Sunday 25 April 2010

Το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού: USAID και Κύπρος


Όταν στις 16 Οκτωβρίου του 2009 δημοσιεύαμε το άρθρο του συναγωνιστή Σενέρ Λεβέντ με τίτλο: "Προδοσίες διανοουμένων στην Κύπρο" ουδέποτε φανταζόμουν το μέγεθος του ζητήματος.

Τα λόγια του Σενέρ:
"Όσοι γενναίοι αριστεροί διαθέταμε, αφού έπαψαν να ελπίζουν ότι μια μέρα θα γυρίσει πίσω ο Καρλ Μαρξ, αγκάλιασαν ως σωτήρα τον ιμπεριαλισμό, που κάποτε θεωρούσαν τον μεγαλύτερο εχθρό."

και
" Ερωτοτροπούν με τους Αμερικανούς και τους 'Αγγλους αντιπροσώπους που πηγαινοέρχονται και το παίζουν απόστολοι των σχεδίων που ετοιμάζουν εκείνοι. Και έκαναν και νέες ανακαλύψεις για την ιστορία. Είπαν ότι δεν είναι ο ιμπεριαλισμός ο κύριος υπεύθυνος γι’ αυτή την αιματοχυσία, γι’ αυτή τη διαίρεση."
από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post_16.html

Η πραγματικότητα των όσων ο Σενέρ κατέθεσε είναι τρομακτική και το μέγεθος του ζητήματος τεράστιο. Αγγίζει όλες σχεδόν της δομές της ζωής και του δημόσιου βίου. Και χρωματίζει με τα χειρότερα χρώματα το σφικτό εναγκαλισμό των τοπικών αρχόντων και διανοουμένων - ακόμη και των υποτιθέμενων αριστερών - με τα αισχρότερα μέρη του ιμπεριαλισμού.

Γι αυτούς δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση στο νησί μας:

"Το πρόβλημα είναι δικοινοτικό, Κυπριακής ιδιοκτησίας και Κυπριακής ιδιοκτησίας θα πρέπει να είναι η λύση. Εκάμαμεν τους τζιαι εκάμαν μας. Πρέπει να ξεπεράσουμεν τις διαφορές μας. Φταίει ο εθνικισμός στις θκυο πλευρές. Φταιν οι καλαμαράες..."

Η λίστα αναλύσεων και πταισματοδικίας ατέλειωτη. Οτιδήποτε για να συγκαλύπτεται το μέγεθος της ευθύνης του ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του. Οτιδήποτε για να μην ονομάζεται η εισβολή και η κατοχή, με την ευλογία των αισχρότερων δυνάμεων του πλανήτη...


Το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού: USAID και Κύπρος

Από το 1974 μετά την εισβολή του Τουρκικού στρατού στην Κύπρο ξεκινά στο νησί μας μια νέα φάση δράσης της οργάνωσης USAID.

Η οργάνωση διαφημίζει την έναρξη της νέας φάσης παρουσίας της στην Κύπρο ως μια "επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας από το καλοκαίρι του 1974 η οποία έχει εξελιχθεί από τότε σε ένα πολυεπίπεδο αναπτυξιακό πρόγραμμα που στοχεύει στην αύξηση της ποσότητας και της ποιότητας της αλληλεπίδρασης των αποξενωμένων και γεωγραφικά χωρισμένων ΕλληνοΚυπριακών και Τουρκοκυπριακών κοινοτήτων. Η USAID υποστηρίζει τη συνεργασία ανάμεσα σε πρόσωπα και οργανώσεις από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να μοιωθούν οι εντάσεις και να δημιουργηθεί ένα κλίμα το οποίο θα κυοφορήσει την επαναπροσέγγιση και ένα ανθεκτικό ειρηνικό συμβιβασμό." (1)

Οι ιμπεριαλιστές λοιπόν με των οποίων τα όπλα και τις ευλογίες ενορχηστρώθηκε ο διαχωρισμός του λαού μας και διεξήχθη η "ειρηνευτική επιχείρηση" εις βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου, ήρθαν στο νησί μας για να μας μάθουν πως να επαναπροσεγγιστούμε γεφυρώνοντας τις γεωγραφικές μας πραγματικοτητες και βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε την "αποξένωσή" μας.

Ούτε λέξη βέβαια για την εισβολή και την κατοχή!

Ποιά είναι όμως η οργάνωση USAID και ποιός ο ρόλος της στη διεθνή σκακιέρα;

Από την ιστοσελίδα της ίδιας της οργάνωσης
http://www.usaid.gov/about_usaid/usaidhist.html
μαθαίνουμε ότι η οργάνωση δημιουργήθηκε πάνω στις δομές του σχεδίου Μάρσαλ ούτως ώστε να παρέχει διεθνή βοήθεια. Τα αρχικά της σημαίνουν Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (United States Agency for International Development).

Στην πραγματικότητα η οργάνωση αποτελεί το πολιτικό προπύργιο όλων των επαίσχυντων πράξεων του ιμπεριαλισμού. Η USAID είναι το κυριότερο πολιτικό προσωπείο της ακατονόμαστης άλλης υπηρεσίας των ΗΠΑ γνωστής με το όνομα CIA και ο σύνδεσμος ανάμεσα στην αιματοβαμμένη εξωτερική πολιτική της αυτοκρατορίας και το Κεφαλαίο.


Η σχέση με τη CIA

"Το αλήστου μνήμης Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της USAID , για παράδειγμα, δεχόταν κάλυψη και πόρους από την USAID ενώ διευθυνόταν από την CIA."
και,
"Τα ίδια τα δημόσια αρχεία των ΗΠΑ δείχνουν ότι η USAID υπάρχει και για πολύ καιρό ως προσωπείο για τη συλλογή πληροφοριών για τη CIA καθώς και για τη χρηματοδότηση ξένων κυβερνήσεων και οργανώσεων"(2)

Η σχέση των δυο οργανώσεων είναι τόσο στενή που τα δημοσιοποιημένα αρχεία της CIA αποκαλύπτουν την κοινή εκπαίδευση των μελών τους και τη στενότατη πολυεπίπεδη συνεργασία τους. Μπορείτε να δείτε με ποιους τρόπους οι δύο οργανώσεις συνδέονται με επιχειρήσεις όπως την εκπαίδευση των μελών τους καθώς και ξένων δυνάμεων ασφαλείας στο πιο κάτω αρχείο σε μορφή pdf:
http://www.yardbird.com/pdfs/family_jewels_ps607-613_ocr.pdf

Θαυμάστε τη δράση των μελών των οργανώσεων USAID/CIA πιο κάτω. Η δράση τους επεκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανητη :
http://en.apa.az/news.php?id=117830


Η USAID ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής και υπόσκαψης ξένων κυβερνήσεων

Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Μασαχουσέττης Farid Samir Benavides Vanegas (University of Massachusetts at Amherst ) στη δημοσιευμένη εργασία του με τίτλο:
"Ξένη βοήθεια και επέμβαση: Ο ρόλος της USAID στην Κολομβία"

"Foreign Assistance and Intervention: The Role of the USAID in Colombia"

και που αφορά την εμπλοκή των ΗΠΑ γύρω από τα θέματα του υποτιθέμενου πόλεμου ενάντια στα ναρκωτικα:
"η USAID αποτελούσε το όργανο εφαρμογής και εκτέλεσης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ"
ενώ
"τα προγράμματα που αναπτύσσονταν από την USAID εκείνη την εποχή δεν είχαν καμία σχέση με την ανάπτυξη ή βοήθεια γιά βελτίωση των οικονομικών συνθηκών του λαού της Κολομβίας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως η πλειονότητα των χρημάτων δινόταν στο δικαστικό σώμα και την αστυνομία."(3)

Επί διακυβέρνησης Κλίντον η οργάνωση χρησιμοποιήθηκε ακόμη και για να παρακαμφθεί ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Κολομβίας Σαμπέρ με την χειραγώγηση μελών της κυβέρνησης και με υποσχέσεις που ουδέποτε τηρήθηκαν!(4)

Η οργάνωση χειραγώγησε μέλη της κυβέρνησης της Κολομβίας, δωροδόκησε μέλη του δικαστικού σώματος και της Αστυνομίας, έστιψε την χώρα κυριολεκτικά για να περάσει τους νόμους που την ενδιέφεραν και μετά αθέτησε κάθε υπόσχεση που έδωσε.

"Η οργάνωση κατόρθωσε να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κολομβίας χωρίς να αμφισβητηθεί η νομιμότητα της να πράξει έτσι"(5)

Η οργάνωση παρεμβαίνει σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει ο "κίνδυνος" του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού και της δυνατότητας των λαών να αυτοκαθορίζουν τη μοίρα τους έξω από τον έλεγχο της αυτοκρατορίας. Διαβάστε πιο κάτω για τις παρεμβάσεις της USAID στην Βολιβία που οδήγησαν σε εξέγερση ενάντια στην Αριστερή Κυβέρνηση και σχεδόν εμφύλιο πόλεμο πρόσφατα:
http://upsidedownworld.org/main/content/view/1522/1/

Επίσης εδώ, γιά τις παρεμβάσεις της στην Βενεζουέλα, ενάντια στην επαναστατική αναδόμηση:
http://venezuelanalysis.com/analysis/2600

Η USAID αποτελεί τον κεντρικό φορέα εφαρμογής της πολιτικής της αυτοκρατορίας ιμπεριαλισμού/Κεφαλαίου σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Υπάρχει μήπως η πιθανότητα στην περίπτωση του νησιού μας η οργάνωση να καθοδηγείται από ανθρωπιστικά ιδανικά;


Η USAID ως πράκτορας του διεθνούς Κεφαλαίου

Οι δραστηριότητες της οργάνωσης περιλαμβάνουν και τις περίφημες επιχειρήσεις κερδοσκοπικής ανοικοδόμησης των κατακτημένων Ιράκ και Αφγανιστάν. Μετά που ισοπέδωσαν τη χώρα με βόμβες αμόλυσαν κερδοσκποπικές επιχειρήσεις γιά την "ανοικοδόμηση" - τα ποσά είναι επενδύσεις, δεν αποτελούν ούτε ανθρωπιστική βοήθεια, ούτε αποζημιώσεις προς τους λαούς του Ιράκ και Αφγανιστάν.

"Η USAID είναι μείζων συνέταιρος της προσπάθειας της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην ανοικοδόμηση και ανάπτυξη του Ιράκ. Από τον Ιούνη του 2009 η USAID έχει επενδύσει περίπου 6,6 δισεκατομμύρια δολλάρια(!) σε προγράμματα σχεδιασμένα για να σταθεροποιήσουν τις κοινοτητες, να κυοφορήσουν την οικονομική και αγροτική ανάπτυξη και να οικοδομήσουν τη δυνατότητα των εθνικών, τοπικών και επαρχειακών κυβερνήσεων να αντιπροσωπεύουν και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Ιρακινού λαού."(6)

Η USAID είναι ο μηχανισμός εκείνος που εκχωρεί τα συμβόλαια σε εταιρίες κολοσσούς του Κεφαλαίου. Μια περιδιάβαση στην κεντρική της ιστοσελίδα θα σας δώσει μια εξαιρετική ιδέα για το ποιόν των δραστηριοτήτων της και την εμπλοκή της. Μπορείτε εύκολα αν το επιθυμείτε να βρείτε "δουλειά" στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
http://www.usaid.gov/locations/asia/countries/afghanistan/

Η οργάνωση είναι η επιτομή της δράσης των σκοτεινών δυνάμεων Ιμπεριαλισμού της άρχουσας τάξης και του Κεφαλαίου. Τέτοια είναι η σημασία της για την αυτοκρατορία που ακόμη και ο ίδιος ο τρισκατάρατος George W Bush τις απένειμε τα εύσημα δίνοντας σαφέστατα δειγματα των έργων και ημερών της οργάνωσης:

"Ο πρόεδρος ευχαριστεί τους υπαλλήλους της USAID και τους προέδρους ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων)

Η USAID και οι προκάτοχοί της ως οι ηγέτες της κυβερνήσεως μας στην ανακούφιση και την αναδόμηση έχουν κάνει αυτού του είδους την εργασία στο παρελθόν. Έχετε κάνει μεγάλα έργα στο παρελθόν όπως το σχέδιο Μάρσαλ. Και είμαστε δεσμευμένοι όχι μόνο στο να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά αφοσιωμένοι στην εργασία όλο το χρόνο σε σχεδόν εκατό χώρες, χώρες που περιλαμβάνουν το Ιράκ και το Αφγανιστάν τις οποίες βοηθάτε να ανοικοδομηθούν, να φέρετε ένα καλύτερο μέλλον σε εκατομμύρια ανθρώπους που μόλις έχουν απελευθερωθεί, και σε περιοχές στον κόσμο σαν το Νταρφούρ στο Σουδάν όπου βοηθάτε να μοιωθούν οι θάνατοι και η βία στη δοκιμαζόμενη εκείνη περιοχή.

Οι προσπάθειες της USAID είναι απαραίτητες για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Οι προσπάθειες σας και οι προσπάθειες άλλων ειδικά για να δημιουργηθούν εργασίες, να προωθηθούν αγορές, να βελτιωθεί η υγεία, να καταπολεμηθεί ο HIV/AIDS και να ριζώσει η δημοκρατία είναι θεμελιώδεις για να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος και να προστατευθεί ο Αμερικάνικος λαός."(7)

Υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για τις σχέσεις, τις διαπλοκές και την αισχρότητα που καθοδηγεί τα έργα και την πολιτική της συγκεκριμένης οργάνωσης;

Υπάρχει προοδευτικό άτομο και οργάνωση στον κόσμο, υπάρχουν αφοσιωμένοι αριστεροί οι οποίοι θα ήθελαν ποτέ να συνεργαστούν με το Τέρας;

Στην Κύπρο μας όλα γίνονται!

Αντί οι κυβερνήσεις της δημοκρατίας να δουν την οργάνωση για αυτό που είναι και να την ξαποστείλουν εκεί από όπου ήρθε - όπως έπραξαν ό λαός και ο πρόεδρος της Βολιβίας (8) - αντί να σώσουν το λαό μας από την αισχρότητα που η οργάνωση αντιπροσωπεύει έχουν όλες ανεξαιρέτως επιτρέψει στη USAID να αλωνίζει στο νησί μας και να ελέγχει πλήρως τη διαδικασία επαναπροσέγγισης.

Οι φονιάδες των λαών όχι μόνο κυκλοφορούν ανάμεσά μας αλλά και καθορίζουν σε τεράστιο βαθμό ποια θα είναι η λύση που θα επιβληθεί στο λαό μας και ποια θα είναι η άρχουσα τάξη που θα εδραιώσει την άδικη λύση.

Στην πραγματικότητα η Κύπρος ήταν και είναι ένα από τα εξαιρετικά δείγματα εργασίας για το πως "ανοικοδομείται" μια χώρα που έχει πρώτα υποστεί το αιματοκύλισμα των σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού. Μια εξαιρετική περίπτωση ενός κατακτημένου λαού που με τη συνειδητή και ασυνείδητη συνεργασία μέρους του με τους κατακτητές και τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος, διαβρώνεται το ηθικό του, αποδυναμώνεται κάθε δυνατότητα αντίστασής του έτσι ώστε να υποταγεί ολοκληρωτικά στα κελεύσματα των επικυρίαρχων της Γης.


Η δράση της USAID στην Κύπρο

Η δράση της οργάνωσης στην Κύπρο είναι συνυφασμένη με τις δομές και τη δράση των οργανώσεων του ΟΗΕ στην Κύπρο UNDP (United Nations Developement Programme) και UNOPS (United Nations Office for Project Services) .

Η USAID χρησιμοποιεί τις δύο οργανώσεις και τις δραστηριότητές των για να διοχετεύσει χρήματα και άλλους πόρους προς τους εδώ συνεργάτες της, για να χειραγωγήσει τον τομέα της επαναπροσέγγισης και κυρίως για να καθορίσει το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα προκύψει μια λύση του Κυπριακού συμβατή με τους σχεδιασμούς και τις επιθυμιες του ιμπεριαλισμού.

Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της οργάνωσης ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP) στην Κύπρο:

"Από την έναρξη της τον Οκτώβιο του 2005 το πρόγραμμα της Οργάνωσης για την Ανάπτυξη των ΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο, η Δράση για Συνεργασία και Εμπιστοσύνη (ACT) μπήκε στη δέυτερη φάση το 2008. Το πρόγραμμα στοχεύει εξειδικευμένα στην ενδυνάμωση των δυνατοτήτων των Κυπρίων να συμμετάσχουν ενεργά στην διδαικασία ειρήνευσης. Η Δράση (ACT) χρηματοδοτείται μέσω μιας συνεργατικής συμφωνίας ανάμεσα στη USAID και τη UNDP."(9)
και
"Με την οικονομική υποστήριξη της USAID η ελπίδα είναι ότι οι δραστηριότητες υπό τη Δράση (ACT) θα υποστηρίξει τις αρχές της πολυπολιτισμικότητας και των Ευρωπαϊκών αξιών και θα παρέχει στους ΕλληνοΚύπριους και ΤουρκοΚύπριους τα μέσα και τις ευκαιρίες για να χτίζουν μαζί τα θεμέλια για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Η φιλοσοφία πίσω από την προσέγγιση βασίζεται στην κατανόηση ότι οποιαδήποτε λύση θα μπορέσει να εφαρμοστεί μόνο στη βάση στέρεων δικτύων συνεργασίας και σταδιακής ομαλοποίησης των σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων."(10)

Στην επίσημη μάλιστα ιστοσελίδα της UNDP για το νέο πρόγραμμα δράσης στην Κύπρο
http://www.undp-act.org/
μπορείτε εύκολα στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας να διακρίνετε ότι UNDP και USAID πορεύονται κυριολεκτικά χέρι με χέρι.



Ήρθαν λοιπόν τα καλοπροαίρετα χρήματα του Ιμπεριαλισμού να μας βοηθήσουν να λύσουμε το Κυπριακό! Ώ της μεγαλοσύνης των το μέγαν έλεος!

Μια εξαετία πριν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρα:

"Η διεθνής κοινότητα, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ενθαρρύνει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα δύο μέρη στη βάση του σχεδίου Ανάν, για να καταλήξουν σε μια μόνιμη λύση προτού η Δημοκρατία της Κύπρου ενταχθεί επίσημα στην Ευρωπαική Ένωση την 1η Μαίου του 2004."(11)

Βλέπουμε λοιπόν πόσο ξεκάθαρα και αδιάντροπα ο ιμπεριαλισμός και τα όργανά του δραστηριοποιούνται "υπέρ των συμφερόντων μας". Ο έλεγχός του επίσημου ρου της επαναπροσέγγισης είναι ολοκληρωτικός. Δεν υπάρχει τομέας που ο ιμπεριαλισμός να μην έχει αλώσει.

Οι περισσότεροι βέβαια συμπατριώτες μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επεναπροσέγγισης είναι αγνοί και γνήσιοι άνθρωποι της Ειρήνης οι οποίοι επενδύουν γνήσια και ειλικρινά τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση της. Πολλοί ουτέ καν γνωρίζουν για τη χειραγώγησή τους από το θηρίον Ιμπεριαλισμού/Κεφαλαίου. Νομίζουν αφελώς ότι συνεργάζονται με τον ΟΗΕ και το πράττουν με καλοσύνη, αθωότητα και γνησιότητα.

Υπάρχουν όμως ανάμεσά τους και οι επιτήδειοι εκείνοι που με βάση τα προσωπικά και εταιρικά τους συμφέροντα αγκαλιάζουν συνειδητά τις επιταγές του Ιμπεριαλισμού/Κεφαλαίου και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Αυτοί είναι συνένοχοι στις σφαγές των γειτονικών μας λαών και στη συντελούμενη γενοκτονία εις βάρος του λαού μας. Κατάπτυστοι καιροσκόποι και προδότες όλων των ανθρώπινων αξιών και ιδανικών.

Ποιοι είναι όμως αυτοί; Ποια πρόσωπα και οργανώσεις έχουν συνδέσει το όνομα και τη δράση τους με τις καθοδηγητικές γραμμές της USAID; Ποιοι έχουν αμοιφθεί για τον εναγκαλισμό τους με τους φονιάδες των λαών;

Στην κοινή αντίληψη επικρατεί η άποψη ότι τέτοια άτομα και οργανώσεις εξαγοράζονται. Η χρηματοδότηση δηλαδή είναι η προυπόθεση της δράσης των. Η άποψή μου είναι διαφορετική. Ο διεθνής ιμπεριαλισμός δεν εξαγοράζει, ανταμοίβει εκείνους που έχουν αποδείξει την ταύτιση και τη συμπόρευσή τους μαζί του.

Οι οργανώσεις, τα πρόσωπά τους και οι διαπλοκές τους χρειάζεται να αποκαλυφθούν με στοιχεία ενώπιον του λαού.

(συνεχίζεται)


Σόλων Αντάρτης

~~~~~~~~~~~~

Πρωτότυπα κείμενα-Πηγές

1. Μεταφρασθέν από:
"USAID assistance to Cyprus began as a humanitarian relief operation in the summer of 1974 and has since evolved into a multi-sectoral development program aimed at increasing the quality and quantity of interaction between the estranged and geographically-separated Greek Cypriot and Turkish Cypriot communities. USAID assistance supports cooperation between individuals and organizations from the two sides in order to reduce tensions and promote a climate that will foster reconciliation and a durable peace settlement."
από:
http://www.usaid.gov/policy/budget/cbj2005/ee/cy.html

2. Μεταφρασθέντα από:
"The USAID's infamous Office of Public Safety, for example, received cover and funding from the USAID while directed by the CIA."
και,
"Public records show that USAID has long been a front for CIA intelligence gathering, as well as a conduit for CIA funding to foreign governments and agencies.¨
από:
http://www.yardbird.com/reader_sen_vitter_breached_committee_duties.htm

3. Μεταφρασθέν από:
"USAID was being used as an instrument to develop the American foreign policy"
και
"The programs developed by USAID at that time had nothing to do with development or with assistance to improve the economic conditions of Colombian population. As it was mentioned earlier, the majority of the money was given to the Police and to the judiciary."

4. Μεταφρασθέν από:
"Since the Clinton Administration could not cooperate with President Samper, it decided to use the USAID as a tool to cooperate with the government but without Samper. This cooperation was useful to obtain concessions from Colombian government under the promise of the certification, even though its promises were never honored."

5. Μεταφρασθέν από:
"The Agency succeeded in intervening in Colombian internal affairs without being challenged in its legitimacy to do so."

Τα ανωτέρω πρωτότυπα κείμενα 3,4 και 5 είναι παρμένα από τη δημοσιευμένη εργασία του καθηγητή του πανεπιστημίου της Μασαχουσέττης Farid Samir Benavides Vanegas (University of Massachusetts at Amherst ):
"Ξένη βοήθεια και επέμβαση: Ο ρόλος της USAID στην Κολομβία"
"Foreign Assistance and Intervention: The Role of the USAID in Colombia"

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εργασία από τη σελίδα του Google scholar όπου μπορείτε δωρεάν να "κατεβάσετε" το έργο δίπλα από το αποτέλεσμα της έρευνας σε μορφή pdf από το ίδιο το πανεπιστήμιο εδώ:
http://scholar.google.com/scholar?hl=en&q=Foreign+Assistance+and+Intervention%3A+The+Role+of+the+USAID+in+Colombia+F&btnG=Search&as_sdt=2000&as_ylo=&as_vis=0

6. Μεταφρασθέν από:
"USAID has been a major partner in the United States Government's (USG) reconstruction and development effort in Iraq. As of June 2009[update], USAID has invested approximately $6.6 billion on programs designed to stabilize communities; foster economic and agricultural growth; and build the capacity of the national, local, and provincial governments to represent and respond to the needs of the Iraqi people."
από την ιστοσελίδα της οργάνωσης όπου αναλύονται οι επιτυχίες της στην ανοικοδόμηση του Ιράκ:
http://www.usaid.gov/iraq/accomplishments/

7. Μεταφρασθέν από:
"President Thanks USAID Employees and NGO Presidents

As our government's leader in relief and reconstruction, USAID and its predecessors have done this kind of work before. You have done big jobs in the past, such as the Marshall Plan. And we're committed to not only solving this problem, but we're committed to the work that goes on year-round in nearly a hundred countries, countries that include Iraq and Afghanistan, where you're helping to build -- to bring a better future to millions of people who have been newly liberated, and to regions in the world like Darfur, in the Sudan, where you're helping to reduce deaths and violence in that troubled region.

The efforts of USAID is essential for the foreign policy of the United States of America. Your efforts and the efforts of others, especially to create jobs, promote markets, improve health, fight HIV/AIDS, and help democracy take root, are instrumental to making the world a better place and to protecting the American people."
από:
http://georgewbush-whitehouse.archives.gov/news/releases/2005/01/20050110-6.html

8. "Residents of Chapare and El Alto cities of Bolivia accused USAID in interference in their domestic issues and achieved to stop the activity of USAID representation in that county. President Evo Morales suspended official agreement with USAID accusing it in funding of separatist groups."
από:
http://en.apa.az/news.php?id=117830

9. Μεταφρασθέν από:
"Since its launch in October 2005 the United Nations Development Programme (UNDP) peacebuilding project in Cyprus, Action for Cooperation and Trust (ACT) entered its second phase in 2008. The programme aims principally to strengthen the capacities of Cypriots to actively participate in the reconciliation process. ACT is funded through a cooperative agreement between USAID and UNDP."
από:
http://www.undp-act.org/

10. Μεταφρασθέν από:
"With the financial support of USAID the hope is that projects under ACT will support principles of multiculturalism and European values and provide Greek Cypriots and Turkish Cypriots the resources and opportunities to jointly build the foundations for a sustainable solution to the Cyprus Problem. The philosophy behind this approach is based on the understanding that any solution can only be implemented on the basis of solid networks of co-operation and the gradual normalization of relations in a wide variety of fields."
από:
http://mirror.undp.org/cyprus/

11. Μεταφρασθέν απο:
"The international community, especially the United States, has been encouraging resumption of negotiations between the two sides on the basis of the Annan Plan, to arrive at a permanent solution before the Republic of Cyprus formally joins the EU on May 1, 2004."
από:
http://www.usaid.gov/policy/budget/cbj2005/ee/cy.html

4 comments:

  1. tekmhriwmeno ar8ro.poly kalh douleia!

    ReplyDelete
  2. Πράγματι αγωνιώ να δω στο επόμενο: ΠΟΙΟΙ είναι οι συγκεκριμένοι στην Κύπρο που τα παίρνουν από την US AID;

    Ελπίζω να μας πείτε ονόματα, οργανώσεις, κλπ. Οι υπόλοιποι (κόμματα, κομματόσκυλλα και βάλε) πάντα κατηγορούν τους άλλους (οποιους διαφωνούν μαζί τους) πως τάχα είναι όργανα της CIA. Αλλά όταν καλούνται να παρέχουν αποδείξεις πάντα καταλήγουν σε αοριστολογίες και κούφια συνθήματα γιά ανεγκέφαλους.

    Υπάρχουν πράγματι ομάδες, οργανώσεις και άτομα με πολιτική δράση στην Κύπρο που παίρνουν λεφτά που την US AID;

    Ανυπομονώ να μάθω!
    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  3. Αγαπητή Μαρία

    Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη συνεισφορά στις σελίδες μας.

    Μια πρώτη γεύση

    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/04/blog-post_24.html?showComment=1272294416201#c5732937694363733716

    Το μέγεθος των διασυνδέσεων και των διαπλοκών είναι απροσμέτρητο.

    Εάν έχεις υπομονή και επιμονή μπορείς να μελετήσεις διάφορα στοιχεία που υπάρχουν στο δίκτυο. Ο ιμπεριαλισμός είναι πιο διαφανής από τους αισχρούς καιροσκόπους συμμάχους του εδώ.

    Διαβάζουμε λοιπόν στην εισαγωγή της οικονομικής ανάλυσης του δικοινοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε στην Κύπρο από το 1998-2005 προτού μετατραπεί στη σημερινή του μορφή:

    The following information provides details of grants allocated under the Bi-communal Development Programme, which was funded by the United States Agency for International Development (USAID) and the United Nations Development Programme (UNDP), and administered by UNDP. The Programme was executed
    in Cyprus by the United Nations Office for Project Services (UNOPS).


    από την ιστοσελίδα
    http://mirror.undp.org/cyprus/projects/sectorsubsector.pdf

    Διαβάζοντάς το Μαρία θα σκοντάψεις σε διάφορα γνωστά ονόματα οργανώσεων που καθορίζουν άμεσα σημαντικά μέρη του πολιτικού βίου και της περιρρέουσας ανανικής ατμόσφαιρας για λύση του προβλήματος της Κύπρου στη βάση ενός συστήματος ρατσιστικού απαρτχάιντ. Κάποιοι από τούτους έχουν μάλιστα και την έπαρση και αλαζονία να προσποιούνται τους προοδευτικούς και τους αντιρατσιστές. Άλλοι τους αριστερούς!

    Στο αρχείο θα θαυμάσεις και τα ποσά που έχουν λάβει μέχρι τότε από την αισχρότητα που ονομάζεται USAID και που συγκαλύπτει τη δραστηριότητά της πίσω από τις UNDP/UNOPS. Κάποιες δε οργανώσεις συνεχίζουν ανερυθρίαστα μέχρι σήμερα να τα παίρνουν.

    Για κάποιες από τις οργανώσεις και τις διασυνδέσεις τους θα επανέλθω σύντομα.

    Καλή μελέτη.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  4. Sister of Antigonis23 May 2010 at 11:06

    I love deleting. I have deleted 20 comments for this article more or less..
    I delete comments for the moment. Everyone who is not Hellenic enough....that´s for later. When I will be the kind alternative kind allmighty Leader..... Oh father Evdokas, where are thou... to see the glory of your son Evdokas junior
    Deleting is my other name. 20 comments for this article!!

    ReplyDelete