Thursday 17 July 2008

Δεκατρία Σημεία, συν Δύο

ΚΥΠΡΟΣ: Άμα νικήσουν τα κοστούμια τις στολές
του Πέτρου Ευδόκα


Το άρθρο που παρατίθεται πιό κάτω περιέχει τόσες πολλές αλήθειες γιά το εδώ και τώρα της Κύπρου που και μόνον η ύπαρξη του αποτελεί Είδηση:
Δυσαγγέλιον.

Οι αλήθειες στον τόπο μας τείνουν να παραμένουν αόρατες. Γιατί όσον συχνά και αν λέγονται, όσον γνήσια και ειλικρινά και αν διαδίδονται, στις πλείστες περιπτώσεις είτε αναβλύζουν από πηγές που δεν έχουν αξιοπιστία ή προωθούνται ανακατεμένες με ψέμματα και ανοησίες, πράμα που εξουδετερώνει ή αποκρύπτει τις αλήθειες, έτσι ώστε να είναι εμφανείς, μεν, αλλά και συνάμα εν ριπή οφθαλμού να μετατρέπονται σε αόρατες.

Το κάτωθι αρθρώνει Δεκατρία Σημεία. Γιά όσους κατέχουν ιστορική μνήμη, ή έστω κάποια γνώση της καταστροφής της εκ του προΠατορικού Ζυριχικού αμαρτήματος εκπορευόμενης, η φράση "Δεκατρία Σημεία" σε συσχετισμό με την Κύπρο μπορεί να απειλεί την ανύψωση αλαλαγμών και αχών ξέφρενης πολιτικής εγωκεντρισμού και αλαζονείας. Υπάρχει όμως και η φαρμακευτική χρήση των Δεκατριών: όπως δίδαξε και ο Ιπποκράτης πριν δυόμιση χιλιάδες χρόνια "τα όμοια των ομοίων εισίν ιάματα".

Δεκατρία Σημεία λοιπόν. Υπάρχει ανάγκη όμως γιά ακόμα Δύο Σημεία υπό μορφήν εισαγωγής γιά να υπογραμμιστεί το αναξιόπιστον της πηγής και να αναγνωριστούν οι ανοησίες ώστε να μπορέσει, κατ' ευχήν, η αλήθεια να διαφανεί ακόμα και αν αναβλήζει μέσα σε έρημο πιστότητας και ανακατεμένη με ψέμματα.

1. Κομματισμός, Πολιτικοί

Η Είδηση προέρχεται από το στόμα κομματικού παράγοντα, επαγγελματία πολιτικού και Βουλευτή. Μέσα στα πλαίσιο του Ιμπεριαλισμού και της Κεφαλαιοκρατίας που μας κατακυριεύουν (δεν υπάρχει και άλλο πλαίσιο αναφοράς στην Κύπρο σε σχέση με τους πολιτικούς), σχεδόν ό,τι και αν πουν αυτοί οι άνθρωποι, ακόμα και την πιό σωστή αλήθεια, είναι πολύ δύσκολο να τους πιστέψουμε.

Το κόμμα του αρθρογράφου είναι το ΔΗΣΥ: άντρον πολιτικών ανδρών που έχουν διαπρέψει στον συστηματικό αποπροσανατολισμό και αποδυνάμωση της εθνικόφρωνης παράταξης δεσμεύοντας την ιδεολογικά~συναισθηματικά με τα συμφέροντα του Διεθνούς Κεφαλαίου, έχουν συνηγορήσει και συνδράμει στην καταστροφή του αγωνιστικού πνεύματος και ηθικού των ελληνοκυπρίων γιά αντίσταση, και τώρα τα τελευταία χρόνια, ανδρών που έχουν ανοικτά πλέον και χωρίς καμμιά ντροπή αγκαλιάσει μιά "λύση" γιά το Κυπριακό που συνεπάγεται ρατσιστικό διαχωρισμό των κοινοτήτων μας σε δύο ζώνες με βάση την εθνότητα, γλώσσα και θρησκεία. Η ηγεσία του ΔΗΣΥ - σε πρωτάκουστη αλλά και σταθερή συμμαχία με την ηγεσία του ΑΚΕΛ - τα τελευταία μερικά χρόνια προσπαθεί συστηματικά και επιστημονικά να μεθοδεύσει την επέλαση ενός νέου κεφαλαίου της Ιστορίας που θα μπορεί και κατατεθεί και εκείνο στον μεγάλο Τόμο με τον υπότιτλο "Χαμένες και Πουλημένες Μητέρες Πατρίδες".

Πρός τιμήν του, ο αρθρογράφος διαφωνεί και διαχωρίζει τη θέση του από την προδοσία στην οποία επιδίδεται η ηγεσία του ΔΗΣΥ.

2. Ανόητος αντικομμουνισμός και αναποδογύρισμα της ιστορικής πραγματικότητας

Γράφει - πολύ ορθά - πιό κάτω ο συγγραφέας, υπέρ του αμοιβαίου σεβασμού των εθνικών και θρησκευτικών συνειδήσεων που πρέπει να είναι στοιχείο γιά τη λύση όχι μόνο απαράβατο, αλλά και θεμελιακό. Γράφει ενάντια στην ισοπέδωση και ακύρωση των εθνικών και θρησκευτικών συνειδήσεων, ενάντια στην κατάργηση των ιδιαιτεροτήτων και της διαφορετικότητας. Εκφράζεται ενάντια στην πλαστογράφηση και παραχάραξη της ιστορίας. Πολύ ορθά. Και αμέσως επιδίδεται ο ίδιος στην πλαστογράφηση και παραχάραξη της ιστορίας.

Ισχυρίζεται πως η ισοπέδωση και ακύρωση των εθνικών και θρησκευτικών συνειδήσεων που στοχεύουν να μας επιβάλουν στην Κύπρο οι Ιμπεριαλιστές με τη βοήθεια των τοπικών αρχόντων και των κομματαρχών, τάχα επεβλήθηκε στην Σοβιετική Ένωση και στις χώρες της "πρώην ΕΣΣΔ, Γιουγκοσλαβία και Τσεχοσλοβακία". Μέγα ψέμμα και παραποίηση. Ακριβώς το αντίθετο είναι η αλήθεια. Ο ισχυρισμός του αποτελεί ανατροπή του σώματος της Ιστορίας επί της κεφαλής. Δεν είναι όμως μόνο αμελέτητος Ιστορίας ο συγγραφέας, είναι και τυφλωμένος ιδεολογικά έτσι ώστε τα πραγματικά γεγονότα της Ιστορίας που αφορούν τον κομμουνισμό, καταγράφονται στο μυαλό του ανάποδα - και έτσι ανάποδα μας τα μεταφέρει.

Ο στείρος αντικομμουνισμός που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς του ΔΗΣΥ είναι η χείριστη εκδοχή, η πιό ρηχή, ντροπιαστική και γελοία καρικατούρα από ηλιθίους γιά ηλιθίους, μιά γελοιογραφική απομίμηση παρμένη από τις σελίδες του αντικομμουνιστικού εγχειρίδιου της δεκαετίας του 1950 με τίτλο "Masters of deceit" που γράφτηκε από τον ίδιο τον John Edgar Hoover, τον τότε διοικητή της FBI των ΗΠΑ. Ακόμα και η πιό απλή ανάγνωση του βιβλίου παραθέτει απλά και ξεκάθαρα την πηγή όλων των νοϊκών~ιδεολογικών σχηματισμών που εμπεριέχονται στους εγκεφάλους αυτών των φωστήρων: λειτουργούν καθαρά ώς νοητικά εμφυτεύματα και προγραμματισμένοι συλλογισμοί.

Είναι πράγματι ανησυχητικό πως το μέλλον της Κύπρου είναι στα χέρια τόσον ηλιθίων "ηγετών", που όχι μόνο λεν αισχρά ψέμματα αλλά και τα πιστεύουν!

Ο παρανοϊκός αντικομμουνισμός των ανδρείκελων που διοικούν το ΔΗΣΥ όμως δεν θα ήταν τόσο τραγικός - θα παρέμενε στα επίπεδα μόνο του θλιβερά γελοίου - αν η ηγεσία του ΑΚΕΛ ήταν αντάξια των λέξεων σοσιαλισμός, κομμουνισμός, δημοκρατία. Αλλά "δέν".

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ προδώνει διαχρονικά διπλά και τρίδιπλα τους αγώνες γιά Σοσιαλισμό στην Κύπρο, ταυτόχρονα με την προδοσία των αγώνων γιά επιβίωση και απελευθέρωση του λαού της. Πιστή στις συμφωνίες γιά διαχωρισμό της υφηλίου σε "ζώνες επιρροής" που συνήψαν οι Stalin, Churchill και Roosevelt στις Συσκέψεις Γιάλτας και Τεχεράνης στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η ηγεσία του ΑΚΕΛ στήριξε και στηρίζει ακόμα την ίδια πολιτική που χάραξε την τότε εποχή η Μόσχα: το να παραμείνει πάση θυσία η Κύπρος στη σφαίρα επιρροής του Διεθνούς Κεφαλαίου, διότι αυτό λεν οι συμφωνίες. Ο Στάλιν πέρασε, η Μόσχα ξαναβρέθηκε υπό από το πέλμα του Κεφαλαίου, αλλά η ηγεσία του ΑΚΕΛ παραμένει πιστή στην πολιτική κατεύθυνση που της εδώθηκε. Πιστεύει - αληθινά το πιστεύει, με παρομοίου τύπου νοητικά εμφυτεύματα που έχουν και οι καρικατουραίοι αντικομμουνιστές - ότι έτσι διατηρεί τις συμφωνίες της με τον Ιμπεριαλισμό και "διαφυλάττει την ειρήνη".

Η στάση της, η καταπρόδωση κάθε έννοιας Σοσιαλιστικής αγωνιστικότητας, διαφαίνεται ιδιαίτερα σε τρείς ιστορικές περιόδους:
- αντί να αναλάβει την ηγεσία του απελευθερωτικού αγώνος την εποχή της ΕΟΚΑ και να του αποδώσει τον Σοσιαλιστικό~Απελευθερωτικό χαρακτήρα που τού άρμοζε βασισμένο σε μιά Δικοινοτική~Διεθνιστική συμμαχία Τούρκων και Ελλήνων μαζί ενάντια στους αποικιστές, συμμάχισε με τους Ιμπεριαλιστές, καταδίκασε τον Αγώνα ως "εθνικιστικό", και τον άφησε στα χέρια μιάς συμπραξίας ενός πολιτικά μύωπος στρατιωτικού και ενός ηθικά διεφθαρμένου εγωκεντρικού αρχιεπισκόπου,

- αντί να αναλάβει την ηγεσία του απελευθερωτικού~ενωτικού αγώνος και αντίστασης ενάντια στην δικτατορία της Εκκλησίας την πρώτη δεκαετία της Ανεξαρτησίας και να του αποδώσει τον Σοσιαλιστικό~Απελευθερωτικό χαρακτήρα που τού άρμοζε, συμμάχισε με την προσωπολατρική δικτατορία, το παρακράτος βασανιστών και φονιάδων του αρχιεπισκόπου καθιστώντας το ΑΚΕΛ ως την πολιτική παράταξη του καθεστώτος, καταδίκασε τον Αγώνα ως "εθνικιστικό", και τον άφησε στα χέρια ενός προχωρημένα πλέον πολιτικά μύωπος και αυταρχικού στρατιωτικού,

- αντί να αναλάβει την ηγεσία του απελευθερωτικού αγώνος και αντίστασης μετά την Εισβολή και Κατοχή από το 1974 ως σήμερα και να του αποδώσει τον Σοσιαλιστικό~Απελευθερωτικό χαρακτήρα που τού αρμόζει, συμμάχισε με τον Ιμπεριαλισμό, καταδίκασε τον Αγώνα ως "εθνικιστικό", και μόλις σηκώσουν κάποιοι κεφαλή τις τελευταίες δεκαετίες και μιλήσουν γιά απελευθέρωση, αμολύει τα κομματόσκυλα της που γαυγίζουν μέχρι να αποσιωπηθεί κάθε φωνή και πόθος γιά ελευθερία.

Με αυξανόμενα αυταρχικό τόνο η ηγεσία του κόμματος κομπάζει τώρα πως αυτά που συμφωνήσαν οι ηγεσίες των ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ με τον διεθνή Ιμπεριαλισμό και που παν να μας φορέσουν ως λύση θέλουμε-δεν-θέλουμε, ΠΡΕΠΕΙ λέει, να τα δεκτούμε (και να σκάσουμε).
Χριστόφιας:
"Πρέπει να χωνέψουμε στην Κύπρο ότι θα έχουμε Ομοσπονδία, δυο κοινότητες, δυο περιφέρειες-ζώνες και δυο πολιτείες με ίσο καθεστώς και ίδιες αρμοδιότητες." (14 Ιουλίου 2008).

* * *

Ποιόν λοιπόν από τις ηγεσίες των κομμάτων, ποιόν από τους πολιτικούς να πιστέψει ο καταπροδομένος μας λαός, αφού ακόμα και όταν λεν την αλήθεια, οι στόμφοι και τα ψέμματα μαζί με τις αισχρές τους πράξεις επισκιάζουν ακόμα και την πιό απλή και οφθαλμοφανή δήλωση της πραγματικότητας;

Πως θα 'βρουμε τρόπο να ζήσουμε μαζί σε μιά Ειρήνη θεμελιωμένη πάνω στο Δίκαιο οι ιθαγενείς Έλληνες και Τούρκοι της Κύπρου από κοινού, όταν οι ηγεσίες μας είναι πουλημένες σε μιά λύση που μας κατευθύνει στο ρατσισμό και την καταστροφή; Μιά λύση Ειρήνης θεμελιωμένης πάνω στο Δίκαιο με την οποία θα μπορούμε νάμαστε μαζί οι ιθαγενείς Έλληνες και Τούρκοι της Κύπρου, λύση γεννημένη με την συνειδητή συμμετοχή και των δύο μας κοινοτήτων από κοινού είναι Αξια, είναι σωστή και ενάρετη. Αλλά ποιούς να ακολουθήσουμε προς την πραγμάτωση της;

Να πιστέψουμε τους ψευδο-πατριώτες "ηγέτες" του ΔΗΣΥ, φτηνές και τιποτένιες καρικατούρες του μεταπολεμικού αντικομμουνισμού της FBI " 'που τον καιρό της τσαρτέλλας"; Η να τους πιστέψουμε καλύτερα τώρα που έχουν "ανοικτές και καθαρές" σχέσεις με τον Ιμπεριαλισμό και το διεθνές Κεφάλαιο, έχοντας καταπροδώσει την πατριωτική παράταξη που τους έδωσε με αυτοθυσίες ζωών, αίματος και με αυταπάρνηση Τα Πάντα Γιά Τον Αγώνα τον οποίον αυτοί κατέφτυσαν για μιά ρατσιστική διζωνική "διευθέτηση";

Να πιστέψουμε τους ψευδο-σοσιαλιστές "ηγέτες" του ΑΚΕΛ, κληρονόμους και συνεχιστές της Σταλινικής συστηματικής προδοσίας ενάντια στον Σοσιαλισμό~Κομμουνισμό, κατάπτυστους ανθέλληνες και μακαριογλύφους, κυπριο-εθνικιστές και καιροσκόπους που παν να μας φυτέψουν τη ρατσιστική διζωνική "διευθέτηση" και εμείς ...πρέπει να το χωνέψουμε;

Ο λαός μας, γιά τον οποίο τόσον ο αγώνας γιά Σοσιαλισμό όσον και ο αγώνας γιά αντίσταση και απελευθέρωση αποτελούν πρωτογενείς και βασικές ανάγκες επιβίωσης, δεν έχει που να στραφεί πλέον μες τα στενά που φτάσαμε. Στεκόμαστε κατάφατσα με το πολιτικό κενό και χάος μες το οποίο μας σπρώχνουν σταθερά και με σχέδιο οι πεφωτισμένοι μας ηγέτες ενώ γιά μας δεν υπάρχει πουθενά στήριγμα με το οποίο να κρατηθούμε πριν καταποντιστεί όλη η Κύπρος σε νέους ποταμούς αίματος.

Τι άλλο θα είναι η Διζωνική - όπου στην κάθε μιά από τις επικράτειες οι άνθρωποι θα στερούνται τα νομικά, πολιτικά, συνταγματικά τους και ανθρώπινα δικαιώματα με βάση την πολιτιστική μας ταυτότητα - τι άλλο από νέους ποταμούς αίματος μπορεί να δώσει μιά τέτοια ρατσιστική "λύση"; Αμα η Αδικία, ή Ανισότητα και η Βία εντοιχίζονται και νομιμοποιούνται μες το τεκτενόμενο Σύνταγμα της επερχόμενης διζωνικής, η κάθε τάση, πράξη, έκφραση και κίνηση προς την Ελευθερία, προς την Ισότητα και το Δίκαιο, θα είναι εξ' ορισμού παράνομες και θα πατάσσονται. Αν τους αφήσουμε.

Ευτυχώς που κάπου-κάπου "φέφκει τους" η αλήθεια, ραγίζει η ενδοκομματική πειθαρχία, σπουρτούν οι πολιτικοί μας φωστήρες προς τα έξω σημεία (δεκατρία) και τέρατα.

Το άρθρο-Είδηση πιό κάτω είναι ένα τέτοιο σπούρτημα που ζωγραφίζει την τραγική αλήθεια του που είμαστε σήμερα και του πού πάμε.

Ο Αριστοτέλης δίδαξε πως το ψέμα είναι κακό κι αξιοκατάκριτο, και η αλήθεια καλή και αξιέπαινη. Ευτυχώς, λοιπόν, που σπουρτούν κάποιες αληθειες, ευχαριστούμε τον συγγραφέα και ευχόμαστε να συνεχίσουν.

Ακολουθεί το άρθρο του κυρίου Βουλευτή, και πάρακατω συμπληρώνεται με Σχετικό Υλικό, Πηγές και Αναγνώσματα γιά τα Δεκατρία Σημεία, τις Συσκέψεις Γιάλτας και Τεχεράνης, τις Δηλώσεις Χριστόφια, και με στίχους γιά τους Ιθαγενείς Κυπρίους Cherokee.


Πέτρος Ευδόκας

Ιούλιος 2008
petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Προς τη διχοτόμηση

Του Αντρέα Θεμιστοκλέους, Βουλευτή ΔΗΣΥ
11 Ιουλίου 2008

Μέσα από θανάσιμα λάθη και τραγικά αποτυχημένες πολιτικές εχάσαμε ευκαιρίες, ανοήτως αιματοκυλιστήκαμε, εχάσαμε έναν πόλεμο και σχεδόν τη μισή μας πατρίδα, δεχτήκαμε τον μεγάλο και επώδυνο συμβιβασμό της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας και έκτοτε συρόμενοι από υποχώρηση σε υποχώρηση, θα πετύχουμε στο τέλος αυτό που θέλουμε ν’ αποφύγουμε. Τη διχοτόμηση ή, καλύτερα, τη διχοτόμηση με την πρόσοψη ομοσπονδίας.

Όμως, ποιοι και πώς βοηθούν, πιστεύω άθελά τους, τη διχοτόμηση;

1. Όσοι διέπραξαν το θανάσιμο λάθος και επέτρεψαν τη διενέργεια του δημοψηφίσματος για μια λύση που ουσιαστικά ήταν ένα ναυάγιο συνομιλιών. Ναυάγια συνομιλιών κανένας λαός δεν ψηφίζει.

2. Όσοι, ιδίως εκ των πολιτικών, μετά το δημοψήφισμα δεν ευθυγραμμίζονται με τ’ αποτέλεσμά του και επιμένουν ότι πρέπει να μας ξαναφέρουν το σχέδιο για να πούμε αυτήν τη φορά «ΝΑΙ» ή, τουλάχιστον, να κάνουμε το παν για να μη χαθούν τα θετικά για μας στοιχεία του και προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η λογική θα μας οδηγήσει ξανά σε θανάσιμα αδιέξοδα.

3. Όσοι πολεμούν λυσσαλέα την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και την ίδια ώρα την επικαλούνται ως το χώρο που θα ομαλοποιήσει τη λύση, αλλά και όσοι υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και την ίδια ώρα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα θέλουν να μας τα στερήσουν για πάντα.

4. Όσοι πικραμένοι από τ’ αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κρυφίως λαχταρούν τη δικαίωσή τους από τα κακά που μας βρίσκουν και για να δικαιολογούν τις απόψεις τους, μας περιγράφουν τα κακά αυτά, πιστεύοντας πως έτσι θα μας πείσουν καλύτερα να τα επιδιώξουμε οι ίδιοι, οικτρά αποδυναμωμένοι και διχασμένοι, παρά να μας έρχονται αδέσποτα.

5. Όσοι εισηγούνται να ξεφύγουμε από τις συμφωνίες κορυφής και την 8η Ιουλίου, που είναι τα μόνα συμπεφωνημένα, και ν’ αναζητήσουμε νέο έδαφος για εξεύρεση λύσης. Αν με τα συμφωνημένα δεν βρίσκουμε λύση, θα τη βρούμε με τ’ ασυμφώνητα; Και αν η άλλη πλευρά δεν σεβαστεί αυτές τις συμφωνίες και τις δικές της υπογραφές, τότε γιατί να σεβαστεί τις επόμενες και κυρίως την υπογραφή της στη λύση; Και πού θα οδηγηθούμε αν κάνουμε και αυτό το θανάσιμο λάθος;

6. Όσοι νομίζουν ότι η επαναπροσέγγιση και, κυρίως, η όποια λύση, μπορεί να βασιστεί όχι στον απόλυτο και αμοιβαίο σεβασμό των εθνικών και θρησκευτικών συνειδήσεων, αλλά στην ακύρωσή τους, στην κατάργηση των ιδιαιτεροτήτων και της διαφορετικότητας και σε πλαστογράφηση και παραχάραξη της ιστορίας. Κάτι τέτοιο έγινε στις πρώην ΕΣΣΔ, Γιουγκοσλαβία και Τσεχοσλοβακία, αλλά σήμερα είναι πρώην!

7. Όσοι καλλιέργησαν και καλλιεργούν την ιδέα ότι η Τουρκία θέλει λύση, ότι η λύση είναι έτοιμη και φταίμε εμείς που δεν απλώνουμε το χέρι μας να την πιάσουμε και βεβαίως να την υπογράψουμε. Αυτή η ιδέα είναι μια ουτοπία. Η μόνη «λύση» που είναι έτοιμη γιατί η Τουρκία την αποδέχεται, είναι η λύση Ανάν ή κάτι καλύτερο γι’ αυτήν.

8. Όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να εκπαιδευτούμε καλά και να γυμναστούμε καλύτερα, μέσα από ειδικά προγράμματα, όχι προσπαθώντας να πείσουν γιατί επιδιώκουμε σωστή λύση, αλλά αντίθετα, υπονομεύοντας και πλήττοντας αξίες απόλυτης ισχύος, όπως της πατρίδας και του κράτους και αποδυναμώνοντας τις αντιστάσεις του κυπριακού Ελληνισμού, ώστε η «λύση», μέσα από ψευτοδιλήμματα, εκβιασμούς και τακτικισμούς της κακιάς ώρας να περάσει όπως - όπως, ανεξάρτητα αν ξαναδιχασμένοι θα ξανακαταστραφούμε.

9. Όσοι πιστεύουν ότι μια κακή λύση είναι υποδιαίρεση μιας κάποιας σωστής λύσης που με λίγη Ευρώπη, αρκετό σπρώξιμο και «πολλή καλή θέληση» από ελληνικής πλευράς (βλέπε εθελοδουλία), θα γίνει κάποτε σωστή λύση.

10. Όσοι επιμένουν ότι ο χρόνος εργάζεται εις βάρος μας, και έχουν δίκαιο, αλλά αγνοούν ότι με μια κακή λύση, εναντίον μας δεν θα είναι μόνον ο χρόνος, αλλά και οι πάντες και τα πάντα, ακόμα και εμείς οι ίδιοι.

11. Όσοι δεν κατανοούν ότι ένα δεύτερο «ΟΧΙ» σε ένα νέο δημοψήφισμα θα επιταχύνει τη διχοτόμηση, αλλά και όσοι δεν κατανοούν ότι με ένα «ΝΑΙ» σε μια «λύση» που θα καταρρεύσει, θα έχουμε πετύχει πιο γρήγορα, οριστικά και αμετάκλητα τη διχοτόμηση, η οποία εκ των υστέρων θα θεωρηθεί και συμπεφωνημένη και η οποία προϊόντος του χρόνου θα μας αφανίσει.

12. Όσοι αδυνατούν να δουν τι επιδιώκει συγκεκαλυμμένα ή και απροκάλυπτα η Τουρκία στην Κύπρο και πιστεύουν στο μύθο, ότι άμα επιβληθούν οι Τούρκοι πολιτικοί στους Τούρκους στρατιωτικούς και άμα βοηθήσουμε και τον Ταλάτ να κάνει τη δική του επανάσταση εναντίον των στρατοκρατών της Άγκυρας, άμα, δηλαδή, νικήσουν τα κοστούμια τις στολές, τότε η μοίρα μας θα είναι καλύτερη. Πάντως, την εισβολή του 1974 τη διέταξε ο Ετζεβίτ, κοστούμι πολιτικό, δημοσιογραφικό και βεβαίως σοσιαλιστικό και ποιητικό.

13. Τέλος, όσοι είναι έτοιμοι να δεχτούν «λύση» που δεν θα εξουδετερώνει τα αίτια και ει δυνατόν και τις αφορμές, επαναλήψεως μιας νέας τουρκικής επέμβασης.

Από:
http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=342364

~~~~~~~~~~~~

Σχετικό Υλικό, Πηγές και Αναγνώσματα:

Χριστόφιας: "Πρέπει να χωνέψουμε στην Κύπρο..."
http://tinyurl.com/65r6pd
ή εδώ
http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=89004

Σόλων Αντάρτης:
"Πίστευα πάντοτε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ήταν και είναι καλός άνθρωπος. Ακόμη και όταν αρθρογραφούσα στις σελίδες μας ενάντια σε λόγια και πράξεις του δεν έπαυα να διατηρώ μια ελπίδα για το καλό της ποιότητας του και την ανθρώπινή του διάσταση. Δυστυχώς αναγνωρίζω ότι αυτό δεν είναι πλέον αρκετό. Οι χειρισμοί του και αυτών που τον συνεπικουρούν είναι καταστροφικές για όλους μας."
http://groups.yahoo.com/group/cyprus-imc-ellinika/message/1081

Πέτρος Ευδόκας:
"Speaking of leadership, I must say that in its presen phase, the party is in its most open and democratic phase than ever before in its history, and in the person of the current chairperson, Dimitris Christofias, there is a lot of honesty and dignity, reflective of the simple rank -and -file membership who have persevered through many decades of labor struggles.
But, the leadership taken as a whole, collectively, is clearly aimed in a direction entirely different from what the party pretends to be, meaning that it only
pretends to be a party for revolutionary socialism, but is not one in reality."
http://groups.yahoo.com/group/kalimerhaba_HellenoTurkish_Community/message/98


Δεκατρία Σημεία (και Τέρατα)

Μιά ακαδημαϊκή περίληψη-επισκόπηση:
Το συνταγματικό αδιέξοδο της Α΄ Κυπριακής Δημοκρατίας
του Γιάννη Στεφανίδη, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ.
http://www.auth.gr/admin/services/publications/resources/panepistimioupoli_11.pdf
Σελίς 23

Μιά συμβολή στις προσπάθειες να εξεταστεί η σύγκρουση του 1963 (ένοπλη ανταρσία της ΤΜΤ) στο πλαίσιο κάποιων ταξικών συσχετισμών, με διαφοροποίση των συμφερόντων και πράξεων των τοπικών άρχουσων τάξεων από εκείνα που αφορούν τις λαϊκές κοινότητες:
40 χρόνια απο τα ματωμένα Χριστούγεννα του 1963
Κυριάκος Κοιλιάρης, Εργατική Δημοκρατία
http://www.workersdemocracy.net/124/sel11.html

Μιά παρουσίαση των γεγονότων μέσα από το φακό των εμπειριών και των τότε επικρατούντων αντιλήψεων της ΕλληνοΚυπριακής κοινότητας:
Κύπρος, Ανεξαρτησία, 13 Σημεία, Δεκαετία του Εξήντα...
(αποτύπωση σελίδας από την LivePedia.Gr ως έχει την Κυριακή, 13 Ιουλίου 2008)
http://www.cyprusindymedia.org/Kypros-13Shmeia-Sixties-LivePediaGr-2.html
ή εδώ
http://tinyurl.com/6adtwo

Μιά παρανοϊκή παράθεση κάποιων γεγονότων της περιόδου. Συυμπεριλαμβάνονει ορισμένες εξαιρετικά επακριβείς αλήθειες αναμεμιγμένες με παραποιήσεις και χολή:
Ο ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ δίνει τη δική του ματιά για τις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου από το 1956 μέχρι το 1974
http://www.makarios.ws/cgibin/hweb?-A=1667&-V=dialogoi

Σύσκεψη Γιάλτας / Yalta Conference
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Yalta_Conference&oldid=225379067

Σύσκεψη Τεχεράνης / Tehran Conference
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Tehran_Conference&oldid=225058997

Ιθαγενείς Έλληνες και Τούρκοι της Κύπρου:
Cherokee Nation
Paul Revere And The Raiders

They took the whole Cherokee nation
And put us on this reservation
They took away our ways of life
The tomahawk and the bow and knife

They took away our native tongue
And taught their English to our young
And all the beads we made by hand
Are nowadays made in Japan

Cherokee people
Cherokee tribe
So proud to live
So proud to die

They took the whole Indian nation
Locked us on this reservation
And though I wear a shirt and tie
I still part Redman deep inside

Cherokee people
Cherokee tribe
So proud to live
So proud to die


And some day when they've learned
Cherokee Nation will return
Will return will return
Will return will return.

Paul Revere And The Raiders, 1971
http://youtube.com/watch?v=grVVC6BgxK4
και
http://youtube.com/watch?v=IH1TmxhbdyA


* * *
Legal Issues ~ Copyleft / Copyright notice:

* We sometimes use copyrighted materials in the course of our discussions and exchanges. These materials are distributed in accordance with Title 17 U.S.C. Section 107 without profit, to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research, educational, and religious purposes.

* The Copyrights of any materials produced and published here by our members or visitors, either individually or collectively, belong to the authors. Any profit- oriented use of those materials without the express permission of the author, is illegal. We encourage the free distribution of these materials, especially in the context of the activities and communications of the global liberation movement.

* Both of the above statements are covered and protected by the Constitutions of all the countries in which we have active members; by International laws and treaties signed by their Governments; by current legislation governing Copyrights; and by the legal precedents created by past Court decisions, including our own successful lawsuits and Court actions against attempts to violate these rights which we defended from illegal actions of certain Corporate and State agencies.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment