Sunday 21 June 2020

Πρός υπεράσπιση του Σενέρ και της εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ


■ Νέες επιθέσεις από την ηγεσία του ΑΚΕΛ
■ Το παρασκήνιο των ιδεολογικών συγκρούσεων.





Δηλώνουμε την αμέριστη μας συμπαράσταση με τον αντιστασιακό και Σοσιαλιστή αγωνιστή Τκύπριο Σενέρ Λεβέντ και με όλο το προσωπικό, φίλους και συμμάχους της εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ στο πλαίσιο των νέων επιθέσεων που δέχονται από "προοδευτικές" και "αριστερές" δυνάμεις. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν πως η αισχρότητα της ψευδο-αριστεράς δεν έχει όρια.

Υπενθυμίζουμε περιληπτικά το πως η ιστορία των αγώνων του Σενέρ και των λοιπών συντρόφων ενάντια στο κατοχικό καθεστώς αντικατοπτρίστηκε στις λέξεις και τα σύμβολα που σήμερα αξιοποιεί η εφημερίδα:
► Στην προηγούμενη της μορφή η εφημερίδα ονομαζόταν Αυρούπα (Ευρώπη), αξιοποιώντας έτσι τον συμβολισμό της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου, υπογραμμίζοντας την ως διαδρομή προς περισσότερη δημοκρατία και θεμελιώδεις ελευθερίες ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, υπέρβαση του ρατσισμού και εθνικισμού, και ειρηνική συμβίωση των κοινοτήτων. Εις απάντηση όμως, η κρατική και παρακρατική τρομοκρατία του κατοχικού καθεστώτος εντάθηκε με απόπειρες φόνου, ανατινάξεις, εμπρησμούς, πυροβολισμούς, επιθέσεις ορδών από τραμπούκους ενάντια στον Σενέρ και τους συντρόφους, και κορυφώθηκε με παράνομες συλλήψεις του Σενέρ και προσαγωγές σε απανωτές δίκες όπου οι διάφορες ψευδείς κατηγορίες εναντίον του μπορούσαν να επιφέρουν συνολική φυλάκιση για 800 χρόνια!
► Η εφημερίδα δυσκολεύτηκε πολύ να επιβιώσει μα τα κατάφερε. Άλλαξε το όνομα της σε ΑΦΡΙΚΑ, για να καταδείξει το ότι έχει καταρρεύσει κάθε θεσμός δικαίου και ότι το μόνο που ισχύει πλέον είναι ο νόμος της ζούγκλας, όπως τις ζούγκλες που υπάρχουν στην Αφρική. Με άλλα λόγια ότι όλοι μας - βόρεια και νότια της γραμμής αντιπαράταξης - είμαστε Αφρικανοί, και επιζούμε υποβαλλόμενοι καθημερινά στις ίδιες αυθαιρεσίες και τους αυταρχισμούς που έχουν επιβληθεί και στους Αφρικανούς για αιώνες τώρα από τους "πολιτισμένους" ΕυρωΑμερικάνους αποικιοκράτες και ιμπεριαλιστές. Στο έμβλημα της εφημερίδας προστέθηκε ένας πίθηκος για να θυμίζει την φοβερή του τάφου σιωπή που έχει επιβάλει το καθεστώς με βία και τρομοκρατία. Όπως μας υπενθύμισε και η ποιήτρια Φαϊζέ (Faize Özdemirciler) - σημαντικό στέλεχος της ΑΦΡΙΚΑ, και σύντροφος του Σενέρ - ο πίθηκος συνάδει με ένα αγαλματάκι που έχει ο Σενέρ στο γραφείο του, το οποίο παρουσιάζει τους πασίγνωστους τρεις πίθηκους που συμβολίζουν το "Δεν είδα τίποτα, δεν άκουσα τίποτα, δεν είπα τίποτα". Αυτή είναι η Κύπρος, και ΙΔΙΩΣ η κατεχόμενη Κύπρος, όπου όλοι γνωρίζουν μα κανείς δεν μιλά.

Επιστροφή στο παρόν

Στις 18 Ιουνίου ο φίλος και συναγωνιστής μας Λάμπρος Καούλλας δημοσιεύει κριτική για τον θεσμοθετημένο ρατσισμό που εμπεριέχουν τα σύμβολα του Λαϊκού Καφεκοπτείου ενάντια στους Νέγρους και Αφρικανούς - υπενθυμίζοντας μας ότι το «Λαϊκόν Καφεκοπτείον», μαζί με την «ΛΟΕΛ», την «Πρίντκο», τα «Συντεχνιακά Φαρμακεία» και άλλες, είναι εταιρείες που συνδέονται με το λεγόμενο «Λαϊκό Κίνημα», πολιτικο-κομματικός εκφραστής του οποίου είναι διαχρονικά το ΑΚΕΛ. Στο κείμενο του, θέτει βαριές ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος για το ότι συνεχίζει αυτή την ρατσιστική πολιτική και συμβολισμό για δεκαετίες τώρα, αναλλοίωτα:
■ Στις Οργανώσεις του ΑΚΕΛ τον καφέ τον σερβίρει ακόμα ο μαύρος δούλος…
https://www.sigmalive.com/news/opinions_sigmalive/635472/stis-organoseis-tou-akel-ton-kafe-ton-servirei-akoma-o-mavros-doulos

Την επόμενη μέρα, στις 19 Ιουνίου προκύπτει άμεση αντίδραση από το κόμμα, με την γνωστή μέθοδο του αντιπερισπασμού - γνωστή και ως "θολώνω τα νερά για να ξεφύγω". Ο Νίκος Τριμικλινιώτης, "διανοητής" και μέλος της ανερχόμενης ιδεολογικής ηγεσίας του κόμματος, που μαζί με τον γνωστό ρατσιστή ανθέλληνα Γρηγόρη Ιωάννου και τον ΕυρωΒουλευτή του κόμματος Νιαζί πρωτοστάτησε στην επίθεση ενάντια στον εθνοφρουρό που φύλαγε το οδόφραγμα στη Λήδρας φέτος τον Φεβρουάριο, δημοσίευσε ανάρτηση στην οποία κατηγορεί τον Σενέρ Λεβέντ για ρατσισμό, λαμβάνοντας αφορμή το όνομα της εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ και την εικόνα του πιθήκου στο έμβλημα της.
■ Απαράδεκτος ο Σενερ Λεβέντ
https://www.facebook.com/ntrimikliniotis/posts/10158062147325831

Ο Ν. Τριμικλινιώτης επιστρατεύει και την εμπλοκή μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) παράνομων ξένων φοιτητών στα κατεχόμενα έβαλαν εναντίον του Σενέρ ακριβώς για το ίδιο θέμα:
■ RESPONSE TO MR. SENER LEVENT AND AFRIKA NEWSPAPER
https://www.voiscyprus.org/response-afrika-newspaper

Η ΜΚΟ των παράνομων φοιτητών ιδρύθηκε μόλις πριν δύο χρόνια. Δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ συμμετοχή στον αντικατοχικό αγώνα, και ουδέποτε εκφράστηκε για την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μορφή ρατσισμού που έχει επιβληθεί στην Κύπρο δια της βίας, εκείνη που οδήγησε σε εθνοκάθαρση, γενοκτονία, ξεριζωμό, προσφυγιά, χιλιάδες θάνατους και πολλαπλάσιους τραυματισμούς, βιασμούς και λεηλασίες - όλα αυτά για τα οποία ο Σενέρ διαμαρτύρεται καθημερινά. Οι παράνομοι ξένοι φοιτητές αρκέστηκαν στο να διαστρεβλώσουν το νόημα των συμβόλων της ΑΦΡΙΚΑ και φυσικά η ηγεσία του ΑΚΕΛ αρπάχτηκε από αυτό και διασπέρνει το ίδιο μήνυμα.

Υπάρχει βεβαίως τεράστια απόσταση από το "είμαστε όλοι Αφρικανοί και μας έχει επιβληθεί ο νόμος της ζούγκλας"... στον απίστευτο ισχυρισμό πως τάχα το όνομα της ΑΦΡΙΚΑ "υποτιμά" τους Αφρικανούς, και πως τάχα ο πίθηκος απηχεί "αρνητικά στερεότυπα". Σχολιάζοντας επ' αυτού, η ΤΚύπρια Ντέρυα Γιουκσεκ (Derya Yüksek) διευκρίνησε δηλώνοντας: "Ο πίθηκος είναι σύμβολο της ζωικής μας ευφυίας, του εύστροφου νου και ευέλικτου σώματος. Αυτό που τον μετέτρεψε σε σύμβολο κατωτερότητας είναι ο φασισμός που έχει εντοιχιστεί στην ανθρωπότητα." ("Monkey is a symbol of animal intelligence, sharp and quick mind, flexible body and so on. What turned it into a symbol of inferiority is the embedded fascism of human race.") Και συνεχίζει λέγοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι η καταπολέμηση της ΟΥΣΙΑΣ του ρατσισμού και φασισμού.

Επίσης σχολιάζοντας, ο Σταύρος Μαραγκός επισημαίνει το κίβδηλο αυτής της επίθεσης, υπενθυμίζοντας ότι ακόμα και ο πασίγνωστος Σοσιαλιστής Jeremy Corbyn πρόσφατα κατηγορήθηκε από σκοτεινούς και επιτήδειους κύκλους που προσπάθησαν να τον ζωγραφίσουν ως "ρατσιστή". Όλα αυτά αποτελούν αχνάρια και αποτυπώματα της δράσης των φασιστικών και ολοκληρωτικών μηχανισμών της λεγόμενης "πολιτικής ορθότητας" επί της οποίας έχουν στήσει την καριέρα τους οι πιο αυταρχικά χυδαίοι και καταπιεστικοί εξουσιαστές. Μηχανισμοί και σκοπιμότητες παντού.


Δεν έμειναν εκεί

Το ιστορικό παρασκήνιο αυτής της ιδεολογικής σύγκρουσης έχει ρίζες πολύ βαθειές. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν αρκέστηκε στο να εναντιωθεί στην υποψηφιότητα του Σενέρ Λεβέντ για το ΕυρωΚοινοβούλιο: επιστράτευσε πολλαπλά και δόλια μέσα που ξεπέρασαν ακόμα και την προσφιλή στο κόμμα μέθοδο του ψιθυρισμού και της συκοφαντίας ενάντια στον αντιστασιακό αγωνιστή. Μέχρι και με το κατοχικό καθεστώς συνεργάστηκε η ηγεσία του κόμματος για να προωθήσει την εκστρατεία ενάντια στον Σενέρ, διευθετώντας ώστε ο δικός της υποψήφιος - ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ - να προωθηθεί από την κατοχική ραδιοτηλεόραση, καθώς και να συναντηθεί προεκλογικά με τον νυν και τον πρώην κατοχικό ηγέτη (Ακιντζί και Ταλάτ), προβάλλοντας αυτές τις συναντήσεις από τα κατοχικά ΜΜΕ. Δεν ήταν τυχαίο το ότι γιγαντοαφίσες του Νιαζί εμφανίστηκαν σε αυτοκινητόδρομους στην κατεχόμενη Κύπρο ενώ τα φύλλα της εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ υπόκεινται καθημερινά σε καταστροφές, βανδαλισμούς και κλοπές πριν καν φτάσουν στα περίπτερα, μερικές φορές πριν καν φύγουν από το τυπογραφείο.

Ο κος Τριμικλινιώτης έκαμε αυτό που ο Μάο περιέγραψε με την ιστορική του φράση για τους εχθρούς του διεθνούς λαϊκού Κινήματος εκ των έσω: "ανεμίζουν την κόκκινη σημαία για να εναντιωθούν στην κόκκινη σημαία". Για να μπορέσει να επιτεθεί πιο εύκολα, συμφώνησε με την κριτική για το ρατσιστικό σύμβολο του Λαϊκού Καφεκοπτείου ("η παρουσία του μαύρου δούλου στο λογότυπο του Λαϊκού είναι ρατσιστική", έγραψε), και στρώθηκε στην δουλειά που ξέρει καλύτερα: την διαβολή.

Στόχευσε τον Λάμπρο Καούλλα με δύο αναρτήσεις, ζωγραφίζοντας τον ως "ακροδεξιό" που τάχα διασπέρνει "ρατσιστικό μίσος", και τον κατηγορεί ότι τάχα "έγραψε πολλά ρατσιστικά κείμενα στο παρελθόν". Η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη: ο Λάμπρος Καούλλας είναι Σοσιαλιστής, και ήταν ένας από τους ιδρυτές και μέλος της Ομάδας Σύνταξης του Εμπροσθοφύλακα. Οι κατηγορίες εναντίον του δημοσιεύτηκαν εδώ:
https://www.facebook.com/ntrimikliniotis/posts/10158067269180831
και εδώ:
https://www.facebook.com/ntrimikliniotis/posts/10158065913460831

Οι αθλιότητες αυτές ενάντια σε γνωστούς αγωνιστές - και δη Σοσιαλιστές - ακολουθούν το ίδιο πρότυπο για πολλά χρόνια. Ο κος Τριμικλινιώτης ήταν ομιλητής στην Ημερίδα του Μίσους, μια εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Δέσπω Πασιά, τον Γρηγόρη Ιωάννου μαζί με άλλα άτομα, με την συμμετοχή της ομάδας Φάλιες και το ΚΙΣΑ του κου Δώρου Πολυκάρπου (που πρόσφατα δήλωσε ότι η εισβολή του Αττίλα "αποκατέστησε την συνταγματική τάξη"). Είχαν την υποστήριξη των οργανώσεων Εργατική Δημοκρατία και Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό, καθώς και του περιοδικού Ανατροπή. Εκεί, ο Γρηγόρης Ιωάννου στόχευσε εμάς (την Ομάδα Σύνταξης Ενδο~Μήδεια και άλλους υποστηρικτές του Σενέρ και της ΑΦΡΙΚΑ), την Σοσιαλιστική ομάδα που εκδίδει τον Εμπροσθοφύλακα, καθώς και την Επιτροπή γιά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο που εκφράζεται μέσω της ιστοσελίδας Christofias Watch, ως "φασίστες" και "ακροδεξιούς". Και, αναλύοντας τις διάφορες αποτυχίες της παράταξης τους να κερδίσουν ευρύτερη λαϊκή αποδοχή του κυπριο-εθνικισμού και της ρατσιστικής Διζωνικής, ο Γρηγόρης Ι. καθοδηγεί το ακροατήριο στην διάγνωση πως το Κράτος "δεν είναι αρκετό": εκδίδει κάλεσμα γιά τη δημιουργία παρακρατικών δυνάμεων που θα βοηθήσουν το Κράτος και το Κόμμα να μας πατάξει! (Μπορείτε να διαβάσετε την τεκμηρίωση για όλα αυτά με το νι και με το σίγμα στις παραπομπές πιο κάτω.)

Και δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ούτε είναι "λάθη". Είναι ηθελημένη πολιτική. Ο σταλινισμός είναι η ακροδεξιά αυταρχική μετάλλαξη του Σοσιαλισμού. Όντας αυτό, η πορεία του είναι κάθετη εναντίον μας: δεν έχει άλλη πορεία από το να εχθρεύεται και να καταστρέφει όσο μπορεί τον Σοσιαλισμό, προσπαθώντας να τον αντικαταστήσει στο βλέμμα του λαού, κτυπώντας τους αληθινούς Σοσιαλιστές, και καπελώνοντας (κυριεύοντας και εκμεταλλεύοντας) κάθε έκφραση του Κινήματος. Για αυτό και κάποιοι αναφέρονται στους σταλινικούς ως την "ΝΑΤΟϊκή αριστερά"!

Ο "ιδεολογικός διανοητής" του κόμματος κος Τριμικλινιώτης εξειδικεύεται σε αυτές τις δύο ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ για τον σταλινισμό δραστηριότητες: την διερεύνηση το πως ακριβώς οι σταλινικές δυνάμεις να μπορούν να κατακυριεύουν πτέρυγες του αυθόρμητου και γνήσιου λαϊκού Κινήματος (συνδικαλιστικό, αντιρατσιστικό, φεμινιστικό, οικολογικό, κοκ.) και στόχευση των Σοσιαλιστών που μετέχουν σε αυτές για να επιτευχθεί η πολιτική και προσωπική τους εξουδετέρωση. Με ΑΥΤΕΣ τις μεθόδους είναι που προσπαθούν να φαν τον Σενέρ.

Εμείς δηλώνουμε ξανά την αμέριστη μας συμπαράσταση με τον αντιστασιακό και Σοσιαλιστή αγωνιστή Τκύπριο Σενέρ Λεβέντ και με όλο το προσωπικό, φίλους και συμμάχους της εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ στο πλαίσιο των νέων επιθέσεων που δέχονται από "προοδευτικές" και "αριστερές" δυνάμεις. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν πως η αισχρότητα της ψευδο-αριστεράς δεν έχει όρια.

Τα πιο κάτω κείμενα τεκμηριώνουν όλο αυτό το σιχαμερό σχήμα.
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~~

Κείμενα ~ Παραπομπές

Το Συμπόσιο της ΝΑΤΟϊκής "Αριστεράς"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/03/blog-post_10.html 

Ο Νίκος Τριμικλινιώτης και ο ΔουPRIOς Ίππος που τον εργοδοτεί
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/10/prio.html

Η ΠΕΟ απειλεί και επιτίθεται σε αντικατοχικούς ΤουρκοΚύπριους
Οι αντιστασιακοί ΤουρκοΚύπριοι Απαντούν
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/09/blog-post_17.html

Ημερίδα της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας ~ Τοξικό Σεξουαλικό Παρασκήνιο
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/12/blog-post_20.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1 comment:

  1. Aυτό μπορεί να είναι κάτι για Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα; (Reporters Without Borders (RSF)

    EASTERN EUROPE AND CENTRAL ASIA (including Cyprus)
    Jeanne Cavelier
    jcavelier[at]rsf.org

    TURKEY
    Erol Onderoglu
    eonderoglu[at]rsf.org

    ReplyDelete