Wednesday 5 June 2024

🟣 Εκλογές 2024 - Θεά φυλάξοι

 🟣 Ψηφίζουμε κατά βούλησην, και η Θεά βοηθός.

Του Πέτρου Ευδόκα

Οι επερχόμενες εκλογές θα δείξουν κατά πόσο η κοινωνία μας θα συνεχίσει να κατρακυλά με ταχύτητα προς τον πάτο του βόθρου μες τον οποίο ήδη βρίσκεται, ή αν τουλάχιστον... θα ελαττώσει ταχύτητα.

Το πανάθλιο μας σύστημα καταμέτρησης ψήφων ΔΕΝ επιτρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που θέλουμε: η ψήφος εξαναγκάζεται σε φυλάκιση μόνο εντός μίας μόνο κομματικής /εκλογικής παράταξης, πράγμα που ουδείς από τους έξυπνους δικηγόρους που γυροφέρνουν της πολιτικής μας ζωής έχει αναδείξει μέχρι τώρα ως ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ παραβίαση της ελευθερίας της ψήφου μας, της ελευθερίας στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Γιατί να μην δικαιούμαι να ψηφίσω αυτούς που θέλω, ασχέτως του αν ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις;

Η αλήθεια είναι πως οι άξιοι της ψήφου μας είναι κατανεμημένοι σε πολλές παρατάξεις, και ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να ψηφίσουμε την Άλφα άξια υποψήφια από την μία εκλογική παράταξη και τον Βήτα άξιο υποψήφιο από την άλλη παράταξη. Εξαναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε μόνο και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εντός μίας μόνο εκλογικής παράταξης.

Δεδομένης της παρούσας πολιτικής πραγματικότητας, στις εκλογές του επόμενου ΣΚυρίακου θα ήταν ανήθικο και βλακώδες να εισηγηθούμε "ψηφίστε μόνο την τάδε παράταξη". Όλες περιέχουν απεχθέστατους υποψήφιους στα ψηφοδέλτια τους, καθώς και απαράδεκτες τοποθετήσεις, ανάμεικτες με τις ορθές θέσεις - δεν είναι δυνατόν να πούμε "ψηφίστε την τάδε παράταξη" με καλή συνείδηση.

Οι λίγοι και καλοί υποψήφιοι βρίσκονται διεσπαρμένοι σε διάφορες εκλογικές παρατάξεις και δυστυχώς οι καλοπροαίρετοι και συνειδητοί ψηφοφόροι εξαναγκάζονται νά'βρουν ο καθείς το θάρρος να επιλέξει κάποια παράταξη που να περιέχει τους εκλεκτούς του.


Αισθάνομαι θετικά προς τους πιο κάτω υποψήφιους.



🟣 Στέλλα Ευαγγελίδου - Δημοτική Σύμβουλος Λευκωσίας | Οικολόγοι

Η αρχιτέκτονας Στέλλα Ευαγγελίδου δεν μπορεί να περιγραφεί με τα συνήθη και τυπικά που χαρακτηρίζουν τους υποψηφίους. Εκτός από την ανθρωποκεντρική πολεοδομία που χαρακτηρίζει την φιλοσοφική και έμπρακτη προσέγγιση της στην αρχιτεκτονική, είναι ακαδημαϊκός, είναι καλλιτέχνις εικαστικών τεχνών, είναι συγγραφέας /ποιήτρια, έχει ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ αυτόνομης πολιτικής δράσης στον εξωκοινοβουλευτικό χώρο και στον κοινοβουλευτικό, είναι φορέας πατριωτικών, φεμινιστικών και οικολογικών αξιών.

Είναι από τα λίγα άτομα μες τον προοδευτικό χώρο που αναγνωρίζει την αξία του διαλόγου και της συνεργασίας. Και για όσους μπορούν να το εκτιμήσουν αυτό, αναφέρω πως η Στέλλα χαρακτηρίζεται από μια πνευματική ζωή της οποίας η διαλογική ασκητική συνάδει με τον πυρήνα ΟΛΩΝ των θρησκειών και πνευματικών παραδόσεων. Κρίνω πως η Στέλλα Ευαγγελίδου παραμένει μια από τα λίγα άτομα που είναι ακόμη φορείς των αρχών και αξιών της Οικολογίας όπως την είχαμε οραματιστεί και βιώσει πριν να κομματικοποιηθεί το κίνημα, πριν να αγκαλιάσει την ύπαρξη Κεφαλαίου και Κράτους.

Ψηφίζω την Στέλλα Ευαγγελίδου και για αξιώματα πολύ πιο ψηλά από Δημοτική Σύμβουλο. Θα την ήθελα όχι μόνο για Δήμαρχο, αλλά και για Πρόεδρο.

Ευαγγελίδου Στέλλα
https://cyprusgreens.org/candidate/eyaggelidoy-stella

ΣΤΕΛΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=BtU958dnY_U


🟣 Γιάννης Πιερίδης - Δήμαρχος Λακατάμειας | Ανεξάρτητος

Οι πολιτικές του καταβολές αρχίζουν με την Δημοκρατική Αντιπολίτευση της πρώιμης Κυπριακής Δημοκρατίας, και μετά για πολλά χρόνια στην ΕΔΕΚ. Τώρα υποβάλλει ως ανεξάρτητος, και υποστηρίζεται από τους Οικολόγους.

Ως φαρμακοποιός και επιχειρηματίας έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για τους ασθενείς και Φίλους της Κάνναβης, και με δική του πρωτοβουλία διοργάνωσε συνέδριο επιστημονικής ενημέρωσης φαρμακοποιών, ειδικά για την ιατρική χρήση της Κάνναβης. Ποιός άλλος υποψήφιος έχει κάτι τέτοιο στο βιογραφικό του;

Εξήγγειλε υποψηφιότητα για τη δημαρχία Λακατάμειας ο Γιάννης Πιερίδης
https://www.philenews.com/politiki/article/1435975/exingile-ipopsifiotita-gia-ti-dimarchia-lakatamias-o-giannis-pieridis/


Αν σκέφεστε να ψηφίσετε κι άλλους Οικολόγους, παραθέτω πιο κάτω κάποιες εισηγήσεις. Και πολιτική κριτική.


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

🟣 Οζ Καραχάν - Ευρωβουλευτής | Οικολόγοι

Αντιστασιακός ΤουρκοΚύπριος με καταγωγή από την Αμμόχωστο. Από τους λιγοστούς που ομιλούν ανοικτά εναντίον της κατοχής, εναντίον της ρατσιστικής Διζωνικής "λύσης". Είναι συνεργάτης και συναγωνιστής του αντιστασιακού ζεύγους Σενέρ Λεβέντ και Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλέρ, τους οποίους υποστηρίξαμε στις Ευρωεκλογές του 2019 με τον εκλογικό συνδυασμό Γιασεμί. Εναντίον τους τάχθηκε μια αλλόκοτη συνεργασία μεταξύ κατοχικού καθεστώτος και ΑΚΕΛ προς υποστήριξη του υποψηφίου Νιαζί Κιζιλγιουρέκ με σκοπό να αποσιωπήσουν την Αντίσταση.

Ο Οζ είναι ανθρωπιστής, πολιτικός επιστήμων, και το όραμα του για συνένωση των κυπρίων ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ μας συγκινεί.

Οζ Καραχάν: «Θα αντιταχθώ σε ενέργειες της ΕΕ που ενισχύουν την Τουρκία»
https://www.philenews.com/politiki/article/1465896/oz-karachan-tha-antitachtho-energa-se-energies-tis-e-e-pou-enischioun-tin-tourkia/

Οζ Καραχάν
https://cyprusgreens.org/project/oz-karahan/

Σενέρ Λεβέντ: Μήπως παραγράφηκε ο αγώνας κατά της κατοχής;
https://www.cumhuriyetci.cy/2024/05/01/mipos-paragrafike-o-agonas-kata-tis-katochis



🟣 Ανδρέας Αποστόλου - Ευρωβουλευτής | ΕΔΕΚ

Εκτός από αγνός πατριώτης, έντιμος δημοκράτης, και ανθρωπιστής έχει και τα εξής στο βιογραφικό του:

ο- Με προσωπικές του παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες βοηθά πολλούς ασθενείς να λάβουν την φροντίδα που δικαιούνται από το ιατρικό σύστημα, όταν η γραφειοκρατία και τα επιτήδεια συμφέροντα θέτουν παράλογα ή και παράνομα εμπόδια. Γνωρίζω προσωπικώς κάποια περιστατικά, για τα οποία τον ευχαριστώ.

ο- Όταν η αντιπροσωπεία Ασθενών και Φίλων της Κάνναβης βρέθηκε στη Βουλή για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των Ασθενών σε μια από τις πολλαπλές καμπές της υπόθεσης μας, ο Ανδρέας Αποστόλου ήταν ο μόνος Βουλευτής που ΔΕΝ κρύφτηκε, μα ήλθε και μας υποδέκτηκε ενώπιον όλων των άλλων, και μας πρόσφερε βοήθεια. (Οι άλλοι όλοι Βολευτές και "συνεργάτες" είτε κρύφτηκαν, είτε μπήκαν σε αντιπαράθεση εναντίον μας.)


🟣 Κώστας Μαυρίδης - Ευρωβουλευτής | ΔΗΚΟ

Γνωστός όχι μόνο ως γνήσιος πατριώτης, είναι και καθηγητής Οικονομικών με εξειδίκευση στην Διαχείριση Τραπεζών. Έχει κάμει πολλές προσπάθειες για να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη δύναμις και κατάχρηση ισχύος που κατέχουν οι τράπεζες στην Κύπρο. Από το βήμα της ΕυρωΒουλής έχει υπηρετήσει όχι μόνο τους σκοπούς του αγώνα της Κύπρου για απελευθέρωση, μα και συγγενικών λαών όπως τους Κούρδους και Αρμένιους.


🟣 ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ;

Αν θα ψηφίσετε Οικολόγους, παρακαλώ δείτε ποιούς από αυτούς συστήνω. Δείτε όμως και την κριτική μου, που παραθέτω στο τέλος.


🟣 Μαρία Κολά - Ευρωβουλευτής | Οικολόγοι

Με την Μαρία, μπορείτε να συμπληρώσετε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές και να παραμείνετε με τον συνδυασμό των Οικολόγων. Η Μαρία είχε καλή παρουσία και (έστω σύντομη) συνεργασία μαζί μας όταν διοργανώσαμε κοινή εκδήλωση με την Νεολαία της ΕΔΕΚ και την Νεολαία Οικολόγων για το θέμα της ιατρικής χρήσης της Κάνναβης. Κρίμα που έμεινε εγκλωβισμένη μες τις κομματικές της επιλογές και δεν συνέχισε αυτή την συνεργασία μαζί μας αυτόφωτα.

Κολά Μαρία - Ευρωβουλευτής | Οικολόγοι
https://cyprusgreens.org/project/kola-maria/


🟣 Γιώργος Στρατουράς - Σχολική Εφορεία, Λακατάμεια

Γνωρίζω τον Γιώργο από τα εφηβικά μας χρόνια. Εμπιστεύομαι τον βαθύ του πατριωτισμό, την καταπληκτική του ικανότητα για επεργασία γνώσεως και επιστημονική μελέτη, και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Στρατουράς Γιώργος
https://cyprusgreens.org/candidate/stratoyras-giorgos/


🟣 Στέλιος Στυλιανίδης - Δημοτικός Σύμβουλος, Λευκωσία

Ένας από τους λιγοστούς ανθρώπους που είναι γνήσια αφοσιωμένος στην εμβάθυνση και απόλαυση του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού, και ιδίως τω πτυχών του πολιτισμού που κάποιοι βλέπουν "αφ' υψηλού" - ή και περιφρονούν με χυδαιότητα - όπως τα κόμιξ και γραφικές νουβέλες, τις ταινίες, βιντεοπαιγνίδια, και ροκ μουσική. Έχει ανθρωπιά, αφοσίωση στην εντιμότητα, και είναι αγαπητός σε πολλούς.

Επίσης, του χρωστούμε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη γιατί ήταν ένας από τους εγκέφαλους που μας βοήθησαν να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις των παράνομων κατασχέσεων των υπολογιστών μας (2015 και 2018),
ιδίως στα θέματα ασφάλειας!

Ο Στέλιος είναι η πολιτιστική ιδιοφυΐα που δημιούργησε τα καταστήματα Megaland και POW!

Στυλιανίδης Στέλιος
https://cyprusgreens.org/candidate/stylianidis-stelios/


🟣 Κυριάκος Τσιμίλλης - Δημοτικός Σύμβουλος, Λευκωσία

Είναι άνθρωπος με εντιμότητα και αξιοπρέπεια (σε αντίθεση προς τους πλείστους "ηγέτες" της πολιτικής μας ζωής).

Τσιμίλλης Κυριάκος
https://cyprusgreens.org/candidate/tsimillis-kyriakos/


🟣 Ηλέκτρα-Μαρία Περδίκη - Δημοτική Σύμβουλος, Λευκωσία

Η ευγενική της παρουσία έχει συμβάλει στο να αποτραπούν πολλές πολιτικές εκρήξεις εντός και πέριξ των Οικολόγων, τις οποίες προκαλεί ο ακατανόμαστος "αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων της οικολογίας" - αν και κάποιες εκρήξεις θα έπρεπε να αφεθούν να γίνουν ώστε να προκύψει κάποια κάθαρση.

Περδίκη Ηλέκτρα-Μαρία
https://cyprusgreens.org/candidate/perdiki-ilektra-maria/


🟣 Κριτική για την ηγεσία του κόμματος

Τα πιο κάτω κείμενα από το 2021 και 2022 μιλούν από μόνα τους. Αφορούν διάφορα πράγματα που - ας το πούμε έτσι - "δεν παν καλά" με την ηγεσία του κόμματος. Είναι φανερό πως γίνονται διαδικασίες για επαναπροσανατολισμό αλλά χωρίς να έχει δημοσιευτεί ούτε αυτοκριτική από την ηγεσία, ούτε και νέα πολιτική ανάλυση ή νέες τοποθετήσεις.

🟢 ΕΚΛΟΓΕΣ: Μαύρο στους Οικολόγους; Είναι δυνατόν να φτάσαμε σε αυτό το σημείο πλέον;
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/05/blog-post_21.html

🟢 Γιατί πέθανε ο Κυριάκος;
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/05/blog-post_23.html

"...δεν σεβάστηκαν ούτε τους νεκρούς τους. Οι άνθρωποι που φονεύθηκαν από τους κρατούντες μέσω κακοδιαχείρισης της κορωνοκρίσης συμπεριλαμβάνουν και δημοσίως γνωστά και αναγνωρίσημα μέλη των δύο κομμάτων. Οι κομματάρχες όχι μόνο δεν τους σεβάστηκαν, μα ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ και τα περιστατικά, αρνούμενοι την ανάγκη για ενδελεχείς και εκτεταμένες νεκροψίες θυμάτων του εμβολίου καθώς και θυμάτων των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ μολύνσεων που σκότωσαν τους πλείστους από τους ασθενείς που ήταν "θετικοί" στον κορωνοϊό. Οι δε ψευδο-Οικολόγοι μάλιστα, κατάφεραν να ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ το θέμα και μ' ένα χαριτωμένο ιδεολογικό γαργάρα: μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένοι καθολικώς ενάντια στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, ιδίως στις τροφές - τώρα όμως αν είναι ενέσιμοι, σε ΕΜΒΟΛΙΑ, η εναντίωση στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς είναι 'αμαρτία'."

🔵 Ζήτω οι Βρυκόλακες!
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2022/07/blog-post_12.html


Πέτρος Ευδόκας
, petros@cyprus-org.net

Μέλος της Ομάδας Σύνταξης
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
http://cyprusindymedia.blogspot.com

Μέλος της Φιλικής Εταιρείας Κύπρου
http://filiki.etaireia.org

Μέλος του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis

* * * 

 

 

 

No comments:

Post a Comment