Thursday 29 December 2011

Που είναι ο Σοσιαλισμός; Που είναι η Δημοκρατία;

του Πανίκκου Νεοκλέους, neopana@cytanet.com.cy

Ο Αριστερός πατριώτης και διεθνιστής συγγραφέας Πανίκος Νεοκλέους, πρώην ΑΚΕΛικός κατακεραυνώνει τον Πρόεδρο



ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ
του Πανίκκου Νεοκλέους, neopana@cytanet.com.cy

Δεν άντεξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ανήμερα των Χριστουγέννων, αντί ευχών, μας ανήγγειλε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τη διακυβέρνηση του των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Αφού ούτε τα ΕΔΟΝόπουλα δεν τόλμησαν να πουν κάτι τέτοιο, το είπε τελικά μόνος του.

Που ζείτε κύριε Χριστόφια; Κατεβήκατε μια μέρα κάτω στον κόσμο να δείτε πως ζουν οι απλοί πολίτες της χώρας που κυβερνάτε; Φαίνεται ότι επισκέπτεστε μόνο τους νεόπλουτους, πολυεκατομμυριούχους φίλους σας.

Διάβασα πρόσφατα ότι οι δαπάνες μόνο για το προεδρικό σας αεροπλάνο ξεπερνούν τις €700000 το χρόνο. Πόσα στοιχίζουν οι δεκάδες θωρακισμένες λιμουζίνες σας; Πόσα στοιχίζουν τα λουκούλια γεύματα που συχνά οργανώνετε;

Δεν θα αναφερθώ στο περιβόητο ΟΧΙ σας, για να τσιμεντώσετε το ΝΑΙ. Μια επίσκεψη σας με ανοικτά τα μάτια στα κατεχόμενα, ΙΣΩΣ σας πείσει για το τι έχετε κάνει στο εθνικό θέμα στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης σας. Κάτι ανάλογο θα διαπιστώσετε κάνοντας μια επίσκεψη με ανοιχτά τα μάτια στις πόλεις. Σε κάθε δρόμο θα δείτε πολλές ταμπέλες ‘’ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ’’. Αυτή είναι μόνο η αρχή της τραγωδίας της τετραετούς διακυβέρνησης σας.

Την ίδια άποψη με εσάς είχε κάποτε και ο ‘’μεγάλος’’ δάσκαλος σας, ηγέτης της άλλοτε κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ. Τότε που και εσείς φοιτούσατε εκεί, ο Μπρέζνιεφ, κλεισμένος στο Κρεμλίνο, όπως και εσείς τώρα κλεισμένος στο Προεδρικό, δε ήξερε ότι ο λαός λιμοκτονούσε και στέναζε κάτω από τη φασιστική διακυβέρνηση του.

Τότε, εγώ έλεγα ότι όχι μόνο κομμουνισμός δεν υπήρχε στην Σοβιετική Ένωση, αλλά ούτε καν Σοσιαλισμός δεν υπήρχε και προειδοποιούσα ότι, αν δεν αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα, το σύστημα θα κατέρρεε (αδιανόητο να λες τότε κάτι τέτοιο). Τότε, εσείς και κάποιοι άλλοι της παρέας σας, με κατηγορούσατε για αντιδραστικό. Τότε, εσείς και η παρέα σας δεν μπορούσατε να δείτε την πραγματικότητα ή δεν θέλατε να την παραδεχτείτε και υμνούσατε ένα Σταλινικό – Φασιστικό καθεστώς.

Τότε, ο Μπρέζνιεφ περιστοιχισμένος από κόλακες (τους σημερινούς πολυεκατομμυριούχους απογόνους των τότε κομμουνιστών), δεν μπορούσε να δει την πραγματικότητα.

Τώρα εσείς βλέπετε μια άριστη δική σας διακυβέρνηση. Νομίζω ότι θα ήταν σοφότερο να αφήσετε τους άλλους να κρίνουν τα έργα σας.

Πανίκκος Νεοκλέους
* * *

Περισσότερα για τον συγγραφέα:
Ο Πανίκκος Νεοκλέους συμμετείχε μαζί μας στις λαϊκές κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων στις εκδηλώσεις των 100 ημερών του φετεινού καμπροστά από το Προεδρικό. Έχει γράψει το "ΑΓΝΟΗΘΕΝΤΕΣ 1974" και "ΜΝΗΜΕΣ". Υποστηρίζει, όπως και εμείς, την ορθή συμφιλίωση και επανένωση με τους ΤουρκοΚύπριους σε κλίμα δικαιοσύνης και ειρήνης.

Ομιλία του Πανίκκου Νεοκλέους στη μεγαλειώδη διαδήλωση της 12ης Σεπτεμβρίου στο Προεδρικό:
http://vimeo.com/29179569

Κόλακες και Βρυκόλακες
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html

Πανίκος Νεοκλέους
http://agnoithentes1974.blogspot.com/

Του Λάζαρου Α. Μαύρου
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ
http://anaxfiles.blogspot.com/2009/07/1-9-7-4.html


~~~~~~~~~~~~

3 comments:

  1. Ναι, ακούσαμεν τζιαι ΄μεις την ανακοίνωσή του.Το σπουδαίο με τούτον τον άνθρωπο εν ότι ανανέωσε την γκάμα τον ανεκδότων που κυκλοφορούν μεταξύ φίλων. Τζιαι εν το ξέρει καν! Οι παρατρεχάμενοι του φροντίζουν να τον κρατούν μες το γυαλοκλούβι...

    ReplyDelete
  2. Οι παρατρεχάμενοι του έκαμαν πολλά.

    Δεν φτάνει που ο Πρόεδρος μας είναι παντελώς ακατάλληλος, οι οχιές και κόλακες που είναι γύρω του φαίνεται πως έχουν όλο και περισσότερη επιρροή πάνω του και πάνω στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

    Πως αλλιώς εξηγούνται οι συλλήψεις και προσαγωγές ανθρώπων που δήθεν "χειρονόμησαν με ασέβεια" ενάντια στην αυτοκινητοπομπή του Πρόεδρου; Ή η παρουσία της κυρίας Πραξούλλας στο Υπουργικό; Η επίθεση με όλμους δακρυγόνων ενάντια σε δεκάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές το καλοκαίρι;

    Τούτα μαρτυρούν την ύπαρξη και λειτουργία μιας σκοτεινής καμαρίλας, μιάς παρασυναγωγής μυστικοσυμβούλων, μιας κρυπτοκυβέρνησης που ασκεί την εξουσία παράλληλα ή και αντί του Προέδρου. Η ιδεολογική της απόχρωση και νοοτροπία είναι ξεκάθαρα πιο σταλινική και κυπριο-εθνικιστική, ρατσιστικά ανθελληνική από τον Χριστόφια.

    Ενώ ο ίδιος είναι γνωστό πως παρ' όλον που έχει αυτές τις τάσεις, τις κατέχει όμως και τις ασκεί ήπια, περισσότερο προς καιροσκοπική εκμετάλλευση (δεξιά απόκλιση από τον Σοσιαλισμό) παρά οι άλλοι γύρω του που τα ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ δογματικά και επιζητούν να τα επιβάλουν σε όλους μας.

    Δηλαδή η περίοδος ήπιας διακυβέρνησης ενός Αριστερόζ Γκούφη, ας το πούμε, τελείωσε. Είτε ο ίδιος τους προσεταιρίστηκε εξ' ανάγκης λόγω της ειρηνικής εξέγερσης του λαού φέτος, είτε εκείνοι τον καππάκωσαν επ' ευκαιρία, ό,τι και αν έγινε, υπάρχει τώρα μια νέα διακυβέρνηση: μια ερυθρο-φασιστική χούντα που κυβερνά εν' ονόματι του Χριστόφια, και που είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από ότι ήταν εκείνος μέχρι τώρα.

    Η μόνη οδός για τη σοσιαλιστική πατριωτική δημοκρατική αντιπολίτευση είναι εκείνη που καταδεικνύει το σύνθημα:

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ! !

    uzalistika

    ReplyDelete
  3. Πολλά καλά τα λέεις Dersu.

    Η χούντα τούτη εξελίχτηκε μέσα από τις τάξεις των γλειφτών του σταλινικού καθεστώτος της Μόσχας και των γλειφτών του βρεττανικού ιμπέριουμ. Αφού έδιωξε την ελληνική πατριωτική παράταξη από το κόμμα, αφού απέβαλε κάθε γνήσιο σοσιαλιστή - όπως τον Πανίκκο Νεοκλέους και τους φοιτητές στην Τσεχοσλοβακία την εποχή της άνοιξης της Πράγας - έμεινε η δράκα αυτή από ερυθροφασίστες να ορίζει τη μοίρα του κόμματος και του τόπου.

    Ο κίνδυνος είναι πια κίνδυνος επιβίωσης. Ηερυθροφασιστική δράκα δεν έχει όρια ούτε συνείδηση. Ούτε κρατά τα προσχήματα. Ακριβώς όπως ο Χίτλερ τζιαι ο Στάλιν, υπόσχεται στο λαό καλύτερες μέρες τζιαι στο κεφάλαιο ό,τι επιθυμεί. Θκυό καρπούζια δηλαδή κάτω που την ίδια μασχάλη.

    Απολαυστικότατον το "αριστερόζ γκούφη".

    ReplyDelete