Tuesday 19 April 2011

Καβάζογλου και Μισιαούλης, Σήμερα


Η θυσία των Καβάζογλου και Μισιαούλη και η σημασία της
του Ιωάννη Σιεκκέρσαββα, adouloti.kerinia@cytanet.com.cy

Κάθε γνήσιος Κύπριος πατριώτης τιμά τη μνήμη των Καβάζογλου και Μισιαούλη, που δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους της ΤΜΤ.

Τιμάται ο αγώνας των αγνών Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι πράγματι ως ισότιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικούσαν να ζήσουμε μαζί, ειρηνικά, στην κοινή πατρίδα Κύπρο.

Σημειώνουμε, όμως, ότι ο σωστός εκείνος κοινός αγώνας, ποτέ δεν είχε στόχο να ξεσπιτωθούν ούτε οι Ελληνοκύπριοι ούτε και οι Τουρκοκύπριοι, για να ζήσουμε σε ξεχωριστά κράτη, φυλετικά και θρησκευτικά διαχωρισμένοι. Στόχος του αγώνα εκείνου ήταν να ζήσουμε με αλληλοσεβασμό ο ένας για τον άλλο, ο καθένας στο χωριό του, στο σπίτι του, στην περιουσία του. Η Άγκυρα και οι εδώ υπηρέτες της, η ΤΜΤ, η οποία και δολοφόνησε τους Μισιαούλη και Καβάζογλου, είχαν άλλα σχέδια. Επεδίωκαν να χωριστούμε γεωγραφικά σε δύο ξεχωριστές ζώνες, σε δύο ξεχωριστά κράτη, όπως τα κατάφεραν να μας χωρίσουν με την εισβολή και την κατοχή και το «προϊόν» προσπαθούν να μας το επιβάλουν με το μανδύα Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Γι' αυτό σήμερα αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, προσβολή στη μνήμη των Καβάζογλου και Μισιαούλη να έχουν οι ηγέτες μας αναγνωρίσει τους δολοφόνους της ΤΜΤ ως ηγέτες της τουρκοκυπριακής κοινότητας, με τους οποίους, μάλιστα, έχουν συναινέσει να νομιμοποιηθεί το ξεσπίτωμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και να ζήσουμε πλάι-πλάι σε δύο ξεχωριστά κράτη, συνιστώντα και συνεταιρικά, υπό το μανδύα Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Επιπλέον με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αναγνωρίζονται στην κλίκα της ΤΜΤ και συνταγματικά υπερπρονόμια, με τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να διατηρεί υπό την κηδεμονία της Αγκύρας, ολόκληρη την Κύπρο.

Αυτή η επιβράβευση της ΤΜΤ από τους θιασώτες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αποτελεί προσβολή στη μνήμη των Καβάζογλου και Μισιαούλη και διπλό εμπαιγμό του κυπριακού λαού.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑΣ
Γραμματέας του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια»
15/04/2011

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο μοναδικός ήρωας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Σ Α Ρ Α Ν Τ Α ΕΞΙ χρόνια, το ΑΚΕΛ δεν αξιώθηκε να εκδώσει ούτ’ ένα βιβλίο για τον μόνο, και μοναδικό στην ιστορία του μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής, που ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ δολοφονημένος για τις ιδέες και τη δράση του. Ένα κοτζάμ ΑΚΕΛ, που 'χε μάλιστα επί 20ετία επικεφαλής Γ.Γρ., έναν προβεβλημένο από 2.6.1974 στην «Χαραυγή», 28ετή τότε, ως «δόκτορα ιστορικών επιστημών» (!!!), τον κ. Δ. Χριστόφια, νυν ΠτΔ, δεν κατάφερε, επί 46 χρόνια, να εκδώσει ένα βιβλίο για τον Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ που δολοφονήθηκε, μαζί με τον σύντροφό του Κώστα Μισιαούλη, σε ενέδρα που τους έστησε η τουρκική ΤΜΤ την Κυριακή 11 Απριλίου 1965. Τόσους έμμισθους κομματικούς «δόκτορες» έχει το ΑΚΕΛ. Ένα βιβλίο για τον Καβάζογλου δεν κατάφεραν να εκδώσουν! Γιατί;

Θ Ε Σ Α Μ Ε προχθές το ερώτημα, στα γενέθλια του ΑΚΕΛ: «Ακόμα και για τους τιμώμενους κατ’ έτος ηρωομάρτυρες Καβάζογλου και Μισιαούλη, δεν είναι τυχαίο που το ΑΚΕΛ δεν εξέδωσε ένα έστω βιβλίο. Ίσως διότι θα 'πρεπε να εξηγήσει, μεταξύ πολλών άλλων, πώς και γιατί ο Καβάζογλου δεν εμπιστευόταν τότε την ηγεσία Εζεκία, καθώς ομολόγησε ο δεύτερος στον Νουρετίν Σεφέρογλου, πίνοντας ουίσκι στο Λονδίνο, ένα μήνα μετά τη δολοφονία Καβάζογλου και τα 'πε την περασμένη Κυριακή ο 78ετής Σεφέρογλου στον Κώστα Μηλικούρη, σελίδα 14 της «Χ» 10.4.2011».

Β Γ Η Κ Ε χθες στην 4η σελ. της «Χ» ο κ. Κ. Μηλικούρης και μας απάντησε ότι… «ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα». Χωρίς να διευκρινίσει ποιους θεωρεί… ψύλλους και ποιους άχυρα! «Παραγνωρίζεται - γράφει ο Κ.Μ. - ότι η αναφορά του τότε ΓΓ του ΑΚΕΛ στον Σεφέρογλου ότι, ήταν πολύ καλός σύντροφος ο Καβάζογλου, αλλά μέσα στον ενθουσιασμό του πήγε κι έπεσε στα χέρια τους. Μέσα σ’ αυτόν τον ενθουσιασμό του ο Καβάζογλου δεν ενημέρωσε την ηγεσία για το πού θα πήγαινε και όχι γιατί δεν την εμπιστευόταν […]. Αυτό μαρτυρούν κι άλλοι γνωστοί και φίλοι του Καβάζογλου, που έζησαν τα γεγονότα από πρώτο χέρι, γι’ αυτό ας μην ψάχνουν κάποιοι ψύλλους στ’ άχυρα» («Χ» 15.4.11).

Ε Μ Ε Ι Σ ΔΕΝ θεωρούμε κι ούτε μεταχειριζόμαστε τον ΗΡΩΑ Καβάζογλου ως… ψύλλο ή άχυρα. Έχουμε διαβάσει, όμως, το μόνο βιβλίο που γράφτηκε για τον Καβάζογλου το 2008, από τον διαγραφέντα εκ του ΑΚΕΛ, προσωπικό του φίλο, σύντροφο και συνεργάτη του, τον Χριστάκη Βανέζο. «Ανακριθέντα», μάλιστα, για τον Καβάζογλου την επομένη της κηδείας του, από τον ίδιο τον Γ.Γρ., τον μ. Εζεκία. Αυτά που γράφει ο Βανέζος, ιδίως στις σελίδες 53 επ. διαψεύδουν τη «Χαραυγή», αφήνουν εκτεθειμένο τον κ. Κ.Μ. κι ενισχύουν τα δικά μας ερωτήματα…

Λάζαρος Α. Μαύρος
16/04/2011

Από την στήλη με τίτλο "Ειρήσθω", εδὠ:
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/374061

~~~~~~~~~~~~~~~

Άλλα Σχετικά Άρθρα

Το πιό πάνω άρθρο του Ιωάννη Σιεκκέρσαββα δημοσιεύτηκε και εδώ:
http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/373691

Aνοικτή Επιστολή Προς Τους Τουρκοκυπρίους
του Ιωάννη Σιεκκέρσαββα
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

Οι παρεμβάσεις μας στο Κυπριακό
http://agrino.org/kyrenia/developments_gr.utf8.html

Αδούλωτη Κερύνεια:
http://agrino.org/kyrenia/association_gr.utf8.html

ΝΑΙ στην Αδούλωτη Κερύνεια

http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html

Έφυγε ο Γιώργος Κάϊζερ
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html

Οι φασίστες “αντιφασίστες” εναντίον του «Δεν Ξεχνώ»
http://www.efylakas.com/archives/1745

"Πάγιες Θέσεις της Αδούλωτης Κερύνειας
στο Κυπριακό:
Όσος χρόνος κι αν χρειαστεί, όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν ο στόχος μας είναι Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ, ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ."
http://agrino.org/kyrenia/manifesto_gr.utf8.html

Καθ' Οδόν Προς το Μέλλον
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/12/blog-post_29.html

~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment