Friday 18 February 2011

Καταδίκη της Βίας του Διζωνικού Παρακράτους

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ


Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καταδικάζει την θρασύδειλη και ύπουλη επίθεση κατά των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος Χριστόφια, Πέτρου Ευδόκα και Σόλωνα Αντάρτη. Για μια ακόμη φορά, άνθρωποι που δημοκρατικά διαφωνούν με την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, γίνονται θύματα οργανωμένων τραμπούκων που πρόσκειται ιδεολογικά στην κυβέρνηση. Τα μέλη του Κινήματός μας έχουν μείνει άναυδα με την απόλυτη σιωπή που επικρατεί στα ΜΜΕ και στην κοινή γνώμη, σχετικά με την βίαιη φασιστική επίθεση παρακρατικών κατά των δύο εκ των διαχειριστών του Κυπριακού Indymedia, του Πέτρου Ευδόκα και του Σόλωνα Αντάρτη. Συγκεκριμένα, τους δύο ακτιβιστές, αφού αποχώρησαν από διαδήλωση έξω από την Πρεσβεία της Αιγύπτου, τους ακολούθησε τριμελής ομάδα για μερικές εκατοντάδες μέτρα, και τελείως απρόκλητα και θρασύδειλα τους επιτέθηκαν πισώπλατα, κτυπώντας τους στα κεφάλια με δοχεία γιαουρτιού, με αποτέλεσμα τον μικρό τραυματισμό του ενός.

Το Κίνημά μας, με πολλές ανακοινώσεις του, αφίσες και παρεμβάσεις, έχει τονίσει πως επί διακυβέρνησης Χριστόφια έχει γίνει μια άνευ προηγουμένου διάβρωση των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ επιδεικνύεται ανοχή σε κάθε λογής ιδεολογικούς τραμπούκους, απλώς και μόνο διότι είναι οπαδοί της διζωνικής διχοτόμησης. Υπενθυμίζουμε πως η πνευματική τρομοκρατία είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της πέρσι, όταν στις 6:30 το πρωί της 6ης Μαΐου 2010, αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του δικηγόρου και νεαρού πατέρα Ξενή Ξενοφώντος και κατέσχεσαν τους υπολογιστές αυτού και της συζύγου του, διότι τον θεώρησαν ως τον ένοχο διαχειριστή ιστολογίου. Εκτός αυτού, στην διάρκεια αυτής της κυβέρνησης είχαμε ξυλοφόρτωμα ανθρώπων υπό τα απαθή βλέμματα της αστυνομίας, πληροφορίες για επανασύσταση του τμήματος Δ' της ΚΥΠ και διάβρωση από την Επαγρύπνηση, συλλήψεις πολιτών που διένειμαν φυλλάδια, απαγορεύσεις κλπ.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που επικαλείται το Κυπριακό Indymedia, τότε οι δράστες πιθανότατα να είναι συνδεδεμένοι με το διζωνικό παρακράτος που “ανέλαβε” να κάνει τις “βρωμοδουλειές” της κυβέρνησης. Φαίνεται πως "πνευματικός" μέντορας τέτοιων ομάδων είναι κάποιος Γρηγόρης Ιωάννου, ο οποίος στις 11 Δεκεμβρίου 2010, μιλώντας σε «Αντιφασιστική Ημερίδα», αποφάνθηκε πως «το κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον φασισμό για πολλούς λόγους», και αφού το κράτος του Χριστόφια δεν τα καταφέρνει, κάλεσε στην δημιουργία παρακράτους για να το συνδράμει. Συμβούλευσε τους οπαδούς του πως «Χρειάζεται αντιφασιστικό κίνημα. Ένα κίνημα μαζικό, δυναμικό και διαθετημένο να ανακόψει την ανοδική πορεία του φασισμού και να αντιμετωπίσει τις φασιστικές δυνάμεις και μέσα στην πολιτεία, και μέσα στην κοινωνία, και στο δημόσιο λόγο και στον δρόμο». Ο Γρηγόρης Ιωάννου μίλησε ανοιχτά και ξεκάθαρα πως είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα παρακρατικό κίνημα για να αντιμετωπίσει "την ακροδεξιά", και αυτό σε αυτό θα συμμετέχουν άτομα «από την φιλελεύθερη δεξιά μέχρι και τον ριζοσπαστικό και εναλλαχτικό χώρο» (αλήθεια, τι έχει να πει ο «φιλελεύθερος δεξιός» ΔΗΣΥ επ' αυτού;).

Στο πιο πάνω κάλεσμα του, ο Γρηγόρης Ιωάννου αναφέρθηκε σε πολλές δημοκρατικές συλλογικότητες τις οποίες εντελώς αυθαίρετα και αντιεπιστημονικά βάφτισε "ακροδεξιές", παρά τις μεταξύ τους τεράστιες ιδεολογικές διαφορές, με απώτερο σκοπό, προφανώς, να τις καταστήσει δικαιολογημένους στόχους του παρακρατικού «αντιφασιστικού» κινήματος που οραματίζεται. Σε εκείνη την ομιλία του, που ουσιαστικά αποτελεί μια πρώιμη μορφή λίστας προγραφών, αναφέρθηκε ονομαστικά και στο ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και στο Κυπριακό Indymedia. Χωρίς να γνωρίζουμε αν ήταν οργανωμένο και σε πιο βαθμό, σίγουρα πρώτη πράξη αυτής της παρακρατικής ομάδας ήταν η βίαιη επίθεση κατά των Πέτρου Ευδόκα και Σόλωνα Αντάρτη.

Επισημαίνουμε τον κίνδυνο όσο ακόμα είναι νωρίς, και καλούμε την Αστυνομία και την Γενική Εισαγγελία να διερευνήσουν με πάσα σοβαρότητα το ζήτημα και να αντισταθούν σε τυχόν πολιτικές παρεμβάσεις για κουκούλωμα. Επίσης, απορούμε με την εκκωφαντική σιωπή ΜΜΕ, κομμάτων και οργανώσεων, και τα καλούμε, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές τους προσεγγίσεις, να καταδικάσουν και αυτά, χωρίς καθυστέρηση, την θρασύδειλη αυτή επίθεση των τραμπούκων. Η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο. Διότι χτες ήταν ο Ξενής, σήμερα ο Πέτρος και ο Σόλωνας, αύριο για ποιον από μας κτυπά η καμπάνα;

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
~~~~~~~~~~~~~~~~

Από τη Ομάδα Σύνταξης

Κατασυγκινηθήκαμε με την ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Μετώπου γιά την επίθεση των θρασύδειλων τραμπούκων εναντίον μας. Και ακόμα πιό πολύ, μας συγκίνησε το Μέτωπο με την ορθή του κατανόηση γιά το πολιτικό βάθος από το οποίον προέκυψε η επίθεση.

Τα πράματα είναι ακριβώς όπως τα λέν οι αυτόνομοι φοιτητές του Μετώπου: "Η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο." Και αν χαθεί η αλληλεγγύη τι θα μας μείνει; Πως θα κτίσουμε ξανά την ενότητα του λαού μας γιά απελευθέρωση - εθνική, ταξική, κοινωνική, προσωπική και πνευματική απελευθέρωση σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης μας, στο ερωτικό, στο πολιστικό, και στο ΚΑΘΕ επίπεδο όπου υπάρχουμε - αν δεν καλλιεργούμε την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη; Ορθά το λέει η ανακοίνωση, "...διότι χτες ήταν ο Ξενής, σήμερα ο Πέτρος και ο Σόλωνας, αύριο για ποιον από μας κτυπά η καμπάνα;"

Και, ναι, επίσης μας συγκινεί και μας εκφράζει η δημόσια έκκληση προς την Αστυνομία και την Γενική Εισαγγελία να διερευνήσουν με πάσα σοβαρότητα το ζήτημα και να αντισταθούν σε τυχόν πολιτικές παρεμβάσεις για κουκούλωμα.

Υπενθυμίζουμε πως σε προηγούμενο περιστατικό "υψηλού προφίλ" οπόταν κινήθηκε το παρακράτος εναντίον μας το 2004 μέσω άνομης "Αστυνομικής έρευνας" εναντίον μας που διετάχθη από την Πρεσβεία του Θανάτου (ΗΠΑ) λόγω της εναντίωσης μας στο Σχέδιο Αννάν και εκτελέστηκε παράνομα από κάποια μέλη της Αστυνομίας Κύπρου τρομοκρατώντας τις οικογένειες και φίλους μας, ο Αρχηγός Αστυνομίας όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους γιά το θέμα η πρώτη του ενστικτώδης πράξη ήταν το κουκούλωμα: ΑΡΝΗΘΗΚΕ πως ήταν Αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί! Που βέβαια πολύ σύντομα απεδείχθει ψέμμα, γιατί η λαϊκή υποστήριξη γιά μάς, η έντονη δυσφορία που εκφράστηκε από τα Μέσα και τα Κόμματα τότε (εκτός από τη ραδιοτηλεόραση και τις εφημερίδες, το θέμα έφτασε μέχρι και τη Βουλή σε επερωτήσεις Βουλευτών), και η ευρεία κοινωνική αντίδραση γιά την παρανομία της Αστυνομίας - γιά το ότι υπάκουσε σε εντολές μιάς ξένης δύναμης! - ήταν τόσο μεγάλη που μέχρι και ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να διατάξει παύση της παρακρατικής "δίωξης" και με δήλωση του στα Μέσα να παραδεκτεί πως τελικά η υπόθεση ΔΕΝ ήταν καν Αστυνομική υπόθεση:
Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Δώρου Θεοδώρου:
http://www.cyprus.gov.cy/moi/PIO/PIO.nsf/6645bc8e70e73e2cc2257076004d01c1/52e3a489d4dfc8bcc2256ede002cb765?OpenDocument&print
Είναι όπως τα λέει το Μέτωπο: το ρατσιστικό Διζωνικό παρακράτος σε συνάρτηση με τις ξένες δυνάμεις κινούν πολλά και πολύπλοκα νήματα γιά να πολωθεί ο κόσμος, να αυξηθεί η διχόνοια, να κατρακυλίσει η Κύπρος σε βίαιες συμπλοκές ξανά γιά να δημιουργηθούν συνθήκες γιά επεμβάσεις από ξένους στρατούς και δυνάμεις ώστε η ρατσιστική Διζωνική να μας επιβληθεί ως η μόνη "εφικτή" λύση. Χειραγωγούν και κατευθύνουν ακόμα και οργανώσεις που αυτοπεριγράφονται ως "αναρχικές" και "αντιρατσιστικές" και τις ρίχνουν στη φωτιά να εμπλακούν βιαίως... αντί να πράττει ανοικτά το Κυβερνών Κόμμα, πράττουν οι πολιτικοί του δορυφόροι και πιόνια. Που ξανακούστηκε "αναρχικοί" να συμμετέχουν σε εκστρατείες του Κράτους και του Κόμματος γιά ιδεολογικές και τραμπουκιστικές επιχειρήσεις με επιχορηγήσεις από τα Υπουργεία; Και όμως το βλέπουμε - ες Γην Εναλίαν Κύπρον... όπου οι εξουσιαστές ξέρουν να βαφτίζουν το άσπρο μαύρο, τον δικό τους ρατσισμό ως "αντιρατσισμό", όπου την συνεργασία τους με το Κεφάλαιο, το διεθνές παρακράτος και τον Ιμπεριαλισμό βαφτίζουν "σοσιαλισμό" και την ταύτιση τους με τις επιθυμίες των δυνάμεων Κατοχής βαφτίζουν "Διζωνική λύση". Ξέρουν αυτοί πως να κινούνται.

Αλλά ξέρουμε και εμείς.

Διακρίνουμε ξεκάθαρα πως οι επιθέσεις, μέσω έννομων, άνομων και παράνομων πτυχών του παρακράτους βαίνουν βάση σχεδίου, το οποίον και πραγματεύεται ο Σόλων Αντάρτης στο άρθρο του με τίτλο:
Το Σχέδιο Β' του Προέδρου Είναι ο Εμφύλιος
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

Η γνώση βοηθά στην ορθή πορεία και τους ορθούς ελιγμούς. Η αυτόνομη και αυτο-οργανωμένη αντιπολίτευση - ιδίως εκείνη που αρθρώνει λόγο και πράξεις που υλοποιούν τις θέσεις και αρχές της ανεξάρτητης Αριστεράς, όπου ανήκουμε και εμείς - έχει πολλά δεινά και συμπληγάδες να διαβεί με τέτοιους επιτήδειους και μικροπρεπείς αντιπάλους. Η γνώση γιά το σχήμα των καταστάσεων και γιά την πολιτική γεωγραφία του τοπίου όπου τώρα σιγά σιγά συντάσσονται δυνάμεις γιά μεγαλύτερες συγκρούσεις, μας είναι απαραίτητο συμπλήρωμα στο θάρρος και την αφοσίωση γιά τον αγώνα.

Αισθανόμαστε να μας δένουν οι κοινές επιθέσεις εναντίον των διαφόρων αυτόνομων προμαχώνων της παράταξης του ΟΧΙ. Μέχρι πρίν λίγα χρόνια ούτε καν γνωριζόμασταν ανάμεσα μας · σήμερα, η Σοσιαλιστική ομάδα Εμπροσθοφύλακας, το αυτόνομο Φοιτητικό Μέτωπο, η Επιτροπή γιά την Αποκατάσταση Δημοκρατίας στην Κύπρο (που ως πρόσφατα εκφραζόταν μέσω της σελίδας Christofias Watch), και εμείς, κινούμαστε σε παράλληλες γραμμές και συμπτήσσουμε τον λόγο και τη φυσική μας παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου ενάντια στη ρατσιστική Διζωνική και γιά μιά πορεία απελευθέρωσης με όσον πιό ευρείς ορισμούς μπορούμε να της δώσουμε.

Σήμερα - πρό τινός άγνωστοι μεταξύ μας - ανακαλύπτουμε ο ένας τον άλλον ως συναγωνιστές, ως φίλοι και σύντροφοι στον πιό όμορφο αγώνα.

Με ευγνωμοσύνη,
Ομάδα Σύνταξης Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia http://cyprus.indymedia.org

~~~~~~~~~~~~~~~~

Η δήλωση συμπαράστασης του Μετώπου δημοσιεύτηκε στο νέο τεύχος του έντυπου της οργάνωσης που ονομάζεται Προπύργιο. Το Προπύργιο περιέχει και άλλα άρθρα, με επίκεντρο θέμα τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές, γιά τις οποίες ευχόμαστε στους συναγωνιστές καλές επιτυχίες. Σημειώνουμε το άρθρο με τίτλο "Κύριε Κάρολε Μάρξ, μην τους παρεξηγείς":
http://www.metopo.org.uk/PROPYRGIO-2011002017-t08.pdf

* * *

24 comments:

  1. Κι όμως η εκστρατεία ενάντια στο Κυπριακό Ενδομήδεια είναι ενωρχηστρωμένη απευθείας από την Ουάσινκτον και την ΣΙΑ. Να είστε σίγουροι ότι κρατούν και πρακτικά.

    ReplyDelete
  2. Η ειρωνεία δεν μπορεί να αποκρύψει την αλήθεια, ούτε και οι εξυπνάδες σου.

    Η απάντηση βέβαια είναι ότι δεν χρειάζεται συντονισμός από το εξωτερικό, αφού έχουν ντόπιους "παράγοντες" σαν τον Γρηγόρη Ιωάννου πρόθυμους να καθοδηγούν και συντονίζουν τα κτυπήματα, καθώς και ισχυρή επιρροή σε μέλη οργανώσεων που παρασύρονται να δρουν χάρην του Ιμπεριαλισμού προσποιούμενοι τους "αναρχικούς" και "αντιρατσιστές".

    Αν θέλεις ξαναδιάβασε τί έγραψε ο Μάριος Πούζας σε διπλανό άρθρο γιά τού'ν το θέμα.

    "....Το Γληορούιν των Φαλιών παραδέχεται ότι είσιεν πάρε δώσε με τον ίδιον τον Υπουργόν Εσωτερικών.

    [Γρηγόρης Ιωάννου:]
    'Στα πλαίσια της διαδικασίας για εγγραφή του Καρτάς ως συλλόγου εν το μεταξύ, η αστυνομία έκαμνεν έρευναν τζιαι άρκεψεν να παρενοχλεί τες Ανθουπολίτισσες τζιαι την Άννα με τηλεφωνήματα στους γονιούς τους τζιαι επισκέψεις στον χώρο. Ήταν η εποχή της περιρέουσας ατμόσφαιρας. Για να σταματήσει τούτη η κατάσταση επήαμεν η Άννα τζιαι εγώ να δούμεν τον Χρίστου που ήταν Υπουργός Εσωτερικών. Εν είσιεν ώραν να μας δει, αλλά είπεν μου τηλεφωνικά να κανονίσουμεν μιαν εκδήλωση τζιαι να έρτει για να δώκει πολιτικό μήνυμα με την παρουσίαν του. Το τελευταίο πράμα που έθελα εγώ τότε ήταν το πατρονάρισμα που Υπουργό του Παπαδόπουλου. Οπόταν αφήσαμεν το τζιαμέ τζιαι εν τον εκαλέσαμεν. Πάντως που τότε εν μας εξαναενόχλησεν η αστυνομία.'

    ...Μπορείς εσύ ή εγώ να πάεις έτσι να κατεβείς του Υπουργού τζιαι μετά να σου τηλεφωνήσει; Μα τρώμεν κόνναρα νομίζετε μες τουν τον τόπον;"

    Το Γληορούϊν δημοσίευσε τα πάρε-δώσε του με τον Υπουργό ο ίδιος:
    http://nekatomata.blogspot.com/2007_11_01_archive.html

    Το σχόλιον του Πούζα:
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/02/blog-post_09.html?showComment=1297352686160#c3179013534050281146

    Η ομιλία του Γρηγόρη Ιωάννου όπου στοχοθετούνται η Σοσιαλιστική ομάδα Εμπροσθοφύλακας, το αυτόνομο Φοιτητικό Μέτωπο, η Επιτροπή γιά την Αποκατάσταση Δημοκρατίας στην Κύπρο (Christofias Watch), και η Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia, με ανοικτό κάλεσμα να μας τσακίσουν, είναι εδώ:
    http://nekatomata.blogspot.com/2010/12/2009-2010.html

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  3. παιθκιά στο επόμενο γιαούρτομα μπορεί να βγάλει καμιά ανακοίνωση και ο συνδεσμος αγωνιστών,,,... και σε λίγα χρόνια μπορεί να έχετε μια αξιόλογη συλλογή ψηφισμάτων και από άλλους εθνικιστές γιατί όπως γνωρίζετε στις μέρες μας όλα τα περίπτερα και φούρνοι πουλούν το /το γέριμο το γιαούρτι.
    πάντως κάνει καλό στο δέρμα

    ReplyDelete
  4. Οι κουτοπονηριές όπως την πιο πάνω δεν πρόκειται να μαλακώσουν την αισχρότητα των δραστών και του "αρχηγού" τους.

    Δυστυχώς ελλείψη παιδείας και σχέσης με την αγροτική ζωή τα καλόπαιδα επέλεξαν ένα προϊόν γιαουρτιού με ζάχαρη και αγελαδινό γάλα το οποίο βεβαίως ουδέν καλό κάνει στο δέρμα.

    Η επίθεση βέβαια δεν έγινε με το γιαούρτι αλλά με το γεμάτο κουτί το οποίο "ο αρχηγός των επαναστατικών δυνάμεων"πέταξε στο αυτί μου από απόσταση ενός μέτρου και με ιδιαίτερη βιαιότητα.

    Και βέβαια το κουτί το άφησε στο δρόμο ως σκουπίδι - το μάζεψα για ενθύμιο - με τον ίδιο τρόπο που πετά στον δρόμο τα "επαναστατικά" του αποτσίγαρα.

    Η οικολογική συνείδηση του εν λόγω "αναρχικού" είναι σαφώς υπό το μηδέν. Ο "αναρχισμός" του απλώς μολύνει την πόλη.

    Ελλείψη ουσιαστικής παιδείας και συνείδησης το μόνο που απομένει είναι η πόζα.

    Πόζα είναι θα περάσει...

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  5. όλοι περαστικοί είμαστε αντάρτη
    αλλά εσύ πέρασες χωρίς να το καταλάβεις

    ReplyDelete
  6. Τι άλλο θ' ακούσουμεν;

    Γράφουσιν υπαρξιακή φιλοσοφία τωρά γιά να συγκαλύψουν τον αυταρχισμόν τους. Κανεί ρε, κανεί. Τι άλλη τchόφτα θα μας σερβίρετε;

    Εκτυπήσετε τον άνθρωπο και αντί μιαν απολογία ή ένα συγγνώμη πετάσσετε του κόσμου τες σοφιστίες να σκεπάσετε το κενό και το ρηχόν της ύπαρξης σας.

    Γύρω στες αρχές της δεκαετίας του 1980 το ριζοσπαστικό και αγνό (τότε) πολιτιστικό κίνημα των Πανκ~Γκοθ θεμελίωσε τη λέξη "posers" ("αυτοί που ποζάρουν", από την ελλ. λέξη "παύση"), γιά να περιγράψει τους κίβδηλους και μοδάτους ψευτοεπαναστάτες. Που να φανταστούν τότε πως η λέξη τους θά'βρισκεν απόλυτην εφαρμογή γιά τα καλόπαιδα σ' ένα μικρό νησί της Μεσογείου που εμάθαν να ποζάρουν μιμούμενοι και να πιππιλλούσιν συνθήματα που τους σερβίρει στα μυαλά το κομματικό κεφαλαιϊκό κράτος (που τόσον πολλά "το μισούσιν"), ενώ κτυπούν, απειλούν και βρίζουν τους αγωνιστές;

    Κρίμαν τα, κρίμαν, κρίμαν τα,
    uzalistika

    ReplyDelete
  7. Τωρά που έσιει πολλούς πατριώτες «αντιιμπεριαλιστές :)« συνάμενους να ρωτήσω πκιά οι θέση σας για...

    1. Την βία στο Σχολείο Βεργίνας

    2. Τον συνεταιρισμό του Νάτο

    ReplyDelete
  8. Θα έπρεπε να ξέρεις ποια είναι η θέση τους ήδη. Έκτος αν ηλιθιωδώς θέλεις να υπονοήσεις πως είναι υπέρ. Εσένα φαντάζομαι η θέση σου είναι υπέρ της βιας μιας και χειροκροτείς τα γιαούρτια. Εκτός και εάν τη διαφοροποιείς ανάλογα με το που στρέφεται! Αν είναι προς αλλοδαπούς θλίβεσαι. Αν είναι προς ντόπιους ενίστασαι. Πόση εξυπνάδα πιον, εν αντέχεται!

    ReplyDelete
  9. πεεε....

    επήρες φόρα φίλε.

    Γιατί θυμώνεις? Ερώτησα γιατί ναι είμαι πολλά περίεργος να μάθω την θέση τους - του Πέτρου / Σόλωνα τζε του Μετώπου. Επειδή ούτε για το ένα ούτε για το άλλον θέμα εκάμαν ανάρτησή ή ετοποθετηθήκαν με οποιοδήποτε τρόπο.

    ΟΚ εγράψαν για τους αγώνες των αράβων εναντίων των καθεστώτων τους. Καλώ τους να γράψουν τζε για τους άραβες της Κύπρου.

    ReplyDelete
  10. Τα καθεστωτικά κοπέλια προσπαθούν να κατευθύνουν τη συζήτηση εκεί όπου γουστάρουν. Να παρουσιάσουν την ακελική ατζέντα ως αριστερή.

    Για το θέμα του Λυκείου Βεργίνας, κανείς δε λέει ότι πηγαίνουν δεκάδες παιδιά αλλοδαπών σε ελληνικά σχολεία, σε προχωρημένες τάξεις, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    Αντί δηλαδή να τους παρεχόταν εκπαίδευση στη γλώσσα τους ή να γινόταν κάποιο ειδικό πρόγραμμα για αυτούς, τα παιδιά πήγαιναν σε σχολεία με άλλα παιδιά με τα οποία δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν. ΚΑΘΟΛΟΥ! Τα έστελναν πολλές φορές οι γονείς τους με το ζόρι λόγω υψηλών σχολικών επιδομάτων που δίνονται.

    Άρα η ρίζα του κακού αγαπητά ΚΙΣΑΚΙΑ είναι η ακελική πολιτική. Τώρα, μετά το κακό, θυμήθηκε και η κυβέρνηση να κάνει άρον άρον μαθήματα ελληνικών στα αλλοδαπά παιδιά!

    Όσον αφορά το Συνεταιρισμό για την Ειρήνη του ΝΑΤΟ, είναι tailor-made συμφωνίες κρατών με το ΝΑΤΟ για συνεργασία μαζί του σε όποιους τομείς επιθυμούν. Τα περί προθαλάμου του ΝΑΤΟ είναι ακελικές ιδεοληπτικές υπερβολές. Μέλη είναι κράτη όπως η Ρωσσία, η Κιργιζία, η Λευκορωσσία (που κρατά ακόμη κάποιες κομμουνιστικές δομές). Στα πλαίσια της Ε.Ε. στερούμαστε ευκαιριών να συνδιαμορφώσουμε αμυντική πολιτική στην Ε.Ε., λόγω του ότι απέχουμε από το Συνεταιρισμό.

    Η ουσία είναι άλλη βεβαίως. Αφού η πλειοψηφία των κομμάτων λέει για ένταξη, γιατί εσείς επιμένετε τόσο κάθετα; Γιατί δεν το βάζετε έστω σε δημοψήφισμα το θέμα, να πει ο λαός ελεύθερα αν θέλει ή όχι; Αλλά δε σας πάει, έτσι; Σας καίει ακόμη η ανάμνηση του 2004!

    Και μια ερώτηση: εσείς κάνετε τα πάντα για να γίνουμε προτεκτοράτο της Τουρκίας, της δίνετε γη, στεριά και ουρανό και ξαφνικά θυμηθήκατε τα περί ΝΑΤΟ και τα περί Τούρκων στρατηγών που έχουν ηγετικές θέσεις στο ΝΑΤΟ;

    Ακελοφαρισαίοι!

    ReplyDelete
  11. @ Anonymous 9.00

    η ερώτηση ήταν πκιά η θέση σας για την βία στο σχολείο Βεργίνας τζαι απάντησες ότι φταίει το ΑΚΕΛ. Την γελειότητα της απάντησής σου εν την σχολιάζω, αλλά σημειώνω την απουσία της καταδίκης της βίας, της υστερίας κατά των μεταναστών τζαι των ψεμάτων για τους πολιτικούς πρόσφυγες που ...

    Μη ΑΚΕΛικος

    ReplyDelete
  12. Για τους αστούς ρατσιστές τα επιδόματα για τους μετανάστες είναι υψηλά.

    ReplyDelete
  13. "Τα έστελναν πολλές φορές οι γονείς τους με το ζόρι λόγω υψηλών σχολικών επιδομάτων που δίνονται"

    Πελλέ μου ακούσμε το τζαι τούτο
    ούλλα ΔΗΛΑΔΉ γίνονται για να φάν τα ριάλια μας

    Ο νους μας πάνω στα ριάλια

    κανένα αίσθημα
    κανένα συναίσθημα

    Ισχυριζόμστε χωρίς ντροπή ότι ο άλλος κόφκει που το ανάθεμα να ρτει δαμέ για να ζει με τα επιδόματα των Κυπραίων

    δηλαδή όπως οι αποικιοκράτες θεωρούσαν τους κατακτημένους λαούς κάτι σαν λιγότερο ανθρώπους για να μην εχουν ηθικά διλήμματα στην εκμετάλλευση τους έτσι εν πολλά βολικό για τους σημερινούς ρατσιστές εκμεταλευτές να βαφτίζουν τους μετανάστες σε χαραμοφάιδες που τους κλέφτουν τα ριάλια μας.


    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
    ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ

    ReplyDelete
  14. Οι προβοκάτορες που μπαίνουν δαμέσα καμώνουνται τους προστάτες των μεταναστών ενώ στην πραγματικότητα το μόνον που τους νοιάζει είναι η γραμμή του κόμματος τζιαι της κυβέρνησης.

    Εν αντρέπουνται τίποτε ακόμα τζιαι να χρησιμοποιήσουν τους μετανάστες για να περάσουν το έκτρωμαν της διζωνικής.

    Βέβαια αποφεύγουν να σχολιάσουν την πολιτικήν του κόμματος τζιαι της κυβέρνησης.

    Που εν οι αγώνες κοπέλλια του κόμματος Εξαπάτησης για ισομισθίαν. Λαλούν σας το δαμέσα αλλά σφυρίζετε τζιαι παίζετε πελλόν.

    Αν η κυβέρνηση επερνούσεν έναν νόμον όπου ίση εργασία θα εσήμαινεν τζιαι ίσην αμοιβήν, ούλες οι ανισότητες τελειώνουν τζιαι εις βάρος όλων των εργαζόμενων Ελλήνων, Τούρκων Παλαιστινίων τζιαι λοιπών.

    Η άρχουσα τάξη βέβαια, τζιαι κυρίως το κεφαλιαικόν ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να κάμουν έτσι πράμαν.

    Διότι συφέρει τους ούλους το κρακασιαλλίκιν τζιαι να πκιάνουν οι κορούδες που τες Φιλιππίνες τζιαι το Βιετνάμ 300 Ευρώ το μήναν για δουλλειάν που κανονικά θα έπρεπεν να πκιάνουν πάνω που 1000.

    Για τζιείνα σκάζουν ούλλοι.

    Παρετάτε μας με την επιλεκτικήν σας μνήμην τζια τον επιλεκτικίον σας αντιρατσισμόν διότι επήραμεν σας τζιαι εμείς τζιαι οι Τουρκοκύπριοι τζιαι οι μετανάστες χαμπάριν.

    Δέτε τζιαι τες δηλώσεις των Παλαιστινίων τζιαι των επίσημων φορέων τους για να καταλάβετε ότι επήραν χαμπάριν τες προβοκάτσιες. Νομίζετε ότι τρων κόνναρα οι αθρώποι;

    ReplyDelete
  15. Το παρακράτος εξεκίνησεν να δουλεύκει πολλά καλά.

    Αύριον εννα κάμει τζιαι διαδήλωσην το Συμβούλιον Ειρήνης -του ΑΚΕΛ- ενάντια στην ένταξη στον Συνεταιρισμόν για τη συνεργασίαν τζιαι την Ειρήνην στην Ευρώπην.

    Τζιαι εγώ είμαι εναντίον, αλλά τούτοι οι "Ειρηνιστές" πού ήταν όταν η κυβέρνηση ύπέγραφεν τες συμφωνίες με τον Καναδάν, πού ήταν όταν η κυβέρνηση επουλούσεν τη γην μας στους Εγγλέζους, πού ήταν όταν αποκαλύφτηκεν ότι η CIA εχρησιμοποιούσεν τα αεροδρόμια μας για να πέρνει αθρώπους για βασανιστήρια.

    Πού ήταν όταν ο πρόεδρος ελάλεν για τες βάσεις ότι εν για τα εγγόνια μας;

    Τωρά είπαν τους τζια εξυπνήσαν.

    Παρακρατικοί παρατρεχάμενοι.

    ReplyDelete
  16. Ε/Κ Δικηγόρος23 February 2011 at 12:56

    Πες τους τα Πούζα.

    Και προσθέτω με τη σειρά μου στα σχόλια σου.

    Πόσοι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες - που παίρνουν τριψήφιους μισθούς και επιδόματα - εργοδοτούν μία και περισσότερες οικιακές βοηθούς πληρώνοντας τις μόνο 300 Ευρώ το μήνα για εργασία εικοσιτεσσάρων ωρών το εικοσιτετράωρο με μόνο διάλειμμα μερικές ώρες την Κυριακή; Πόσοι ανήκουν στο Κόμμα Εξαπάτησης Λαού;

    Θα ήταν ενδιαφέρον να μας διαφωτίσουν οι "αντιρατσιστες" "εργατοπατέρες".

    ReplyDelete
  17. Ένα λεπτό να καταλάβω ρε παιδκιά - ε/κ δικηγόρε τζε Πούζα

    - συμφωνήτε με τις εκδηλώσεις μίσους εναντίων των μεταναστών επειδή Ακελικοί εργοδοτούν βιετναμέζς με 300 ευρώ?

    Ρωτώ διότι τούτον εν το λογικό συμπέρασμα των τοποθετήσεων σας. Τζε επειδή καταδίκη της βίας τζε του μίσους εν είδα ακόμα που τούτον το ιστολόγιο. Είδα μόνο καταδίκη όλων ανεξερέτως των εκδηλώσεων που εγινήκαν σε συμπαράσταση στους μετανάστες

    ReplyDelete
  18. Πολλλά καλή η δουλειά σου πολλοπάητε. Το να προσπαθείς βέβαια να βάλεις λόγια στο στόμαν μου δείχνει τζιαι το πονηρόν της δήθεν τοποθέτησης σου.

    Ο τραμπουκισμός είναι καταδικαστέος από όπου τζι αν έρκεται.

    Ο τραμπουκισμός δεν έσιει σύνορα. Όπως τον Παρπούνιν έναν πράμαν. Εκατάλαβες;

    Βέβαια για τα επισόδεια στο Λύκειον δεν πιστεύκω ότι τα κίνητρα ήταν εθνικιστικά όπως πιππιλλούν οι κύκλοι στους οποίους συναναστρέφεσαι. Ο τραμπουκισμός όμως είτε Παλαιστινίων είτε Ελληνοκυπρίων είτε Παρπουνίων είναι καταδικαστέος. Που σέναν εν είδα καμιάν καταδίκην του γιαουρτώματος του Πέτρου τζιαι του Σόλωνα. Αν το ετρώαν Παλαιστίνιοι ήταν να σσιήζεις πανιά για τον εθνικισμόν.

    Βέβαια πούλλε μου ευτυχώς έσιει τζιαι γραπτά που μινίσκουν τζιαι οι προβοκάτσιες φαίνουνται.

    Για ρώτα τζιαι τζιείνους που όταν οι τραμπούκκοι Παλαιστινιακής καταγωγής εξυλοφορτώναν τον αστυνομικόν εγράψαν ότι το ΕΛΑΜ επιτέθηκεν στην διαμαρτυρίαν των Παλαιστινίων. Τωρά εσιωπήσαν σαν την κουφήν που χώννεται στην τρύπαν της.

    Τζιείνοι έχουν τεράστιαν ευθύνην για την στοχοποίησην των Παλαιστινίων μαθητών.

    Εμάθετε βέβαια ότι επισόδειον γίνεται να φωνάζετε εθνικιστές φασιστές, ΕΛΑΜ, σαν τον βοσκόν τον ψεύτην. Τούτον φκάλλει τον κόσμον έξω που τα ρούχα του τζιαι προωθεί την ανεγκέφαλην βίαν. Βέβαια τούτον θέλετε.

    Το να προσπαθείς να φορτώσεις σε έναν λαόν ολόκληρον τον ρατσισμόν τζιαι την ξενοφοβίαν είναι σταλινική προπαγάνδα. Όπως τζιαι η προπαγάνδα του βοηθού γυμνασιάρχη του ΑΚΕΛ που εμίλησεν για ελληνόφωνους. Για τον ρατσισμόν τζιείνον έσιεις κάτι να πεις ή έφαν σου ο ποντικός τη γλώσσαν.

    Τζιήλα το ππιριλλούδιν σου πάρακατω.

    Ο λαός μας εκφράστηκεν ήδη μέσα που τες δηλώσεις του αστυνομικού τζιαι της μάνας του.

    ReplyDelete
  19. Ελευθερία24 February 2011 at 09:52

    Πετρο μου και Σολωνα γεια σας

    Ελπιζω να ειστε καλα, και να μην ηταν κατι σοβαρο.

    Λυπουμαι πολυ για την καταντια μας, αλλοι λαοι απελευθερωντονται και εμας θελουν να μας ξανασκλαβωσουν. Ελπιζω να τελειωσει η θητεια του Χριστοφια χωρις να προκαλεσει παραπανω κακα απο οτι ηδη προκαλεσε.

    Ειναι για να καταλαβουν οι αριστεροι οτι δεν ειναι καλυτεροι απο τους αλλους.

    Τωρα που τους δοθηκε η εξουσια ασχολουνται μονο με το ρουσφετι και φοβουνται καθε
    φωνη που παει εναντιον τους. Αν το εβλεπαν αυτοι που αγωνιστηκαν για τα δικαιωματα των ανθρωπων και την δημιουργια των εργατικων συνδικατων οπως ηταν ο πατερας μου θα ενιωθαν βαθυτατα απαγοητευμενοι.

    Είμαι σίγουρη ότι αν ο πατέρας μου ζούσε θα έλεγε το ίδιο που είπα εγώ. Εκείνη την εποχή είχαν αξίες και ιδανικά, αγωνίζονταν για την ισότητα, και για τα δικαίωματα των ανθρώπων δεν τους ενδιέφερε να γίνουν προέδροι, να γίνουν πολιτικοί να γεμίσουν τη τζέπη τους με λεφτά. Ο πατέρας μου όπως πολύ άλλοι εφαγαν ξύλο απο τους άγγλους και οι κόκκινες σημαίες συμβόλιζαν το αίμα τους και τα ιδανικά τους. Σήμερα συμβολίζουν μια ομάδα από ηλίθιους που θέλουν να λένε ότι είναι στην εξουσία και να κρύβονται πίσω απο ιδανικά που δεν σέβονται ούτε πιστεύουν.

    Σας στελλω την αγαπη μου

    ReplyDelete
  20. Εγώ προσωπικά διαφωνώ με την θέση ότι οι κυπραίοι ως λαός εν ρατσιστές ή ξενοφοβικοί γι' αυτόν με μου φορτώνεις πράματα που εν είπα ούτε πιστεύκω.

    Όμως κάμνει μου πραγματικά εντύπωση ότι η δημιουργεία / δικαιολόγιση του μίσους τζε εχθρότητας ενάντια στους ξένους έρκετε που την λεγόμενη "πατριωτική" πολιτική τζε τα "αγωνιστικά" έντυπα & μπλοκσ.

    Θάταν καλά να αναλύσει κάποιος τούτο το γεγονός για νάβρει τα αίτια.

    ΜηΑΚΕΛικός

    ReplyDelete
  21. Που την είδες ρε καλόπαιδο τη "δημιουργεία / δικαιολόγιση του μίσους τζε εχθρότητας ενάντια στους ξένους" δαμαίσα; Μα ότι σου κατεβεί λαλείς;

    Ο μόνος ρατσισμός δαμαίσα εν οι ανοικτές και κρυφές ανθελληνικές σπόντες, που έπρεπε να τες σβήνουν οι διαχειριστές.

    Άτε!

    ReplyDelete
  22. Μεν παιζεις πελλόν για το εν να που λαλεί ο άνθρωπος. Λαλείς ότι εν ρατσιστικές οι ανθελληνικές σπόντες αλλά οι δικές σου οι αντικυπριακές εν νεν ρατσιστικές. Η αλήθεια είναι η αντίστροφη. Τζιαι παρόλον το λογύδριο σε τόσες σελίδες εν εξηγήθηκε γιατί ο κυπριωτισμός εν ρατσισμός τζιαι ο ελληνοκεντρισμός εν νενει.

    ReplyDelete
  23. Ελευθερία Χ.28 February 2011 at 09:58

    Πραγματικά πίστευα ότι οι εμπειρίες μας σαν Κύπριοι που έχουν υποφέρει κατακτήσεις και πολέμους θα μπορούσαν να μας είχαν αλλάξει. Θα μας έκαναν να καταλαβαίνουμε ότι δεν αξίζει να φανατιζόμαστε, να χωριζόμαστε σε δεξιούς και αριστερούς, κούφιες ιδεολογίες που την σήμερον ημέρα δεν έχουν καμμιά απήχηση στις καρδιές των ανθρώπων αφού τα συστήματα που τις δημιούργησαν δεν υπάρχουν.

    Αισθάνομαι ντροπή να διαβάζω τα λόγια φανατισμού που έγραψαν εναντίον του Πέτρου και του Σόλωνα που τους ξέρω εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω τι έχουν προσφέρει (δεν μιλώ γιά πολιτική, μιλώ γιά το ανθρωπιστικό τους έργο).

    Θυμώνω να σκέφτομαι ότι υπάρχουν άτομα την σήμερον ημέρα που δρουν σαν μαριονέττες πολιτικών κομμάτων, και δεν δρουν γιά να έχουμε μιά ειρηνική κοινωνία, χωρίς πολέμους και συγκρούσεις. Τι οφελεί η λύση του Κυπριακού εάν εμείς δεν έχουμε λύσει τα προβλήματα μεταξύ μας, αν δεν έχουμε κταλάβει ότι το συμφέρο μας είναι να μην μαλλώνουμε.

    Ζω αρκετά χρόνια εκτός Κύπρου και ξέχασα ότι ο φανατισμός μας ωδήγησε σε ένα πόλεμο και μετά σε μιάν εισβολή, και όχι οι φασίστες ή οι Τούρκοι. Ο Διονύσιος Σολωμός λέει "Σαν μισούνται ανάμεσα τους δεν τους πρέπει λεφτεριά". Καιρός γιά αναλογισμό, βρισκόμαστε σε μιά εποχή που οι πολέμοι δεν εξυπηρετούν.

    Ας ανοίξουμε τα μυαλά μας γιά να δούμε τις αλήθειες.

    Οραματίζομαι μιά Κύπρο που οι άνθρωποι της να ζουν με αγάπη και ειρήνη μεταξύ τους. Που δεν θα επηρεάζονται από τα λόγια συμφέροντος και μίσους από αυτούς τους ανθρώπους να λειτουργούν και να σκέφτονται σαν μαριονέττες.

    ReplyDelete
  24. Καλά κόρη εν σε πειράζουν οι φλώροι τζιαί οι κατίνες που διαχειρίζουνται τούντην ιστοσελίδα

    ReplyDelete