Sunday 20 August 2023

■ Πύλα, Κύπρος: Κλαίγονται, Ψεύτες και Απατεώνες



■ Με τον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Κύπρου και Ελλάδος ενάντια στη Ρωσσία που συνεχίζεται χωρίς καμμία απολύτως λογική ή ηθική, προς υποστήριξη του φασιστικού πραξικοπηματικού καθεστώτος στην Ουκρανία, οι προπαγανδιστές φιλοδυτικοί που ποζάρουν ως "μπατριώτες" στον τόπο μας, έχουν... παράπονο τώρα για τη στάση της Ρωσσίας για το θέμα της Πύλας. Πρώτα την κατέστησαν εχθρό μας, και τώρα κλαίγονται για το ότι η Ρωσσία "δεν καταδίκασε" την Τουρκία για τις παραβιάσεις στην Πύλα.

■ Συμμάχησαν με το διεθνές παρακράτος του Δυτικού Ιμπεριαλισμού στον υβριδικό πόλεμο ενάντια στη Ρωσσία, έδεσαν σφικτά το λαό μας σε Ελλάδα και Κύπρο πάνω στο άρμα του Ιμπεριαλισμού, συμμετέχουν στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά στον πόλεμο εναντίον του Ρωσσικού λαού και τώρα οι άρχοντες μας και οι καθεστωτικοί "διανοητές" τους... κλαίγονται για την στάση της Ρωσσίας για το ζήτημα μας; [1], [2].

Και ποιός σήμερα θυμάται πως μόνο πριν λίγους μήνες οι εγχώριοι άρχοντες, πιστοί στους Δυτικούς, κατέστησαν την ίδια την Πύλα σε "ανθρωπιστικό" προγεφύρωμα του πολέμου ενάντια στην Ρωσσία; [3].

■ Για τους φίλους που δεν είχαν ευκαιρία να κατανοήσουν το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ουκρανία, και το πως αυτό συνδέεται με την Κύπρο: παρακαλούμε δείτε τις δηλώσεις του διεθνώς αναγνωρισμένου κορυφαίου αμερικανού πολιτικού Ρόμπερτ Κέννεντυ Τζούνιορ (Robert F. Kennedy Jr. γνωστός και με τα αρχικά RFK Jr.) στις Σημειώσεις πιο κάτω. Θα δείτε την αλήθεια πεντακάθαρα, και το ότι οι άρχοντες μας σε Κύπρο και Ελλάδα έχουν συνταχθεί και συμμαχήσει με την ΜΟΧΘΗΡΗ πλευρά της Ιστορίας [4].

■ Διανύουμε μια περίοδο όπου για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΌ ΤΟ 1974 σχεδόν ολόκληρη η διεθνής κοινότητα εκφράζει υποστήριξη προς τη πλευρά μας... κυρίως από τις δυνάμεις που διαχρονικά ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την κατοχική Τουρκία με κάθε μέσον: ΗΠΑ, ΗΒ, ΕΕ! Με άλλα λόγια η λεκτική "υποστήριξη" που λαμβάνουμε είναι τουλάχιστον υποκριτική, αν όχι συνειδητά διαβολική• και αν αυτή η υποστήριξη μεταπλαστεί ποτέ σε έμπρακτη "θα δείξει". Τόσες δεκαετίες τώρα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υλοποιήθηκε. Απεναντίας.

Ας φανταστούμε όμως πόσο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ θα ήταν αυτή η υποστήριξη παγκοσμίως, αν δεν είχαμε αποξενώσει με απρόκλητο πόλεμο και αποκλεισμό την σύμμαχο μας Ρωσσία - που για δεκαετίες ήταν η μόνη δύναμις εκτός από την Ελλάδα που μας έδινε όπλα, πυρομαχικά, και βοήθεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η υποστήριξη, από υποκριτική και συμβολική, θα μεταπλάθετο πολύ πιο εύκολα σήμερα σε έμπρακτη με την βοήθεια της Ρωσσίας. Ανεκτήκαμε όμως τις μεθυσμένες Κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου να εναντιωθούν στην Ρωσσία και να της κηρύξουν πόλεμο... και τώρα ζητούμε τα ρέστα για το ότι "δεν καταδίκασε" την Τουρκία;

■ "Το κακό φαίνεται για καλό σε αυτόν του οποίου το μυαλό ο θεός οδηγεί προς την καταστροφή" ("Τὸ κακόν δοκεῖν ποτ᾽ ἐσθλὸν τῷδ᾽ ἔμμεν’ ὅτῳ φρένας θεός ἄγει πρὸς ἄταν")
- από την Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Ή, όπως εκλαϊκεύτηκε μέσω των αιώνων:
"Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι" [5].

Το θεμελιώδες ερώτημα όμως είναι: η "Θεία Παλαβωμάρα" που καθοδηγεί Κύπρο και Ελλάδα σήμερα είναι γνώρισμα ΜΟΝΟ του καθεστώτος και των θεσμών του (άρχουσα τάξη, κεφάλαιο, κόμματα, κράτος, κλήρος, ΜΜΕ και μηχανισμοί προπαγάνδας...), ή μήπως έχει αρρωστήσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον λαό μας; Μήπως περπατούμε όλοι μαζί συλλογικά τον δρόμο της Θείας Παλαβωμάρας; Προς τον όλεθρο;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

Σημειώσεις ~ Παραπομπές

[1].
Ο “Βλαδίμηρος” Πούτιν ΔΕΝ επέτρεψε την έκδοση ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας: Θα καταδίκαζε την επίθεση εναντίον των ειρηνευτών του ΟΗΕ στην Κύπρο
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, HELLAS JOURNAL
https://hellasjournal.com/2023/08/o-vladimiros-poutin-den-epetrepse-tin-ekdosi-anakinosis-tou-simvouliou-asfalias-tha-katadikaze-tin-epithesi-enantion-ton-irinefton-tou-oie-stin-kipro

■ Russia reportedly blocks UN Security Council statement on Pyla incident | in-cyprus.com
https://in-cyprus.philenews.com/news/local/russia-reportedly-blocks-un-security-council-statement-on-pyla-incident/

■ Russia has 'noted' transformation in Cyprus' leadership | Cyprus Mail
https://cyprus-mail.com/2023/01/18/russia-has-noted-transformation-in-cyprus-leadership/


[3].
■ Ambassadors visit Ukrainian kindergarten in Pyla | Cyprus Mail
https://cyprus-mail.com/2023/02/23/ambassadors-visit-ukrainian-kindergarten-in-pyla/


[4].
O Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, δήλωσε τα εξής σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:
«Θα το διευθετήσω από την πρώτη μέρα. Θα σταματήσω τους σκοτωμούς από την πρώτη μέρα. Οι Ρώσοι ήθελαν να κάνουν ειρηνευτικές συνομιλίες από την αρχή και εμείς τους απορρίψαμε. Ξέρετε η διευθέτηση είναι προφανής, σωστά; Οι Ρώσοι ήταν πολύ ξεκάθαροι για το τι θέλουν – ήθελαν το ΝΑΤΟ να κάνει μια δέσμευση να μην προχωρήσει προς τα Ανατολικά και να μην μπει στην Ουκρανία. Δεν έπρεπε να βάλουμε το ΝΑΤΟ σε 14 χώρες.

Μιλήσαμε με τους Ρώσους όταν διέλυσαν τη Σοβιετική Ένωση το 1991 και μετάφεραν 400.000 στρατιώτες από την Ανατολική Γερμανία στη Ρωσία και επέτρεψαν στο ΝΑΤΟ να επανενώσει τη Γερμανία υπό την αιγίδα του. Και προϋπόθεσή για να το κάνουν αυτό, αυτήν την τεράστια συνδιαλλαγή, ήταν ότι δεν θα μετακινήσουν το ΝΑΤΟ προς τα Ανατολικά και δεν θα μπουν στην Ουκρανία. “Δεν θα το μετακινήσουμε ούτε μια ίντσα προς τα Ανατολικά”, διαβεβαίωσε ο Τζορτζ Μπους. Και το 1997 ο Μπρεζίνσκι παρουσίασε ένα σχέδιο που το εφάρμοσε, όπου μετακινήσαμε το ΝΑΤΟ ανατολικά όχι μια ίντσα αλλά 1.000 μίλια σε 14 χώρες και τοποθετήσαμε συστήματα πυραύλων στην Πολωνία και Ρουμανία που είναι πυρηνικά και απέχουν μόνο λίγα λεπτά από τη Ρωσία. Μπορούν να αποκεφαλίσουν ολόκληρη τη ρωσική ηγεσία πριν... αν θέλαμε να ξεκινήσουμε ένα προληπτικό πόλεμο. Και αυτό είναι ασυγχώρητο.

Ξοδέψαμε 5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της CIA, της USAID και του εθνικού κληροδοτήματος για τη Δημοκρατία για να  ανατρέψουμε βίαια την κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανούκοβιτς το 2014 που είχε εκλεγεί δημοκρατικά από τους Ουκρανούς.

Καταστρέψαμε, λοιπόν, αυτήν τη δημοκρατία και βάλαμε τη δική μας κυβέρνηση την οποία τώρα γνωρίζουμε ότι επέλεξαν οι νεοσυντηρητικοί στον Λευκό Οίκο και η Βικτόρια Νούλαν, η οποία ενημέρωσε τηλεφωνικώς τους Ουκρανούς 2 μήνες πριν το πραξικόπημα για αυτήν την κυβέρνηση! Βάλαμε, λοιπόν, μια νέα κυβέρνηση που αμέσως αρχίζει ένα εμφύλιο πόλεμο, απαγορεύει τη ρωσική γλώσσα και σκοτώνει 14.000 ρωσόφωνους στο Ντονμπάς. Και μετά ξεκινά η εκπαίδευση με το ΝΑΤΟ.»


[5].
■ «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
https://www.kathimerini.gr/opinion/562476484/morainei-kyrios-on-voyletai-apolesai-3

* * *



No comments:

Post a Comment