Sunday, 10 October 2010

Ο Νίκος Τριμικλινιώτης και ο ΔουPRIOς Ίππος που τον εργοδοτεί
Οι ιδεολογικές επιθέσεις ενάντια στην Σοσιαλιστική παράταξη του ΟΧΙ που αντιστέκεται ενάντια στην λύση Εθνοφυλετικού Διζωνικού απάρτθαϊντ αυξάνονται σε "sophistication" (που λέμε και στα αρχαία ελληνικά).

Δεν αρκεί στους κρατούντες πλέον να στρατολογούν ψευδο-αναρχικούς ή "ρέμπελους" να μας απειλούν και να μας βρίζουν. Πρέπει να επιστρατεύσουν και τα δοκτοράτα του ιδεολογικού γκαιμπελισμού εναντίον μας ως όπλα μεγάλου διαμετρήματος.

Έτσι μέσα από την "έγκυρη ανεξάρτητη" εφημερίδα "Πολίτης" ο Νίκος Τριμικλινιώτης πρόσφατα επιτέθηκε ενάντια στους σοσιαλιστές πατριώτες και συντρόφους μας που λειτουργούν εθελοντικά και αφιλοκερδώς την ιστοσελίδα "Εμπροσθοφύλακας" ζωγραφίζοντας τους ως ρατσιστές. Ο κ. Τριμικλινιώτης έκανε μάλιστα τον κόπο να αρθρογραφήσει δύο φορές ενάντια στον Εμπροσθοφύλακα (1) επιτιθέμενος με δριμύτητα στην ομάδα σύνταξης της ιστοσελίδας για το "έγκλημά" της να καλέσει τους Έλληνες Κύπριους να μην παίξουν το παιχνίδι του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και της ακροδεξιάς και να αντισταθούν στις κατηγορίες των εγκάθετων της διεθνούς άρχουσας τάξης ότι τάχα ο λαός μας είναι γεμάτος ρατσιστές (2).

Ο κ. Τριμικλινιώτης έσπευσε άμεσα στην υπεράσπιση του φίλου του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη χρησιμοποιώντας όλο το εύρος Γκαιμπελισμού που διαθέτει και αντλώντας επιχειρήματα μέσα από την αλαζονία, την έπαρση και τον ψευδο-ακαδημαϊσμό του.

Ουδόλως ενοχλεί βέβαια τον κ. Τριμικλινιώτη ο ρατσισμός εις βάρος των Ελλήνων Κυπρίων προσφύγων τον οποίο ο ίδιος και ο φίλος του Υπουργός Εσωτερικών προωθούν μέσω της Εθνοφυλετικής Διζωνικής "λύσης". Ούτε και ο θεσμοθετημένος ρατσισμός που εμπερικλείεται στα σχέδια λύσης του Κυπριακού που ο ίδιος και ο φίλος του Υπουργός υποστηρίζουν. Το Εθνοφυλετικό Διζωνικό απάρτθαϊντ που επιθυμούν να εφαρμοστεί στο νησί μας ως η "τελική λύση" δεν τους ανησυχεί ποσώς. Οι πληρωμένοι υπηρέτες του Ιμπεριαλισμού και του Κεφαλαίου αντιδρούν όμως όταν εθελοντές σοσιαλιστές πατριώτες, όπως οι διαχειριστές του Εμπροσθοφύλακα, ξεσκεπάζουν τη δυσωδία τους.

Για να καταλάβουμε καλύτερα τι τροφοδοτεί το μένος του κ. Τριμικλινιώτη ενάντια στην Σοσιαλιστική παράταξη του ΟΧΙ χρειάζεται να μελετήσουμε το παρελθόν και το παρόν του και κυρίως τις διασυνδέσεις του με τους Δούρειους Ίππους του Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού με τους οποίους ξερογλείφεται.


Ποιός είναι όμως ο Νίκος Τριμικλινιώτης; Για ποιούς εργάζεται;

Ποιος είναι ο Νίκος Τριμικλινιώτης;

Ο Νίκος Τριμικλινιώτης είναι ένας συνειδητός υπηρέτης των βαθύτερων και χειρότερων εκδοχών του δίδυμου τέρατος, Κεφάλαιο και Ιμπεριαλισμός.

Ο Τριμ. (όπως αρέσκεται να υπογράφει) είναι ένας από τους πιό ένθερμους υποστηρικτές της εκδήλωσης της 1ης Σεμπτεμβρίου όπου οι αντιστασιακοί Τ/Κύπριοι υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν τα αντικατοχικά τους πανώ υπό τις απειλές των πρώην εργοδοτών του στην ΠΕΟ. Η ιστοσελίδα του έχει το προπαγανδιστικό υλικό γιά την εκδήλωση (όπως και εκείνη του Γρηγόρη Ιωάννου, που θέλει να του μοιάσει και να τον ξεπεράσει).

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του κ.Τριμικλινιώτη:
http://thetrim1.blogspot.com/2010/08/dev-is-1.html

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Γρηγόρη:
http://nekatomata.blogspot.com/2010/08/1900.html

Και οι δύο βέβαια συγκάλυψαν πλήρως την αισχρή επίθεση εις βάρος των ΤουρκοΚυπρίων ακολουθώντας τη γραμμή και την καθοδήγηση του επίσημου ΑΚΕΛ. Ο Ν.Τριμικλινιώτης δεν αναφέρει την επίθεση πουθενά.

Ο Γρηγόρης δημοσίευσε ανταπόκριση από την εκδήλωση στις "Φάλιες" όπου δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για την επίθεση εις βάρος των ΤουρκοΚυπρίων:
http://tinyurl.com/falies-gregory

Πιό σημαντικά όμως, είναι και οι δύο τους εντοιχισμένοι μες τον συγκεκριμένο (ακατανόμαστο) πολιτικό μηχανισμό που γιά δέκα χρόνια τώρα (πριν καν να τεθεί το θέμα δημοψηφίσματος) καλλιέργησαν την Αννανοσχεδιολατρεία, εργάστηκαν γιά τη διάβρωση του ηθικού του λαού μας και την διάβρωση της εθνικής του ταυτότητας, και εκπαίδευσαν ιδεολογικά ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ νέους ώστε μόλις γίνει η επικείμενη "διζωνική επανένωση" να τοποθετηθούν σε πόστα του νέου Κράτους και να στελεχώσουν την νέα Κυβέρνηση.

Ο Νίκος Τριμικλινιώτης έχει πολλούς και διάφορους οπαδούς, όχι με την έννοια της προσωπολατρείας, αλλά μέσω της δικτύωσης που έγινε την τελευταία δεκαετία, και που έδεσε γερά ανάμεσα τους πολλούς "πίκρηδες" της Κυπριοεθνικιστικής παράταξης που είναι ο πυρήνας της εκστρατείας του ΝΑΙ.

Θα δείτε μέσα από τα στοιχεία που παραθέτουμε, πως ο Τριμικλινιώτης είναι ψευτο-Μαρξιστής, με την έννοια του ότι φορεί εκείνο τον μανδύα, και όποιον άλλο μανδύα του χρησιμεύει ως ιδεολογικός καιροσκόπος, γιά να προωθεί πολιτικές σοφιστίες. Καπηλεύεται τον Μάρξ και τους Μαρξιστές (3) γιά να προωθεί αντι-σοσιαλιστικές τοποθετήσεις και ιδεολογήματα, και να υπηρετεί τους τοπικούς και διεθνείς αφέντες του με τους οποίους τον συνδέει μια σχέση χρηματισμού και οικονομικών συμφερόντων.

Ο Νίκος Τριμικλινιώτης ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου της ΙΝΕΚ (Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου) της ΠΕΟ (4). Συνεχίζει να έχει άμεση σχέση μαζί τους ως Επιστημονικός Διευθυντής του Παρατηρητηρίου για τον Ρατσισμό στην Κύπρο (RAXEN), το οποίο συνδεεται άμεσα τόσο με την ΙΝΕΚ/ΠΕΟ όσο και με την οργανώση φοιτητών και δασκάλων "Προοδευτική", του ΑΚΕΛ, αλλά και με το Υπουργείο Παιδείας. Μια έρευνα στο Google με τα στοιχεία "RAXEN Κύπρος" αποκαλύπτει διάφορα για το ρόλο και τις σχέσεις, αλλά και τις εργασίες του.

Χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις και τις γνωριμίες του, συμπεριλαμβανόμενου του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικώτη, δικτυώθηκε σε διάφορες πτυχές της υποτιθέμενης ανεξάρτητης προοδευτικής αντιρατσιστικής διανόησης και σε συνεργασία με την Κορίνα Δημητρίου - η οποία είναι η σύζυγός του - δημιούργησαν την οργάνωση "Συμφιλίωση"
http://www.reconciliationcy.org/

Κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Κορίνα Δημητρίου εδώ:
http://primts.mirovni-institut.si/index.php/project-partners

Η δημιουργία της οργάνωσης "Συμφιλίωση" έφερε τους Νίκο Τριμικλινιώτη και Κορίνα Δημητρίου σύντομα σε αντιπαράθεση με τους "συνεργάτες" τους στην "ΚΙΣΑ" Δώρο Μιχαήλ και Δώρο Πολυκάρπου, διότι τους "έφαγαν" μεγάλο μέρος από την πίτα των χρηματοδοτήσεων που δίνουν διάφοροι διεθνείς φορείς για οργανώσεις που ασχολούνται με τα δικαιώματα των μεταναστών.

Πληροφορίες μας από άτομα προσκείμενα και στις δύο οργανώσεις αναφέρουν ότι οι "συνεργάτες" οι οποίοι υποτίθεται αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μεταναστών και ενάντια στον ρατσισμό ήταν στα μαχαίρια για το θέμα των χρηματοδοτήσεων των οργανώσεων τους.

Η "Symfiliosi" είναι ανακατωμένη σε διάφορα διεθνή projects όπως τα ακόλουθα:

http://www.ff.uni-lj.si/fakulteta/Dejavnosti/ZIFF/DAPHNEeng/Partnerji/ciper.html
και
http://primts.mirovni-institut.si/index.php/project-partners

Η λέξη PRIMTS, πιό πάνω, αναφέρεται στην ακόλουθη οργάνωση:
http://primts.mirovni-institut.si/

Η οργάνωση φαίνεται μάλιστα να είναι στο μισθολόγιο της UNDP και της UNHCR.
http://www.trialog.or.at/db/detail.asp?ID=64483278

Ο Νίκος Τριμικλινιώτης μεταπήδησε από έμμισθος του ΑΚΕΛ και της τοπικής άρχουσας τάξης , σε δήθεν ανεξάρτητο προοδευτικό διανοούμενο και τέλος σε έμμισθο υπηρέτη της διεθνούς άρχουσας τάξης, του Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού στις κορυφαίες του εκδοχές μέσα από την εργοδότησή του στον Οργανισμό PRIO ως Εξωτερικός συνεργάτης στον τομέα της έρευνας. Είναι μάλιστα ο ηγέτης του project του PRIO που ονομάζεται "Συμφιλίωση 2" (5).

Μέσα από την ακαδημαϊκή δράση του ο κ. Τριμικλινιώτης αναπαράγει τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις της διεθνούς άρχουσας τάξης και των εδώ τοποτηρητών της, που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της για επιβολή διζωνικής λύσης στη βάση εθνοφυλετικού διαχωρισμού του λαού μας. Το μέγαν έλεος του αντιρατσισμού του δεν επεκτείνεται και στα δικαιώματα των ΕλληνοΚυπρίων και ΤουρκοΚυπρίων για τους οποίους αγκαλιάζει ένα νέο Εθνοφυλετικό Διζωνικό απάρτθαϊντ ως "λύση". Το σχέδιο Αννάν ζει και τον καθοδηγεί!

Έχω ακούσει προσωπικά τον κ.Τριμιλινιώτη να ψεύδεται ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου LIMINAL ZONES στη Λευκωσία (6) κατηγορώντας την Κυπριακή Δημοκρατία ότι εφηύρε το Δίκαιο της Ανάγκης για να το χρησιμοποιήσει εις βάρος των Τουρκοκυπρίων μετά τα γεγονότα του 1963. Πρόσφατα μάλιστα εξέδωσε και βιβλίο στο οποίο αναπαράγει τα ψέμματά και την προπαγάνδα του:
http://thetrim1.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

Ευτυχώς στην εκδήλωση στην οποία παρεβρισκόμουν, ο δικηγόρος Κωσταντής Καντούνας -εθελοντής δικηγόρος στην υπόθεση Αποστολίδης vs Orams- έβαλε άμεσα τον Νίκο Τριμικλινιώτη στη θέση του αποκαλύπτοντας άμεσα την άγνοια αλλά και τα ψέμματά του. Αυτό βέβαια ουδόλως συνέτισε τον Τριμ.

Μιλούμε λοιπόν για ένα συνειδητό επαγγελματία ψεύτη ο οποιός έχει ανάξει σε έργο της ζωής του την υπόσκαψη της Δημοκρατίας προς όφελος των διαπλεκομένων του προσωπικών συμφερόντων με την άρχουσα τάξη. Αλλά και ο οποίος πορεύεται με βάση την απέραντη αίσθηση αλαζονίας και έπαρσης από την οποία διακατέχεται.

Μια έρευνα για την οργάνωση PRIO, η οποία και εργοδοτεί τον εν λόγω κύριο, αποκαλύπτει διάφορα ενδιαφέροντα για το είδος των σχέσεων που έχει αναπτύξει ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο στο νησί μας με την νομενκλατούρα της υποτιθέμενης ανεξάρτητης, αριστερής, αντιρατσιστικής διανόησης και ειδικά με τον κ. Τριμικλινιώτη και τους άλλους αστέρες που εργοδοτεί.

Ο Τριμ. έχει επιλεγεί από τον Ιμπεριαλισμό και το διεθνές Κεφάλαιο λόγω των ρατσιστικών αντι-σοσιαλιστικών θέσεων που αρθρώνει. Η θέση του στο PRIO είναι και η επιβραβευσή του, για τις υπηρεσίες του στους διεθνείς αφέντες του, όλα τούτα τα χρόνια.


Ο ΔουPRIOς 'Ιππος ~ Το PRIO και η δομική του σχέση με τον Ιμπεριαλισμό και το Κεφάλαιο

Ιδρυθέν το 1956, το Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη στο Όσλο ~ Peace Research Institute Oslo (PRIO), αυτοδιαφημίζεται ως ένα ανεξάρτητο ίδρυμα έρευνας που "προωθεί την Ειρήνη μέσα από την επίλυση συγκρούσεων, το διάλογο και την επαναπροσέγγιση, δημόσια πληροφόρηση και δραστηριότητες στο επίπεδο διαμόρφωσης πολιτικής" (7).

Το PRIO επειδυκνύει μαλιστα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα της Κύπρου και της Μέσης Ανατολής, για αυτό και έχει λειτουργήσει παράρτημα και στο νησί μας, μοναδικό παράρτημα του ιδρύματος εκτός Νορβηγίας (8).

Οι ομιχλώδεις χορηγοί του PRIO
Το PRIO, ως διεθνούς κύρους οργάνωση, θα έπρεπε κανονικά να είναι διαφανές σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που αφορούν τη χρηματοδότηση του. Αντ' αυτού στο τμήμα της ιστοσελίδας του με τίτλο "Οικονομία και Χορηγοί" αναφέρει ως χορηγούς του το "Συμβούλιο Ερεύνης της Νορβηγίας", αδιευκρίνιστα "Υπουργεία της Νορβηγικής κυβέρνησης και διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα" (9) χωρίς βέβαια να αναφέρει ποιά ποσά λαμβάνει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εδώ η αντίθεση που παρουσιάζει η ανάλογη παρουσίαση στο Συμβούλιο Ερεύνης της Νορβηγίας. Το Συμβούλιο, ένας από τους κύριους χορηγούς του PRIO παρουσιάζει αναλυτικότατα τον προυπολογισμό του αξίας 7 δις Νορβηγικών κωρώνων και την προέλευσή του (10).

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στον πίνακα που ακολουθεί είναι η εμπλοκή των Υπουργείων Πετρελαίου και Ενέργειας και Εμπορίου και Βιομηχανίας. Δεν μπορεί παρά να μας προξενεί απορία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σύμπτωση ότι εταιρεία που διεξήγε έρευνες εύρεσης πετρελαίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου ήταν Νορβηγικών συμφερόντων (11).

Η δήθεν ανεξάρτητη λοιπόν οργάνωση PRIO βρίσκεται ουσιαστικά στο μισθολόγιο της Νορβηγικής κυβέρνησης.

Η σχέση με το ΝΑΤΟ

Εδώ θα θέλαμε να θυμίσουμε τους αναγνώστες μας ότι η Νορβηγία είναι μια χώρα η οποία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Νορβηγία βέβαια είναι ένα από τα ιδρυτικά τελέχη της ΝοτιοΑτλαντικής Συμμαχίας γνωστής και ως ΝΑΤΟ. Ως τέτοια συμμετείχε και συμμετέχει σε όλες τις επιθετικές δραστηριότητες του Ιμπεριαλισμού συμπεριλαμβανόμενων των επιθέσεων στις γειτονικές μας χώρες του Ιράκ και Αφγανιστάν. Οι Νορβηγικές ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις με επιθετικές μονάδες και βομβαρδιστικά αεροσκάφη (12). Μάλιστα οι ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού της Νορβηγίας Marinejegerkommandoen (MJK) και οι ειδικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς Hærens Jegerkommando (HJK) έχουν βραβευτεί για τη δράση τους στο Αφγανιστάν με την Προεδρική Έυφημη Μνεία των HΠΑ για τη "δράση" τους μέσα στα πλαίσια της "ειρηνευτικής αντιτρομοκρατικής" επιχείρησης του Ιμπεριαλισμού Enduring Freedom. (13)

Η οργάνωση PRIO συμμετέχει ενεργά στη δράση της Νορβηγίας στα πλαίσια της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ εκπονώντας μελέτες και προτείνοντας βελτιώσεις! Το έργο του οργανισμού είναι το ίδιο ακριβώς με του κ. Τριμικλινιώτη. Να παρέχει το ηθικό και επιστημονικό υπόβαθρο στο διεθνή Ιμπεριαλισμό ώστε να συνεχίζει απρόσκοπτα το φονικό έργο του κάτω από την κάλυψη των επιστημονικοφανών του μελετών.

Όπως ξεκάθαρα τόνισε ο πολιτικός αναλυτής του Υπουργείου Αμύνης της Νορβηγίας Ragnhild Mathisen σε σεμινάριο του PRIO στις 22 Ιουνίου του 2006:
"Χρειαζόμαστε να έχουμε ανεξάρτητους οργανισμούς όπως το PRIO να ερευνούν τις συνέπειες των στρατιωτικών εμπλοκών ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να μπορούν να προσαρμόζουν τις επιχειρήσεις τους στις πραγματικότητες των πεδίων" (14).

Βέβαια τα περί ανεξαρτησίας είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου, αφού ο προυπολογισμός του PRIO καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από τη Νορβηγική κυβέρνηση.

Παραδείγματα των διάφορων μελετών και ερευνών της οργάνωσης για χάρη του Νορβηγικού Υπουργείου Αμύνης, του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της σχέσης των μελετών με το ΝΑΤΟ και την καλή λειτουργία του μπορείτε να βρείτε στις πηγές στο τέλος του κειμένου μας.

Η σχέση με τη Διεθνή Τράπεζα

Δε σταματά όμως εδώ η βρωμιά και δυσωδία που αναδύεται από τους εργοδότες του κ. Τριμικλινιώτη. Ο ΔουPRIOς Ίππος συνδέεται άμεσα και με τον κορυφαίο φορέα του Παγκόσμιου Κεφαλαίου: τη Διεθνή Τράπεζα!

Όπως διαφημίζει αυτάρεσκα το PRIO "τα σχετικά με την πολιτική ευρήματα του Ινστιτούτου έχουν υψηλή ζήτηση ανάμεσα σε διεθνή σώματα (τα Ηνωμένα Έθνη, η Διεθνής Τράπεζα)) ΜΚΟ, ΜΜΕ και κυβερνήσεις συμπεριλαμβάνοντας και αριθμό Νορβηγικών Υπουργείων (15).

Η Διεθνής Τράπεζα, το όργανο επιβολής του Παγκόσμιου Κεφαλαίου σε όλο τον πλανήτη, περιγράφει το PRIO ως ένα από τους συνεταίρους της (16).

Στην κορυφή της ίδιας ιστοσελίδας η Τράπεζα διαφημίζει οργανισμούς οι οποίοι μαζί με το PRIO " εργάζονται στον τομέα της επίλυσης συγκρούσεων και ιστοχώρους οι οποίοι παρέχουν ιστορικό υπόβαθρο και ανάλυση σε ειδικές περιπτώσεις εσωτερικών συγκρούσεων" (17). Στη διαφήμιση της Διεθνούς Τράπεζας βρίσκουμε διάφορους "προοδευτικούς" και "ανεξάρτητους" οργανισμούς οι οποίοι είναι "δεσμευμένοι" όπως ο κ. Τριμικλινιώτης στη διεθνή ειρήνη και συνεργασία και την επίλυση συγκρούσεων.

Η λίστα διαφήμισης της Διεθνούς Τράπεζας περιλαμβάνει εκτός από το PRIO την CIA και το "εγκυρότατο" World Factbook της, το ίδρυμα Soros καθώς και διάφορες άλλες δεξαμενές ιδεών (think tank) του Ιμπεριαλισμού και του Παγκόσμιου Κεφαλαίου.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος του συνεταιρισμού και της διαπλοκής του με την Διεθνή Τράπεζα: το PRIO συμμετείχε στη μεγάλη έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας με τίτλο "Grant Reporting and Monitoring (GRM) Report" για την οποία το κόστος ήταν 650.000 δολάρια. Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την περιγραφή της έκθεσης στις υποσημειώσεις (18).

Υπεύθυνος μάλιστα της έκθεσης ήταν ο Ibrahim Ahmed Elbadawi ο οποίος μετά την εργασία του ως κορυφαίος οικονομολόγος στη Διεθνή Τράπεζα, ερευνητής για το Οικονομικό Φόρουμ για τον Αραβικό κόσμο, το Ιράν και την Τουρκία (19) συνεχίζει την εργασία του στο Dubai ως διευθυντής του Οικονομικού Συμβουλίου του Εμιράτου (20).

Βλέπουμε λοιπόν ότι το PRIO διασυνδέεται και διαπλέκεται με τις απεχθέστερες μορφές του δίδυμου τέρατος Ιμπεριαλισμού - Κεφαλαίου, στις υψηλότερες των βαθμίδες. Το PRIO είναι κάθε άλλο παρά ίδρυμα προώθησης της έρευνας για την ειρήνη. Κατ' ακρίβειαν εργάζεται ακριβώς για την αντίθετη κατεύθυνση.

Το PRIO είναι ένας από τους κορυφαίους Δούρειους Ίππους του Ιμπεριαλισμού και του Κεφαλαίου. Οι εργασίες του χρησιμοποιούνται άλλοτε ως καθοδήγηση, άλλοτε ως άλλοθι, και άλλοτε ως προετοιμασία του εδάφους για την επέμβαση Ιμπεριαλισμού και Κεφαλαίου και την επιβολή των σχεδιασμών των στους ανυποψίαστους λαούς του πλανήτη.

Τα ίδια ακριβώς εφαρμόζει και στον τόπο μας.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι εργασίες και η δράση του Ινστιτούτου στην Κύπρο στοχεύουν στην υπόσκαψη του λαού μας και την προετοιμασία του για τη "λύση" που θα εξυπηρετεί το Κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμό. Καθόλου τυχαία δημοσιευμένες εργασίες του ιδρύματος "φωτίζουν" τον τρόπο με τον οποίο η Κύπρος θα "ανοικοδομηθεί" την ημέρα μετά τη λύση. Στο δημοσίευμα του με τον τίτλο "Η Μέρα μετά την Λύση" http://www.prio.no/upload/The%20day%20after%20III.pdf
το PRIO κυριολεκτικά διαφημίζει το σχέδιο Εθνοφυλετικής Διζωνικής ως ένα καταπληκτικό τρόπο γιά "να βγάλουμε όλοι λεφτά" (21).

Στις εργασίες του PRIO θα βρείτε πολλές από τις πτυχές που ο πρόεδρος Χριστόφιας κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το Περιουσιακό, οι αποζημιώσεις, οι πηγές χρηματοδότησης, και οι "εξαιρετικές δυνατότητες επενδύσεων" για το τοπικό και διεθνές Κεφάλαιο αναλύονται διεξοδικά στις δημοσιεύσεις του ιδρύματος.

Στις εργασίες του PRIO θα βρείτε επίσης πολλές από τις θέσεις των Τουρκικών δυνάμεων Κατοχής. Είναι πραγματική δεξαμενή σκέψεων και ιδεών (think tank) για την εκποίηση των δικαιωμάτων του λαού μας και του τρόπου με τον οποίο θα γίνει αυτό το ξεπούλημα ώστε να δημιουργηθεί όφελος για το Κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμό (22).

Μελετώντας τις εργασίες του ιδρύματος θα ανακαλύψετε από που αντλούν τις ιδέες τους οι κυβερνώντες και τα ανδρείκελά τους για να ξεπουλήσουν το λαό μας.

***

Ο Νίκος Τριμικλινιώτης δε βρίσκεται τυχαία στην εργοδότηση της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οι διαχρονικές Αννανολάγνες τοποθετήσεις του, η συνειδητή εκ μέρους του υπόσκαψη του φρονήματος του λαού και της όσης Δημοκρατίας κέρδισε με αίμα αυτός ο τόπος τον καθιστούν ένα από τους εξέχοντες παίκτες του Ιμπεριαλισμού και του Κεφαλαίου στην τοπική και διεθνή πολιτική σκακιέρα.

Είναι δυνατόν ποτέ ένας προοδευτικός αριστερός μαρξιστής να θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του Τέρατος; Είναι δυνατόν ποτέ ένας αντιρατσιστής να ταυτίζεται με τους δυνάστες των λαών και να υιοθετεί λύσεις εθνοφυλετικού ρατσισμού για το λαό του;

Δεν είναι.

Βέβαια ο Νίκος Τριμικλινιώτης δεν αγκαλιάζει καμία από τις πιο πάνω αξίες και ιδιότητες. Προσφέρει συνειδητά τις υπηρεσίες του στο στρατόπεδο των δυναστών των λαών και των εχθρών του λαού μας.

Στην ιστορία του μέλλοντος το όνομά του θα βρίσκεται δίπλα σε εκείνο του Εφιάλτη, του Στησήνορα (23) και των δοσιλόγων των Κατοχών. Δίπλα σε εκείνο του Δημήτρη Χριστόφια.

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
---------------------

Σημειώσεις - Πηγές - Παραπομπές - Αναγνώσματα


1. "Νέο-ρατσισμός = Κλοπή της απόλαυσης" .../....
...Είναι τυχαίο ότι όσα λένε φιλοξενούνται διάφορες ρατσιστικές ιστοσελίδες όπως «Ελληνική Αντίσταση», «ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ» και ΕΛΑΜ που εγκρίνουν και επαυξάνουν τον ίδιο «πολιτικό λόγο»;"

Από άρθρο του Νίκου Τριμικλινιώτη στο Δίκτυο,
http://thetrim1.blogspot.com/2010/09/blog-post_03.html
το οποίον και αναδημοσίευσε η εφημερίδα Πολίτης.

και

"Για τον Νέορατσισμό και Νεοεθνικισμό πάλι"

"...Επίσης επί του πρακτέου, οι θέσεις και ο λόγος που εκφέρει το ΕΛΑΜ και η εξαλλοσύνη του αντιμεταναστευτικού λόγου των "Εμπροσθοφύλακα" δεν έχει διαφορά. Οι δε τίτλοι "Μην παίξετε το παιχνίδι Συλικιώτη-Ακροδεξιάς" δεν είναι παρά φύλλα συκής που θέλουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την "άλλη" ακροδεξιά, δηλ. την άλλη σέκτα που μπορεί να επηρεάσει πιθανούς υποστηρικτές..."
Από:

ΠΟΛΙΤΗΣ - 19/09/2010, Σελίδα: 63
Κωδικός άρθρου: 970106
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=970106&-V=articles


2. "Μην παίξετε το παιχνίδι Συλικιώτη-Ακροδεξιάς: Οι Ελληνοκύπριοι ΠΟΤΕ δεν υπήρξαμε ρατσιστές"
http://www.efylakas.com/archives/7454

3. "Κάρλ Μάρξασθαι Πύρ"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/blog-post_11.html?showComment=1268411525459#c4245110658792654553

4. Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΙΝΕΚ

"Το ΙΝΕΚ θα καθοδηγείται επιστημονικά από Επιστημονικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν επιφανείς ακαδημαϊκοί και άλλοι επιστήμονες-ερευνητές σχετικοί με το αντικείμενο των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου (οικονομολόγοι, ιστορικοί, στατιστικολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες κλπ.).
Αρμοδιότητες
· Αποφασίζει για όλα τα ζητήματα επιστημονικής υφής
· Καταρτίζει τον προγραμματισμό της ερευνητικής δραστηριότητας του Ινστιτούτου
· Καταρτίζει προγράμματα Συνδικαλιστικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης
Σύγκρότηση
Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΙΝΕΚ συνήλθε στις 16 Ιανουαρίου στην 1η Καταστατική Σύνοδό του.
· Πρόεδρος: Ιωσήφ Σ. Ιωσήφ, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου
· Αναπληρωτής Πρόεδρος: Σταύρος Τομπάζος, Ερευνητής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κύπρου
· Γενικός Διευθυντής: Νίκος Τριμικλινιώτης."
Από:
http://www.inek.org.cy/greek/index.php?parent_id=4

5. Trimikliniotis, Nicos - Senior Research Consultant http://www.prio.no/Cyprus/People/
και
"Nicos Trimikliniotis is currently working, at the PRIO Cyprus Centre, on a project entitled "Rethinking the socio-economic, ideological and political dimensions for societal recociliation in Cyprus".
http://www.prio.no/Cyprus/__People/Nicos-Trimikliniotis/

6. Liminal Zones - Nicosia, Cyprus 2008
http://liminalzones.kein.org/

7. About PRIO
"Founded in 1959, the Peace Research Institute Oslo (PRIO) is an independent research institute known for its effective synergy of basic and policy-relevant research. In addition to such research, PRIO conducts graduate training and is engaged in the promotion of peace through conflict resolution, dialogue and reconciliation, public information and policymaking activities. The Institute’s working language is English."
Από:
http://www.prio.no/About/

8. "Research and dialogue for an informed public debate in Cyprus"
http://www.prio.no/Cyprus

9. Economy and Funders "Major sources of funding include the Research Council of Norway, Norwegian government ministries, and a variety of international organizations and foundations."
Από:
http://www.prio.no/About/

10. The Research Council of Norway
Key figures
"In 2010, The Research Council of Norway's total budget amounts to NOK 7 073 million."
http://www.forskningsradet.no/en/Key_figures/1138785841814

11. Petroleum Geo-Services http://www.pgs.com/Data_Library/North_Africa___Middle_East/Cyprus/
και
Companies bid for Cyprus oil exploration licences
http://www.oilmarketer.co.uk/2007/08/17/companies-bid-for-cyprus-oil-exploration-licences/

12. "The Norwegian forces in Afghanistan consist of one mechanized company and one support squadron from Telemark Bataljon, and one ISTAR-squadron from the Intelligence Battalion, all serving with ISAF forces in Kabul. Norway also has previously deployed four F-16 ground attack fighter jets in 2002 and four F-16s returned to support the ISAF force in Afghanistan later in 2006 alongside Dutch F-16s."
Από:
http://www.mindef.nl/service/fotogalerij/frmMediaItemDetails.aspx?nMediaItemID=221

Και
"The detachment is known as the 1st Netherlands-Norwegian European Participating Forces Expeditionary Air Wing (1 NLD/NOR EEAW)."
Από:
http://www.mindef.nl/en/news/2006/1/20060125_news.aspx

13. http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Afghanistan_War_order_of_battle&oldid=382029144

14. Μεταφρασθέν από:
"We need to have independent bodies like PRIO to do research on the consequences of military engagements in order for the military forces to be able to tailor their operations to the realities in the field."
Από:
http://www.regjeringen.no/en/dep/fd/aktuelt/taler_artikler/politisk_ledelse/politisk-radgiver-mathisen/2006/female-soldiers-militarization-or-peacek.html?id=420761

15. Research and Engagement "The Institute’s policy-relevant findings are in high demand among international bodies (the UN, the World Bank), NGOs, the media and governments, including a number of Norwegian ministries."
Από
http://www.prio.no/About/

16. Η σχέση με τη Διεθνή Τράπεζα
Από την ιστοσελίδα της ίδιας της Διεθνούς Τράπεζας:
"International Peace Research Institute, Oslo (PRIO)
( http://www.prio.no)
PRIO is one of the Bank’s collaborating partners."
Από:
http://econ.worldbank.org/WBSITE/EXTERNAL/EXTDEC/EXTRESEARCH/EXTPROGRAMS/EXTCONFLICT/0,,contentMDK:20339896~menuPK:477975~pagePK:64168182~piPK:64168060~theSitePK:477960,00.html

17. Μεταφρασθέν από:

"Related Sites
The Economics of Civil War, Crime and Violence
Below is a list of links related to the study of conflict. The list includes data on political and economic variables for countries that have experienced internal violent conflicts; names of and information on organizations and institutes that are working in the area of conflict resolution; and sites that provide historical background and analyses on specific cases of internal conflict."
Από:
http://econ.worldbank.org/WBSITE/EXTERNAL/EXTDEC/EXTRESEARCH/EXTPROGRAMS/EXTCONFLICT/0,,contentMDK:20339896~menuPK:477975~pagePK:64168182~piPK:64168060~theSitePK:477960,00.html

18. World Bank - Grant Reporting and Monitoring (GRM) Report

http://siteresources.worldbank.org/INTKNOWLEDGEFORCHANGE/Resources/491519-1198162339817/TF055286_ELBADAWI06.pdf

19. Ibrahim Ahmed Elbadawi

"Ibrahim Elbadawi is the Director of the Macroeconomics Research and Forecasting Department, Dubai Economic Council and Visiting Fellow at CGD. Until recently he was Lead Economist at the Development Research Group of the World Bank, which he joined in 1989; and before that he was an Associate Professor of economics at the University of Gezira in Sudan. He holds a PhD in economics and statistics from North Carolina State and Northwestern universities.

During his work at the World Bank he also served as Research Director of the African Economic Research Consortium (Nairobi, 1993-1998), on leave from the Bank. He has published widely on several areas of macroeconomic and development policy: exchange rate regimes, real exchange rate and macroeconomic competitiveness, macroeconomics of oil management and economic diversification; conflict, post-conflict transitions and peace-building; aid effectiveness and development partnership; and, investment climate and export performance. His regional specialization covers Africa and the Middle East, where he is widely networked with academic research and policy forums in the two regions. His other affiliations include Research Fellow, the Economic Research Forum for the Arab World, Iran and Turkey (ERF): 1993-present; Chair (and member since 2000) of the Advisory Committee of the ERF; and Member of the Advisory Board of the Arab Planning Institute, Kuwait: March 2009-present. He is also an Associate Editor of the Middle East Development Journal (since 2008)."
Από:
http://www.cgdev.org/content/expert/detail/1424246

20. Ibrahim Ahmed Elbadawi

http://ae.linkedin.com/pub/ibrahim-elbadawi/20/306/33b

21. "The day after: Commercial opportunities following a solution to the Cyprus problem",
by Fiona Mullen, Ozlem Oguz, Praxoula Antoniadou Kyriacou,
PRIO Cyprus Centre Paper 1/2008.

"The day after II: Reconstructing a reunited Cyprus"
by Praxoula Antoniadou Kyriacou, Ozlem Oguz, Fiona Mullen
PRIO Cyprus Centre Paper 1/2009

και
"The day after III: The Cyprus peace dividend for Turkey and Greece ",
by Ozlem Oguz Cilsal, Praxoula Antoniadou Kyriacou and Fione Mullen
PRIO Cyprus Centre Paper 1/2010
Από:
http://www.prio.no/Cyprus/Publications/

22. Υποσημειώσεις από την έκθεση The day after II: Reconstructing a reunited Cyprus
http://www.prio.no/upload/The%20day%20after-2%20ENG-web.pdf
για τα σχέδια "επιστροφής και αποκατάστασης των περιουσιών" με βάση τα σχέδια Αννάν 3 και 5 τα οποία οι συντάκτες της έκθεσης χρησιμοποιούν και αγκαλιάζουν, προσπαθώντας όπως και ο Πρόεδρος μας να τα "βελτιώσουν" σε δύο σενάρια "επιστροφής και ανοικοδόμησης".

11 The right to return included the over-65s, former residents of Karpas and, in the long term, a certain proportion of the population. However, even though these groups might be given priority over others, their restitution rights under Annan III would fall within the same overall limits as everyone else. According to our estimates, 6,089 houses would be restituted in the Karpas region. “The fact that someone has a rightto return does therefore not mean that he or she is reinstated to his or her property nor does reinstatement to a property automatically entitle the owner to residency rights”, Interview taken by Suleyman Erguclu with UN official Didier Pfirter, on Kibris TV, 23 March 2003.

12 “In cases of urgent humanitarian need and where not eligible for preferential loans, [current users may apply to the Property Board for] the allocation of low-cost or cost-free alternative accommodation from the holdings of the Property Board: Annan III and V, Annex VII, Attachment 3, Section A, Article 2(2)(b).

13 “Under this scheme, preferential loans shall be made available on favourable terms for dispossessed owners, current users of affected property and owners of significant improvements to affected property who are Cypriot citizens and who are without sufficient financial means, in order to facilitate the purchase or construction of property (including the purchase of significantly improved property) or make payments required under these provisions.”: Annan III and V, Annex VII, Attachment 3, Section B, Article 4(2).

14 “If they do have money, for instance because they recover their former properties in the South and sell them or they get compensation for those properties, they will be able to build a house to their own liking, where they want”, Interview taken by Suleyman Erguclu with UN official Didier Pfirter, on Kibris TV, 23 March 2003.

23. "Σ'ένα άλλο σημείο του πεδίου ο Στησήνορας, τύραννος του Κουρίου (που λέγεται πως ήταν αποικία των Αργείων), με μια σημαντική δύναμη ανδρών κάτω από τις διαταγές του, λιποτάκτησε και τα πολεμικά άρματα των Σαλαμινίων τον μιμήθηκαν. Έτσι νίκησαν οι Πέρσες και πολλοί σκοτώθηκαν στις γραμμές των Κυπρίων, μαζί με τον Ονήσιλο, γιο του Χερσίος και υποκινητή της επανάστασης στην Κύπρο..."
(Ηροδότου Ιστορία, Τερψιχόρη 113, Εκδόεσεις Κάκτος, σελ.167)

Αναγνώσματα


1. Εργασίες του PRIO για την κυβέρνηση της Νορβηγίας http://www.regjeringen.no/en/dep/fd/search.html?quicksearch=PRIO

2. "NATO and the Women: Exploring the Gender Gap in the Armed Forces Led by Anita Schjølset

The focus of this project is to explore the variation in representation of women in armed forces across NATO countries. The research focuses on: Summary and analysis of existing research findings and literature on recruitment of female personnel across NATO countries. Discussion of strategies and techniques for recruiting women in NATO countries and assessment of the relevance for Norway.

The preliminary findings will be presented in a seminar about ‘Women in Uniform & Peacekeeping Operations’ at PRIO, tentatively in February, 2010.

Funded By:

Norwegian Ministry of Defense".
Από:
http://www.prio.no/Research-and-Publications/Project/?oid=50821088

3. "Intra-alliance Analysis: Policies and Approaches of NATO Allies in Afghanistan
Led by Kristian Berg Harpviken


This project will explore policy formulation and transformation among four of the alliance partners engaged in Afghanistan post-2001, with a particular focus on the whole-of-government dimension. The project is part of the CMI-PRIO Afghanistan programme.

The diversity of international actors in Afghanistan has created serious challenges of coordination on a strategic political level as well as in a tactical sense. The diversity of interest and approaches is evident in all sectors of assistance – military, economic, and political – and in the relationship between them. In the case of aid policy, the line of difference lies in how funds are and should be channeled; e.g. to the Afghan government, coordinated with the latter or with other donors, or on individual case basis. Regarding statebuilding, several approaches have been taken, distinguished by letting institutions develop organically from the bottom-up or impose them from the top, whether the drive comes from inside or outside, and whether the objective is a democratic state or an effective cooperative state. Finally, the security dimension (and its integration with the civilian dimensions) is captured by the divergent practices of the countries’ Provincial Reconstruction Teams (PRT), and their nexus of compositions (personnel and leadership), types of projects and areas of operations.

This project will analyze the nature and sources of these divergent approaches among four states with a presence in Afghanistan: the United States, the United Kingdom, Turkey, and Norway. By deconstructing policy differences in the areas of aid policy, statebuilding, and security, we can identify the underlying sources of divergence and each player’s rationale when developing its approach, which will be analytically distinguished at three levels: Afghan conditions on the ground; national factors in alliance country (tradition; political climate), and third-party relations (mainly to alliance partners). This allows us to assess what room is left for effective coordination or even for a truly unified policy. The analysis is particularly relevant at a time when changes in US policy and concurrent developments on the ground mark a new phase for NATO in Afghanistan.

The study is methodologically rooted in the field of public and foreign policy analysis, and primary sources for data will be in-depth interviews with Afghans, military, civilian and other policy-relevant stakeholders, as well as existing reports and documents. It is a joint project between the Chr. Michelsen Institute (CMI) and the Peace Research Institute Oslo (PRIO).

The project will publish for policy-makers, the general public, and for scholars. To disseminate and discuss the findings, seminars will be held in Oslo and Kabul, as well as in Washington, D.C. Funders are the Norwegian Ministry of Foreign Affairs (MFA), the Norwegian Peacebuilding Centre (NOREF), and the German Marshall Fund of the United States (GMF).

Funded By:

Norwegian Ministry of Foreign Affairs".
Από:
http://www.prio.no/Research-and-Publications/Project/?oid=59414319

4. "Military Necessity" This PHD Project is a study of norms, and legal norms in particular, in armed conflict. It analyses military necessity, a notion fundamental to warfare and its regulation yet prone to misunderstanding, manipulation and invocation at cross-purposes. The thesis endeavours to accomplish three aims.

First, it seeks to bring clarity and vigour to the ongoing legal discourse on military necessity. It does so by equipping discussants with the conceptual tools needed to distinguish areas of genuine agreement and disagreement from those that are superficial.

Second, the thesis investigates various contexts within which military necessity is invoked. Three distinct contexts—namely, material reality, norm-creation and positive law—will be identified and scrutinised in detail. By interrelating these contexts with each other, the thesis reveals the overall normative structure of international humanitarian law and military necessity's place within that structure.

Third, the thesis examines military necessity and, by extension, the fundamental premises of international humanitarian law in its present form, in view of contemporary armed conflicts such as counterinsurgency warfare (e.g. Afghanistan) and robust peace operations (e.g. Darfur, currently under consideration). The thesis also studies the dynamics surroundings the proposed restrictions on the use of cluster munitions.

The project is funded by the Norwegian Ministry of Defense.
Από:
http://www.prio.no/Research-and-Publications/Project/?oid=19239363

5. Ανταπόκριση που / σχόλιο για την δικοινοτική εκδήλωση της 1ης Σεπτέμβρη 2010

Από:
http://falies.com/2010/09/03/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD/


6. "Η Πεο απειλεί και επιτίθεται σε αντικατοχικούς ΤουρκοΚύπριους Οι αντιστασιακοί ΤουρκοΚύπριοι Απαντούν"
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/09/blog-post_17.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

73 comments:

 1. Ο χαφιές για ολίγο ξαποστένει
  και ξανά την φωτογραφία τραβά....

  The Verdict

  ReplyDelete
 2. όσον τζιαι να προκαλείς, δεν θα σε δέρουμεν καπετάν σόλωνα, χώνεψε το!
  δαμέ δεν εδέραμεν το φτωχό πουλλίν που ανάλαβεν επίσημος γελωτοποιός της αστικής τάξης,
  εννά δέρουμεν έναν απλόν τζιαι αποτυχεμένον παλιάτσον της;

  ReplyDelete
 3. Πολύ καλή ανάλυση του κυπριακού Ινδυμέδια. Βασικά το ΑΚΕΛ και οι "παραστρατιωτικες" ομάδες τυπου Φαλιες, Γρηγόρης Ιωάννου, Τριμικλινιώτης κλπ που το περιστοιχίζουν εχουν αφηνιασει με προοδευτικές, εθνικές φωνές οπως το Ινδυμεδια, η ΕΔΕΚ, ο Εμπροσθοφύλακας και η Επαλξη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

  ReplyDelete
 4. Φοιτητάκος11 October 2010 at 04:01

  Είδα τι γράψατε πριν λίγες μέρες για το Μέτωπο της Αγγλίας...

  Έκαμα ένα σχόλιο, να το βάλω τζιαι δαμέ για να ακούσω γνώμες.

  Μα τωρά θέλετε να πιστέψουμε πως το Ψευδομέτωπο Αθήνας που οργάνωσε το ΕΛΑΜ δεν είναι απευθείας προβοκάτσια της επαγρύπνησης;;;

  Τόσα ονόματα εθκιαλέξαν "Μέτωπο"; Την στιγμή μάλιστα που το Μέτωπο υπάρχει 5 χρόνια τώρα στην Αγγλία;;;

  Κάτι βρωμεί με την απόφαση του ΕΛΑΜ..... Το Ψευδομέτωπο τους θέλει να καπηλευτεί τον αγώνα των κοπελλουθκιών του Μετώπου στην Αγγλία, αλλά εν τους κάθετε καλά που εν δημοκράτες...

  Εκτός βέβαια τζιαι αν το ΕΛΑΜ εσυμφώνησε ήδη με την Προοδευτική τζιαι την Πρωτοπορία για τούντην προβοκάτσια...

  ReplyDelete
 5. Οι αναλύσεις σας γιά το πως διασυνδέεται η ψευτοΑριστερή ηγεσία και οι "διανόηση" της με τον ιμπεριαλισμό με χρηματοδοτήσεις και πολιτικές διασυνδέσεις... κτυπούν καίρια!

  Συγκεντρώστε τες όλες σε μιά σελίδα γιά εύκολη χρήση και γιά παραπομπές στο μέλλον.

  Όσον πιό ηθικά και πολιτικά χρεωκοπημένη αποκαλύπτεται τούτη η παράταξη ρατσιστών κυπριοεθνικιστών που χρησιμοποιούν ως προκάλυψη "αριστερά" συνθήματα, τόσον πιό πιεστική η ανάγκη να κτιστεί μιά αληθινή ελληνική αριστερά. Και να βρουμε ουσιαστικούς τρόπους συνεργασίας με την τουρκική αριστερά.

  ReplyDelete
 6. Σταθερές αξίες σας η στόχευση των αθρώπων που έχουν το θάρος να σηκώσουν το ανάστημα τους ενάντια στο ρατσισμό. Με φωτογραφία τζε λοιπά προσωπικά δεδομένα για να μπορεί η τρομοκράτηση ναν ολοκληρωμένη. Σόλωνα τι έπαθες? - εν μπορώ να πιστέψω πως εκατάντησες.

  ReplyDelete
 7. Εγώ είμαι άσχετη με τις κόντρες σας αλλά αυτό το πράγμα που κάνετε στο ιντυμίντια είναι σκέτος χαφιεδισμός και πλήρης διαστρέβλωση. Όμως κάθε φορά γράφετε έναν κατεβατό τζιαι εν εν δυνατό να ασχοληθεί κανένας μαζί σας, ούτε αξίζει τον κόπο. Κρίμα που το ιντυμίντια ανήκει σε εσάς, αυτά τα πράγματα δεν είναι καθόλου σοβαρά, είστε γελοίοι πραγματικά.

  ReplyDelete
 8. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΟΥΝ

  Πάλι κτυπούν με απειλές και βρισιές τα παπαγαλάκια του καθεστώτος. Γιατί όμως;

  Γιατί μετά που διάβασαν την καταπληκτικού βάθους μελέτη και τις αποκαλύψεις του Σόλωνα Αντάρτη γιά την ψευδο-αριστερή ηγεσία και τους δήθεν διανοούμενους της, το πρώτο πράμα που θέλουν να κάμουν είναι να βρίσουν τον αρθρογράφο;

  Γιατί προσέτρεξαν αμέσως, ο ένας να τον πεί "χαφιέ", ο άλλος να τον πεί "αποτυχημένο παλιάτσο της αστικής τάξης"; Από που αντλούνται τούτες οι κακοήθειες;

  Υπάρχει πράγματι εντολή μες τον κομματικό χώρο του κατεστημένου τα κομματόσκυλα να βρίζουν έτσι, και συνέχεια, όποιον διαφωνεί μαζί τους; Κατά τα φαινόμενα, ναι.

  Υπάρχει ανεπίσημη πολιτική μες τον χώρο της εναλλακτικής ανατρεπτικής κοινότητας που να καθοδηγεί τους ψευτο-αναρχικούς (βλέπε καθεστωτικούς που διείσδυσαν στο χώρο ντυμένους με τα κυκλωμένα άλφα, "@") να βρίζουν έτσι, και συνέχεια, όποιον διαφωνεί μαζί τους; Κατά τα φαινόμενα, ναι.

  Αλλά η εντολή, ανεπίσημη ή επίσημη, δεν αρκεί. Χρειάζεται και το άτομο να διαθέτει το απαιτούμενο βάθος ψυχικού βόθρου από τον οποίο να αντλεί και το τόσο πικραμένο, χυδαίον κάχρι.

  Βρίζουν. Απειλούν. "Δεν θα σε δέρουμε καπετάν Σόλωνα" λέει ο ένας: καθαρό μήνυμα πως "αν σε κόψουμε κάπου ετέλειωσες".

  Αλλά που είναι το αληθινό σχόλιο τους γιά τις αποκαλύψεις γιά τον κο Τριμικλινιώτη και γιά την ψευδο-αριστερή διανόηση (υπηρέτες του Ιμπεριαλισμού) την οποία και αντιπροσωπεύει; ΟΥΔΕΝ σχόλιον! Τίποτα! Ουδεμία αντίρρηση. ΟΥΔΕΝ επιχείρημα. Μόνο βρισιές και απειλές.

  Διότι τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο Σόλωνας. Αληθέστατα, και πέρα από το τραγικό πραγματικά.

  Οι ιδεολογικοί τραμπούκοι του καθεστώτος, ψευδο-διανοούμενοι μαζί και "ανώνυμοι σχολιαστές", μόνο στην ηθική διάβρωση, στην πολιτική νοθεία και στις ψευτιές τελικά αριστεύουν. Γι' αυτό και τους επιβραβεύει και το σύστημα.


  Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  ReplyDelete
 9. Σόλωνα εκαταντήσετε ένα αίσχος.

  ReplyDelete
 10. Πέ'τε τα!

  Πέ'τε τα ούλλα!

  Πέ'τε όλα όσα ξέρετε γιἀ τούτους. Να φανεί καθαρά πλέον ποιοί εν τούτοι που ποζάρουν "αντιρατσιστές" ενώ την ίδια στιγμή συνεργάζουνται με τις πιό σκοτεινές ρατσιστικές δυνάμεις του πλανήτη.

  Πέ'τε τα!

  Πέ'τε τα να φανεί πως ακριβώς κινούνται τούτοι οι κύριοι που προσπαθούν να μας επιβάλουν τη ρατσιστική Διζωνική.

  Να τα δεί, να μάθει ο κόσμος ποιοί εν τούτοι, πως ακριβώς διαπλέκονται με το διεθνές παρακράτος, πως ακριβώς επιτίθενται στο λαϊκό φρόνημα, πως κινούνται ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ γιά να σκοτώσουν το κάθε τι ελληνικό μες τουντον τόπο.

  Πέ'τα, να ενημερωθούμε, να μάθουμεν... Ο κύριος που συνδέεται ιδεολογικά, οικονομικά, θεσμικά και επαγγελματικά με τον Ιμπεριαλισμό είναι τι... αριστερός; Κύριελέησον!

  Ας το πούμε καθαρά: αν μιλά όπως τον ιμπεριαλισμό, αν τα οικονομικά του συνδέονται με τον ιμπεριαλισμό, αν οι οργανώσεις του διαπλέκονται με τον ιμπεριαλισμό, αν το επάγγελμα του, σαν αυτοεργοδοτούμενος προωθεί τα προγράμματα του ιμπεριαλισμού, έε... τότε είναι ή δεν είναι πράκτορας του ιμπεριαλισμού;

  Γιατί σας βρίζουν που λέτε την αλήθεια;

  Πού είναι η διάψευση; Που είναι έστω και ένα επιχείρημα που να λέει πως δεν έχουν έτσι τα πράματα; ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ. Κρίμα, και λυπούμαι πάρα πολύ που έχετε δίκαιο.

  Αλλά πρέπει να συνεχίσετε. Να μας τα πείτε όλα.

  Το ΟΧΙ μας πρέπει να είναι ενημερωμένο. Να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το πως λειτουργεί η παράταξη που πάει να μας επιβάλει τη ρατσιστική Διζωνική.

  Το ΟΧΙ μας χρειάζεται αληθινές αριστερές "ενέσεις συνειδητότητας".

  Το ΟΧΙ μας χρειάζεται σοσιαλισμό, αυτοργάνωση, λαϊκή κινητοποίηση βασισμένη σε αλήθειες.

  Ειδ' αλλιώς δεν θα αξίζουμε ούτε την "ούτω καλούμενη μητέρα πατρίδα".

  Μαρία Συν.

  ReplyDelete
 11. Άτε μετά τον Σόλωνα συγκλιτικό να βκει τζε ο Ευδόκας Ουζαλιστηκε.
  Παιδκιά η αξιοπιστία δύσκολα κτίζετε αλλά έσιει τεράστια σημασία. Το να ένει κάποιος δίκαιος είναι τελικά τζε θέμα σεβασμού τζε υγιής σχέσης με το ίδιον του τον εαυτό. Τούτα τα τραύματα ούλλα που φκάλλεις Σόλωνα πόθεν ήρταν?

  ReplyDelete
 12. Προς πρακτόρια...11 October 2010 at 17:15

  Ρε πρακτόρια, θα κατηγορήσετε τους άλλους για "χαφιέδες" διότι έβαλαν φωτογραφία του φανατικού ανθέλληνα Τριμικλινιώτη; Γιατί δηλαδή να μην ξέρουμε την φάτσα αυτού του γελοίου ψευδοδιανοούμενου, ο οποίος βρίζει την ελληνικότητα μας;

  Και για να δείτε πως είστε και εσείς ΑΝΙΚΑΝΟΙ πράκτορες της επαγρύπνησης, η φωτογραφία δεν την τράβηξε το Indymediα, αφού είναι από την ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του ...PRIO!!!!

  http://www.prio.no/upload/Nicos%20Trimikliniotis.jpg

  Και πράκτορες, και γελοίοι οι εντεταλμένοι του ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ...

  Καρπαζοεισπράκτορες...

  ReplyDelete
 13. Εγώ θέλω επιχειρήματα που τους ανώνυμους. Πάλε αφήνετε μας μονόπλευρα ενημερωμένους.Αν έχετε να αντιταξετε κάτι στις τεκμηριωμένες αναφορές του Σόλωνα παρακαλώ να το κάμετε.Επίσης πού ήσαστε τόσες μέρες να μας πείτε και κάτι για τα απαράδεκτα του προέδρου; Εμένα μέχρι και οι αριστεροί φίλοι μου μεταξύ σοβαρού και αστείου τον έκραξαν.Εσείς γιατί σιωπήσατε;Καλά συμφωνείτε με τη διζωνική να το καταλάβω,αποψη, δεν νιώθετε 'Ελληνες πάλε καταλάβω το και το σέβομαι.Τις ιστορικές ανακρίβιες και αδικίες παλε τις ανέχεστε; Κάτι δεν πάει καλά μαζί σας ρε παιδιά. Μόνο να βρίζετε ξερετε;Πέτε μας γιατί τούτα που λαλεί ο Σόλωνας είναι ψεματα. ΠΕΤΕ μας.
  Διαφωνώ κάθετα με τις φωτογραφίες.

  ReplyDelete
 14. Πάλε ταυτόχρονη στοχοπoίηση με το WC....
  Συντονίζεστε οξά πλέον συμπίπτετε που φυσικού σας.

  ReplyDelete
 15. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ.

  Καλύτερα κλειστό...
  εξισωθήκατε με το ΕΛΑΜ

  ReplyDelete
 16. Ιδρύθηκε με τις ευλογίες της Επαγρύπνησης, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής το προβοκατορικό Ψευδομέτωπο Αθήνας, με σκοπό να τρομοκρατήσει με τα άρβυλα, τα ρόπαλα και τα SS του τους δημοκράτες του αντικατοχικού, αντιομοσπονδιακού κινήματος.

  Φασίστες του ΕΛΑΜ και προβοκάτορες του Ψευδομετώπου Αθήνας: Κάτω τα χέρια από την Αδούλωτη Κερύνεια, τον ΕΦΑΕΦΠ, το Μέτωπο, την ΕΦΕΝ, την ΕΔΕΚ, το Κυπριακό Indymedia, την Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

  ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

  ΕΞΩ ΤΟ ΕΛΑΜ, ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΟΨΕΥΔΟΜΕΤΩΠΙΤΕΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ.

  ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

  ReplyDelete
 17. ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ!?

  Τζε οι φίλοι μου που έννεν Έλληνες τι πρέπει κατά εσάς να κάμουν?
  Να αλλάξουν χώρα που ελάλεν τζε το πανώ του ΑΠΟΕΛ?

  ReplyDelete
 18. Η Κύπρος είναι ελληνική, είτε σας αρέσει είτε όχι. Τούτη εν η ιστορία της.

  «Τζε οι φίλοι μου που έννεν Έλληνες τι πρέπει κατά εσάς να κάμουν?»

  Οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας βεβαίως και θα μείνουν μαζί μας, να απολαύσουν μαζί με εμάς τους καρπούς της ελληνικής Κύπρου, ως ισότιμοι και εξίσου νομιμόφρονες πολίτες.

  Οι ρατσιστές ΑΚΕΛοκύπριοι τζιαι οι φασίστες ΕΛΑΜοκύπριοι να πασιν ο ένας στην ΕΣΣΔ τζι ο αλλος στο Τρίτο Ράιχ.

  ReplyDelete
 19. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 20. "Η Κύπρος είναι ελληνική, είτε σας αρέσει είτε όχι. Τούτη εν η ιστορία της"
  Μα το ΙΔΙΟ τζε ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟ λαλεί τζε το ΕΛΑΜ

  ReplyDelete
 21. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 22. Γιά τις εξυπνάδες των ιδεολογικών τραμπούκων της Εθνοφυλετικής Διζωνικής, που προσπαθούν να ρίξουν άδειες περί ΕΛΑΜ, γιά να πιάσουν γεμάτες


  Ως ομάδα έχουμε πολύ καλές τοποθετήσεις τις οποίες και οι τραμπούκοι επιμένουν να αγνοούν. Οι Ερυθροφασίστες νομίζουν πως αν μας ονομάσουν Μελανοφασίστες τότε τάχα "λύθηκε το πρόβλημα τους". Χα!

  Το πρόβλημα τους με την αυτόνομη κινητοποίηση του λαού ούτε καν άρχισε. Όσον και αν προσπαθούν να την πνίξουν με ιδεολογικούς οχετούς.

  Εθελοντής
  ~~~~~~~~~~~

  Σχετικά Αναγνώσματα

  Σπρώχνουν το Λαό στο Φασισμό
  http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_27.html

  Πως εδραιώνεται και θεριεύει ο Φασισμός
  Μέρος Α:
  http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html?showComment=1270887627169#c1587739940392200357
  Μέρος Β:
  http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html?showComment=1270903625972#c3858726480429476524


  Μελανοχίτωνες ~ Ερυθροφασίστες: τα Ναρκοπέδια της Επερχόμενης Σύγκρουσης
  http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html

  Ποιές Λύσεις Προτείνουμε
  http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#proteinoume

  Ορθοδοξία, Μοναρχισμός, Βυζαντινισμός, Χειραγώγηση, Λογοκρισία και Αποσιώπηση
  http://web.archive.org/web/20071130023737/http://ellinika-cyprus.indymedia.org/newswire/display/342/index.php

  Ο Κ. μια γροθιά στο στομάχι μου
  http://web.archive.org/web/20071119044026/ellinika-cyprus.indymedia.org/newswire/display/316

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~

  ReplyDelete
 23. "Ως ομάδα έχουμε πολύ καλές τοποθετήσεις"

  έλα άστες μετριφροσύνες τώρα
  έχετε τέλειες τοποθετησεις να λες...

  ReplyDelete
 24. Ναι, έχουν τέλειες τοποθετήσεις.

  uzalistika

  ReplyDelete
 25. Μπορεί οι τοποθετήσεις να'ν καλές, αλλά διαφωνώ με την πολιτική σύνταξης.

  Έπρεπεν όσους δημιουργούν άσχημο κλίμα με βρισιές, απειλές, κλπ., και όσους διαλαλούν ρατσιστικά συνθήματα η προωθούν αυταρχικές πολιτικές ιδεολογίες και προγράμματα να τους κόβουν.

  Μαρία Συν.

  ReplyDelete
 26. ΠΟΥ Ε'Ν ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ, ΤΩΝ "ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ" ΜΕ ΣΑΣ;

  ΠΟΥ Ε'Ν ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΙΚΛΙΝΙΩΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΒΡΙΖΟΥΣΙΝ ΔΑΜΑΙ;

  ΜΕ ΠΟΙΑΝ ΒΑΣΗ ΣΑΣ ΥΒΡΙΖΟΥΝ; ΕΠΕΙΔΗ ΛΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΚΕΙΑ;

  ReplyDelete
 27. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 28. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 29. Πληρώνεται από / δουλεύει με τους «κακούς» => οι θέσεις του εξυπηρετούν τα συμφέροντα των «κακών».

  Πέστε μου μπρε τσακάλια.. τούτο (το σφάλμα λογικής) ισχύει και για όσους –σε Κύπρο και Ελλάδα –διαχειρίζονταν τα αμερικάνικα κονδύλια του «αντικομουνιστικού αγώνα» ή για αυτούς προκύπτει εξαίρεση;

  ***

  Ενδιαφέρον έχουν και οι αναφορές σε Ναζί / Τρίτο Ράιχ, κλπ.

  Ξέρετε (φαντάζομαι) ότι τα προγράμματα "stay behind" / "Gladio" των αμερικάνσκι για αντιμετώπιση κομουνιστικής επέλασης... στην αρχή χρησιμοποιούσαν τα αντίστοιχα κλιμάκια που άφισαν πίσω οι Ναζί καθώς υποχωρούσαν... αλλά μετά ενεργοποίησαν και πεμπτοφαλλαγίτικες "αριστερές" ομάδες για τους ίδιους ακριβώς σκοπούς.

  ReplyDelete
 30. laloun se idiot epeidi grafis akatalavistika i epidi katalavis alla nt'allon?

  ReplyDelete
 31. Oρθώς ομιλεί ο Ίντιοτ Μούφλον γιά τους πεμπτοφαλαγγίτες. Παντού σε Ευρώπη, Τουρκία, Ασία και άλλες χώρες τούτοι έδρασαν και δρούν κτυπώντας το λαϊκό κίνημα ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Ιμπεριαλισμού.

  Στην Κύπρο έχουν την Κυβέρνηση και την ηγεσία της ψευτο-αριστεράς να το πράττει, πολύ πιό συγυρισμένα και με λιγότερη ανάγκη τυφλής βίας. Κτυπούν το λαϊκό κίνημα με το να:
  - διασφαλίζουν πως όλες οι συντεχνίες εργαζομένων ελέγχονται απο την ΠΕΟ γιά παραμένουν πιστές στο Κεφάλαιο,
  - κτυπούν ιδεολογικά τον λαό ώστε να χάσει το ηθικό του και την πολιτιστική του ταυτότητα ώστε να υποδουλώνεται στον Ιμπεριαλισμό,
  - κάπου κάπου κτυπούν και με βία, ή υποστηρίζοντας τη βία άλλων,
  - μέσα μέσα κάμνουν υπέρβαση και κατάχρηση εξουσίας.

  Συνολικά, όταν οι συνήθεις μεθόδοι δεν ευδοκιμούν, τότε πάντα υπάρχει και η γυμνή καταπίέση. (Βλ. Λένιν, "Κράτος και Επανάσταση" όπου αυτή η ιδιότητα των εξουσιαστών αναλύεται θαυμάσια.)

  Βεβαίως και ισχύουν αυτά, αγαπητέ Μούφλον, και γιά την ηγεσία της ψευτο-αριστεράς που παρασύρει τον κόσμο, και γιά τις φασιστικές ομάδες: ΜΑΖΙ οι προβοκάτορες της Μελανού και του Ερυθρού αυταρχισμού μας οδηγούν σε νέες καταστροφές. Επιστημονικά και επαγγελματικά. Με μέθοδο και σαφήνεια στην πορεία τους.

  Το θέμα είναι αν θα καταφέρουμε να σπάσουμε εκείνη την πορεία και να αλλάξουμε ρούν.

  Μία Νόνυ

  ReplyDelete
 32. Για τους διαχειριστές των "αντικομουνιστικών" κονδυλίων... ούτε λέξη...

  Έχουν όνομα και επίθετο, μήπως σας είναι δύκολο να τους ονομάσετε όπως ονομάσατε τον Τριμ.;

  ReplyDelete
 33. Πές τα Μούφλον, να τα ακούσουμε όλοι, πέστα!

  ReplyDelete
 34. Και εγώ θα ήθελα να δώ τα όποια στοιχεία κατέχει ο Μούφλον γιά τις αντικομμουνιστικές συμμορίες και τις διασυνδέσεις τους με τον Ιμπεριαλισμό. Όλοι θα οφεληθούμε με τέτοιες αποκαλύψεις. Η πραγμάτωση του Σοσιαλισμού έχει ανάγκη τέτοιας διερευνητικής και δημοσιογραφικής εργασίας.

  Και φυσικά μιλούμε γιά βάσιμες, επιβεβαιώσημες πληροφορίες, έτσι; Οι ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον οποιουδήποτε - ακόμα και των εχθρών μας - δεν έχουν θέση εδώ.

  ReplyDelete
 35. "ακόμα και των εχθρών μας"
  ποίοι εν οι εχθροί σου ουζαλισμένε?

  ReplyDelete
 36. Ο Πέτρος Ευδόκας λέει ότι η Κύπρος είναι Ελληνική.
  Το ΕΛΑΜ λέει ότι η Κύπρος είναι Ελληνική.
  Επομένως ο Πέτρος Ευδόκας είναι του ΕΛΑΜ.

  ή άλλως πως:

  Ο αστυφύλακας είναι όργανο
  Το μπουζούκι είναι όργανο
  Επομένως ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι

  Και καλά, αυτά τα "επιχειρήματα" ίσως περνούν στα κομματικά κατηχητικά, αλλά μήπως (λέω ΜΗΠΩΣ) μας πήρατε όλους εμάς για ΕΔΟΝόπουλλα;

  Ο δε Βρεττανός υπήκοος Τριμικλινιώτης, μια χαρά είχε βολευτεί οικογενειακώς στο Λονδίνο επί σούπερ δεξιάς κυβέρνησης Θάτσερ που τον σπούδασε ΔΩΡΕΑΝ, ενώ γυρνούσε τα σπίτια των Κυπραίων και φώναζε εναντίον της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Άντε. Δεν είμαι επίσης σίγουρος αν έκανε και φαντάρος με τους υπόλοιπους μαλάκες (εμάς δηλαδή), ή αν την σκαπούλαρε από πριν.


  Νίκολο Σάκκο

  ReplyDelete
 37. "Ο Πέτρος Ευδόκας λέει ότι η Κύπρος είναι Ελληνική.
  Το ΕΛΑΜ λέει ότι η Κύπρος είναι Ελληνική."
  Εγώ που δεν είμαι έλληνας τι πρέπει να κάμω?

  ReplyDelete
 38. Εγώ πού είμαι διεθνιστής έλληνας της κύπρου τι πρέπει να κάμω;

  Εγώ που είμαι σοσιαλιστής και βρίσκουμαι στο στόχαστρο των παρακρατικών μιάς "σοσιαλιστικής" κομματικής κυβέρνησης τι πρέπει να κάμω;

  Εγώ που είμαι σοσιαλιστής έλλην κύπριος και βλέπω πως η ανυπαρξία ελληνικής αριστεράς βυθίζει το νησί στην καταστροφή τι πρέπει να κάμω;

  Βανζέττι

  ReplyDelete
 39. "Εγώ που δεν είμαι έλληνας τι πρέπει να κάμω? {κλάψ, κλούψ}", λέει ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

  Ιδού η απάντηση

  ΤουρκοΚύπριοι Αντιστασιακοί, και η ψευδο-αριστερά ηγεσία:
  Κυπριοεθνικισμός, Ρατσιστική Διζωνική και ταύτιση με τον Ιμπεριαλισμό

  http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/10/blog-post_09.html

  ReplyDelete
 40. Την απάντηση σου θέλω Πέτρο.
  Θεωρίς ότι η Κύπρος είναι Ελληνική?

  ReplyDelete
 41. Δεν είναι την "απάντηση" του που θέλεις! Ψεύτη!

  Ζητάς να τον παγιδέυσης με δήλωση την οποία θα διαστρεβλώσεις γιά να προωθείς τους ανίερους σου σκοπούς... καλόπαιδο μου εσύ.

  Γιατί δεν τοποθετήσαι εσύ, επώνυμα, έστω και σε ένα φορτισμένο πολιτικά θέμα, όπως με πολλά ρίσκα κάμνουν οι αρθρογράφοι εδώ;

  Πέτρο, μεν του απαντήσεις - είναι βαλτός και προβοκάτορας.

  ReplyDelete
 42. ωω, ο μεγάλος γκουρού ντρέπεται να πει ανοιχτά ότι η Κύπρος μας είναι ελληνική;
  τς τς τς...

  τι θα πουν άραγε στην "υπόλοιπη ελλάδα";

  ReplyDelete
 43. μούφλον,
  δεν μπορούν να φτύνουν και πάνω τους τα παιδιά.

  το ότι δεν σου αφαίρεσαν το σχόλιο είναι και πολλύ σου.

  ReplyDelete
 44. 44 σχόλια μέχρι στιγμής.

  Ούτε έναν επιχείρημαν ενάντια σε όσα δημοσιεύσαμε!

  Ούτε μία διάψευση!

  Οι ύβρεις και οι ειρωνίες τονίζουν εμφαντικότερα την απουσία επιχειρημάτων.

  Συνεχίστε λοιπόν να βρίζετε χωρίς επιχειρήματα.

  Κάθε βρισιά σας είναι και μια επιπλέον επιβεβαίωση της αλήθειας όσων δημοσιεύουμε.

  Σόλων Αντάρτης
  --------------

  ReplyDelete
 45. Πετρο Ανώνυμε 11.35 γιατί δεν απαντάς.
  Φοβάσαι ότι θα σε παγιδεύσω???!

  ReplyDelete
 46. "ΘΕΩΡΕΙΣ την Κύπρο Ελληνική?"

  ReplyDelete
 47. σολωνάκο,
  απαντά κάποιος με επιχειρήματα σε λόγο με επιχειρήματα...
  τι να απαντήσει κανείς σε βλακείες;

  τι να σου κάνουν φτωχό μου πουλλάκι οι παραπομπές όταν εσύ αδυνατείς ακόμα να καταλάβεις τα πιο βασικά; όταν συγχίζεις την ερμηνεία σου (και μάλιστα απλοική και αυθαίρετη) με την Αλήθεια, το μόνο που μπορεί να σου πει κανείς είναι περαστικά...

  ΥΓ άσε τα δύσκολα και μείνε στα απλά.
  λόλα να ένα μήλο...
  είμαι μια ελληνοπούλα... κλπ
  φιλικά

  ReplyDelete
 48. Επιχειρήματα; Διάψευση; Μα τι γυρεύκεις κε Σόλωνα;

  Εμείνασιν οι μέν άφωνοι (τι επιχείρημα να αντιπαρατάξουν στη γυμνή αλήθεια;), οι άλλοι δε πολυφώνακτοι (δηλαδή μόνο βρισιές και βάλε).

  Τι άλλο να κάμουν; Μόνον ότι μπορούσιν τα κοπέλλια. Βρίζουσιν, σιωπούσιν, βρίζουσιν.

  Εσείς της σύνταξης θα είστε οι καρπαζοεισπράκτορες, ώσπου να κινηθούν και άλλοι άνθρωποι της πατριωτικής Αριστεράς με υπευθυνότητα, να αντιταχθούσιν στους ιδεολογικούς τραμπούκους.

  Ουφ,
  uzalistika

  ReplyDelete
 49. Εγώ Βανζέττι θα υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να αυτοκαθορίζεσε Ελληνας.
  Εσύ Πέτρο θα υπερασπιστείς το δικαίωμα μου να αυτοκαθορίζουμε Κυπραίος

  ReplyDelete
 50. νικολο σάκκο

  επίσης
  1. ο ευδόκας λέει ο Γρίβας είχε ήθος
  το ελαμ φωνάζει "δόξα τιμή στον γρίβα διγενή"

  2. ο ευδόκας λέει η εοκα β ήταν η ένοπλη λαική αυτο-άμυνα της αντιπολίτευσης
  το ελαμ λέει η εοκα β ήταν ο λαικός αγώνας για την ένωση

  3. ο ευδόκας λέει η ομοσπονδία είναι ρατσιστική και άδικη καθώς επιβραβεύει την τουρκική κατοχή
  το ελαμ λέει η ομοσπονδία είναι ρατσιστική και ξεπούλημα στη τουρκία

  το αστείο με τον αστυφύλακα και το μπουζούκι πάει κατ' ακρίβεια αλλού

  το PRIO χρηματοδοτείται από το Νορβηγικό κράτος που είναι μέλος στο ΝΑΤΟ
  το ΝΑΤΟ είναι ιμπεριαλιστικό
  ο Τριμ εργοδοτείται από το PRIO άρα είναι όργανο του ιμπεριαλισμού

  και μετά παραπονιέστε γιατί δεν σας παίρνει κανένας στα σοβαρά...

  ReplyDelete
 51. έι ένα λεπτό,
  στο ΝΑΤΟ ανήκει και η μάνα μας η Ελλάς.
  σε λίγο θα μας πείτε ότι είναι και αυτή ιμπεριαλίστρια και εισβολέας...

  ντροπή σας παλιάνθρωποι!

  ReplyDelete
 52. Τόσα "σχόλια" από διαφωνούντες... και ούτε ένα επιχείρημα! Μόνο σοφιστίες, βρισιές, προσωπικές επιθέσεις, διαστρεβλώσεις...

  Τι επίπεδο, μάνα μου τα. Νομίζουν πως με το κάχρι "νικούν" στον ιδεολογικό πόλεμο.

  Μία Νόνυ

  ReplyDelete
 53. Μια διόρθωση
  και το ελαμ αποκαλεί την ομοσπονδία άδικη για αυτό και αγωνίζεται εξάλλου για “εθνική δικαίωση”

  ReplyDelete
 54. α και νίκολο σάκκο
  δεν είπαμε ότι ο ευδόκας είναι του ελαμ
  δεν θα μπορούσε άλλωστε ολόκληρος γκουρού ούτε
  α) τις συλλογικές διαδικασίες
  ούτε
  β) να κατέβει στο δρόμο

  ο ευδόκας όπως και ο σολής είναι αντάρτες του πληκτρολογίου, αντι-ομοσπονδιακοί της κλανιάς και ενωτικοί της γελοιότητας...

  ReplyDelete
 55. Αυτά προς συμμόρφωση.

  Όσοι τολμήσετε να αμφισβητήσετε ανοικτά το καθεστώς και τους τραμπούκους του, θα υποστείτε τες ίδιες βρισιές, προσωπικές επιθέσεις και χυδαιολογήματα.

  ReplyDelete
 56. Αυτά που σας δίνουν εκεί στο ΑΚΕΛ και στις παρυφές του (Εργατική Δημοκρατία κλπ) είναι ΛΗΓΜΕΝΑ!

  Δεν έχει σημασία τί λένε 5-6 περιθωριακοί.

  Ούτε έχει σημασία αν οι 5-6 περιθωριακοί έχουν από δέκα λογαριασμούς στο google.

  Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Κύπρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού. Δεν είναι απλώς Ελληνικό νησί. Είναι Ελλάδα.

  Εσείς μπορεί να είχατε πρόβλημα με τους καθηγητές σας των Νέων Ελληνικών και δεν τα παίρνατε τα γράμματα, ή εκεί στο Ίνγκλισ Σκουλ ή στην Αμερικάνικη Ακαδημία να μην μάθατε Ελληνικά, αυτό όμως είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ πρόβλημα.

  Δεν μας ενδιαφέρουν τα κράτη σας. Τα κράτη σας είναι διεφθαρμένα.

  Διότι με την ίδια λογική, επί Βρεττανικής εποικίας θα έπρεπε να είμασταν Εγγλέζοι και επί Οθωμανικής θα έπρεπε να είμασταν Τούρκοι. Επιπλέον, με την ίδια λογική, Κύπριοι γίναμε από το '60 και μετά.

  Και με την ίδια λογική, αν η Ζιμπάμπουε κατακτήσει την Κύπρο αύριο, από μεθαύριο θα είμαστε Ζιμπαμπουανοί και τίποτε άλλο.

  Κόψετε τα ληγμένα.

  Και τα κράτη σας να τα χαίρεστε και να κάνετε και γιορτές να χαριεντίζεστε. Να φέρετε και cheerleaders την 1η Οκτωβρίου να χορέυουν αν θέλετε.

  Με την λογική σας που ισχυρίζετε "Είμαστε μόνο Κύπριοι", η απάντηση μου είναι:

  Κύπριοι Είστε και Φαίνεστε. Εγώ είμαι μόνο Λεμεσιανός και στα τσακίδια και η Λευκωσία σας (ειδικά αυτή) και η Αμμόχωστος σας και η Λάρνακα σας και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

  Τα πράγματα δεν είναι όμως έτσι.

  Είμαστε ένα Ελληνικό νησί στο οποίο είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με μια μειονότητα Τούρκων, όπως ακριβώς εμείς οι Λεμεσιανοί είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με ξιππασμένους Λευκωσιάτες και Βαρωσιώτες. Δεξιούς και αριστερούς.

  Και αν είχα να διαλέξω μεταξύ Τ/Κ και ξιππασμένων κουλτουροπυροβολημένων, διαλέγω Τουρκοκύπριους.

  Άντε.

  ΤΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΗ ΣΑΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

  ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑ

  --
  Ρήγας

  ReplyDelete
 57. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 58. Αγαπτέ Ρήγα,

  εγώ δεν είπα "Είμαστε μόνο Κύπριοι",
  μάλιστα διαφωνώ κάθετα με τούτην την διατύπωση.
  Ξαναδκιάβασε:
  "Εγώ Βανζέττι θα υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να αυτοκαθορίζεσε Ελληνας.
  Εσύ Πέτρο (+ Αγγελίδη) θα υπερασπιστείς το δικαίωμα μου να αυτοκαθορίζουμε Κυπραίος"

  ReplyDelete
 59. ρε δαμέ εν υπερασπίστηκεν τον Ξενήν ο πόρτης, που του επιάσαν τζιαι το κομπιούτερ του οι μπάτσοι επειδή απειλούσεν ο ρήγας για "λάκκους με ασβέστη" τζιαι εννά σε υπερασπιστεί εσένα;

  ReplyDelete
 60. Άφρισεν η επαγρύπνηση. Δείγμα του ότι εχάσαν το παιχνίδι.

  ReplyDelete
 61. @16:44:


  Δεν είμαι σίγουρος τί εννοείς. Δύο πράγματα:

  1. Δεν είναι μόνο τί αυτοπροσδιορίζεσαι, αλλά και πώς σε προσδιορίζει ο υπόλοιπος κόσμος. Και ο υπόλοιπος κόσμος σε προσδιορίζει ως Έλληνα της Κύπρου.

  Δηλαδή αν εγώ (γεννήθηκα και μεγάλωσα και ζω στην Κύπρο) αρχίσω και λέω ότι "αυτοπροσδιορίζομαι ως μη-Κύπριος", σημαίνει ότι δεν θάμαι πλέον Κύπριος;

  Και αν αρχίσω να αυτοπροσδιορίζομαι Κινέζος, σημαίνει ότι θάμαι Κινέζος;


  2. Γιατί βάζεις το "Έλληνας [της Κύπρου]" και το "Κύπριος" σε αντιπαράθεση; Το ίδιο δεν είναι αν βάζαμε και το "Κύπριος" και το "Λεμεσιανός" σε αντιπαράθεση;

  Ή μήπως αυτό που προσδιορίζει την ταυτότητα κάποιου είναι η θάλασσα (που έχει γύρω του); Και αν δεν είχαμε θάλασσα, πού θα έβαζες το σύνορο;

  ΟΚ, 3 πράγματα:

  3. Κάποιος ομογενής που δεν ζει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο, μπορεί να είναι και να δηλώνει Έλληνας των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, ή δεν έχει τέτοιο δικαίωμα; Να το θέσω διαφορετικά: Αν το κάνει, θα ανταποκρίνεται Ναι ή Όχι στην πραγματικότητα; Διότι αυτές οι χώρες θα τον θεωρούν Έλληνα και δεν θα βάζουν το "Έλληνας" και το "Αυστραλός" σε αντιπαράθεση.

  --
  Ρήγας

  ReplyDelete
 62. "Και ο υπόλοιπος κόσμος σε προσδιορίζει ως Έλληνα της Κύπρου."
  Ποιός υπόλοιπος κόσμος?

  Τζε αν ο "υπόλοιπος κόσμος" σε προσδιορίζει εσένα ως Κυπραίο full stop, θα δικαιούται να σου αφαιρέσει το δικαίωμα να αποκαλείσαι 'Έλληνας.

  "Δηλαδή αν εγώ (γεννήθηκα και μεγάλωσα και ζω στην Κύπρο) αρχίσω και λέω ότι "αναπροσδιορίζομαι ως μη-Κύπριος", σημαίνει ότι δεν θάμαι πλέον Κύπριος;"

  Άν εσύ (γενήθηκες τζε εμεγάλωσες στην Κύπρο) αρκέψεις να αυτοπροσδιορίζεσε ως μη΄- Κύπριος, είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου να το κάμεις. Τζε γιατί να με ένι - αφού έτσι νοιώθεις. Δεν νομιμοποίητε κανένας να σε πολεμήσει γιατί εκφράζεις το τι νοιώθεις.

  Αυτοδιάθεση

  ReplyDelete
 63. 1. Ποιός "υπόλοιπος κόσμος"; Από τους Κυπραίους μέχρι τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας, μέχρι τους Κινέζους και τους Αφγανούς και τους Μάο Μάο ως την Γη του Πυρός, αν έχεις βγει ποτέ σου από την Κύπρο και πήγες κάπου και σε ρώτησαν πώς σε λένε και τους είπες Αντρούλλα Αντρέου του Αντρέα από τον Άγιο Αντρέα, η απάντηση τους είναι "Ah! Greek!"

  Χου κέαρς αν εσύ είσαι ξιππασμένη Λευκωσιάτισσα που πήγες στην Ερμού και δεν είχαν την Λουί Βιτόν που έψαχνες, είδες και ένα παίδαρο αλλά σου τον έφαγε εκείνη η καλαμαρίνα η δίμετρη και επέστρεψες από την Αθήνα θυμωμένη και αποφάσισες να φτιάξεις Κυπριακό έθνος για "να τους δείξεις." Κάτι άκουσες και για Κροπότκιν, ρώτησες τις φίλες σου να σου δώσουν κανένα σίνγκλ να τον ακούσεις στο άϊ-ποντ, αλλά δεν το έχουν... Ποιός κόρη;

  Δες κανένα Sex and the City με τις φιλενάδες σου να σου περάσει. Πήγαινε σε κάποια χοροεσπερίδα, όλον και κάποιος θα σε προσέξει. Ή έστω στο Κωνστάντια το ξενοδοχείο για μπάνια.


  2. Δεν μιλώ για "δικαίωμα." Φυσικά και έχεις το δικαίωμα να δηλώνεις και να πιστεύεις ό,τι επιθυμείς. Μαζί με το δικαίωμα, υπάρχει και η πραγματικότητα. Και μοναχός Σιαολίν μπορείς να δηλώνεις διότι έκανες ένα μάθημα Τάι Τσί στο Ίνγκλις Σκουλ και σου άρεσε, σου'πε και ο γκούρου εκεί 2-3 κουβέντες για θετική ενέργεια και νομίζεις ότι το κατάλαβες. Ρώτησες όμως και την γνώμη των Σιαολίν;


  Με άλλα λόγια αγαπητέ, είτε μας αρέσει είτε όχι, ακόμα και αν καταφέραμε να πουλήσουμε μούρη στην χαζογκόμενα που μας ρώτησε τί διαβάζουμε στο καφενεδάκι και εσύ είχες prinout το άρθρο για τον Μπακούνιν από την βικιπέδια που νομίζεις ότι κατάλαβες επειδή είναι μικρό και απλό και έβαλες και ένα αβατάρ με κοκκινόμαυρη σημαία για να σε ρωτούν τί σημαίνει, είτε σου αρέσει είτε όχι είμαστε Έλληνες στο έθνος και Κυπραίοι όσον αφορά τον τόπο που γεννηθήκαμε. Με τα καλά μας και τα κακά μας και στα σκατά μας.

  Ξιππασμένοι, δουλοπρεπείς, φωνακλάδες, χώρκατοι, ζηλιάρηδες, εσείς μάλιστα βάζετε και ταshί στα σουβλάκια αντί για πίκλα και λέτε την τσάντα "τσέντα"... αλλά και με πολλά (πολλά-πολλά) καλά και άμαν μας βάλουν στην γωνιά και μας αρχίσουν ττοππούζι εκεί που όλοι περιμένουν να σκύψουμε το κεφάλι και να τις φάμε, αντιδρούμε και γράφουμε λαμπρές σελίδες δόξας.

  --
  Ρήγας

  ReplyDelete
 64. "Από τους Κυπραίους μέχρι τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας"
  Έtο πάλε το slip of the tongue που δεν συμπεριλαμβάνει στους "Κυπραίους" στους τουρκοκύπριους. Ε... το "η Κύπρος είναι Ελληνική" (του Γρίβα, του Μακαρίου, του Ευδόκα, του ΕΛΑΜ τζε του ακραίου κέντροy), "ουχί έρχετε μόνο".

  Πάντως να ξέρεις εν τιμή μου που νομίζεις ότι είμαι η Δρακούνα..keep stalking

  αυτοδιάθεση

  ReplyDelete
 65. Προβοκάτσιες... Προβοκάτσιες... Προβοκάτσιες...

  Ποιος ΠΛΗΡΩΝΕΙ το ΕΛΑΜ να στήσει το Ψευδομέτωπο Αθήνας;;;;;

  Βρε λέτε να είναι κανένας ...κουμμουνιστής!;;;;

  Απαπαπαπα!

  ReplyDelete
 66. ποιοοοος?

  ReplyDelete
 67. Εγώ μίλησα για ξιππασμένες ευρωκύπριες. Εσύ κάνεις τον συνειρμό με την Δρακούνα, όχι εγώ.

  Για αυτά που με κατηγορείς, τα αφήνω στην πάντα αγαπητέ. Άλλοι σκίζονται εδώ και μήνες ολόκληρους μέσα στο διαδύκτιο να ανακαλύψουν κάποιους, με κοτζάμ αντι-τρομοκρατικές διμοιρίες και ουκάδες ηλεκτρονικού εγκλήματος που ούτε καν το πουλί τους δεν είναι σε θέση να βρουν σε ποιά πλευρά κρέμμεται.

  Επί της ούσιας αυτών που γράφω τώρα, βλάκας δεν είσαι, το νόημα μου το έχεις πιάσει και πολύ καλά μάλιστα.


  --
  Ρήγας

  ReplyDelete
 68. ΥΓ. Λέγοντας "Κύπριους" (μέσα στο context του μηνύματος μου, που λέγατε και στο Ινγκλις Σκουλ) εννοώ τους Ε-Κ. Όταν αναφέρομαι στους Τ-Κ το λέω. Ο λόγος είναι ότι σε αντίθεση με τί λέει ο Ακατονόμαστος, ΔΕΝ είμαστε ο ίδιος λαός. Ναι, ναι είμαστε όλοι Κύπριοι, αλλά ο ίδιος λαός ΔΕΝ είμαστε. Άσε λοιπόν τα σάπια.
  --
  Ρ.

  ReplyDelete
 69. "ΥΓ. Λέγοντας "Κύπριους" .. εννοώ τους Ε-Κ."

  Χρειάζεται να το διευκρινίσεις? Εκαταλάβαμε to. Θωρείς ιντα που κάμνει το που την κούνια ραϊμινγκ (που λαλούν τζε στο Nottingham) του "Η Κύπρος είναι Ελληνική".

  ReplyDelete
 70. H KYPROS EINAI ELLHNIKH KAI AN DEN SAS ARESEI PIASTE ENA ARMA TOU TOYRKIKOU STRATOU KAI ISOPEDWSTE THN SALAMINA KAI TO KOURIO.

  KRYPTORATSISTAKIA

  ReplyDelete
 71. Ο καριερίστας δήθεν υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων αρχηγίσκος της ΚΙΣΑ πέρα από τα ρυάλια που έχει ρουφήξει για ίδιον συμφέρον από πολλά και διάφορα κονδύλια έχει ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ πολλούς αφελείς Ακαδημαϊκούς που ήρθαν για κάποιο διάστημα από το εξωτερικό στην Κύπρο και μη γνωρίζοντες το ποιόν του και το αχρείον του χαρακτήρος του προθυμοποίηθηκαν να τον βοηθήσουν με διάφορες έρευνες και εξειδικευμένες μελέτες.

  Οι ερευνες και οι μελέτες, ετύγχανον χρηματοδότησης κυρίως από τα Ηνωμένα Έθνη και όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχει και συγκεκριμένη αμοιβή για τον ακαδημαϊκό ερευνητή και μελετητή.

  Όπως 'ηδη φαντάζεσθε ο "κύριος" αυτός, ΟΥΔΕΠΟΤΕ απέδωσε τα δεδουλευμένα στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι ως προερχόμενοι είτε εξ Ελλάδος, είτε εκ Βρετανίας είτε από οπουδήποτε, αφού ζήτησαν την νόμιμο και συμφωνηθείσα αμοιβή τους τρεις και τέσσερις φορές στο τέλος εσιώπησαν κρατώντας την αξιοπρέπεια τους.

  Κάτι που δεν διαθέτει ούτε στο ελάχιστο, αυτός ο βαθύτατα αναξιοπρεπής και άσχετος """κύριος""" Δώρος Πολυκάρπου.

  Για ψάξτε τον, ας τον ψάξει κάποιος επιτέλους!

  ReplyDelete
 72. Μεγάλα ζητήματα: πολλοί αιώνες, πολύ αίμα, πολύ ψέμα, πολύς θυμός, πολύς καημός, πολύς πόνος, πολύ χρήμα, πολλά τα συμφέροντα, διεθνείς οι παίκτες, συγκρουόμενες ιδεολογίες, πολλές οι δικαιολογίες των εγκλημάτων εις βάρος των λαών, διαρκείς οι αθωώσεις των εγκληματιών, ύποπτεσ οι "έγχρωμες" "επαναστάσεις", ύποπτες οι αραβικές "ανοίξεις", ύποπτες οι "σπουδές φύλου", ύποπτες "μελέτες του ρατσισμού" ύποπτες κορώνες υπέρ των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", ύποπτες οι κορώνες υπέρ του δικαιώματος "αυτοπροσδιορισμού", ύποπτες γενικώς συνηγορίες των δυνατών υπέρ των αδυνάτων, των ισχυρών υπέρ των ανίσχυρων, των πλουσίων υπέρ των φτωχών, των ανδρών υπέρ των γυναικών, των ομοδόξων υπέρ ετεροδόξων, των ομοεθνών κατά των αλλοεθνών. Αγνοούσα την ύπαρξη του κυρίου Νίκου Τριμικλινιώτη ο οποίος μου "συστήθηκε" με το άρθρο του :"Το πρόταγμα της επανένωσης της Κύπρου" (που τώρα διαβάζω στο FOREING AFFAIRS THE HELLENIC EDITION Φεβρουρίου - Μαρτίου 2017) και επειδή η ιδιότητες του "καθηγητή κοινωνιολογίας" και του "επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Κύπρο για τον Οργανισμό της Ε.Ε. για τα θεμελιώδη δικαιώματα", υπόκεινται σε πολλαπλές ερμηνείες, (ιδεολογικές, πολιτικές, μυστικών υπηρεσιών, δούρειων ίππων κ.λ.) πληκτρολόγησα το όνομά του στο google και από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα, έφτασα και στην, πράγματι ενδιαφέρουσα, δική σας. Με την Κύπρο με συνδέει ένα ταξίδι τον Ιούλιο του 1963 (μαθητευόμενος εμποροπλοίαρχος -ναυτόπαις-) στο Καραβοστάσι (για να φορτώσουμε "μινεράλι" στις εγκαταστάσεις της Cyprous Mines Coorporation", και δύο ταξίδια το 2000 για να μιλήσω σε διεθνή συνέδρια για τον Κώστα Μόντη, προσκεκλημένος του φίλου ποιητή,Καβαφιστή και νεοελληνιστή - καθηγητή, Μιχάλη Πιερή. Εύχομαι και ελπίζω η όποια λύση του Κυπριακού να είναι λειτουργική, να μειώνει στο ελάχιστο δυνατό το (διόλου απίθανο) ενδεχόμενο τουρκοποίησης/ισλαμοποίηση (είτε με δημογραφική αλλοίωση είτε με προσχηματισμένη εισβολή) και βέβαια την φτωχοποίηση του λαού της (που βέβαια ορίζεται νομικά, ως υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στα όρια κυρίαρχου κράτους). και όχι εθνολογικά)

  ReplyDelete