτισμό, τον πατριωτικό διεθνισμό, την έμφαση στην προσωπική και συνειδησιακή αλλαγή του λαού ως απαραίτητα στοιχεία γιά τη θεμελίωση του Σοσιαλισμού;

    Δεν αληθεύει πως από χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά προσπάθησε να εμψυχώσει τους Κύπριους που αντιστέκοντον στην ένοπλη ανταρσία της ΤΜΤ;

    Γιατί δεν διαβάζεις και λίγο τα όσα είπε ο Τσε γιά την Κύπρο εδώ:
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/03/odyssey-dawn.html

    καθώς και τούτο:
    "As Marxists we have maintained that peaceful coexistence among nations does not encompass coexistence between the exploiters and the exploited, the oppressor and the oppressed."
    http://www.marxists.org/archive/guevara/1964/12/11-alt.htm

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete