Wednesday 9 February 2011

Το Αυτόνομο και Επαναστατικό Πνεύμα του Σήμερα

του Κωνσταντίνου Παρέλλη,
Αντιπρόσωπου Salford c.parellis@metopo.org.uk

Με το που μπαίνει κάθε νέος, στην περίοδο της εφηβείας και μετέπειτα στη φοιτητική ζωή, ξυπνά μέσα του η ανάγκη για «επανάσταση», σε επίπεδο προσωπικό και συλλογικό.

Κάποτε «επανάσταση» υπήρξε το σκισμένο τζιν, το μακρύ μαλλί, η ροκ μουσική και το κίνημα των χίπη. Επανάσταση υπήρξε η απελευθέρωση των εθνών, η πτώση των δικτατοριών, τα αριστερά ιδεώδη, καθώς και η αναρχία. Κάποτε οι νέοι πλημμύριζαν τους δρόμους σαν μανιασμένοι χείμαρροι, πολεμώντας το κατεστημένο και γρονθοκοπώντας το καλοφτιαγμένο «σύστημα». Κάποτε οι νέοι άλλαζαν τον κόσμο. Κάποτε.

Φτάνοντας στο σήμερα, η υλιστική μανία της κοινωνίας αναπτύχθηκε εις το έπακρον, και οι νέοι με το «επαναστατικό πνεύμα» αφομοιώθηκαν και έγιναν επαναστάτες των καφέ και των club, ή επαναστάτες του καναπέ. Μόνη έγνοια τους να ντυθούν μοδάτα, να βάλουν τα ακριβά τους παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ και να εντυπωσιάσουν με το «στυλ» τους. Αυτό δεν είναι επανάσταση.

Ο νέος που διψούσε να είναι Αυτόνομος, να ξέρει τι γίνεται γύρω του και να έχει το μέλλον του και του κόσμου ολόκληρου στα χέρια του, κοντεύει να εξαλειφθεί.

Ο επαναστάτης νέος είναι ανυπότακτος, δεν δέχεται ό,τι του πουν. Ο Επαναστάτης νέος διεκδικεί το ακατόρθωτο. Ο Επαναστάτης νέος αλλάζει τα δεδομένα. Επανάσταση δεν είναι να φοράς μπλουζάκια με τον Τσε Γκεβάρα, αλλά να τον μιμείσαι.

Επανάσταση δεν είναι να ακούς μουσική ροκ, αλλά να την ζεις, αυτήν και το επαναστατικό της μήνυμα. Επανάσταση δεν είναι να δηλώνεις ιδεαλιστής, αλλά να ζεις κάθε σου ιδέα, να την προωθείς, και να αγωνίζεσαι γι’ αυτήν. Επανάσταση είναι να αντιστέκεσαι, να σπας το κατεστημένο και να διαλύεις κάθε ύπουλο, μαύρο σχέδιο των «μεγάλων». Και το σημαντικότερο, επανάσταση είναι να βλέπεις τα προβλήματα της κοινωνίας που ζεις, να τα πολεμάς και να τα λύνεις.

Στη Κύπρο, προβλήματα υπάρχουν πολλά, επαναστάτες λίγοι. Και το χειρότερο πρόβλημα είναι φυσικά αυτό της κατοχής, η στέρηση της ελευθερίας μας. Παρ’ όλ’ αυτά, το «σύστημα» απορρόφησε τους περισσότερους νέους. Τα κόμματα, κοινωνοί του ανούσιου «συστήματος» παραπλανούν, ξεπλένουν εγκεφάλους, διαστρεβλώνουν Ιδέες, και οι νέοι χάβουν τα πάντα. Έτσι, ο νέος αντί του επαναστάτη, κατάντησε συντηρητής του σημερινού πολιτικού κατεστημένου.

Έλληνες Κύπριοι νέοι, ο τόπος μας χρειάζεται το Επαναστατικό μας πνεύμα. Η επανάσταση φουντώνει μέσα στα αυτόνομα μαθητικά και φοιτητικά κινήματα και κάθε νέος οφείλει να στηρίξει τούτη την επανάσταση. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα γεγονότα, να ξυπνήσουμε ξανά το ανίκητο θεριό της νεανικής επανάστασης και να κερδίσουμε την ελευθερία του πνεύματος, της κοινωνίας μας και του τόπου μας.

Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν την ψυχή, δεν θα αφήσουμε να σβήσουν με ψέματα, την δίψα μας για ελευθερία. Σήμερα χτίζουμε Επανάσταση.

Κωνσταντίνος Παρέλλης, c.parellis@metopo.org.uk

* * *

Δημοσιεύτηκε στο νέο τεύχος του "Προπύργιου" που είναι έντυπο της μη-κομματικής Αυτόνομης Φοιτητικής Παράταξης ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β.
http://metopo.org.uk/PROPYRGIO-2011002008-t07.pdf

"Ανοίγουμε τα χέρια και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά και καλούμε τους συμφοιτητές μας να συμπορευτούν μαζί μας στην αναρρίχηση..."
http://metopo.org.uk/taftotita.html

~~~~~~~~~~~~~~~

21 comments:

  1. Πιό εν το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων φοιτητών?:

    Εμπήκα στο πιό πάνω ιστολόγιο τους να δω τζε ήβρα το τούτον:

    Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος:
    «Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, υπάρχουν αλησμόνητες πατρίδες»

    Λονδίνο, 30 Ιανουαρίου 2008

    Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε απόλυτη επίγνωση του ρόλου του ως πνευματικός ηγέτης του Ελληνισμού, και πολύ συχνά παρενέβαινε με δηλώσεις του, προειδοποιώντας τις πολιτικές ηγεσίες και τον λαό για τους κινδύνους που μας απειλούν και που έχουν ως ρίζα τους τις απανωτές και αχαλίνωτες υποχωρήσεις σε όλα τα εθνικά θέματα. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δεν ξεχνούσε ποτέ την Κύπρο και τον Γολγοθά της, και λίγους μήνες πριν τον θάνατο του είχε επισκεφθεί το νησί μας οπού τόνισε την συμπαράσταση του στο Κυπριακό λαό για μια δίκαια και δημοκρατική λύση. Χαραγμένη θα μας μείνει η εικόνα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου να ψάλλει το «αιωνία η μνήμη» στα Φυλακισμένα Μνήματα με δάκρυα στα μάτια, συγκινημένος από την αυτοθυσία των νεαρών αγωνιστών της ΕΟΚΑ για την ελευθερία της Κύπρου.

    Φάρος στον αγώνα μας για τα δίκαια του Ελληνισμού θα είναι η δήλωση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου πως «δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, υπάρχουν αλησμόνητες πατρίδες».

    Γραφείο Τύπου
    ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

    ReplyDelete
  2. Ε τέτοια διαβάζει ο ευδόκας και γουστάρει.
    Στ'αρχίδια μας τι νιώθετε ότι είστε, δεν πα να νιώθετε ουζμπεκιστανοί δεν μας ενδιαφέρει. Τα εθνικά σύνορα είναι μια απάτη! Πατρίδα μας όλη η Γή.

    ReplyDelete
  3. Ετσι εγινηκεν, ενώ ο Ιερώνυμος τζιαι ο Μόρφου Ναιόφυτος μια χαρά ορθόδοξοι παπάες ειναι, εννέν ρε φασιστοΑΚΕΛάκι μου;

    Α, τζιαι οι χότζιες των μουσουλμάνων που θέλετε να ταίζετε που την πούγκα μας, τζιαι τζιείνοι εν καλοί θεοκράτες, έννεν χουντοχριστοφάκι μου;

    Παρετάτε μας ρε φασίστες της Επαγρύπνησης, εφκάλετε το ψοφοπούλλι τζιαι εβάλετε το Αλφα τζιαι νομίσετε πως εκαθαρίσετε.

    ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣΙΣΤΕΣ

    ReplyDelete
  4. Ο πιο πάνω μυρίζει Πενταρόγιωρκος!

    ReplyDelete
  5. αντιφασίστας9 February 2011 at 17:51

    Για όσους συγχίζονται, μια διευκρίνηση:

    Ο αναρχικός αντιεξουσιαστικός χώρος είναι ενάντια σε κάθε εξουσία άρα και ενάντια στην κυβέρνηση χριστόφια και οποιουδήποτε χριστόφια χωρίς καμιά αμφιβολία. Δεχτήκαμε και επιθέσεις(και όχι γιαουρτάκια αλλά ξύλο) από τους τραμπούκκους του ακελ σε διαδηλώσεις. Μην βάζετε τον χώρο στο ίδιο καλούπι με τους σταλινικούς κλπ που θεωρούμε έτσι και αλλιώς φασίστες όπως είναι και οι εθνικιστές.

    Καμία ειρήνη με τα αφεντικά, δεξιά η αριστερά.

    ReplyDelete
  6. Ναι ναι ναι ναι, γι' αυτο καμνετε κοινες εκδηλωσεις με την ΕΔΟΝ τζιαι συνάεται λίρες που το κράτος για να κάμνετε εκδηλώσεις με την ΚΙΣΑ.

    Που τα πουλάτε τουτα; Ατε ρε, πέρνα που την Πρεσβεία να πιάσεις το τσεκκούι σου να αγοράσεις την βερσάτσε κουκούλα σου

    αναρχοφλωράκι χριστογλυφάκι

    ReplyDelete
  7. Αγωνιστής9 February 2011 at 17:55

    Μα άργησαν να φανούν και τα πληρωμένα bot της Επαγρύπνησης. Ήρθε ο Πενταρόγιωρκος από δω, αλλά ο Aneforiwn-arxiepiskopos είναι εξαφανισμένος.

    Που είσαι ανεφούλλη;

    Μούγκα και τώρα, όπως μούγκα τότε που μπαίνατε στο σπίτι του Ξενή. Αν έδερναν όμως κανένα ακελάκι του συναφιού σου θα έσχιζες τα ρούχα σου για φασίστες-εόκα β' και άλλα ακελικά παραμυθάκια.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. "Ναι ναι ναι ναι, γι' αυτο καμνετε κοινες εκδηλωσεις με την ΕΔΟΝ τζιαι συνάεται λίρες που το κράτος για να κάμνετε εκδηλώσεις με την ΚΙΣΑ."

    MAKARI na mas exrimatodotousan 8a itan poly euxaristo gegonos. Ali8kia, tes e8nikistikes omades pios tis xrimatodota? Ah nai! o arxiepiskopos!
    Eshi video me epi8esi akelikwn se syntrofous.
    Potte en esynergastike o anarxikos xwros me to akel.
    Episis den yparxei pleon synergasia me to kisa afou diafwnoume ideologika kai praktika afou synergazete me to kratos. Ypirkse megali antifasistiki synantisi opou telika o antieksousiastikos xwros apofasise na apoxorisi oristika sto 8ema synergasias mazi tous, opws kai egine.

    ReplyDelete
  10. Μιας τζε το Indymedia εγίνηκε πλατφόρμα για γαλανόλ(ε)υκους δικηγόρους τζε λάτρεις των Αρχιεπισκόπων μπορούν να μας πουν

    - πόσα επιάσαν που την Αρχιεπισκοπή για τες αγωγές που εκάμαν?

    - πκιού ήταν η φαηνή ιδέα να εκπροσωπηθεί το «ποίμνιο» που τον Χρυσόστομο?

    - τζε που κολλούν ο ασβέστης τζε το ξύλο με την υπεράσπιση των αθρωπίνων δικαιωμάτων?

    ReplyDelete
  11. Ε/Κ δικηγόρος10 February 2011 at 12:21

    Έχουμε λοιπόν πιο πάνω μία έμμεση παραδοχή - σιγά που θα υπήρχε και έντιμη - της συνεργασίας σας για δύο χρόνια με το καθεστώς και τώρα μας λέτε ότι αποχωρήσατε.

    Γιατί; Πού είναι η αυτοκριτική σας; Πού είναι η έντιμη ανάληψη της ευθύνης σας;

    ReplyDelete
  12. Εμπήκα τζε στο "Propyrgio" του "Metopou".
    - εννα μας πελλάνετε τέλοια ρε Πετρο / Σόλωνα..

    Το εκφραστικό όργανο του "αυτόνομου και επαναστατικού" Μετώπου (λάτρη του μακαριστού Χριστοδούλου - για όσους ενομίζαν ότι μόνο οι Χρυσαυγίτες είχαν τον για ίδαλμα)τελειώνει με μιαν όλοσέλιδη:

    Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    ελληνόφωνας τουρκοκύπριος

    ReplyDelete
  13. Δικηγόρε σύρνεις αυκά πας τον τόιχον.

    Δεν υπάρχει περίπτωση να κάμουν αυτοκριτικήν τα καλόπαιδα.

    Προσέξετε πως μαζίν με τες Φάλιες, θκυό "αναρχικές" οργανώσεις τζιαι μια "αντιρατσιστική" πρωτοβουλία εκαταγγείλαν την ιστοσελίδαν. Οι Φάλιες εστείλαν σε διάφορους τόπους "κάλεσμαν" να καταγγείλουν ούλοι μαζίν το Indymedia.

    Η αλληλεγγύη το όπλο των οχιών.

    Το Γληορούιν των Φαλιών παραδέχεται ότι είσιεν πάρε δώσε με τον ίδιον τον Υπουργόν Εσωτερικών.

    "Στα πλαίσια της διαδικασίας για εγγραφή του Καρτάς ως συλλόγου εν το μεταξύ, η αστυνομία έκαμνεν έρευναν τζιαι άρκεψεν να παρενοχλεί τες Ανθουπολίτισσες τζιαι την Άννα με τηλεφωνήματα στους γονιούς τους τζιαι επισκέψεις στον χώρο. Ήταν η εποχή της περιρέουσας ατμόσφαιρας. Για να σταματήσει τούτη η κατάσταση επήαμεν η Άννα τζιαι εγώ να δούμεν τον Χρίστου που ήταν Υπουργός Εσωτερικών. Εν είσιεν ώραν να μας δει, αλλά είπεν μου τηλεφωνικά να κανονίσουμεν μιαν εκδήλωση τζιαι να έρτει για να δώκει πολιτικό μήνυμα με την παρουσίαν του. Το τελευταίο πράμα που έθελα εγώ τότε ήταν το πατρονάρισμα που Υπουργό του Παπαδόπουλου. Οπόταν αφήσαμεν το τζιαμέ τζιαι εν τον εκαλέσαμεν. Πάντως που τότε εν μας εξαναενόχλησεν η αστυνομία."

    Εσύ δικηγόρε πε μας να δούμεν. Μπορείς εσύ ή εγώ να πάεις έτσι να κατεβείς του Υπουργού τζιαι μετά να σου τηλεφωνήσει; Μα τρώμεν κόνναρα νομίζετε μες τουν τον τόπον.

    Το καθεστώς δεν έσιει ανάγκην να βάλει τους μπράβους του να κάμουν τίποτε πλέον διότι ελέγχει τους ανεγκέφαλους που το παίζουν αναρχικοί.

    Στο forum τους Νησί της Αναρχίας και όχι της αμαρτίας (Island Anarchy)

    έγινεν μια συζήτηση για τον Ξενήν Ξενοφόντως.

    Μόλις κάποιος αναρχικός σωστά τζιαι μπράβο του έθεσεν το θέμαν επετάχτην ο ιδεολογικός καθοδηγητής - Φάλιες - τζιαι είπεν:
    [sic] "Χεστήκαμε για τους Ξενήδες".

    Τα πράματα φκάλλουν μμάτιν αλλά τα κοπέλλια σφυρούν αδιάφορα.

    Τζιαι φταίξαν τους ο Πέτρος τζιαι ο Σόλωνας. Τέθκοιον μίσος δεν εδείξαν για κανέναν. Τζιαι μιλούμεν για αθρώπους που απ΄' ό,τι φαίνεται ουτε καν τους ξέρουν, ουτέ καν εμιλήσαν μαζίν τους.

    Απλώς είπεν τους ο Παρπούνιν:
    "Ρε πα να γιουρτώσουμεν τζιείνους τους θκυό" τζιαι τα τσιρακκούθκια επήαν.

    Τόσος εν ο νους τους.

    ReplyDelete
  14. Οι υπόλοιποι έσιετε καθήκον να μεν καταφύγετε στην βίαν. Το καθεστώς τούτον θέλει. Τζιαμαί κουντά τα πράματα.

    Δεν εν τζιαιρός για πάτσους τζιαι μάχες. Ο τόπος δε σηκώνει να ξεκινήσουμεν να σκοτωννούμαστεν ανάμεσα μας.

    Εμείς που τα εζήσαμεν δε θέλουμε να τα ξαναδούμεν.

    Αφήστε τους να απειλούν τζιαι να μιλούν για τα αρχίδια τους. Τούτον εκθέτει τους ανεπανόρθωτα για τζιείνον που πραγματικά ένουν. Ανεγκέφαλα φασιστούθκια.

    Προσέξετε να μεν ππέσετε στην παγίδαν των σπιούνων του καθεστώτος που κουρτίζουν τζιαι κουρτίζουν όπως το Γληορούδιν τζιαι ο αρχιεπίσκοπος.

    Οι αγωνιστές είχαν τζιαι έχουν ήθος.

    Κοπέλλια -Πέτρο τζιαι Σόλωνα- φκάλλω σας το καππέλλον. Εν ξέρω πως αντέξετε τζιαι δεν εκτυπήσετε τα αλητόπαιδα αλλά μπράβο σας.

    Εμέναν τούτον λέει μου πως όσα γράφετε εννοείτε τα. Συνεχίστε να τους εκθέτετε τζιαι αξίζει τους. Η κοινότητα έσιει ανάγκην να προστατευτεί που τους πράχτορες τζιαι τους αλήτες.

    Με την αγάπην μου

    Μάριος Πούζας.
    -------------

    ReplyDelete
  15. Φοβισμένος Τσαούσιης11 February 2011 at 04:05

    Ε Μάριε Πούζα, έχει τζι αλλα συμπεράσματα να φκάλει κάποιους που τζιείναι που λαλεί τούτος ο Γρηγόρης Ιωάννου, ο θεωρητικός της χωραΐτικης φλωροαναρχίας.

    Ο Γληόρης μας λαλεί:

    [i}"Για να σταματήσει τούτη η κατάσταση επήαμεν η Άννα τζιαι εγώ [b]να δούμεν τον Χρίστου που ήταν Υπουργός Εσωτερικών."[/i][/b]

    Μάλιστα! Όποιος θέλει πάει τζιαι θωρεί τον Υπουργό, που κατά τ' άλλα ήταν το κράτος του "κακού Τάσσου"!

    [i]"Εν είσιεν ώραν να μας δει, αλλά [b]είπεν μου τηλεφωνικά[/b] να κανονίσουμεν μιαν εκδήλωση τζιαι [b]να έρτει[/b] για να δώκει πολιτικό μήνυμα με την παρουσίαν του. Το τελευταίο πράμα που έθελα εγώ τότε ήταν το πατρονάρισμα που Υπουργό του Παπαδόπουλου."[/i]

    Δηλαδή ο Υπουργός (του Τάσσου) παίρνει προσωπικά τηλέφωνο το Γληορούιν! Και ο Υπουργός (του Τάσσου) ΠΡΟΘΥΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ και ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ προτείνει στο Γληορούιν να δώκει πολιτικό μήνυμα στες "αντικρατικές" εκδηλώσεις του! Και το μόνο πράμα που έκαμε το Γληορούιν να τραβήσει πίσω είναι να μεν χαλάσει το image του διότι ήταν συγκυβέρνηση με τον Τάσσο!!!

    [i]"Οπόταν αφήσαμεν το τζιαμέ τζιαι εν τον εκαλέσαμεν. [b]Πάντως που τότε εν μας εξαναενόχλησεν η αστυνομία.[/b]"[/i]

    ΩΩΩΩΠΠΠΠΠΠΠΑΑΑΑΑ ΡΕ!!!!!! Μα ο Υπουργός του ΤΑΣΣΟΥ ρε!; Μα σοβαρά ρε Γληορούιν; Εν σας ξαναενόχλησε η αστυνομία ρε Γληορούιν μου;;; ΜΑ ΙΝΤΑ ΩΡΑΙΑ. Γιατί εγώ θυμούμαι κάτι μιτσιούς της ΕΦΕΝ που τον τζιαιρό του Σχεδίου Ανάν (που ο κακός Τάσσος είπε ΟΧΙ), επαρενοχλούσαν την μέρα-νύχτα τζιαι η ΚΥΠ, τζιαι η αστυνομία, τζιαι το ΤΑΕ!

    Μα σοβαρά ρε Γληρούιν μου! Μα θέλεις να πεις με ένα ΠΠΠΑ που έκαμες του Υπουργού εβούρησε να σου κάμει τζιείνος τηλεφώνημα τζιαι να σε γλείφει τζιαι να σε παρακαλά να τον παρουσιάσεις σε εκδήλωση;; Με μιαν επίσκεψη ρε Γληορούιν μου έκοψες τους μπάτσους;

    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΓΛΗΟΡΟΥΙΝ ΜΟΥ! ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΛΗΟΡΟΥΙΝ ΜΟΥ!!!

    Κάτι τέθκια θωρεί τζιαι το Parpounin το πουττούι τζιαι πάει τζιαι πετάσσει γιαούρτια πισώπλατα. Αφού ξέρει πως οι μπάτσοι που φακκούν προσοχή του Γληορουθκιού εννά τον γλιτώσουν!

    ReplyDelete
  16. Anef_Oriwn,

    Για τα 3 ερωτήματα που θέτεις πιο πάνω (περισσότερο προβοκατόρικες υποβολές είναι παρά ερωτήματα):

    Εξ' όσων ξέρουμε ο Αγγελίδης δεν πήρε λεφτά για την αγωγή της Εκκλησίας. Επίσης, εξ' όσων πάλι ξέρουμε, ο Χρυσόστομος, ως Αρχιεπίσκοπος εκπροσωπεί το ποιμνίο του. Αν αποφασίσει ένα δικαστήριο (που το Δικαστήριο εκεί έχει αποδείξει ότι δεν είναι δικαστήριο και που οι περισσότεροι δικαστές του, δεν είναι πραγματικοί δικαστές αλλά πολιτικοί) ότι ο ουρανός είναι πράσινος, δε σημαίνει ότι αυτή θα είναι και η αλήθεια.

    Όσον αφορά το τι σχέση έχουν ο ασβέστης τζιαι το ξύλο με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα έλεγα καμία. Κανένας ποτέ δεν υπερασπίστηκε το βλακώδες σχόλιο του Ρήγα. Ούτε το christofiaswatch, ούτε κανένας blogger, ούτε ο Ξενής Ξενοφώντος. Αυτό όμως που καταδικάσαμε όλοι μας, ήταν το να αναχθεί ένα βλακώδες σχόλιο σε δήθεν απειλή, το να παραβιαστούν συνταγματικά δικαιώματα, το να ψάχνει η αστυνομία να βρει τους διαχειριστές ενός αντιπολιτευτικού Blog και όχι το Ρήγα. Όσοι ασχολούμαστε με Blogs, ξέραμε πόσο φασιστικό είναι να χρησιμοποιεί κάποιος ένα σχόλιο επισκέπτη σε ένα blog για να βρεθούν και να ενοχοποιηθoύν μάλιστα. Και να πανηγυρίζουν μάλιστα η Χαραυγή και τα υπόλοιπα καλόπαιδα.

    Έτσι Anef;

    ReplyDelete
  17. Διορθώνω: Προπροτελευταία γραμμή: "να βρεθούν και να ενοχοποιηθούν μάλιστα οι διαχειριστές"

    ReplyDelete
  18. Αγαπητέ Κωνσταντίνου Παρέλλη / Μετωπίτη,

    Διάβασα το ακόλουθο "αγανακτισμένο" δελτίο τύπου του Μετώπου:

    "Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στην αναβάθμιση των Τουρκοκυπρίων και, γενικά, του ψευδοκράτους, οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις μας συνέβαλαν τα μέγιστα. Παραγνωρίζοντας το γεγονός πως σε μια δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία οι πολίτες έχουν, εκτός από δικαιώματα, και υποχρεώσεις, έσπευσαν να διανοίξουν τα οδοφράγματα της ντροπής, να δώσουν δωρεάν ρεύμα στο ψευδοκράτος, να προμηθεύσουν τους Τουρκοκύπριους με ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας για να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα ενός Κύπριου και Ευρωπαίου πολίτη, χωρίς να πληρώνουν φόρους, ενώ ταυτόχρονα σφετερίζονται τις κατεχόμενες περιουσίες μας και είναι προσηλωμένοι στο ψευδοκράτος. Επομένως, η αγανάκτηση είναι φυσικό επακόλουθο όταν σπαταλούνται εκατομμύρια από το κρατικό ταμείο για την φροντίδα τους, τα οποία επωμίζεται η «τσέπη» των Ελλήνων της Κύπρου και τις καρπούνται, την ίδια στιγμή, πολλοί άλλοι."

    Πες ότι νέοι αθρώποι που ανοίκουν η είναι φιλικοί προς το Μέτωπο αναλαμβάνουν την διακξυβέρνηση του τόπου. Τι θα κάνατε?

    -θ α κλείατε τα σύνορα?
    - θα αφαιρούσατε τις κυπριακές ταυτότητες από τους τουρκοκυπρίους?
    - θα τους απαγορεύετε να πηγαίνουν στα κρατικά νοσοκομεία?
    - θα τους κόβατε τον ηλεκτρισμό?
    - θα αντικατηστούσατε την κυπριακή σημαία με την ελληνική?

    Ξέρω ότι τα ερωτήματα ακούοντε κάπως ναϊβ όμως είναι ουσιαστικά - θέλω επίσης να αναφέρω ότι τα ερωτήμάτα αυτά μου τα έβαλε ένας ελληνόφωνος τουρκοκύπριος που εμπήκε στο ιστολόγιο σας

    ReplyDelete
  19. "Δεν εν τζιαιρός για πάτσους τζιαι μάχες." μπραβο ωραια καταληξη ! ανοιξετε τα μαθκια σας τζαι δετε ινταμπου ζουμεν τζαι πετε μου αν εν κερος για πατσους τζια μαχες ; αν δενεν τωρα ποτε ενι ; τζαι ναι ενα τσακκοθουμεν μεταξυ μας ! αφου λαλειτε βλακιες για ουλλην την εναλλαχτικη κοινοτητα.. αφου εισαστεν ανυπαρκτοι ! αφου ειστε 2 ατομα με 20 accounts οπως τα μωρα τζαι γραφετε σε ενα blog που ταχα εν υπευθηνο για να την ενημερωση του αντιεξουσιαστικου χωρου .. ΑΦΟΥ ΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΧΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΟBLOCK !
    ναι ενα σας πολεμησουμε τζαι ενα σας νικησουμεν .. ητε με τον ενα τροπο η με τον αλλον ! εχουμε μισος για σας οπως εχουμε για τον καθε καναλλαρχη που μας θαφκει τζαι λαλει οτι μαλακια σκεφτει για να πουλησει .. τουτο καμετε.. καμετε τον πολεμο σας πισω που μιαν οθονη τζαι απλα κραζετε κοσμο! Μπραβο στα παιδια που τους εγιαουρτοσαν καλα σας εκαμαν !

    Γελιοι !
    Τζαι ναι ρε ειμαι ενας ανωνυμος.. αφου εν δισταζετε να φανερωσετε στοιχεια τζαι να ενοχοποιησετε κοσμο τζαι πραγματικους αγωνιστες που δινουν μια μαχη μεστους δρομους πραμα που εσεις εν εσχετε καν ακουστα, ενα μεινω ανωνυμος!
    "διότι οι κουκούλες δεν κρύβουν αλλά αποκαλύπτουν την κοινωνική ταυτότητα, την ενότητα και το στόχο μας".

    ReplyDelete
  20. Γιατί συνεχίζουν οι απειλές;
    Γιατί κάποιοι μιλούν και συμπεριφέρονται σαν κοινοί εγκληματίες και "ττόππουζοι", ενώ ποζάρουν ως "επαναστάτες";


    Η Ρόζα Λούξεμπουργκ, παρακολουθώντας και αναλύοντας την συμπεριφορά εκείνων των ψευδο-αναρχικών στην περίοδο της Ρωσσικής Επανάστασης του 1905, έγραψε:

    "But apart from these few “revolutionary” groups, what is the actual role of anarchism in the Russian Revolution? It has become the sign of the common thief and plunderer; a large proportion of the innumerable thefts and acts of plunder of private persons are carried out under the name of “anarchist-communism” – acts which rise up like a troubled wave against the revolution in every period of depression and in every period of temporary defensive. Anarchism has become in the Russian Revolution, not the theory of the struggling proletariat, but the ideological signboard of the counterrevolutionary lumpenproletariat, who, like a school of sharks, swarm in the wake of the battleship of the revolution."

    Εδώ:
    "The Russian Revolution, Anarchism and the General Strike"
    http://www.marxists.org/archive/luxemburg/1906/mass-strike/ch01.htm

    Τι κρίμα να προσβάλλουν τον Αναρχισμό τέτοιοι πρεσβευτές-ττόππουζοι.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  21. Gia ton anonimo pio pano:ise mitsis, anorimos amorfotos tzie ampalatos tzie para polla krima.
    Tzie episis onirovatis an pistefkis oti ekames agones. Agones ekaman alloi pou xari se aftous zis ke anapneis ke exis to dikeoma na lalis tis malakies pou lalis.

    ReplyDelete