Tuesday 30 January 2018

Οι Διώκτες της Κάνναβης Προωθούν και Συγκαλύπτουν την Χρήση Φονικών Ναρκωτικών

 


Εισαγωγή


"...Μόνο αυτοί που χρησιμοποιούν την Κάνναβη μπορούν να μας διδάξουν
πόσο χρήσιμη είναι". ("...Only those who actually use cannabis can teach
us how useful it is")
Dr. Lester Grinspoon: A Cannabis Odyssey: To Smoke or Not To Smoke (1)

Τα τελευταία μερικά χρόνια, το κίνημα των Φίλων της Κάνναβης έχει προκαλέσει τεράστια ρήγματα στην συστημική αφήγηση του παρελθόντος. Μέσα από  θανάτους, φυλακίσεις, εγκλεισμούς, νομικούς αγώνες και διεκδικήσεις, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, το κίνημα κατόρθωσε να θέσει το θέμα της κάνναβης στο δημόσιο διάλογο, αναγκάζοντας τους εξουσιαστές να ανακαλέσουν κάποια από τα ψέματα που για δεκαετίες διέσπειραν ανάμεσα στον λαό.

Τα χιλιάδες μέλη του κινήματος μας εξανάγκασαν κόμματα και διώκτες να νομιμοποιήσουν, έστω και κουτσουρεμένα, την κλωστική κάνναβη και εξανάγκασαν την παρούσα κυβέρνηση να εγκρίνει, μέσω του υπουργού Υγείας, την χορήγηση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς. Μπροστά στην δημόσια κατακραυγή και στους αγώνες και τις θυσίες του κινήματος η κυβέρνηση αναγκάστηκε μάλιστα να φέρει στη Βουλή και νομοσχέδιο για την θέσπιση κανονισμών που αφορούν την ιατρική κάνναβη.

Οι διώκτες της, γνωστοί ψυχίατροι, φαρμακοποιοί, μέλη της ΥΚΑΝ, της Γενικής Εισαγγελίας και του (αντί)Ναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου, που πρόσφατα μετονομάστηκε σε «Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων»,  έχουν θορυβηθεί από τις εξελίξεις. Οι καρέκλες που απέκτησαν με την διασπορά ψεμάτων για δεκαετίες έχουν αρχίσει να τρίζουν και έτσι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μία έξαρση στην μαύρη προπαγάνδα και τις πράξεις απελπισίας των διωκτών της κάνναβης. Με την βοήθεια των ελεγχόμενων ΜΜΕ, οι διωκτικές αρχές και οι παρατρεχάμενοι τους προσπαθούν να επαναφέρουν την δαιμονολογία του φυτού στον δημόσιο διάλογο, με τρόπο που να τρομοκρατούν τους Φίλους της Κάνναβης και ολόκληρη την κοινωνία. Ο στόχος των βέβαια δεν είναι το καλό της κοινωνίας, αλλά η διατήρηση των ιδίων στις θέσεις εξουσίας που απέκτησαν πάνω στα πτώματα κυριολεκτικά των ανθρώπων μας.

Η πιο πρόσφατη δράση του κυκλώματος των διωκτών είναι η εφαρμογή του αντισυνταγματικού νάρκοτεστ. Μέσα από την νέα αυτή εκστρατεία οι διώκτες της κάνναβης επιχειρούν να συγκαλύψουν την εγκληματική τους δραστηριότητα και τα αποτελέσματα των πράξεων τους σε μία προσπάθεια φίμωσης του κινήματος και των δεκάδων χιλιάδων Φίλων της Κάνναβης στο νησί μας.

Οι Διώκτες της Κάνναβης έχουν κτίσει ένα αληθινό κρατικό και παρακρατικό κύκλωμα προώθησης και συγκάλυψης της χρήσης φονικών ναρκωτικών στο νησί μας. Μέσα από τη δίωξη αρκετοί από αυτούς αποκτούν πολιτικά, κοινωνικά, προσωπικά και οικονομικά οφέλη.

Οι Διώκτες έχουν κτίσει όλα αυτά πάνω στον μύθο ότι η κάνναβη «είναι ναρκωτικό και ότι προκαλεί εξάρτηση".

Ο μύθος της εξάρτησης

Μέσα από την ισχύ που παρέχει στο κύκλωμα δίωξης το κράτος οι πολίτες βομβαρδίζονται συνεχώς από τον μύθο της «εξάρτησης από την κάνναβη» ο οποίος και είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο πατούν – επί πτωμάτων – οι διωκτικές αρχές στο κυνήγι μαγισσών που επιβάλλουν.

Οι διώκτες της κάνναβης επιλέγουν συνειδητά να αγνοούν τα τεκμήρια του ψεύδους των ακόμη και όταν αυτά τα τεκμήρια είναι δημόσια διαθέσιμα.

Ένα τέτοιο τεκμήριο είναι και η μαρτυρία του δρος Lester Grinspoon  καθηγητή του πανεπιστημίου Harvard με πείρα στην ψυχιατρική, αλλά και στην προσωπική χρήση της κάνναβης για δεκαετίες. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο καθηγητής γνώρισε την κάνναβη μέσω του κορυφαίου κατά πολλούς αστροφυσικού του 20 αιώνα Carl Sagan. Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από συνέντευξη του, του τον Αύγουστο του 2015 στον Patrick Dewals:

«Λοιπόν όλα ξεκίνησαν το 1966. Κατά τη διάρκεια του ακτιβισμού μου ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ γνώρισα τον Carl Sagan και γίναμε πολύ καλοί φίλοι. Όταν γνώρισα τον Carl Sagan
 Ήμουν πεπεισμένος ότι η κάνναβη ήταν ένα πολύ βλαβερό ναρκωτικό. Πηγαίνοντας στο σπίτι του μια μέρα ανακάλυψα ότι κάπνιζε κάνναβη όπως και πολλοί από τους φίλους του. Τώρα αυτοί δεν ήταν αδαείς άνθρωποι και προσπάθησα να πω στον Carl πόσο επιβλαβής είναι η μαριχουάνα αλλά απάντησε χαριεντιζόμενος ότι δεν ήταν καθόλου επιβλαβής. (2)»
{Αριστερά ο Carl Sagan και δεξιά ο Lester Grinspoon κορυφαίοι επιστήμονες στους τομείς τους και Φίλοι της Κάνναβης}
 Αν οι δύο αυτοί κορυφαίοι επιστήμονες ζούσαν στην Κύπρο θα βαφτίζονταν από τους διώκτες "χασικλήδες και ναρκομανείς".

Ο δρ. Grinspoon απομυθοποιεί πλήρως την αφήγηση της Δίωξης μέσα από το έργο της ζωής του.

«PD: Τι μπορείτε να μου πείτε για την μαριχουάνα ως εξαρτησιογόνα ουσία και ως ουσία που δεν έχει ιατρικά οφέλη;»

LG: Αυτά είναι μύθοι. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι εξαρτησιογόνα. Λένε ότι περίπου 10% των χρηστών γίνονται εξαρτώμενοι. Δεν την βλέπω σαν εξαρτησιογόνα ουσία. Σίγουρα βλέπεις κάποιους ανθρώπους να την χρησιμοποιούν όλη την ώρα, ειδικά νέους, αλλά το κάνουν διότι δεν ανακάλυψαν ακόμη τι να κάνουν με τις ζωές τους.

Έχω χρησιμοποιήσει την κάνναβη για παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες, σχεδόν καθημερινά, όταν υπήρχαν φορές που δεν μπορούσα να την χρησιμοποιήσω δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Μία φορά ταξίδεψα στην Μαλαισία για δέκα μέρες για να συναντήσω έναν άνθρωπο που συνελήφθη εκεί και καταδικάστηκε σε θάνατο.  Βεβαίως δεν πήρα μαριχουάνα μαζί μου και ένιωθα μια χαρά. Την πεθύμησα αλλά τίποτε περισσότερο.» (2)

Ο δρ. Grinspoon σκιαγραφεί μέσα από την αφήγηση του την επιστημονική αλήθεια γύρω από το θέμα εξάρτησης από την κάνναβη. Αυτή η επιστημονική αλήθεια είναι γνωστή σε όλη την επιστημονική κοινότητα γι’ αυτό και δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο ΚΑΝΕΝΑ πρωτόκολλο απεξάρτησης από την κάνναβη. Πουθενά εκτός από την Κύπρο.

Η «απεξάρτηση» στην Κύπρο

Η δαιμονοποίηση και η τρομολαγνεία δημιουργούν το κοινωνικό υπόβαθρο μέσα από το οποίο προωθείται η «απεξάρτηση» στο νησί μας. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του δημόσιου βίου προωθείται η ιδέα του κινδύνου από τα «ναρκωτικά » με διαφημίσεις/δυσφημίσεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, τις εφημερίδες ακόμη και στον κινηματογράφο. Πρωτοστάτες τις διασποράς των ψεμάτων και του τρόπου είναι οι αρχές που υποτίθεται μας προστατεύουν από τα ναρκωτικά: το (αντί)Ναρκωτικό Συμβουλίο Κύπρου, που πρόσφατα μετονομάστηκε σε «Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων» και η ΥΚΑΝ. Η δράση τους οδηγεί την κοινωνία σε έναν φονικό φαύλο κύκλο.

Ο δρ. Grinspoon μας περιγράφει την έναρξη του φαύλου αυτού κύκλου:

«PD: Είναι λοιπόν η εξάρτηση από την κάνναβη απλώς ένας μύθος;

PG: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι σαν εξάρτηση από την κάνναβη αλλά οι απλοί άνθρωποι προβληματίζονται πολύ όταν ανακαλύψουν ότι το παιδί τους που σπουδάζει χρησιμοποιεί κάνναβη. Θα αναστατωθούν και θα πάρουν το παιδί τους στον ψυχίατρο». (2)

Ο φαύλος αυτός κύκλος συχνά αρχίζει με καταγγελίες των ανήσυχων γονιών των ίδιων των παιδιών τους σε μία από τις γραμμές που παρέχει το κράτος για την «σπιουνιά». Περιλαμβάνει συλλήψεις, εξευτελισμούς, δίκες ή/και φυλακίσεις με την κατηγορία της «χρήσης ναρκωτικών» για μία ουσία που ΔΕΝ είναι ναρκωτικό.

Μέσα από την διαδικασία αυτή έχει θεσμοθετηθεί εντός και εκτός δικαστηρίων η «απεξάρτηση» ως ένα από τα ελαφρυντικά στοιχεία των υπόδικων για την χρήση της κάνναβης. Η ΥΚΑΝ, οι δικηγόροι υπεράσπισης και τα δικαστήρια προωθούν ουσιαστικά τους φίλους της κάνναβης στην διαδικασία της «απεξάρτησης» έτσι ώστε να μετριαστεί η ποινή τους.

Ο κρατικός αυτός μηχανισμός προωθεί τους συλληφθέντες σε ένα παρακρατικό μηχανισμό «απεξάρτησης» παραβιάζοντας κάθε επιστημονική και θεραπευτική αρχή. Οι φίλοι της κάνναβης συχνά καταλήγουν στην φροντίδα γνωστών ψυχιάτρων για να «θεραπευτούν».

Δείτε για παράδειγμα τα ψέματα του δρος Κυριάκου Βερεσίε του μεγαλύτερου πολέμιου της κάνναβης την τελευταία τριακονταετία:

«Στην Κλινική ΒΕΡΕΣΙΕ προτείνεται θεραπεία της εξάρτησης από την κάνναβη (μαριχουάνα, χασίς) τόσο στην Κλινική όσο και ως εξωτερικό Πρόγραμμα. Εφαρμόζεται επίσης εντατικό Πρόγραμμα Ατομικής Ψυχολογικής Απεξάρτησης, καθώς και αντιμετώπιση της συννοσυρότητας, δηλαδή ύπαρξη της εξάρτησης που συνοδεύεται και από ψυχική διαταραχή.

Η κάνναβη που δεν λαμβάνεται περιστασιακά ή για σύντομο χρονικό διάστημα ή σε χαμηλές ποσότητες δεν προκαλεί σωματική εξάρτηση αλλά μόνο ψυχολογική εξάρτηση. Η χρήση κάνναβης μπορεί όμως να δημιουργήσει έντονα ψυχικά φαινόμενα, για τα οποία συνήθως ο εξαρτημένος απευθύνεται για βοήθεια.

Ο χρήστης κάνναβης αρνείται συνήθως να αποδεχθεί ότι κάνει βαριά χρήση της ουσίας, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην αναζήτηση θεραπείας. Συχνά η αναζήτηση θεραπείας προκύπτει από προβλήματα που εμφανίζονται λόγω της παράλληλης χρήσης οινοπνευματωδών ή άλλων ουσιών.

Όταν ο εξαρτημένος από κάνναβη ζητά βοήθεια συνήθως, αρχικά λαμβάνεται μια πρώτη συνέντευξη και ακολουθεί μια πρόταση από την πλευρά του γιατρού για κατάλληλη θεραπεία.

Για κάποιες θεραπείες απαιτείται εισαγωγή τουλάχιστον για 5 μέρες στην Κλινική. Άλλες θεραπείες όμως μπορούν (μερικώς) να πραγματοποιηθούν στο σπίτι.» (4)
Με απλά λόγια: η σοφιστεία της συννοσηρότητας χρησιμοποιείται διότι ΔΕΝ μπορεί να τεκμηριωθεί επιστημονικά η χρήση της Κάνναβης ως ασθένεια.Ούτε και υπάρχει "θεραπεία" για κάτι που δεν είναι ασθένεια. Άρα εφευρίσκεται η "συννοσηρότητα", για να δικαιολογήσει, τάχα, την "θεραπεία". Ενώ στην πράξη το άτομο τιμωρείται με φάρμακα και με άλλες ψευδο-θεραπείες για την χρήση Κάνναβης, ο δρ. Βερεσιές προσποιείται πως είναι τάχα για κάποια "άλλη" ασθένεια που χορηγείται η θεραπεία, κάποια ασθένεια που μπορεί να υπάρχει ή και να μην υπάρχει, ή και που να είναι απλώς η φυσική και δίκαιη αντίδραση ενός ατόμου στην επιβολή"θεραπείας". Η αντίδραση σε αυτή την αδικία θεωρείται "ασθένεια" και επιβάλλεται "θεραπεία".

Σε αντίθεση με τον δρα. Grinspoon – τι ξέρει ο καθηγητής του Harvard και κορυφαίος ψυχίατρος στο Massachusetts Mental Health Center της Βοστώνης – ο δρ. Βερεσιές φάσκοντας και αντιφάσκοντας προωθεί την «θεραπεία» από την εξάρτηση της κάνναβης. Παραδέχεται δε ότι μέρος της μεθόδου του είναι και ο εγκλεισμός των «ασθενών» στην κλινική του. Εδώ τίθενται ορισμένα εύλογα ερωτήματα που άπτονται τόσο της επιστημονικότητας των μεθόδων όσο και του προσωπικού οικονομικού κέρδους των διωκτών. Τίθενται επίσης ζητήματα ποινικών αδικημάτων για παραβιάσεις των νόμων του κράτους.

Πόσα άραγε χρεώνουν οι ιεραπόστολοι της «απεξάρτησης»; Ενημερώνουν άραγε τους ασθενείς και τους γονείς τους για τις παρενέργειες των φαρμάκων που χρησιμοποιούν; Για τις δόσεις; Ενημερώνουν ως οφείλουν το κράτος για τους εθισμένους τους ασθενείς;

Από την «απεξάρτηση» στην εξάρτηση από φονικά ναρκωτικά

Τα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται στη διαδικασία υποτιθέμενης απεξάρτησης από την κάνναβη περιλαμβάνουν ισχυρά αναλγητικά, ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά και ψυχοφάρμακα τα οποία έχουν εκατοντάδες παρενέργειες ανάμεσα στις οποίες και πραγματική χημική εξάρτηση. Με απλά λόγια η διαδικασία «απεξάρτησης» οδηγεί σε αληθινή εξάρτηση από νόμιμες ναρκωτικές ουσίες, φάρμακα τα οποία είναι ισχυρά εξαρτησιογόνα. Τόσον ισχυρά που είναι φονικά!

Παρακαλώ μελετήστε με προσοχή τις παρενέργειες δύο τέτοιων φαρμάκων μέσα από το εξαιρετικό άρθρο του συναγωνιστή Πέτρου Ευδόκα:

Οι αντιφρονούντες "να σκάσουν και να μη μιλούν" (5):

Αφορούν δύο φάρμακα-φαρμάκια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην περίπτωση του νεαρού που αυτοκτόνησε και του οποίου η ιστορία και ο πόνος της μητέρας χρησιμοποιήθηκε ως μαύρη προπαγάνδα ενάντια στην κάνναβη. (6)

«Οι αυτοκτονικές τάσεις και άλλες φονικές παρενέργειες του "φαρμάκου" Abilify (Aripiprazole) είναι τεκμηριωμένες από την επιστήμη. Ποια από όλες αυτές τις παρενέργειες σκότωσε τον νεαρό που όπως δημοσιεύτηκε είχε ανεβεί στην "ταράτσα πενταόροφης πολυκατοικίας στη λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία και έπεσε στο κενό και στον θάνατό του"; Δείτε τον κατάλογο παρενεργειών και διαλέξετε ποιά από αυτές τον σκότωσε:

"Suicidal thoughts are may occur in some patients, especially children, teens, and young adults. ...Other serious side effects of Abilify include:
tardive dyskinesia (involuntary, repetitive movements)
neuroleptic malignant syndrome
shaking (tremors)
muscle spasms
fainting
mental/mood changes (such as increased anxiety, depression, suicidal thoughts)
restlessness (especially in the legs)
seizures "
https://www.rxlist.com/abilify-side-effects-drug-center.htm

Κάποια από τα πιο πάνω είναι παρενέργειες και του άλλου "φαρμάκου" που επίσης εχορηγείτο στον άτυχο νέο, το Haloperidol:

"Common side effects of Haldol include nausea, ...nervousness, headache, dizziness, spinning sensation, drowsiness, ...restlessness, anxiety, ...spontaneous eye movements, mood changes, ...loss of interest in sex, blurred vision, ...and occasional movement disorders. Severe side effects of Haldol include death in the elderly, prolongation of the QT heartbeat interval, tardive dyskinesia (involuntary movements), ...a symptom complex sometimes referred to as neuroleptic malignant syndrome (NMS) with fever, irregular heartbeats, mental status changes":
https://www.rxlist.com/haldol-side-effects-drug-center.htm» (5)
Συγκρίνετε τώρα αυτές τις παρενέργειες με τις «παρενέργειες» της χρήσης της κάνναβης όπως αυτές αναφέρονται στον επίσημο οδηγό προς ασθενείς του Γραφείου Κάνναβης της Ολλανδίας.:

«Patients generally tolerate medicinal cannabis well. A low dosage often provides
sufficient relief, so that side effects rarely occur. When they do, it is usually the
result of a high dosage or combined use with a substance such as alcohol that
intensifies the side effects.

Known side effects of medicinal cannabis are mood-altering effects, insomnia and
heart palpitations. Other effects are: relaxation, fits of laughter, feeling hungry,
heightened sensitivity to the perception of e.g. colour and music, lethargy and
distorted temporal and spatial awareness. Your reaction time may also be slower,
especially during the first hours after use.

If you take a large dose, you can get ‘high’. This is a feeling of euphoria which slowly
subsides into feeling satisfied, peaceful and calm. The altered perception may cause
you to feel confused. These effects usually disappear after a few hours...» (7)
Στην μία περίπτωση τα νόμιμα ναρκωτικά-φάρμακα οδηγούν στο θάνατο και στην άλλοι οι φίλοι της κάνναβης «κινδυνεύουν» να χαλαρώσουν, να γελάσουν, να υπερμεγενθυνθούν οι αισθήσεις των, να πεινάσουν και να νιώσουν και ευφορία!

Η αδυσώπητη πραγματικότητα είναι συμπολίτες μας καταλήγουν να αυτοκτονούν όχι επειδή «η κάνναβη τα οδήγησε στα σκληρά ναρκωτικά» αλλά επειδή η Δίωξη τα προώθησε στα νόμιμα.

Οι ηθικοί αυτουργοί και το πραγματικό πρόβλημα εξαρτησιογόνων ουσιών στην Κύπρο

{Ο πρόεδρος της αρχής αντιμετώπισης εξαρτήσεων δρ. Χρύσανθος Γεωργίου}


Οι Διωκτικές αρχές γνωρίζουν όλα όσα αναφέρω πιο πάνω με το νι και με το σίγμα.

Συγκεκριμένα το πρώην (αντι)Ναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και νυν «Αρχή Αντιμετώπισης Εκξαρτήσεων»  με προεξάρχοντα τον δρ. Χρύσανθο Γεωργίου συνεχίζει να κατατάσσει την κάνναβη ως ναρκωτική ουσία παρά το ότι γνωρίζει την επιστημονική αλήθεια.  Ο ίδιος ο κ. Γεωργίου έχει αβάστακτες προσωπικές και πολιτικές ευθύνες για τα αποτελέσματα της πολιτικής της Δίωξης. Ποιός εγκρίνει και εποπτεύει τα απαράδεκτα και αντιεπιστημονικά πρωτόκολλα "απεξάρτησης" από συναδέλφους του κ. Γεωργίου;

Η «Αρχή απεξάρτησης» γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ναρκωτικών στην Κύπρο σήμερα είναι αυτό των νόμιμων ναρκωτικών. Ξέρει ότι η μεγαλύτερη εξαρτησιογόνα ναρκωτική ουσία στην Κύπρο δεν είναι ούτε η κάνναβη, ούτε η μορφίνη ούτε καν η ηρωίνη.

Η φονική Οξυκωδόνη (Oxycodone) .

Η μάστιγα των ναρκωτικών στις μέρες μας στο νησί έχει άλλο όνομα. Είναι το εξαρτησιογόνο και φονικό αναλγητικό Οξυκωδόνη (Oxycodone). Η Οξυκωδόνη (Oxycodone)  είναι ένα οπιούχο ναρκωτικό που ανήκει στην ίδια κατηγορία με τη μορφίνη και το οποίο προκαλεί πολύ σύντομα εθισμό.
«Η Οξυκωδόνη (Oxycodone) είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό οπιοειδές. Ο εθισμός στην Οξυκωδόνη (Oxycodone) συνθέτει ένα σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα παρόμοιο με εκείνο του εθισμού στην ηρωίνη ή στη μορφίνη.» (8)
Η Οξυκωδόνη (Oxycodone) είναι ένα φάρμακο που οι ενδείξεις χρήσης του αφορούν στην ανακούφιση από μέτριο μέχρι σοβαρό πόνο.
«Το Oxyсontin είναι ένα πολύ εθιστικό φάρμακο και πρέπει να λαμβάνεται αυστηρά και μόνο για τη χρήση για την οποία έχει συνταγογραφηθεί.» (8)
Το Oxyсontin προωθήθηκε ως φάρμακο το οποίο δεν προκαλεί εξάρτηση, στην επιθετικότερη ίσως εκστρατεία προώθησης ναρκωτικού αναλγητικού στην ιστορία. Πολύ λίγα χρόνια μετά την εισαγωγή του κατέγραφε ετήσιες πωλήσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου! Η εταιρεία που το παρασκεύασε τιμωρήθηκε τον Μάιο του 2007 με ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία, για ψευδείς και απατηλές παραστάσεις στην διαφήμιση του φαρμάκου. Η εταιρεία παραδέχθηκε ενοχή για να αποφύγει τις αγωγές εναντίον της και πλήρωσε 600 εκατομμύρια δολάρια. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος και ο δικηγόρος της εταιρείας πλήρωσαν 34,5 εκατομμύρια σε πρόστιμα αποδεχόμενοι προσωπική ευθύνη.
«Η διαφήμιση του προϊόντος με ψευδείς παραστάσεις (“Misbranding”) καθιστά έγκλημα την παραχάραξη των ενδείξεων, την απατηλή προώθηση ή την διάθεση στην αγορά για ανέγκριτη χρήση». (9)
Στη Κύπρο το φάρμακο δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την ανακούφιση από τον πόνο, όπως είναι η ένδειξη του. Χρησιμοποιείται εκτός ενδείξεων (off label) από τους έγκριτους πολέμιους της κάνναβης ως μέθοδος απεξάρτησης από τις ουσίες κατά παράβαση κάθε ιατρικής και επιστημονικής δεοντολογίας. Με τις ευλογίες του κ. Γεωργίου και της «Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων». Και με την υψηλή προστασία της ΥΚΑΝ.

Οι παρενέργειες του δεν πτοούν τους χορηγούς του. Αυτές περιλαμβάνουν τον κίνδυνο παράνοιας και ψύχωσης. Περιλαμβάνουν ακόμη και τον κίνδυνο θανάτου από υπερβολική δόση, άπνοια και σταμάτημα της αναπνοής!

Εάν επιθυμείτε μελετήστε ολόκληρη τη λίστα παρενεργειών του ναρκωτικού που νόμιμα χορηγείται στον τόπο μας, με τις ευλογίες της αρχής κατά των Εξαρτήσεων, και συγκρίνετε την σας παρακαλώ με τις «παρενέργειες» της κάνναβης. Η λίστα βρίσκεται στο τέλος του παρόντος στις πηγές. (10)

Είναι αυτό το φονικό ναρκωτικό που συνταγογραφούσε ο πολέμιος της κάνναβης δρ. Βερεσιές και για το οποίο διατάχθηκε έρευνα εναντίον του το 2014.

Από το 2012 μέχρι το 2014 ο δρ. Βερεσιές συνταγογράφησε 44.288 χάπια σε πέντε μόνο πρόσωπα γεγονός που οδήγησε σε έρευνα εναντίον του από την ΥΚΑΝ. (11) Τι άραγε έπρατταν το (αντι)Ναρκωτικό Συμβούλιο και η ΥΚΑΝ προηγουμένως;

Παρά την έρευνα εναντίον του ο δρ. Βερεσιές συνέχιζε να συνταγογραφεί χιλιάδες δόσεις του ναρκωτικού μέχρι και το 2016:
«Όπως είναι γνωστό, ο δρ Βερεσιές καταγγέλθηκε από το υπουργείο Υγείας στην αστυνομία τον Μάρτιο του 2014 για υπερβολικές και αλόγιστες ποσότητες φαρμάκου oxycontin που συνταγογραφούσε σε ασθενείς του. Τότε τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην αστυνομία έδειχναν ότι μέλη της ίδιας οικογένειας (μητέρα και κόρη) έλαβαν συνολικά μεταξύ Νοεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2014, 5.992 χάπια 20mg oxycontin, 9.520 χάπια 40mg oxycontin και 280 κάψουλες 20mg oxycontin. Όπως χαρακτηριστικά είχε γράψει ο «Π» τον Ιούλιο του 2014, οι συνταγές του δρος Βερεσιέ αναλογούσαν σε περίπου 22 χάπια κάθε μέρα για τη μητέρα και σε περίπου 15 χάπια για την κόρη. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας για την περίοδο Ιανουαρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, μία εκ των προαναφερθεισών ασθενών εξασφάλισε, με συνταγές του δρος Βερεσιέ, 8.823 oxycontin 20mg, 3.671 oxycontin 10mg και 1.400 oxycontin 40mg. Δηλαδή της αναλαγούσαν περίπου 24 χάπια 20mg την ημέρα, αριθμός που εκτιμάται ως μεγάλος, δεδομένου ότι η δόση στις πρώτες φάσεις της απεξάρτησης υπολογίζεται σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», σε περίπου 240mg oxycontin και στις επόμενες φάσεις μειώνεται. Στους νέους ελέγχους των επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας εμφανίζονται μέλη της ίδιας οικογένειας να προμηθεύονται επίσης oxycontin με συνταγές του δρος Βερεσιέ. Ο γιος της προαναφερθείσας ασθενούς (και αδελφός της προηγούμενης) μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, προμηθεύθηκε 5.519 χάπια oxycontin 20mg, και μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, 3.951 oxycontin 10mg. Τέλος, ο σύντροφος της προαναφερθείσας ασθενούς προμηθεύθηκε κάπως περισσότερες ποσότητες oxycontin από τον υιό της. Ερωτηθείς από τον «Π» αν η εν λόγω οικογένεια αντιμετωπίζει συλλογικά πρόβλημα εξάρτησης, ο δρ Βερεσιές επικαλέστηκε το ιατρικό απόρρητο και δεν απάντησε.» (12)
Ο δρ. Βερεσιές μπορεί να μοιράζει συνταγές για φονικά ναρκωτικά σαν να είναι στραγάλια χωρίς καμία επίπτωση. Ποιοι τον προστατεύουν άραγε; Γιατί η «Αρχή κατά των Εξαρτήσεων» δεν επιλαμβάνεται του θέματος; Μιλούμε για χιλιάδες δόσεις του φαρμάκου στα ίδια άτομα. Αληθεύει ότι ο κ. Βερεσιές ΔΕΝ δήλωνε τα εξαρτώμενα άτομα στην φροντίδα του και το πράττει μόνον μετά τις έρευνες εναντίον του; Αληθεύει ότι δεν υπάρχει καμία δίωξη εναντίον του, κανένα πειθαρχικό συμβούλιο παρά μόνον η κατηγορία ότι δεν δήλωνε τους εξαρτημένους ασθενείς ως όφειλε;

Εδώ δημιουργούνται και οι εξής εύλογες απορίες:

Πόσοι άλλοι ιατροί συνταγογραφούν το φάρμακο εκτός ενδείξεων; Ποιος είναι ο τζίρος του φαρμάκου στην Κύπρο; Πόσοι θάνατοι έχουν προκληθεί από την χρήση του; Ποιοι επωφελούνται οικονομικά από την συνταγογράφηση του και με ποιά ποσά;

Οι φίλοι της κάνναβης διώκονται και εξευτελίζονται για ένα γραμμάριο κάνναβης αλλά οι ιατροί που προωθούν φονικά ναρκωτικά είναι στο απυρόβλητο. Στο απυρόβλητο και το ναρκωτικό το οποίο κάνει θραύση ανάμεσα στην κοινωνία.

Οι χρήστες του συνθλίβονται κυριολεκτικά από το σύνδρομο στέρησης που προκαλεί και εκλιπαρούν για ένα χάπι. Μερικοί απειλούν τους φαρμακοποιούς. ενώ μέσω του έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό φαινόμενο ναρκομανών στο νησί μας. Το φάρμακο χρησιμοποιείται σήμερα όπως η κοκαΐνη και η ηρωίνη. Οι χρήστες του το συνθλίβουν και το εισπνέουν ή/και το λιώνουν και το εισάγουν στον οργανισμό τους ενδοφλεβίως. Λόγω της ακρίβειας του θεωρείται διεθνώς προπομπός στη χρήση της ηρωίνης. Εδώ έχουμε την πραγματική προώθηση από τα νόμιμα στα παράνομα εξίσου «σκληρά» ναρκωτικά. Και όμως το φονικό αυτό ναρκωτικό κυκλοφορεί νόμιμα και η κατάχρηση του συγκαλύπτεται από τις διωκτικές αρχές την ίδια στιγμή που διώκονται φίλοι της κάνναβης για κατοχή ενός γραμμαρίου κάνναβης!

Οι Διώκτες της Κάνναβης Προωθούν και Συγκαλύπτουν την Χρήση Φονικών Ναρκωτικών!

Η πραγματικότητα είναι ότι ουδείς συνειδητός Φίλος της Κάνναβης επιθυμεί να πάρει φονικά και τοξικά δηλητήρια! Ουδείς συνειδητός Φίλος της Κάνναβης δεν ρέπει προς την χρήση ναρκωτικών. Είναι το κλίμα καταδίωξης και ψευδούς πληροφόρησης που καθιστούν τους πολίτες στόχους των νόμιμων ναρκωτικών που πουλούν βαρόνοι των φαρμάκων. Και αυτά είναι το πραγματικό πρόβλημα ναρκωτικών στο νησί μας.

Αυτό το κλίμα συνεχίζεται και εντείνεται από τους διώκτες του φυτού με την εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου για το νάρκοτεστ. Ο νόμος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες στα χέρια της βιομηχανίας «απεξάρτησης» και στις θανατηφόρες ουσίες που προωθούν. Το νάρκοτεστ είναι ο νέος μηχανισμός προώθησης υγιών μελών της κοινωνίας στα ναρκωτικά τα οποία μάλιστα δεν θα ελέγχονται από το τεστ και δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για αυτά.

Προσέξτε την επιτήδευση των Διωκτών της αβλαβούς κάνναβης μέσα από τα λόγια του αναπληρωτή Διευθυντή του κρατικού χημείου Στέλιου Γιανόπουλου:

«Τα ηρεμιστικά που χρησιμοποιούνται, δεν εντοπίζονται στο νάρκοτεστ. Άλλα κοδεϊνούχα μπορεί να τα εντοπίσει αλλά έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε αν προέρχονται από φαρμακευτική αγωγή». (13)

Ουσιαστικά παραδέχονται ότι θα κυνηγούν κυρίως την κάνναβη.

Ποια είναι η Λύση;

Η Λύση είναι μία και είναι κατεχόμενη… Στην δική μας περίπτωση όμως η λύση στο πρόβλημα των φονικών ναρκωτικών στο νησί μας δεν είναι άλλη από την νομιμοποίηση της κάνναβης.

Η νομιμοποίηση και η απελευθέρωση της καλλιέργειας του φυτού από τον κάθε πολίτη λύνει όλα τα πιο πάνω προβλήματα. Αυτήν τη νομιμοποίηση χρειάζεται να τη συνοδεύει ένα πρόγραμμα ουσιαστικής Παιδείας γύρω από την χρήση της Κάνναβης και όλων των υπολοίπων ψυχοδηλωτικών και ψυχοδραστικών ουσιών. Κάθε ουσία έχει ορθή χρήση, λάθος χρήση και κατάχρηση. Δεν είναι όμως όλες οι ουσίες εξαρτησιογόνες, όπως δεν είναι και όλες οι ουσίες ναρκωτικά. Η εκπαίδευση όλων στην διάκριση ανάμεσα τους και στην ορθή χρήση όποιων - συνειδητά και με γνώση - επιλέξει ο κάθε πολίτης είναι η διαφορά ανάμεσα στην συνείδηση και την ασυνειδησία, την ζωή και τον θάνατο. Η νομιμοποίηση αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την συσσωρευμένη συλλογική γνώση και εμπειρία των Φίλων της Κάνναβης και των Ψυχοναυτών άλλων Ψυχοδηλωτικών Ουσιών. Το τίμημα του αποκλεισμού μας από τον διάλογο, το τίμημα της μανιώδους καταδίωξης μας από τις δυνάμεις του σκότους μέσα στο κράτος και το παρακράτος είναι οι αδικαιολόγητοι θάνατοι των ανθρώπων μας. Με τα λόγια του φίλου και συναγωνιστή Πέτρου Ευδόκα:

«Μιλούμε για ένα φυτό αβλαβές, αθώο, ένα δώρο της Θεάς προς την ανθρωπότητα με χρήση στην λατρεία, την προσευχή και τον διαλογισμό, με πολλαπλές χρήσεις στην θεραπευτική: σώζει ζωές στην νευρική ανορεξία και την κατάθλιψη, προσφέρει πρόληψη και θεραπεία στο γλαύκωμα, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, και είναι ικανό να αντικαταστήσει 70% των ψυχοφαρμάκων. Είναι μια ουσία που βλαστά στα χωράφια από μόνη της χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα όπως η τσουκνίθα, δεν προκαλεί εξαρτήσεις, και μάλιστα είναι ικανή για το αντίθετο: με την ορθή θεραπευτική χρήση συμβάλλει στην απεξάρτηση ατόμων από τα εξαρτησιογόνα δηλητήρια όπως την ηρωίνη, κοκαϊνη, μεταμφεταμίνες και από τα νόμιμα εξαρτησιογόνα φάρμακα που καταπίνει ο λαός μας με τις σακούλες.

Σε άλλες χώρες η Κάνναβις αποποινικοποιείται, γράφεται σε ιατρικές συνταγές, και καλλιεργείται νόμιμα από τους ανθρώπους στα μπαλκόνια τους ώστε να ΜΗΝ μπορούν οι βαρόνοι του εγκλήματος να απομυζούν κέρδη από το παράνομο καθεστώς του φυτού. Στην Κύπρο οι φωστήρες νομοθέτες κάμνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν τα κέρδη των βαρόνων της μαφίας και να εξωθούν τους ανθρώπους σε όλο και πιο επικίνδυνα νόμιμα και παράνομα δηλητήρια.

Γι' αυτούς τους λόγους, και για πολλούς άλλους που αφορούν την άμυνα και την οικονομία της χώρας μας (δείτε τις παραπομπές πιο κάτω) θα έπρεπε να αποποινικοποιηθούν η καλλιέργεια, χρήση και δωρεάν διανομή της Κάνναβης, και να ενσωματωθεί η καλλιέργεια της στην ανόρθωση της τοπικής βιομηχανίας και στην κίνηση για τη δημιουργία οικονομικής αυτάρκειας του τόπου.

Θα έπρεπε να διδάσκεται στους έφηβους η ορθή χρήση της Κάνναβης στα σχολεία ώστε οι άνθρωποι, στην ηλικία που είναι πιο ευπαθείς στις καταχρήσεις και στη σύγχυση, να θωρακιστούν με γνώση και εμπειρία που να αποκλείει το γλίστρημα στη λάθος χρήση και κατάχρηση είτε αυτής της ουσίας ή άλλων ουσιών που είναι θανατηφόρες. Θα μπορούν να αναγνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ μιας δόσης που απλώς φέρνει ευθυμία και ευκρίνεια στην αντίληψη, από την δόση που αποκλείει το ασφαλές οδήγημα. Η δόση αυτή, η απαγορευτική για το οδήγημα, δεν είναι μετρήσιμη σε χιλιοστά του γραμμαρίου ή γραμμάρια, αλλά είναι μετρήσιμη με βιωματικά κριτήρια που είναι πολύ διαφορετικά για κάθε άτομο και για κάθε περίοδο της ζωής του ατόμου. Μόνο εκπαίδευση και πείρα μπορούν να δώσουν στο άτομο αυτά τα κριτήρια.

Η κοινωνία μας θα είχε άπειρα να ωφεληθεί αν οι νέοι μας ήξεραν να χρησιμοποιούν ορθά και να απολαμβάνουν την Κάνναβη αντί το κάπνισμα δηλητηριούχων τσιγάρων από ταμπάκο και το ποτό (αλκοόλ), που σκοτώνουν τόσους ανθρώπους κάθε χρόνο. Οι άνθρωποι που ξέρουν να απολαύσουν την ευδαιμονία, ευφορία και διεύρυνση, ανύψωση και εμβάθυνση της συνείδησης που προσφέρει η Κάνναβις, ουδέποτε από μόνοι τους θα ελκύοντο στην χρήση ή κατάχρηση ουσιών που βυθίζουν στο σκοτάδι και στον ψυχικό και σωματικό θάνατο.

Αλλά οι άρχοντες μας, εξαρτημένοι όπως είναι όλοι τους ανεξαιρέτως είτε από την μέθη με την εξουσία και τον αυταρχισμό, ή με το τσιγάρο και το ποτό (πόσοι νομοθέτες δεν καπνίζουν και δεν πίνουν;) ή εξαρτημένοι με τις αρρωστημένες πηγές προπαγάνδας που αναβλύζουν από την Εκκλησία ιδιοκτήτρια της ΚΕΟ (Κυπριακή Εταιρεία Οινοπνευματωδών) και από Αστυνόμους των οποίων οι "επαγγελματικές επιτυχίες" εξαρτούνται απόλυτα από το να είναι παράνομη η Κάνναβις, σπρώχνουν την κοινωνία μας προς όλο και πιο μεγάλες εξαρτήσεις από δηλητήρια (νόμιμα και παράνομα) και προς απόλυτα δύσκαμπτη ανοχή για συμπεριφορές που ουδένα βλάπτουν. Οι φίλοι της Κάνναβης είναι "εγκληματίες" που δεν βλάπτουν κανένα: ούτε τον εαυτό τους, ούτε άλλους. Πως μπορεί να είναι έγκλημα η χρήση ενός αβλαβούς φυτού; Υπάρχει έγκλημα χωρίς θύμα;

Και όμως, δεν φτάνει που ζούμε ήδη σε αρκετό παραλογισμό, οι φωστήρες μας νομοθέτες προτίθενται να τον αυξήσουν σε επίπεδα αφόρητης δικτατόρευσης. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε την επέλαση του νάρκοτεστ. Αλλά είναι θέμα επιβίωσης, είναι θέμα δικαιοσύνης, θέμα ηθικής τάξης, θέμα πνευματικών-θρησκευτικών αξιών και θέμα ελευθερίας στην επιλογή ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας, και για όλους αυτούς τους λόγους...

...πρέπει να προσπαθήσουμε να αντισταθούμε.» (14)
Ο αγώνας των Φίλων της Κάνναβης ενάντια στην προώθηση και συγκάλυψη της χρήσης φονικών ναρκωτικών είναι και αγώνας για την Υγεία ολόκληρης της κοινωνίας.

Υπάρχει λύση, είναι στη Φύση!

Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~~



Πηγές-Σημειωσεις
----------------------


1. Η δήλωση ανήκει στον ομότιμο καθηγητή ψυχιατρικής στο Χάρβαρντ και συγγραφέα πολλών βιβλίων Lester Grinspoon. Ο Lester Grinspoon είναι  ερευνητής και θεραπευτής που έχει δημοσιεύσει πολύτομη επιστημονική πραγματεία για τα ψυχικά και ιατρικά οφέλη της Κάνναβης, γράφοντας με αφετηρία την ψυχιατρική αλλά και δικές του προσωπικές του εμπειρίες με την Κάνναβη. Η δήλωση του είναι από το κείμενο του με τίτλο,
A Cannabis Odyssey: To Smoke or Not To Smoke
http://marijuana-uses.com/to-smoke-or-not-to-smoke-a-cannabis-odyssey/

2. Μεταφρασθέν από:
"Well it began in 1966. During my anti-Vietnam activism I met Carl Sagan and he and I became very good friends. When I met Carl Sagan I was convinced that cannabis was a very harmful drug. Going to his house one day I discovered that he smoked cannabis and so did many of his friends. Now these were not unsophisticated people and I tried to tell Carl how harmful marijuana was but he responded in a joyful manner that it wasn’t harmful at all."
Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:
http://www.mintpressnews.com/MyMPN/marijuana-reconsidered-an-interview-with-doctor-lester-grinspoon/

Μεταφρασθέν από:
«PD: What can you tell me about marijuana as an addictive substance and not holding any medicinal benefits?

LG: Those are the myths about it. There are still people that think that it is addictive. They say that about 10% of the users become addicted. I don’t see it as an addictive substance. Sure you see some people using it all the time, especially many young people, but they do it because they did not figure out yet what to do with their lives.

I used it for more than four decades, almost everyday, when there were times I could not use it I would not encounter any problems. Once I had to go to Malaysia for ten days to meet with a man
that was caught with drugs over there and who was sentenced to death. Of course I did not bring marijuana with me and I felt good. I missed it but I felt nothing more.
PD: So marijuana addiction is just a myth?
PG: I don’t believe there is such a thing as marijuana addiction but common people are very concerned when they discover that their college kid is using marijuana. They will get upset and take him to the psychiatrist. »
 όπου πιο πάνω:
http://www.mintpressnews.com/MyMPN/marijuana-reconsidered-an-interview-with-doctor-lester-grinspoon/

4. Κάνναβη-Θεραπεία της εξάρτησης
http://www.veresies.com/index2a5c.html?option=com_content&view=article&id=208&Itemid=132&lang=el

5. Οι αντιφρονούντες "να σκάσουν και να μη μιλούν"
http://cyprus.indymedia.org/node/5177

6. «Έχασα τον γιο μου» - Κραυγή αγωνίας από μια μάνα
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/456440/-echasa-ton-go-moy-kravg-agnias-apo-mia-mana

7. Μπορείτε να μελετήσετε ολόκληρο τον οδηγό εδώ:
https://www.cannabisbureau.nl/Media/Default/PDF/5089-A5-BMC-Pat-ENG-web_35842.pdf

8. Εθισμός στο Oxycontin
http://www.heroindetoxeurope.com/gre/opioid-addiction/oxycontin-addiction

9. Μεταφρασθέν από:
«“Misbranding” is a broad statute that makes it a crime to mislabel a drug, fraudulently promote it or market it for an unapproved use.»
Από:
In Guilty Plea, OxyContin Maker to Pay $600 Million
http://www.nytimes.com/2007/05/10/business/11drug-web.html


10. Oxycodone Side Effects
https://www.drugs.com/sfx/oxycodone-side-effects.html

11. Στα χέρια της ΥΚΑΝ στοχεία για πληθώρα συνταγών οπιοειδούς φαρμάκου
Έρευνα κατα Βερεσιέ για υπερβολικές δόσεις
http://cyprusindymedia.org/Veresies.scandal.YKAN.Oxycontin.pdf

12. Νέα υπόθεση για Βερεσιέ
http://politis.com.cy/article/nea-upothesi-gia-beresie

13. Σε 2-3 μέρες θα βγαίνει το αποτέλεσμα του νάρκοτεστ
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/475291/se-2-3-meres-tha-bginei-to-apotelesma-toy-narkotest

14. Από:
ΟΧΙ ~ ξανά ! ~ στο Νάρκοτεστ
Του Πέτρου Ευδόκα
http://cyprus.indymedia.org/node/4772


No comments:

Post a Comment