Monday 30 March 2020

Το Νόημα των Αριθμών του Κόρωνου ~ Σύγχιση, Απάτη, Τρομολαγνεία





Η τρέλα των ημερών μας δεν θα υπήρχε χωρίς τους αριθμούς με τους οποίους μας βομβαρδίζουν νυχθημερόν και ανελέητα• τα Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης, Ιατρικές και Κρατικές Αρχές, όλοι βάλθηκαν να μας ρίχνουν "τους αριθμούς του τρόμου" για να δικαιολογήσουν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία μας έχουν ρίξει.

Είναι όμως ρεαλιστικοί οι αριθμοί που μας δίνουν; Κατέχουν πράγματι το νόημα που τους αποδίδει το καθεστώς;

Που οδηγεί η κατανόηση των αριθμών και του νοήματος τους; Οι αριθμοί των νεκρών και "κρουσμάτων", των περιστατικών και ασθενών, τα ποσοστά θνησιμότητας... όλος αυτός ο συρφετός με τα νούμερα δικαιολογεί την παρούσα κατάσταση; Τι λέει η επιστήμη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για όλα αυτά;

Ναι μεν θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσωπική προφύλαξη μέχρι να διαφανεί καλύτερα η κατάσταση. Τίθεται όμως πολύ σοβαρά και από πολλές πηγές το ερώτημα αν τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης... είναι πράγματι απαραίτητα.

Δυστυχώς μες την παρούσα περίοδο το πιό δύσκολο εγχείρημα είναι το να διασφαλιστεί ότι τις πράξεις των λειτουργών - Ιατρικών και Κρατικών Αρχών - θα διέπει διαφάνεια, μελέτη, γνώση, και κριτική σκέψη. ΥΠΑΡΧΕΙ όμως αυτή η κριτική σκέψη ανάμεσα τους;

Για παράδειγμα γιατί οι μετρήσεις θνησιμότητας στην Ιταλία βγαίνουν γύρω στο 10%, στην Ισπανία και το Ιράν γύρω στο 7%, στις ΗΠΑ και Ν. Κορέα 1.5%, στη Γερμανία 0.5%, ενώ σε κάποιες περιοχές της Πολιτείας Ουάσινγκτον (ΗΠΑ) στην αρχή της λεγόμενης επιδημίας οι μετρήσεις έδειχναν 42%; Όλα αυτά δείχνουν πως όσο καλόπιστες και αν είναι οι μετρήσεις υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις στους αριθμούς - των οποίων το νόημα μόλις και έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό. Το πιο κάτω άρθρο ψηλαφεί κάποιους από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετικές χώρες και κατά τόπους, οι Αρχές μετρούν διαφορετικά πράγματα και σε διαφορετικούς χρόνους - δημοσιεύτηκε από το ανώτατο δημοσιογραφικό όργανο της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, το NPR είναι το αμερικανικό αντίστοιχο του αγγλικού BBC:
■ Why 'Death Rates' From Coronavirus Can Be Deceiving
March 27, 2020
https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/03/27/821958435/why-death-rates-from-coronavirus-can-be-deceiving

Στην επαρχία και πόλη Ουχάν της Κίνας (Wuhan, αναφέρεται και ως Βουχάν, Γουχάν ή Γιουχάν), η θνησιμότητα μετρήθηκε από τους επιστήμονες στο 1,4%
■ Estimating clinical severity of COVID-19 from the transmission dynamics in Wuhan, China
https://www.nature.com/articles/s41591-020-0822-7

Το νόημα των αριθμών των νεκρών στην Ιταλία μπορεί να γίνει καλύτερα αντιληπτό όταν κατανοήσουμε ότι 99% των νεκρών είχαν προϋπάρχουσες ασθένειες. Στην Ιταλία ο τρόπος που γίνεται η καταγραφή των νεκρών ΔΕΝ διαχωρίζει την αιτία θανάτου από τον κορωνοϊό• ΔΕΝ διευκρινίζεται αν οι άνθρωποι πέθαναν από τον κορωνοϊό ή αν απλώς πέθαναν από άλλες ασθένειες ενώ είχαν πιστοποιηθεί ως θετικοί στον ιό - μια τέτοια πρακτική μεγεθύνει τους αριθμούς σε φοβερά ύψη:
■ 99% of Those Who Died From Virus Had Other Illness, Italy Says
March 18, 2020
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-18/99-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says

■ Το Κέντρο Επιδημιολογικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Μιννεσότα το λέει ξεκάθαρα:
"Italy could also have overestimated COVID-19–related deaths because of the different way its officials define it, classifying the death of anyone who tested positive for the disease as related to the coronavirus, regardless of whether they had underlying illnesses that could have independently led to death."
http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/03/italian-doctors-note-high-covid-19-death-rate-urge-action

Μεταξύ άλλων, κάποιοι από τους λόγους που στη Γερμανία οι αριθμοί θνησιμότητας είναι συγκριτικά τόσο χαμηλοί σχετίζονται με το ότι ο πληθυσμός είναι νεώτερος από της Ιταλίας• το σύστημα υγείας πιο προσιτό και αποτελεσματικό• το ότι στην Ιταλία το ιατρικό σύστημα άργησε να λάβει περιοριστικά μέτρα εντός των νοσοκομείων• αλλά και - ίσως το πιο σημαντικό από όλα - στη Γερμανία καταμετρούνται και οι αριθμοί θετικών στον ιό που ΔΕΝ είναι ασθενείς, συν οι ελάχιστα ασθενείς, ενώ σε άλλες χώρες οι αριθμοί παραφουσκώνονται διότι οι νεκροί συγκρίνονται μόνο με τον αριθμό των εισαχθέντων σε νοσοκομεία που είναι θετικοί στον ιό:
■ The mystery behind Germany's low coronavirus death rate
https://www.cbsnews.com/news/coronavirus-death-rate-mystery-germany-italy-covid-19/

Το θέμα άρχισε να λαμβάνει διαστάσεις και στο Ην. Βασίλειο. Ο κορυφαίος επιδημιολόγος επί του οποίου την εργασία είναι που οι Κυβέρνησεις των ΗΠΑ και ΗΒ βασίζουν την σημερινή τους πολιτική διαχείρισης της κρίσης, ο Neil Ferguson, έχει αναθεωρήσει την αντίληψη του για την θνησιμότητα του κορωνοϊού, και δημοσιεύει τα νέα του ευρήματα. Λέει ότι ο ιός στην πραγματικότητα διαδίδεται σε πολύ περισσότερους ανθρώπους από ότι είχε αντιληφθεί προηγουμένως, η πλειονότης των οποίων δεν αρρωστά. Άρα εκείνοι που αρρωστούν αποτελούν μια μειονότητα και εκείνοι που πεθαίνουν αποτελούν μια πολύ πιο μικρή μειονότητα απ' ό,τι είχε υπολογιστεί προηγουμένως:
■ Epidemiologist Behind Highly-Cited Coronavirus Model Drastically Downgrades Projection
March 26th, 2020
https://www.dailywire.com/news/epidemiologist-behind-highly-cited-coronavirus-model-admits-he-was-wrong-drastically-revises-model

Επιπλέον, υπάρχουν και οι κακοήθεις - κακοπροαίρετες - παραποιήσεις των αριθμών για πολιτικούς σκοπούς. Κορυφαίο περιστατικό από μόλις προχθές, τεκμηριώνει την γενικευμένη άποψη ότι οι αριθμοί που αφορούν τη θνησιμότητα του κορωνοϊού υπόκεινται διαρκώς σε "μασσάζ" (μαγείρεμμα των αριθμών) για να εξυπηρετηθεί η Άλφα ή Βήτα εξουσία. Η δρ. Ντέμπορα Μπιρξ | Dr Deborah Birx,  Συντονιστής της Ειδικής Επιτροπής για τον Κορωνοϊό στον Λευκό Οίκο που υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο Τραμπ, πιάστηκε να λέει ψέμματα για τα κρούσματα στις ΗΠΑ ισχυριζόμενη ότι στο 40% της χώρας υπάρχουν μόνο 200 περιστατικά, ενώ στην πραγματικότητα αναφερόταν σε περιοχή όπου κατοικεί μόνο το 7% του πληθυσμού:
■ Birx Spins ‘Extraordinarily Low Numbers’ of Coronavirus Cases
Posted on March 27, 2020
https://www.factcheck.org/2020/03/birx-spins-extraordinarily-low-numbers-of-coronavirus-cases/

Το άκρως καταθλιπτικό γεγονός είναι ότι η ψεύτισσα κα Μπιρξ προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως Απώτατη Συντονιστής των ΗΠΑ για την ασθένεια Aids• ακόμα μία ασθένεια όπου οι ψεύτες και παραχαράκτες των αριθμών έκαμαν καριέρες τρομοκρατώντας τον κόσμο με προπαγάνδα για δεκαετίες.

Ως "αντίβαρο" στα ψέμματα της Κυβέρνησης Τραμπ οι εφημερίδες που εκφράζουν την πραγματική εξουσία στις ΗΠΑ (Χρηματιστικό Κεφάλαιο, Βιομηχανίες Πολέμου και Ιμπεριαλιστικό παρακράτος), δημοσιεύουν ιστορίες με ισχυρισμούς ότι τάχα "δεν καταγράφονται" όλα τα κρούσματα και περιστατικά θανάτων - τεκμηριώνοντας ξανά την παραχάραξη των αριθμών:
■ Doctors And Nurses Say More People Are Dying Of COVID-19 In The US Than We Know
https://www.buzzfeednews.com/article/nidhiprakash/coronavirus-update-dead-covid19-doctors-hospitals

Επιπλέον σε όλο αυτό το τεκμηριωμένο χάος που καθιστά τους αριθμούς θνησιμότητας πολύ αμφισβητήσιμους, είναι το γεγονός ότι αποδεδειγμένα τα εργαστηριακά τεστ για τον κορωνοϊό δίνουν πολύ ψηλά ποσοστά λανθασμένων θετικών αποτελεσμάτων. Δηλαδή προκύπτουν πολλά "επιβεβαιωμένα περιστατικά" ανθρώπων που ΔΕΝ έχουν τον ιό! Αυτό τεκμηριώθηκε αδιαμφισβήτητα στην Κίνα:
■ Potential False-Positive Rate Among the 'Asymptomatic Infected Individuals' in Close Contacts of COVID-19 Patients
G H Zhuang  1 , M W Shen, L X Zeng, B B Mi, F Y Chen, W J Liu, L L Pei, X Qi, C Li
Affiliations
PMID: 32133832 DOI: 10.3760/cma.j.cn112338-20200221-00144
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32133832

Επίσης το εξηγήσαμε εδώ, στο απόσπασμα της βιντεο-συνέντευξης στο πρόγραμα Σόλωνα και Γόμορρα με τον Σόλωνα Αντάρτη, στο κανάλι VouliTV (στό λεπτό 54 και 52 δεύτερα - ο σύνδεσμος θα σας πάρει επακριβώς στο σημείο):
https://www.youtube.com/watch?v=hEEne0ssPPs&feature=youtu.be#t=3292

Και βέβαια δεν είμαστε μόνο εμείς και οι Κινέζοι επιστήμονες που το λέμε, το λέν και οι κορυφαίοι επιστήμονες στην Κύπρο. Το επιβεβαιώνει ο Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Λεόντιος Κωστρίκης: "...μπορεί να πάω και ένα βήμα πάρα κάτω και να πως ότι είναι False Positive (λάθος θετικό). Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο να ήταν λάθος θετικό. Μπορεί να είναι αρνητικός ο άνθρωπος και με κάποιο τρόπο να βγήκε θετικό. Γίνεται αυτό το πράγμα. Στην επιστήμη εγώ έχω κάνει πολλές φορές λάθη τέτοια στα δείγματα που κάνω. Δεν είναι κακό αυτό το πράγμα. Για εμένα τουλάχιστον και το λέω από αέρος υπάρχει πιθανότητα να ήταν False Possitive (Λάθος θετικό)."
■ ΕΞΕΛΙΞΗ: Μπορεί να μην έχει κορωνοϊό ο καρδιολόγος που ανακοινώθηκε πρώτος
26/03/2020
https://24h.com.cy/2020/03/exelixi-mporei-na-min-echei-koronoio-o-kardiologos-poy-anakoinothike-protos

Πεθαίνουν λοιπόν άνθρωποι από άλλες ασθένειες έχοντας όμως χαρακτηριστεί ως ασθενείς του κορωνοϊού - με λάνθασμένα θετικά αποτελέσματα του τεστ - και οι θάνατοι των καταγράφονται ως αποτέλεσμα τάχα του κορωνοϊού. Αν πράγματι 80% των εξετάσεων δίνουν λανθασμένα θετικά (όπως πιστοποιήθηκε στην Κίνα), τότε οι χιλιάδες νεκροί στην Ιταλία σίγουρα συμπεριλαμβάνουν άνθρωπους που είναι άσχετοι με τον κορωνοϊό, των οποίων όμως η απώλεια χρησιμοποιείται από τις Ιατρικές και Κρατικές αρχές παραφουσκώνοντας τα ποσοστά θνησιμότητας και τρομοκρατώντας μας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αναμεταδίδουν άκριτα - ή και διαστρεβλωμένα - ό,τι περάσει από τα χέρια τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά κυρίως για το ότι οι Αρχές ΔΕΝ έχουν διευκρινήσει ακόμη τον ορθό αριθμό των ατόμων που "κολλούν" τον ιό σε σύγκριση με αυτούς που πεθαίνουν, δύο καθηγητές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ο Dr. Eran Bendavid και ο Dr. Jay Bhattacharya πριν μερικές μέρες δημοσίευσαν αμφισβήτηση των προβλέψεων πως τάχα "εκατομμύρια θα πεθάνουν στις ΗΠΑ αν δεν μπουν όλοι αμέσως στην καραντίνα". Με άρθρο τους στην παγκοσμίου επιρροής καθεστωτική εφημερίδα Wall Street Journal, εξήγησαν ότι οι πραγματικοί αριθμοί θνησιμότητας στην Ιταλία μπορούν να διορθωθούν λαμβάνοντας υπ' όψην τους αριθμούς από άλλες περιοχές όπου έγινε καταμέτρηση ΟΛΩΝ των περιστατικών σ' ένα πληθυσμό. Βασισμένοι σε καταμέτρηση που έγινε στο Βό της Ισλανδίας, οι καθηγητές ηύραν ότι η πραγματική θνησιμότητα στην Ιταλία δεν είναι 8% όπως αναφέρουν οι Αρχές, αλλά 130 φορές μικρότερη! Δηλαδή πιο κοντά στο 0.06% (έξι τοις χιλίοις):
"“On March 6, all 3,300 people of Vò were tested, and 90 were positive, a prevalence of 2.7%,” the professors said. “Applying that prevalence to the whole province (population 955,000), which had 198 reported cases, suggests there were actually 26,000 infections at that time. That’s more than 130-fold the number of actual reported cases. Since Italy’s case fatality rate of 8% is estimated using the confirmed cases, the real fatality rate could in fact be closer to 0.06%.” "
■ 'Is the Coronavirus as Deadly as They Say?': Professors claim more data needed to know mortality rate
https://www.washingtonexaminer.com/news/is-the-coronavirus-as-deadly-as-they-say-professors-claim-more-data-needed-to-know-mortality-rate

Όλα τα πιο πάνω παρέχουν αρκετό υλικό για βάσιμη και τεκμηριωμένη αμφισβήτηση των ποσοστών θνησιμότητας. Η αμφισβήτηση παρέχεται από πολλαπλές και έγκυρες επιστημονικές πηγές και δείχνει τεράστια ποσοστά αβεβαιότητας στους αριθμούς. Για παράδειγμα στην Κίνα μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει περίπου 3,300 (τρεις χιλιάδες τριακόσια) άτομα από τον κορωνοϊό, αλλά στην ίδια περίοδο έχουν πεθάνει συνολικά από όλες τις αιτίες, περίπου 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άνθρωποι. Με άλλα λόγια πιθανώς να μην μπορούσαμε καν να διακρίνουμε τον αριθμό των νεκρών του κορωνοϊού από την ομαλώς αναμενόμενη θνησιμότητα. Στο άλλο άκρο έχουμε την Ιταλία, όπου οι υποτιθέμενοι νεκροί από τον κορωνοϊό σε δύο μήνες τώρα είναι περίπου 10,000, ενώ μέσα στην ίδια χρονική περίοδο ο αναμενόμενος αριθμός νεκρών (από την ομαλώς αναμενόμενη θνησιμότητα) είναι περίπου 120,000. Οι Ιταλικές Αρχές ΔΕΝ διασαφηνίζουν αν οι δέκα χιλιάδες νεκροί του κορωνοϊού είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ από τις εκατόν είκοσι που αναμένοντο ή αν συμπεριλαμβάνονται. Έτσι η σύγχιση και ο πανικός του κόσμου και των ΑΔΙΑΒΑΣΤΩΝ επιστημόνων κλιμακώνονται με την ανευθυνότητα - ή και την ηθελημένη ασάφεια - των Αρχών και των ΜΜΕ που διατυμπανίζουν ανεγκέφαλα "το θανατικό".

Όσοι αναζητούν μια ένεση λογικής μπορούν να στηριχθούν στα λόγια του πάντα εξαίρετου και αγαπητού μας γιατρού Κλεάνθη Γρίβα, που θέτει τα πράματα στο πολιτικό τους πλαίσιο ΜΑΖΙ με μια ορθή επιστημονική θεώρηση:
■ Πανδημία πανικού ίσον αποδημία της λογικής | Του Κλεάνθη Γρίβα
https://www.enallaktikos.gr/Article/51794/pandhmia-panikoy-ison-apodhmia-ths-logikhs--toy-kleanthh-griba

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net


■ Το πιο πάνω άρθρο είχε δημοσιευτεί ως το δεύτερο σκέλος ενός άλλου μακροσκελούς άρθρου - αυτού:
🔷 Συμφωνώ με τον καθηγητή Ιατρικής Ζ. Ζαχαρίου - μα ποιός τον ακούει;
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_29.html
Πολλά άτομα όμως παραπονέθηκαν ότι είναι πολύ μεγάλο και εισηγήθηκαν ότι το παρόν κείμενο στέκει όπως είναι και μόνο του. Για αυτό το αναδημοσιεύουμε εδώ σε αυτοτελή μορφή με την δική του εισαγωγή.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Περαιτέρω Αναγνώσματα, Παραπομπές και Τεκμηρίωση

Οι γονείς του μικρού Άγγελου ευχαριστούν τον δρ Ζαχαρία Ζαχαρίου
https://www.philenews.com/koinonia/epistoles/article/420318/oi-gneis-toy-mikroy-angeloy-efcharistoyn-ton-dr-zacharia-zacharioy

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Ενώπιον:  Γ. Πετάση-Κορφιώτη, Ε.Δ. | Αγωγή αρ.: 3842/2017
http://www.cylaw.org/cgi-bin/open.pl?file=apofaseised/pol/2019/1120190573.htm&qstring=3842%20w%2F1%202017

Πανεπιστήμιο Κύπρου | ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ Βιογραφικό
https://www.ucy.ac.cy/dir/el/component/comprofiler/userprofile/zzach

Επίθεση Κοσμήτορα Ιατρικής Σχολής Παν. Κύπρου στη Σύγκλητο - Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε παραίτηση
https://www.newsbomb.com.cy/kypros/story/672045/epithesi-kosmitora-iatrikis-sxolis-pan-kyproy-sti-sygklito-oi-logoi-poy-ton-odigisan-se-paraitisi

Η Κύπρος αρνείται τις υπηρεσίες  καταξιωμένου τέκνου της
https://www.philenews.com/koinonia/epistoles/article/399967/i-kypros-arneitai-tis-ypiresies-kataxiomenoy-teknoy-tis

🔷 Κορωνοϊός: Φυσικές Μεθόδοι Πρόληψης και Προφύλαξης
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_21.html

♦ Κορωνοϊός: εναλλακτικές όψεις και απόψεις
Όσα θέλατε και δεν θέλατε να μάθετε για τον κορωνοϊό!
♦ Συνέντευξη σε βίντεο, Πέτρος Ευδόκας και Σόλων Αντάρτης,
Εκπομπή "Σόλωνα και Γόμμορρα"
(Διάρκεια: περίπου μία ώρα και 20 λεπτά)
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_19.html

Δεν είναι μόνο ανίκανοι - είναι εγκληματικά ψεύτες
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/03/blog-post_14.html

♦ Κορωνοϊός, οι ασθενείς μας και οι "χασικλήδες"
https://friendsofcannabis.blogspot.com/2020/03/blog-post.html






* * *

No comments:

Post a Comment