Monday 13 September 2010

Κυκλώνας Βήτα

Μελετώ τις προτάσεις που υπέβαλαν οι ηγεσίες των δύο κοινοτήτων γιά το περίφημο Περιουσιακό. Εκείνο που υποβόσκει διαρκώς σε κάθε πρόταση των εγγράφων χωρίς να ονομάζεται, είναι ο Φυλετικός Νόμος.

Με βάση τον Φυλετικό Νόμο - που θα είναι ο Υπέρτατος Νόμος στο νέο καθεστώς που παν να μας φορέσουν - καθορίζονται τα ποσοστά των προσφύγων και ιδιοκτητών που θα δικαιούνται να επιστρέψουν στους τόπους τους ανάλογα με το ποιά θα είναι η Ανωτέρα Φυλή σε κάθε Ζώνη της Διζωνικής.

Τούτο το στοιχείο είναι κοινό και στις προτάσεις Χριστόφια και στις προτάσεις του Έρογλου. Και οι δύο συμφωνούν στον ΕθνοΦυλετικό χαρακτήρα της Διζωνικής· απλώς διαφωνούν γιά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες θα επιτευχθεί.

Μιά άλλη μικρούλα διαφορά έγκειται στο ότι οι προτάσεις Χριστόφια αποκρύπτουν πιό καλά τον ΕθνοΦυλετικό χαρακτήρα της Διζωνικής και τον Φυλετικό Νόμο που θα διέπη τις δομές της. Προβάλλει προτάσεις με ύφος που παρουσιάζουν τις Φυλετικές "ρυθμίσεις" ως τάχα κάτι που "προβλέπεται" ότι θα προτιμήσουν οι λαϊκές μάζες, αντί να ομολογεί την ρατσιστική ιδεολογία που διέπουν τις προτάσεις του. Ενώ οι προτάσεις Έρογλου-Άγκυρας σερβίρουν κύαμους καθαρισμένους:
Ράτσα, Φυλή, Υπεροχή - Κράτος, Ποσοστά, Διζωνική.

Ούτε στη Νότια Αφρική του Απάρτθαϊντ, ούτε και στο Ισραήλ του Σιωνισμού, είχαμε τέτοιες ξεκάθαρες αλλά και πονηρότατες προτάσεις γιά την θεσμοθέτηση του Φυλετικού Νόμου. Σε εκείνες τις χώρες ο Ρατσισμός απλώς επεβλήθηκε με τη δύναμη των όπλων του Ιμπεριαλισμού. Στη δική μας επιβάλλεται μεν με την φρίκη των όπλων του Ιμπεριαλισμού, αλλά η πραγματικότητα της εθνοκάθαρσης και του Φυλετικού Απάρτθαϊντ προβάλλονται με Αριστερά συνθήματα, με Κυπριο-πατριωτικά συνθήματα, με μάρκετιγκ του Ειρηνιστικού Κινήματος: και παρουσιάζονται ως "απλές διαδικασίες" γιά "εξομάλυνση της αγοράς περιουσιών και οικοπέδων".


"Περάστε στο Διζωνικό θάλαμο γιά τα ντους... ναι, ναι παρακαλώ περάστε - ναι, αφήστε τα ρούχα σας εδώ, θα τα πάρετε μόλις τελειώσει το ντούς. Ναι να εισπνέετε με δύναμη ενώ είστε μες τον θάλαμο - θα βοηθήσει να περάσει γρήγορα το κακό. Πως; Μυρίζει αμύγδαλα; Ναί, είναι ανθισμένες οι αμυγδαλιές απέναντι μόλις περάσετε τον θάλαμο αερίων, ναι, ναι περάστε, όχι, αφήστε τα ρούχα σας εδώ, θα τα πάρετε μόλις τελειώσει το ντούς..."
http://el.wikipedia.org/wiki/Zyklon_B

Προτάσεις Eroglu:
http://www.politis.com.cy/upload/20100912_trcypriots_doc.pdf

Προτάσεις Χριστόφια:
http://www.politis.com.cy/upload/20100912_grcypriots_doc.pdf

Διζωνική / Ενδο~Μήδεια
http://tinyurl.com/dizwniki-cyprusimc


Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πολύ Σχετικά
:

Ποιές Λύσεις Προτείνουμε
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#proteinoume

Δεκατρία Σημεία, συν Δύο
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008/07/blog-post_7187.html

"...Όλες οι Κρατικές οντότητες και διαρρυθμίσεις θα απορρέουν από τους Φυλετικούς Νόμους (την "Νόμοθεσία περί Ράτσας"), Θα καθορίζονται με φυλετικά ποσοστά. Όλες οι κοινωνικές προκαταλήψεις και ο ρατσισμός θα θεσμοθετηθούν ως Φυλετικοί Νόμοι."
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

Πώς ορίζονται οι Φυλετικοί Νόμοι - η θεσμοθέτιση του "νόμιμου" Ρατσισμού:
The Nuremberg Race Laws
http://www.historyplace.com/worldwar2/timeline/nurem-laws.htm

Η εφαρμογή των Φυλετικών Νόμων - πως λειτουργεί ο "νόμιμος" Ρατσισμός:
The Nuremberg Race Laws
http://www.ushmm.org/outreach/nlaw.htm


Στούς Πρόποδες του Τροόδους
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/07/blog-post_19.html

ΝΑΙ στην Αδούλωτη Κερύνεια
"...το ανθρώπινο πάθος για επιστροφή εκφράζει η Αδούλωτη Κερύνεια από το 1974 μέχρι σήμερα, με τη συνέπεια κρίσης, εκτίμησης και αξιολόγησης καταστάσεων και πολιτικών εξελίξεων, που μας οδήγησαν στην τεκμηριωμένη θέση και άποψη ότι, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, δεν εξασφαλίζεται η επιστροφή μας."
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html

Ουδείς έχει δικαίωμα να διαπραγματεύεται τις προγονικές μας εστίες και τη γη μας
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/01/blog-post_8260.html

Μακάρι να ήταν Κομμουνιστής
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

~~~~~~~~~~~~~~~~

12 comments:

  1. Πάντως το ΦΑΣΙΚΚ (Φασιστικό Κόμμα Κύπρου) συμφωνεί 100% με τον Χριστόφια

    δείτε και εδώ fasikk.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Ο τρόπος να σμίξουν οι κοινότητες μας είναι να ζήσουμε ΜΑΖΙ. Μαζί στις γειτονιές και στα χωριά μας, μαζί στες δουλειές και τους αγρούς, μαζί στα θρανία των σχολείων.

    Το ΧΩΡΙΣΤΑ με Ανώτερες και Κυρίαρχες Φυλές σε Εθνοτικά Κρατίδια δεν είναι Επαναπροσέγγιση. Είναι το πολιτικό πρόγραμμα - λέξη επί λέξη, πράξη με πράξη - που επιβάλαν οι Φασίστες και Ναζί όπου επατήσαν.

    Πως μπορεί να το προωθεί τόσο ξεδιάντροπα η ηγεσία της Αριστεράς; Και να το σεκοντάρει η ηγεσία της "πατριωτικής" αντιπολίτευσης χωρίς καν κιχ;

    Μόνον ο λαός έμεινε γιά να τους σταματήσει.

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  3. ναι ΜΑΖΙ,
    δεν είμαστε όμως χαζοί...
    αν με πιάννεις

    ReplyDelete
  4. Βεβαίως και δεν είμαστε χαζοί.

    Πέρασε ο καιρός που θα μπορούσαν οι λαοί μας να ζουν και να υποφέρουν μαζί όπως κάτω από την φεουδαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάπου κάπου να εξεγείρονται μαζί μιά κάθε πενήντα χρόνια και τα άλλα να υποφέρουμε την μοίρα μας.

    Ούτε φεουδαρχία ούτε Κεφαλαιοκρατία μπορούν να στηρίξουν την επανένωση των λαών μας. Τα συμφέροντα του διεθνούς Κεφαλαίου και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής πρόσκεινται στο συνεχώς να μας δηλητηριάζουν τις σχέσεις, να καλλιεργούν εθνικιστικά μίση, να διαιρούν και να βασιλεύουν. Με την συμμετοχή των τοπικών μας αρχόντων.

    Η μόνη λύση είναι επανένωση με βάση τον Σοσιαλισμό. Κοινοκτημοσύνη των παραγωγικών και φυσικών πόρων, λαϊκή αυτοδιοίκηση και συλλογική αυτονόμηση στις υποθέσεις της καθημερινής μας ζωής.

    Τούτα μόνον μπορούν να αποτελέσουν θεμέλιο των πολιτικών, συνταγματικών και νομικών δικαιωμάτων γιά όλους, με ισότητα και δικαιοσύνη.

    Τα άλλα όλα είναι κενά συνθήματα. Γιά καιροσκοπική εκμετάλλευση.

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  5. άστα εύκολα και κενά συνθήματα συγκλητική, σε πήραμε χαμπάρι...
    αντρούλλα η πληβεία

    ReplyDelete
  6. "πολιτικών, συνταγματικών και νομικών δικαιωμάτων γιά όλους, με ισότητα και δικαιοσύνη."

    τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;
    αα ναι. την πρόταση του Ορθού Ναι της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο.
    εν χωρις την "σοσιαλιστική γαρνιτούρα" τζείνη βέβαια, αλλά εν τζιαι μπορούμεν να τα έχουμεν ούλλα...

    καλά ελάλεν πέρσι η δικοινοτική ανακοίνωση για "αυτούς που υποφέρουν από την διαδικασία της ειρήνης καθώς αναγκάζονται να κυκλοφορούν με την μάσκα της"

    να ρεζιλέψουμε τους οπαδούς του συρματομπλέγματος

    ReplyDelete
  7. Ο που πάνω ο πολλοπάητος αρέσκεται στο να διαστρεβλώνει την αξίαν αρχών τζιαι αξιών για τες οποίες αθρώποι αγωνιστές, τζιαι όι μισθωτοί των κομμάτων, εσιωνώσαν γιαίμαν.

    Η προσπάθεια βέβαια των κομματόσκυλων τζιαι των μισταρκών τους εν έσιει πλέον αντίκρυσμαν.

    Τα πράματα για τα οποία κατηγορούν δαμέσα, εν τζιείνα που κάμνουν οι ίδιοι. Να τους θυμίσω τα εύκολα τζιαι κενά συνθήματα των κομμάτων τους:

    Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους.

    Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια.

    Οι βαλτοί όμως όπως τον που πάνω συνεχίζουν να καμώνουνται τους διωγμένους, μάνα μου τζιαι χάρινέ τους τους καημένους. Έχουν ούλλον το κράτος στα σιέρκα τους τιαι πάλαι καταδιώκουν τους. Τζιαι περιπαίζουν τες αξίες τζιαι τες αρχές της Ισότητας, της Ελευθερίας τζιαι της Δικαιοσύνης. Φτύνουντες τζιαι βαφτίζουν τον φυλετικόν διαχωρισμόν, πρόοδον τζιαι ευελιξίαν.

    Επήραν σας χαμπάριν ούλλοι. Αριστεροί δεξιοί, αναρχικοί, οικολόγοι, φεμινιστές, Ελληνοκύπριοι, Τυρκοκύριοι, ακόμα τζιαι οι μουινκ τριαλαριλαρό που ελάλεν τζιαι ο Χάρυ Κλυν επήραμεν σας χαμπάριν.

    Ούλλος ο λαός στέκεται απέναντί σας πκιον. Αλλά δεν το παίρνετε χαμπάριν διότι ζιείτε μόνον σαν μικροαστοί τζιαι βρίκετε τα ούλλα χαζίρικα πάνω στες πλάτες του λαού.

    Νο παζαράν που λέμεν τζιαι στο χωρκόν.

    Μάριος
    ------

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. Αξίζει τον κόπο να δούμε και να μελετήσουμε τι λέει για κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται το άρθρο του Πέτρου πιο πάνω η "Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα" του ΟΗΕ:

    ΑΡΘΡΟ 7

    'Ολοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 'Ολοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.

    ΑΡΘΡΟ 17

    1. Κάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
    2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.

    ΑΡΘΡΟ 21

    1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας του, άμεσα ή έμμεσα, με αντιπροσώπους ελεύθερα εκλεγμένους...

    ΑΡΘΡΟ 30

    Καμιά διάταξη της παρούσας Διακήρυξης δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε μια ομάδα ή σε ένα άτομο οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σε αυτήν.

    ----

    Ευτυχώς τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δίνουν αρκετά όπλα στο λαό μας να σταματήσουν τις μεθοδεύσεις των προδοτών που κυβερνούν και όσους τους στηρίζουν, καθώς και των αγαπημένων τους "φίλων", συντρόφων και συμμάχων.

    Μπορείτε να μελετήσετε ολόκληρο το περιεχόμενο της Διακήρυξης στα Ελληνικά εδώ:
    http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Documents/UDHR_Translations/grk.pdf


    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  11. Δεν είναι όπως τα λέτε, αγαπητοί.

    Εμείς θα δώσουμε δικαιώματα Φυλετικής Υπεροχής σε κάθε συνιστών κρατίδιο, και τούτο θα ενσωματωθεί μες τον Διεθνή Νόμο ώστε να είναι νόμιμο. Δηλαδή δεν θα υπάρχει παραβίαση ακριβώς επειδή θα ονομαστεί "de jure" - που λεν και οι νομικοί - νόμιμο. Δεν θα αποτελεί πλέον μιάν απλή de facto δηλαδή εθνοκάθαρση η κατάσταση, αλλά θα είναι η αναγνωρισμένη διά του νόμου τάξη πραγμάτων. Μιά νέα τάξη πραγμάτων.

    ReplyDelete