Thursday 21 April 2011

Η Δικτατορία έφυγε, η Κύπρος Είναι Μισή και η Δημοκρατία μας Παραπαίει

21 Απριλίου 1967 - 21 Απριλίου 2011
του Αντιστράτηγου ε.α Δημήτρη Αλευρομάγειρου


Σήμερα 44 χρόνια μετά, ο τίτλος τα λέει όλα.
Ξεκάθαρα πλέον σήμερα μπορούμε να πούμε ότι:

1. Η Κοινοβουλευτική [βασιλευομένη τότε] Δημοκρατία μας παρέπαιε ήδη σοβαρά από τον Ιούλιο του 1965.

2. Οι Αναξιωματικοί πραξικοπηματίες, δεν νίκησαν καμμιά δημοκρατία. Έδωσαν τη χαριστική βολή σε μια φαλκιδευμένη δημοκρατία [ανάλογα με ότι περιγράφει ο Αντόνιο Γκράμσι για την προ Μουσολίνι Ιταλία].

3. Οι ανόητοι, απόλεμοι Αναξιωματικοί της Χούντας του '67 που κατά τη διάρκεια των πολέμων του Έθνους δεν είχαν καν διατάξει "Πυρ!" στα πυροβόλα, κατά χαρακτηριστική έκφραση πολεμιστών της περιόδου, δεν κατάλαβαν ότι αυτοί που τους έβαλαν επάνω στον τράχηλο του Ελληνικού Λαού τους έβαλαν για να εκτελέσουν την Κύπρο, μιάς και καμμιά Κοινοβουλευτική Κυβέρνηση, όσο άθλια και αν ήταν, δεν τολμούσε να το κάνει [εδά και η τεράστια ευθύνη των προ της χούντας Κυβερνήσεων που άφησαν τα πράγματα να γλιστρήσουν προς τη δικτατορία........].

4. Όταν η αποστολή των χουντικών εξετελέσθη [=καταστροφή της Κύπρου], και εκείνοι που τους ανέβασαν τους έδιωξαν και τους έβαλαν και φυλακή, ήρθαν εκείνοι που με την βαρεία αμέλεια [=δόλος] έφεραν τη χούντα και τώρα επηγγέλθησαν Δημοκρατία...

5. Το σενάριο που άρχισε το 1965 συνεχίστηκε με άλλη μορφή και τώρα 44 χρόνια μετά έχουμε πάλι μιά φαλκιδευμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται μάλλον είναι τυφλός. Έχουμε, όχι μόνον φαλκιδευμένη δημοκρατία, αλλά και υπό αυστηρή εξωτερική επιτήρηση... μην τυχόν και ξεστρατήσουμε σε σωστή δημοκρατία...

Τι μέλει γενέσθαι;

Μόνον ένα Λαϊκό Κίνημα, αντίστοιχο της Επανάστασης του 1821 και της Αντίστασης 1940-44 χωρίς παρωπίδες και εξαρτήσεις θα απαλλάξει την Πατρίδα μας απο ξένες εξαρτήσεις και των εντός των πυλών πεμτοφαλλαγγιτών.

Τότε και μόνον τότε η Πατρίδα μας θα ειναι πραγματικά Ελεύθερη.

Στο κίνημα αυτό θα μετέχουν όλοι οι Έλληνες - όπου κομματικά σήμερα νομίζουν ότι ανήκουν - γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν ανήκει ουσιαστικά κομματικά σε κανέναν, ανήκει στην Ελλάδα.

Δ. Αλευρομάγειρος

* * *

Περί του Συγγραφέως

Ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος είναι Αντιστράτηγος εν Αποστρατία, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και πρώην Διοικητής του 336 Τάγματος Εθνοφυλακής το 1974 στη Λευκωσία. Υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή στη διάρκεια του πολέμου και ήταν ο ηγήτορας των ηρώων που θυσιάστηκαν γιά να κρατηθεί η γραμμή από τον Άγιο Παύλο, Άγιο Ανδρέα, τα Φυλακισμένα Μνήματα, τον ποταμό Πεδιαίο, τα τείχη και την οδό Λήδρας - ολόκληρη η Δυτική Λευκωσία μέχρι του τομέα της ΕΛΔΥΚ, ώστε να μην προελάσει ο στρατός εισβολής εκ Τουρκίας παρ' όλη την φοβερή του υπεροπλία και δύναμη πυρός.

Σήμερα είναι ένας από τα επιφανή μέλη της Σπίθας / Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών που ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης, και μέλος της δεκαμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μίκη γιά την διοργάνωση των Σπιθών πανελληνίως:
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=403
(περισσότερα γιά τις Σπίθες πιό κάτω).

Μπορείτε να ακούσετε και να μελετήσετε τις απόψεις του Στρ/γου Αλευρομάγειρου στο Μέρος 2ο, πιό κάτω.

Μερος 1ο
Δημήτρης Αλευρομάγειρος. Ο αξιωματικός που υπηρέτησε πιστά τήν Κύπρο
http://www.greeknewsonline.com/?p=5322

Τι λέει ο έγκριτος δημοσιογράφος Μάριος Δημητρίου γιά τον Στρ/γό Αλευρομάγειρο:
"....να θυμίσω ότι ο κ. Αλευρομάγειρος ήταν ο «ξεροκέφαλος» ταγματάρχης και Διοικητής του 336 Τάγματος Πεζικού, αποτελούμενου από εφέδρους κυρίως από την πόλη και επαρχία Αμμοχώστου, που μέσα στον καυτό Αύγουστο του 1974 αρνήθηκε να βαρέσει υποχώρηση μπροστά στον προελαύνοντα και συντριπτικά υπέρτερο τουρκικό στρατό, όπως του υπέδειξαν αξιωματικοί της Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, αλλά στάθηκε με τους άντρες του και πολέμησε «γυμνός από όπλα και με μόνο όπλο την ψυχή του». Η γενναιότητα της Μονάδας τού 336 έσωσε κυριολεκτικά τον Άγιο Παύλο Λευκωσίας από την μπότα του Αττίλα και τον κράτησε ελληνικό."
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks%20aformis/119143

Μέρος 2ο

Σε βίντεο με τον Γιώργο Καραμπελιά του περιοδικού ΑΡΔΗΝ:
3/1/2011 Eλλαδίτες στην Κύπρο ...όπως αρμόζει
http://www.ardin.gr/node/4004

Αποκλειστική συνέντευξη του Στρατηγού Δημήτριου Αλευρομάγειρου στον ‘Εμπροσθοφύλακα’
Μέρος Α:
http://www.efylakas.com/archives/7910
Μέρος Β:
http://www.efylakas.com/archives/7818
Μέρος Γ:
http://www.efylakas.com/archives/7956


Γιά τις Σπίθες

Κύπρος
http://spitheskyprou.blogspot.com/

Σπίθα 3, Λευκωσία
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

Σπίθα / ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 comments:

  1. Ε/Κ δικηγόρος23 April 2011 at 10:29

    Διαβάζοντας το εξαιρετικό άρθρο του κ. Αλευρομάγειρου ανατρίχιασα για τις απεχθείς ομοιότητες του σήμερα με το χθες.

    Όσοι από μας θυμούμαστε την τεράστια κινητοποίηση του εξωτερικού παράγοντα (βλέπε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρεττανία) και των ντόπιων συμμάχων του ( ΜΜΕ, νομενκαλτούρα, κομματικός μηχανισμός ΑΚΕΛ)για την εκλογή του προέδρου της λύσης Δημήτρη Χριστόφια δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε.

    Μήπως τελικά ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο εκλεκτός φίλος του ιμπεριαλισμού εκλέγηκε ακριβώς για την πώλυση της Κύπρου, όπως εύστοχα ο Σόλων το εθεσε σε παλαιότερο του άρθρο;

    Ο εκλεκτός του ιμπεριαλισμού έμελλε να το παίζει αριστερός. Ο "καλος άνθρωπος" με τις συμφωνίες με την Shell και την Noble Energy, ο σοσιαληστής με τη συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ, ο ανθέλλην οδοστρωτήρ που διώκει κάθε αντίθετη άποψη αλλά το παίζει διωκόμενος είναι ο προεδρος της πώλυσης.

    ReplyDelete
  2. Πε το ξανά ρε δικηγόρε
    το ανέκδωτο με τα ΜΜΕ...

    ReplyDelete
  3. ναι αλλος ενας προδοτης που τιμηθηκε με μεταλλια τιμης!χουντικος που ειδε την μιτ που εκλεψε τον τασο.μανα μου τα επεσε η ανθελληνικη χουντα τζε επιασαν σβαρνα τα καναλια με τον πρεκα

    ReplyDelete