Friday 21 May 2021

ΕΚΛΟΓΕΣ: Μαύρο στους Οικολόγους; Είναι δυνατόν να φτάσαμε σε αυτό το σημείο πλέον;

 

🟢 Έγινε έξωθεν κατάληψη των Οικολόγων από ρατσιστές-διζωνιστές, ή τους προσκάλεσαν;

🟢 Το αόρατον καθεστώς της εντελέχειας

🟢 Εντελώς απροσδόκητες εξελίξεις

🟢 Τα τεκμήρια... επί λέξει.


Δεν το περίμενα ποτέ μου πως θα ερχόταν μέρα να σκέφτομαι πως για τις επερχόμενες εκλογές ίσως να είναι ορθή η θέση "Μαύρο στους Οικολόγους" - ό,τι και να είναι, κάποιοι από αυτούς τους πρώην συναγωνιστές είναι έντιμοι και αφοσιωμένοι άνθρωποι, και μέχρι πρόσφατα ήταν πολιτικά συνεπείς. Αλλά...


...ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ την κομματική Οικολογία στην παράταξη των ρατσιστών-διζωνιστών! Με την παράδοση τους, καταστράφηκε ένα από τα κομματικά προπύργια της Παράταξης του ΟΧΙ. Και δεν ήταν πολλά. Μες' την Παράταξη του ΟΧΙ μέχρι πρόσφατα συμμετείχαν η ΕΔΕΚ, η Αλληλεγγύη, η Συμμαχία Πολιτών, το ΔΗΚΟ, και το απαράδεκτο ΕΛΑΜ που αρνιέται να απαρνηθεί την σχέση του με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.


Η ΕΔΕΚ παραμένει σταθερή στην απόρριψη της ρατσιστικής διζωνικής. Και συνεχίζει να συγκρούεται με πρώην μέλη της που κλίνουν προς την διζωνική.


Η Συμμαχία Πολιτών - ή τουλάχιστον σημαντικά μέλη της - συνεργάζεται με την ΕΔΕΚ.


Το ΔΗΚΟ τώρα σφυρά για "διζωνική με ορθό περιεχόμενο". Με άλλα λόγια ο καιροσκοπισμός μπαίνει ξανά στο πηδάλιο. ΜΑΥΡΟ στο ΔΗΚΟ!


Η Αλληλεγγύη ακόμη σφαδάζει από το ηθικό πλήγμα που υπέστηκε όταν ο Δ. Συλλούρης, Πρόεδρος της Βουλής, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για να ξεπλύνει την ντροπή που επέφερε στο κόμμα και στον εαυτό του με την ενεργό του συμμετοχή σε πράξεις διαφθοράς. Μαζί του, δυστυχώς, η Αλληλεγγύη έχει χάσει πολλή από την αξιοπιστία που κατείχε.


Για το ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, τα δύο πιο μεγάλα κόμματα στην Κύπρο και τα οποία ως ΔΗΣΑΚΕΛ έχουν αφοσιωθεί στον ρατσισμό-διζωνισμό, αξίζει να τους φωνάζουμε ΜΑΥΡΟ-ΜΑΥΡΟ-ΜΑΥΡΟ! - μέχρι τον αιώνα τον άπαντα.


Αλλά για τους Οικολόγους; Πως έγινε και άνοιξαν τις πόρτες τους στους οπαδούς της "όποιας λύσης", στους διαφημιστές της ρατσιστικής διζωνικής που ζητούν να μας επιβάλουν ο Δυτικός Ιμπεριαλισμός και ο τουρκικός μιλιταρισμός;


Είχα ένα πονεμένο γραπτό διάλογο με δύο σημαντικά και ιστορικά μέλη των Οικολόγων για αυτό το θέμα, τους Κυριάκο Τσιμίλλη και Γιώργο Περδίκη, τους οποίους εκτιμώ για διάφορους λόγους ασχέτως διαφωνιών μαζί τους. Αντί να μου απαλύνει τον πόνο, ο διάλογος επισφράγησε μέσα μου το ότι πράγματι, κάτι σάπησε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.


Εκείνο που σάπησε, δεν ξέρω αν είναι καινούργιο στοιχείο, ή αν είναι η φυσική προέκταση τάσεων που υπήρχαν στη κομματική Οικολογία από της ίδρυσης της. Πάντως, στενοχωριέμαι γιατί παρ' όλο που διαφωνούσαμε για πολλά (και ιδίως για το θέμα της Νομιμοποίησης της Κάνναβης! ...για όλους τους ανθρώπους και για κάθε μορφή χρήσης), είχαμε μέχρι πρόσφατα μια καλή συνεργασία με τους Οικολόγους. Αλλά τώρα και εκείνη τίθεται σε αμφισβήτηση:

🟢 Η συνεργασία μας προς υποστήριξη του αντιστασιακού Τκύπριου και Σοσιαλιστή Σενέρ Λεβέντ (καθώς και άλλων αντιστασιακών) πήγαινε καλά. Τώρα πως θα σταθεί αφού και ο ίδιος ο Σενέρ είναι εναντίον της διζωνικής;

🟢 Η συνεργασία μας υπέρ της Κουρδικής Επανάστασης... πως θα σταθεί αν οι Οικολόγοι χειροκροτούν την παράδοση μας στις κατοχικές απαιτήσεις του τουρκικού μιλιταρισμού;


Οι πολιτικές συσπειρώσεις με τις οποίες δραστηριοποιούμαι και με τις οποίες έγιναν οι πιό πάνω συνεργασίες θα δυσκολευτούν πολύ να προσαρμοστούν στην απώλεια αξιοπιστίας των Οικολόγων γύρω από αυτά τα θέματα.


Ακολουθεί αντίγραφο του διαλόγου που ανέφερα πιο πάνω. Άρχισε με αφορμή ένα άρθρο του Κυριάκου Τσιμίλλη άσχετο με την υπόθεση μας. Και στις Παραπομπές πιο κάτω, ακολουθούν πολλά άρθρα από τον Τύπο όπου κατονομάζονται κάποιοι από τους διζωνιστές Οικολόγους, με πρωταγωνιστές τους Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Θεανώ Καλαβανά, Μέλανη Στέλιου.

 


Ο διάλογος


🟣 Πέτρος Ευδόκας:

Κυριάκο, όσο δίκαιο και αν έχεις - και πάντα σε εκτιμώ για την ηθική και πολιτική σου κρίση - ΤΡΕΜΩ με την μεταστροφή των Οικολόγων προς τη ρατσιστική Διζωνική "τελική λύση". Πως επιτρέψατε την κατάλυση αυτού του προπύργιου της Παράταξης του ΟΧΙ;🟣 Γιώργος Περδίκης:

Πέτρο δεν έγινε κάτι τέτοιο που περιγράφεις. Όσο υπάρχουν άνθρωποι όπως τον Κ. Τσιμιλλη ανάμεσα μας δεν πρόκειται να γίνει αυτό που περιγράφεις. Μπορεί να διαφωνείς με την πολυσυλλεκτικοτητα αλλά δεν έχει αλλάξει η θέση των Οικολογων. Εχουμε ένα θέμα να ακουστεί σωστά καθαρά και πειστικά αυτή η θέση, δίνουμε την εντύπωση κάποτε ότι δεν πατάμε γερά, αλλά δεν έχει συμβεί κανένα πισωγύρισμα. Κρατάμε ακόμα...🟣 Πέτρος Ευδόκας:

Ασχέτως του ότι έχουμε διαφωνήσει στο παρελθόν, Γιώργο, για σημαντικά θέματα (και για κάποια ακόμη διαφωνούμε), η ανησυχία μου για την παρούσα κατάσταση της κομματικής Οικολογίας δεν είναι απόρροια εκείνων των διαφωνιών.


Αν ήταν κάτι που με κρατούσε μέχρι τώρα από το να γίνω και να δηλώσω ανοικτά ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ του κόμματος (όπως θεωρώ τον εαυτό μου αντίπαλο των ΔΗΣΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, και ΕΛΑΜ), ήταν το ότι τουλάχιστον στο θέμα του κυπριακού είχατε ΑΜΟΛΥΝΤΗ, καθαρή θέση. Οι Οικολόγοι ήταν ένα από τα κομματικά προπύργια της Παράταξης του ΟΧΙ. Μάλιστα ήσασταν πιο κοντά στις θέσεις που πρεσβεύω γιατί συνεργαστήκατε με τις πολιτικές μας συσπειρώσεις για το θέμα του Σενέρ Λεβέντ και των άλλων αντιστασιακών ΤΚυπρίων• καθώς και σε ευρύτερους αντι-Ιμπεριαλιστικούς αγώνες. Με την καθαρή σας στάση κρατούσατε πίσω κάποια σεσημασμένα μέλη του κόμματος που ήταν κρυφοί υποστηρικτές της ρατσιστικής Διζωνικής - τώρα όχι μόνο έχουν ξεσαλώσει ανοικτά, αλλά έφεραν κι ΑΛΛΟΥΣ τέτοιους, που αλαλάζουν ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ υπέρ του αίσχους που θέλει να μας επιβάλει ο Δυτικός Ιμπεριαλισμός, ο Νεο-Οθωμανικός μιλιταρισμός και οι ντόπιοι άρχοντες σνοδοιπόροι, προδότες και δοσίλογοι. Κάποιοι από αυτούς θα έρθει στιγμή - σας το εγγυώμαι - που θα χάσουν τα κεφάλια τους, κυριολεκτικά: δείτε μόνο τι γίνεται στην κατεχόμενη Διζωνική Παλαιστίνη σήμερα. Νομίζετε πως οι λίγοι δοσίλογοι Παλαιστίνιοι που ήταν σεσημασμένοι και μετρημένοι έχουν επιζήσει αυτές τις μέρες; ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που χρειάζεται να σας μιλώ έτσι, μα... τι πάθατε;


Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εγκυρότητα στον ισχυρισμό πως τάχα "κινδυνεύουμε από την διχοτόμηση τώρα και άρα πρέπει να συμμαχήσουμε με τους διζωνιστές". Αυτό δεν είναι πολιτικός συλλογισμός, είναι το παραλήρημα του αυτόχειρος που πριν αυτοκτονήσει ΠΡΩΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.


Και εφ' όσον δεν ευσταθεί ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό επιχείρημα για την πολιτική ανοχή, καν, των ρατσιστών-Διζωνιστών ανάμεσα σας (πόσο μάλλον δε για συνεργασία μαζί τους), τι άλλο ευσταθεί; Είναι δυνατόν να πουληθήκατε στην "μεγάλη ιδέα" πως τάχα θα μαζέψετε κάποιους παραπάνω ψοφόψηφους και θα εξέλθετε από αυτή την καμπή αλώβητοι, πως τάχα αυτοί οι προδότες-καιροσκόποι-δοσίλογοι θα φύγουν, και πως θα επιστρέψετε σε μια εθνικά ορθή θέση ανώδυνα;


ΑΔΥΝΑΤΩ να πιστέψω αυτό που κυκλοφορεί, πως τάχα οι κρατούντες του ΔΗΚΟΑΚΕΛ σας έχουν υποσχεθεί Υπουργείο σε αντάλλαγμα με την ανοχή σας τώρα στους ρατσιστές-Διζωνιστές και μετέπειτα συνεργασία στις Προεδρικές. Ή μάλλον, αδυνατώ να πιστέψω πως ήταν δυνατόν να αποδεκτείτε τέτοια συμφωνία. Αλλά αν δεν ισχύει κανένα άλλο πολιτικό ή ηθικό επιχείρημα για την παρούσα κατάσταση που παρουσιάζετε προεκλογικά, τι άλλο να πιστέψουμε;


Εγώ ΔΕΝ θέλω να τα πιστέψω αυτά. Αλλά υπάρχει και η εις άτοπον απαγωγή, που αποδεικνύει πράγματα θέλουμε-δεν-θέλουμε. Έμειναν μόνο μερικές μέρες πριν τις εκλογές και ετοιμάζω μια σειρά σύντομων άρθρων με τίτλο "ΜΑΥΡΟ στους (τάδε)" όπου θα παρελάσουν ξεχωριστά ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ. Τρέμω με την ιδέα πως πρέπει να ετοιμάσω και ένα για τους Οικολόγους που ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ ένα πολιτικό-κομματικό προπύργιο της Παράταξης μας. Τι πρέπει να κάμω;🟣 Γιώργος Περδίκης:

Όπως πάντα όντας ελεύθερο πλάσμα θα κάνεις αυτό που πιστεύεις. Ποιος ξέρει? Μπορεί η εξέλιξη των πραγμάτων να σε δικαιώσει. Μπορεί κι όχι. Εγω θα κάνω οτι μπορώ να σε διαψεύσω δηδ. όλα όσα προβλέπεις να τα αποτρέψω,αν εμφανιστούν. Όσα έγραψα πιο πάνω αφορούν εμένα και τον Κ.Τσιμιλη (από το άρθρο του οποίου ξεκίνησε ο διάλογος αυτός).🟣 Κυριάκος Τσιμίλλης:

Τελικά, με αφορμή τη σημερινή μου ανάρτηση, ξεκίνησε μια συζήτηση που σίγουρα δεν είναι μεμονωμένη. Προς στιγμή θεώρησα πως το διαδίκτυο δεν είναι ο δόκιμος χώρος ενώ και το άρθρο μου δεν ήταν σχετικό. Από την άλλη, όμως, δεν είμαι από αυτούς που μένουν θεατές και ούτε φιλικό θα ήταν να μείνω σιωπηλός μια και τα ερωτήματα μπήκαν πρώτα σε μένα. Θεωρώ πως, πράγματι, η εικόνα δεν είναι αυτή που ξέρουμε τα 25 και κάτι χρόνια στην έντιμη και συνεπή διαδρομή των Οικολόγων. Το τοπίο είναι θολό κι οι δηλώσεις ασαφείς. Κι όμως οι θέσεις είναι αναλλοίωτες, όχι από δογματισμό αλλά γιατί δομήθηκαν μέσα σε μια μακρά πορεία ενώ αξιολογούνταν και εμπλουτίζονταν μέσα και από μια κριτική θεώρηση των γεγονότων. Για να μην παραπέμψω κι εγώ στην ιστοσελίδα(!) υπογραμμίζω τον βασικό άξονα των θέσεων αυτών που επιβεβαιώθηκαν και μόλις προ μηνός. Είμαστε ενάντια στον γεωγραφικό διαχωρισμό των Κυπρίων με βάση την καταγωγή και τη θρησκεία. Αυτή είναι η ουσία κι όπως θα ξανατραγούδαγε ο Σαββόπουλος «κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει»!🟣 Πέτρος Ευδόκας:

Κυριάκο και Γιώργο, σας ευχαριστώ για τα πιο πάνω σχόλια.

Δεν νομίζω να υπάρχουν άλλοι από εσάς τους δύο που μπορούν να απαντήσουν με ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ για αυτό το καυτό θέμα.

1. Για μένα είναι μεγάλη ανακούφιση η δήλωση σας ότι "Είμαστε ενάντια στον γεωγραφικό διαχωρισμό των Κυπρίων με βάση την καταγωγή και τη θρησκεία."

2. Μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι ΟΥΔΕΙΣ των Υποψηφίων Οικολόγων για τις επερχόμενες εκλογές υποστηρίζει την ρατσιστική Διζωνική;

3. Είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως οι Υποψήφιοι σας είναι όλοι αφοσιωμένοι στην δική σας αντίληψη για το κυπριακό;

4. Δεν το αντιλαμβάνεστε πως η ασάφεια των δηλώσεων για την ρατσιστική Διζωνική από Υποψήφιους Οικολόγους αντί να δημιουργεί υποστήριξη, διώχνει από κοντά σας τον όποιο κόσμο με Οικολογικές ευαισθησίες που μέχρι τώρα σας εμπιστευόταν πως αυτό το θέμα αποτελεί ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ;🟣 Γιώργος Περδίκης:

Η απάντηση είναι ότι Ερ2)δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι που δεσμεύονται με τις θέσεις του κινήματος στο κυπριακο. Δυο τουλάχιστον δήλωσαν εξ αρχής ότι δεν δεσμεύονται. Μετά από πολλή συζήτηση και δημοκρατικές διαδικασίες έγινε αποδεκτή η εξαίρεση Ερ3) δεν μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι όλοι θα τηρήσουν την υπογραφή τους. Πρέπει να την τηρήσουν Ερ4)η ασάφεια δεν βοηθά. Καλούμε τους φίλους μας που θεωρούν σημαντικο το ζήτημα της αποτροπής διχοτομικων λύσεων, να μας ψηφίσουν ξανά.🟣 Πέτρος Ευδόκας:

Γιώργο: Ομολογώ συγκλονισμένος με τις απαντήσεις που μας έδωσες - έγραψες:

"Ερ2) δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι που δεσμεύονται με τις θέσεις του κινήματος στο κυπριακο. Δυο τουλάχιστον δήλωσαν εξ αρχής ότι δεν δεσμεύονται. Μετά από πολλή συζήτηση και δημοκρατικές διαδικασίες έγινε αποδεκτή η εξαίρεση

Ερ3) δεν μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι όλοι θα τηρήσουν την υπογραφή τους. Πρέπει να την τηρήσουν

Ερ4) η ασάφεια δεν βοηθά."

Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε πως οι απαντήσεις τεκμηριώνουν - εδώ σε δημόσιο διάλογο! - ότι ΔΕΝ είναι κατά λάθος που βρέθηκαν Διζωνιστές στο ψηφοδέλτιο σας, και ότι μάλιστα αυτό έγινε όχι μόνο εν γνώσει σας, αλλά και κατόπιν συλλογικής απόφασης. Επίσης, το ότι ΔΕΝ εμπιστεύεστε κάποιους από τους υποψηφίους να τηρήσουν τον λόγο τους (την δέσμευση, ή υπογραφή τους), και το ότι ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ πως έχει διασπαρεί ασάφεια για το θέμα της λύσης από αυτούς... με τρομάζει.


Το εθνικό / "κυπριακό" θέμα ήταν το μόνο στο οποίο η κομματική Οικολογία είχε πιο σαφείς θέσεις από όλα τα άλλα.

{Στα άλλα θέματα (επιστρέφοντας στιγμιαία στις διαχρονικές μας διαφωνίες, όχι για να αρχίσω καυγά αλλά για σας συγχαρώ μέσω σύγκρισης), ενόσω επιμένετε να αποκλείετε δογματικά την ανάγκη ανατροπής και αντικατάστασης της εξουσίας Κράτους και Κεφαλαίου με κάτι καλύτερο, είσασταν (και παραμένετε) δυστυχώς καταδικασμένοι στην επιδίωξη "διαχείρισης" των Οικολογικών προβλημάτων μόνο μέσα από τους ΚρατικοΚεφαλαιϊκούς μηχανισμούς - οι οποίοι εξ' ορισμού είναι αφοσιωμένοι αποκλειστικά στην ταυτόχρονη καταστροφή και εκμετάλλευση φυσικού και ανθρωπίνου περιβάλλοντος. Αυτή είναι η πηγή της ασάφειας των θέσεων σας για τα πλείστα άλλα θέματα.}...

Αλλά για το κυπριακό και εθνικό θέμα, μέχρι τώρα είσασταν πολύ σαφείς. Υπήρχε μια γραμμή απαράβατη. ΓΙΑΤΙ συμφωνήσατε να παραβιαστεί;🟣 Γιώργος Περδίκης

Δεν συμφωνώ με την ανάλυση σου αγαπητέ φίλε. Δεν έχει κατά την άποψή μου γίνει καμμιά παραβίαση. Ο "αγνωστικισμος" που χαρακτηρίζει τις απαντήσεις μου είναι γενικός. Μετά από 35 χρόνια στην πολιτική δεν εμπιστεύομαι κανένα και για κανένα θέμα.🟣 Πέτρος Ευδόκας:

Ευχαριστώ για την άμεση και ειλικρινή απάντηση.

Σέβομαι το ότι μέρος της "απόχρωσης" της απάντησης σου είναι κάτι σαν υπαρξιακό χιούμορ (ή κάτι σαν υπαρξιακή δήλωση για την απόγνωση που μας φέρνει η έλλειψη "εγγύησης", ή το αόρατον καθεστώς της εντελέχειας για τα καυτά θέματα της ύπαρξης και του αγώνος...), μα,


...αν δεν μπορείτε εσείς οι δύο - που επαναλαμβάνω, κατέχετε την δυνατότητα να μιλήσετε με την πιο ΕΓΚΥΡΗ φωνή για αυτό το θέμα - αν δεν μπορείτε ΕΣΕΙΣ να μιλήσετε με σιγουριά και εμπιστοσύνη για τους υποψηφίους σας, πως θα σας ψηφίσει ο απλός ο κόσμος;🟣 Γιώργος Περδίκης

Πέτρος Ευδόκας: εγω πιστεύω ότι ο "απλός κόσμος" δεν εμπιστεύεται κανένα. Το αποτέλεσμα θα δείξει (αναγνωστικισμος γαρ).🟣 Πέτρος Ευδόκας:

Γιώργος Περδίκης Σίγουρα συμφωνούμε σε τούτο: το αποτέλεσμα θα δείξει. Αλλά το ΤΙ ακριβώς θα δείξει... με ανησυχεί.


Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ


Συνέντευξη Θεοπέμπτου: Ναι στη διζωνική δικοινοτική με το σωστό περιεχόμενο και με υποψήφιους από τους Unite Cyprus

https://topontiki.com.cy/2021/04/13/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B6%CF%89%CE%BD%CE%B9/


Σε καθεστώς πολυφωνίας οι Οικολόγοι

Με αφορμή την συνεργασία με Ατταλίδου - Καλαβανά και κουρεμένους ανοίγει συζήτηση αν το Κίνημα προχωρά σε rebranding

https://m.kathimerini.com.cy/gr/politiki/se-kathestws-polyfonias-oi-oikologoi


"Η προσωπική μου θέση είναι υπέρ της ΔΔΟ. Βέβαια, πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα, όπως είναι οι ενιαίες πολιτικές στα περιβαλλοντικά ζητήματα κλπ."

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου στον «Π»: Πράσινες θέσεις για όλη την Κύπρο

https://politis.com.cy/politis-news/kypros/charalampos-theopemptoy-ston-p-prasines-theseis-gia-oli-tin-kypro/


Συνέντευξη Θεανώς Καλαβανά (Οικολόγοι) στον «Π»: ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ βουτηγμένοι στη διαφθορά

https://politis.com.cy/politis-news/kypros/synenteyxi-theanos-kalavana-kin-oikologon-syn-politon-ston-p-disy-diko-akel-voytigmenoi-sti-diafthora/


Α. Ατταλίδου: Αποφάσισα να πολεμήσω γι’ αυτά που πιστεύω μέσα από το σύστημα

https://www.reporter.com.cy/politics/article/788269/a-attalidoy-apofasisa-na-polemiso-g-afta-poy-pistevo-mesa-apo-to-systima


Ο Χ. Θεοπέμπτου στον 107.6 μετά την ανάληψη της προεδρίας – Οι προτεραιότητες

https://politis.com.cy/politis-news/kypros/o-ch-theopemptoy-ston-107-6-meta-tin-analipsi-tis-proedrias-oi-proteraiotites/


Πού το πάνε οι Οικολόγοι; – Οι αλλαγές στο Κίνημα

https://politis.com.cy/politis-news/kypros/poy-to-pane-oi-oikologoi-oi-allages-sto-kinima/


ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Στροφή Οικολόγων προς Διζωνική ( Ανάλυση )

https://politicsreveal.com/%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B6%CF%89%CE%BD/


Στη δίνη του αχταρμά οι Οικολόγοι

https://www.kathimerini.com.cy/gr/politiki/boyleytikes-ekloges/boyleytikes-reportaz-istoriko/sti-dini-toy-axtarma-oi-oikologoi


Μέλανη Στέλιου: Γιατί υποψήφια με τους Οικολόγους;

https://politis.com.cy/politis-news/kypros/melani-stelioy-giati-ypopsifia-me-toys-oikologoys/


3 comments:

 1. Αγαπητέ Πέτρο,

  Διάβασα όλο σου το άρθρο πολύ προσεκτικά, όπως και τους διαλόγους σου με τον Περδίκη και τον Τσιμίλη. Τα άλλα όλα βέβαια, απαιτούν πολύ χρόνο, αλλά δεν ένιωθα και καμιά ανάγκη να το κάνω.
  Το συμπέρασμα λοιπόν που αποκόμισα από αυτή την προσεκτική ανάγνωση είναι ότι δε βλέπω κανένα λόγο ανησυχίας, αν πράγματι θέλεις να ψηφίσεις Οικολόγους και όχι να εσπείρεις την καχυποψία. Γιατί;
  Παρουσιάζεις του Οικολόγους υποψήφιους, με την πλειοψηφία των οποίων φαίνεται να συμφωνείς, ως εάν ήσαν πλάσματα άψυχα, άβουλα, χωρίς προσωπικές αντιστάσεις, ώστε, όταν και εάν τα δύο "σάπια μήλα" που κατονομάζεις, θελήσουν να "μολύνουν" και τα υπόλοιπα "μήλα" που υπάρχουν στο καλάθι, να το πετύχουν άνευ αντιστέσεως ή δυσκολίας! Τόσο καλά!

  ReplyDelete
 2. Επίσης, κάθε φορά που διαβάζω άρθρο σου (μετά που μπήκα στον τρόπο που σκέφτεσαι), αναρωτιέμαι ποια ανάγκη σε κάνει να θέλεις να ελέγξεις ως την παραμικρή λεπτομέρεια τους ανθρώπους με τους οποίους θέλεις, υποτίθεται να συνεργαστείς. Δεν είναι ποτέ δυνατό οι άνθρωποι να είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα μας, πόσο μάλλον θα θέλουμε να γίνουμε Προκρούστηδες, για να τους φέρουμε στα μέτρα μας!
  Ο άνθρωπος που θέλει πράγματι να συνεργαστεί δείχνει όλη την καλή του διάθεση και, αν οι άλλοι τον "πουλήσουν" παίρνει το καπελάκι του και φεύγει. Στην ανάγκη τους καταγγέλλει κιόλας. Άρα, γιατί αυτή η ανάγκη απόλυτου ελέγχου;

  ReplyDelete
 3. Έγραψα άλλο ένα σχόλιο και - δεν ξέρω τι θαύμα έκανα - διαγράφηκε. Κρίμα, γιατί είμαι πολύ κουρασμένη για να προσπαθήσω να το ξαναγράψω.

  ReplyDelete