Saturday 20 November 2010

Τρείς Άξονες του Μίσους ~ Τι Επιδιώκουμε;

Νέα εκστρατεία δυσφήμισης, προπαγάνδας και στοχοθέτησης

Μέ ανανεωμένη λύσσα οι δυνάμεις του παρακράτους εξαπέλυσαν νέο κύμα ιδεολογικού τραμπουκισμού. Σχόλια στις σελίδες μας και δημοσιευμένα αλλού τις τελευταίες μέρες είναι σαφώς κατευθυνόμενα από τους κρατούντες, με προσωπικές απειλές και πολιτικές αιχμές εναντίον μας. Εμπίπτουν σε τρείς άξονες:

ο- Άξων 1. Προσπάθεια να ζωγραφιστεί η οργάνωση μας ως "φασιστική", ως "ακροδεξιά"...

...και άλλα τινά φαιδρά, με σκοπό να εξουδετερωθεί η Αριστερή και Σοσιαλιστική φωνή αντίστασης ενάντια στα σχέδια της ρατσιστικής Διζωνικής διχοτόμησης που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Προσπαθούν να ζωγραφίσουν το αναρχο-κομμουνιστικό ΟΧΙ στον Ιμπεριαλισμό σαν "εθνικιστική" παραμόρφωση.

Είναι η ίδια μέθοδος που χρησιμοποίησε η Σταλινική ηγεσία με τη στρατιωτική της εισβολή στην Τσεχοσλοβακία. Ενώ ο λαός και οι τοπικές οργανώσεις εκινούντο γιά να εμβαθύνουν τον Σοσιαλισμό και να εδραιώσουν την επανάσταση και την λαϊκή εξουσία πιό γερά, η Σοβιετική ηγεσία κατηγόρησε τους Σοσιαλιστές ηγέτες του λαϊκού κινήματος στη Τσεχοσλοβακία ως "φασίστες" και εισέβαλε το 1968 "γιά να σώσει την χώρα από την ακροδεξιά". Το ίδιο - απαράλλακτο! - έγινε και το 1956 όταν εισέβαλε στην Ουγγαρία (εισέβαλε "γιά να σώσει την χώρα από την ακροδεξιά"). Και πάλιν η ίδια φόρμουλα εφαρμόστηκε την δεκαετία του 70 με τις πολλαπλές στρατιωτικές και ιδεολογικές επιθέσεις των Σταλινικών ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης ενάντια στη Σοσιαλιστική Κίνα: εισέβαλε "γιά να σώσει την χώρα από την ακροδεξιά".

Όποιο μέρος της επαναστατικής Αριστεράς διαφωνεί με την Σταλινική ηγεσία στοχεύεται ως "ακροδεξιά".

Ο σύντροφος Πλουτής Σέρβας, πρώτος Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ από το 1936 μέχρι το 1945, και πρώην Δήμαρχος Λεμεσού, πιστοποιεί και επιβεβαιώνει όλα τούτα γιά τις Σταλινικές μεθοδολογίες στο βιβλίο του "Η άνοιξη της Πράγας", 1973:
http://phivosnicolaides.blogspot.com/2009/03/blog-post_23.html
και στο βιβλίο του με αποκαλύψεις γιά τον Εζεκία Παπαϊωάννου με τίτλο "Ένα άλλο μνημόσυνο", 1989.

ο- Άξων 2. Νέα προσπάθεια να στοχοθετηθούν τα μέλη μας με φυσική βία

Η υβριστική επίθεση που εξαπελύθει ονομαστικά ενάντια στον Σόλωνα Αντάρτη σε ανώνυμο δημοσίευμα του παρακράτους, εδώ,
http://aneforiwn.blogspot.com/2010/11/852010.html
κατηγορώντας τον Σόλωνα ότι είναι τάχα "σοσιαλ-φασίστας", είναι απελπιστικά επικίνδυνη ακροβασία. Μες το σημερινό κλίμα βίας που δημιούργησαν οι προβοκάτσιες της ψευδο-αριστερής ηγεσίας (μαχαιρώματα στη Λάρνακα, συμπλοκές μες τα σοκάκια της Εντός των Τειχών Λευκωσίας, απειλές βίας ενάντια σε αντιστασιακούς Τ/Κύπριους από την ίδια την ψευδο-αριστερή ηγεσία...), μιά τέτοια κατηγορία αποτελεί έγκλημα και πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Είναι ξεκάθαρη προσπάθεια να στρέψουν τη φυσική βία των τραμπούκων του κόμματος ενάντια στα μέλη μας, στις οικογένειες και στα άλλα αγαπημένα μας άτομα.

Ήδη ξανά πριν μερικές μέρες, ο Σόλων Αντάρτης - ιδρυτικό στέλεχος της Ενδο~Μήδεια /Cyprus IndyMedia, παρών σε όλους τους αγώνες μας και εθελοντής γιά ολόκληρη δεκαετία επωμιζόμενος όλες τις άχαρες και συχνά επικίνδυνες μας εργασίες - κατηγορήθηκε πάλι από ανώνυμο τραμπούκο του καθεστώτος ότι είναι τάχα ο "Ηρακλής" - το ανισόρροπο άτομο που πρόσφατα απέστειλε μαχαίρια και απειλητικές επιστολές σε μέλη της νομενκλατούρας (που ως καλός προβοκάτορας προσπάθησε να αυξήσει έτσι την συμπάθεια του λαού πρός εκείνους). Η εξωφρενικότητα της κατάστασης έδωσε έμπνευση στην αντιπολιτευόμενη δικτυακή εφημερίδα "Παρατηρητήριο για την Διακυβέρνηση Χριστόφια" να εκδώσει δήλωση συμπαράστασης στη ομάδα μας, εδώ
http://christofias-watch.blogspot.com/2010/11/cy-indymedia.html

Οι κατηγορίες, απειλές και επιθέσεις εναντίον του Σόλωνα αφορούν όλους μας.

Το ευρύτερο κλίμα "έννομης" και παράνομης τρομοκρατικής δραστηριότητας από το Κυβερνητικό και Κομματικό Παρακράτος μες το οποίο προκύπτουν όλα τούτα χαρακτηρίζονται εύκολα και ευδιάκριτα από περιστατικά των τελευταίων καιρών:
«Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού για πολιτικά φρονήματα στην Κύπρο του ΑΚΕΛ;»
10 Ιουλίου 2010
Από την Σοσιαλιστική πατριωτική έπαλξη "Εμπροσθοφύλακας":
http://www.efylakas.com/archives/7211

Η Παράνομη Δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/06/blog-post_24.html

Η υπόθεση της παράνομης Αστυνομικής έρευνας εις βάρος της ομάδας Ενδο~Μήδεια / Cyprus Indymedia, και του ιδρυτικού μας μέλους Πέτρου Ευδόκα κατ' εντολή της Πρεσβείας των ΗΠΑ η οποία εκκρεμεί από το 2004 και που έλαβε διεθνείς διαστάσεις:
http://lists.indymedia.org/pipermail/imc-communication/2005-September/0907-cd.html

ο- Άξων 3. Σεσημασμένη προπαγάνδα από το Γραφείο Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας αναδημοσιεύεται στις σελίδες μας από ρατσιστές ελληνόγλωσσους Κυπριο-εθνικιστές προβοκάτορες ψευδο-αριστερούς θιασώτες της ρατσιστικής Διζωνικής "τελικής λύσης"

Ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε ως σχόλιο στις σελίδες μας χθες από τους ίδιους "γνωστούς άγνωστους" (γειά σου ρε Γληορούδιν!) είναι τέλειο παράδειγμα της νέας εκστρατείας (αντίγραφο πιό κάτω). Η ιδεολογική εκστρατεία που πρόσφατα σημειώνει έξαρση σε δικοινοτικές κουβέντες, όπως και σε διαλόγους ανάμεσα σε πολιτικά άτομα, έγκειται στο να "βομβαρδίζονται" οι υποστηρικτές του ΟΧΙ με την κατηγορία ότι ο Ε/Κυπριακός λαός "φταίει" γιά τα γεγονότα του 1963, ότι τάχα ο λαός μας "έσφαξε τους Τ/Κύπριους" και ότι τάχα (το προπατορικό αμάρτημα) ο "εθνικισμός" του λαού μας ανάγκασε τους γειτόνους μας Τ/Κύπριους να κλειστούν στους θύλακες.

Η προπαγάνδα της ψευδο-αριστεράς γιά το 1963 χρησιμοποιείται γιά να μας αφοπλίσει με ενοχές και να αποσιωπήσει την αντίσταση μας στη ρατσιστική Διζωνική. Σύμφωνα με την ιδεολογική επίθεση του παρακράτους μόνο "φασίστες" και "εθνικιστές" λεν το ΟΧΙ, παραλληλίζοντας μας με τους δήθεν "εθνικιστές" που υποτίθεται ότι φταίν γιά τα γεγονότα του '63.

Η ιστορική αλήθεια γιά τα γεγονότα του 1963 θεμελιώθηκε με τα λόγια των ίδιων των Τ/Κύπριων κομμουνιστών και προοδευτικών. Ο Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, κομμουνιστής ήρωας που σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος την φιλία των κοινοτήτων μας, έγραψε και εκφώνησε σε ομιλίες του τα εξής γιά τους θύλακες:
"Οι ιμπεριαλιστές, για να προωθήσουν τους απαίσιους σκοπούς των, δημιούργησαν τον μύθο και το ψεύδος πως είναι τάχα αδύνατο να συνυπάρξουν ειρηνικά οι δύο κοινότητες στην Κύπρο. Και, με την βοήθεια των πρακτόρων τους, ξεσπίτωσαν κάπου 20 χιλιάδες Τούρκους και τους μάντρισαν σε τόπους που δεν διαφέρουν από στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σήμερα, χιλιάδες Τούρκοι ζουν σαν νομάδες σε αντίσκηνα και στην ύπαιθρο, μακριά από τα σπίτια τους, τα χωριά τους, τα χωράφια τους, τις ειρηνικές τους ασχολίες. Τα σχολεία κατώτερης και μέσης εκπαίδευσης είναι κλειστά και χιλιάδες παιδιά στερούνται τη μόρφωση τους. Μια δράκα φασίστες, βοηθούμενοι από τους ιμπεριαλιστές και χρησιμοποιώντας όπλα και φασιστικές μέθοδες, άρπαξαν την ηγεσία της τουρκικής κοινότητας. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα βάσανα του τουρκοκυπριακού πληθυσμού. Η φασιστική αυτή ομάδα εμποδίζει τον τουρκικό πληθυσμό να εκφράσει τα αληθινά του αισθήματα και τις σκέψεις του που στρέφονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Δεν είναι υπερβολή να συγκρίνουμε αυτά τα στρατόπεδα των Τουρκοκυπρίων προσφύγων με τα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μπούχενβαλτ και άλλων. Στο σκοτάδι της νύχτας πυροβολούν και δολοφονούν δημοκρατικούς δημοσιογράφους και προοδευτικούς παράγοντες της κοινότητάς μας. Συλλαμβάνουν, απάγουν και φυλακίζουν όσους τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα και να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Τους βασανίζουν με μεσαιωνικά όργανα χιτλερικής επινόησης..."
- Από το βιβλιο "ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ - BLOODY TRUTH" http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/BLOODY_TRUTH__The_Book.266130049.pdf
Αυτά δημοσίευσαν οι Τουρκοκύπριοι Αριστεροί Ιμπραχίμ Χασάν Αζίζ (γεωπόνος) και Νουρεττίν Μεχμέτ Σεφέρογλου (συνδικαλιστής) το 1965, μετά από τη δολοφονία του συντρόφου Ντερβίς Αλί Καβάζογλου από φασίστες της ΤΜΤ γιά λογαριασμό του Γραφείο Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας.


Αλλά γιατί; Γιατί αναδημοσιεύουν την κατοχική προπαγάνδα οι ελληνόγλωσσοι ψευδο-αριστεροί Κυπριο-εθνικιστές; Γιατί χρησιμοποιούν ψέμματα και ενοχοποίηση των Ελλήνων της Κύπρου γιά τα εγκλήματα που διέπραξε η ίδια η Τουρκία εναντίον των Τούρκων της Κύπρου;

Η απάντηση είναι απλή: εχάσασιν τον ππούσουλα. Λυσσομανούν και δεν ξέρουν τι να κάμουν, πλέον, αναγνωρίζοντας πως ο λαός ξεπέρασε τα κόμματα, δεν συγκρατείται πλέον από τους ιδεολογικούς και κομματικούς ζουρλομανδύες και προχωρά πότε με χάριν και πότε άχαρα, πότε αυτο-οργανωμένος και πότε κακήν-κακώς ανοργάνωτος μα θαρραλέος ΕΝΑΝΤΙΑ στην επερχόμενη καταστροφή που ονομάζεται Ρατσιστική ΕθνοΦυλετική Διζωνική. Κινείται ο λαός μόνος του, πλέον, με βάση το ΟΧΙ - και όπως ξέρει.

Δυστυχώς κινείται χωρίς ουσιαστική ηγεσία και χωρίς ιδεολογική προστασία, ευάλωτος σε εθνικιστικές υποσκάψεις και εκμετάλλευση από τον Μελανοχίτωνα Φασισμό (ΕΛΑΜ, κ.α), και ιδιαίτερα ευάλωτος σε προβοκάτσιες που στήνουν οι Ερυθροφασίστες (ηγεσία του ΑΚΕΛ, ΚΙΣΑ, ψευδο-αναρχικοί πράκτορες, Γρηγόρης Ιωάννου /Φάλιες, PRIO, κ.α) με την υποστήριξη, ανοχή και συμπόρευση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ.


Τι Πρέπει να Γίνει

Εμείς προτείνουμε πολλά και διάφορα. Είναι όλα εφικτά. Και απαραίτητα, αν θα επιβιώσει ο λαός μας και αν θα καταφέρουμε ποτέ να απελευθερώσουμε τη χώρα μας.

Ποιές Λύσεις Προτείνουμε
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#proteinoume

Δεκατρία Σημεία, συν Δύο
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008/07/blog-post_7187.html

Υποστηρίζουμε το πρόγραμμα εργασιών που άρχισε να υλοποιεί η
Φιλική Εταιρεία Κύπρου:
Εργασίες ~ Άμεσοι και Μεσαίου Βεληνεκούς Στόχοι
http://filiki-etaireia.cyprus-org.net/ergasies.html


Όπως τραγουδούσε και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ:
"έλα και πάρ' την μόνος σου τη Λευτεριά,
με τραγούδια, όπλα και σπαθιά..."

Εκ μέρους της Ομάδας Σύνταξης
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Anonymous has left a new comment on your post
"Οι συμμορίες λιντσαρίσματος επιτέθηκαν στους TAYAD...":
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/09/tayad.html

Friday, November 19, 2010 7:42 PM
From: "Anonymous"

Συμφωνώ με τις πολύ συχνές καλύψεις του Ενδομέδεια για τις σφαγές ενάντια στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα από τις Ελληνοκυπριακές εθνικιστικές δυνάμεις κατά την δεκαετία του 60. Οι Τουρκοκύπριοι σύντροφοι είναι ευγνώμονες που η ιστοσελίδα σας ξεσκεπάζει τους Ελληνες δολοφόνους εκείνης της τραγικής δεκαετίας. Το γεγονός επίσης ότι θέλεται μια κοινωνία στην οποία δεν θα ξανασφακτούν οι συμπατριώτες μας σε μια νέα παγίδα στην οποία θα βρεθούν σε μια θέση όπως τότε που η ΕΟΚΑ τους δολοφονούσε και κατέληξαν σε θύλακες είναι κάτι που αξίζει συγχαρητήρια.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

30 comments:

  1. Iam sure you have not read that it is the Greeks who slaughtered Turkish Cypriots in the 60s but members of EOKA which consisted of a few hundred members. And do not consider us as the Greeks who slaughter because us and our parents have always been friendly to the TCs. If in your life you supported such ugly policies then look at your self. If you want to be agaisnt them, it is easy to do so. Our Turkish CYpriot comrades from all the leftist Turkish CYpriot organizations blame EOKA members for those murders and every Greek Cypriot knows that since we read newspapapers about the identification of tURKISH cYPRIOT corpses from those years. It is a racist attitude to deny facts based on ethnic criteria.
    As far as threats, the threats are against all those who fight for the unification of Cyprus in harmony with The Turkish Cypriot left. So do not act as if you are in danger. A burocrat in AKEL is far more in danger than you.

    ReplyDelete
  2. My darling, you english-speaking "Anonymous",

    You and the other Stalinist puppets accuse EOKA of killing T/Cypriots and some T/Cypriots believe you? What does that prove? Only that you have very good propaganda machinery that manufactures and distributes lies efficiently.

    But can your lies change historical truth?

    What did our comrade T/Cypriot communist hero Kavazoglu say about the killings in 1963? Why don't you translate it here in english?

    What did our compatriot and progressive person Dr. Ihsan Ali say about the killings? Why don't you translate it here in english?

    It would be nice to read some truth coming from your little stalinoid keyboard.

    ReplyDelete
  3. Ώστε έτσι Σόλωνα,
    από την μιά είσαι ο Ηρακλής,από την άλλη ένας "σοσιαλ-φασίστας"που τα παίρνει από τους Αμερικάνους και μου το κρύβεις;Σε ξέρω τόσα χρόνια σαν φίλο, συνεργάτη και σύντροφο και κατάφερες να μου αποκρύψεις αυτές τις πτυχές σου;
    Εσείς όλοι οι καλοπροαίρετοι που αραδιάζετε τέτοια μαργαριτάρια ανεύθυνα και ανώνυμα, έχετε κάνενα αποδειχτικό στοιχείο για τα όσα καταλογίζετε δημόσια σε όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις σας η απλά βγάζετε το κάχρι σας;Τουλάχιστον, η ομάδα μας δημοσιεύει πάντα ενημερώσεις βασισμένες σε μελέτες και αποδείξεις.

    Μάρω
    ----

    ReplyDelete
  4. Εσύ ανώνυμε που μιλάς Αγγλικά πιάε δκιάβασε κανένα βιβλίο τζιαι μεν ακούεις λόγια μάνα μου. Αν θάλεις να σε πάρω τζιαι σε ζωντανή πηγή,τον παππού μου,να σου πει τζιαι για την ΕΟΚΑ τζιαι για τους φίλους του τους τουρκοκύπριους τζιαι ήντα εγένηκεν τότε.Επίσης αν αποποιήθηκες τα ελληνικά μιαν τζιαι είσαι καθαρόαιμος Κυπραίος γράφε μας κυπριακά να μεν μας δυσκολεύκεις.
    Είδες είδες Μάρω μου ήντα που μαθαίνεις που τα Βlog; Εν τούτο που λαλεί η παροιμία:Αν έχεις blog διάβαινε και ριζικό περπάτα!

    ReplyDelete
  5. The words of Dervis Ali Kavazoglu translated below:

    " The imperialists have created the myth and the lie that it is impossible for the two communities to coexist in peace in Cyprus, in order to promote their despicable plans. And with the help of their agents, they have thrown 20 thousand Turks out of their homes and corraled them in places no different from concentration camps. Today, thousands of Turks live as nomads in tents and in the countryside, away from their homes, their villages and their peaceful activities. The elementary and high schools are closed and children are deprived of their education. A handful of fascists helped by the imperialists and using guns and fascist methods have overtaken the leadership of the Turkish community. They are responsible for the suffering of the Turkish/Cypriot population. This fascist group prevents the Turkish population from expressing their real feelings and thoughts that turn against imperialism. It is no hyperbole to compare these Turkish/Cypriot refugee camps with the concentration camps in Buchenwald and elsewhere. In the darkness of the night they shoot and murder the democratic journalists and the progressive people of our community. They arrest, abduct and imprison all those who dare speak their minds and express their thoughts freely. They torture them with medιeval instruments originating from Hitler..."

    The same imperialists, their agents in the south along with their Stalinist/fascist allies are now targeting Cyprus Indymedia.

    Marios Pouzas
    -------------

    ReplyDelete
  6. Covering up war crimes against the Turkish Cypriot community is not a service to the cause of Cypriotindependence. It is not honourable to the victims nor to their beloved ones who have suffered.I believe that we must be able to tell the truth no matter what ethnic community the victims belong to. In fact such tactis were forced on CYpriots by imperialist powers such as Britain on order to look at thinks from the nationali point of view rather the class point.

    ReplyDelete
  7. And I wouldn't say that you take money from the Americans as you do against those who fight for the unification of Cyprus. I just say that you use some tactics used repeatedly by imperialism in the past in order to divide CYpriots into to ethnic groups rather than class groups, the result of which helps the aims of right wing forces.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Ευγενία σύρνεις αφκά πας τον τοίχον. Εν υπάρχει περίπτωση επικοινωνίας με αθρώπους που ζουν με βάσην το δόγμαν. Αφού λαλεί το η ηγεσία του κόμματος - ισότιμη του Θεού - εν αλήθκεια. Εν όπως τους μεσαιωνικούς παπάδες που εσυζητούσαν αν η γυναίκα έσιει ψυσιήν ή τους δικούς μας που λαλούν ότι η γυναίκα δεν έσιει θέση στην ιεροσύνη. Εν υπάρχει λογικόν επιχείρημαν να τους πείσει.

    Η ηγεσία του ΑΚΕΛ τζιαι τα τσιρακκούθκια της εκαλλιεργήσαν τον μύθον ότι η ΕΟΚΑ επιτέθηκεν σε ΤουρκοΚύπριους τζιαι ότι η αριστερά δεν έλαβεν μέρος στον αγώναγια να δικαιολογήσουν την δικήν τους απουσίαν. Ο λαός έλαβεν μέρος ούλλος στον αγώναν.

    Ο παππούς μου ο Σολιάτης τζιαι τα αδέφκια του ήταν ούλλοι αριστεροί, ήταν ούλλοι εργάτες στα μεταλλία, ελάβαν μέρος τους αγώνες της αριστεράς στην απεργίαν Λεύκας-Μαυροβουνιού μαζίν με τους ΤουρκοΚύπριους συναδέλφους τους το 1936 τζιαι ελάβαν ούλλοι μέρος στον αγώναν της ΕΟΚΑ. Οι μισοί επεράσαν τον αγώναν στα κρατητήρια της Κοτσιηνοτρεμιθκιάς.

    Όσα ψέματα τζιαν φουρνίζει η ηγεσία του ΑΚΕΛ τζιαι τα τσιρακκούθκια της εμείς ξέρουμεν την αλήθκειαν των αθρώπων μας. Εμεγαλώσαμεν γυρόν που την νισκιάν ακούωντας τες.

    Μάριος Πούζας
    -------------

    ReplyDelete
  10. We have not hidden the crimes of TMT as you hide the crimes of lots of EOKA members. SO be as critical with your ethnic group as you are with your enemy group. Usually, reactionary groups in opposing sides collaborate and so do their allies that help in boosting ethnic conflict.
    No doubt, many leftists fought against the British during those years and it is thanks to them than the fascists of EOKA such as Grivas for example did not execute as many Turkish Cypriots they desired.

    ReplyDelete
  11. It is very interesting to watch the imperialist agents faking to be Turkish/Cypriots. I write a comment in Hellenic and the "Turkish Cypriot" above answers to the comment in Hellenic in English. My dear Gregory/NL/RH you are so easy to read.

    Turkish Cypriots are not my enemy or an enemy group as you try to present. The occupation army is. As is the British occupation army in the Bases. Both imperialist forces against you imperialist agents say nothing.

    And to help the real Turkish Cypriots with understanding what I have written above I rewrite it in English below:

    ReplyDelete
  12. Akel's leadership and it's puppets have created a myth that EOKA attacked Turkish Cypiots and that the people of the left did not participate in the struggle against the British. They did so to cover their own absence. (AKEL's leadership is probably the only "communist" leadership to not fire a single bullet against imperialism in the fifties. This is because they were never communists, just faking to be.)

    The G/C people as a whole fought against the British.

    My grandfather from Solea and his brothers were all members of the left and were all mine workers. They participated in the struggles of the left in the strike in Lefka and Mavrovouni in 1936 along with their Turkish Cypriot comrades and all paricipated in the EOKA struggle. Half of them were imprisoned in Kokkinotremithia during the era.

    The AKEL leadership and it's puppets may continue to tell their lies. But we know the truth of our people. We learned about it around the fireplace.

    Marios Pouzas
    -------------

    P.S And as all lies their stories lack evidence. Please present evidence of your accusations here. Or shut up.

    And please avoid using the USAID/CIA paid and PRIO imperialist agents as sources. They lack credibility...

    ReplyDelete
  13. Your comments on working class collaboration, involving members of both communties is very interesting and as biccomunal class struggle reality, it was the ideal way forward. THe enosis movement was the point at which this collaboration was obstructed as a way of preventing class struggle policies. And instead of having a clear anticolonial struggle, the right wing leadership of EOKA diverted it against TCs and GC leftists, turning part of it to an anticommunist, anti-TC movement.
    I tend to see part of your effort in mixing nationalism with weak class struggle politics in random as a way of confusing people including yourself.

    ReplyDelete
  14. Wow I am confused and didn't know about it. Thanks doc.

    Marios Pouzas
    -------------

    PS. I am still waiting for the facts. Where are they anonymous?

    ReplyDelete
  15. Φταίεις ρε Πέτρο.Έγραψες :οι ελληνόγλωσσοι ψευτοαριστεροί, τζιαι εκούρτισες τον τζιαι εφλώμωσεν μας στα εγγλέζικα. Τζιαι εν κανεί τούτο απαντάτε του τζιαι σεις. Λάθος φίλτατοι.Ή απαντάτε ελληνικά ή καθόλου.Εννα με πελλάνετε;Μιλάτε ούλλοι ελληνικά τζιαι χρησιμοποιείτε την αγγλικήν;
    Ανώνυμε παρελθοντολογείς.Τζιαι αν σου ππέφτουν πολλά τα ελληνικά μου πιάε λεξικό. Όμως εκαταλάβαμεν τι κάμνεις, ό,τι κάμνει τζιαι ο μάστρος σου!Λαλείς μας:οι ελληνοκύπριοι φταίουμεν για ούλλα εκάμαμεν τους πολλά,έτσι τωρα όσες παραχωρησεις κάμουμεν κάμνουμεν τες γιατί φταίμε τζιαι να σιωπήσουμεν τζιαι να σκύψουμεν διότι ό,τι επάθαμεν τζιαι ότι παθαίνουμεν εν που την κκελλέ μας!Εντάξει, εν το έθεσες έτσι αλλά πίσω από αύτα που γράφεις αυτό θέλεις να περάσεις or not;Και σε ρωτώ τα παίρνεις or not;
    Λοιπόν εγώ θέλω να πάω έσσω μου.Θέλω να πάω στο χωρκόν του παπά μου που εν στρατόπεδο τζιαι ούτε να το επισκεφτώ εν μπορώ.Εκεί άφησα την παιδική μου ηλικία και τώρα νιώθω να λείπει ένα κομμάτι μου.Υποθέτω πως εσένα δε σου λείπει κανένα κομμάτι..
    Λοιπόν όταν ο μάστρος σου ελάλεν να τσιμεντώσει το Ναι εννοούσε να τσιμεντώσει την ελληνικότητά μας, τα δικαιώματά μας, τις αναμνήσεις μας,τους χαρακτήρες μας, τις πεποιθήσεις μας.
    Ε λοιπόν έκαμεν λάθος,ελογάριασεν λάθος.
    Εγώ δεν θέλω πια να φοβάμαι αυτά που πάνε να γίνουν για μένα χωρίς εμένα.
    Τζιαι να τα βράσω τα εγγλέζικά σου,τζιαι τις ψευτογνώσεις σου τζιαι τη ψευτοαγάπη σου για τις μειωνότητες.

    ReplyDelete
  16. How can you be so sure it was not Murat who wrote the above comment? Or his friend / brother / niece. Some people close to him are greek speaking you know and they read all this racist / nationalist staff that is written in greek here.

    A! and english is the language that helps us communicate with the non greek speaking inhabitants of this rock... including immigrants

    ReplyDelete
  17. Ο λόγος γιά την αγγλική γλώσσα στα σχόλια του ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ

    Η πιό πρόσφατη γραμμή στις παρυφές του κομματικού παρακράτους (ΚΙΣΑ, PRIO, ποδοσφαιρομάζωκτοι τραμπούκοι κ.α.), που διεσπάρει με επιτυχία στις πολιτικοποιημένες κοινότητες που ελέγχουν πολιτικά (κάποιες δήθεν "ανεξάρτητες αριστερές" οργανώσεις, κάποιες δήθεν "αναρχικές" οργανώσεις,΄κ.α.), είναι η εξής:
    θα κάμουν το πάν να ξεκολλήσουν τους Τ/Κύπριους αντιστασιακούς από τους Ε/Κύπριους αντιστασιακούς.

    Μέσα σε τού'ν το σχέδιο μεγεθύνουν με κάθε τρόπο τη δυσπιστία μεταξύ των κοινοτήτων, σπέρνουν, καλλιεργούν και μεγεθύνουν το ρατσισμό, και τώρα ήβραν και τη μέθοδο να τους χρησιμοποιούν ως πιόνια "μίας χρήσεως" στις ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ, όπου οι σωματικοί ξυλοδαρμοί και τα μαχαιρώματα θα θεμελιώσουν την οργύ σε μίσος.

    Ελπίζουν με τού'ν τον τρόπο να σπάσουν το κοινό αντιστασιακό μέτωπο. Η χειραγώγηση των Τ/Κυπρίων συντρόφων μας είναι ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ εργαλείο μες τού'ν την μεθολογία.

    Γι' αυτό γράφουν οι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ εδώ αγγλικά. Ρίχνουν άδειες γιά να πιάσουν γεμάτες, ελπίζοντας να χειραγωγήσουν έντεχνα τους Τ/Κύπριους μας συντρόφους.

    Ο μόνος ρατσισμός βέβαια που λειτουργεί μες σε όλη τη διαδικασία είναι εντοιχισμένος μες τις πολιτικές μανούβρες και χειραγωγήσεις που μας σπρώχνουν προς την Φυλετική Διζωνική. Ο δικός τους ρατσισμός δηλαδή. Έντεχνος κυπριο-εθνικισμός, και με πλάτες υποστήριξης με ρίζες στο Πεντάγωνο και την ΑΜ Ελισάβετ.

    ReplyDelete
  18. Ε τζιαι hey ανώνυμε! τζιαι εμείς τζείνην τη γλώσσα χρησιμοποιούμε με τους immigrants,τι ενόμιζες ότι χρησιμοποιούμεν, νοηματικήν; Εσείς όμως που γράφετε δαμέ εν είσαστε ...δυστυχώς τελικά.
    Ευχαριστώ Πέτρο

    ReplyDelete
  19. ΔΙΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ WIKIPEDIA KAI ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑ

    « Η εφαρμογή της φασιστικής διακυβέρνησης απέδειξε ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μιας φασιστικής χώρας το χωρισμό και τη δίωξη ή άρνηση της ισότητας σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού που εδρεύει πάνω σε επιφανειακές ιδιότητες ή συστήματα πεποίθησης.
    Μια φασιστική κυβέρνηση έχει πάντα μια κατηγορία πολιτών που θεωρείται ανώτερη και χρηστή εν αντιθέσει προς την άλλη, αυτή των παριών του συστήματος, που διαχωρίζονται κατά τις ανάγκες της εξουσίας από τη φυλή, τη θρησκεία ή την προέλευση. Είναι δυνατό να ενυπάρχουν παράλληλα η δημοκρατία και το φασιστικό κράτος. Η περιούσια τάξη απολαμβάνει τη δημοκρατία ενώ η καταπιεσμένη τάξη υφίσταται το φασιστικό κράτος.
    Στην Ιταλία του Μουσολίνι το ρόλο των παριών είχαν αρχικά οι αριστεροί και δημοκρατικοί πολίτες. Τουλάχιστον αυτοί, που ανοικτά εξέφραζαν την αποδοκιμασία τους στο καθεστώς. Διώκονταν συστηματικά και τους αποδιδόταν ο ρόλος του εσωτερικού εχθρού ή του αποδιοπομπαίου τράγου για κάθε αποτυχία, που δεν έπρεπε να χρεωθεί στην ανικανότητα του καθεστώτος . »

    ReplyDelete
  20. Ρε παίδες, γράφετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ να καταλαβαίνουμε.

    Η ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ δεν γράφεται (εκτός αν είσαι ποιητής, ή κουλτουροβαρεμένος...) διότι άλλη διάλεκτο μιλάτε εσείς στα κοκκινοχώρια και στην χώρα και άλλη μιλούμε εμείς στην λευκωσιατοκατεχόμενη Λεμεσό, άσε δε που άλλως πως γράφει ο καθένας τον κάθε ήχο.

    Χωρίς παρεξήγηση.

    Δεν θέλω να κάνω προσπάθεια να δω τί γράφετε.

    Αυτά.

    Συγχαρητήρια για το ιστολόγιο.

    Αν δεν ενοχλούσε το Κόμμα, δεν θα σας ενοχλούσαν ούτε αυτοί. :-)

    Για τον διάλογο: Μην ρίχνετε αυγά στους τοίχους. Ρίξτε τα στον Χριστόφια.

    ReplyDelete
  21. Μα εμετακομίσαν σσυλλόβροτοι οι σχολιαστές του WC στου Ευδόκα?
    Τι λύμματα τι κλήσματα.....?

    ReplyDelete
  22. Dear Marios Pouzas from the Cyprus Indimedia

    To have to provide evidence to a Greek Cypriot adult about the murders of Turkish Cypriots in the late 50s and during the 60s is a problem itself. In the last few years all the Greek and Turkish Cypriot newspapers have presented articles about the identification of corpses of Greek and Turkish Cypriots who were earlier considered missing people. I am not going to search through newspapers and give you a catalogue of the articles published in the last few years. But you can see Sevgul’s articles in Politis every Sunday, Andreas Parashos, Sener Levent and hundreds of others.

    I told you in a previous case that denying the death of those people is offending to the victims and their beloved ones and there is a historical attitude towards such phenomena by reactionary forces who for example needed evidence about the murder of millions of Jews or Armenians or the murder of Palestinians by Israelis. The more than 500 Turkish Cypriots missing from that period who disappeared from a small neighborhood (Cyprus) of a total population of 100000 is a case that cannot go unnoticed unless we consciously deny that for political reasons as has happened by people such as Tassos Papadopoulos, Georgios Grivas and lots of others. The number of Turkish Cypriots murdered during those years also suggest a lot of terrorism against those who were wounded and the rest of the TC population.
    In the case of Israel, there are lots of Israelis who say that they don’t know that the Palestinians are oppressed or they don’t know that they have a tough everyday reality. During the period of the Nazis in Germany, many people felt oppressed by the Jews and some others needed more evidence in order to be convinced.
    I will not play this game with you and I will not give you names of the thousands of sources available. You may come in touch with any Turkish Cypriot who is over 10 years old to tell you about it.
    I tend to think that the problem is not the sources and if you are an adult who has lived in Cyprus, there are no sources that can change your mind.
    And it is fair on the part of left wing Turkish Cypriots to fight for a bizonal federation and resist the unified state you are fighting for because a bizonal solution secures their safety against those who ‘did not see and did not hear anything’ about their hardships during those decades in Cyprus
    By the way, presenting pictures of left wing people who you do not like in your side, is seen as a way of presenting targets to fascist groups and the police and by continuing to do so you appear as their collaborator.

    ReplyDelete
  23. Το λοιπόν αν καταδεχτεί κάποιος να του απαντήσει τζιαι να επαναλάβει τούτα ούλλα που του είπαμεν τζιαι εγγλέζικα τζιαι ελληνικά, τούτα ούλλα που κάμνει ότι εν τα καταλάβει, ε είμαστεν άξιοι της τύχης μας.
    Μάριε, είπες μου ότι σύρνω αυκά πας τους τοίχους,eggs on the wall to say ανώνυμε. Ε άτε κανεί.

    ReplyDelete
  24. Dear Anonymous,

    You are speaking ex recti, one might say, but upon closer examination, it seems clear that you are conducting a very clever mixing of truths with lies in order to smear and distort the political positions of the people who are identified with this website.

    Your lies are despicable. And I wish that the noble truths that you present were really part of your worldview. But it is clear that you are only mouthing a clever, manipulative party line propaganda aimed at a particular purpose:

    Your purpose is to try and paint as a "fascist" every person who is resisting the racist Bizonal "final solution" that Imperialism and the stalinist (fake left) leadership are trying to impose on our people.

    We say that the only solution that can work will bring our two communities together (not keep us apart in racially defined zones), and will be founded on all the international and european concepts of law, order, equality and rights for all applied to everything from protection for all the peoples' cultural, religious, sexual and ethnic identities all the way to personal properties, education, justice, and equality in the exercising of our freedom of movement and freedom to live and work wherever in our country.

    Do you agree?
    Or do you think that Race Laws should determine those things?

    Tell us, oh wise one.

    Petros Evdokas, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  27. My answer to Petros Evdokas about the solution of a bizonal federation has been removed

    ReplyDelete
  28. Ο Ανώνυμος έγγραψε μιαν απάντηση στον Πέτρο Ευδόκα και όπως βλέπω αυτό έγινε μετά από πρόσκληση του Κυρίου Ευδόκα. Βλέπω από π΄΄ανω να έχουν σβηστεί κάποια ποστ οπότε τι σημαίνει.Δεν άρεσε η απάντηση και έφυγε;
    Ανδρομέδα

    ReplyDelete
  29. Propaganda stemming from the Government of Cyprus, from the ruling party, from TMT, from the Govt of Turkey, from the occupation regime or from Imperialist diplomatic apparatus has no place here.

    They have their own media through which to promote their propaganda.

    This space is primarily for the news and values of the alternative, radical and subversive community, plus for any sectors and individuals of the mainstream community that have no access to media.

    And racist, militarist, anti-liberation propaganda is specifically excluded from here.

    Please see our Editorial Policy:
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008/08/editorial-policy.html

    ~~~~~~~~

    ReplyDelete
  30. Είσαι βλάκας ή παίζεις το?

    ReplyDelete